18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM i Fodbold 2024: Sådan sætter du dit managerhold

Opdateret
Nicobisgaard Nicobisgaard
Fantasy content med fokus på holdet.dk
Vis mere
Vis mindre
Kommentarer (65)

EM 2024 står for døren, og det betyder, at du kan stille dit helt eget hold i EM Manager 2024 hos Holdet.dk. Her har du muligheden for at vinde fede præmier, blandt andet 75.000 kroner i 1.-præmie, og ikke mindst konkurrere mod venner, familie og kollegaer i interne, private ligaer.

Sæt dit EM 2024 hold hos Holdet.dk

Sådan sætter du dit EM Fodbold hold

Rigtig mange fodboldelskere ynder at spille managerspil, når der er store slutrunder. Dette gælder også ved EM Manager 2024. Her i denne artikel får du et par råd til, hvordan du kan øge dine chancer for at slå vennerne og kollegaerne.

Jeg vil i denne artikel forsøge at give mest mulig relevant information der skal til for at sætte det optimale hold til første runde. Vi starter med nogle af de mest relevante nedslagspunkter inden turneringen går igang.

EM Manager kampprogram

Lad os starte med at se programmet:

em managerhold kampprogram

De blå felter markerer hold hvor vi får startopstillingen. Udover startopstillingerne vi med sikkerhed får vil det også være min forventning at Tysklands startopstillingen vil blive leaket på Twitter inden rundestart til 2. Runde, da kampen kun spilles 3 timer efter runden skydes i gang.

Sæt dit EM 2024 hold hos Holdet.dk

Ved hjælp af bookmakernes odds og historisk data har jeg beregnet forventet antal clean sheets (defensiv relevans i managerspillet) og forventet antal holdmål (offensiv relevans i managerspillet):

Tabellerne er sorteret efter to runder, da jeg i udgangspunktet vil kigge to runder frem til en start. 

Runde 3 byder altid på stor usikkerhed pga. Risiko for rotation blandt holdene der er sikret avancement. Derudover kan der være kommet overraskelser der pludselig giver uventede hold en nem vej til semifinalen.

Tyskland er det første land der springer i øjnene. De er sluppet uden om de stærkeste hold fra seedningslag 2 og kigger ind i tre store favoritværdigheder i gruppespillet. Hjemmebanefordelen plejer at give et stort boost, hvilket vi så ved seneste EM slutrunde hvor Italien og England var de hotte hold at være inde på i gruppespillet. Generelt koster tyskerne mindre end tilsvarende spillere hos England og Frankrig, hvilket er naturligt med tanke på Tysklands meritter ved de seneste slutrunder, men med den lodtrækning og Toni Kroos tilbage for landsholdet kommer jeg til at have mange tyskere på mine managerhold.

Ukraine er meget svære at komme udenom fra start af managerspillet, grundet deres enorm fordelagtige pris. De har en meget fornem startellever med kendte navne som Lunin, Zabarnyi, Mykolenko, Zinchenko, Tsygankov, Mudryk og Dovbyk hvilket bør være endog meget fornuftigt med tanke på at man møder Rumænien og Slovakiet i de første to kampe, der på papiret har svagere hold. Man skal selvfølgelig ikke lade sig forblænde af, at det alt andet lige vil være to jævnbyrdige kampe hvor Ukraine naturligvis ikke kan forvente at lave 6 point uden problemer - men til prisen skiller de sig ud.

Belgien, der møder Ukraine i sidste gruppekamp har ligeledes fået en utrolig fordelagtig gruppe, endda med gruppens formodet næststærkeste hold i sidste runde - en stor fordel i managerspillet. Hos belgierne finder vi ligeledes et par spillere der er gavmildt prissat - mere om det senere. Jeg har ikke stor tiltro til Belgien på den længere bane, men i gruppespillet er de svære at komme udenom.

