18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Odds guide: Hvad er Odds?

Opdateret
Frank PilantraEkspert Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre

Odds kan være høje og lave. Odds 1,20 indikerer en storfavorit, mens odds 25,00 indikerer, at oddssætteren ikke tror synderligt meget på dét udfald. Eksempel: En bookmaker giver odds 2,00 (angivet i europæiske odds) på et givet udfald. Dette betyder, at man får sin indsats 2,00 gange igen, hvis man vinder.  Satser man 100 kroner, forvandles de således til 200 kroner, og man står med en nettogevinst på 100 kr.

Hvordan oddser man?

Hvordan oddser man egentlig? At spille på oddset er langt hen ad vejen rimelig simpelt: Det tager to minutter at lære, men et liv at mestre. Og så er der en del matematik i det. Mere om det senere.

Først og fremmest skal vi have på plads, hvad det vil sige at oddse. Når du oddser, så spiller du på udfaldet af sports betting. Det kan være fodbold, håndbold, tennis, e-sport, kampsport, motorsport, basketball, badminton, volleyball og så videre. Hos de fleste bookmakere kan du tilmed spille på politik, underholdning og tv-serier. 

Verdens mest populære sportsgren er fodbold. Derfor er det heller ikke overraskende den sport, som der er flest, der oddser på. Lad os tage et tænkt  eksempel:

FC København møder FC Midtjylland hjemme i Parken. Oddset for FCK-sejr er på 1,80, oddset på uafgjort er på 3,30, og oddset på en midtjysk sejr er 4,45. 

Lad os sige, du har 100 kroner at spille for, og lad os antage, at du er dygtig og derfor vinder. Satsede du dine penge på en sejr til FC København, ville du stå med en nettogevinst på 80 kroner. Havde du derimod spillet på uafgjort, ville du stå med en nettogevinst på 230 kroner. Slutteligt ville du have haft en nettogevinst på 345 kroner, hvis du havde vundet på en FCM-sejr.

Forvirret? Det er helt ok, hvis du er det, men det er faktisk meget simpelt. Oddset på FC København var 1,80. Det betyder, at såfremt du vinder på dit spil, så får du din indsats 1,80 gange igen. Dermed ville du for en indsats på 100 kroner bagefter have 180 kroner. Heraf er overskuddet, eller nettogevinsten, 80 kroner. 

Sådan kan du blive ved. 100 x 3,30 (oddset for uafgjort) giver 330 kroner, og dermed har du 230 kroner i overskud. 100 x 4,45 (oddset for FCM-sejr) giver 445 kroner, og dermed er overskuddet, nettogevinsten, på 345 kroner. 

Stadig forvirret? Bare rolig, vi gennemgår det igen lidt længere nede under afsnittet ”Europæiske odds”.

Sådan oddser du

Og nu hverken kan eller vil vi strække den længere. Når du har oprettet dig hos en eller flere bookmakere, og du har lavet din første indbetaling, er det heldigvis nemt at komme til at oddse.

Du finder blot den sportsgren og eventuelt liga, du gerne vil spille på. Rigtig mange bookmakere har en menu ude til venstre, hvor du finder disse ting. Når du har fundet din kamp, klikker du blot på det odds, du vil spille på. For eksempel odds 1,80 på FC København-sejr, som vi var inde på tidligere. Nu vil din spilleseddel hos mange spiludbydere dukke op i højre side af skærmen. Her indtaster du blot din indsats og bekræfter købet. Voila, du har nu oddset hos en bookmaker. 

Hvis du ikke selv mener, du er så god endnu til at finde ud af, hvad du skal oddse på, har du altid muligheden for at følge vores dygtige eksperters spilforslag. De er helt gratis og ligger altid på forsiden. 

Du har desuden altid muligheden for at kombinere flere kampe og lave det, der populært kaldes for en multikupon. Den kan bestå af alt lige fra to kampe og det loft, som bookmakeren tillader. Typisk kan du sagtens kombinere mere en ti kampe. Når du laver disse multikuponer, får du et højere odds, men du skal til gengæld ramme alle kampene, før der er gevinst.

