18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Amerikansk Fodbold i TV

Opdateret
Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Da sport altid har været centrum for interesse og opmærksomhed, har Betxpert lavet en tv-guide, hvor du kan finde kampe, kanaler og tidsplaner for alle de sportsgrene, du kan se på tv i dag.

Stream
Der findes intet data for dette i øjeblikket.

Amerikansk fodbold i TV & Live stream - Se Live amerikansk fodbold i dag!

Det er ikke kun på den anden side af Atlanten, at interessen for amerikansk fodbold er kæmpestor. Den skønne og til tider barske sportsgren er bestemt også blevet stor i Danmark. Derfor er det også blevet meget nemmere for os danskere at se amerikansk fodbold i tv i dag, hvilket vi sætter meget pris på her hos BetXpert.

I denne artikel vil vi kigge lidt på, hvordan, hvor og hvornår du kan komme til at se amerikansk fodbold. Vi har gjort det nemt for dig med en guide, som viser alt det, du skal bruge for at planlægge dine weekender, så du kan se mest muligt amerikansk fodbold i tv.

Se Amerikansk fodbold på dansk TV 

Den populære sport er nok bedst kendt under navnet NFL (national football league). Især når vi snakker om amerikansk fodbold på dansk TV. Det er nemlig NFL, som er den liga der følges af flest mennesker når vi snakker amerikansk fodbold på tv i Danmark, men også verdensplan.

Man har kunnet se NFL på Viaplay i rigtig mange år, men efter 18 år på Viaplay Groups kanaler og platforme skiftede NFL i Danmark hjemmebane fra 2023. Viaplay Group valgte nemlig ikke at forlænge sit engagement, og derfor har TV 2 i stedet købt rettighederne, hvilket betyder, at der vil blive vist amerikansk fodbold på dansk TV2 de næste tre år. Se tv-guide for NFL.

TV2 vil på kanalen TV2 Sport og streamingtjenesten TV2 Play sende syv kampe om ugen i grundspillet - fire om søndagen samt én kamp mandag, tirsdag og torsdag. I slutspillet vil alle kampe blive sendt, og den afsluttende finale, Super Bowl, bliver sendt på TV 2’s hovedkanal. NFL-sæsonen 2023/2024 kulminerer i Super Bowl LVIII, som spilles på Allegiant Stadium i Paradise, Nevada. Du kan se Super Bowl på dansk tv 11. februar 2024.

Amerikansk fodbolds i dag, den mest populære sportsliga i USA

NFL er i dag den mest populære sportsliga i USA, og har det højeste gennemsnitlige antal tilskuere (67.591) af alle sportsligaer i verden og hele 37 procent af amerikanerne mente i 2018, at amerikansk fodbold var den bedste sport at følge med i hjemmefra, mens 11 procent valgte basketball og ni procent syntes, at baseball var den bedste tv-sport.

Det er dog ikke kun i USA, sporten vokser. Kigger vi mod Europa, så vinder amerikansk fodbold også frem. I Tyskland og Storbritannien er sportens popularitet vokset eksponentielt, og grunden til dette kan måske findes i, at NFL også har været god til at få sporten uden for USA's grænser. I 2007 spillede NFL sin første grundspilskamp på Wembley i London, da Miami Dolphins og New York Giants mødtes. Det var en stor succes, og derfor aftalte man, at der frem til og med 2012 blev spillet én kamp på Wembley årligt. I 2013 øgede NFL-antallet til to kampe, og siden da er der blevet spillet mindst to kampe hvert år, med undtagelse af 2020, hvor Covid-19 satte en midlertidig stopper for NFLs eksport.

I alt er der blevet spillet 36 kampe i London, fordelt på tre stadioner: Wembley, Tottenham Hotspur Stadium og det store rugbystadion Twickenham Stadium. I 2023 spillede NFL sin første kamp i Tyskland, hvor Seattle Seahawks besejrede Tampa Bay Buccaneers 21-16 foran næsten 70.000 mennesker på Allianz Arena i München. Kigger vi på hele 2023, har NFL spillet fem kampe i Europa, med tre kampe i London og to i Frankfurt.

Der er desværre ikke kommet NFL-kampe til Danmark, men amerikansk fodbold har stadig udviklet sig i en rigtig positiv retning. Sporten har siden 2000 været i fremgang, og der er både blevet større interesse for at se amerikansk fodbold i tv og for at spille amerikansk fodbold.

En af årsagerne til, at flere danskere i dag tænder fjernsynet for at se amerikansk fodbold på tv eller melder sig ind i den lokale amerikanske fodboldklub, kan skyldes Hjalte Froholdt, som spiller guard for Arizona Cardinals. Han har fået 44 kampe i den bedste liga, hvilket måske kan åbne døren for, at flere danskere vil kaste sig over sporten.

