18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Portugal - Kan Ronaldo forsvare titlen efter sløj kvalifikation?

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.

Kampprogram, Portugal

Lørdag 19. juni 2021

18:00 Portugal - Tyskland


Onsdag 23. juni 2021

21:00 Portugal - Frankrig


Fuldt kampprogram

Portugal fakta

Portugal på Twitter
@selecaoportugal
#POR #ForcaPortugal

Portugal er forsvarende europamestre efter deres overraskende sejr ved EM for fem år siden. Siden dengang har Portugal dog haft svært ved at leve op til forventningerne. Portugiserne vandt ganske vist Nations League i 2019, men ved Confederations Cup i 2017 blev det blot til en tredjeplads, og ved VM i Rusland røg de ud allerede i ottendedelsfinalen. 

Det er altså hævnens time for portugiserne, og det er også ved at være sidste chance for Portugal, hvis de skal have endnu et internationalt trofæ ud af Cristiano Ronaldo. Juventus-stjernen er 36 år, og selvom han stadig bomber i den italienske Serie A, så synger han efterhånden på sidste vers. 

Omkring Ronaldo er portugiserne dog ved at introducere en spændende ny generation med Manchester Citys Bernardo Silva og Ruben Dias samt Manchester Uniteds Bruno Fernandes som de lysende stjerner. 

Portugals styrker

Portugiserne scorede hele 22 mål i kvalifikationen, og det er umuligt at komme udenom, at offensiven er deres store styrke. Ronaldo endte som nummer to på topscorerlisten for hele kvalifikationen med 11 mål i otte kampe, hvilket var ét færre end Harry Kane. Ronaldo er stadig en angriber i absolut verdensklasse, og der findes næppe en bedre afslutter end ham ved denne EM-slutrunde. 

Portugals svagheder

Portugal er meget afhængige af førnævnte Ronaldo som målscorer. Juventus-stjernen, der har scoret 103 mål for landsholdet, er den eneste store scoringstrussel på landsholdet. Folk som Bruno Fernandes, Diogo Jota og Bernardo Silva, der er kendte som målfarlige på deres klubhold, har svært ved at score på landsholdet. 

Vejen til EM

Portugal var i EM-kvalifikationsgruppe med Ukraine, Serbien, Luxembourg og Lituaen. Portugiserne sluttede som nummer to i gruppen efter Ukraine med 17 point i otte kampe, og de gik dermed direkte videre til EM. 

Portugal startede kvalifikationen skuffende med to gange uafgjort på hjemmebane imod Ukraine og Serbien, inden de fik hul på bylden med en flot 4-2-sejr i Beograd over Serbien. 

Herefter fulgte overbevisende sejre over Litauen og Luxembourg, inden portugiserne tabte i Kyiv til Ukraine. Dermed mistede de også muligheden for at tage førstepladsen i gruppen på trods af to afsluttende sejre over gruppens to prügelknabber. 

Portugals EM-historik

Portugal er regerende mestre, efter de vandt EM i 2016. Før sejren i 2016 var Portugals EM-historie dog definitionen på lige-ved-og-næsten. 

Siden EM-debuten i 1984 er Portugal gået videre fra gruppen ved samtlige slutrunder, de har deltaget i. To gange, i 1996 og 2008, er de røget ud i kvartfinalen, mens de ved de resterende fem slutrunder (de var ikke kvalificerede i 1988 og 1992) som minimum er gået til semifinalerne. I 2004 tabte de finalen på hjemmebane til Grækenland, men for fem år siden kom sejren så endelig. Portugal er altså et hold, der altid leverer ved EM-slutrunder. 

Portugal fakta

Portugal på Twitter
@selecaoportugal
#POR #ForcaPortugal

Kampprogram, Portugal

Lørdag 19. juni 2021

18:00 Portugal - Tyskland


Onsdag 23. juni 2021

21:00 Portugal - Frankrig


Kampprogram, EM 2020: Danmark er på hjemmebane

Kommentarer

Feedback