18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2020: Danmark er på hjemmebane - Tjekkiet - Analyse

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.

Kampprogram, Tjekkiet

Fredag 18. juni 2021

18:00 Kroatien - Tjekkiet


Tirsdag 22. juni 2021

21:00 Tjekkiet - England


Fuldt kampprogram

Tjekkiet fakta

Tjekkiet på Twitter
@ceskarepre_cz
#ceskarepre_eng #ceskarepre

Tjekkiet har noget at revanchere ved EM 2021. De formåede nemlig ikke at gå videre fra gruppespillet for fem år siden. I denne Gruppe D, hvor to af modstanderne spiller på hjemmebane, er det imidlertid også langtfra givet, at vi ser Tjekkiet leve i turneringen, når gruppespillet er ovre. 

Tjekkiets styrker

Skal Tjekkiet gøre sig gældende ved EM 2021, skal det blive ved et godt kollektiv. Landet råder ikke længere over nogle megastjerner, og der er da også en stor procentdel af spillerne, som til dagligt gør sig i den hjemlige liga. 11 ud af 26 spillere i truppen er således spillende hjemme i Tjekkiet. Det er ikke mindst Slavia og Sparte Prag, som er godt repræsenteret.  

Rent klubmæssigt er det målmand Tomáš Vaclík fra Sevilla FC og de to West Ham-spillere Tomáš Souček og Vladimír Coufal, der gør sig på de største adresser. 

Tjekkiets svagheder

Man kan komme rigtig langt på et godt kollektiv. Det har historien vist os mange gange før. Alligevel må man være lidt bekymret på Tjekkiet vegne ved dette EM. De mangler slet og ret en angriber, som har bevist, at han kan gøre sig kontinuerligt gældende på øverste hylde i Europa. 

Vejen til EM 2021

Den manglende skarphed foran kassen kom også til udtryk i deres EM-kvalifikation. Her blev de toer i Gruppe A efter suveræne England. Det er der såmænd slet ingen skam i. Det er dog bemærkelsesværdigt, at de kun formåede at score 13 mål i otte kampe, hvoraf de seks af dem var mod Kosovo, Bulgarien og Montenegro. 

To mål i gennemsnit per kamp mod disse modstandere rækker nok ikke til EM-guld for tjekkerne, må vi desværre konkludere. Til sammenligning scorede England 37 mål i deres otte kampe. Hertil kommer også, at Tjekkiet lukkede næsten lige så mange mål ind, som de scorede: 11 styk. 

Tjekkiets EM-historik

Tjekkiet har været med til alle EM-slutrunder lige siden 1996 i England. EM 2020 bliver således slet ikke et særsyn med landet, der har opfundet Škodaen. Tjekkerne har endnu ikke prøvet at vinde EM, men de har været to på et par gange. De vandt således sølv i 1996 og bronze i 2004. I 2016 formåede de ikke at gå videre fra gruppespillet.

Tjekkiet fakta

Tjekkiet på Twitter
@ceskarepre_cz
#ceskarepre_eng #ceskarepre

Kampprogram, Tjekkiet

Fredag 18. juni 2021

18:00 Kroatien - Tjekkiet


Tirsdag 22. juni 2021

21:00 Tjekkiet - England


Kampprogram, EM 2020: Danmark er på hjemmebane

Kommentarer

Feedback