18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

La Liga Vinder Odds og Topscorer Odds 2021/22

Kommentarer (2)

I aften starter den nye sæson af La Liga. Sæsonen sparkes i gang med kampen mellem Valencia og Getafe. BetXpert bringer her udvalgte odds på La Liga-sæsonen. 

Af Peter Rubek Nielsen

Det lykkedes for Atlético Madrid at vinde klubbens 11. mesterskab i historien i 20/21-sæsonen. Diego Simeones mandskab sikrede sig mesterskabet med en margin på to point ned til ærkerivalerne fra Real Madrid. 

Odds på La Liga 21/22 hos NordicBet

FC Barcelona blev nummer tre i seneste sæson, hvor de sluttede syv point efter Atlético. Messi blev La Liga-topscorer med 30 mål, og det var femte gange i træk, at argentineren sikrede sig topscorertitlen i den bedste spanske række. I alt er den sydamerikanske fodboldbegavelse blevet La Liga-topscorer otte gange i karrieren, men han bliver det ikke en niende gang i denne sæson.

Odds på La Liga 21/22: Vinderodds

I nedenstående tabel kan du se de bedste odds på La Liga-vinderen 2021/22. 

Odds på vinderen af La Liga 2021/2022 Højeste odds Bookmaker
Real Madrid 1,20
Sevilla 7,10
Atlético Madrid 23,00
FC Barcelona 36,00
Real Betis 226,00
Real Sociedad 275,00

OBS: Odds på La Liga-vinderen 2021/2022 er fra fredag den 7. januar 2022 klokken 15.38. 

Odds på La Liga-topscoreren 21/22

Herunder kan du se de bedste odds på topscoreren i La Liga 21/22. Tallet i parentes angiver spillerens nuværende antal mål.

Odds på La Liga-topscoreren 2021/2022 Højeste odds Bookmaker
Karim Benzema (15) 1,20
Vinícius Júnior (10) 13,00
Memphis Depay (8) 15,00
Luis Suárez (7) 26,00
Juanmi (11) 26,00
Iago Aspas (10) 29,00
Gerard Moreno (8) 50,00

OBS: Odds på La Liga-topscorer er fra fredag den 7. januar 2022 klokken 16.13.

La Liga odds: Hvem rykker direkte ned?

Her får du de bedste La Liga odds på, hvem der rykker ned i Spaniens næstbedste fodboldrække. 

Odds på La Liga-nedrykkere 2021/2022 Højeste odds Bookmaker
Levante 1,20
Cádiz 1,33
Alavés 2,10
Elche 2,10
Getafe 4,25
RCD Mallorca 6,00
Granada 12,00
Osasuna 25,00
Celta Vigo 61,00

OBS: Odds på nedrykkere i La Liga 2021/2022 er fra fredag den 7. januar 2022 klokken 16.30. 

Se odds på Bundesliga her.
Se odds på Serie A her.
Se odds på Ligue 1 her.
Se odds på Premier League her.
Se odds på Champions League her.


Den formodentlige top-4

I Spanien er Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid og Sevilla endt i top-4 i to sæsoner i streg, og de fire hold er også favoritter til at ende der igen i den kommende sæson.

Barcelona

Ligaplacering i 2020/2021: 3
Trupværdi ifølge Transfermarkt: 5,67 milliarder danske kroner
Spiller med højeste markedsværdi: Frenkie de Jong

Et Barcelona-hold uden Lionel Messi. Det er virkeligheden, og nu venter år et uden Messi for den catalanske storklub. Fodboldens måske bedste fodboldspiller nogensinde er skiftet til Paris Saint-Germain på en fri transfer, efter det ikke lykkedes at forhandle en ny aftale på plads, blandt andet på grund af Barcelonas økonomiske situation. Dermed har Barcelona mistet deres bedste spiller nogensinde. Den spiller, der har spillet flest kampe for klubben og med afstand også scoret flest mål. 778 kampe og 672 mål blev det til for Messi i Barcelona. 

Men hvor efterlader det så Barcelona? BetXpert har talt med Paulo Chichon, der er vært på podcasten 'Lyden af La Liga'. 

