18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2024 Fodbold - Georgien - Analyse

Opdateret
Frank PilantraEkspert Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Georgien

Tirsdag 18. juni 2024

18:00 Tyrkiet - Georgien


Lørdag 22. juni 2024

15:00 Georgien - Tjekkiet


Onsdag 26. juni 2024

21:00 Georgien - Portugal


Fuldt kampprogram

Georgien måtte igennem play off-drama for at sikre kvalifikation til EM 2024. Georgien overraskede ved at eliminere Grækenland efter straffesparkskonkurrence i play off-finalen. Det ser svært ud for Georgien i Gruppe F mod Tyrkiet, Tjekkiet og Portugal, men med defensivt fokus kan georgierne håbe på at hente nok point til at gå videre til slutspillet. Udover stjernen Khvicha Kvaratskhelia består truppen hovedsageligt af spillere fra mindre klubber, og hvis Georgien skal avancere fra gruppespillet, så skal kollektivet bære holdet og være nøglen til succes.

Spil på Georgien ved EM 2024 hos Mr Green

Odds på Georgien

Vinder Højeste odds Bookmaker
Georgien vinder Gruppe F 15,00
Georgien går videre fra Gruppe F 2,25
Ungarn vinder EM 501

Georgiens styrker

Med et godt kollektiv er det lykkes Georgien at kvalificere sig til deres første slutrunde nogensinde. Det georgiske landshold er i klar fremgang og fremstår nu mere velorganiseret og konkurrencedygtigt.

Georgien er stadig langt bagud i forhold til de store nationer og derfor vil defensiven og det kollektive arbejde være utroligt vigtigt for landstræner Willy Sagnol. Der er ingen forventninger til Georgien, der kan tillade sig at holde mange mand bag bolden og satse på omstillinger. Spørgsmålet er så om den taktik lykkes i gruppekampene mod Portugal, Tjekkiet og Tyrkiet.

Georgiens svagheder

Georgien har ikke erfaring med slutrunder og kan ikke stille med de store verdensstjerner. Meget vil afhænge af om de kan sætte Khvicha Kvaratskhelia op til at styre offensiven. Størstedelen af landsholdstruppen kommer fra mindre klubber og det sætter nogle begrænsninger i forhold til spillestil.

Vi må forvente, at Georgien vil spille udfra en defensiv taktik, men mangel på både erfaring og kvalitet generelt vil sandsynligvis vise sig at være alt for stor, når Georgien skal møde de større nationer.

Foto: Giorgi ARJEVANIDZE / AFP

Vejen til EM

Det blev blot til to sejre i de 8 kvalifikationskampe for Georgien, der sluttede på 4. pladsen efter Spanien, Skotland og Norge. Begge sejre kom mod gruppens bundprop Cypern, der sluttede med 0 point. Georgiens største stjerne Khvicha Kvaratskhelia blev topscorer med 4 kval-mål.

Stærke præstationer i Nations League gav Georgien en ekstra chance i play off.

I første play off-runde fik Georgien besejret Luxembourg med 2-0 og gik uden problemer videre til den afgørende play off-finale mod Grækenland. Med 0-0 efter både de 90 minutter og den forlængede spilletid skulle det hele afgøres i straffesparkskonkurrence. Her var de georgiske spillere skarpest fra pletten og kunne dermed fejre den sensationelle kvalifikation til EM-slutrunden.

Georgiens EM-historik

EM 2024 bliver første gang, at Georgien deltager ved en slutrunde.

Kampprogram, Georgien

Tirsdag 18. juni 2024

18:00 Tyrkiet - Georgien


Lørdag 22. juni 2024

15:00 Georgien - Tjekkiet


Onsdag 26. juni 2024

21:00 Georgien - Portugal


Kampprogram, EM 2024 Fodbold

Kommentarer

Feedback