18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Serie A 2022/23: Odds og optakt til sæsonen

Kommentarer (5)

Af Mark Blucerchiato

BetXperts Mark Blucerchiato er her klar med en stor optakt til den kommende Serie A-sæson. Find odds og meget andet i artiklen her

Efter ni sæsoner i træk med Juventus på tronen vandt Inter mesterskabet i 2020/21 sæsonen, og i sidste sæson blev det så bysbørnene fra Milan, som kunne hive Scudettoen i hus, men tingene bør ændre sig igen i den kommende sæson. Jeg ser Inter som favoritterne i denne sæson og havde det ikke været på grund af dumme pointtab i sidste sæson, så havde de genvundet mesterskabet.

Milan kommer til at kæmpe med i toppen igen. Roma ser jeg som en utrolig god outsider til årets Scudetto, og Den Gamle Dame fra Torino skal til at træde i karakter igen efter to anonyme sæsoner. Napoli og Atalanta kan komme i problemer, og det ligner to mandskaber, som er svære at blive kloge på til den kommende sæson. Lazio må man forvente at se lige uden for top-4, og så er det spændende, hvad man har gang i hos Fiorentina i Toscana. Lecce, Cremonese, og Monza er de nye i klassen i Serie A. Sidstnævnte, der har Silvio Berlusconi og Adriano Galliani i spidsen, har forstærket sig markant, og det ligner et mandskab, som både kan overleve og etablere sig i Serie A.

Odds på Serie A 2022/2023: Hvem bliver mestre?

Herunder finder du de bedste odds på vinderen af Serie A 2022/2023. 

Odds på Serie A 2022/2023 Højeste odds Bookmaker
Inter 2,80
Juventus 3,10
AC Milan 5,50
Napoli 21,00
Roma 21,00
Atalanta 30,00
Lazio 51,00

OBS: Odds på Serie A-vinderen er fra torsdag den 21. juli 2022 klokken 15.37. 

Odds på Serie A-topscoreren 22/23 

Herunder får du de bedste odds på en kommende Serie A-topscorer 2021/2022. Tallet i parentes angiver nuværende antal mål her efter 20 spillerunder. 

Odds på Serie A-topscorer 2022/2023 Højeste odds Bookmaker
Romelu Lukaku 5,00
Dusan Vlahovic 5,00
Ciro Immobile 6,00
Lautaro Martinez 9,00
Duvan Zapata 19,00
Victor Osimhen 20,00
Tammy Abraham 25,00

OBS: Odds på Serie A-topscorer 2022/2023 er fra torsdag den 21. juli 2022 klokken 15.43.
 

Se odds på Bundesliga her.
Se odds på Ligue 1 her.
Se odds på La Liga her.
Se odds på Premier League her.
Se odds på Champions League her.

Mesterskabskampen (1-3)

Inter

Milaneserne havde jeg som de store favoritter til at genvinde mesterskabet i sidste sæson, men en del dumme pointtab i foråret krydret med et nederlag i udekampen mod Bologna kom til at koste dyrt for Inter og bysbørnene fra AC Milan kunne vinde mesterskabet for første gang i 11 år.

Man må forvente at se Inter i toppen af Serie A igen i den kommende sæson. De er små favoritter til at vinde årets Scudetto, mandskabet er godt sammenspillet og ikke mindst ganske stabilt, og så kommer man ikke udenom, at man har en bred bænk, som kan blive afgørende, jo længere vi kommer ind i sæsonen. Derudover er Romelu Lukaku tilbage i Milano efter en skuffende sæson i Chelsea, og han kan blive utrolig vigtig i det offensive. 84 mål i sidste sæson og en målmaskine i det offensive med Lautaro Martínez og Edin Dzeko, som scorede 34 af målene, men hvor flere på især midtbanen også blev afgørende og midtbanen er uden tvivl den stærkeste i Serie A med Barella, Brozovic og tyrkiske Calhanoglu. Den bliver afgørende igen i den kommende sæson.

Offensiven bliver styrket markant med Lukaku tilbage, og man så i den forrige sæson, hvor mange mål belgieren scorede for Inter, og hvor stor en andel i mesterskabet, han havde. I målet bliver man også styrket markant med Onanas ankomst fra Ajax, men økonomisk halter det en smule, da de kinesiske ejere er tvunget til at sælge ud, før man kan købe ind.

Spillemæssigt bliver der ikke ændret det store i forhold til sidste sæson hos træner Simone Inzaghi, og mandskabet virker umiddelbart mere styrket med Lukaku, Mkhitaryan, Bellanova, Asllani og Onanas ankomst, og vi må forvente, at se et Inter-mandskab som vil være meget spillestyrende i de fleste af opgørene i den kommende sæson, og som bør betyde, at man hiver mesterskabet i hus igen.

Kendetegn: Inter har vist stor styrke og stabilitet i de seneste sæsoner. Offensivt er de utrolig farlige med Lautaro Martínez og Edin Dzeko, og midtbanen er uden tvivl den stærkeste i Serie A igen i den kommende sæson. Den har et ekstra gear sammenlignet med konkurrenterne , og så må man ikke glemme defensiven, som er utrolig stærk, og den bliver rigtig vigtig igen i den kommende sæson.

Svagheder: Umiddelbart er det svært at sætte en finger på svaghederne hos et mandskab som Inter, men man så i foråret at dumme pointtab kom til at koste mesterskabet, og bliver det tilfældet igen i den kommende sæson, ja, så smider man mesterskabet igen. Presset er endnu større på spillerne i denne sæson efter at Milan vandt mesterskabet i sidste sæson, og kommer man ikke godt fra start, så vil Simone Inzaghi blive presset på trænerbænken. Perisic er væk og er skiftet til Tottenham, og det er en svækkelse, at man mistede ham, da han havde en glimrende sæson.

Nøglespillere: Romelu Lukaku og Lautaro Martínez kommer til at score masser af mål i den kommende sæson for Inter, og de mål kan blive utroligt vigtige i kampen om mesterskabet. Nicolò Barella og Marcelo Brozovic på midtbanen virker som de to klart bedste midtbanespillere i Serie A. Bastoni i midterforsvaret er blevet bedre og bedre, og han bliver rigtig afgørende i den kommende sæson og slutteligt Gosens, der kom til i januar fra Atalanta, men som var mere skadet end på banen, og kan han finde formen fra Atalanta, så bliver Perisic hurtigt glemt.

Inters forventede startopstilling (3-5-2): Onana - Bastoni, De Vrij, Skriniar - Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Gosens - Lukaku, Martinez

AC Milan

Så lykkedes det endelig for Milan at vinde mesterskabet efter en tørke på ti år. Ganske imponerende, da de færreste havde troet på Milan op til sæsonen, og hvor målet først og fremmest var at komme med i Champions League igen.

Træner Stefano Pioli imponerede alt og alle, og milaneserne var ganske stabile igennem hele sæsonen, og de havde også heldet på deres side i flere opgør, som bestemt blev afgørende i kampen om at vinde titlen. Og jeg må så nok erkende, at deres spillestil bestemt ikke imponerede mig på underholdningsværdien. Det var på intet tidspunkt det sprudlende fodbold, man vil huske tilbage på, da Milan vandt Scudettoen, men mere en meget konservativ spillestil, hvor man i flere af opgørene kunne nøjes med en 1-0-sejr, hvilket i sig selv også er nok til at få tre point, men det var langt fra, at man overmatchede modstanderne, som man fx ser Manchester City eller Bayern gøre.

Ser man samme spillestil i den kommende sæson, så har jeg svært ved at se Milan genvinde titlen, og uden at være alt for hård synes jeg ganske enkelt, at man mangler noget kvalitet i det offensive, hvor både Zlatan Ibrahimovic og Olivier Giroud kører på sidste vers.

Træner Stefano Pioli skal blive ved med at fortsætte det gode arbejde i Milan, og kan han få den samme ro, som han fik i sidste sæson, så skal milaneserne blive ved med at bygge på, selvom denne sæson efter min mening bliver endnu hårdere for Milan, og det gør den, fordi de skal ud og spille Champions League igen. Samtidig skal de præstere i toppen af tabellen, og det bliver ikke nemt, hvis man løber ind i skader som i sidste sæson.

Defensivt viste de stor styrke i sidste sæson, hvor man kun lukkede 31 mål ind i i Serie A. Maignan var uden tvivl en af de bedste målmænd i fjor, mens Hernandez på backen og Tomori i midterforsvaret viste stor stabilitet gennem hele sæsonen, og det samme gjorde Tonali på midtbanen. Slutteligt var Leao i det offensive skarp med elleve sæsonmål, og de bliver alle utrolig vigtige i den kommende sæson. Farvel og tak til Kessie på midtbanen som skifter til Barcelona, og det er efter min mening en svækkelse. Man har hentet Origi i Liverpool til det offensive, hvilket virker spændende, og det bør kunne give noget mere power i angrebet og hurtighed.

Rygterne har gået på Asensio fra Real Madrid, De Ketelaere fra Club Brugge samt Douglas Luiz fra Aston Villa. Alle tre spændende navne til truppen, men en ting er sikkert, og det er, at milaneserne helt sikkert nok skal få forstærket truppen inden første spillerunde, hvor Udinese kommer på besøg i Milano.