- For Barcelona betyder det monumental svækkelse. Messi var direkte involveret i 50 mål per sæson. Men Griezmann har en unik mulighed for at blive holdets profil, og mange nye ansigter kan og bør gribe chancen. Depay, Dembélé og muligvis vores egen dansker Martin Braithwaite, siger Paulo Chichon og fortsætter:

- For La Liga er det et kæmpe problem, som bekræfter tendensen om profilerne, der forlader, hvad der var verdens stærkeste liga i godt og vel ti år. Når franchise-figurer som Neymar, Ronaldo, Messi og Ramos forlader, bliver ligaen kollektivt stærkere og mere kompetitiv, men toppen svækkes.

Med Messis afgang står Barcelona nu uden en altoverskyggende profil. Spørgsmålet er så, hvem der bliver sæsonens profil hos Barcelona? Paulo Chichon tror på Antoine Griezmann. 

- Griezmann har alle muligheder for at blive det. Han været en smule uretfærdigt kritiseret og skal ikke længere træde Messi over tæerne. Han udfylder nogenlunde samme rolle og uden at være lige så god som argentineren, så arbejder han benhårdt og har et enormt talent.

Barcelonas økonomi er hårdt ramt, og Paulo Chichon fortæller, at klubben stadig mangler at skille sig af med nogle spillere denne sommer. 

-  Den samlede løn, der udbetales, udgør 110 procent at klubbens samlede indtægter. Det vil sige, at alene i spillerlønninger går klubben i underskud, når alle indtægterne tælles sammen. Uden Messi hedder det tal 95 procent. Man mangler derfor stadig et par store salg denne sommer, og man må på Barcelonas vegne håbe, at flere af spillere som Umtiti, Lenglet, Pjanić, Coutinho og Dembélé kan sælges for at nedskære lønningerne. Det store spørgsmål er nu, om man overhovedet kan registrere de nye indkøb, og hvorvidt Messis afgang problematiserer diverse sponsoraftaler, fortæller Paulo Chichon.

FC Barcelona åbner den nye La Liga-sæson den 15. august med en hjemmekamp mod Real Sociedad. 

Transfers:
Ind: Emerson Royal er købt i Real Betis for ni millioner euro, mens Memphis Depay, Sergio Agüero og Eric García alle er hentet på en fri transfer. 

Ud: Lionel Messi er fortid i FC Barcelona efter over 20 år i klubben, hvis man også tæller ungdomskarrieren med. Messi er netop skiftet til PSG på en fri transfer. Barcelona har solgt Junior Firpo til Leeds for 15 millioner euro, mens Jean-Clair Todibo er solgt til Nice for 8,5 millioner euro. Derudover er Carles Aleñá sendt til Getafe for fem millioner euro. Ydermere er Francisco Trincão blevet lejet ud til Wolves. 

Real Madrid 

Ligaplacering i 2020/2021: 2
Trupværdi ifølge Transfermarkt: 6,3 milliarder danske kroner
Spiller med højeste markedsværdi: Casemiro

Også i Real Madrid har man mistet holdets største profil og kaptajn. Sergio Ramos er ligesom Lionel Messi skiftet til PSG på en fri transfer, og ydermere bliver Varane snart solgt til Manchester United. Real Madrid har selv hentet David Alaba på en fri transfer i Bayern München, så det bliver formentlig ham og Éder Militão, der kommer til at spille de to centrale forsvarspositioner hos Real i den kommende sæson. 

Paulo Chichon er ikke alt for fortrøstningsfuld på Real Madrids vegne, men han tror alligevel på, at de bliver en del af mesterskabskampen i denne sæson.

- De ser ikke lovende ud, men alligevel bør de kunne hægte sig på mesterskabsracet. Atlético er favoritter i mine øjne, men Barcelona er et mærkeligt sted, og uden Messi er de markant svækket. Benzema skal være lige så afgørende foran mål som de senere sæsoner, midtbanetrioen skal levere på samme tårnhøje niveau som tidligere, og så skal defensiven være fundamentet for holdets succes. Her bliver Courtois afgørende, og han skal finde ind i en god dynamik med det nye, lovende og stadigt tvivlsomme makkerpar Militão og Alaba, fortæller Paulo Chichon.

Chichon er ikke i tvivl, når snakken falder på Real Madrids profil i den kommende sæson. 

