18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM i Håndbold 2024 for herrer: Odds og Optakt

Opdateret
Frank PilantraEkspert Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre
Kommentarer (1)

Her finder du bookmakernes bedste odds på EM i herrehåndbold 2024. Håndboldekspert Roman Empire giver dig en gennemgang af favoritholdene og du kan læse alt om EM i håndbold 2024 i Tyskland (10. til den 28. januar) i vores store optakt.

EM håndbold odds hos ComeOn

Det 16. europamesterskab i herrehåndbold løber af stablen fra 10. januar til 28. januar med Tyskland i værtsrollen. Det er blot tredje gang i historien, at der arrangerer EM med 24 deltagere – og det har givet plads til lidt mindre håndboldnationer som Færøerne, Georgien og Grækenland, der alle debuterer. Der skal spilles 65 kampe før vinderen kan lade sig hylde i Lanxess Arena i Køln.

Der er store forventninger til det danske landshold med Mikkel Hansen, Niklas Landin, Gidsel, Pytlick og alle de andre stjerner. I kan her få et overblik over EM Håndbold kampprogram (herrer).

Odds på herrernes EM i Håndbold

Se bedste odds på EM håndbold 2024.

Danmark er favoritter hos bookmakerne til årets EM i herrehåndbold. Se Danmarks chancer i EM håndbold 2024.

Spilforslag til EM håndbold 2024

Når det kommer til tips, odds og spilforslag til EM 2024 fra vores eksperter, vil vores redaktion også holde dig opdateret med de mest relevante tendenser. Du kan se frem til at få analyser fra vores eksperter til EM-kampene. Så er du klædt bedst muligt på til slutrundens spændende kampe.

De kommer løbende ind på siden, når de bliver oprettet af vores eksperter. Husk at tilmelde jer ekspertemail og notifikationer, så I er sikre på at få fat på de gode spilforslag fra vores eksperter.

Danmark vinder EM: Odds 2,10 hos Unibet

Der er stor tiltro til det sejrsvante danske landshold og der er god grund til optimisme. Der er lagt op til dansk guld ved den store slutrunde i Tyskland.
Danmark er forståeligt nok den helt store favorit til EM-guldet.

Mathias Gidsel bliver EM-topscorer: Odds 5,00 hos Nordicbet

Den danske superstjerne er afgørende for stort set alle dele af det danske spil. Oddset på Mathias Gidsel som EM-topscorer ligger på 5,00, hvilket jeg ser fin værdi i. Han er som altid farlig i åbent spil, hvor han på sine gode dage kan afgøre kampene på egen hånd. Danmark spår jeg til at komme langt ved slutrunden, hvorfor der også venter masser af spilletid til Gidsel.

Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB / AFP

Odds på topscorer ved EM 2024 i herrehåndbold

BetXpert har også fundet markedets bedste odds på spillerspecials.

Hvem bliver EM 2024-topscorer?

Special Højeste odds Bookmaker
Mathias Gidsel (Danmark) 5,00
Ómar Ingi Magnusson (Island) 5,50
Aleix Gomez (Spanien) 6,50
Hampus Wanne (Sverige) 6,50
Simon Pytlick (Danmark) 9,00
Juri Knorr (Tyskland) 11,00
Dika Mem (Frankrig) 12,00
Mikkel Hansen (Danmark) 13,00

Islandske Ómar Ingi Magnússon blev EM-topscorer i 2022 med 59 mål på 80 skud. Danske Mikkel Hansen blev toer med 48 mål på 69 forsøg.

Odds på Mikkel Hansen hos LeoVegas

EM 2024 - Turneringsformat

Der er seks indledende grupper (gruppe A-F) med fire hold hver. De to bedst placerede i hver af de seks grupper går videre til mellemrunden.

Der er to mellemrunde grupper (1-2), og grupperne parres således A+B+C udgør gruppe 1, mens D+E+F udgør gruppe 2.

Man tager points og målscore fra de indbyrdes kampe i indledende gruppe med i mellemrunden og møder her de fire hold fra de andre indledende grupper. De to bedst placerede i hver af mellemrunde grupperne går videre til semifinale, hvor knockout-fasen indledes.

Hele knockout-fasen inkl. kampen om femtepladsen spilles i Køln. Ofte udtaler spillere, at det er sværere at vinde EM end VM, da der både er færre bløde hold med og da gode råd er dyre, hvis man ikke rammer dagen i dette format.