Kendetegn: Man så en utrolig god stabilitet hos Milan i sidste sæson, og selvom det ikke altid var imponerende, så fik man alligevel tre point i hus. Det Pioli, spillerne og ikke mindst klubben har fået bygget på de sidste sæsoner betød, at man vandt mesterskabet. Man så samtidig utroligt stærke ud defensivt, hvor de var dygtige til at lukke helt ned.

Svagheder: Offensivt mangler man den angriber, som laver 20 sæsonmål, og det bliver umiddelbart ikke hverken Ibrahimovic eller Giroud, som kommer til at lave de mål. Om Origi kan gøre det, eller Leao kan få lidt flere mål på kontoen, må tiden vise, men det er der, jeg ser Milans største svaghed.

Nøglespillere: Maignan i målet bliver utrolig afgørende igen i den kommende sæson, Theo Hernandez på backen blev bedre og bedre i sidste sæson, og han bliver igen en af profilerne hos milaneserne. Tomori i midterforsvaret var ganske enkelt imponerende, og han bliver en af frontfigurerne igen i den kommende sæson. Sandro Tonali, midtbanemotoren, som i sidste sæson beviste, hvor vigtig han er på dette mandskab, og så må man forvente, at Leao kommer endnu højere op i niveau i den kommende sæson.

Milans forventede startopstilling (4-2-3-1): Maignan - Calabria, Kakulu, Tomori, Hernandez - Bennacer, Tonali - Saelemaekers, Brahim Diaz, Leao - Origi

AS Roma

En 6.-plads i Serie A og en Conference League-pokal kom i hus for Roma i fjor. Ja, så må man sige, at romerne havde en mere end godkendt sæson under Jose Mourinho, selvom 1-6-nederlaget i det nordnorske i efteråret til Bodø/Glimt fyldte en del i den italienske hovedstad i et langt stykke tid i sæsonen.

Nu skal der bygges videre i den italienske hovedstad, og Roma og José Mourinho virker som et rigtig godt match igen i den kommende sæson, hvor jeg ser romerne som en lille outsider til mesterskabet, men det er også et mandskab, som bør og skal kunne kæmpe med om Champions League-pladserne, ganske enkelt fordi holdet har masser af potentiale over hele banen, samtidig med at klubejerne ved, hvad de vil med klubben og har store ambitioner.

Det er tit enten eller med Roma, men efter sidste sæson kan det kun blive endnu bedre. Og med konkurrenter som Juventus, som man ikke helt ved, hvor man har, Napoli som virker til at komme svækkede ud i forhold til sidste sæson, Atalanta som sandsynligvis skal til at bygge op forfra samt bysbørnene fra Lazio, som jeg umiddelbart ikke ser som et bedre mandskab end Roma, så bør man have gode muligheder for at slutte i top-3 eller top-4.

Kigger man på mandskabet, så har det masser af potentiale. Abraham i angrebet scorede 17 mål i sidste sæson, og han bliver utrolig afgørende igen i den kommende sæson. Rui Patricio i målet er en af de klart bedste målmænd i Serie A, Lorenzo Pellegrini på den offensive midtbane bliver det nye ikon i klubben og var afgørende i flere opgør i sidste sæson. Mancini og Smalling i det defensive spillede stabilt igennem hele sæsonen. Matic er hentet i Manchester United til midtbanen og har masser af erfaring, som han kan viderebringe til mandskabet. Sidst men ikke mindst er der Dybala i offensiven, som man overraskende hentede for næsen af Inter.

På sommerens transfermarked har man altså allerede været utroligt aktive. Matic og Dybala er som sagt hentet i United og Juventus, Isco har været nævnt fra Real Madrid, Frattesi fra Sassuolo skulle være rygtet tæt på et skifte til Roma, tyrkiske Celik er hentet i franske Lille til defensiven, men det store spørgsmål er, om Zaniolo bliver solgt eller bliver i klubben.

Kan romerne fortsætte det gode forår i den kommende sæson, så bliver de uden tvivl et af de mest mest spændende og underholdne mandskaber at følge i Serie A-sæsonen, og nej, de vinder måske ikke dette års Scudetto, men de bør og skal have nok potentiale til at kunne spille med om top-4 og de vigtige Champions League-pladser i den kommende sæson. Roma starter ud med at spille i det syditalienske i første spillerunde, hvor de gæster Stadio Arechi og Salernitana.

Kendetegn: Tålmodighed er ikke det, man har mest af i Roma. Hverken blandt tilhængerne og ledelsen. Og efter det store nederlag ude mod Bodø/Glimt var Mourinho ikke populær hos fansene, men han har været dygtig til at beskytte spillerne, og Roma stod for masser af underholdning i sidste sæson. Særligt i foråret virkede de meget stabile, og kan de få tingene til at fungere fra start i den kommende sæson, så bliver de ikke nemme at spille mod.

Svagheder: Jeg har nævnt det før. Man ved ikke helt, hvor man har romerne, og til tider er mandskabet som nat og dag med for mange udfald i løbet af sæsonen, og dem skal man ikke have alt for mange af i den kommende sæson, da det godt kan blive utroligt tæt i toppen af tabellen.

Nøglespillere: Tammy Abraham kommer atter til at blive afgørende i den kommende sæson i det offensive, hvor det blev til 17 mål i sidste sæson, og han kan sagtens score et par stykker mere i den kommende sæson. Lorenzo Pellegrini er vel det tætteste, vi kommer på en ny Francesco Totti i Roma, og kan han fortsætte som i sidste sæson, så bliver han afgørende. Jeg har en stor tiltro til, at Paulo Dybala og romerne bliver et supergodt match i den kommende sæson.

Romas forventede startopstilling (3-4-2-1): Rui Patricio - Mancini, Smalling, Ibanez - Karsdorp, Matic, Cristante, Spinazzola - Pellegrini, Dybala - Abraham

Spil på Serie A hos Betfair Sportsbook

(Outsiderne 4-7)

Juventus

Ni sæsoner i træk med det ene mesterskab efter det andet er nu skiftet ud med to sæsoner, hvor Inter og Milan har vundet det italienske mesterskab, og den kommende sæson bliver på ingen måde nemmere for Den Gamle Dame fra Torino, som umiddelbart har mere end nok at se til med at få bygget et slagkraftigt mandskab op, og de har på ingen måde imponeret i de seneste to sæsoner.

Massimiliano Allegri har ikke helt fået den succes, man havde forventet, efter han kom til i sidste sæson, hvor man sluttede på en 4.-plads og løb ind i otte nederlag i sæsonen. Man kunne allerede se i de første spillerunder, at problemerne var større, end man nok havde forventet med nederlag til Empoli hjemme og Napoli ude og kun et point i de første tre spillerunder, samt en Cristiano Ronaldo som pludselig skiftede til Manchester United.

Min umiddelbare vurdering af Juventus er, at der fortsat er et stort stykke arbejde foran dem, som ledelsen og ikke mindst Allegri skal have løst, hvis Juventus skal vinde dette års mesterskab. Man skal som minimum i top-4, som det var tilfældet i fjor, men på nuværende tidspunkt vil jeg ikke vurdere Juventus på niveau med fx Inter, men en Champions League-plads skal man kunne hive i hus. Truppen trænger til den store udrensning, og flere spillere har ikke niveau til Juventus eller generelt en fremtid i klubben. 

Samtidig skal man have yngre folk ind i truppen, og det kan komme til at tage tid. Med to skuffende sæsoner i træk er spørgsmålet, hvor stor tålmodighed ledelsen har. Chiellini er skiftet til Los Angeles, De Ligt til Bayern München, Dybala er smuttet transferfrit, og det samme er Bernardeschi. Løntunge spillere, men det er stadig tre store profiler i De Ligt, Chiellini og Dybala, som nu er væk.

Paul Pogba er tilbage i Torino, men hvor stor succes har han haft i United i den seneste sæson til at kunne gøre en forskel fra start i Serie A? Ángel Di María fra PSG er også blevet hentet ind til det norditalienske, og ja, bestemt to store navne som samtidig skal slå til fra første spillerunde. Bremer er hentet hos bysbørnene fra Torino som afløser for De Ligt. Defensivt og ikke mindst på midtbanen skal man op på et helt andet niveau af spillere, hvis man skal være med i kampen om dette års Scudetto.

Det dufter umiddelbart af en svingende sæson igen for Den Gamle Dame, hvor ansvaret vil blive lagt over på spillere som Vlahovic, Chiesa, og Bonucci, der samtidig skal sørge for at få tingene til at fungere fra start, men kigger man ned over den forventede startopstilling med fem uger til start, så bliver man ikke imponeret eller skræmt af Juventus-mandskabet.

Kendetegn: Juventus er normalt kendt for deres store styrke i Italien, og når tingene virkelig fungerer for dem, så er de et stærkt og stabilt mandskab. Og de har en hjemmebane, hvor de ikke giver meget væk i løbet af sæsonen. Allegri på bænken har masser af erfaring og kan få tingene vendt til det positive igen.

Svagheder: Man trænger til at få renset ud i truppen og få flere unge kræfter og større profiler ind på holdet. Defensivt var man til at tale med i flere opgør i sidste sæson, også selvom modstanderen var fra de nederste pladser i tabellen, og man virker umiddelbart ikke til at have løst de sidste to sæsoners problemer.

Nøglespillere: Vlahovic i angrebet. Kan han komme op på samme niveau som i Fiorentina, så har man en super angriber, som ved, hvor målet står, og som nok skal kunne lave 20 sæsonmål. Chiesa var ude det mest af sidste sæson, og han bliver afgørende for Den Gamle Dames offensiv i den kommende sæson. 35-årige Bonucci synger på sidste vers, men hans erfaring har man på nuværende tidspunkt brug for til at holde tingene sammen. Og til sidst bør og skal Pogba og Di María kunne hæve niveauet hos Den Gamle Dame.

