18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Bwin anmeldelse

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Selvudelukkelse via Rofus.nu 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke.

Stort spiludvalg og stærk livebetting

Erfarne danske spillere husker nok bwin fra dengang, de sidst var til stede i Danmark, nemlig før liberaliseringen i 2012. Dengang tilhørte bwin den absolutte top af bookmakerne i Danmark, og heldigvis har de bevaret – og på nogle punkter udviklet – mange af de dyder, der dengang gjorde bwin populær blandt danskerne.

Både pre-match og på den imponerende livebetting-platform tilbyder bwin et massivt spiludbud. Et væld af markeder på enkelte kampe er et stærk særkende hos bwin, og så er de som regel blandt de allerførste til at lægge odds ud. Den teoretiske tilbagebetaling har flere steder fået et nøk i den rigtige retning, og stærke odds kan man især finde tæt på kampstart.

Alt dette kan også tilgås på bwin's mobile platform, som fremstår som en meget stærk kandidat, der tilmed er en ren fornøjelse at bruge, når der skal sættes spil på farten eller fra hjørnet af sofaen.

Spiludbud

Bwin er blandt de bedste i markedet, hvad angår spiludbud, og de er som regel blandt nogle af de første ude med odds på de mange ligaer og sportsgrene, der dækkes.

Bookmakeren henvender sig til spillere, der ønsker et bredt udbud, men specialiserer man sig i lavere rækker, går man nogle steder forgæves.

Som regel er det kun i de såkaldt store nationer, der dækkes langt ned i rækkerne. Indenfor fodbold finder man i lande som Holland, Belgien, Østrig Japan mv. desværre ikke odds på ligaer ud over de to-tre øverste. Dette mønster går igen på øvrige sportsgrene med undtagelse af tennis, hvor udbuddet dækker langt ned i niveau.

Langt de fleste spillere vil dette til trods finde udbuddet af spil langt rigeligt, ligesom udbuddet af sportsgrene også inkluderer blandt andet underholdning, politik med videre.

Spiltyper

På de mange ligaer og sportsgrene der dækkes, har bwin som oftest mange specialspil. På en typisk Premier League-fodboldkamp, finder man op mod 200 forskellige spil, hvoraf en god del er specialmarkeder som målscorere, scorecast, hjørnespark, intervaller osv. Dette gør sig gældende for alle større ligaer, men også i den danske Superliga ligger antal spil pr. kamp over 100.

På tenniskampe topper antallet af spil pr. kamp omkring de 20, mens ishockeykampe kan snige sig op på 40-50 spil pr. kamp.

Indenfor andre individuelle sportsgrene som fx cykling, golf, atletik og så videre, finder man også ofte et ret pænt antal head-to-head spil, ud over at vinder og top-spil stort set altid er tilgængeligt, ofte lang tid forud for begivenheden.

En væsentlig mangel hos bwin er, at de slet ikke udbyder spil på Asian handicap. Kun regulære (europæiske) handicap-varianter er tilgængelige.

Bwin Odds

Bwin er som oftest blandt de første med odds på stort set alle markeder. Til gengæld er oddsniveauet for det meste middelmådigt, dog med visse undtagelser.

Målt på tilbagebetaling er bwin godt fremme på de store fodboldligaer som Champions League, Premier League, La Liga med mere, ligesom de også er blandt de bedste på amerikanske sportsgrene. Derudover ligger de mestendels midt i feltet af markedet.

bwin opererer desuden med forskellige teoretiske tilbagebetalinger i visse dele af deres udbud afhængigt af, hvor langt der er til kampstart. Når spil på kampe fra fx Premier League eller Superligaen åbnes en uge forud for afviklingen, ligger tilbagebetalingen som regel omkring 93-94 procent.

Tættere på kampstart hæves dette til 95 procent og på enkelte (stor)kampe endda helt op til 97,5 procent. Denne praksis finder sted på de helt store fokusligaer. Det vil sige Champions League og Europa League samt de fem store europæiske fodboldligaer plus den danske Superliga.

Pæne odds kan ind i mellem også opnås på individuelle sportsgrene, som vintersport, cykling og speedway, hvor bwin ofte er markedsledende på enkelte udfald. Vent dog ikke med at spille til sidste øjeblik, for bwin er nu og da hurtige på aftrækkeren: Odds der stikker ud fra resten af markedet justeres hurtigt, og så kan værdien på et givet spil være forduftet.

