18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

La Liga 2022/2023: Odds, optakt og topscorer

Kommentarer (1)

BetXpert er nu klar med en optakt til La Liga 2022/2023. I optakten finder du odds på vinderen af La Liga 2022/2023, odds på La Liga-topscoreren, spilforslag en holdgennemgang og meget mere. 

Af Simon Henneberg

La Liga-sæsonen begynder fredag den 12. august 2022 klokken 21.00. Sæsonens første kamp står mellem Osasuna og Sevilla. Herfra begynder der en yderst spændende sæson, hvor Sevilla måske kan spille med om mesterskabet. De to største favoritter er dog vanen tro Real Madrid og FC Barcelona. 

I denne La Liga-optakt får du de bedste odds på vinderen af Liga Liga og de bedste odds på en La Liga-topscorer. Du får også et par spilforslag* og nogle fakta om Spaniens bedste fodboldliga. Bliv også lidt klogere på, hvilke danskere vi har i Spaniens bedste fodboldrække. 

La Liga vinderodds 2022/2023

Her får du de bedste La Liga-odds 2022/2023. Vinderen af turneringen skal formentlig findes blandt Real Madrid og FC Barcelona, men bookmakerne og eksperterne har før taget fejl. 

Odds på Liga Liga hos NordicBet

Som det ses ovenfor, så er det som sædvanligt Real Madrid og FC Barcelona, der løber med favoritværdigheden. Førstnævnte er forsvarende mestre, alt imens sidstnævnte døjer lidt med økonomien. Du kan læse mere om begge hold ved flere lejligheder her i optakten. 

Se eventuelt alle BetXperts La Liga odds tips

Odds på topplaceringer i La Liga 2022/23

Spilforslag: Hvem vinder La Liga 2022/2023?

BetXpert vil her komme med et spilforslag* på, hvem der vinder La Liga 2022/2023. Først og fremmest tager vi et hurtigt kig på de mest oplagte kombattanter. 

Real Madrid vandt med 13 point ned til FC Barcelona i sidste sæson. Hertil kommer, at ”Los Blancos” også vandt Champions League. Det var med andre ord en supersæson af madrilenerne. 

Den gode sæson skyldtes ikke mindst, at Karim Benzema var forrygende og nærmest scorede på alt, hvad der rørte sig. Herudover også, at unge Vinícius Júnior fik sit gennembrud. Kan de to følge trop på sidste sæsons præstationer, så skal FC Barcelona og de andre kandidater stå tidligt op for at følge med. 

Netop FC Barcelona har da også sat vækkeuret til omkring klokken 05.30, hvilket da også er rimelig tidligt i de flestes øjne. De har handlet meget stort ind, men kan måske få svært ved at benytte sig af disse spillere. Læs mere om det i næste afsnit, hvor vi kommer ind på emnet om favoritter til at vinde La Liga 2022/2023. 

Her er og nu kan vi bare slå fast, at det kan blive af største betydning, om catalanerne får deres nye spillere spilleberettiget eller ej. Gør de ikke det, vil de stå med en trup, der minder meget om den fra sidste sæson. 

De to mest oplagte kandidater til at overrumple Real Madrid og FC Barcelona er Atlético Madrid og Sevilla. Deres ageren på transfermarkedet er lidt så som så. Det skal forstås på den måde, at ingen af dem har storsatset denne sommer. I hvert fald ikke endnu. Særligt Sevilla har solgt godt ud og har fået en masse penge, og de mangler nok at købe i hvert fald to-tre kvalitetsspillere, inden de for alvor kan gøre sig forhåbninger om at melde sig ind i mesterskabskampen. 

Atléticos trup minder en del om den fra i fjor, og spørgsmålet er, om det er godt nok til at snuppe endnu et overraskende mesterskab.

I skrivende stund er det svært at se, at andre end Real Madrid og FC Barcelona skal vinde La Liga 2022/2023. Til det har Sevilla og Atlético Madrid ikke satset nok på transfermarkedet. Og der er nok et for stort spring op for ligaens øvrige hold. 