Portugal har ligeledes fået en glimrende lodtrækning med tre kampe, hvor de må formodes at være store favoritter. Desværre har de deres nemmeste kamp i sidste runde af gruppespillet, hvilket er en stor ulempe, dels ift. At komme godt fra start i spillet men også på grund af risikoen for rotation - hvilket jeg forventer vil være meget sandsynligt med Portugals stjernespækkede trup in mente.

England og Frankrig er naturligvis også attraktive som favoritter til titlen og som forventede storfavoritter i alle kampe, men lodtrækningen er ikke helt så fordelagtig som for de ovennævnte og grundet deres dyre prissætning tror jeg ikke jeg generelt får plads til mange spillere fra de to nationer. 

Frankrig starter mod formstærke Østrig, hvilket kan blive en drilsk omgang for Les Bleus. Dernæst venter Holland, hos hvem jeg forventer en ganske stærk defensiv som franskmændene kan få meget svært ved at lirke op. Derfor har jeg meget svært ved at finde værdi i at gå Frankrig vejen allerede i runde 1.

Sæt dit EM 2024 hold hos Holdet.dk

England har jeg lidt mere tiltro med et lidt nemmere program, omend det nok heller ikke kommer til at flyde over med anglofile anbefalinger allerede i første runde.

Fælles for alle ovennævnte hold er, at de kan beholdes i to runder, som minimum, hvilket jeg er stor tilhænger af. I gruppen af hold der kan købes til en enkelt runde, er mest oplagte bud Italien, der starter mod EM’s forventeligt svageste hold i form af Albanien. Usikkerheder omkring Italiens foretrukne 11 og det faktum at man med sikkerhed skal skifte sine italienere efter 1 kamp, gør dem dog uattraktive i mine øjne. Tyrkiet møder turneringens forventede næst svageste hold i Georgien og det synes straks mere interessant da der er en række interessante startere for Tyrkiet der kan erhverves til spotpris. 

Læringer fra VM22

Under VM managerspillet i 2022 skrev jeg en række obs-punkter ned, i håb om at jeg ville huske dem til den kommende slutrunder. Jeg har sidenhen tilføjet og fjernet punkter i takt med at jeg er blevet klogere - med tanke på at det er en farlig leg at basere alt sin viden på det seneste managerspil man har spillet, da alle managerspil er forskellige.

1. Fokuser på value-picks - ikke på en stamme fra land X eller Y. Den her er lidt tricky og kræver en lidt dybere forklaring.

Min største fejl ved VM22 var, at jeg på alle mine 6 hold valgte en stamme med 4 spillere fra samme land som rygrad. Desværre valgte jeg på mit “Frankrig” sats de forkerte franskmænd og skønt mit “Argentina” sats gik fint, var det ikke noget der rykkede synderligt da det var det alle havde. De fire øvrige stammer gik forfærdeligt, da holdene ikke leverede og frem for alt fordi jeg ikke var inde på de bedste value-køb, fordi jeg havde for stor fokus på at skulle have 3-4 spillere fra samme land. Man vil altid kunne rangere et lands spillere efter deres managermæssige værdi og skal du ned på 4 valget for et land, vil du uundgåeligt skulle gå på kompromis med kvalitet for at opretholde konceptet.  Hvis jeg igen laver 6 hold vil jeg i denne omgang i stedet fokusere på at få så mange af de bedste køb som muligt ind på de forskellige hold og måske nøjes med et enkelt eller to hold med en stamme med fire fra samme land.

2. Kig 2 runder frem ikke 3. Som forklaret i afsnittet omkring kampprogram er det for usikkert at vægte kamp 3 synderligt, så jeg vil i denne omgang i stedet satse på at komme godt fra start, og kigge 1-2 kampe frem i stedet for 3.

3. Køb ikke dyre spillere i runde 2. Skyldes igen risikoen for at du køber dem ind og de så bliver sparet i kamp 3. Vil du have en dyr spiller i runde 2, ville jeg købe ham fra start af spillet.

4. To dyre stjerner fra start er en god strategi. I VM-spillet viste den rigtige taktik sig at have både Messi og Mbappe fra spillets start. Kun 5% havde denne kombination, hvilket kan overraske men der er mange sjove valg og vælger man to dyre spillere kan det ikke undgås at kompromittere resten af holdet.