Bwin Livebetting

Ligesom på pre-match markederne er der hos bwin et væld af spilmuligheder via livebetting.

Uanset sportsgren finder man på de enkelte begivenheder oftest mindst lige så mange markeder/spiltyper som pre-match. Nogle gange endda flere, hvilket gør, at bwin på nogle punkter er mere interessant, når det kommer til livebetting i forhold til pre-match.

Døgnet rundt er der live-spil tilgængelige på begivenheder fra hele verden, og man går sjældent forgæves. Der kan tilmed ofte opleves livestreaming (både video og audio) fra livebegivenheder.

Livebetting-platformen er rigtig godt opbygget, og som bruger kan man lave en masse tilpasninger, så brugerfladen bliver tilpasset præcist, som man ønsker. Ofte kører der rigtig mange live events på én gang, men her er det en stor hjælp, at man kan vælge enkelte ud og markere som "favoritter", hvilket fungerer som en form for shortlist, som er nemt tilgængelig.

Endelig, som det efterhånden sig hør og bør hos bookmakerne, faciliterer bwin også en "Cash out"-funktion, hvormed man som kunde kan lukke sine spil før tid. Denne feature - som altid skal bruges med omtanke, da den potentielt kan underminere værdien for det enkelte spil - kan anvendes på udvalgte spil/events, og kan, når den er tilgængelig, anvendes både før og mens et givent spil afgøres.

Website

Bwins website er let overskueligt, og det er nemt at finde frem til udbuddet på de kampe eller ligaer, man søger efter. Når man navigerer ind på en liga, kan man få vist tilgængelige spil på to måder: enten pr. kamp eller pr. spiltype, hvilket bestemt øger brugervenligheden, hvis man fx ofte begår sig i en specifik spiltype.

Indtrykket af websitets udformning er rigtigt godt, og dele af indhold og navigation kan tilpasses individuelt, så man kan bruge hjemmesiden, som det passer én bedst.

For eksempel kan man indstille sin personlige standardindsats. Af brugervenlige features kan nævnes en lynhurtig, globalt tilgængelig søgefunktion hvori man kan søge på ligaer, hold eller event-deltagere, ligesom der mange steder er forskellige stillinger og statistikker tilgængelige.

Som berørt i afsnittet om livebetting, kan man hos bwin livestreame mange sportsgrene, herunder fodbold, tennis, ishockey, basketball, badminton og volleyball. Der streames både fra primære ligaer (fodbold fra tysk Bundesliga) og fra mere sekundære events (tennis fra ITF/Challenger). Eneste krav for at få lov til at streame er, at man har penge på sin konto.

Generelt er der fin balance mellem informationer og brugerens behov, men skal man rejse et enkelt kritikpunkt, er det, at hjemmesiden nogle gange kan være lidt tung at danse med og ikke reagerer så hurtigt, som man oplever andre steder, men dette forekommer primært at ske ved spidsbelastninger.

Bwin Mobil

Når man er på farten, kan bwin tilgås på en fremragende mobilplatform, som er tilgængelig både via mobilbrowser og som app.

I udarbejdelsen af den mobile platform har bwin udnyttet den tilgængelige teknologi godt. Blandt andet kan man i iOS-versionen logge ind via Touch ID (på telefoner der understøtter dette), hvilket letter adgangen til spillekontoen betragteligt i forhold til traditionelt login.

Brugerfladen er helt i top, og bærer generelt præg af, at der er arbejdet med alle detaljer. Via en kombination af smidig navigation og en logisk opbygning har man hele tiden et godt overblik over alle tilgængelige muligheder. Et sæt af faste menuer på platformen gør det nemt at skifte skifte mellem de forskellige områder på siden, se sin betslip med videre.

De stærke tillægs-features som findes på desktop-platformen, fx streaming og statistikker, er også gjort tilgængelige mobilt, ligesom man også kan tilføje ligaer og/eller hold til en liste af favoritter, som man kan tilgå særskilt.

Søgefunktionen øger også brugervenligheden godt. Imidlertid er søgefunktionen en smule begrænset i forhold til på desktop. På mobilen kan man fx ikke søge på en fodboldspiller og ad den vej finde frem til den kamp han deltager i, men derudover hjælper søgefunktionen rigtig godt med hurtigt at finde vej til det spil, man ønsker.

