18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Hvem bliver EM-topscorer 2024?

Opdateret
Nicolai J.Ekspert Nicolai J.
Tekstforfatter og redaktør hos BetXpert med en forkærlighed for den engelske Premier League. Har arbejdet indenfor spilbranchen siden 2017, hvor jeg begyndte min iGaming-karriere hos den maltesiske spilvirksomhed, Aspire Global. Derfra gik turen til affiliate-virksomheden Game Lounge, hvor jeg arbejdede som tekstforfatter i omkring 5 år, før jeg begyndte hos BetXpert (Raketech Limited) i 2024. Mit ekspertområde er Premier League-fodbold, men jeg har også interesse for golf, tennis og håndbold.
Vis mere
Vis mindre

Hvem bliver topscorer ved EM 2024? Bookmakerne har peget på Harry Kane og Kylian Mbappé som de to største favoritter til at score flest mål ved EM 2024. Men BetXperts egne fodboldeksperter har også et godt øje til en bestemt dansker. Her kan du se odds på topscoren ved EM 2024 og læse om bookmakernes største favoritter.

Odds på EM-topscorer 2024

Bookmakere med odds på topscoren ved EM Fodbold

Hvis du leder efter en god bookmaker med odds på topscoren og andre odds på EM 2024, kan vi anbefale dig at spille hos følgende bookmakere med dansk licens:

Bookmaker Besøg bookmaker
Expekt → Spil her
Unibet Spil her
Vbet Spil her
Betinia Spil her
Nordicbet Spil her

Favoritter til at blive topscorer ved EM 2024 

Det er omtrent lige så svært at forudse, hvilken spiller der bliver topscorer ved EM 2024, som hvilket landshold der vinder turneringen. Cristiano Ronaldo, som blev topscorer ved EM i 2012 (sammen med fire andre) og ved EM i 2021 (sammen med Patrik Schick), har de sidste par slutrunder været det oplagte bet. Men er han også det ved EM-slutrunden til sommer?

Det er ikke sikkert, at han er det bedste bet, men ifølge bookmakeren er han stadig blandt favoritter til at score flest mål. Her tager vi et kig på de 5 største favoritter til at blive topscorer ved EM 2024.

1. Kylian Mbappé

 • Chance for at blive topscorer: 16,7% (odds 6.00).
 • Blev topscorer ved VM 2022 (8 mål).
 • Har scoret 46 mål i 77 kampe for Frankrig.

Kylian Mbappé er i skrivende stund samtlige bookmakeres favorit til at blive topscorer ved EM til sommer. Det er da heller ikke svært at forestille sig, at franskmanden laver et par gode kasser til sommer - og det er der et par åbenlyse gode grunde til. 1. Han blev topscorer ved VM 2022 med 8 mål. 2. Han er topscorer i Ligue 1 i denne sæson. 3. Er spilleren der scorede tredjeflest mål i EM-kvalifikationen (9 mål). 4. Sidst men ikke mindst er der en forventning om, at Frankrig når langt i turneringen. Og det øger kun chancen for, at Mbappé scorer mange mål. 

2. Harry Kane

 • Chance for at blive topscorer: 15,4% (odds 6.50).
 • Blev topscorer ved VM 2018 (6 mål).
 • Har scoret 61 mål i 87 kampe for England.

Harry Kane er i øjeblikket bookmakernes andenstørste favorit til at score flest mål ved EM 2024. Hvorfor bookmakerne ser det som mere sandsynligt, at Mbappé bliver topscorer end Harry Kane, er svært at svare på. Måske det har noget at gøre med, at Harry Kane kun formåede at score 2 mål ved VM i 2022, hvor Mbappé scorede hele 8 kasser. På den anden side, så har Kane scoret 22 mål i 19 EM-kvalifikationskampe for England, mens Mbappé "kun" har scoret 12 mål i 13 kampe.

Harry Kane er blandt favoritterne til at blive topscorer ved EM 2024

Foto: HENRY NICHOLLS / AFP

Topscorer eller ej, der især to ting, der taler for, at Harry Kane kommer til at score mange mål ved EM: 1. England kommer uden tvivl (næsten i hvert fald) til at nå langt i turneringen, og Harry Kane skal derfor nok få rigeligt med kampe. 2. England har nogle fantastiske offensive spillere, der vil øge Kanes muligheder og chancer for at score mål. 