Vi ser dog ofte at stjernerne - særligt med den øgede frekvens af straffespark - står for en meget stor andel af holdenes scoringer i landsholdsregi hvilket taler for at man ofre budget på at få plads til to af de dyre. Det giver også en strategisk fordel når vi rammer knockoutfasen, da du har to gode kaptajnvalg at vælge mellem.

5. Man behøver ikke differentiere sig for at vinde spillet. Arhh? Det passer da ikke? Jo, det gør det faktisk. På et teoretisk plan man kan sige at vi på forhånd ikke kan gætte hvem der bliver de 11 mest vækstende spillere og bliver det de 11 mest populære valg så vil den rigtige strategi jo være at vælge de 11, uanset deres popularitetsprocent.

Og det var faktisk nøjagtigt det der skete ved seneste VM slutrunde. Alle de mest populære valg viste sig også at være de bedste valg. Faktisk var det så grelt at den samlede vinder af hele spillet ikke på noget tidspunkt ejede en spiller med en popularitetsprocent på under 8% (præmiepulje popularitetsprocenter). Alle hans valg var 100% template, fornuftige valg man selv kunne have valgt. Tricket er selvfølgelig at ramme den korrekte kombination.

Min anbefaling vil være at vælge de 11 spillere du tror kommer til at have den største samlede vækst og så iøvrigt være ligeglad med popularitetsprocenter. Når vi rammer kvartfinalen og der skal vælges retning kan det give mere mening at satse på alternative valg.

6. DM’s og CM’s skal ikke undervurderes

Dels er der stor værdi i at ramme en 3 mio spiller fra et hold der når langt i turneringen og generer en masse passiv vækst fra sejrsbonus. Derudover er det generelt næsten ingen “N’golo Kante/Claude makelele” typer tilbage i moderne fodbold der alene spiller qua deres defensive styrker. Langt de fleste midtbanespillere indeholder også offensiv appel. En sikker starter for en guldkandidat til 3-4 mio, der scorer et enkelt mål i turneringen, vil have stor værdi.

7. Minimer transfergebyr i knockout-fasen og sats på få hold

I spil hvor der er en knockout-fase er straffen for at ramme forkert i sine transfers enorm, fordi man ikke nok med at miste en masse vækst, også skal bruge transfergebyr på at få spilleren ud igen. Vi så i dette års udgave af Champions league at favoritterne fejlede på stribede hvilket gjorde ondt på de fleste managers der kiggede ind i at have bruge 200.000 i transfergebyr på 4 spillere der vækstede -50.000 og dernæst skulle ud igen for samme gebyr. Jeg forvente at holde transfergebyret i bund i knockoutfasen og kun skifte spillere der er skadede eller står som klare underdogs

Med ovenstående på plads må det være på tide at få kigget på nogle spillevalg.

Sæt dit EM 2024 hold hos Holdet.dk

EM Managerhold: Målmænd

A. Lunin, UKR(G) - 3.5m - Er det mest oplagte valg i målet og også ham jeg forventer at se på flest managerhold. Jeg forventer en del ekstra effektiv spilletid som vi har set det i Premier League i år, hvorfor Clean sheets er blevet markant sværere at komme i nærheden af. 

Derfor mener jeg, at det rigtige er at gå ind til spilstart, med en billig målmand.

Mit andet valg er Y. Sommer, SUI(G) - 4.0m  der som Lunin står med to gode kampe til at starte ud på. Sommer står faktisk med næsten den samme forventede vækst (Lunin 123k, Sommer 116k), så værdien er tæt på Lunins. Åbningskampen mod Ungarn der har et stærkt landshold er bestemt ikke en nem en af slagsen, men skulle man pege på en mulig 0-0 kamp i første runde kunne dette meget vel være et godt bud.