Med catalanernes økonomiske uføre og usikkerheden om deres spillere kan valget næsten kun falde på Carlo Ancelottis hold, der allerede har vundet sæsonens første titel. Real Madrid vandt nemlig med 2-0 over Eintracht Frankfurt i UEFA Super Cup. 

Real Madrid skulle lige bruge ti minutter af begge halvlege til at komme i drev, men herefter viste de klassen med masser af lækkert småspil i de små rum. På en aften, hvor de ikke foldede sig helt ud, skinnede klassen alligevel igennem. Det lover godt for de hvidklædtes sæson. 

Spilforslaget til at vinde La Liga 2022/2023 falder derfor på Real Madrid til odds 2,33 hos Marathonbet. 

La Liga topscorer odds 2023

Her får du spilforslag og odds på La Liga-topscorer 2022/2023. Det er p.t. Robert Lewandowski og Karim Benzema, der er favoritter, men nu går tingene jo ikke altid, som præsten prædiker. 

Karim Benzema blev med sine 27 fuldtræffere suveræn La Liga-topscorer i sidste sæson. Nærmeste forfølger var Celta Vigos Iago Aspas, som nettede 18 gange. 

Til denne sæson har 34-årige Benzema fået alvorlig konkurrence i den et år yngre angriber Robert Lewandowski. Polakken er kommet til fra Bayern München, hvor han smadrede mål ind for sjov i Bundesligaen. Målnæsen hos Lewandowski er berømt og berygtet over hele Europa, og falder han hurtigt til i Barcelona, kan han meget vel snuppe La Liga-topscorertitlen i denne sæson. 

Der er dog et par hvis’er hos både Benzema og Lewandowski. Førstnævnte leverede på et uhørt højt niveau i sidste sæson. Kan han virkelig leve op til det i år? Bevares, franskmanden skal nok få scoret sine mål, men niveauet fra i fjor er hidtil uset. Den bedste sæsontotal inden sidste sæson var 24 mål tilbage i 2015/2016. 

For sidstnævntes vedkommende melder der sig to spørgsmål. For det første: Bliver han overhovedet spilleberettiget? Ja, mon ikke at FC Barcelona nok skal få styr på økonomien og formaliteterne, inden sæsonen begynder på fredag – i hvert fald nok til, at deres nye spillere kan komme i aktion. Det er dog ikke sket endnu, så intet er sikkert. Lad os dog antage, at tingene falder i hak hen over de kommende dage. 

La Liga assist odds

Det leder os hen til det andet spørgsmål: Hvordan falder polakken til i det spanske? Skal han bruge lidt tilvænning til den nye spillestil? Og hvad med livet udenfor banen? Er han faldet godt til her? Du kan ikke altid bare sætte en supermålscorer ned i et nyt land, en ny liga, og regne med, at han bomber løs fra begyndelsen. 

Med usikkerhederne in mente, kombineret med de lidt lave odds på de to favoritter, bør der i stedet kigges mod en overraskelse. Her er der flere interessante navne, som byder sig til. 

Både João Félix og Antoine Griezmann ser indbydende ud til odds 101. De spiller dog på et defensivt tænkende Atlético Madrid-hold, og derfor klarer de ikke skærene til et spilforslag* i denne omgang. 

Valget er i stedet faldet på Vinícius Júnior, der fik sit store gennembrud i sidste sæson. Her scorede brasilianeren 17 gange i 35 La Liga-kampe. Kan han lægge på i denne sæson, skal han være et godt bud på en farlig outsider til at blive La Liga-topscorer 2022/2023. Oddset på ham ser i hvert fald spændende ud. 

Du kan spille på Vinícius Júnior som La Liga-topscorer hos Betfair til odds 17. 

Bedste bookmakere med odds La Liga 

Her kan du se en oversigt over nogle af de bookmakere, der plejer at have de bedste odds på La Liga. Se eventuelt også vores fulde liste over samarbejdspartnere, der alle er bookmakere med dansk spillelicens

Besøg ComeOn

100% betting bonus op til 1000 DKK

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
God brugeroplevelse
Spændende specialspil og høje odds på Superligaen
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav 5.00x bonus til minimum odds 1,80.Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 5000 kr indenfor 60 dage for at spille den fulde bonus fri.