- Karim Benzema uden tvivl. Holdet mangler mål uden franskmandens deltagelse, og hans offensive legekammerater genererer alle spørgsmålstegn af forskellig karakter.

Paulo Chichon tror også på, at Karim Benzema bliver La Liga-topscorer i 21/22-sæsonen. 

Hvad ser du som værende Real Madrids styrker og svagheder?

- Styrkerne er nogle profiler, som er blandt Europas bedste på sine pladser. Courtois, Casemiro, Kroos, Modric og Benzema. Svaghederne har de senere sæsoner været impotens i offensiven. Ungdommen slår ikke til, og hverken Hazard eller Bale virker til at være på det verdensklasseniveau, de har været tidligere. En ny svaghed denne sæson er holdets midterforsvar, der er helt nyt og uprøvet sammen, siger Paulo Chichon.

På trænerbænken er Carlo Ancelotti tilbage i Madrid. Han blev fyret i klubben i maj 2015, efter han året forinden havde sikret klubben den længe ventede 'La Décima' efter Champions League-sejren mod Atlético i finalen. Det lykkedes dog ikke Ancelotti at vinde mesterskabet i sin første tid i klubben. Spørgsmålet er så, om det lykkes for den garvede italiener her i anden omgang. 

Paulo Chichon tror på, at Ancelotti kan forbedre Real Madrid-holdet.

- Han stod for det mest sprudlende fodbold i Real Madrid i det seneste årti, så det er umiddelbart en attraktiv egenskab ved italieneren. Han er også taktisk fleksibel og god i mandskabsplejen, hvor han fx kan finde på at genopfinde spillere på nye positioner eller forløse spillere, der spiller ude af position. Han er bragt ind for at arbejde med, hvad der umiddelbart er af materiale, så jeg forventer forbedrede præstationer fra underpræsterende spillere som Vinícius, Rodrygo, Asensio og muligvis Isco. Desuden kunne det tænkes, at han lægger mere vægt på Copa del Rey, end Zidane gjorde, fortæller Chichon. 

Real Madrid åbner sæsonen den 14. august med en udekamp mod Alavés. 

Transfers:
Ind: Real Madrid har hentet David Alaba på en fri transfer, men ellers er der ikke sket det store indtil videre hos 'Los Blancos'. Man har fået en del spillere retur fra lejeophold, heriblandt Gareth Bale og Martin Ødegaard. Bale har kontrakt et år endnu, men han er formentlig væk fra Real, inden vinduet lukker. 

Ud: Sergio Ramos har forladt Real Madrid efter 16 år i klubben. 469 kampe blev det til for Ramos, der er skiftet til PSG på en fri transfer. Raphaël Varane sælges også til Manchester United inden længe, lyder det. Derudover har Real sendt Brahim Díaz tilbage til Milan på endnu en lejeaftale, mens også Takefusa Kubo er blevet lejet ud igen til Mallorca.  

Atlético Madrid

Ligaplacering i 2020/2021: 1
Trupværdi ifølge Transfermarkt: 5,4 milliarder danske kroner
Spiller med højeste markedsværdi: Marcos Llorente og João Félix

Atlético Madrid er forsvarende spanske mestre, og ifølge Paulo Chichon er de også favoritter til at genvinde mesterskabet. Det er bookmakerne dog ikke enige i, da de har både Real Madrid og Barcelona foran Diego Simeones regerende mesterhold. 

- Jeg rangerer dem som smal favorit til at genvinde mesterskabet. Så længe Barcelona og Real Madrid ikke forstærker sig markant - og det har de ikke gjort denne sommer - bør de (Atlético, red.) igen være med i toppen. Deres træner er eminent, deres trup er stærk og bred, og mange profiler (Oblak, Hermoso, Trippier, Carrasco, Koke og Llorente, red.) har alderen med sig. Deres eneste problem er, at mange spillere spillede på et tårnhøjt og nyt niveau sidste sæson. Kan de fortsætte det niveau? Og er Suárez stadig så ekstremt motiveret? Hvis ikke han er det, mangler de en hel del mål i regnskabet, lyder det fra Paulo Chichon.

Podcastværten på 'Lyden af La Liga' tror på en lige så spændende sæson som i fjor, men han tror dog ikke, at der er tre hold med til det sidste, som der var i 20/21-sæsonen. 