Her på BetXpert er vi fortalere for, at man spiller singler – altså én kamp ad gangen – da det øger dine chancer for overskud i det lange løb.

Herunder følger en uddybning af nogle af de ting, vi allerede har været inde på: Hvad er odds, og hvordan oddser man. Herudover kommer vi ind på, hvordan bookmakerne finder frem til deres odds, og hvordan du spiller på gode odds. Odds varierer nemlig fra bookmaker til bookmaker. Derfor er det vigtigt at have konto hos flere bookmakere, hvis du vil have det bedste odds, og hvis du vil øge dine chancer for at lave overskud i det lange løb. 

Odds som begreb

Først skal vi dog lige omkring odds som begreb. Hvad betyder det egentlig, og hvordan kan man kende forskel på de mange betegnelser.

Odds bruges til at fortælle, hvor meget man kan vinde på de enkelte udfald:

Bookmakerne beregner deres odds ud fra en chancevurdering. Oddset er således et nogenlunde udtryk for, hvor stor sandsynlighed bookmakerenes oddssætter vurderer de enkelte udfald har for at "gå hjem".

Odds kan angives i flere formater: som europæisk (decimal), hvilket er det, vi bruger her i Danmark. Herudover opererer man i udlandet blandt andet med amerikanske odds og engelsk odds (fraktioner og brøker). Vi vil for en god ordens skyld gennemgå alle tre oddstyper her, men det er som nævnt primært den danske, du skal have styr på. 

Odds kan være høje og lave. Odds 1,10 indikerer en storfavorit, mens odds 25,00 indikerer, at oddssætteren ikke tror så meget på dét udfald.

Oddseksempel

En bookmaker giver odds 2,00 (angivet i europæiske odds) på et givet udfald. Dette betyder, at man får sin indsats 2,00 gange igen, hvis man vinder.

Satser man 100 kroner, forvandles de således til 200 kroner, og man står med en nettogevinst på 100 kroner.

Herunder vil vi give en lang række forklaringer på de forskellige oddstyper rundt i verden.

Odds formater

Odds kan angives i flere formater: Amerikanske odds, engelske/fraktionelle odds (fraktioner/brøker), europæiske odds /decimal odds (decimaler), Hong Kong odds, Indonesian odds eller Malay odds.

Brug vores værktøj til at konvertere odds.

Sådan sætter oddssætterne deres odds

Skal du blive gode til at finde de bedste odds, så skal du også have en forståelse for matematikken og statistik. Det er nemlig sådan, oddssætterne gør.

Ja, matematik er faktisk det grundlæggende værktøj for bookmakernes oddssættere. Og det skal det også være for dig, hvis du ønsker at blive bedre som tipper.  Faktisk er det elementær sandsynlighedsregning. Når en bookmaker sætter et odds, vurderer han først chancen for udfaldet, fx for 2-tallet i en kamp mellem FC København og FC Midtjylland.

Chancen vurderes til at være 20 procent (fiktivt eksempel). Og ud fra dét tal sætter bookmakeren så oddset for FCM-sejr.  Med en teoretisk tilbagebetaling på 100 procent ville oddset være 5,0 (100/20). I virkelighedens verden vil tilbagebetalingen ligge noget lavere (bookmakeren skal jo have noget at leve af), fx på 90 procent - og oddset vil så være: 4,5.

"I virkeligheden betyder oddsets størrelse ikke så meget. Det handler om at spotte et odds, som reelt burde være lavere. Finder du odds 1,85 på FCK hjemme mod Horsens, hvor du mener, at oddset burde være 1,7, så er dit odds godt."

Sådan finder du de gode odds

Og hvad skal du så gøre? Du skal lave din egen chancevurdering (eller lytte til én, der kan – for eksempel vores eksperter) og på den baggrund vurdere, om bookmakerens odds er sat korrekt.  Eksperter giver dig de bedste odds forslag og spiltips. Vores bets er altid til det højeste odds, så du får maksimal profit ud af din betting.