Yderligere vilkår Bonussen gives kun til nye kunder, der er 18 år eller ældre og bosiddende i Danmark. Du skal indbetale mindst 100 kroner. Væddemål med kun to udfald, f.eks. over/under, tæller ikke med i omsætningen.
Regler og vilkår:  Vi henviser til ComeOn hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Besøg Bet365

100 % velkomstbonus op til 1.000 DDK

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
Stort udvalg
Tidlige odds
Markedets bedste livebetting
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Omsætningskrav Væddemålskreditter fra 50 kr, op til 1.000 kr. Min. odds og væddemålsundtagelser gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter.

Bonuskode: Benyt bonuskoden BETX1000 når du opretter en konto hos Bet365 for at opnå den bedste bonus Yderligere vilkår Kun tilgængeligt for nye kunder.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Bet365 hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.
Besøg NordicBet

500 kroner freebet

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
Tidlige odds
Stort udbud af over/under
Stærk app
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav Placer et væddemål hvor indsatsten er 500 kr. til min. odds 1.8 og få et freebet på samme beløb.

Yderligere vilkår Velkomsttilbuddet gælder kun for nye spillere. Gevinster du vinder fra dit freebet udbetales til din konto uden omsætningskrav. Indsatsen fra freebettet udbetales ikke.
Regler og vilkår:  Vi henviser til NordicBet hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Favoritter til at vinde La Liga 2022/2023

BetXpert tager her et kig på, hvem der er favoritter til at vinde La Liga 2022/2023. Vi kommer omkring de fire mest oplagte klubber, som er Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid og Sevilla.

Real Madrid og FC Barcelona plejer at dele mesterskaberne imellem sig, men indimellem dukker der et andet hold op og overrasker. Det har været Atlético Madrid, der har været i stand til dette de seneste par gange, det er sket. Kan Diego Simeone og kompagni gøre det igen?

Real Madrid – favoritter og forsvarende mestre 

Byen Madrid tegner sig for de seneste tre La Liga-mesterskaber. To af dem er tilfaldet Real Madrid, mens Atlético Madrid kiler sig ind imellem de to Real-titler. 

Sidste sæsons mesterskab var rimelig sikkert, da ”Kongeklubben” havde hele 13 point ned til FC Barcelona på 2.-pladsen. Nu gælder det for de spanske mestre, der i øvrigt også vandt Champions League i sidste sæson, om at bevare kursen. 

Det bør der også være udmærkede muligheder for at gøre. Truppen er nemlig i store træk den samme som i fjor. Der er således ikke solgt nogle af de bærende kræfter fra startopstillingen.

Godt nok er Marcelo, Isco og Gareth Bale alle fortid i klubben, men der var ingen af dem, der spillede en stor rolle i hverken La Liga eller i Champions League i sidste sæson. 

Ind er til gengæld kommet midtbanetalentet Aurélien Tchouameni fra AS Monaco og centerforsvarer Antonio Rüdiger fra Chelsea. 

Det har med andre ord været et forholdsvis stille transfervindue for Real Madrid indtil videre. De har dog endnu cirka 20 dage at handle i, så der kan stadig ske meget. 

Det skal ikke mindst blive spændende at se, om Karim Benzema fortsætter, hvor han slap i sidste sæson. Her scorede han 27 mål og lagde op til 12 i 32 La Liga-kampe. I Champions League blev det til 15 mål og to assists i 12 kampe. Det var uhørt godt fra franskmanden. 

På trænerposten finder vi stadig italienske Carlo Ancelotti. Som det kan ses herunder i oversigten, har han mistet en del breddespillere, men startopstillingen er der ikke rørt ved. 

Spillere ind:
Aurélien Tchouameni – AS Monaco (582 millioner)
Antonio Rüdiger – Chelsea (fri transfer)

Spillere ud:
Borja Mayoral – Getafe
Takefusa Kubo – Real Sociedad
Miguel Gutiérrez – Girona
Víctor Chust – Cádiz CF
Gareth Bale – Los Angeles FC (fri transfer)
Luka Jović – Fiorentina (fri transfer)
Isco – Sevilla FC (fri transfer)
Marcelo (fri på markedet)

FC Barcelona – økonomisk mareridt

Vi kommer ikke med en fuldstændig redegørelse af FC Barcelonas økonomi her. Vi kan dog ikke undgå lige hurtigt at komme ind på emnet. Der er nemlig skrevet vidt og bredt om catalanernes økonomiske problemer. 