Endelig skal det nævnes, at det er muligt at lave både ind- og udbetalinger via de fleste betalingsformer på mobilen, ligesom support også kan kontaktes gennem formular.

NB: Lige nu er app til Android tilgængelig via Google Play, mens iOS-app'en er tilgængelig via App Store. 

Ind- og udbetalinger

Når man skal have penge ind og ud fra sin konto, kan man benytte mange forskellige betalingsformer. Ud over de mest gængse kreditkort, accepterer bwin også bankoverførsel samt Neteller, Skrill og Paysafecard.

Der er ingen gebyrer på hverken ind- eller udbetalinger, og udbetalinger er som oftest kun få dage om at havne på ens bankkonto.

Det er almindelig procedure, at bwin gennemfører en sikkerheds-validering af kunden i forbindelse med første udbetaling. For at fuldføre denne skal kunden fremsende kopi af pas/kørekort, eventuelt kreditkort samt dokumentation for bopæl (fx forbrugsregning eller kontoudtog).

Support

Som dansk kunde kan man kontakte bwin via kontaktformular, som altid besvares på dansk. Herudover er også livechat og telefonsupport tilgængelig hver dag i tidsrummet 12-20. Både chat og telefon er det meste af tiden bemandet af dansk personale, men det kan forekomme at man bliver modtaget på svensk eller engelsk, bl.a. i ferieperioder.

Denne tilgængelighed burde dække de flestes behov, men det trækker en smule ned, at det ikke altid foregår på dansk, og at der opereres med blot otte timers direkte support hver dag (telefon/chat). Det er sandsynligvis nok til at dække mange af de timer hvor de fleste kunder forventes at være aktive, men det udelukker således direkte support i de sene aftentimer.

Der kan nu og da være problemer med lange svartider på support, hvilket skyldes at bwins support i mere komplicerede sager skal via en support-enhed i moderselskabet partygaming. Som oftest reagerer bwins egen support hurtigt, men det kan således hænde, at man er nødt til at vente på den endelige afgørelse.

Indsatspolitik

Som mange andre udbydere, opererer bwin også med markedslimits, hvor der sættes begrænsning for markeders samlede indsats på specifikke udfald.

Endvidere praktiseres personlige limits i et omfang over gennemsnittet. Bwin har altid haft ry for at limitere vindende/dygtige kunder, og siden relanceringen i Danmark har vi også hørt om flere tilfælde af limitering.

I februar 2018 oplevede nogle kunder endda at blive stramt limiteret, mens de var i færd med at omsætte bonus. En bookmakeradfærd der er en uskik - hvis kunderne vel at mærke har fulgt alle regler.

BetXpert har dog haft held til at få bwin til at løsne den stramme limit i næsten alle de limit-/bonusomsætningssager, vi har taget op med dem.

Bwin har pt. nogle problemer med en risikovurderingsafdeling, der er lidt for hysterisk og ikke kigger på bonusomsætnings-situationen - men samtidig har de andre afdelinger, der godt kan se fornuften i det, vi siger.

Konklusion

Er du tilhænger af et stort og varieret spiludbud, så er en konto hos bwin absolut et must. Særligt på de største fodboldligaer vil der til udvalgte, store kampe være rigeligt med spilvarianter og flotte odds.

Livebetting-sektionen er en af de stærkeste på markedet, og mobil-platformen er veludviklet med en intuitiv brugerflade.

Til gengæld skal du leve med at udbuddet i mindre, sekundære divisioner - med tennis som undtagelse - visse steder er mangelfuld, og risikoen for at personlige limits kan forekomme.

Samlet set er der dog flere plusser end minusser. Og specielt muligheden for livestreaming er med til at sikre en helstøbt oplevelse. Hos bwin kan du praktisk talt følge dine spil lige fra betslip til sidste fløjt har lydt.

Bwin kommentarer

Denne anmeldelse afspejler en sum af flere personers individuelle erfaringer, meninger og observationer omkring produkter og services udbudt af bookmakeren. Alle holdninger og anbefalinger der tilkendegives i ovenstående er således udelukkende BetXperts egne. I tråd med vores forretningsmodel er anmeldelsen udarbejdet af personer uden indblik i evt. annoncøraftaler med bookmakeren.

Feedback