18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2024 Fodbold - Tjekkiet - Analyse

Opdateret
Frank PilantraEkspert Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Tjekkiet

Onsdag 26. juni 2024

21:00 Tjekkiet - Tyrkiet


Fuldt kampprogram

Tjekkiet fakta

Tjekkiet på Twitter
@DFB_Team @DFB_Team_EN
#DieMannschaft


Tjekkiet kommer ind til EM-slutrunden med et par tricks i ærmet og selvom der ikke er de store superstjerner i truppen, så er Tjekkiet et sammentømret hold, der er svære at besejre. Vi skal især holde øje med Tomas Soucek og den store angriber Patrik Schick, der er de to mest kendte spillere i den tjekkiske lejr.

Hvordan vil det så gå Tjekkiet i denne Gruppe F, hvor de skal møde Portugal, Tyrkiet og en play-off-vinder? Der er bestemt gode chancer for at gå videre og med lidt medvind, så kan tjekkerne absolut overraske modstanderne. Men tjekkerne må også erkende, at de næppe når langt, da truppen mangler bredde og spillere fra øverste hylde.

Odds på Tjekkiet

Vinder Højeste odds Bookmaker
Tjekkiet vinder Gruppe F 9,00
Tjekkiet går videre fra Gruppe F 1,85
Tjekkiet vinder EM 150

Tjekkiets styrker

Tjekkiet er taktisk dygtige og har en række spilintelligente profiler. De har en god evne til at tilpasse sig modstanderne, der kan forvente at skulle kæmpe hårdt, hvis de vil knække tjekkerne.

Tjekkiet mestrer både det defensive med en lavtliggende bagkæde for at lukke ned for modstanderne, og samtidig er der kvalitet nok i truppen til en mere offensiv og risikovillig spillestil.

Mod de svagere hold vil Tjekkiet gå efter at blive spildominerende og så har tjekkerne ofte også en fysisk fordel, og de er stærke i duelspillet og arbejder godt for hinanden på grønsværen.

Foto:  Petr David Josek / POOL / AFP

Tjekkiets svagheder

Der er masser af gode spillere, men få stjernespillere, der kan tage dirigentstokken og levere de kampafgørende aktioner. Det kan blive meget tæt i gruppespillet og landstræner Ivan Hašeks tropper bliver testet fra start, da de skal møde gruppefavoritten Portugal i første runde.

Den manglende bredde i den tjekkiske trup kan vise sig at blive forskellen, når kampene er på vippen og går ind i den afgørende fase. 

Vejen til EM

Der var flere overraskende resultater i Tjekkiets kvalifikationsgruppe, hvor Polen var udset som favoritterne til at tage førstepladsen. Det blev i stedet Albanien, som røg til tops i kvalifikationsgruppe E, mens Tjekkiet måtte nøjes med andenpladsen.

Tjekkiet formåede ikke at få stabilitet ind i præstationerne og særligt bekymrende, at Tjekkiet blot vandt 1-0 hjemme mod beskedne Færøerne. Der blev scoret 8 mål mod Tjekkiet i de 10 kampe, og defensiven viste sig at være solid nok til at sende tjekkerne til EM-slutrunden.

Tjekkiets EM-historik

Tjekkoslovakiet vandt EM i 1976 og fik bronze fire år senere ved EM 1980.

Ved EM 1996 vandt Tjekkiet sølvmedajler og i 2004 fik tjekkerne bronzemedajlerne. Ved EM 2020 blev Tjekkiet elimineret i kvartfinale af Danmark, der tog en 2-1 sejr efter mål af Delaney og Dolberg, mens Patrick Schick scorede det enlige mål for Tjekkiet.

I den seneste opdatering af FIFA-rangeringen blev Tjekkiet rangeret som nummer 37. Mange legendariske spillere har repræsenteret det tjekkiske landshold gennem årene. Milan Baros, Petr Cech, Pavel Nedved, Tomas Rosicky og mange andre har sat store aftryk i den tjekkiske landsholdstrøje.

Tjekkiet fakta

Tjekkiet på Twitter
@DFB_Team @DFB_Team_EN
#DieMannschaft

Kampprogram, Tjekkiet

Onsdag 26. juni 2024

21:00 Tjekkiet - Tyrkiet


Kampprogram, EM 2024 Fodbold

Kommentarer

Feedback