I skrivende stund, onsdag den 10. august 2022, står storklubben med et kæmpe problem: Den kan ikke registrere fem spillere, heriblandt stjerneangriberen Robert Lewandowski, som den har brugt over 1,1 milliarder kroner på her i sommertransfervinduet. 

Dette skyldes generel rod og lavvande i klubkassen. Man har købt over evne. Derfor skal der reduceres i klubbens øvrige udgifter, inden de nye spillere kan blive registreret og få lov til at spille. 

Som resultat heraf arbejdes der i disse dage på højtryk for at sælge spillere som Frenkie de Jong, Memphis Depay, Miralem Pjanić, Samuel Umtiti og danske Martin Braithwaite. Det vil både give nogle gode millioner i kassen her og nu, og det vil reducere lønomkostningerne. 

Herudover arbejder klubben også på at skaffe kapital via andre kanaler, eksempelvis salg af rettigheder. 

Holdets træner er stadig den levende Barcelona-legende Xavi. Siden han kom til i november 2021, har klubben oplevet en del fremgang på spillesiden. Det er endnu ikke det Barcelona-hold, vi kender fra tidligere tider, men det er bestemt gået i den rigtige retning. 

Spillere ind:
Raphinha – Leeds United (431 millioner)
Jules Koundé – Sevilla FC (372 millioner)
Robert Lewandowski – Bayern München (334 millioner)
Franck Kessié – AC Milan (fri transfer)
Andreas “AC” Christensen – Chelsea (fri transfer)

Spillere ud:
Philippe Coutinho – Aston Villa
Francisco Trinção – Sporting Lissabon (lejeaftale)
Rey Manaj – Watford (fri transfer)
Moussa Wagué – HNK Gorica (fri transfer)
Dani Alves – UNAM Pumas (fri transfer)
Óscar Mingueza – Celta Vigo (fri transfer)
Riqui Puig – LA Galaxy (fri transfer)
Neto – AFC Bournemouth (fri transfer)
Clément Lenglet – Tottenham (fri transfer)

Atlético Madrid – hvad nu, Simeone?

Atlético Madrid gik ind til sidste sæson som forsvarende mestre. Det mesterskab formåede de som bekendt ikke at forsvare, da de endte hele 15 point efter Real Madrid. 

Den lidt skuffende sæson fik flere til at spekulere i, om træner Diego Simeone kunne finde på at smutte efter sæsonen. Det gjorde han ikke, og derfor er det stadig ham, der har tøjlerne i arbejderklubben. 

Men hvad nu, Simeone? Truppen er næsten den samme som i sidste sæson. Der er skåret lidt overskydende fedt fra hist og pist, men ikke noget der for alvor var fast mand i startopstillingen. Samtidig er det meget sparsomt med nye navne. Mest bemærkelsesværdige tilføjelse til truppen er Nahuel Molina. 

Den argentinske back er hentet i Udinese for lidt under 150 millioner kroner. Herudover har man hentet Samuel Lino i Gil Vicente og belgiske Axel Witsel i Dortmund. Førstnævnte er dog straks sendt på lejeophold i Valencia. 

Slutteligt er Simeone junior, Giuliano Simeone, hentet op fra Atlético Madrid B-truppen, men også han er sendt på lejeophold. 

Mest bemærkelsesværdige afgange er Sime Vrsaljko, der er taget til Olympiakos, og Luis Suárez, der er vendt hjem til Uruguay. Der var imidlertid ingen af de to, der var 100 procent faste i Simeones startopstilling i sidste sæson. Alligevel tegnede angriberen sig for 11 La Liga-mål i 35 optrædener, heraf 20 fra start. 

Det skal blive spændende at se, om de bolsjestribede henter en ny angriber ind, inden vinduet lukker, eller om målene skal scores af Álvaro Morata og Antoine Griezmann. 