Danmark - placeringer ved EM:

EM 2018 (i Kroatien): Danmark blev nr. 4

EM 2020 (i Østrig/Norge/Sverige): Danmark blev nr. 13

EM 2022 (i Ungarn/Slovakiet): Danmark blev treer

Her er Danmarks EM 2024-trup

Målvogtere

 • Niklas Landin, Aalborg Håndbold
 • Emil Nielsen, FC Barcelona

Fløjspillere

 • Magnus Landin, THW Kiel
 • Emil Jakobsen, Flensburg-Handewitt
 • Hans Lindberg, Füchse Berlin
 • Johan Hansen, Flensburg-Handewitt

Stregspillere

 • Magnus Saugstrup, SC Magdeburg
 • Simon Hald, Aalborg Håndbold
 • Lukas Jørgensen, Flensburg-Handewitt

Bagspillere

 • Mikkel Hansen, Aalborg Håndbold
 • Simon Pytlick, Flensburg-Handewitt
 • Rasmus Lauge, Bjerringbro-Silkeborg
 • Mads Mensah Larsen, Flensburg-Handewitt
 • Aaron Mensing, GOG
 • Michael Damgaard, SC Magdeburg
 • Mathias Gidsel, Füchse Berlin
 • Emil Madsen, GOG
 • Niclas Kirkeløkke, Rhein-Neckar Löwen
 • Henrik Møllgaard, Aalborg Håndbold

Sverige chancer ved EM håndbold

Vores svenske naboer er forsvarende europamester efter en neglebider af en finale mod Spanien, som højrefløj Niclas Ekberg afgjorde på et straffekast til sidst. Playmaker Jim Gottfridsson var personificeringen på det svenske EM-guld og hvem husker ikke hans ikoniske timeout i slutfasen ”Hey, lyssna nu här. 19 sekunder. Vi skal fan bli europamästere! Nu kör vi tysk höger, dansk vänster. Kom brett. Om jag inte släpper den… för HELA DITT JÄVLA LIV häll han i ryggen, så fär du den mellan benen…”.

Sverige er et utrolig stærkt kollektiv. Landstræner Glenn Solberg har været klar i mælet siden han tog over – han ønsker tovejs-spillere, hvorved de kan holde antallet af udskiftninger mellem forsvar og angreb på et minimum, og samtidig lægge et stort tryk i ankomstfasen.

Sverige excellerer i kontraspillet, hvor de løber alle mand og derved kan fordele trykket udover hele banen. En solid defensiv base skal skabe fundamentet for den dødbringende kontraase.

Der var store forventninger til Sverige ved VM på hjemmebane sidste år. De endte som bookmakernes næststørste favorit forud for slutrunden. Svenskernes VM-håb smuldrede dog, da dirigenten Jim Gottfridsson udgik med en håndskade og de endte slutteligt på en lidet flatterende fjerdeplads efter et kollaps i bronzekampen.

Niclas Ekberg har taget afsked med landsholdet, men ellers er der stor kontinuitet i den svenske trup. Der er til gengæld landsholdscomeback til stregspiller Andreas Nilsson, der har været i unåde i hele Glenn Solbergs tid som svensk landstræner, og han kan løfte det svenske stregspil til nye højder. Ankermand Andreas Palicka i målet har haft en svingende og skadesplaget sæson, men han har det med at spille stort, når han trækker landsholdstrøjen over hovedet.

Sverige har endnu en gang valgt en lidt utraditionel optakt til slutrunden. Først mødte de upåagtede Ukraine i en testkamp i efteråret, mens de har pryglet Japan to gange i ugen op til EM.

Svenskerne praktiserer en spillestil og har nogle kompetencer, der kan gør ondt på de fleste. Hvis den svenske defensiv holder stand anført af brølstærke Oscar Bergendahl er de igen blandt de største bejlere til titlen.

Sverige - placeringer ved EM

EM 2018 (i Kroatien): Sverige blev nr. 2

EM 2020 (i Østrig/Norge/Sverige): Sverige blev nr. 7

EM 2022 (i Ungarn/Slovakiet): Sverige blev nr. 1

Foto: VLADIMIR SIMICEK / AFP

Frankrig kommer med fart og fysik 

Det franske landshold har i en evighed været en del af den internationale top og regnes blandt nationerne, der kan udfordre Danmark i kampen om EM-titlen.

Frankrig er regerende olympisk mester efter finalesejren over Danmark i Tokyo. De kan samtidig se frem til OL på hjemmebane til sommer. Man skal dog helt tilbage til 2014 for at finde seneste franske triumf ved EM – og de har heller ikke spillet sig i en EM-finale siden sejren i Danmark i 2014.