Juventus forventede startopstilling (4-3-3): Szczesny - Danilo, Bonucci, Bremer, Alex Sandro - Locatelli, Zakaria, Pogba - Di Maria, Vlahovic, Chiesa

Napoli

Syditalienerne sluttede 21/22-sæsonen på en flot tredjeplads syv point efter Milan på førstepladsen, og de kom med i Champions League igen, men den kommende sæson kan godt gå hen og bive utrolig vanskelig for Napoli, især fordi Lorenzo Insigne er skiftet til Toronto, Mertens og Ospina forlængede man ikke med, og store og stærke Koulibaly i midterforsvaret er solgt til engelske Chelsea, og sidst men ikke mindst kan attraktive Osimhen i angrebet fortsat blive solgt.

En ting, som er sikkert, er, at klubejer De Laurentiis bliver nødt til at forstærke mandskabet, hvis man skal kunne spille med i både Serie A og ikke mindst i Champions League. Man har hentet Olivera til forsvaret i spanske Getafe, og yderligere er Kvaratskhelia kommet til det offensive fra georgiske Dinamo Batumi, Østigård fra Brighton er hentet til defensiven. Sidstnævnte var udlejet til Genoa i seneste sæson. Derudover meldes man interesseret i Solbakken fra Bodø/Glimt til angrebet.

Napoli-mandskabet var ganske solidt og velspillende i sidste sæson, og hjemme på Stadio Diego Armando Maradona giver de normalt ikke meget væk, men man havde et par store svipsere i sidste sæson mod små mandskaber som Empoli og Spezia, hvor man tabte, og man har det pludselig med at ramme en mur i løbet af sæsonen, og det er så normalt her, at man bliver hægtet af i mesterskabsspillet.

Det dufter af en enten-eller-sæson for napolitanerne, men man bør kunne slutte i top-6 som minimum, men kampen om Champions League-pladserne kan bestemt blive hård, fordi en del af mandskaberne virker ret jævnbyrdige.

Uden Insigne og Mertens i det offensive kommer man til at mangle fart - ikke mindst på de hurtige omstillinger. Ergo skal man offensivt ind og erstatte de to profiler, som har været to af de store bærende kræfter hos syditalienerne i mange sæsoner.

Syditalienerne er normalt aktive på transfermarkedet, og man må forvente, at træner Luciano Spalletti får en pose penge til at forstærke mandskabet med, så to-tre gode navne bliver hentet ind til startopstillingen, inden man tørner ud i første spillerunde på udebane mod Hellas Verona.

Kendetegn: Hurtigt og offensivt fodbold har været Napolis kendetegn i de seneste mange sæsoner, og defensivt er man rigtig stærke. Spalletti kommer til at gøre det godt i Napoli igen i den kommende sæson, men bliver der ikke hentet gode forstærkninger ind efter Insigne og Mertens' afgang, så kan napolitanerne få problemer med at bevare deres offensive spillestil.

Svagheder: På dagen kan de give samtlige mandskaber i Serie A store problemer, men man har det med at få nogle udfald i sæsonen, hvor man smider dumme point væk mod de små mandskaber, og det kan på den lange bane koste både i en eventuel mesterskabskamp, men også om de vigtige europæiske pladser. Henter man ikke en god målmand ind henover sommeren, så kan målmandsposten godt blive Napolis svageste led.

Nøglespillere: Osimhen i angrebet bliver afgørende igen med hans hurtighed, fysik og mål i det offensive, Fabián Ruiz på midtbanen var en af de klart bedste hos syditalienerne i sidste sæson, og slutteligt har jeg en stor fidus til Zieliński, som bliver endnu mere afgørende for syditalienerne i den kommende sæson.

Napolis forventede startopstilling (4-2-3-1): Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Østigård, Olivera - Anguissa, Fabián Ruiz - Lozano, Zieliński, Kvaratskhelia -Osimhen

Lazio

Romerne havde en ganske fin 21/22-sæson, hvor de sluttede som nummer fem lige foran bysbørnene fra Roma i tabellen. Maurizio Sarri gjorde det rigtig godt i sin første sæson i den italienske hovedstad, men om mandskabet har mere potentiale end til en femteplads, kan tiden kun svare på.

En ting er sikkert, og det er, at man er i gang med en udrensning i truppen, hvor Maurizio Sarri kommer til at sætte mere præg på, hvordan mandskabet skal være til den kommende sæson. Reina, Acerbi, Lucas Leiva, Luiz Felipe og Strakosha er alle væk fra Rom. Luis Alberto vil gerne til Sevilla, og Milinkovic-Savic er altid det store spørgsmål. Bliver han solgt, eller bliver han endnu engang i klubben.

Man har indtil videre hentet brasilianske Marcos Antonio til midtbanen i ukrainske Shakhtar Donetsk, Gila fra Real Madrid, Casale fra Verona, Maximiano til målet fra Granada samt Romagnoli fra Milan. Man er fortsat på udkig efter en reservemålmand, og det tyder på, det bliver Provedel fra Spezia.

Lazio har været kendt for deres offensive fodbold i de seneste mange sæsoner, og med en Ciro Immobile i angrebet skal der nok komme masser af mål igen i den kommende sæson. Det, som umiddelbart nok trænger til at ske, er nye kræfter i startopstillingen og noget nyt blod, hvilket både træner Maurizio Sarri og ikke mindst ledelsen også kan se. Kan man få hentet et par rigtig gode navne ind til den kommende sæson, ja, så bør Lazio få en sæson lidt som den i sidste sæson.

Serie A og europæisk fodbold er ikke altid en god cocktail for en del af de italienske mandskaber, og det vil med stor sandsynlighed betyde, at romerne kommer til at smide point hist og her i løbet af sæsonen, men hjemme i Rom har man en god hjemmebane, hvor man normalt gør det godt og ikke smider meget væk, og derfor bliver det også her romerne kommer til at hente mange point.

Kendetegn: Lazio er kendt for deres offensive spillestil med Ciro Immobile i angrebet. Derudover er de et mandskab, som er fysisk stærke, og som tit spiller til grænsen. Stærk hjemmebane, hvor man henter mange point, og hvor man på dagen godt kan give de store mandskaber problemer, når de gæster Stadio Olimpico.

Svagheder: Man er utroligt afhængige af både Immobile og Milikonvic-Savic, som er to af de største bærende kræfter hos romerne, og fungerer de to ikke på dagen, så fungerer Lazio bestemt heller ikke, og derfor er det utrolig vigtigt, at netop de to ikke løber ind i langvarige skader i løbet af sæsonen.

Nøglespillere: Ciro Immobile i angrebet bliver den største profil igen i den kommende sæson. Med hans mange mål, hans dygtighed og vigtighed for Lazio igennem de sidste mange sæsoner i Rom, kan der ikke være tvivl herom. Milinkovic-Savic, sergenten, som han bliver kaldt, bliver igen i den kommende sæson en af de store profiler hos romerne.

Lazios forventede staropstilling (4-3-3): Maximiano- Lazzari, Casale, Romagnoli, Gila - Milinkovic Savic, Marcos Antonio, Luis Alberto - Anderson, Immobile, Zaccagni

Atalanta

Bergamo-mandskabet kommer ikke til at spille i Europa i denne sæson, og det betyder, at man efter et par rigtig gode sæsoner med både Europa League og Champions League i denne sæson kun skal have fokus på Serie A og Coppa Italia, hvilket måske kan blive til Atalantas fordel. Atalantas spillestil, som de har lagt for dagen i de seneste par sæsoner, kan man kun blive forelsket i med masser af offensivt spil, mål, og ikke mindst en masse kreerede chancer, men i sidste sæson virkede det til, at de fleste mandskaber havde læst på lektien - hvordan man skal spille og stå mod dem, og det resulterede i en del nederlag på især hjemmebane, hvor man ellers normalt er ganske stabile.

Tiden er nok kommet til mange af spillerne er mætte efter de seneste sæsoners succes med flot og offensivt spil, og ikke mindst et hav af mål og underholdende opgør. Træner Gian Piero Gasperini var på vej væk fra klubben, men blev overtalt til at blive, men det store spørgsmål er, om han har mere at komme med i klubben efter tre-fire rigtig gode sæsoner med succes.

Den kommende sæson kan blive en dreng eller pige for Atalanta-mandskabet, og skal man tilbage på sporet igen med det flotte fodbold, så er tiden nok kommet til at skifte en del ud i truppen. Rygterne er også så småt i gang med både Muriel, Mæhle, Ilicic, Hateboer og sandsynligvis også Zapata, der skal skydes afsted, og man skal have nye folk ind.

Indtil videre har der været en smule stille i det norditalienske. Demiral er hentet på en permanent aftale fra Juventus til midterforsvaret, Ederson er hentet i Salernitana til offensiven, og man går stenhårdt efter at hente Pinamonti i Inter til angrebet, der havde en rigtig god sæson i Empoli, da han var udlejet, og ellers er man ude efter Parisi fra Empoli til den ene back.