Jeg er ikke på Maignan der stadig er tvivlsom eller Pickford der står bag hvad jeg forventer bliver en noget usikker engelsk bagkæde. Det er bestemt ikke i bagkæden, at min tiltro til England er størst. Skal jeg købe en dyr målmand bliver det M. Neuer, GER(G) - 5.5m der som nævnt tidligere har et kanon program og med et tysk landshold der skal ud og begejstre hjemmepublikummet fra start er han mit bedste dyre valg.

Vil man gå alternativt til værks, er et bud D. Livakovic, CRO(G) - 4.0m. Kroatien har en kanon kamp i anden runde hvor man med 52% sandsynlighed for Clean sheet står med rundens næstbedste målmand til en super god pris. I kamp ét møder man Spanien hvilket naturligvis trækker ned, men omvendt en kamp hvor Kroatien vil gå ultra defensivt til værks og Spanien måske vil have svært ved at lukke det kroatiske forsvar ned. Seneste opgør mellem de to endte 0-0 efter 120 minutters spil.

Sæt dit EM 2024 hold hos Holdet.dk

Forsvar

Som jeg ser det, er der to forsvarsspillere, der skiller sig ud fra mængden, ift. value for money.

Den første er M. Müldur, TUR(F) - 2.0m,  der til daglig spiller venstre back i Fenerbahce. Müldur leverer meget lidt offensivt men till prisen er det svært at komme udenom ham. Han bliver meget populær.

Næste mand er M. Mittelstädt, GER(F) - 3.5m, der har været en åbenbarting i denne sæson i bundesligaen. Han har et stort offensivt potentiale, særligt ift. Mulighed for assists hvor han i ligaen i år ligger på 0.22 xA90 (expected assists pr. 90 minutter) hvilket er i den høje ende. Han er også den billigste starter i det tyske forsvar og her kommer fordelen omkring startopstilling i runde 1, 3 og formentlig 2, virkelig til sin ret.

Jeg har meget svært ved at udpege den rigtige tredje mand i forsvaret da forskellen er minimal mellem valgene, men jeg vælger at pege på N. Mendes, POR(F) - 3.0m grundet Portugals fremragende program. Mendes startede inde i den seneste testkamp i hvad der ligner Portugals bagkæde ved slutrunden. Mendes ligger på 0.19 xA90 for Portugal hvilket er i den højre ende blandt forsvarer. For PSG ligger han på 0.20 og har generelt vist sig flot frem rent offensivt i denne sæson. Jeg vil holde øje med portugisiske medier ift. Om Dalot truer ham på pladsen, men jeg tror det ikke.

Det bliver ikke til flere forsvarsspillere på holdet i denne omgang, men her er et udpluk af de spillere der var i overvejelserne.

V. Mykolenko, UKR(F) - 2.5m var længe på holdet og ville passe godt sammen med Lunin men da der kom ekstra penge på kontoen til sidst, endte jeg med at fravælge Mykolenko. Der er umiddelbart ikke noget x-factor at hente i Ukraines forsvar men 2.5mio for to gode kampe med 0.85 xCS (Forventet clean sheets) er super attraktivt.

T. Castagne, BEL(F) - 3.5m var ligeledes meget tæt på at klare cuttet. Han er meget offensiv i sit spil egentlig, men 2 mål i 42 kampe er selvfølgelig ikke imponerende. 5 assists er til gengæld ganske glimrende, så jeg ser ham som et godt køb.

A. Rüdiger, GER(F) - 4.5m, J. Tah, GER(F) - 4.5m, J. Kimmich, GER(F) - 5.0m er alle spillere jeg kommer til at eje på flere hold. Kimmich er den mest offensive men også den dyreste. Prisen er fair, men oddset på tyskland dykker og dykker og derfor er næsten alle tysklands startere relevante. 1.27 favorit i kamp 1, 1.29 favorit i kamp 2 og med startopstilling kendt i GW1 og GW3 er tyskland meget svære at komme udenom.  

