Annonce
Annonce 888
Annonce
Annonce

LeoVegas

Denne side indeholder henvisnings-links

LeoVegas anmeldelse

Høj tilbagebetaling, men striks indsatspolitik

LeoVegas er en svensk bookmaker, der startede deres danske indtog med rent casino-udbud og et løfte om at være én af de bedste mobile bookmakere i markedet.

I efteråret 2017 lancerede de deres sports-produkt i Danmark, og med udgangspunkt i Kambi-platformen - som også anvendes af bl.a. Unibet og 888sport - tilbyder de et ganske gedigent udvalg, som de på visse områder justerer selv, så oddsene hist og her adskiller sig fra dem man finder hos de nævnte Kambi-kollegaer.

Hos LeoVegas finder du således et varieret udbud af forskellige sportsgrene og spiltyper, men vær også forberedt på, at de fører en ret stram overvågning af kunderne, som betyder at man risikerer at støde ind i generelle indsatsbegrænsninger, når du vil placere et væddemål. For nogle kunders vedkommende endda allerede inden man har fået spillet sin bonus fri...

Spiludbud

LeoVegas får leveret spiludbuddet fra Kambi, og derfor finder man et tilsvarende spiludbud hos øvrige bookmakere, som også får leveret deres odds fra Kambi. LeoVegas har dog oplyst, at de selv foretager vurderinger af visse markeder og også har egne tradere til bl.a. specialspil. Som udgangspunkt vil man dog de fleste steder møde det samme spiludbud på de som på andre Kambi-platforme, men på nogle markeder er der færre spil.

Der kan spilles på fodboldligaer i hele verden - fra det kendte til det mindre kendte, som fx. Trinidad & Tobago og Filippinerne - og der kan også spilles på mange forskellige sportsgrene. Det er blandt andet muligt at spille på verdensmesterskaberne i skak, surfing, vandpolo og selvfølgelig alle de store sportsgrene. Fodbold dominerer billedet, og det er her, at man finder flest forskellige spil

LeoVegas tilbyder desuden et koncept de kalder Leo Roar. Her tilbyder de forskellige oddsboosts på primært fodboldkampe, men vær forberedt på at møde indsatsbegrænsninger på disse boosts.

Spiltyper

På hovedområdet, fodbold, finder man et omfattende udvalg af forskellige spiltyper. På kampe fra de store ligaer er der flere hundrede forskellige odds på hver enkelt kamp. For eksempel er der til flere af kampene i Champions League gruppespillet over 300 forskellige typer væddemål, mens man tre dage før starten af kampe fra Superligaen kan finde 150-250 forskellige væddemål på hver kamp.

På fodboldkampene består størstedelen af udvalget af de traditionelle markeder som kampodds, forskellige handicap- og målvarianter (både europæisk og asian), over/under hjørnespark, kort-væddemål og forskellige spillerspecials.

På tennis er udbuddet mindre, men stadig er forskellige handicap- og over/under-linjer standard på de store turneringer, mens det også er muligt at spille på flere linjer over/under i de enkelte sæt.

Om formiddagen for kampdagen for den danske ishockey-liga kan man typisk finde omkring 50 væddemål på kampene, mens udbuddet på NBA basketball ligger omkring det dobbelte.

Udenfor sportens verden finder man også et pænt udvalg hos LeoVegas. De tilbyder løbende forskellige specialspil, der ikke relaterer sig til sport - for eksempel kan man oddse på, hvem der bliver Time Magazines Person of the Year, Game of Thrones eller den næste science fiction-film i biografen.

LeoVegas Odds

LeoVegas ligger helt i toppen, når man kigger på den teoretiske tilbagebetalingsprocent. På flere områder er de markedsførende - det gælder for eksempel kampodds på den danske ishockey-liga, den svenske Allsvenskan, samt flere US sports.

Der er dog også områder, hvor de halter lidt efter de andre bookmakere. Det gælder for eksempel den danske Superliga, hvor de ligger i den nederste halvdel, mens de for Champions League ligger i den øverste halvdel, dog et pænt skridt fra den absolutte top.

Tilbagebetalingsprocenten varierer den del fra liga til liga og sportsgren til sportsgren. På de lidt mindre markeder som dansk og tysk håndbold ligger de i den nederste halvdel sammenlignet med andre bookmakere. Derimod er de markedsledende på moneyline-væddemål på både ATP og WTA tennis.

Da LeoVegas får leveret deres odds fra Kambi, er de typisk hurtigt ude med odds på næste runde i en given turnering.

LeoVegas Livebetting

På livebetting dækkes mange forskellige sportsgrene. Igen er fodbold alt-dominerende, men det er også muligt at spille på blandt andet cricket, hockey, cykling, tennis og basket.

På de fleste sportsgrene og kampe tilbydes der mindst ti forskellige væddemål. Det gør sig ligeledes gældende for de lavere rangerede ITF-tenniskampe.