Klubejer Pagliuca har smidt 50 millioner euro på bordet indtil videre til at forstærke truppen med, og kan man få solgt en Muriel eller Zapata, vil det beløb blive endnu større, men at man kommer til at hente folk inden sæsonen starter, er stensikkert, og Atalanta starter ud med at spille i Genova i første spillerunde, hvor Sampdoria venter på Stadio Luigi Ferraris.

Kendetegn: Offensiv fodbold, målmaskine, teknisk og fysisk et meget stærkt og stabilt mandskab, som i de seneste tre-fire sæsoner kun er blevet bedre. De får hele tiden bygget på, og også udenfor banen er de stærke med en god ejer og ikke mindst god ledelse.

Svagheder: Atalanta blev læst i sidste sæson, og mere eller mindre alle mandskaber i Serie A fandt ud af, hvordan Bergamo-mandskabet skal spilles og stoppes, og her kom træner Gasperini en smule til kort, samtidig med mange af spillerne nok var blevet en smule mæt efter tre rigtige gode sæsoner med succes og Champions League-pladser. Gasperini skal have fundet nye ideer og ikke mindst finde tilbage til det spil, som gav succes.

Nøglespillere: Argentinske Musso i målet bliver en af de store profiler i den kommende sæson, og det samme gør tyrkiske Demiral i forsvaret. Hvis man vælger at beholde Duván Zapata, så kommer han igen til at blive vigtig i det offensive med hans fysik og ikke mindst mål. De Roon på midtbanen har været en af de bærende kræfter i de sidste sæsoner hos norditalienerne, og det bliver han igen i den kommende sæson.

Atalantas forventede startopstilling: (3-4-2-1): Musso - Toloi, Demiral, Palomino - Zappacosta, De Roon, Freuler, Mæhle - Koopmeiners, Malinovskyi - Zapata

Midterfeltet (8-12)

Fiorentina

Det toscanske mandskab er tilbage i Europa i denne sæson efter fem år uden europæisk fodbold, og man må forvente at træner, spillere, og ikke mindst ledelsen har fået inspiration fra Roma, hvad angår Conference League, og det bliver utrolig spændende at følge Fiorentina i europæiske opgør igen.

Klubben virker ambitiøs op til denne sæson, hvor man virkelig er begyndt at røre på sig på transfermarkedet. Mandragora er hentet i Torino til midtbanen, Luka Jovic i Real Madrid til angrebet, Dodo i Shakhtar Donetsk til højreback, Gollini er hentet i Atalanta til målet og var udlejet til Tottenham uden den store succes, og man er ude efter Praet til midtbanen fra Leicester, som var udlejet til Torino i sidste sæson.

Hvis Fiorentina kan få tingene til at fungere under træner Vincenzo Italiano, så skal man ikke udelukke at det toscanske mandskab vil kunne bygge endnu mere på og kravle længere op i tabellen i den kommende sæson, men det kræver, at man bliver mere stabile, især fordi det i sidste sæson var enten-eller jo længere, man kom ind i sæsonen, og hvor man enten vandt eller tabte. Mandskabet havde spillet under niveau to sæsoner i træk, og i sidste sæson fungerede tingene under Italiano, som kom til fra Spezia, og han fik tingene til at fungere. Man hentede flere flotte resultater i sæsonen, og det skal der bygges videre på. Spørgsmålet er, om man kan være med både i Serie A og Conference League efter fem sæsoner uden europæisk fodbold, og som kan komme til at koste point i den hjemlige liga.

Man har skillet sig af med Torreira på midtbanen, som er røget retur til Arsenal, Odriozola i defensiven er tilbage i Real Madrid, Callejón og Piatek i offensiven er også væk, og spørgsmålet er, om man kan holde på Milenkovic i forsvaret, som Inter er ude efter, men man er stærke økonomisk og er derfor ikke tvunget til at sælge ud af truppen.

Kendetegn: Firenze-klubben har været lidt som dag og nat de sidste par sæsoner med skuffende resultater, og sidste sæson blev det så krydret med en flot europæisk plads i tabellen, men det store spørgsmål er, om fx Atalanta underpræsterede i sidste sæson, eller om Fiorentina virkelig havde det potentiale, som gav dem den sidste europæiske plads.

Svagheder: Offensivt mangler man den angriber, som kan gå ind og afløse Vlahovic. Jovic kan måske blive en god erstatning, da Cabral efter min mening overhovedet ikke er på samme niveau, og hvis man ikke har den hurtige og gode offensive angriber, så er det ikke, fordi Fiorentina kommer til at vælte sig i mål, og det kan komme til at give dem store problemer i det offensive i den kommende sæson.

Nøglespillere: Milenkovic i midterforsvaret gjorde det rigtig godt i sidste sæson, og bliver han endnu en sæson i klubben, så bliver han klart en af de største profiler. Mandragora, som man har hentet i Torino, bør blive en succes og en vigtig spiller på den toscanske midtbane. Jeg har stor fidus til Luka Jovic i angrebet. Kan han få gang i målene, så har man en angriber, som bør kunne lave 14-15 sæsonmål i den kommende sæson.

Fiorentinas forventede startopstlling (4-3-3): Gollini - Dodo, Milenkovic, Igor, Biraghi - Bonaventura, Mandragora, Amrabat - Ikone, Jovic, Nico Gonzales

Sassuolo

Det store spørgsmål angående den lille Reggio Emilia-klub er, om der bliver udsolgt af dygtige og attraktive profiler, og kan man holde på Scamacca, Raspadori, Berardi, Frattesi, Lopez og ikke mindst Traore? Der kan blive travlt på kontoret henover sommeren, ikke mindst hos sportsdirektøren Giovanni Carnevali, da flere store klubber er ude efter profilerne, men Squinzi-familien, som ejer klubben, har masser af penge og behøver ikke sælge ud.

Umiddelbart kommer man ikke udenom, at et par profiler kan ryge afsted for beløb, man ikke kan sige nej til. Frattesi på midtbanen ryger med stor sandsynlighed til Roma, og Scamacca er det store spørgsmålstegn. Prisen lyder på 50 millioner euro, og PSG skulle have fået et nej tak til 35 millioner euro, Domenico Berardi skal sandsynligvis også videre, og han har selv udtalt, at han er klar til et nyt eventyr. Juventus og Milan er blevet nævnt, og en af disse kan blive hans nye adresse i den kommende sæson.

Sassuolo har været dygtige til at sælge og hente nyt ind med succes de seneste par sæsoner, men min frygt er, at de vil komme til at stå skidt til den kommende sæson, og hvis man vælger at sælge de fem-seks største profiler, så kan top-10 blive rigtig svært. Træner Alessio Dionisi var uprøvet i Serie A i sidste sæson, da han afløste De Zerbi som træner, men det blev en succes med masser af flot offensivt og underholdende fodbold, hvor man både besejrede Juventus, Milan og Inter på udebane, og man lignede en light udgave af Atalanta med deres spillestil, og man var bestemt et af de mest underholdende mandskaber at følge i Serie A.

Den kommende sæson bliver meget afhængig af, hvad der kommer til at ske på transfermarkedet. Hvor meget sælger man ud, og hvad beholder man, og henter man ind, inden sæsonen starter ude mod Juventus i første spillerunde i Torino. Jeg forventer dog, at Sassuolo kommer til at få en ganske god og stabil sæson og lunt i rækken, men hvis man sælger ud af alle profilerne, så bliver ambitionerne ændret til, at man bare skal overleve i rækken.

Sassuolo har hentet Agustin Álvarez til offensiven hos Penarol i Uruguay og norske Thorstvedt i belgiske Genk til midtbanen. Man starter på udebane i første spillerunde, hvor Den Gamle Dame fra Torino venter.

Kendetegn: Offensivt og underholdende fodbold under træner Alessio Dionisi i sidste sæson med flere flotte resultater i løbet af sæsonen og mod de store mandskaber i Serie A. Kan man beholde en del af profilerne, så dufter det af endnu en god sæson og lunt i midten af rækken.

Svagheder: Tilskuermæssigt er det på ingen måde skræmmende at spille på Mapei Stadium i Reggio Emilia. Under 5.000 tilskuere til flere hjemmekampe mod de små mandskaber i Serie A. Den offensive spillestil giver til tider blottelser i det defensive og koster mål, og så er det som nævnt utrolig vigtigt, at man ikke sælger ud af alle de store profiler op til den kommende sæson, da det vil svække mandskabet markant, med al respekt for det som bliver hentet ind.

Nøglespillere: Scamacca, Raspadori, Frattesi, Berardi, Lopez, og Traore. De gjorde en forskel i sidste sæson, og kan man nøjes med kun at sælge to af spillerne, så vil dem, der er tilbage, blive afgørende igen i den kommende sæson. 35-årige Andrea Consigli i målet havde flere flotte og afgørende redninger i sidste sæson og bliver afgørende igen i den kommende. Ferrari i midterforsvaret er en leder på mandskabet og bliver ligeledes afgørende igen.

Sassuolos forventede startopstilling ( 4-2-3-1): Consigli - Muldur, Erlic, Ferrari, Kyriakopoulos - Lopez, Thorstvedt - Fratessi, Berardi, Alvarez -Scamacca

Hellas Verona

Preben Elkjærs gamle klub var en af de helt store overraskelser i sidste sæson i Serie A med masser af offensivt og underholdende fodbold, og de havde for tredje sæson i træk ikke de store problemer med at overleve. De sluttede på en 9.-plads i tabellen.