Det handler om at finde ud af, om oddset er godt eller dårligt, og det gør man ved at sætte oddset i forhold til chancen for udfaldet. 

Og hér er det så, at videnskaben bliver u-eksakt. For hvordan udregner man denne chance? Det kommer vi til, bare rolig, men først skal vi have det basale på plads. 

Value-odds

Det basale er dette princip; at odds og chance skal sættes i forhold til hinanden. Dermed kan man se, om der er værdi i væddemålet. Værdispil, med andre ord.

På udenlandsk kaldes det value betting eller valuebetting.

Jamen, jamen. FCM vinder jo ikke i Parken. Det gør FCK. Kan det så ikke være hamrende ligegyldigt, hvad oddsene er? Nej. For kun én ting er sikker i sport og bookmaking, og det er, at INTET ER SIKKERT. End ikke FCK-sejr i Parken. Selv storklubber snubler indimellem, og hvis du bevidstløst satser på FCK (eller Chelsea, eller United, eller Barcelona, eller...), uanset hvor lavt oddset er, så får du altså underskud.  Så: Lad være med at tage et odds, der er for lavt; det underminerer dit spillebudget.

De vundne bets skal jo betale for de tabte. Og da man ikke ved på forhånd, hvilke der tabes, og hvilke der vindes (og man vil altid tabe bets – alle bets kan ikke gå hjem), bør man i ALLE bets søge et fornuftigt odds i forhold til risikoen/chancen. 

Der florerer mange myter og teorier om, hvordan man tjener penge på odds. Skal man gå efter de høje odds, de lave odds eller dem i mellemlejet?

I virkeligheden betyder oddsets størrelse ikke så meget. Det handler om at spotte et odds, som reelt se burde være lavere. Finder du odds 1,85 på FCK hjemme mod Horsens, hvor du mener, at oddset burde være helt nede på 1,70, så er dit odds godt. Det er valuebet. Så er du godt på vej. 

Men du skal heller ikke være skræmt over de høje odds, selvom sandsynligheden for sejr bliver mindre.

Sådan vinder du på penge på odds

  • Følg princippet om valuebetting - et odds er kun interessant, hvis det er for højt i forhold til sandsynligheden for, at det går hjem.
  • Der findes ingen sikre kampe.
  • Spil aldrig for mere, end du har råd til. Og smid ALDRIG alt på én kamp. Faktisk skal du maksimum smide to procent af din bettingbank. Se mere om money management.
  • At vinde penge på oddset er hårdt arbejde ligesom meget andet.
  • Du vil komme ud for mange op- og nedture. Lad ikke nedturene gå ud over din familie eller venner - og lade være at komme for højt op at flyve i dine opture.

Find de bedste odds-værktøjer!

Her kan du oddse

For at kunne oddse skal du have en konto hos en eller flere bookmakere med dansk spillelicens. Forneden kan du se fem bookmakers, vi mener er blandt de bedste odds sider i Danmark, hvor du rolig kan oprette dig som spiller og hente en velkomstbonus. 

Besøg ComeOn

100 % op til 500 DKK

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
God brugeroplevelse
Spændende specialspil og høje odds på Superligaen
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Omsætningskrav Få 100 % op til 500 kr. i velkomstbonus. Indbetaling + bonus skal gennemspilles 5 gange til min. odds 1,80

Yderligere vilkår Bonussen gives kun til nye kunder, der er 18 år eller ældre og bosiddende i Danmark. Den maksimale bonus er på 500 kroner, og du skal indbetale mindst 100 kroner for at få den. Bonus + indbetaling skal hver omsættes fem gange til odds 1,80 eller højere på sport. Du har 60 dage til at omsætte din bonus. Væddemål med kun to udfald, f.eks. over/under, tæller ikke med i omsætningen.
Regler og vilkår:  Vi henviser til ComeOn hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Besøg Betfair

550 DKK Risikofrit Spil

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
Bredt udvalg
Høje odds
Høj likviditet
Brugervenligt website
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Omsætningskrav 1.00x bonus til minimum odds 1,01.Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 550 for at spille den fulde bonus fri.