Spillere ind:
Nahuel Molina – Udinese (148 millioner)
Samuel Lino – Gil Vicente (48 millioner)
Axel Witsel – Borussia Dortmund (fri transfer)
Giuliano Simeono – Atlético Madrid B

Spillere ud:
Manu Sánchez – Osasuna (leje)
Héctor Herrera – Houston Dynamo (fri transfer)
Sime Vrsaljko – Olympiakos (fri transfer)
Nehuén Pérez – Udinese (fri transfer)
Giuliano Simeone – Real Zaragoza (leje)
Víctor Mollejo – Real Zaragoza (leje)
Borja Garcés – CD Tenerife (leje)
Vitolo – Las Palmas (leje)
Samuel Lino – Valencia (leje)
Rodrigo Riquelme – Girona (leje)
Sergio Camello – Rayo Vallecano (leje)
Luis Suárez – Nacional (fri transfer)

Sevilla FC – nyt midterforsvar

Sevilla har solgt deres faste makkerpar i midterforsvaret, bestående af Jules Koundé og Diego Carlos. Der er heldigvis også hentet en enkelt erstatning ind på positionen i skikkelse af Marcão, men mon ikke der skal en eller to mere. P.t. er Marcão og hollandske Karim Rekik de eneste to centerforsvarere i truppen. 

Sevilla bør i hvert fald have pengene til at hente mere til positionen. Klubben fik over 600 millioner for de to forsvarsspillere, og der er endnu massevis af dem tilbage efter købet af Marcão. Hertil kommer, at Sevilla nu tre sæsoner i streg er sluttet i top-4, hvilket betyder en lind strøm af Champions League-penge. 

Træneren hedder stadig Julen Lopetegui, som det har været tilfældet siden juli 2019. Han har nu ført klubben til en 3.-plads og senest to 4.-pladser. Ligesom de øvrige tophold i sidste sæson var Sevilla også langt fra Real Madrid, som vandt titlen. 16 point havde Lopetegui og kompagni op til Carlo Ancelottis mandskab. 

Set med danske briller er det selvfølgelig interessant, at Thomas Delaney huserer på Sevilla-midtbanen. Du kan læse mere om landsholdsspilleren og hans rolle på holdet nede under afsnittet ”Danskere i La Liga 2022/2023”. 

Værd at nævne er også, at Sevilla har hentet offensivspilleren Isco i Real Madrid. Den teknisk begavede spiller slog vel aldrig rigtig igennem i hovedstadsklubben, men alligevel blev det til hele ni sæsoner på Bernabéu. Det skal blive spændende at følge 30-årige Isco i Sevilla.

Spillere ind:
Marcão – Galatasaray (89 millioner)
Isco – Real Madrid (fri transfer)
Alex Telles – Manchester Unitred (lejeaftale)

Spillere ud:
Jules Koundé – FC Barcelona
Diego Carlos – Aston Villa 
Alejandro Pozo – UD Almería
Luuk de Jong – PSV Eindhoven
Ludwig Augustinsson – Aston Villa (lejeaftale)
Javi Díaz – CD Tenerife (fri transfer)
Juan Berrocal – SE Eibar (fri transfer)
Óscar Rodríguez – Celta Vigo (lejeaftale)
Oussama Idrissi – Feyenoord (lejeaftale)

Danske spillere i La Liga 2022/2023

Her får du en gennemgang af alle danskere i La Liga 2022/2023. I skrivende stund, onsdag den 10. august 2022, er der fire spillere med dansk pas i Spaniens bedste fodboldrække. 

Thomas Delaney, Sevilla FC
Den danske landsholdsspiller fik fint med spilletid i sin første sæson i det spanske, og der er ikke meget, der tyder på, han får mindre i denne sæson. Tværtimod. 

Landsholdsspilleren er startet inde i tre ud af fem træningskampe, hvor han var med i truppen. Godt var det også, at han ikke kom på banen i 0-6-blamagen mod Arsenal. 

Slutteligt er det bestemt værd at nævne, at danskeren blev matchvinder i den sidste træningskamp. Her vandt Sevilla med 1-0 over Cádiz. Thomas Delaney kan meget vel gå en stor sæson i møde. Det har vi også brug for på det danske landshold, der helst gerne skal have en Delaney i topform med til VM.