Giovanni Simeone, Gianluca Caprari og tjekkiske Antonin Barak var en farlig trio i det offensive, og de scorede 40 af Veronas 65 mål i sæsonen, hvilket er ganske imponerende, men hvad der også var imponerende, var, at man under Igor Tudor pludselig var et meget mere offensivt spillende mandskab, end man tidligere så under Juric, hvor fokus var mere på det defensive.

Til den kommende sæson har man fået ny træner, da Igor Tudor meldte ud, at han ikke kunne udvikle mandskabet mere, end han havde gjort og derfor valgte at stoppe, og det har betydet, man i stedet har hentet Gabriele Cioffi i Udinese, som gjorde det ganske godt hos naboerne i Udine i sidste sæson, og bestemt også er en offensivt tænkende træner.

Verona kan sandsynligvis godt gå hen og få en sæson, som minder om de sidste tre sæsoner, hvor man overlever uden de store problemer, samtidig med at man har en ganske god hjemmebane, hvor man normalt er meget stabile. Man bør kunne slutte midt i rækken, men det kræver også, at man ikke sælger ud af profilerne, som har tiltrukket sig masser af interesse fra større adresser.

På transfermarkedet har man indtil videre hentet store og stærke Djuric til offensiven i Salernitana, Piccoli i Atalanta, Henry i Venezia. Alle til offensiven og det kunne måske godt betyde, at man kunne være klar til at sælge enten Simeone eller Barak, og hvis en af de to ryger, vil det være en stor svækkelse for norditalienerne.

Napoli har budt 27 millioner euro samlet for både Simeone og Barak, og Monza skulle være stærkt interesseret i Caprari. Mister Verona hele den offensive trio, ja, så bliver det en utrolig vanskelig sæson for norditalienerne, og det vil blive svært at slutte i top-10 igen.

Kendetegn: Fra tidligere at være kendt som et meget defensivt spillende mandskab blev tingene lavet om i sidste sæson under Igor Tudor med masser af offensivt og underholdende fodbold. Bliver det samme koncept under den nye træner Gabriele Cioffi, bliver Verona bestemt sjove at følge igen i den kommende sæson.

Svagheder: Svagheden hos Verona er nok bredden på truppen, og skulle man sælge ud af profilerne, vil det bestemt give bagslag på mandskabet, da det ikke bliver nemt at finde en afløser for fx Giovanni Simeone, som scorede 17 mål i sidste sæson. Ergo mister man alt for mange profiler, så vil man løbe ind i flere problemer, end man så i sidste sæson.

Nøglespillere: Giovanni Simeone, Antonin Barak og Gianluca Caprari kan man holde på hele den trio til den kommende sæson så bliver Verona igen utrolig spændende og følge, Tameze på midtbanen gjorde det rigtig godt i sidste sæson og var en af de bærende kræfter på midtbanen, og bliver utrolig vigtig igen i den kommende sæson.

Veronas forventede startopstilling (3-4-2-1): Silvestre - Ceccherini, Gunter, Casale - Faraoni, Tameze, Veloso, Lazovic - Barak, Caprari - Simeone

Torino

Norditalienerne sluttede på en 10.-plads i sidste sæson under Ivan Juric på trænerbænken, og den defensive spillestil han var kendt for i Verona, fik han ført over til Torino-mandskabet, hvilket gjorde det vanskeligt at spille mod dem, da man tit stod utrolig defensivt og lukkede af.

Den spillestil bliver der med stor sandsynlighed ikke lavet om på til den kommende sæson, men det som kan blive et stort problem for Torino i den kommende sæson er, at man først og fremmest har mistet den største profil i Andrea Belotti i angrebet, som var kontraktfri. Mandragora er solgt til Fiorentina, og brasilianske Bremer i er blevet solgt til bysbørnene fra Juventus.

Efter et par utroligt dårlige sæsoner fik man styr på tingene i sidste sæson, da Ivan Juric kom til som ny træner i klubben, men her op til den kommende sæson har jeg utrolig svært ved at vurdere den traditionsrige klub fra Piemonte, fordi det ikke bliver nemt at afløse hverken Belotti, Mandragora eller Bremer.

Klubejer Cairo har ikke ligefrem været kendt for bare at spytte penge i kassen til indkøb, og derfor kan det blive en sæson på det jævne for norditalienerne, især hvis man ikke henter de rigtige folk ind til truppen. Det bliver enten-eller i den kommende sæson, og det vil sige, de kan blive nummer ti i rækken, som de kan blive nummer 14, men nedrykningskampen bør de ikke komme i nærheden af, selvom man nok bør forstærke offensiven og defensiven op til den kommende sæson, men indtil videre er der ikke sket noget andet end Belotti, Mandragora og Bremer er væk.

Kendetegn: Stærk defensiv og et mandskab som er utrolig svært at spille mod, da træner Ivan Juric har stort fokus på det defensive, og den opskrift bliver den samme i den kommende sæson, og det bliver ikke champagnefodbold, man kommer til at se fra Torinos side.

Svagheder: Selvom Andrea Belotti ikke havde den bedste sæson i sidste sæson, så har han været utrolig vigtig for Torino i al den tid, han har været i klubben med masser af mål, og uden ham kommer til de til at mangle målslugeren i front. Mandragora og Praet er væk på midtbanen, Ansaldi på backen er væk og Bremer i defensiven, og det svækker umiddelbart norditalienerne markant.

Nøglespillere: Sasa Lukic havde en rigtig god sæson, og i den kommende bliver han igen en af de vigtige brikker på Torinos midtbane. Sanabria i angrebet bør kunne træde mere i karakter i den kommende sæson, da Belotti er væk, og det bør give ham mere plads og mere ansvar.

Torinos forventede startopstilling (3-4-2-1): Berisha - Djidji, Buongiono, Zima - Singo, Ricci, Lukic, Vojvoda - Sanabria, Pellegri - Verdi

Bologna

Reggio Emilia-mandskabet sluttede som nummer 13 i seneste sæson, men imponerede langtfra i sæsonen. Samtidig havde man hele tiden fokus på træner Sinisa Mihajlovics helbred, og det kan på ingen måde undgå at påvirke spillerne og lederne i klubben. Klubejer Joey Saputo har meldt ud, man i den kommende sæson har et mål, som hedder 52 point i tabellen, og det vil sige en placering midt i rækken, og ja, det kan være muligt, fordi man ikke helt ved, hvad der kommer til at ske i Sassuolo, Verona og ikke mindst Torino, så der kan blive byttet rundt på placeringerne, men så er Bologna-mandskabet heller ikke til mere end det.

Ledelsen har fået øjenene op for, at den kommende sæson kan blive ret jævnbyrdig især i midten af rækken, og derfor skal man ud og forstærke sig med fire-fem nye spillere til truppen. Ilicic fra Atalanta skulle være meget tæt på, Cambiaso er lejet hos Juventus efter en god sæson i Genoa til den ene wingback, da skotske Hickey er blevet solgt til Brentford, og så er skotske Ferguson hentet i Aberdeen til midtbanen, da svenske Svanberg blev solgt til Wolfsburg.

Offensivt er man fortsat ude efter en angriber. Lucca fra Pisa i Serie B er blevet nævnt samt ukrainske Artem Dovbyk fra Dnipro og med en fortid både i Midtjylland og Sønderjyske. Marko Arnautovic er klart den største profil på mandskabet, og med 14 mål i sidste sæson bliver han igen i den kommende en af de vigtigste brikker hos træner Sinisa Mihajlovic i kampen om en lun plads i midten af tabellen. Skorupski i målet gjorde det også godt med flere flotte og vigtige redninger, og så bliver Barrow og Soriano i front vigtige i forhold til at få boldene spillet videre til Arnautovic både i og uden for boksen.

Bologna starter ud i Rom i første spillerunde, hvor Lazio venter, og herefter gælder det Verona hjemme og Milan ude, altså en rimelig svær sæson start for mandskabet med tre svære opgør.

Kendetegn: Man er alt for svingende fra opgør til opgør, og det har været billedet af Bologna-mandskabet i de seneste sæsoner. Man mangler ganske enkelt at få noget mere kontinuitet over en længere periode, og når man mindst venter det, overrasker man lige pludselig, hvilket man så mod både Milan og Inter i sidste sæson.

Svagheder: Marko Arnautovic scorede 14 mål i sidste sæson, og det er et tydeligt billede på, at man er utrolig afhængige af ham, og det bliver man også i den kommende sæson. Jeg synes umiddelbart, man trænger til at få nye kræfter ind på mandskabet, som har været meget det samme de sidste par sæsoner.

Bolognas forventede startopstilling (3-4-2-1): Skorupski - Soumaoro, Medel, Theate - Schouten, De Silvestri, Ferguson, Cambiaso - Soriano, Barrow - Arnautovic

Ingenmandsland (13-15)

Udinese

Friuli-mandskabet sluttede som nummer 12 i tabellen i sidste sæson og havde 17 point ned til Cagliari, som blev tredjesidst i tabellen. Endelig fik man dermed en stille og rolig sæson, og ikke mindst mere stabil end man har set i de seneste sæsoner, hvor tingene ikke helt har fungeret, og hvor målet kun har været overlevelse fra starten af sæsonen.

Til den kommende sæson starter man med 48-årige Andrea Sottil på bænken som afløser Gabriele Cioffi, der skiftede til Verona, Sottil stod i spidsen for Ascoli i Serie B i den seneste sæson, og dem fik han med i playoff-spillet i Serie B, og han kender Udinese ganske fint, da han tidligere har spillet i klubben i fire år.