3. Cristiano Ronaldo

 • Chance for at blive topscorer: 7,7% (odds 13.00).
 • Blev delt topscorer ved EM 2012 (3 mål) og EM 2021 (5 mål).
 • Er spilleren der har scoret flest mål ved EM nogensinde (14 mål i 5 EM-slutrunder).

For nogle vil det måske komme som en overraskelse, at Cristiano Ronaldo "kun" er bookmakernes tredjestørste favorit til at blive EM-topscorer 2024. Han er den mest scorende spiller nogensinde og har været topscorer ved EM to gange. Med 10 mål scorede han også næstflest mål i EM-kvalifikationen, kun overgået af Lukaku, som scorede fire kasser i den sidste kvalifikationskamp. Der er desuden store forventninger til, at Portugal vil nå langt ved EM. Ikke kun fordi holdet generelt set har spillet noget flot fodbold i kvalifikationen, men fordi de er store favoritter til at vinde deres pulje med Tyrkiet, Georgien og Tjekkiet. Portugal er faktisk det land, der scorede flest mål i kvalifikationen. 35 mål blev det til. Til sammenligning var Frankrig det andet mest scorende hold med 27 mål. Så mon ikke Ronaldo laver et par kasser i gruppespillet i hvert fald. Det er der stor chance for, men bookmakerne mener åbenbart alligevel, at der er større chance for, at Mbappé og Kane scorer flest mål.

Ronaldo blev topscorer ved EM i 2012 og 2021

Foto: CARLOS COSTA / AFP

4. Jude Bellingham

 • Chance for at blive topscorer: 6,7% (odds 15.00).
 • Scorede ingen mål for England i kvalifikationen.
 • Har scoret tre mål for England i alt.

Spilleren med fjerde laveste odds på at blive EM-topscorer 2024 er Jude Bellingham. I skrivende stund tilbyder bookmakerne odds 15.00 på Belllingham som topscorer, hvilket svarer til 6,7% chance. Det er kun 1% lavere end Cristiano Ronaldo. Hvorfor anser bookmakerne Bellingham som en af favoritterne til at blive topscorer ved EM? Det kan kun være på grund af hans (mange) mål for Real Madrid - ikke hans mål for England. Bellingham har været super imponerende i hans første sæson for Real Madrid, hvor han har scoret hele 17 mål. Men nu handler det jo om international fodbold, og der er det trods alt kun blevet til tre mål. Ingen af dem var i EM-kvalifikationen. Så hvis Bellingham skal blive topscorer ved EM 2024, skal han finde samme målform, som han har vist i Real Madrid.

5. Romelu Lukaku

 • Chance for at blive topscorer: 4,8% (odds 21.00).
 • Blev topscorer i EM-kvalifikationen 2024 (14 mål).
 • Har dags dato scoret 10 mål i Serie A.

Lukaku er en dark horse og en outsider til at blive topscorer ved EM 2024. Det er han først og fremmest, fordi han blev topscorer i EM-kvalifikationen. Indtil den sidste kvalifikationskamp havde han scoret 10 mål ligesom Cristiano Ronaldo. Men i løbet af bare 21 minutter i Belgiens sidste  kvalifikationskamp mod Aserbajdsjan scorede han 4 mål og endte dermed samlet set på 14 mål i kvalifikationen. Det overgår den tidligere rekord fra Nordirlands David Healy og Polens Robert Lewandowski for mål i en enkelt europæisk kvalifikationsturnering. Lukaku kan altså godt score mål for Belgien, som ikke er blandt favoritterne til at vinde EM, men som er favorit til at vinde Gruppe E med Rumænien, Slovakiet og Ukraine. Lukaku skal nok få mulighed for at score mål mod disse hold. Men spørgsmålet er selvfølgelig, hvor langt Belgien når efter gruppespillet - og hvor meget Lukaku vil spille. 