Går man efter en god start er J. Vestergaard, DEN(F) - 2.5m, G. Mancini, ITA(F) - 3.0m, J. Mæhle, DEN(F) - 3.5m, F. Dimarco, ITA(F) - 4.5m super oplagte og spillere jeg alle forventer får en høj popularitet. Mæhles statistik for landsholdet er i en liga for sig ift. Offensiv x-factor, hvor Mæhle tegnede sig for flest afslutninger (16) af alle forsvarer i kvalifikationen. Jeg forventer et stort fokus på Mæhle fra slovenerne og så synes jeg 3.5m er lidt halvdyrt for en spiller til kun én runde, når der er så mange gode alternativer. Vestergaard og Mancini ligner sikre startere, men uden nævneværdig offensivt potentiale. Dimarco er et bæst rent offensivt i Serie A, hvor han har været lidt af et must-have i sæsonen. 0.25 xG90 (expected goals pr. 90 minutter) i kvalifikationen er også fremragende, men prisen er meget høj med tanke på at han skal skiftes til runde 2.

Sidste spiller bliver en joker i form af L. Dunk, ENG(F) - 3.5m der meget vel kunne blive erstatningen for Maguire i englands midterforsvar. Dunk er kendt blandt folk der spiller premier manager som værende en af de mere farlige midterforsvarer med 3 scoringer i sæsonen og et hav af afslutninger efter hjørnespark. Får han pladsen kan han beholdes hele spillet og så er værdien i den grad til at få øje på. Pt. tør jeg dog ikke give ham mere end 60% sandsynlighed for at starte, og derfor sies han fra.

Sæt dit EM 2024 hold hos Holdet.dk

Midtbane

På midtbanen er der mange jævnbyrdige valg og ingen der efter min mening skiller sig voldsomt ud, som værende deciderede must-haves.

Jeg starter med N. Okafor, SUI(M) - 3.0m der formentlig skal være Schweiz startende 9’er hvilket naturligvis er svært at se bort fra, når han står som midtbane. Starter ud med to gode kampe. De underliggende parametre (0.42 xG90 og 0.26 xA90) er fremragende, men på en meget lille sample size. Logikken siger, at Okafor skal være på holdet.

I. Gündogan, GER(M) - 5.0m der sparker straffespark for Tyskland og generelt altid er garant for et godt offensivt output er også enormt gavmildt prissat. Alt peger på, at Kroos og Andrich skal spille 6’eren og 8’eren for Tyskland, hvilket kan betyde et offensivt festfyrværkeri fra Ilkay, som vi så det, da han var bedst hos Manchester City. Han kan meget vel blive et must-have hvis rollen bliver som jeg forventer.

L. Trossard, BEL(M) - 4.5m ligner også et meget fornuftigt køb hvis han ender med at nappe pladsen på venstre kanten. Den lille tvivl om hvor sikker han er på spilletid er eneste minus, for spiller han, er han enormt attraktiv. Trossard kommer fra en fremragende sæson for Arsenal og stod i kvalifikationen for 18% af Belgiens xG, når han var på banen. Det er meget fornuftigt for en spiller der er storfavorit i alle gruppekampene.

Sidste midtbanemand bliver Vitinha, POR(M) - 3.0m der også potentielt kunne blive et must-have senere hen. Han er et fint eksempel på en midtbanespiller hvis offensive output ikke må undervurderes. I Champions league var han suveræn og PSG’s med afstand bedste spiller i knockout fasen. Vitinha kan formentlig stå hele spillet og grundet den enormt lave pris og stor mulighed for sejrsbonus skal han reelt blot lave et mål eller to assists undervejs i turneringen for at være et value-køb.

V. Tsygankov, UKR(M) - 3.5m og X. Shaqiri, SUI(M) - 3.5m står begge med to gode kampe og er efter min mening deres holds farligste spiller fra midtbanen. I kvalifikationen tegnede Tsygankov sig for 17% af Ukraines xG mens Shaqiri stod for 31% af Schweiz xA.