Udinese er et af de mest usexede mandskaber i Serie A og har ikke været kendt for at spille underholdende på nogen måde i de seneste mange sæsoner, men tingene var bedre i sidste sæson under Cioffi, som tænkte offensivt fodbold, men frygten kan godt gå hen og blive, at Sottil har lidt andre tanker og spillestil, selvom Ascoli var ganske underholdende i Serie B. Det lugter af en sæson, som kan blive enten-eller for Friuli-mandskabet. Enten kommer tingene til at fungere, eller også ryger Sottil i løbet af efteråret, fordi man ligner et mandskab, som skal kæmpe om at undgå nedrykning, og mandskabet kan blive nummer 13 i den kommende sæson, men de også kan blive nummer 17.

Jeg forventer ikke den store aktivitet på transfermarkedet, da Pozzo-familien har haft mere fokus på Watford i de seneste sæsoner, og pengene er større i England. Ergo Watford skal op i Premier League igen, og Udinese skal bare overleve hurtigst muligt, og den opskrift bliver der ikke lavet om på.

Man har hentet Buta fra Braga, Ebosele fra Derby County og Adam Masina fra Watford - alle til defensiven. Lovric til midtbanen er hentet i schweiziske Lugano. Danske Jens Stryger Larsen er ikke i klubben i næste sæson, og han er skiftet til Trabzonspor. Argentinske Nahuel Molina skulle være tæt på at skifte til Atlético Madrid, og det er klart en svækkelse, at man mister ham, men man kan ikke sige nej til pengene, Atlético kommer med.

Kendetegn: Udinese har været kendte for at have et hav af udenlandske spillere i truppen, og det har de fortsat. Det er et mandskab, som har været utroligt ustabile i de seneste sæsoner, og som man aldrig helt ved, hvor man har. Det bliver sandsynligvis samme billede i denne sæson.

Svagheder: Man vandt kun seks opgør på Dacia Arena i sidste sæson og løb ind i seks nederlag i Udine. Tager man Pereyra, Beto, Deulofeu ud af mandskabet, så begynder det at blive begrænset, hvad man har af kvalitet, og der er interesse for alle fire spillere i øjeblikket, og det vil svække Udinese markant, hvis et par af dem bliver solgt.

Nøglespillere: Store, hurtige og stærke Beto gjorde det godt i sin første sæson i Udinese med 11 sæsonmål, og beholder man ham, bliver han utrolig vigtig igen i den kommende sæson. Pereyra på den offensive midtbane har været en af de vigtigste spillere på mandskabet i de seneste sæsoner og bliver det igen. Deulofeu scorede 13 mål i sidste sæson og havde vel nok den bedste sæson i hans tid i Italien, men Napoli er ude efter ham. Ryger han, bliver man svækket, og bliver han, ja, så bliver han igen en af profilerne på Udinese-mandskabet.

Udineses forventede startopstilling (3-5-2): Silvestri - Becao, Nuytinck, Benkovic - Pereyra, Walace, Makengo, Lovric, Udogie - Beto, Deulofeu

Sampdoria

Genova-klubben sluttede på en 15.-plads i sidste sæson med 36 point, og havde kun seks point ned til Cagliari, som sluttede tredjesidst og tog turen ned i Serie B. Sæsonen var kaotisk fra start, da klubejer Massimo Ferrero blev anholdt og tvunget til at sætte klubben til salg. D´Aversa blev fyret efter flere dårlige resultater, og Marco Giampaolo kom til som ny træner og fik reddet endnu en sæson i Serie A, men uden at imponere.

Klubben er fortsat til salg, og der er flere, som er interesseret i at købe, og de seneste rygter lyder på amerikanere, som skulle have vist stor interesse for Sampdoria, og det vil bestemt give ro på tingene efter et noget turbulent år. Det vil også kunne få klubben til at se fremad og drømme om lysere tider, end det har været tilfældet under Massimo Ferrero.

Den kommende sæson kan godt gå hen og blive lidt som sidste sæson, og så længe klubben ikke er solgt, er det svært at vurdere, hvad man kan hente ind af nye folk, og hvad man sælger, så det kunne sagtens ligne en sæson igen, hvor man kommer til at være placeret lige over det nederste felt, hvor man bestemt skal passe på med ikke at komme med i nedrykningskampen.

Fabio Quagliarella tager en sæson mere i klubben, Francesco Caputo bliver også vigtig i offensiven, og ydermere kommer Manolo Gabbiadini tilbage fra en langtidsskade, og så skulle Mikkel Damsgaard gerne træde i karakter i den kommende sæson. Japanske Yoshida skifter til Schalke 04, Morten Thorsby er solgt til Union Berlin, og svenske Albin Ekdal er skiftet til naboerne fra Spezia, og så kunne Bonazzoli i det offensive, som var udlejet i sidste sæson til Salernitana, også være på vej væk, og slutteligt er Falcone, som er reservemålmand, og norske Askildsen skiftet til Lecce på lejeaftaler og med købsoption.

Jeg forventer, at mandskabet kommer til at ligne meget det samme som i sidste sæson, selvom ledelsen har været ude og sige, at man nok skal hente forstærkninger ind, og mange af spillerne har været i klubben i en del år og har masser af rutine til at holde Sampdoria endnu en sæson i Serie A.

Kendetegn: Sampdoria er normalt kendt for, at det er hjemme i Genova på Stadio Luigi Ferraris, man har det bedst og henter de fleste point. Man skuffede dog en del hjemme i den norditalienske havneby i sidste sæson, men til den kommende sæson bliver det utrolig vigtigt at være mere stabile især i Genova.

Svagheder: Der var utrolig langt mellem snapsene i sidste sæson, og spillet kom aldrig rigtig til at fungere, og man kom aldrig ind i en god stime af gode resultater, samtidig med man offensivt var meget afhængige af Francesco Caputo, og hvis ikke flere træder i karakter, så kan man komme i probiemer i den kommende sæson.

Nøglespillere: Francesco Caputo scorede 11 mål i sidste sæson og bliver vigtig i offensiven i den kommende sæson. Fabio Quagliarella tager en sæson mere, men det bliver nok meget fra bænken, at han kommer ind, men han kan fortsat blive afgørende. Mikkel Damsgaard og Manolo Gabbiadini må være sultne i den kommende sæson, da de begge var ude mere eller mindre i hele sidste sæson, og til sidst har jeg store forventninger til Sabiri på midtbanen, som havde et rigtig godt forår i klubben, efter han kom til i januar fra Ascoli.

Sampdorias forventede startopstilling (4-1-4-1): Audero - Bereszynski, Ferrari, Colley, Murru - Rincon - Vieira, Candreva, Damsgaard, Sabiri - Caputo

Monza

Den lille norditalienske klub er i Serie A for første gang i klubbens historie efter at have vundet playoff-finalen mod Pisa, og så vil de fleste måske tænke, "Jamen så er Monza det klart svageste mandskab af de tre oprykkere til den kommende sæson i Serie A og med mindst chancer for at overleve". Det bliver dog slet ikke tilfældet, og efter min mening er Monza det klart stærkeste mandskab af de tre oprykkere til den kommende sæson, og de bør også kunne overleve uden de helt store problemer.

Økonomisk står de rigtig stærkt, og ledelsen og klubejerne er ingen ringere end Silvio Berlusconi og Adriano Galiani, som begge tidligere stod i spidsen for Milan, og man har store ambitioner for klubben, og målet er top-10 i den kommende sæson. Kender man Silvio Berlusconi, så ved man, manden tit har det med at overreagere. Top-10 bliver en stor mundfuld med et mere eller mindre helt nyt mandskab, som skal spilles sammen og fungere. Ydermere er der ingen garanti for, at tingene bare kommer til at spille fra første spillerunde, hvor Torino kommer på besøg.

Ambitionerne fejler intet i klubben, og man har indtil videre vist, at man mener tingene seriøst, og man har indtil videre været rigtig aktive på sommerens transfermarked. Alessio Cragno er hentet i Cagliari til målet, Andrea Carboni ligeledes i Cagliari til den ene back, Stefano Sensi fra Inter på en lejeaftale til midtbanen, Ranocchia fra Inter på en fri transfer til midterforsvaret, Pessina i Atalanta til midtbanen, Birindelli i Pisa defensiven, og man skulle være ude efter Caprari i Verona og Petagna i Napoli til angrebet.

Et indtil videre meget forstærket Monza-mandskab med italienske spillerindkøb i forhold til sidste sæson, og skulle man komme i problemer i løbet af efteråret, så har man økonomien til at hente forstærkninger ind i kampen om overlevelse, og bliver offensiven skiftet helt ud, vil danske Gytkjær komme i problemer med at starte inde for oprykkerne.

Jeg synes, oprykkerne ser spændende ud til den kommende sæson, men jeg tvivler på top-10, som Silvio Berlusconi har udtalt og sat sig som mål, bliver der man slutter i rækken, men man bør kunne overleve i den kommende sæson, og med det man har hentet ind indtil videre, ja, så bør man også kunne slutte over nedrykningsstregen.

Kendetegn: Det er svært at sætte et kendetegn på en ny oprykker, hvor man mere eller mindre kommer til at skifte halvdelen af sidste års startopstilling ud, men det er en klub, hvor man ikke vil undgå at komme til at tænke på Berlusconi og Galliani.