Amerikansk Fodbold live: Super Bowl på TV

Super Bowl opstod i 1966, da det blev besluttet at afholde en kamp mellem mestrene fra NFL og den rivaliserende liga, American Football League (AFL). Kampen fik navnet The AFL-NFL World Championship Game, og den første af slagsen stod mellem Green Bay Packers fra NFL og Kansas City Chiefs fra AFL i januar 1967.

Siden 1967 har Super Bowl kun vokset sig større og større, og i dag er Super Bowl årets største enkeltstående sportevent, som selvfølgelig også mange danske seere. På tabellen nedenunder kan du se hvor mange amerikanere, som hvert år ser eller vælger at streame Super Bowl på TV.

På listen herunder kan du se fem af de mest sete Super Bowls.

Nr.

Dato

NFC-hold

AFC-hold

Resultat

Tv-station

Antal seere

49

1. februar 2015

Seattle Seahawks

New England Patriots

24-28

NBC

114.400.000

48

2. februar 2014

Seattle Seahawks

Denver Broncos

43-8

Fox

112.190.000

57

12. februar 2023

Philadelphia Eagles

Kansas City Chiefs

35-38

Fox

112.170.000

50

7. februar 2016

Carolina Panthers

Denver Broncos

10-24

CBS

111.860.000

46

5. februar 2012

New York Giants

New England Patriots

21-17

NBC

111.350.000

51

5. februar 2017

Atlanta Falcons

New England Patriots

28-34 (OT)

Fox

111.320.000

Til selve fodboldkampen, er der også pauseunderholdningen og tv-reklamerne. Dem slipper du heller ikke helt for, hvis du ser amerikansk fodbold på dansk tv. Disse reklamer kan nu også være meget underholdende, og der bliver også brugt mange penge på dem. I 2024 anslås det at koste 7 millioner dollars – svarende til godt 47 millioner kroner – for 30 sekunder.

Hvorfor elsker danske Amerikansk fodbold?

Amerikansk fodbold og NFL har spredt sig ud over de amerikanske grænser og blandet andet blevet en populære sport i Europa. Men hvorfor elsker vi NFL og hvorfor vælger mange af os at blive rigtig sent oppe for at se amerikansk fodbold i TV? – Det har vi kigget lidt på her.

  • I fodbold, håndbold og især alle andre amerikanske sportsgrene er der rigtig mange kampe, og her er amerikansk fodbold noget mere overskueligt, her er 17 kampe i regular season – og derudover er der postseason der består af i alt fire runder.
  • Alle elsker en underdog, og i NFL har alle hold en chance for at komme langt – der er mange eksempler på disse askepothistorier, hvor et hold kæmper sig igennem outsiderrollen og så til sidst står med trofæet i sidste ende.
  • De bedste atleter kan man finde i NFL, mange at spilleren kunne lige så godt stille op ved OL i discipliner såsom 100 meter løb, længdespring eller højdespring. Det sker ganske ofte at man ser noget meget spektakulært, hvis man ser amerikansk fodbold på TV.
  • Amerikansk fodbold er en de sportsgrene, hvor du må gå allerhårdest til den, og det falder især i god jord hos flere mænd. Reglerne har ændret sig, og i dag passer man bedre på spillerne, men man kan stadig få lov at se nogle rigtig saftige tacklinger.

Der er også elementer ved sporten, der gør det svært at se amerikansk fodbold i TV, og mange påpeger, at de mange regler og spilstop gør spillet lidt forvirrende og svært at følge med i. Men man fanger hurtigt reglerne, og de stop, der undervejs bliver fyldt ud med nogle kompetente kommentatorer, der gør en klogere på spillet.

Hvornår kommer der amerikansk fodbold i tv?

Når den amerikanske fodbold liga kører fra september af, hvor er der kampe torsdag, søndag og mandag ift. til dansk tid. Der er mest amerikansk fodbold på tv om søndagen, hvor langt de fleste kampe spilles.

Hvornår er der amerikansk fodbold i tv i dag?

Der vises amerikansk fodbold på tv med dansk kommentator søndage klokken 19.00 og 22.25. derudover så kan man også se en sen kamp kl. 02.20. Der spilles også sene kampe torsdage og mange, hvor de ofte ligger kl 02.20.

Hvilken tv-kanal viser amerikansk fodbold i aften?

Du kan se en masse af kampene fra den amerikanske NFL live i TV på TV2's kanaler TV2 Sport og TV2 Sport X. Skal du have adgang til disse TV2 kanaler så skal du have et Favorit + sport abonnement, som koster 219 kr. om måneden uden reklamer, og 189 kr. om måneden med reklamer. Med denne TV2 Favorit + sport pakke, så får du også adgang til en masse andet sport, og derudover kan du også streame NFL-kampene live, så foregår det på TV2 Play.

Feedback