- Jeg tror ikke, at både Sevilla, Real Madrid og Barcelona alle er med til det sidste. Måske blot et enkelt af de tre hold, siger Chichon. 

Atlético indleder titelforsvaret med en udekamp på Balaídos mod Celta Vigo den 15. august. 

Transfers:
Ind: Atlético har hentet den argentinske midtbanespiller Rodrige de Paul i Udinese for 35 millioner euro. Derudover er Marcos Paulo kommet til på en fri transfer fra Fluminense. 

Ud: Nicolás Ibáñez er solgt til Pachuca for tre millioner euro. Derudover er Vitolo sendt til Getafe på en lejeaftale, mens både Moussa Dembélé og Lucas Torreira er tilbage i deres respektive klubber efter endt lejemål. 

Sevilla

Ligaplacering i 2020/2021: 4
Trupværdi ifølge Transfermarkt: 2,9 milliarder danske kroner
Spiller med højeste markedsværdi: Joules Koundé

Julen Lopetegui har i sine første to sæsoner som Sevilla-manager formået at få holdet i den vitale top-4, der er ensbetydende med automatisk Champions League-kvalifikation i Spanien. 

Desuden vandt han også Europa League med klubben i 19/20-sæsonen, hvor de slog Inter med 3-2 i finalen. Det var klubbens sjette triumf i den europæiske klubturnering, og de er med afstand kongerne af den turnering. Sevilla har vundet tre titler mere end Inter, Liverpool, Juventus og Atlético, der deler andenpladsen med tre triumfer hver. 

I år skal de dog spille Champions League for andet år i træk, da de som nævnt sikrede sig top-4 i den forgangne sæson. I seneste års Champions League-turnering gik de videre fra gruppen, men tabte i ottendedelsfinalen med samlet 4-5 til Borussia Dortmund. 

Sevilla hentede i januar 2020 angriberen Youssef En-Nesiry, og det må siges at have været en god handel. Den 24-årige marokkaner blev topscorer for Sevilla i sidste sæson med 18 mål, og han ligner også det klart bedste bud på en Sevilla-topscorer i den kommende sæson. Nummer to på Sevillas topscorerliste i 20/21-sæsonen blev Lucas Ocampos. Han scorede fem mål. 

En-Nesiry og resten af Sevilla-holdet åbner den nye sæson den 15. august med en hjemmekamp mod oprykkerne Rayo Vallecano. 

Transfers:
Ind: Sevilla har hentet Erik Lamela på en fri transfer i Tottenham, mens keeperen Marko Dmitrovic ligeledes er kommet til på en fri transfer. Den serbiske målmand var senest på kontrakt i Eibar, der rykkede ud af La Liga i 20/21-sæsonen. 

Ud: Sevilla har solgt Bryan Gil til Tottenham, angiveligt for 25 millioner euro. Gil var i seneste sæson udlejet til Eibar, hvor han scorede fire mål i 28 kampe. Sevilla har også solgt Guilherme Arana og Sergi Gómez. Franco Vázquez og Tomas Vaclik har også forladt klubben på en fri transfer. 

Kan Betis levere som i sidste sæson?

Paulo Chichon fremhæver fire klubber, da han får spørgsmålet om, hvilke klubber han tror, der bliver sæsonens største skuffelse i La Liga.

- Getafe, Valencia og Celta Vigo kan både blive det ene og og det andet. Nye trænere hos de to førstnævnte, og Celta Vigo som altid har et enormt spændende projekt, men har svært ved at bevare roen og præstere stabilt over en hel sæson. Alligevel kunne et frækt bud være Real Betis. Et traditionelt galehus med spektakulære fans og fantastiske spillere, som tog et flot spring i tabellen i sidste sæson under Pellegrini. Nu har de europæisk fodbold i den kommende sæson, men kan Canales, Borja Iglesias og Victor Ruiz stadig præstere, mens man samtidig også har mistet Emerson og Mandi, lyder det fra Paulo Chichon.

Hvilken klub tror du, der bliver sæsonens overraskelse og hvorfor?