Svagheder: Der venter uden tvivl træner Giovanni Stroppa en kæmpe opgave at få dette mandskab til at fungere og ikke mindst overleve i den kommende sæson, og den største frygt er nok, om mandskabet kommer til at fungere fra første spillerunde, eller om det kommer til at tage tid, og hvor tålmodig er ledelsen mon, før de reagerer på dårlige resultater.

Nøglespillere: Alessio Cragno bliver en af de klart største profiler i målet hos oprykkerne og har gjort det rigtig god i al den tid, han var i Cagliari. Stefano Sensi på midtbanen var ikke den store succes i sidste sæson i Sampdoria, men kan bestemt gøre en forskel for Monza, Pessina fik ikke den plads, han skulle i Atalanta, men kommer han til at få det i Monza, bliver han en profil.

Monzas forventede startopstilling (3-5-2): Cragno - Ranocchia, Caldirola, Carboni - Sensi, Machin, Birindelli, Pessina, Carlos Augusto - Gytkjær, Mota Carvalho

Nedrykningskandidater (16-20)

Empoli

Det toscanske mandskab var tilbage i Serie A efter to sæsoner i Serie B og gjorde det rigtig godt i sidste sæson med flere flotte resultater blandt andet ved at vinde ude over Den Gamle Dame og Atalanta. Man vandt også hjemme over Napoli og sluttede som nummer 14 i tabellen med 11 point ned til øboerne fra Cagliari som sluttede tredjesidst i rækken.

Man siger normalt, at anden sæson efter man er rykket op, bliver den sværeste opgave, og det kan man også allerede sige, at nu det bliver. Ikke mindst fordi den 68-årige træner Andreazzoli er væk efter uenigheder med ledelsen, som ikke var helt tilfredse med resultaterne i foråret, og som yderligere vil have noget yngre ind på bænken, og det bliver så Paolo Zanetti, der blev fyret sidst på sæsonen i Venezia.

Det dufter af en sæson, hvor man kommer til at kæmpe hårdt for overlevelse, men mandskabet har efter min mening kvaliteterne til at kunne holde tre mandskaber bag sig i tabellen og hive endnu en redning i hus. Andrea Pinamonti er væk i angrebet efter endt lejeophold, og hans mange mål kommer man til at savne. Mattia Destro er kommet til fra Genoa, men han virker færdig. Parisi på venstreback og Viti i midterforsvaret har stor interesse fra større klubber, og Asllani er blevet udlejet til Inter. Bajrami på den offensive midtbane er bestemt også interessant for større klubber, hvor Lazio i foråret blev nævnt. Ergo kan sæsonen blive meget afhængig af, hvad man sælger og ikke mindst henter ind.

Økonomisk har Empoli ikke de samme muligheder som fx oprykkerne fra Monza, og derfor forventer jeg da også, at dem som kommer ind af nye spillere bliver på lejeophold som i sidste sæson, og ellers billige indkøb fra eventuelt Serie A og B, men det ligner en utrolig vanskelig opgave for træner Paolo Zanetti, især hvis man mister en del af profilerne, inden sæsonen starter ude mod Spezia i første spillerunde.

Man har indtil videre hentet Marin hos Cagliari til midtbanen, Luperto er nu hentet permanent til midterforsvaret fra Napoli, og Destro til angrebet fra Genoa som afløser for Pinamonti.

Kendetegn: Man kan kun tage hatten af for Empoli i sidste sæson. De spillede friskt og med de midler de havde, og overlevelsen kom i hus på et rigtig godt efterår. Om det helt bliver det samme i denne sæson, må tiden vise.

Svagheder: Når du har unge og attraktive spillere i truppen, så kan det blive svært at sige nej til store tilbud fra større klubber, og det kan blive tilfældet for det toscanske mandskab med spillere som Vicario i målet, Viti og Parisi i det defensive, og Bajrami på den offensive midtbane, og sælger man samtlige profiler, så kan det blive til Serie B i den efterfølgende sæson.

Nøglespillere: Vicario i målet havde en supergod sæson i 21/22. Bliver han i klubben, bliver han utrolig afgørende igen. Mattia Viti i midterforsvaret og Fabiano Parisi på venstrebacken er to unge og talentfulde spillere, og de bliver ligeledes afgørende igen i den kommende sæson og også Bajrami på den offensive midtbane. Han var afgørende i mange opgør i sidste sæson, og det kan han blive igen.

Empolis forventede startopstilling (4-3-1-2): Vicario - Stojanovic, Luperto, Viti, Parisi - Haas, Henderson, Marin - Bajrami - Destro, Di Francesco

Spezia

Klubben fra havnebyen La Spezia i Ligurien har overrasket alt og alle ved at overleve to sæsoner i træk i Serie A. Første sæson var den første i klubbens historie og efter playoff-spillet, hvor Vincenzo Italiano gjorde det godt som træner og med de midler, man havde, og han skiftede til Fiorentina i sidste sæson, og pludselig var det Thiago Motta, som skulle gøre kunststykket efter, og det lykkes igen i sidste sæson.

Ny sæson og ny træner da Thiago Motta er blevet opsagt, og Luca Gotti er kommet til. Han har en fortid i Udinese, hvor han kom til i efteråret 2019 og blev fyret i december 2021. Gottis mål er udelukkende at overleve i den tredje sæson i Serie A for Spezia, og mandskabet er umiddelbart heller ikke til mere, og de sluttede på en 16.-plads i sidste sæson med 36 point.

Det ligner endnu en vanskelig sæson for Spezia i kampen om overlevelse, og spillemæssigt så man da også i sidste sæson, at man tit hentede tre point på tilfældigheder, hvor heldet i flere opgør var på Spezias side, og hvem husker ikke opgøret i Milano, hvor lidt dommerhjælp betød, at man kunne tage tre point med hjem fra opgøret mod Milan.

Man kan ikke forvente de store indkøb til klubben henover sommeren, og der er heller ikke rigtigt sket noget. Ekdal er kommet til fra Sampdoria til midtbanen og Caldara fra Venezia til midterforsvaret, selvom de amerikanske ejere bestemt har pengene. Spezias ide er unge spillere og at bibeholde den samme stamme, og det gør da også, at mandskabet er ganske fint sammenspillet, men om det helt er nok, er utroligt svært at sige, især da Manaj i angrebet er væk, og Maggiore på midtbanen skulle være tæt på at skifte til Torino.

Det ligner, at den kommende sæson godt kan blive det samme billede som i sidste sæson, hvor man kommer til at leve på tilfældighederne igen, og ikke mindst skal have heldet på sin side igen i kampen om overlevelse, men det kan sagtens gå hen og blive en sæson, hvor Spezia må tage turen ned i Serie B igen.

Kendetegn: Spezia var kendt for at stå defensivt og kompakt i flere opgør i den forgangne sæson og satse på omstillingerne og dødbolde. Det bliver sandsynligvis samme koncept og spillestil i den kommende sæson, hvilket skal gøre, at man overlever igen.

Svagheder: Det kan godt gå hen og blive en sæson, hvor de fleste Serie A-mandskaber har læst på lektien. Hvordan Spezia skal spilles og presses, og man kommer ikke undeom deres spillestil i sidste sæson på ingen måde var imponerende, selvom man overlevede, og man kan blive udfordret i den kommende sæson, især på bredden i truppen.

Nøglespillere: Provedel var vigtig i sidste sæson i målet med flere afgørende redninger, som gav point på kontoen. Maggiore på midtbanen er omdrejsningspunktet på Spezia-mandskabet og kan blive det igen i den kommende sæson, selvom et par klubber er ude efter ham, og man derfor ikke skal afskrive, at han bliver solgt. Daniele Verde er den spiller på mandskabet med mest teknik. Han scorede flere flotte mål i sidste sæson, og kan blive rigtig afgørende igen.

Spezias forventede startopstilling (3-5-2): Provedel - Amian, Caldara, Nikolaou - Ekdal, Gyasi, Maggiore, Agudelo, Reca - Verde, Nzola

Salernitana

Salerno-mandskabet havde en imponerende slutspurt til sidst i sæsonen, hvilket betød man overlevede i Serie A efter et miserabelt efterår med det ene nederlag efter det andet. Når man lukker 78 mål ind på en sæson og kun vinder syv opgør ud af 38, så bør det betyde Serie B og nedrykning. Træner Davide Nicola kom ind i foråret og fik ændret på tingene, især til sidst var det en helt anden mentalitet, man så i opgørene og med mere tro på tingene, hvor man defensivt blev bedre til at lukke ned og til den kommende sæson, skal man være gearet fra start, ellers overlever man ikke på samme måde igen, det er stensikkert.

Det ligner en vanskelig sæson, og det gør det, fordi Monza kommer med et større setup end syditalienerne, så allerede her er den ene af oprykkerne foran Salernitanana. Ydermere havde Empoli og Spezia mere at byde på i sidste sæson end syditalienerne, hvilket gør, de også er en tand foran på det punkt, mens jeg umiddelbart vil vurdere Lecce og Cremonese som dårligere end Salernitana.

Man kan oveleve, og selvfølgelig kan man det, når man har en Davide Nicola på bænken som beviste i sidste sæson, at når det kommer til at holde mandskaberne oppe i Serie A, så ved han, hvad der skal til. Man har også en klubejer i Danilo Iervolino, som overtog klubben i starten af året, og med ambitioner om, at man skal etablere sig i Serie A.