Frankrig har ligesom Danmark været inde i et generationsskifte de senere år. Dog er der ikke blevet plads til talentfulde Thibaud Briet og Aymeric Minne i den endelige trup til EM. Derimod er legenden Nikola Karabatic – den mest dekorerede håndboldspiller nogensinde – stadig at finde i truppen i hans afskedssæson.

Franskmændene har haft lidt tvunget udskiftning på keeperposten, hvor Vincent Gérard har været ude med langtidsskade. I hans fravær er det i stedet unge Charles Bolzinger, der har haft en forrygende sæson i Montpellier, korporlige Samir Bellahcene, der er udlånt til THW Kiel samt Rémi Desbonnet, der skal løfte arven i det franske mål.

Fysisk er der få hvis nogen, der kan hamle op med Frankrig. De har et hav af atletiske spillere, der får håndbold til at se meget enkelt ud med deres fysiske formåen.

Det er et stærkt, sammentømret fransk landshold, hvor stammen – bortset fra målvogterne – har spillet sammen i en årrække. I de senere år har de skruet op for tempoet i deres spil, og den nye spillestil kombineret med den store fysik slider ofte modstanderne op.

Frankrig er som altid helt fremme i favoritfeltet. De har en tricky indledende gruppe mod de tyske værter, som kan blive definerende for Frankrigs muligheder i turneringen, da der venter en sprængfarlig mellemrunde efterfølgende.

Frankrig - placeringer ved EM

EM 2018 (i Kroatien): Frankrig blev nr. 3

EM 2020 (i Østrig/Norge/Sverige): Frankrig blev nr. 14

EM 2022 (i Ungarn/Slovakiet): Frankrig blev nr. 4

Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP

Tyskland - hjemmebanen kan give vinger

Utallige gange har man set, hvordan værterne er blevet båret frem af et entusiastisk publikum og samtidig været på den heldige ende af dommerkendelser. En kombination af disse faktorer var medvirkende til Tyskland vandt VM på hjemmebane i 2007.

Tyskland huser til daglig verdens bedste liga, og kan forvente kolossal opbakning fra de mange håndboldfans.

Tyskland vandt sensationelt EM i 2016, hvor ’bad boys’ levede højt på holdånd, et bomstærkt forsvar og en fantastisk Andreas Wolff i buret. Wolff er i øvrigt den eneste spiller i den tyske trup, der ikke spiller i den hjemlige liga til daglig.

Holdet har i de senere år været igennem en foryngelseskur med henblik på denne slutrunde. Alderspræsidenterne Kai Häfner og Christoph Steinert på højreback er de eneste foruden Philipp Weber, der er blevet sin skade kvit i tide, blandt bagspillerne, der har rundet 30 år. 

Tyskland har et historisk ungt tysk landshold, men de talentfulde spillere har vist sig fornemt frem i den første halvsæson.

Ved seneste slutrunde fik stortalentet Juri Knorr sit internationale gennembrud. Han havde en finger med i stort set alt i den tyske offensiv. Han var farlig på egen hånd, men samtidig også dygtig til at iscenesætte holdkammeraterne. Han var lidt en one man army ved seneste slutrunde, men der er udset til han får mere hjælp i bagkæden denne gang, og det giver Tyskland markant flere strenge at spille på.

Spiller for spiller kan Tyskland givetvis ikke matche de bedste, men man har tidligere set, hvordan et hold kan rykke sammen i bussen og skabe en unik holdånd. Med både fans og medvind i ryggen kan ungdommelige Tyskland blive et svært bekendtskab for enhver under dette EM.

Tyskland - placeringer ved EM:

EM 2018 (i Kroatien): Tyskland blev nr. 9

EM 2020 (i Østrig/Norge/Sverige): Tyskland blev nr. 5

EM 2022 (i Ungarn/Slovakiet): Tyskland blev nr. 7

Spanien – ender EM-guldet igen hos spanierne?

Spanien er et solidt turnerings hold. Således har de været i medaljerne ved seneste EM, OL og VM. De har en særlig god historik ved EM, som de vandt i både 2018 og forsvarede titlen i 2020. De er endt på podiet ved de seneste fem EM-slutrunder.

Fundamentet er defensiven, som er blandt de stærkeste i turneringen. Bag det brølstærke forsvar har de en eminent sprællemand i målet i form af Pérez de Vargas, der denne gang suppleres af talentfulde Sergey Hernández, der har gang i en stor sæson hos SC Magdeburg.