B. Yilmaz, TUR(M) - 3.0m bliver formentlig enormt populær og ender han med at ligne en sikker starter vil jeg bestemt også overveje at få ham ind. Spiller 9’er for Tyrkiet og er isoleret set til runde 1 det bedste af alle midtbanekøb. Gebyret ifbm. At skifte ham gør dog at jeg for nu ser bort fra ham. 

I det dyre prisleje er F. Wirtz, GER(M) - 6.5m voldsomt spændende og prioriterede jeg anderledes med pengene var han også på holdet. Vi har reelt intet data på Florian Wirtz i betydende kampe for Tyskland, hvorfor vurderingen alene beror på hans præstationer i Leverkusen, der har været fuldstændig forrygende i år. Jeg har dog en fornemmelse af at Leverkusen spillerne kan få det en smule svært ved at overføre deres høje niveau for klub til landshold, grundet den meget alternative spillestil Xabi Alonso praktiserer.

B. Fernandes, POR(M) - 7.0m leverer altid for Portugal og er også en mand jeg skal have på et enkelt hold. Det trækker ned, at han ikke har straffesparket, så længe Ronaldo er i startopstillingen. Bliver Ronaldo sat af senere i turneringen, vil Bruno for alvor blive interessant.

Sæt dit EM 2024 hold hos Holdet.dk

Angreb

Puha, der skal træffes nogle voldsomme valg på denne plads. 

Som jeg ser det er der 4 valg der skiller sig markant ud fra mængden og jeg kommer formentlig ikke til at have et hold uden 2 af de 4, uanset hvor mange hold jeg sætter.

Den første af de fire der er på mit hold er R. Lukaku, BEL(A) - 8.0m, der ganske enkelt er suveræn for Belgien. Hans tal er uhyggelige.
I kvalifikationen stod han for 58% af Belgiens xG, hvilket er et groteks højt tal. Normalt er 40% det maksimale man ser spillere præstere, men det er naturligvis også kun fordelt på 551 minutter, altså en lille sample size.

83 mål i 113 kampe er i virkeligheden nok den mest imponerende statistik. Med en oddsmæssig favoritværdighed på 1.45 og 1.50 favoritter i de to første kampe er Lukakau uundgåelig for mit vedkommende.

Den anden af de fire kanoner der finder vej til mit hold er H. Kane, ENG(A) - 9.0m der vælges med mindst mulige margin. I de 61 kampe jeg har data på tegner Kane sig for 32% af Englands xG hvilket er meget imponerende. Mens jeg ikke har stor fidus til Englands defensiv, bør deres offensiv blive et rent festfyrværkeri. Det bør betyde et stort potentiale for mange mål og straffespark hvor Kane er i centrum.

Den tredje af de fire, der altså akkurat ikke klarer cuttet, er K. Mbappe, FRA(A) - 10.0m. Frankrig vil altid være favoritter men to kampe mod Østrig og Holland til at starte med, er langt fra attraktivt og derfor håber jeg at der er værdi i at gå udenom Mbappe, som minimum i de første to kampe af turneringen. Det er naturligvis med en stor portion nervøsitet, men jeg ville omvendt også være nervøs ved at undvære de to førstnævnte. Mbappe har tegnet sig for 28% af Frankrigs xG i de 52 kampe jeg har data fra, mens det i kvalifikationen var 21%. 

Fjerde ud af de fire er K. Havertz, GER(A) - 7.0m der skal spille 9’er for Tyskland og med den pulje tyskerne er havnet i bør Havertz være et kanonvalg i gruppespillet. De tre millioner man sparer på at nedgradere Mbappe til Havertz, giver luft i budgettet til en dyr midtbanespiller som Wirtz eller Bruno.

Når man har sikret sig to af ovenstående er der en overflod af interessante spillere til den sidste angrebsplads. Jeg går med R. Leão, POR(A) - 4.5m der alt andet lige er prissat meget billigt, ud fra den betragtning at han er et rimelig sikkert kort i portugals startopstilling. I Kvalifikationen tegnede Leao sig for 0.58 xGI90 (xG90 + xA90) hvilket er ganske udemærket for en spiller der samtidig er storfavorit. 