- Athletic Club. Marcelino er en stor træner i spansk fodbold, og han har sin første fulde sæson foran sig med flere profiler som Unai Simón, Iñigo Martinez, Iker Muniain og Iñaki Williams. Desuden er der en ny gruppe baskere klar, som kan tage skridtet op og blive profiler for traditionsklubben, såsom Unai Vencedor, Unai López, Asier Villalibre og Jon Morcillo, fortæller Paulo Chichon.

Transfers i de øvrige klubber

Nedenfor kan du læse om de øvrige 16 klubbers handler i transfervinduet indtil videre i 21/22. 

Valencia

Ligaplacering i 2020/2021: 13
Trupværdi ifølge Transfermarkt: 1,78 milliarder danske kroner 
Spiller med højeste markedsværdi: Carlos Soler

Transfers:
Ind: Omar Alderete (på lån fra Hertha Berlin) 

Ud: Kévin Gameiro, Javi Jiménez, Jorge Sáenz og Eliaquim Mangala. Derudover er Patrick Cutrone, Ferro og Christian Oliva også væk efter endt lejemål. 

Real Sociedad

Ligaplacering i 2020/2021: 5
Trupværdi ifølge Transfermarkt: 2,8 milliarder danske kroner
Spiller med højeste markedsværdi: Mikel Oyarzabal

Transfers:
Ind: Diego Rico, Mathew Ryan

Ud: Miguel Ángel Moyá. Martín Merquelanz og Kévin Rodrigues er sendt til Rayo Vallecano på leje. 

Real Betis

Ligaplacering i 2020/2021: 6
Trupværdi ifølge Transfermarkt: 1,37 milliarder danske kroner
Spiller med højeste markedsværdi: Nabil Fekir

Transfers:
Ind: Juan Miranda, Rui Silva og Youssouf Sabaly

Ud: Emerson Royal, Aïssa Mandi 

Villarreal

Ligaplacering i 2020/2021: 7
Trupværdi ifølge Transfermarkt: 2,27 milliarder danske kroner
Spiller med højeste markedsværdi: Pau Torres

Transfers:
Ind: Juan Foyth, Boulaye Dia, Aïssa Mandi, Manu Morlanes

Ud: Manu Morlanes, Ramiro Funes Mori, Mario González, Enric Francquesa, Miguelón, Jaume Costa, Carlos Bacca

Celta Vigo

Ligaplacering i 2020/2021: 8
Trupværdi ifølge Transfermarkt: 1 milliard danske kroner
Spiller med højeste markedsværdi: Renato Tapia

Transfers:
Ind: Franco Cervi, Javi Galán, Matías Dituro. Derudover er blandt andre Okay Yokuslu tilbage efter at have været udlejet til West Brom. 

Ud: Álvaro Vadillo, Juan Hernández, David Juncà, Jozabed Sánchez, David Costas, Facundo Ferreyra, Sergio Álvarez

Granada

Ligaplacering i 2020/2021: 9
Trupværdi ifølge Transfermarkt: 586 millioner danske kroner
Spiller med højeste markedsværdi: Domingos Duarte

Transfers:
Ind: Luis Abram, Carlos Bacca, Monchu

Ud: Roberto Soldado, Rui Silva og Fede Vico. Derudover er Kenedy og Jesús Vallejo blandt andre tilbage i deres respektive klubber efter endt lejemål. 

Athletic Bilbao

Ligaplacering i 2020/2021: 10
Trupværdi ifølge Transfermarkt: 1,5 milliarder danske kroner
Spiller med højeste markedsværdi: Iñaki Williams

Transfers:
Ind: Álex Petxa

Ud: Iago Herrerín, Ibai Gómez

Osasuna

Ligaplacering i 2020/2021: 11
Trupværdi ifølge Transfermarkt: 598 millioner danske kroner
Spiller med højeste markedsværdi: Chimy Ávila og Rubén García

Transfers:
Ind: Ante Budimir, Jonás Ramalho, José Ángel, Kike García, Jesús Areso

Ud: Rubén Martínez, Brandon Thomas, Enric Gallego Adrián López, Facundo Roncaglia

Cádiz

Ligaplacering i 2020/2021: 12
Trupværdi ifølge Transfermarkt: 359 millioner danske kroner
Spiller med højeste markedsværdi: Álex Fernández