Spanien har et bevægeligt forsvar, der er gode til at lokke modstandernes offensiv i fælder og blindgyder. De høster frugten af det solide forsvarsarbejde med en effektiv kontrafase anført af målslugeren Aleix Gomez, der er tilbage på holdkortet igen efter at have misset VM sidste år med en skade.

Offensivt er kollektivet stjernen. Spanien har fået nogle spændende unge bagspillere integreret, som bidrager med X-faktor. Og de excellerer med deres 2-og-2 aftaler, hvor meget af offensiven er bygget op omkring stregspillet og screeninger.

De har over de senere år fået skiftet ud i den gamle garde, men de har stadig en håndfuld veteraner, der supplerer de unge stjerneskud på glimrende vis. I Alex Dujshebaev har de en spiller, der tager enormt ansvar, når tingene spidser til – der findes få spillere, der er ligeså clutch som den ældste af Dujshebaev-brødrene.

Spanien har en tricky åbningskamp mod Kroatien, der har et højt topniveau. Åbningskampen kan blive meget definerende for Spaniens videre færd, da der bliver hård kamp om de to adgangsgivende pladser til semifinalen. De har ofte haft for vane med et blødt udlæg for siden at spille sig op som turneringen skrider frem, men der er ikke råd til en langsom start denne gang.

Hold godt øje med Spanien, der vandt EM i 2018 og 2020 og er et farligt turneringshold, som altid er med fremme, når det hele skal afgøres.

Spanien - placeringer ved EM:

EM 2018 (i Kroatien): Spanien blev nr. 1

EM 2020 (i Østrig/Norge/Sverige): Spanien blev nr. 1

EM 2022 (i Ungarn/Slovakiet): Spanien blev nr. 2

Norge – kommer de endelig helt op i verdenstoppen?

Det er ganske vist blevet til VM-sølv i både 2017 og 2019, men alligevel sidder man tilbage med fornemmelsen, at det har været uforløst for dette kuld af norske stjerner.

Ved de seneste to verdensmesterskaber er det blevet til sjetteplads i begge tilfælde, mens det blev til femteplads for Norge ved seneste EM-slutrunde.

Op til denne sæson er en række af de norske profiler vendt hjem til den hjemlige liga. REMA 1000 med hovedsæde i Trondheim har søsat et meget ambitiøst projekt i Kolstad, og det har lokket en del af landsholdsstjernerne til.

Det har samtidig skånet spillerne at bytte Bundesligaen ud med REMA 1000-ligaen, og det lettere kampprogram og den mindste belastning kan komme Norge til gode ved denne slutrunde.

En spiller der synes at have prioriteret af skiftet er superstjernen Sander Sagosen, der synes genfødt. Sagosen var verdens bedste håndboldspiller i nogle år, men røg ind i et sandt skadeshelvede i de seneste år i THW Kiel. Sagosen har set mere fit ud og udstrålet mere overskud end længe.

Tidsnok har Norge desuden fået profiler som Gøran Søgaard Johannesen og Magnus Abelvik Rød – der også begge er vendt hjem til Kolstad – tilbage fra skader. Rundt om disse profiler er unge spillere som Tobias Grøndahl og Simen Lyse spiret og Norge har en meget bred bagkæde med meget forskellige kompetencer.

Trænerskiftet til Jonas Wille har betydet et øget defensivt fokus. En defensiv der skal skabe gode forudsætninger for Torbjørn Bergerud og Kristian Sæverås gode forudsætninger. Det er alfa omega for Norges chancer, at de to keepere stempler ind – så kontrabølgerne kan flyde.

Norge har potentialet og holdet til at gå dybt i turneringen, men de er ofte endt med at spænde ben for sig selv som i den famøse kvartfinale mod Spanien ved VM sidste år. Optakten i Golden League var ikke prangende, men det skal man ikke nødvendigvis lægge for meget i og de roterede også lystigt i kampene.

Norge - placeringer ved EM:

EM 2018 (i Kroatien): Norge blev nr. 7

EM 2020 (i Østrig/Norge/Sverige): Norge blev nr. 3

EM 2022 (i Ungarn/Slovakiet): Norge blev nr. 5

Island - håndboldfeberen raser

Der har været meget høje forventninger til Island ved de seneste slutrunder, men det er blevet spoleret af først corona og siden et skadeshelvede blandt nøglespillerne.

