18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Holland - EM 2024 Fodbold

Opdateret
Frank PilantraEkspert Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Holland

Tirsdag 25. juni 2024

18:00 Holland - Østrig


Fuldt kampprogram

Holland fakta

Holland på Twitter
@England
#ENG #ThreeLions

Holland er står med gode chancer for at gå videre fra Gruppe D. Holland er et landshold med mange individuelt dygtige spillere, der kan afgøre de tætte kampe ved EM 2024.

Odds på Holland

Hollænderne har et godt hold, men bliver det ikke en let opgave mod Østrig, Frankrig og en play off-vinder.

Vinder Højeste odds Bookmaker
Holland vinder Gruppe D 3,75
Holland går videre fra Gruppe D 1,25
Holland vinder EM 20,00

Hollands styrker

Holland er på vej klar fremgang efter nogle hårde år med svigtende resultater. Ved VM 2022 nåede de kvartfinalen efter flere gode præstationer og pressede Argentina ud i straffesparkskonkurrence.

Truppen ser dog ikke helt ens ud i forhold til VM i Qatar og derudover har landstræner Ronaldo Koeman overtaget efter Louis van Gaal. Men Koeman har hidtil gjort et godt stykke arbejde og hvis Holland finder rytmen, så har de høj kvalitet i deres spil og kan nå langt.

Der er flere profiler, der både er taktisk og teknisk dygtige, og det hollandske landshold er alsidigt og har evnen til at tilpasse deres spillestil og taktik efter modstandernes kvaliteter. Forsvaret er styret af den erfarne anfører Virgil van Dijk, der er altafgørende for den defensive organisation.

Holland er kendt for deres "totalfodbold," hvor spillerne er fleksible og kan spille på mange positioner samt skifte positioner under kampen. Selvom denne spillestil var mere tydelig tidligere, er hollænderne stadig dygtige til at skabe uorden hos modstanderne ved at variere deres spil.

Foto: JOHN THYS / AFP

Hollands svagheder

Selvom Holland har en bred trup med flere verdensklassespillere, så kan de have svært ved at få spillet til at fungere på en succesfuld måde.

De er altid gode til at producere talentfulde spillere, men det er sjældent, at de lykkes i store internationale turneringer. Hvis vi ser på spiller for spiller, har Ronald Koeman en dygtig trup, men det bliver interessant at følge Holland i duel med stærkere mandskaber, som f.eks Frankrig i gruppespillet.

I kvalifikationen til EM så spillet godt ud, men modstanden var ikke på samme niveau som ved EM. Det store spørgsmålstegn er, hvor godt dette hollandske landshold klarer sig i sammenligning med andre topnationer, der er mere fasttømrede i deres spillestil.

Vejen til EM 2024

Holland kvalificerede sig til EM ved at ende som toer i deres kvalifikationsgruppe efter Frankrig. Selvom modstanden ikke var den sværeste, viste Koemans hold, at de er på rette vej, da de vandt alle kampe undtagen mod netop Frankrig.

Som hos mange andre store nationer fik mange spillere chancen for at vise sig frem og styrke deres aktier før EM. En spiller, der virkelig greb chancen, var Feyenoord-spilleren Calvin Stengs, der stod for flere flotte assists og mål.

Hollands EM-historik

Det hollandske fodboldlandshold og hollandsk fodbold generelt har haft en betydningsfuld rolle i fodboldens historie. Det var i 1970'erne, at træneren Rinus Michels og spilleren Johan Cruyff introducerede det, vi i dag kalder for totalfodbold. Denne innovative spillestil skabte genklang verden over, og i dag anvender mange store klubber den.

Landets mest succesfulde periode var i 1974 og 1978, hvor de nåede to VM-finaler i træk. Det blev til EM-guld i 1988 med stjerner som Marco van Basten, Ronald Koeman og Ruud Gullit.

Robin Van Persie er landets bedste målscorer gennem tiderne, og Wesley Sneijder har flest landskampe for det hollandske landshold. På nuværende tidspunkt rangerer nationen som nummer 8 på FIFA-ranglisten.  

Holland fakta

Holland på Twitter
@England
#ENG #ThreeLions

Kampprogram, Holland

Tirsdag 25. juni 2024

18:00 Holland - Østrig


Kampprogram, EM 2024 Fodbold

Kommentarer

Feedback