BetXperts fodboldeksperters bud på topscoreren ved EM 2024

Det er som nævnt ekstremt svært at forudsige, hvem der bliver topscorer ved EM. Det er bookmakernes høje odds et bevis på. Vores skribenter og fodboldeksperter har dog alligevel vovet pelsen og givet deres bud på, hvem de tror, bliver topscorer til sommerens EM-slutrunde. Læs deres spiltips herunder.

Cristiano Ronaldo bliver EM-topscorer til odds 13.00

Af: Nicolai Jensen - Skribent og redaktør på BetXpert

Jeg har personligt svært ved at se, hvorfor der skal være så meget større chance for, at Ronaldo bliver topscorer ved EM i forhold til Kane og Mbappé. For mig at se, virker det lidt som om, at bookmakerne fokuserer for meget på holdenes chancer ved EM. England og Frankrig er bookmakernes favoritter til at vinde EM. Derfor må Kane og Mbappé også være favoritter til at score flest mål.

Tja, det kan da godt være, at de kommer til at lave flere mål end Ronaldo. Men jeg ser nu bare alligevel mere værdi i odds 13.00 på Ronaldo som topscorer, end odds 6.00 og odds 6.50 på henholdsvis Mbappé og Kane. At spille på hvem der scorer flest mål ved EM, vil altid være et gamble og et "spil for sjov" - og jeg ser derfor god grund til at vælge Ronaldo over Kane og Mbappé. 

Rasmus Højlund bliver (delt) topscorer ved EM 2024 til odds 34.00

Af: Daniel Hvalsø - Fodboldekspert

Ja, ja. Mit ovenstående bud lyder lige lovlig (dansk) og optimistisk. Vi skal da også forbi både odds-værdi og EM-historik, før det giver mening. 

Rasmus Højlund er IKKE favorit til at score flest mål ved EM 2024 i Tyskland. Langt fra. Vi skal faktisk helt ned på omkring 15. pladsen hos bookmakerne, før vi finder den danske bomber fra Manchester United. 

Der har været flere EM-slutrunder, hvor topscorertitlen er blevet delt mellem flere spillere. Hvis man kan forestille sig Højlund ramme en gylden stime i de omkring 4 kampe, Danmark kommer til at spille, kan der være værdi i odds cirka 30-40 stykker. 

Jeg kan altså godt forestille mig, at Højlund bliver delt topscorer ved EM.

Ved EM-slutrunden i 2012 skulle der blot 3 mål til for at blive delt topscorer. Det kan Højlund altså godt score alene mod Serbien og Slovenien, hvis han rammer formen til sommer. Og så må vi se, om der venter mere jubel mod England - og måske Tyskland i ⅛-finalen. 

Vores råd og tips til at spille på en EM-topscorer

 1. Vælg en naturlig målscorer. Når der er høje odds på naturlige målscorere, er der ingen grund til at satse på en spiller, der maksimalt vil score 2 mål. Vores råd er derfor, at du bør vælge en spiller, der allerede har vist, at han har mål i sig.
 2. Vælg en spiller, der som regel starter inde og spiller mest muligt. Der er virkelig ingen god grund til at placere en hel masse penge på spillere, der sidder på bænken, når den første kamp bliver fløjtet i gang ved EM. Vælg nu spiller, der i det mindste er på banen.
 3. Vælg en spiller, der spiller for et land, der har gode chancer for at nå langt i turneringen. Det siger også lidt sig selv, ikke? Jo flere kampe, en spiller skal spille, jo større sandsynlighed er der for, at han scorer mange mål. Vi anbefaler dig derfor at vælge en spiller, der vil være med til minimum kvartfinalerne.
 4. Sidst men ikke mindst kan det være en god idé at vælge en spiller, der tager straffespark. Noget, som bookmakernes top 3-favoritter (Kane, Mbappé og Ronaldo) også gør. Straffespark er "nemme mål", og det er ofte en straffesparksskytte, der ender med at score flest mål ved en slutrunde.