Transfers:
Ind: Santiago Arzamendia, Tomás Alarcón, Jeremías Ledesma, Álvaro Jiménez, Martín Calderón, Varazdat Haroyan, Milutin Osmajic

Ud: Jean-Pierre Rhyner, José Matos, Gaspar Panadero, Dani Sotres, Caye Quintana, Pedro Alcalá, Sergio González, Augusto Fernández (karrierestop)

Levante

Ligaplacering i 2020/2021: 14
Trupværdi ifølge Transfermarkt: 833 millioner danske kroner
Spiller med højeste markedsværdi: José Campaña, Enis Bardhi og Jorge de Frutos

Transfers:
Ind: Enric Franquesa, Roberto Soldado og Roger Brugué. Derudover har man fået spillere som Hernâni og Pepelu tilbage fra leje. 

Ud: Toño García, Cheick Doukouré, Rubén Rochina og Arturo Molina

Getafe

Ligaplacering i 2020/2021: 15
Trupværdi ifølge Transfermarkt: 1,16 milliarder danske kroner
Spiller med højeste markedsværdi: Marc Cucurella og Mauro Arambarri

Transfers:
Ind: Carles Aleñá, Sandro Ramírez (leje), Stefan Mitrovic, Darío Poveda, Diego Conde, Vitolo (leje), José Macías (leje)

Ud: Francisco Portillo, Ángel Rodríguez, Xabi Etxeita, Amath Ndiaye og Jack Harper (sendt på leje)

Alavés

Ligaplacering i 2020/2021: 16
Trupværdi ifølge Transfermarkt: 488,9 millioner danske kroner
Spiller med højeste markedsværdi: Joselu og Fernando Pacheco

Transfers:
Ind: Toni Moya, Taichi Hara, Florian Lejeune, Iván Martín (leje), Mamadou Loum (leje), Facundo Pellistri (leje)

Ud: Ramón Miérez, Manu García, Olivier Verdon, Rafa Navarro, Javi Muñoz, Rafa Páez, Jota Peleteiro, Burgui, Rodrigo Ely

Elche

Ligaplacering i 2020/2021: 17
Trupværdi ifølge Transfermarkt: 253,6 millioner danske kroner
Spiller med højeste markedsværdi: Raúl Guti

Transfers:
Ind: Iván Marcone, Lucas Boyé, Pedro Bigas, Enzo Roco, Johan Mojica, Kiko Casilla (leje)

Ud: Dani Calvo, Ramón Folch, Miguel Cifuentes, Omenuke Mfulu, Nino (karrierestop), Víctor Rodríguez

Espanyol

Ligaplacering i 2020/2021: 1 (Segunda División)
Trupværdi ifølge Transfermarkt: 536,9 millioner danske kroner
Spiller med højeste markedsværdi: Raúl de Tomás 

Transfers:
Ind: Landry Dimata, Álvaro Vadillo, Sergi Gómez, Miguelón

Ud: Juan Camilo Becerra (leje) 

Mallorca

Ligaplacering i 2020/2021: 2 (Segunda División)
Trupværdi ifølge Transfermarkt: 451,4 millioner danske kroner
Spiller med højeste markedsværdi: Takefusa Kubo

Transfers:
Ind: Dominik Greif, Jaume Costa, Ángel Rodríguez, Amath Ndiaye, Leo Román, Takefusa Kubo (leje), Rodrigo Battaglia (leje) Pablo Maffeo (leje)

Ud: Ante Budimir, Miquel Parera, Igor Zlatanovic, Enzo Lombardo, Fran Gámez, Pablo Valcarce, Josep Señé, Álex López, Stoichkov

Rayo Vallecano

Ligaplacering i 2020/2021: 6 (Segunda División) - de rykkede op via playoff-kampe mod henholdsvis Leganés og Girona. 
Trupværdi ifølge Transfermarkt: 235 millioner danske kroner
Spiller med højeste markedsværdi: Kévin Rodrigues

Transfers:
Ind: Fran García, Randy Nteka, Pathé Ciss, Iván Balliu, Martín Merquelanz (leje), Kévin Rodrigues (leje)

Ud: Miguel Ángel Guerrero, Luis Advíncula, Leonardo Ulloa, Emiliano Velázquez, Joni Montiel (leje), Alberto García (karrierestop)

Kommentarer

Feedback