Det ville være oplagt at pege på italiens 9’er men i skrivende stund virker det umuligt at sige om det bliver Retegui eller Scammaca hvorfor de begge er udelukket. A. Dovbyk, UKR(A) - 5.5m ville jeg til gengæld gerne have haft plads til. Det er nok de fleste der er bekendt med hans meritter for Girona i sæsonen og selvom han ikke har leveret på landsholdet endnu forventer jeg en flot turnering fra Dovbyks side. 

Jeg har et stykke ned til de øvrige kandidater i angrebet hvorfor jeg holder med anbefalingerne her.

Holdet

I skrivende stund er dette holdet til første runde, men jeg forventer at der vil ske ændringer i takt med at vi kommer tættere på deadline og spillernes sandsynlighed for at starte inde justeres.

Holdet har 1 million i banken med henblik på at Muldur skal erstattes til anden runde. De sikreste kort på holdet er Lukaku, Trossard, Gundogan, Mittelstadt og Muldur. Dem har jeg svært ved at se mig selv ændre på.

Jeg vil opdatere optakten hvis jeg vurdere at der skal ske ændringer på holdet.

Jeg vil forsøge at gøre dig lidt klogere på, hvad du selv kan gøre for at forbedre dine chancer for at nå til tops, når det kommer til spil som EM 2024 Manager. Og så vil det jo heller ikke gøre noget, hvis du kan blande dig i toppen af den samlede stilling, hvor der er store præmier på højkant.

EM Manager 2024 - kend dine dødboldsspecialister med mere

Når du skal sætte dit EM Manager 2024 hold, er det en god idé, at du har sat dig ind i, hvem der sparker henholdsvis frispark, hjørnespark og straffespark for de respektive hold. Dette fordi her kan være gode point at hente i assists og mål. I BetXperts EM 2024 optakt har vi afgivet vores bud på, hvem der sparker hvad for de respektive lande.

Du vælger blot dit hold i drop down-menuen "Hold" ude til højre. Herefter går du ind under "Startopstilling & taktik". Vi garanterer selvfølgelig ikke, at vi har ramt 100 procent plet i alle tilfælde, men vores bud skulle gerne som minimum stå nogenlunde målt med virkeligheden. 

Herudover er det selvfølgelig også alfa og omega, at du har styr på, hvilke spillere der starter inde for de respektive hold. Dette kan du også se vores bud på under "Startopstilling & taktik". 

Det kan også være en udmærket idé at have styr på, hvilke dommere der skal dømme de respektive kampe i den givne spillerunde. Har du eksempelvis et godt øje til en spiller, som befinder sig på en udsat position i forhold til at få kort, kombineret med en kortglad dommer, så kan det være, du skal overveje at finde en alternativ spiller. BetXpert har lavet en artikel omhandlende statistik for EM 2024-dommerne.

Slutteligt er det selvfølgelig ikke mindst en god idé at vide, hvem der scorer målene for de respektive lande. BetXpert har lavet en artikel om odds på EM 2024 topscoreren. Heri finder du dog også andet end odds. Her figurerer ikke mindst en liste over, hvem der scorede målene for de respektive nationer i kvalifikationen til denne slutrunde. 

Andre gode råd til EM Manager 2024

Vi har tidligere her på BetXpert interviewet vinderne af holdet.dk*'s managerspil for både Superliga managerhold og Premier League-managerhold. Her kom de hver især med gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du sætter dit hold. Der er masser af guldkorn at hente fra de to dygtige managere. 