Andreas ”AC” Christensen, FC Barcelona
Andreas ”AC” Christensen er én af de fem FC Barcelona-spillere, som endnu ikke er blevet spilleberettiget i den catalanske storklub. Forhåbentlig er det blot et spørgsmål om timer, før det sker. La Liga-sæsonen begynder nemlig om blot 51 timer. 

Danskeren kommer til FC Barcelona med store meritter i bagagen. Godt nok lykkedes det aldrig Chelsea at vinde Premier League, mens ”AC” var der, men han kan til gengæld prale af at have vundet FIFA VM for klubhold, FA Cup, League Cup, Europa League og Champions League. 

Det skal blive yderst interessant se, om danskeren kan tilkæmpe sig en fast plads i centerforsvaret. Konkurrenterne er Jules Koundé, Ronald Araújo, Eric García og Gerard Piqué; bestemt ikke noget nemt felt at komme til tops i. Herudover råder klubben også over Samuel Umtiti, men han er ligesom en række andre spillere i klubben ikke længere ønsket på disse kanter. 

Martin Braithwaite, FC Barcelona
Danske Martin Braithwaite oplever p.t. en svær tid i FC Barcelona. Klubben ønsker ikke længere at have ham på kontrakt, men han har efter sigende ikke i sinde at smutte uden at få sit tilgodehavende fra kontrakten med i bagagen. 

Der går rygter om, at klubber fra Mellemøsten er ude efter offensivspilleren. Også andre La Liga-klubber har været nævnt som mulige nye destinationer for landsholdsspilleren. 

Det vil være meget overraskende, hvis Martin Braithwaite stadig er FC Barcelona-spiller, når vinduet lukker i. Spørgsmålet er blot, om han finder en anden La Liga-klub, eller om han begiver sig til Mellemøsten eller andre steder. 

Skulle den tidligere Toulouse-angriber stadig være i Cataloniens største klub efter transfervinduet, bliver det næppe til megen spilletid på førsteholdet. Det er i hvert fald den vej, som pilen peger her to dage før, at La Liga begynder.

Daniel Wass, Atlético Madrid
Også Daniel Wass har længe lignet en færdig mand i Atlético Madrid. Der har været skriverier om, at Getafe var mere end tæt på at sikre dig den 33-årige alsidige spiller. Bestyrelsen i Atlético Madrid skulle dog have standset handelen, da de gerne ser, at holdet drager fordel af danskerens stabilitet i den kommende sæson. 

Tidligere har det også været en offentlig kendt hemmelighed, at Brøndby og Daniel Wass kunne blive et match i dette transfervindue. Det kan det også stadig nå at blive, men her og nu befinder den tidligere Brøndby IF-spiller sig endnu i stalden hos Diego Simeone. 

Er Wass fortsat i klubben, når transfervinduet smækker i, må det formodes, at han er tiltænkt en rolle på holdet. Ellers kunne man lige så godt have solgt ham til Getafe eller Brøndby. 

La Ligas tre største stjerner

Der er masser af stjerner i La Liga. Her tager BetXpert et hurtigt kig på de måske tre største af slagsen. 

Karim Benzema er 34 år og havde allerede inden sidste sæson vundet alt, hvad der er værd at vinde, som Real Madrid-spiller. Dette forhindrede ham alligevel ikke i at være fuldstændig formidabel. 27 mål i 32 La Liga-kampe og 15 Champions League-mål i 12 kampe taler sit tydelige sprog herom. 

De mange mål betød ikke blot, at franskmanden blev topscorer i de to turneringer; Real Madrid vandt dem også som hold. 

Det er højst usædvanligt og imponerende, at Benzema har udviklet sig til en af verdens absolut bedste angribere i så sen en alder. Han har altid været god, men niveauet i fjor var ekstraordinært. Forhåbentlig kan han fortsætte de gode takter, men det ville være helt forståeligt, hvis samme damp ikke kan opretholdes. 

Robert Lewandowski har ligesom Karim Benzema vundet det hele med sin nu tidligere klub, Bayern München. Nu siges han at være utrolig ærgerrig efter at få FC Barcelona tilbage på den absolutte top af europæisk fodbold. 