Yderligere vilkår Det er dit FØRSTE spil der gælder, og det skal afgøres inden for 7 dage efter at det er blevet placeret. Annullerede spil gælder ikke. Tilbuddet gælder kun kunder bosat i Danmark.Placér et singlespil på Spillebørsen inden for 7 dage efter oprettelsen af din nye Betfair-konto. Dit spil skal være på min. 550 kr. og være afgjort inden for 7 dage efter oprettelse. Du kan godt spille for mere end 550 kr., men kun 550 kr. vil tælle imod kampagnen. Spil på Sportsbook og multispil på Spillebørsen er ekskluderede fra denne kampagne.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Betfair hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Besøg Unibet

100% op til 1.000 DKK

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
Stort udvalg af sportsgrene
Ofte fokus på Skandinavien/DK
Stærk mobil platform
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Omsætningskrav 8.00x bonus til minimum odds 1,40. Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 8000 for at spille den fulde bonus fri.

Yderligere vilkår Dette tilbud gælder kun for personer bosat i Danmark. Bonus skal spilles fri inden for 60 dage. Det er kun muligt at have én bonus ad gangen. Hvis en ny bonus accepteres vil en evt. aktiv bonus blive annulleret og et evt. beløb i bonusbalancen vil være tabt. Man er ikke berettiget til en bonus ved brug af en eller flere af følgende betalingsmetoder: Paysafecard, Skrill og Neteller Du kan gennemspille din bonus i odds, casino og live casino.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Unibet hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Besøg Bet365

100 % velkomstbonus op til 1.000 DDK

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
Stort udvalg
Tidlige odds
Markedets bedste livebetting
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Omsætningskrav Væddemålskreditter op til 1.000 kr. for nye kunder. Min. indbetaling 50 kr. Min. odds og væddemålsundtagelser gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter. Tidsbegrænsninger og regler gælder.

Bonuskode: Benyt bonuskoden BETX1000 når du opretter en konto hos Bet365 for at opnå den bedste bonus Yderligere vilkår Som altid anbefaler vi, at du holder øje med de helt specifikke vilkår og betingelser for de bonusser og tilbud, der kan indhentes hos bookmakere med licens i Danmark. Her kan du altid holde dig ajour med omsætningskrav, hvor længe du har til at spille kvalificerende indsatser igennem, før du kan hæve dine bonus-gevinster m.m.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Bet365 hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Besøg Tipwin
Gode linjer på håndbold
Flotte odds
Brugervenlig
Omsætningskrav Få 100 % op til 800 DKK i velkomstbonus. Indbetalingsbeløb plus bonusbeløb skal omsættes 5 gange til minimum odds 1,80. Indbetaler du 800 kroner, skal du altså spille for 800+800x5=8.000 DKK.

Yderligere vilkår Bonussen er tilgængelig for alle nye spillere. Bonussen tilføjes automatisk til din konto. Hvis den ikke tilføjes automatisk, kan du til hver en tid skrive til [email protected] for at få hjælp. Du skal gennemspille dit samlede beløb, altså indbetalingsbeløb og bonusbeløb, fem gange til odds 1,80 eller højere før, du kan udbetale. Højst 800 kroner per kupon tæller med i gennemspilningen. Hvis du laver en ny indbetaling før, du har gennemspillet din første bonus, kan du ikke udbetale før, at gennemspilskravet er opfyldt.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Tipwin hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.


Besøg NordicBet

500 kroner freebet

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
Tidlige odds
Stort udbud af over/under
Stærk app
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav Placer et væddemål hvor indsatsten er 500 kr. til min. odds 1.8 og få et freebet på samme beløb.

Yderligere vilkår Velkomsttilbuddet gælder kun for nye spillere. Gevinster du vinder fra dit freebet udbetales til din konto uden omsætningskrav. Indsatsen fra freebettet udbetales ikke.
Regler og vilkår:  Vi henviser til NordicBet hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Besøg LeoVegas

1.000 DKK Ekstrabet

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
Stort spiludvalg
Høj tilbagebetaling
Lukrative kampagner
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Omsætningskrav 1.00x indskud til minimum odds 1,80. Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 1000 DKK i dit første spil for at spille den fulde bonus fri.