Fakta om EM-topscoren enlightened

 • Der var ingen officiel præmie for at blive topscorer ved EM før 1996.
 • Alan Shearer var den første spiller til at vinde den officielle topscorer-pris ved EM.
 • Michel Platini er spilleren, der har scoret flest mål ved en enkelt EM-slutrunde. Det var i 1984, hvor han scorede 9 mål.
 • Med 14 mål er Cristiano Ronaldo er spilleren, der har scoret flest mål ved EM i alt (14).
 • Cristiano Ronaldo er også spilleren, der har scoret flest mål ved EM, hvis man inkluderer kvalifikaitonskampe (45)
 • Ved det første EM i 1960 blev François Heutte (Frankrig), Viktor Ponedelnik (Sovjetunionen), Valentin Ivanov (Sovjetunionen), Dražan Jerković (Jugoslavien) og Milan Galić (Jugoslavien) topscorere med 2 mål hver.
 • Henrik Larsen er den eneste danske spiller, der har været topscorer ved EM. Med 3 mål blev han delt topscorer ved EM 1992 sammen med Karl-Heinz Riedle (Tyskland), Dennis Bergkamp (Holland) og Tomas Brolin (Sverige).
 • Topscorer-prisen er i øjeblikket sponsoret af betalingsplatformen Alipay. Topscorer-prisen kaldes derfor også for "Alipay Topscorer Award".

Tidligere EM-topscorere 

 • 1960: François Heutte (Frankrig), Viktor Ponedelnik (Sovjetunionen), Valentin Ivanov (Sovjetunionen), Dražan Jerković (Jugoslavien), Milan Galić (Jugoslavien) – 2 mål
 • 1964: Jesús María Pereda (Spanien), Ferenc Bene (Ungarn), Deszö Novák (Ungarn) – 2 mål
 • 1968: Dragan Džajić (Jugoslavien) – 2 mål
 • 1972: Gerd Müller (Vest-tyskland) – 4 mål
 • 1976: Dieter Müller (Vest-tyskland) – 4 mål
 • 1980: Klaus Allofs (Vest-tyskland) – 3 mål
 • 1984: Michel Platini (Frankrig) – 9 mål
 • 1988: Marco van Basten (Holland) – 5 mål
 • 1992: Henrik Larsen (Danmark), Karl-Heinz Riedle (Tyskland), Dennis Bergkamp (Holland), Tomas Brolin (Sverige) – 3 mål
 • 1996: Alan Shearer (England) – 5 mål
 • 2000: Patrick Kluivert (Holland), Savo Milošević (Jugoslavien) – 5 mål
 • 2004: Milan Baroš (Tjekkiet) – 5 mål
 • 2008: David Villa (Spanien) – 4 mål
 • 2012: Fernando Torres (Spanien), Alan Dzagoev (Rusland), Mario Gomez (Tyskland), Mario Mandžukić (Kroatien), Mario Balotelli (Italien), Cristiano Ronaldo (Portugal) – 3 mål
 • 2016: Antoine Griezmann (Frankrig) – 6 mål
 • 2021: Cristiano Ronaldo (Portugal), Patrik Schick (Tjekkiet) – 5 mål

Ofte stillede spørgsmål

Hvem er favorit til at blive topscorer ved EM 2024?

Med 16,7% chance og odds 6.00 er Kylian Mbappé i øjeblikket bookmakernes favorit til at blive topscorer ved sommerens EM-slutrunde. Harry Kane er andenstørste favorit, mens Cristiano Ronaldo, som blev topscorer ved EM 2021, er bookmakernes tredjestørste favorit.

Hvilke bookmakere tilbyder odds på EM-topscoren 2024?

De fleste bookmakere med odds på EM tilbyder også odds på EM-topscoren. Nogle af de bedste bookmakere med odds på topscoren ved EM er Unibet, Bet365, NordicBet og Expekt.

Hvilken dansker har største chance for at blive topscorer ved EM?

Det er uden tvivl Rasmus Højlund, der har størst chance for at blive EM-topscorer. Han er Danmarks mest målfarlige spiller, og bookmakerne tilbyder i skrivbende stund odds 34.00 på, at han bliver spilleren, der scorer flest mål ved EM.

Kommentarer

Feedback