Angriberen fylder snart 34 år, men har endnu ikke vist tegn på at stagnere sin målscoring eller sågar miste sin fysiske styrke. Polakken har med andre ord alle forudsætninger for at fortsætte sin målravage rundtomkring på de spanske stadions. 

Først og fremmest kræves det dog, at han bliver spilleberettiget. Herudover også, at han falder godt til udenfor banen. 

Luka Modrić fylder 37 i år, men viser ikke mange svaghedsegn. Kroaten var utrolig dygtig og vigtig for Real Madrid i sidste sæson. Uden ham ville Benzema formentlig ikke have haft en lige så formidabel sæson. 

Den tidligere Tottenham-spiller er utrolig vigtig for holdets spillestil og struktur, og han udviser en stor løbevillighed trods hans fremtrædende fodboldalder. 

Det er en gave, at vi får ham at se i endnu en sæson på øverste niveau; Modrić hører absolut til blandt det 21. århundredes bedste midtbanespillere. Det er blot at tage hatten af for hans høje niveau trods alderen og faktum, at mange andre nok var mættede nu, hvis de havde vundet de samme ting. 

Fakta om La Liga

La Liga regnes for at være verdens bedste eller næstbedste fodboldrække, alt efter hvem du spørger. Her snupper vi lige et par hurtige Q&A om La Liga. 

  • Hvornår begynder La Liga 2022/2023-sæsonen?

La Liga-sæsonen 2022/2023 begynder fredag den 12. august 2022 klokken 21.00. Opgøret Osasuna – Sevilla bliver sæsonens første opgør.

  • Hvornår slutter La Liga 2022/2023-sæsonen?

La Liga-sæsonen 2022/2023 forventes afsluttet søndag den 4. juni 2023.

  • Hvem er forsvarende La Liga-mestre?

Real Madrid vandt La Liga 2021/2022 og er dermed forsvarende mestre i indeværende sæson.

  • Hvem er oprykkere i La Liga 2022/2023?

Real Valladolid, UD Almería og Girona er oprykkere i La Liga 2022/2023. Bemærk i øvrigt, at præsidenten og ejeren af førstnævnte klub er den brasilianske legende Ronaldo. 

  • Hvor mange Champions League-pladser er der i La Liga?

Top-4-holdene i La Liga kvalificerer sig direkte til Champions League. Nummer fem går direkte i Europa League-gruppespillet, mens nummer seks skal spille kvalifikation til Conference League. 

  • Hvor kan jeg se La Liga 2022/2023?

Du kan livestreame La Liga 2022/2023 hos flere bookmakere, heriblandt bet365 og Unibet. Det kræver blot, at du har en konto hos den pågældende spiludbyder, og at du har penge på din spillekonto; én øre er nok, og bookmakerne trækker ikke penge fra dig, når du livestreamer. 

  • Hvor kan jeg livestreame La Liga 2022/2023 på min mobil?

Du kan livestreame La Liga på din mobil og tablet lige så nemt som på pc (se ovenover). Foruden La Liga kan du også streame et hav af andre store fodboldligaer, håndboldligaer, ishockey med mere – gratis! Som nævnt kræves det blot, at du har minimum én øre på din bookmakerkonto. 

Vindere af La Lige de seneste ti år

Til sidst får du en oversigt over de seneste ti sæsoners vindere af La Liga. FC Barcelona har vundet fem gange, men ikke i de seneste tre sæsoner. 

2012-13: FC Barcelona
2013-14: Atletico Madrid
2014-15: FC Barcelona
2015-16: FC Barcelona
2016-17: Real Madrid
2017-18: FC Barcelona
2018-19: FC Barcelona
2019-20: Real Madrid
2020-21: Atletico Madrid
2021-22: Real Madrid

*BetXpert gør opmærksom på, at spilanbefalinger i denne La Liga-optakt ikke er leveret af en af vores dertil ansatte spileksperter, men af en af vores journalister. Husk altid at spille ansvarligt. Har du problemer med dit spil, bør du få hjælp hos StopSpillet og/eller udelukke dig fra al spil om penge på ROFUS.dk.

Kommentarer

Feedback