18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2020: Danmark er på hjemmebane - Spanien - Analyse

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.

Kampprogram, Spanien

Lørdag 19. juni 2021

21:00 Spanien - Polen


Onsdag 23. juni 2021

18:00 Slovakiet - Spanien


Fuldt kampprogram

Spanien fakta

Spanien på Twitter
@SeFutbol
#ESP

Spanien er sammen med Tyskland det land, der har vundet EM flest gange. Begge nationer har vundet EM-titlen tre gange. Spanien vandt EM i 1964, 2008 og 2012.   

Det spanske landshold har dog ikke præsteret godt ved en slutrunde, siden de vandt EM i 2012. Ved VM i 2014 røg de som forsvarende verdensmestre ud allerede i gruppespillet, mens de ved EM i 2016 og VM i 2018 røg ud i ottendedelsfinalen ved begge lejligheder. Ikke gode nok resultater for et land som Spanien. 

Derfor må det også forventes, at spanierne er topmotiverede for at levere et godt resultat ved dette EM. 

Spaniens styrker

Spanien har mange dygtige tekniske spillere, og det kan også ses, når man ser det spanske landshold i aktion. Der er måske ikke helt så mange stjerner på det spanske hold, som der var engang, men Sergio Busquets, Jordi Alba, Koke og Thiago er store navne i international fodbold.

Unge og lovende spillere er der da også på det spanske landshold, hvor spillere som Ferran Torres, Eric García, Dani Olmo og Mikel Oyarzabal kan nævnes. Det siger dog lidt, at den mest scorende aktive spanske landsholdsspiller er Sergio Ramos med sine 23 mål, som dog også må siges at være imponerende. Álvaro Morata har scoret 19 mål for landsholdet, og det gør ham til den næstmest scorende i den spanske trup. Morata har dog gode muligheder for at overhale Ramos under EM, da Real Madrid-stjernen ikke er udtaget til den spanske trup grundet en skade. 

Spaniens svagheder

Fraværet af Sergio Ramos må alt andet lige få betydning for Spanien. Det er en spiller med høj klasse og uvurderlig erfaring, man ikke har med. Ramos har spillet hele 180 landskampe, hvilket er mere end samtlige forsvarsspillere i den spanske trup tilsammen. 

Spanien rådede tidligere over angribere i topklasse såsom Fernando Torres og David Villa. Sidstnævnte er all-time topscorer på det spanske fodboldlandshold med 57 mål. Der mangler lidt en topangriber med mange mål i støvlerne i den nuværende spanske trup. Det er svært at se Morata blive topscorer ved en slutrunde, som de to førnævnte har prøvet. Dog skal det retfærdigvis nævnes, at Morata blev topscorer for Spanien i kvalifikationen med fem mål, og Spanien scorede i øvrigt pæne 31 mål i kvalifikationen, hvilket var fjerdeflest af alle. Kun Belgien, Italien og England scorede flere mål. 

Vejen til EM

Spanien tog sig af førstepladsen i Gruppe F, der talte Sverige, Norge, Rumænien, Færøerne og Malta. Spanierne gik igennem kvalifikationen uden nederlag og kun to gange undervejs smed de point. De uafgjorte resultater kom ude mod Norge og Sverige. Begge kampe endte i øvrigt 1-1. Spanien og Sverige er også havnet i samme gruppe ved EM, hvor de står over for hinanden i første gruppekamp.

Som nævnt blev Álvaro Morata spansk topscorer i kvalifikationen med 5 mål. Sergio Ramos og Rodrigo sluttede lige bag ham - begge scorede fire mål. 

Gerard Moreno og Thiago lavede begge tre assists i løbet af kvalifikationen, og det var nok til at toppe spaniernes assistliste. 

Spaniens EM-historik

Tre gange tidligere har Spanien som nævnt vundet EM i fodbold. Senest vandt man i 2012 med en overbevisende 4-0-sejr i finalen mod Italien. 

I 2008 vandt man EM-finalen 1-0 mod Tyskland, mens de i 1964 slog Sovjetunionen med 2-1 i finalen på Santiago Bernabéu. 

Ved EM i 2016 røg spanierne ud til Italien i ottendedelsfinalen på Stade de France. Italienerne sejrede med 2-0 på mål af Giorgio Chiellini og Graziano Pellé. 

Spaniernes første gruppekamp ved dette EM spilles mod Sverige på Estadio de La Cartuja den 14. juni. Det er 11. gang, at Spanien er med ved EM.

Spanien fakta

Spanien på Twitter
@SeFutbol
#ESP

Kampprogram, Spanien

Lørdag 19. juni 2021

21:00 Spanien - Polen


Onsdag 23. juni 2021

18:00 Slovakiet - Spanien


Kampprogram, EM 2020: Danmark er på hjemmebane

Kommentarer

Feedback