Yderligere vilkår Spil for 1000 kr. og få 1000 Kr. Min. 18 år. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Kun nye spillere. Min. indbetaling og indsats 100 kr. Min. odds 1,8. Bonus gælder 60 dage. Indbetalinger foretaget gennem Skrill eller Neteller, PaySafeCard berettiger ikke til bonussen. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen.
Regler og vilkår:  Vi henviser til LeoVegas hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.Spil for 1000 kr. og få 1000 Kr. Min. 18 år. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt. Selvudelukkelse via ROFUS. Kontakt Spillemyndighedens hjælpelinje på StopSpillet.dk. Kun nye spillere. Min. indbetaling og indsats 100 kr. Min. odds 1,8. Bonus gælder 60 dage. Indbetalinger foretaget gennem Skrill eller Neteller, PaySafeCard berettiger ikke til bonussen. Matched freebet kan kun bruges til live spil fra mobilen.

Besøg Mr Green

1.000 DKK Live Cashbet

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
Stort udvalg af sportsgrene - også live
Overskuelig hjemmeside
Høj tbp på små markeder
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Omsætningskrav Indsæt og spil mellem 75 og 1.000 kroner. Få et live cash bet , der matcher værdien af dit første væddemål, når dette er afgjort.

Yderligere vilkår Indbetalingen skal gennemspilles en gang på sportsbook med minimum 2,00 som odds, før du modtager dit live cashbet. Bemærk, at dit freebet udløber indenfor syv dage. Gevinster fra freebet udbetales som kontanter og skal derfor ikke gennemspilles.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Mr Green hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Nu ved du lidt om, hvad man rent praktisk gør, når man oddser. Nu mangler du blot at vide, hvor du kan oddse henne. Det kan du hos bookmakerne, også kaldet for spiludbyderne. Det er dem, der udbyder spil, og det er dem, der bestemmer, hvad oddsene skal være på de enkelte udfald af kampene. Vi kommer mere ind på, hvordan bookmakerne fastsætter deres odds i afsnittet ”Sådan sætter oddssætterne deres odds” lidt længere nede her på siden. 

Først og fremmest skal du vide, at alle bookmakere er forskellige. Nogle kan godt minde en del om hinanden, men ingen er helt ens.

Men inden du overhovedet kan komme i gang, skal du finde en bookmaker, der passer til dig. Det kan være, du er på udkig efter en god betting bonus. En sådan indbefatter som oftest, at du får fordoblet dit første indskud hos den pågældende bookmaker. Det kan dog variere fra spiludbyder til spiludbyder. 

Se eventuelt vores oversigt over det, vi mener er Danmarks bedste bookmakere. Vi har gjort alt forarbejdet for dig og har nøje beskrevet, hvad den enkelte spiludbyder gør godt og knap så godt.  

Det tager som regel kun meget få minutter at oprette sig hos en bookmaker. Du skal først og fremmest være fyldt 18 år, og så skal du have dit NemID til rådighed. Nogle gange kan de også bede om pas- eller kørekortoplysninger. 

Når du har oprettet dig, skal du lave en indbetaling, før du kan spille. Det er mindst lige så nemt som at oprette sig. Alle bookmakere tager imod betalingskort. Herudover varierer det fra bookmaker til bookmaker, hvad de ellers har af indbetalingsmuligheder. 

FAQ - Om odds

Hvad betyder odds?

Begrebet odds bruges til at fortælle, hvor meget man kan vinde på de enkelte udfald.

Hvordan fungerer odds?

Bookmakerne beregner deres odds ud fra en chancevurdering. Oddset er således et nogenlunde udtryk for, hvor stor sandsynlighed bookmakerens oddssætter vurderer, de enkelte udfald har for at "gå hjem".

Bedste Bookmakere

**Indeholder reklamelinks | 18+ | stopspillet.dk | r&v gælder | Selvudelukkelse: Rofus.nu
Feedback