Island er et mirakel på håndboldscenen. På trods af et beskedent befolkningstal har de produceret håndboldspillere og trænere på øverste niveau på samlebånd. Nærmest sensationelt vandt de OL-sølv i Beijing i 2008 og siden blev det til bronze ved EM 2010.

Island har siden sidste slutrunde fået ny træner i form af Snorri Gudjonsson, der var en af profilerne på det islandske hold, der sidst havnede i medaljerne. Trænerskiftet har også betydet en ny spillestil. Tidligere havde de et stort defensivt fokus, men nu er spillestilen i stedet i langt højere grad baseret på tempo og kontrafase, og det klæder de islandske boldkunstnere.

Spilintelligensen er stor i den islandske offensiv anført af særligt Ómar Ingi Magnússon og Aron Pálmarsson. De har rettidig fået både Ómar Ingi Magnússon og Gisli Thorgeir Kristjánsson tilbage fra skader og kan mønstre et både skadefrit og meget slagkraftigt hold med bedre bredde end længe.

'Tidligere er de ofte løbet tør for ressourcer, som turneringen har skredet frem, da de har været smalle og samtidig trukket for store veksler på bærende spillere. Nu har de muligheden for i højere grad at dosere kræfterne. Det skal snart være for denne gyldne generation anført af Aron Palmársson og de kan atter nyde stor opbakning fra lægterne fra de valfartende islandske fans.

Ofte har målvogterne været holdets akilleshæl, men talentfulde Viktor Gisli Hallgrimsson har endnu mere erfaring på bagen, mens karismatiske og erfarne Björgvin Páll Gústavsson, der har præsident-drømme, supplerer med sin fandenivoldskhed.

De islandske boldekvilibrister er en dark horse, der kan stikke en kæp i hjulet på alle holdene.

Island - placeringer ved EM:

EM 2018 (i Kroatien): Island blev nr. 13

EM 2020 (i Østrig/Norge/Sverige): Island blev nr. 11

EM 2022 (i Ungarn/Slovakiet): Island blev nr. 6

EM i Håndbold vindere

 • Sverige er den nation, som har vundet EM flest gange (5) foran Frankrig (3) samt Spanien, Danmark og Tyskland (alle 2).
 • Sverige er forsvarende mester efter en finalesejr på 27-26 over Spanien, mens Danmark fik bronze i 2022.

Tilskuerboom ved EM 2024

Tyskland har stor erfaring med at arrangere store sportsarrangementer. Samtidig huser Tyskland verdens bedste liga i form af Bundesligaen. De seks haller huser alle på den gode side af 10.000 tilskuere og finaleweekenden afvikles i Lanxess Arena i Køln, som i en årrække har lagt gulv til Final Four i Champions League.

Vi kan godt begynde at gøre plads i rekordbøgerne for slutrunden i Tyskland står til at slå alle tilskuerrekorder. 

Der vil være over 700.000 tilskuere på tribunerne i løbet af slutrundens 65 kampe og der bliver masser af opbakning og rød/hvide farder i de tyske håndboldhaller, da der solgt mere end13.000 billetter til danske fans.

Og EM 2024 bliver indledt med et brag, da det forventes, at der vil være 50.000 tilskuere på plads, når EM begynder 10. januar. Det oplyser det Europæiske Håndboldforbund (EHF) på sin hjemmeside.

EM 2024 bliver skudt i gang med åbningskampen mellem Frankrig og Nordmakedonien, mens de tyske værter indleder EM mod Schweiz. Disse to kampe spilles den 10. januar på det lokale fodboldstadion i Düsseldorf, der til lejligheden er bygget om, så der kan spilles håndbold.

Det bliver første gang i håndboldhistorien, at der vil blive samlet over 50.000 tilskuere til en kamp.

Se vores guide til Håndbold EM 2024 manager hos Holdet.dk

Spørgsmål og svar om EM håndbold 2024

Hvem er bookmakernes favorit til at vinde EM håndbold 2024?

Som tredobbelte verdensmestre er Danmark blevet udråbt til bookmakernes favorit foran Frankrig og Sverige.

Gruppe A

Tyskland
Frankrig
Nordmakedonien
Schweiz

Gruppe B

Spanien
Kroatien
Østrig
Rumænien

Gruppe C

Island
Serbien
Montenegro
Ungarn

Gruppe D

Norge
Slovenien
Færøerne
Polen

Gruppe E

Holland
Sverige
Georgien
Bosnien-Hercegovina

Gruppe F

Danmark
Portugal
Tjekkiet
Grækenland
Kommentar-funktionen er lukket
Feedback