18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2024 Fodbold - Portugal - Analyse

Opdateret
Frank PilantraEkspert Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Portugal

Tirsdag 18. juni 2024

21:00 Portugal - Tjekkiet


Lørdag 22. juni 2024

18:00 Tyrkiet - Portugal


Onsdag 26. juni 2024

21:00 Georgien - Portugal


Fuldt kampprogram

Portugal fakta

Portugal på Twitter
@selecaoportugal
#POR #ForcaPortugal

Når Portugal rammer dagen, så er der få, der kan følge med og portugiserne kan blive et af de mest underholdende hold at følge. Der er fokus på offensiven med legenden Cristiano Ronaldo, der fortsætter med at score mål. Portugals truppen består af en række verdensklassespillere, og de vandt alle deres 10 kvalifikationskampe og sluttede med en imponerende målscore på 36:2. Portugal kan give problemer for ethvert forsvar og kan blive svære at eliminere ved EM-slutrunden.

Portugal er storfavoritter til at vinde deres gruppe, hvor de møder Tjekkiet i første runde den 18. juni.

'Herefter skal portugiserne møde Tyrkiet inden de lukker af med at møde en playoff-vinder i sidste gruppekamp.

Odds på Portugal

Vinder Højeste odds Bookmaker
Portugal  vinder Gruppe F 1,45
Portugal går videre fra Gruppe F 1,06
Portugal vinder EM 10,00

Portugals styrker

Portugal er et landshold med styrker på alle positioner. Selvom det er det offensive spil, der fanger vores opmærksomhed, er deres defensiv mindst lige så dygtig. Men hvis vi ser på, hvordan Portugal spiller fodbold, har boldbesiddelsen været en nøglefaktor for deres succes.

Stort set alle spillerne tilhører de allerbedste klubber i Europa og er derfor vant til at have meget boldbesiddelse og dermed kontrollere kampene. Det er ofte svært for modstanderne at erobre bolden, når portugiserne først har den.

I kampe, hvor Portugal for eksempel møder Frankrig eller andre topnationer, er de lige så komfortable med at ligge lidt lavere og lukke ned for rummene. Med deres lynhurtige offensive spillere bliver de livsfarlige i kontraspillet.

Foto: Alex Pantling / POOL / AFP

Portugals svagheder

Cristiano Ronaldo er en spiller, der fylder meget og har legende-statur. Men kan han holde niveau eller vil han trække Portugal ned? 

Det er ikke helt nemt at finde tydelige svagheder ved dette portugisiske hold. Rent spillemæssigt er der stor kvalitet i samtlige kæder. Men de skal være på tæerne i hvert minut af hver kamp og ikke undervurdere modstanderne. Ved VM i Qatar blev Portugal slået ud af undertippede Marokko i kvartfinalen og her virkede det næsten, som om portugiserne havde regnet med at vinde på forhånd.

Portugiserne skal holde fokus og disciplingen hele vejen igennem for at nå langt ved EM.

Vejen til EM

Portugal dansede igennem EM-kvalifikationen og dominerede modstanderne i størstedelen af kampene. De vandt alle kvalkampe og scorede masser af mål samtidig med at de holdt tæt defensivt.

En stor lettelse for landstræner Roberto Martinez var, at superstjernen Ronaldo viste, at han stadig kender vejen til netmaskerne. Ronaldo scorede 10 mål i kvalifikationen, mens også Manchester City-spillerne Ruben Dias og Bernardo Silva viste storform.

Portugals EM-historik

Siden EM-debuten i 1984 er Portugal gået videre fra gruppespillet ved samtlige slutrunder, de har deltaget i. De har vist sig som et godt turneringshold og ved fem slutrunder er Portugal som minimum nået til semifinalerne. I 2004 tabte de finalen på hjemmebane til Grækenland, men de vandt meget imponerende EM-guldet i 2016 med Cristiano Ronaldo som den altoverskyggende superstjerne.

Portugal er altså et hold, der altid leverer ved EM-slutrunder.

Portugal fakta

Portugal på Twitter
@selecaoportugal
#POR #ForcaPortugal

Kampprogram, Portugal

Tirsdag 18. juni 2024

21:00 Portugal - Tjekkiet


Lørdag 22. juni 2024

18:00 Tyrkiet - Portugal


Onsdag 26. juni 2024

21:00 Georgien - Portugal


Kampprogram, EM 2024 Fodbold

Kommentarer

Feedback