18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2020: Danmark er på hjemmebane - Holland - Analyse

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.

Kampprogram, Holland

Torsdag 17. juni 2021

21:00 Holland - Østrig


Mandag 21. juni 2021

18:00 Nord Makedonien - Holland


Fuldt kampprogram

Holland fakta

Holland på Twitter
@@OnsOranje
##OneWave, #OneCollective

Det kan godt være, at Holland er en arealmæssigt lille nation, men de er store i fodboldverdenen. Nogle af fodboldhistoriens største tænkere og spillere er hollændere, og særligt Johan Cruyff bør nævnes i begge kategorier. Cruyff var som aktiv med Holland i VM-finalen i 1974, som de tabte til Vesttyskland.

For første gang siden 2014 er Holland igen at finde ved en slutrunde, hvor en fodboldnation af deres størrelse hører til. De Oranje missede skuffende både EM i 2016 og VM i 2018. 

Frank de Boer er landstræner for Holland, og han overtog landstrænersædet i september sidste år, så det var ikke ham, der ledte holdet gennem kvalifikationen til EM. Det var i stedet den nuværende Barcelona-træner, Ronald Koeman, der gjorde det. Koeman sagde op som landstræner, da han fik tilbuddet fra FC Barcelona. 

Holland er havnet i gruppe med debutanterne fra Makedonien samt Ukraine og Østrig, så de må betegnes som værende den altoverskyggende favorit i Gruppe C, omend særligt ukrainerne havde en imponerende kvalifikationsturnering. 

Siden hollændernes bronzemedaljer i 2014 har de ikke været med ved en slutrunde, og der er ikke mange spillere tilbage på landsholdet fra dengang. Wijnaldum, Blind, Depay og de Vrij var blandt andre med dengang, og de er stadig at finde på det hollandske landshold. Til gengæld var Virgil van Dijk ikke i den hollandske VM-trup i 2014, og han er heller ikke en del af EM-truppen, da han ikke er blevet klar.

Hollands styrker

Holland har en rigtig interessant trup, hvor der er både unge talentfulde spillere og rutinerede folk at finde. Fraværende Virgil van Dijk er selvfølgelig den største profil på Hollands landshold, men de har masser af kvalitet, og de kunne godt være en outsider til EM-titlen. De er i hvert fald favoritter til at vinde deres gruppe, og derefter kan alt ske i knockoutfasen. 

Hollands svagheder

Holland har nærmest altid haft en skarp og målfarlig angriber oppe foran. Af navne kan Marco van Basten, Ruud van Nistelrooy og Robin van Persie blandt andre nævnes. Memphis Depay har også bevist, at der er mål i ham, og han er den spiller, der har scoret flest mål for Holland af stadigt aktive landsholdsspillere. Depay har scoret 25 landskampsmål.

Holland har i hvert fald brug for en Depay i absolut storform og ikke en Depay i United-form, hvis de skal vinde EM. 

Vejen til EM

Hollænderne var i en overkommelig gruppe, hvor Tyskland dog også var at finde. Tyskerne tog førstepladsen i gruppen med 21 point, mens Holland fulgte lige efter med 19 point. Tredjepladsen i gruppen gik til Nordirland, der endte på 13 point. 

Hollændernes topscorer i kvalifikationen blev Liverpool-spilleren Georginio Wijnaldum, der lavede vilde otte mål i kvalifikationen. Memphis Depay blev nummer to på topscorerlisten for hollænderne med seks mål. Netop Depay toppede hollændernes assistliste med syv oplæg.

Hollands EM-historik

Hollænderne har stolte traditioner i EM-regi. De Oranje vandt EM i 1988 med finalesejr på 2-0 over Sovjetunionen på mål af de daværende Milan-spillere Ruud Gullit og Marco van Basten. Det var i øvrigt i den kamp, at van Basten scorede sit ikoniske helflugtermål, der er blandt de flotteste i fodboldhistorien. 

Det er Hollands tiende EM-slutrunde, der venter denne gang, og siden 1976 har de kun misset to EM-slutrunder. De var ikke med ved EM i 1984 og som nævnt heller ikke ved seneste EM i Frankrig i 2016. 

1988-triumfen er hidtil eneste gang, at Holland har stået i en EM-finale. Fire gange har de været blandt de sidste fire hold i turneringen. Hvem husker fx ikke hollændernes dramatiske semifinale mod Danmark ved EM-slutrunden i 1992? Den semifinale vandt Danmark som bekendt efter en episk straffesparkskonkurrence. 

Holland fakta

Holland på Twitter
@@OnsOranje
##OneWave, #OneCollective

Kampprogram, Holland

Torsdag 17. juni 2021

21:00 Holland - Østrig


Mandag 21. juni 2021

18:00 Nord Makedonien - Holland


Kampprogram, EM 2020: Danmark er på hjemmebane

Kommentarer

Feedback