Salernitana er dog svækket op til den kommende sæson. Djuric i angrebet er skiftet til Verona, Ederson er solgt til Atalanta, Bonazzoli, som var udlejet fra Sampdoria til angrebet, er tilbage i Genoa, Verdi er tilbage i Torino. De var alle bærende kræfter, særligt i de sidste seks-syv spillerunder. Spillere som Ruggeri, Zortea, Ranieri i defensiven og Kastanos på midtbanen er også væk, og det gør bredden mindre, og til sidst er sportsdirektøren Sabatini væk efter uenigheder med klubejer Iervolino.

Syditalienerne skal nok være aktive på transfermarkedet, inden sæsonen starter. Pirola er lejet i Inter til defensiven, Lovato er kommet til fra Atalanta og Bradaric fra Lille. Begge til forsvaret. Norske Botheim er hentet i russiske Krasnodar og colombianske Valencia fra Deportivo Catolica. Begge til det offensive. Især offensivt skulle man fortsat være ude efter en eller to spillere yderligere. Salernitana tager imod Roma i første spillerunde hjemme på Stadio Arechi.

Kendetegn: Man har en utrolig god 12. mand på lægterne hjemme i heksekedlen på Stadio Arechi, og det kan blive afgørende igen i den kommende sæson, og så har man en træner på bænken i Davide Nicola, som også kan blive utrolig afgørende igen i den kommende sæson i kampen om ovelevelse.

Svagheder: Det er længe siden, man havde set så elendigt et mandskab defensivt i Serie A, og et mandskab som havde så store udfordringer, og de var på ingen måde gearet til Serie A i sidste sæson. Hvis man ser bort fra de sidste seks-syv spillerunder, og hvis det ikke bliver ændret fra start i den kommende sæson, så ryger man ned med et brag.

Nøglespillere: Sepe i målet gjorde en forskel sidst på sæsonen, og han kommer til at få travlt igen i den kommende sæson. Norske Bohinen på den centrale midtbane var klart en af de mest stabile spillere hos syditalienerne i foråret. Ribéry, selvom han er blevet 39 år, så kan han blive vigtig især i omklædningsrummet med hans erfaring, men også på banen, hvis han ikke løber ind i lange skader.

Salernitanas forventede startopstilling (3-5-2): Sepe - Lovato, Radovanovic, Fazio - M.Coulibaly, Mazzocchi, Bohinen, Capezzi, Jaroszynski - Botheim, Ribéry

Lecce

Syditalienerne er tilbage i Serie A igen efter to år, og de var det klart bedste og mest stabile mandskab i Serie B i sidste sæson, men kender man til Lecces historik, så har de altid været kendt for at være et elevatorhold, som rykker op og ned mellem Serie A og Serie B.

Hvad har Lecce så at byde på denne gang i den bedste italienske række? Ja først og fremmest, så er målet at overleve. Man tabte kun fem opgør i sidste sæson i Serie B og løb kun ind i et nederlag hjemme på Stadio Via Del Mare, og så løber der en dansker rundt på midtbanen, som er begyndt at få opmærksomhed fra større adresser i form af Morten Hjulmand.

At det bliver utrolig vanskeligt for træner Marco Baroni, er der ingen tvivl om, og forskellen på Serie A og Serie B kan blive markant for syditalienerne. Vi så jo i sidste sæson, hvor store problemer Salernitana havde mere eller mindre i hele sæsonen, også selvom de overlevede. Et vildt transfermarked bliver det med stor sandsynlighed ikke fra Lecces side, og det vil være lejeaftaler, man sikkert vil gå efter fra større klubber i Italien. Eventuelt henter man lidt ind fra Serie B, hvis der er noget spændende, man kan få til rimelige priser.

Indtil videre har man hentet den 20-årige målmand Brancolini i Fiorentina, Ceesay til angrebet fra schweiziske Zurich, Frabotta i Juventus til venstreback samt Falcone til målet og norske Askildsen til midtbanen begge fra Sampdoria. Man må forvente, at klubben vil hente endnu et par nye navne ind, inden sæsonen starter den 14. august, da man mangler en del kvalitet på mandskabet for at kunne overleve i Serie A.

Lecce starter ud hjemme mod Inter på Stadio Via Del Mare i første spillerunde, og herefter gælder det Sassuolo ude, Empoli hjemme og Napoli ude. Altså tre vanskelige opgaver i de første fire spillerunder som ikke dufter af point.

Kendetegn: Man var uden tvivl det mandskab, som var mest stabile i Serie B i sidste sæson, og det var da også grunden til, at de sluttede på førstepladsen. Lecce var rigtig stærke hjemme på Stadio Via Del Mare, hvor det kun blev til ét nederlag i sæsonen, og netop hjemmebanen kan blive utrolig vigtig i den kommende sæson, hvor man forventer at hente de fleste point.

Svagheder: Forskellen på Serie A og Serie B er markant, og vi har set flere gange i de seneste sæsoner, at nogen mandskaber ikke er klar og gearet til Serie A fra start, når de rykker op, og bliver det samme tilfælde for Lecce, ja, så kommer de i meget store problemer i den kommende sæson. Mandskabet mangler bestemt også noget mere kvalitet.

33-årige Massimo Coda, som scorede 20 mål i sidste sæson, er skiftet til Genoa i Serie B, og det er en klar svækkelse, at han er væk hos syditalienerne.

Nøglespillere: 23-årige Morten Hjulmand var en af de klart bedste på Lecce-mandskabet i sidste sæson på midtbanen, og kommer han til at gøre det godt i denne sæson i Serie A, så er han klart et salgsemne. Assan Cessay er blevet hentet hos de schweiziske mestre fra Zürich til angrebet, og han scorede 20 mål sidste sæson, og man må forvente, at han bliver en af profilerne hos nyoprykkerne i den kommende sæson.

Lecces forventede startopstilling (4-3-3): Falcone - Calabresi, Tuia, Dermaku, Frabotta - Helgason, Hjulmand, Blin - Strefezza, Cessay, Di Mariano

Cremonese

Norditalienerne er tilbage i Serie A igen efter 26 års fravær, og det holdt hårdt lige til det sidste, om man blev nummer to eller skulle igennem playoff-spillet i Serie B, men man sluttede på en flot og overraskende andenplads i tabellen.

Det dufter af en utrolig vanskelig opgave for Cremona-mandskabet, som har alt at vinde og intet at tabe i den kommende sæson. Man starter med en ny træner på bænken, da Fabio Pecchia, som fik klubben op i Serie A, valgte at tage turen til Parma i stedet for udfordringen i Serie A. I stedet bliver det 52-årige Massimiliano Alvini, som stod i spidsen for Perugia i sidste sæson i Serie B.

Alvini har ingen erfaring i Serie A overhovedet, og det kan ikke undgå at blive en udfordring i den kommende sæson, ikke mindst fordi man allerede er udråbt som det mandskab, som tager turen direkte ned i Serie B igen, og der skal et kæmpe mirakel til for at kunne overleve i den kommende sæson. Klubejer og 84-årige Giovanni Arvedi har bestemt pengene til at kunne forstærke mandskabet, hvis han vil, og man kan kun tage hatten af for den udvikling klubben har haft de seneste sæsoner. Ikke mindst det Arvedi har gjort for klubben, og man har da også allerede hentet et par ganske fine navne ind til mandskabet.

Vasquez er kommet til fra Genoa og rumænske Chiriches fra Sassuolo. Begge til midterforsvaret. Radu i målet fra Inter, hvor han var reserve, Sernicola, som var udlejet i sidste sæson fra Sassuolo, er nu hentet på en permanent aftale, Magnani fra Verona skulle ligeledes være tæt på til forsvaret, og så skulle man være ude efter Torres fra argentinske Sermiento til angrebet samt Martegani til midtbanen fra San Lorenzo.

Man er uden tvivl en af favoritterne til at rykke ned i den kommende sæson, men klubben er i gang med at forstærke mandskabet, og de har bestemt også pengene til at gøre det i vinterens transfermarked, hvis man vil, men det bliver utrolig spændende at se, hvad Cremonese kan i Serie A i den kommende sæson og efter 26 års fravær.

Stadio Giovanni Zini er man i gang med at lave lidt arbejde på med henblik på den kommende sæson, og det skulle være færdigt sidst i august, men trækker det ud, vil det betyde, man kan risikere at spille et par opgør på neutral bane.

Kendetegn: Man stod for en god omgang fodbold i Serie B i sidste sæson, men det var under den tidligere træner Fabio Pecchia. Alvini har været kendt for at tænke offensivt både i Perugia i sidste sæson og i Reggiana i Lega Pro sæsonen før.

Svagheder: Det store spørgsmål som oprykkere er selvfølgelig, om man er gearet og klar til Serie A. Ikke mindst tempoet. Og det kan blive et problem i starten af sæsonen og i de første spillerunder, hvor man vil kunne se, om mandskabet er stærkt nok til at kunne bide fra sig.

Nøglespillere: Vasquez og Chiriches bliver to profiler på Cremonese-mandskabet i den kommende sæson i det defensive og ikke mindst rumæneren, som har masser af erfaring både fra Napoli og Sassuolo-tiden, hvilket han kane tag med ind på mandskabet, men ellers vælter man sig ikke i deciderede nøglespillere.

Cremoneses forventede startopstilling (3-4-1-2): Radu - Sernicola, Vazquez, Chiriches - Baez, Valzania, Castagnetti, Valeri - Zanimacchia - Tsadjout, Ciofani

Kommentarer

Feedback