Her får du en oversigt over de gode råd:

 • Sæt dig godt ind i reglerne fra start af.
 • Vær opmærksom på ikke at skifte alt for meget ud. Det kan være dyrt i transferomkostninger.
 • Find en grundstamme på holdet, som du virkelig tror på (så du ikke skal bruge for mange point på at skifte spillere).
 • Studér de forventede startopstillinger grundigt.
 • Sæt dig ind i kampprogrammet. Hvilke farlige angribere fra de gode hold møder nogle af de dårligere hold til at starte med? Du kan også være fremadsynet og vurdere mulighederne for, hvilke hold der kan ende med at få en relativ nem vej til eksempelvis kvartfinalen.
 • Vær opmærksom på, at nogle hold allerede vil have muligheden for at have sikret sig førstepladsen i deres gruppe efter to kampe og derfor eventuelt sparer de store stjerner i sidste gruppekamp.
 • Se, om du kan finde billige spillere, som alligevel har en chance for at bidrage med point. Det kan eksempelvis være en forsvarsspiller, der tager straffespark eller er farlig på hjørnespark.
 • Vælg din anfører med omhu. De ekstra point, som en anfører giver, kan være helt afgørende. Sammenlign eventuelt odds på kampe og målscorere for at finde den kamp og spiller, som har bedst mulighed for at skrabe mange point ind.
 • Find defensive spillere som ofte bidrager med noget offensivt. Det kan eksempelvis være offensive backs, som ofte kommer til indlæg og kan lave flere assists.
 • Find "fejlene" i spillet og udnyt dem. Det vil indimellem ske, at en spiller, som egentlig spiller mest angrebsspiller, kan være noteret som at være midtbanespiller. Her kan være gode point at tjene.
 • Tænk strategisk. Du kan med fordel studere dine modstanderes (venner, kollegaer eller familie) hold. Hvis du eksempelvis har en komfortabel føring undervejs i spillet, så kan du vælge at fedtspille og satse på nogle af de samme spillere som dem. Du kan dog aldrig vide, om de vælger at skifte netop dem ud. Er du omvendt langt bagefter dine konkurrenter, så kan du være nødt til at satse lidt mere sidst i spillet. Her kan du blandt andet vælge at satse på spillere fra nationer, der er underdogs.

Point til Holdet.dk's EM Manager-spil 2024

Det hele handler naturligvis om at skrabe så mange point sammen, at du til sidst har slået dine venner, bekendte, familie og/eller kollegaerne. Er du rigtig dygtig, har du endda mulighed for at vinde store, fede præmier. Dem kommer vi ind på i næste afsnit. Her og nu skal vi lige hurtigt se på, hvordan du optjener point til dit EM Manager 2024 hold.

Du får først og fremmest 50.000.000 imaginære kroner til at købe spillere for. Her må du højst tage fire spillere fra samme nation. Når du så har udvalgt dine 11 spillere, begynder det for alvor at blive spændende. Nu er det, at de skal hente en masse point til dit hold.

Præmier - det kan du vinde i Holdet.dk's EM managerspil

Som nævnt er der rigtig gode præmier på højkant, når du spiller med i Holdet.dk's EM Manager 2024-spil. Her får du en oversigt over de lækre præmier:

1.-plads: HOLDET Guld-pin + MG4 X-POWER til en værdi af 309.999 kr. 
2.-plads: HOLDET Sølv-pin + 20.000 kroner
3.-plads: HOLDET Bronze-pin + 15.000 kroner
4.-plads: 10.000 kroner
5.-7.-plads: 5.000 kroner
2.-10.-plads: 2.500 kroner
11.-25.-plads: 500 kroner
26.-50.-plads: 300 kroner
51.-150.-plads: 200 kroner
151.-250.-plads: 100 kroner

Ovenstående er blot præmierne for den samlede stilling. Hertil kommer et hav af præmier, som deles ud efter hver spillerunde, som der er syv af. 

Her kan du vinde Dissing-ure, Pundit-brætspil, Select-bolde, gavekort til Unisport, gavekort til Ditur.dk og Hungry-gavekort.

Til sidst er det bestemt værd at nævne, at top-5.000 i 1. runde vinder et mini-cruise med to overnatninger fra København til Oslo tur/retur. Dette til en værdi af 1.096 kroner stykket. 

Det er gratis at spille med i Holdet.dk's EM Managerspil 2024. Dog skal du købe et Guld+-abonnement til 79 kroner, hvis du vil have muligheden for at få del i præmierne. 

Kommentarer

Feedback