På mindre profilerede fodboldkampe, som fx. kvinde-venskabskampe og ligafodbold fra Malaysia, finder man typisk over 30 væddemål på kampene, hvor det er muligt blandt andet at spille på resultatet, handicap, over/under, tidsintervaller, næste mål og halvlegsspil.

Som det sig efterhånden hør og bør, så har LeoVegas også en ”cash out”-funktion, hvor man kan ”sælge” sit livespil tilbage, hvis man ønsker det. Husk dog, ligesom hos alle andre udbydere, at bruge denne funktion med omtanke, da udbyderen ved cash out snupper endnu en bid af kagen.

Det er muligt at kombinere livespil med andre livespil, ligesom det også er muligt at kombinere livespil med prematchspil.

Selvom LeoVegas modtager deres odds fra Kambi, er deres livebetting-udbud ikke lige så omfattende som hos andre bookmakere på samme platform, og ej heller som flere andre konkurrenter. Det trækker naturligvis en kende ned.

LeoVegas tilføjede i midten af januar 2018 livestreaming, hvor der blandt andet kan streames fodboldkampe fra La Liga, Ligue 1 og tennis fra flere WTA- og ATP-turneringer. Generelt så halter udvalget dog efter flere andre bookmakere på det danske marked.

Website

Oprettelse af konto hos LeoVegas er supernemt, og foregår simpelt og hurtigt. Under oprettelsen får man til sin mobiltelefon tilsendt en firecifret aktiveringskode, som skal indtastes for at fortsætte oprettelsen, så sørg for at have denne indenfor rækkevidde når du opretter dig.

På desktop hjemmesiden kan navigationen være en kende forvirrende, da der ikke er nogen regulær menu hverken til højre eller venstre af siden. Man navigerer derimod via to forskellige menuer i toppen, hvoraf den ene forsvinder, når man scroller ned af listen over udbud. Det er særligt besværligt under live-spil, hvor man scroller igennem alle nuværende livekampe for at finde hen til det, man gerne vil spille på.

Endvidere er det en generel irritation at man ikke kan se sin saldo, når man er logget ind, men i stedet skal klikke sig frem til den via menuen.

Hjemmesiden tilbyder ingen ekstra features i form af uddybende information, som for eksempel statistik, seneste opgør eller lignende. Selvom der findes mange andre steder hvor dette kan findes, så er det en mangel i forhold til at flere og flere konkurrenter giver nem adgang til sådanne informationer.

Når man skal placere et spil, er det nemt og overskueligt at finde frem til det. Man kan bruge deres søgefunktion eller navigere sig frem. De forskellige spiltyper er inddelt i kategori på den enkelte kamp, dog savner man også her den generelle menu når man skal skifte kamp eller liga.

LeoVegas Mobil

LeoVegas tilbyder en app til både Android og IOS, ligesom de også har en mobilhjemmeside. Begge minder meget om deres hjemmeside til desktop. Både appen og mobilhjemmesiden er identiske i opbygningen.

Platformen er meget nem at navigere i, og det er simpelt at finde det, man har brug for. Nogle ting skal man lige lære sig, bl.a. at scrolle sidelæns for at finde ”browse” navigationen, men den øvelse tillærer man sig hurtigt.

En anden ting man lige skal opdage er at klassiske menu-ikon er fraværende. I stedet finder man en løvepote i øverste venstre hjørne, som giver adgang til ens konto. Herfra er det let og overskueligt at navigere rundt på ens konto for at se historik, foretage ind- og udbetalinger, se kampagner, ændre oplysninger samt kontakte kundeservice.

I fraværet af en generel menu-navigation bruger man rigtig meget den stærke søgefunktion, som giver hurtig adgangen til de spil man lige leder efter. En god gammeldags navigationsmenu savnes dog nu og da, men det er stort set også det eneste der mangler på den mobile platform.

Den mobile platform har en indbygget livechat-funktion, som fungerer rigtig godt, og er en god feature andre udbydere kunne lære af.

Ind- og udbetalinger

Indbetalinger er gebyrfri, og der findes et ret stort udbud af forskellige muligheder for indbetalinger. De fleste kreditkort og ewallets er tilgængelige, men det er især et plus at man kan indbetale direkte fra sin bank via Trustly. Samme metode kan også bruges ved udbetaling, og så er pengene på ens konto umiddelbart derefter, oplyser LeoVegas.

Når pengene skal hjem, kan man foretage tre gratis udbetalinger indenfor en 30 dages periode - herefter koster det 30 kroner per udbetaling, hvilket trækker lidt ned. Dette gebyr kan man dog undgå hvis man som kunde (i kraft af sin aktivitet) har opnået VIP-level 30.

LeoVegas udbetaler ikke beløb under 200 DKK, hvilket er et krav de fleste burde overkomme, om end det er højt i forhold til konkurrenterne.

Support

Der er dansk kundeservice tilgængelig i tidsrummet 08:00 – 01:00, som kan kontaktes over telefon eller via LeoVegas’ livechat. Man kommer som regel i kontakt med en kundeservice-medarbejder inden for få sekunder, men man kan også sagtens risikere at supporten ikke er bemandet inden for ovennævnte tidsrum!

Vi har oplevet - både formiddage og eftermiddage - at livechatten pludselig ikke var tilgængelig i flere timer. I de perioder er man begrænset til at sende en besked via formular. Denne besvares så først når chatten er online igen.

I chatten er der er kø-funktion, som principielt er et plus. Man får i køen oplyst et cirka-tidspunkt for hvornår det er ens tur, men det tidspunkt er som regel alt for optimistik, og holder sjældent vand, hvilket naturligvis trækker i den anden retning.

Vi har også oplevet at kontakte LeoVegas pr. telefon i supportens åbningstid, hvor der ingen ledige dansktalende supportmedarbejdere var til stede, så vi blev stillet videre til engelsk telefonsupport.

I de tilfælde hvor vi har været i kontakt med livechatten, har supportens kvalitet været god og løsningsorienteret. Nogle gange kan man dog opleve irriterende lange pauser (10-20 minutter) fra et spørgsmål er stillet, til der bliver givet et svar fra supportmedarbejderen.

Det tæller klart ned i vores vurdering her, at den lovede support ikke holder stik. Både hvad angår , både hvad angår tilgængelighed og sprog. Det tæller op, at support - iflg. LeoVegas selv - er tilgængelig 24/7, og at man får svar indenfor 24 timer, men der skal forbedring på flere af supportområderne før der kan tildeles højere rating her.

Indsatspolitik

Hvis man spiller live fra desktop, er det let at finde ud af, hvor meget man kan sætte på et spil. Når man har valgt sit væddemål, kan man trykke på maks. indsats, og så kan man se, hvor meget man kan spille for på det givne udfald. Funktionen virker dog ikke fra mobil, og den virker heller ikke på prematch-væddemål, og det trækker ned. Når et væddemål er valgt til kuponen, kan man dog indtaste et meget højt beløb, som man ikke har på sin konto, og så kommer der en dialogboks frem, der viser, hvor meget man kan spille for.

LeoVegas virker til at have en ret striks indsatspolitik, hvor de uddeler limits til kunder ret hurtigt. Under vores test fik vi bl.a. et live freebet på 250 kroner på en Europa League kamp med dansk deltagelse. Da vi ville sætte spiller, kunne vi kun sætte knap 120 kroner på et hjørnesparksvæddemål til odds 3,4. Et tilsvarende spil til odds 2,5 kunne vi sætte 170 kr. på, mens det fulde freebet beløb krævede at vi spillede noget til odds 1,95. Det er ikke forventeligt når man får et freebet, som tilmed skal spilles i én samlet indsats.

Der er indikationer på at LeoVegas har tendens til at give personlige limits. Efter syv væddemål på cykling, fodbold og tennis (både live og prematch) og en samlet omsætning på 1450 kr., var vores højest mulige indsats på et spil til odds 2 på en Superliga-kamp reduceret fra 3.000 kr. til 2.000.

Sidenhen, efter flere spil, kan den pågældende testkonto max. vinde ca. 1.000 kr. på ethvert spil på Superligaen placeret på kampdagen. Dette beløb er højere på selv vindende konti hos andre Kambi-platforme.

Opererer man generelt med lave indsatser og aldrig udfordrer de gevinstlofter vi har mødt, så bør det ikke være noget problem at få alle sine spil igennem hos LeoVegas. Har man derimod hang til større indsatser (og gevinster), så skal man være forberedt på at blive mødt af grænser på en del markeder og spil.

Konklusion

På mange områder gør LeoVegas en godkendt entre som ny spiller på det danske marked for sportsbetting. Der er dog steder hvor der er plads til forbedring, på nogle områder mere end andre, som gør at LeoVegas stadig har et stykke vej op til flere af de etablerede spiludbydere på det danske marked.

Udvalget af sportsgrene og begivenheder, samt de mange forskellige spil er sammen med oddsene i den absolut gode ende af markedet.
Deres indsatspolitik virker derimod restriktiv, og det er problematisk at man kan (som i vores tilfælde) risikerer at blive ramt af limits allerede under gennemspilningen af velkomsttilbuddet.

LeoVegas har også noget arbejde at gøre indenfor deres kundesupport. Når de skriver, at de har en dansk support tilgængelig i tidsrummet 08:00 – 01:00, bør man ikke nogle gange vente i op til to timer på at få fat i en medarbejder i livechatten.

Deres mobile platform hører bestemt til de bedre på markedet, og giver et godt afsæt for LeoVegas når de - forhåbentlig over tid - får rettet op på de områder der halter.

LeoVegas kommentarer

Denne anmeldelse afspejler en sum af flere personers individuelle erfaringer, meninger og observationer omkring produkter og services udbudt af bookmakeren. Alle holdninger og anbefalinger der tilkendegives i ovenstående er således udelukkende BetXpert's egne. I tråd med vores forretningsmodel, er anmeldelsen udarbejdet af personer uden indblik i evt. annoncøraftaler med bookmakeren.

Feedback