18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Serie A Vinder Odds og Topscorer Odds 2021/22

Kommentarer (3)

Af Mark Blucerchiato

BetXperts Mark Blucerchiato er her klar med en stor optakt til den kommende Serie A-sæson. Find odds og meget andet i artiklen her. 

Efter ni sæsoner i træk med Den Gamle Dame på tronen, lykkedes det Inter at vinde mesterskabet i seneste sæson, og hvor var de dog utrolig stabile igennem hele sæsonen.

Men op til denne sæson er der sket en del ændringer både i Milano og i Torino. Antonio Conte er væk i Inter, og Simone Inzaghi fra Lazio har taget over, og det svækker umiddelbart milaneserne en smule, mens Massimiliano Allegri er tilbage på Juventus-bænken, og det styrker Den Gamle Dame markant.

Odds på Serie A 2021/2022: Hvem bliver mestre?

Herunder finder du de bedste odds på vinderen af Serie A 2021/2022

Odds på Serie A 2021/2022 Højeste odds Bookmaker
Inter 1,30
AC Milan 8,50
Napoli 12,00
Atalanta 11,50
Juventus 26,00
Roma 151,00
Lazio 151,00
Fiorentina 210,00

OBS: Odds på Serie A-vinderen er fra fredag den 7. januar 2022 klokken 09.38. 

Odds på Serie A-topscoreren 21/22 

Herunder får du de bedste odds på en kommende Serie A-topscorer 2021/2022. Tallet i parentes angiver nuværende antal mål her efter 20 spillerunder. 

Odds på Serie A-topscorer 2021/2022 Højeste odds Bookmaker
Dušan Vlahović (16) 2,10
Ciro Immobile (14) 3,25
Lautaro Martínez (11) 7,00
Duván Zapata (9) 11,00
Giovanni Simeone (12) 11,00
Edin Džeko (8) 26,00
Domenico Berardi (9) 26,00
João Pedro (9) 34,00
Victor Osimhen (5) 51,00
Tammy Abraham (7) 51,00
Zlatan Ibrahimović (7) 67,00

OBS: Odds på Serie A-topscorer 2021/2022 er fra fredag den 7. januar 2022 klokken 09.52.
Som det ses, er det p.t. kun bet365, der er ude med odds. Dette skyldes måske, at vi er midt i et transfervindue. Vi opdaterer oddsene i slutringen af transfervinduet eller kort efter dets afslutning. 

Se odds på Bundesliga her.
Se odds på Ligue 1 her.
Se odds på La Liga her.
Se odds på Premier League her.
Se odds på Champions League her.


Simone Inzaghi har gjort det godt i Lazio, men det her bliver på en større adresse, og Inter-tilhængerne er kendt for at være meget kritiske, hvis tingene ikke fungerer. Atalanta kommer igen til at figurerer i toppen af Serie A og spille med om de sjove pladser. Milan og Napoli kommer til at hænge på lige efter, og sidstnævnte har hentet Spalletti ind som træner i stedet for Gattuso.

De to romerske klubber bliver også spændende at følge. Lazio har hentet Maurizio Sarri ind som ny træner, og Roma har hentet José Mourinho, og det kan kun have givet ny selvtillid og tro på bedre tider i den italienske hovedstad. Nyoprykkerne bliver toscanske Empoli, Salernitana, som er tilbage i Serie A efter 23 års fravær, og til sidst Venezia som er tilbage efter 19 års fravær.

Mesterskabskampen (1-3)

Inter

Milaneserne var sprudlende og stabile i hele sidste sæson, og de kunne fortjent hive pokalen i vejret i maj efter elleve lange år uden at vinde det italienske mesterskab. Og det bør betyde, at man kommer til at se Inter i toppen af tabellen igen i denne sæson, selvom Antonio Conte er væk på trænerbænken, og Simone Inzaghi er kommet til fra Lazio.

Det er uden tvivl en lille svækkelse, at Antonio Conte er væk. Ganske enkelt fordi han fik styr på tingene i Milano-klubben, også selvom det til tider kunne blive lidt for defensivt under ham, hvilket det ikke burde være med den offensiv og ikke mindst midtbane, som der er i Inter. Man kommer ikke udenom, at han er en dygtig træner, men der har samtidigt været for meget ballade omkring ham i tiden i klubben og ikke mindst uenigheder med ledelsen, og indkøb som ikke passede Conte.

Simone Inzaghi er en anden type træner, og han har gjort det rigtig godt i Lazio både med pokaltitler og ikke mindst ved at få Lazio med i Champions League i sidste sæson, men også fordi han er kendt for den offensive spillestil, og alle som følger italiensk fodbold ved, at romerne har stået for offensivt fodbold og ikke mindst masser af mål, og det er det, som de fleste vil se fra Inter. Mere offensive i deres spil og mindre defensive, som de var under Antonio Conte.

Det bliver en hård titelkamp med Juventus i denne sæson, men kan Inzaghi fortsætte sidste års stime og krydre det med en mere offensiv spillestil, så er Inter favoritter til at genvinde mesterskabet, og især fordi mandskabet beviste i seneste sæson, at de er stærke på samtlige pladser, og samtidigt har en meget bred bænk, og det kan blive forskellen igen i denne sæson.

På transfermarkedet har man endnu ikke været rigtig aktive. Tyrkiske Calhanoglu er kommet til fra naboerne fra Milan til den offensive midtbane, Dimarco er kommet til fra Verona efter endt lejeophold, og Hakimi er solgt til franske PSG, da man har haft økonomiske problemer, og derfor var man nødt til at sælge den hurtige wingback. Det er en svækkelse, at han er væk, men ledelsen er fortsat i gang med at kigge efter forstærkninger.

Kendetegn: Inter har vist stor styrke og stabilitet i de seneste sæsoner. Offensivt er de utrolig farlige med Romelu Lukaku og Lautaro Martinez, og midtbanen er uden tvivl den stærkeste i Serie A igen i den kommende sæson, og så må man ikke glemme defensiven, som er utrolig stærk, og som bliver rigtig vigtig igen i den kommende sæson.

Svagheder: Umiddelbart er det svært at sætte fingre på svaghederne hos et mandskab, som lige har vundet mesterskabet, men mit store spørgsmålstegn hos Inter bliver ved træner Simone Inzaghi, og om han har det, som skal til for at være i en af de største klubber i Serie A, og ikke mindst om han kan holde til presset fra både ledelse og tilhængerne.

Nøglespillere: Romelu Lukaku kommer til at score masser af mål igen i den kommende sæson i Inter, og de mål kan blive utrolig vigtige i kampen om årets scudetto. Nicolò Barella på midtbanen havde et utrolig godt EM for Italien, og han kommer til at være vigtig og ikke mindst en af de bærende kræfter på midtbanen i den kommende sæson, og til sidst Skriniar, de Vrij, og unge Bastoni i det defensive som så rigtig stærke og stabile ud i sidste sæson.

Inters forventede startopstilling (3-5-2): Handanovic, Bastoni, De Vrij, Skriniar, Darmian, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic, Lukaku, Martinez

Juventus

Efter ni år på tronen og en skuffende fjerdeplads i sidste sæson, og "kun" en Coppa Italia-pokal efter at have besejret Atalanta i finalen, så skal Den Gamle Dame tilbage på sporet igen, og det har betydet, at Massimilano Allegri er tilbage på Juventus-bænken, og Andrea Pirlo er fortid i klubben, da han aldrig blev den succes, som man havde forventet hos ledelsen.

Spørgsmålet er så, om Allegri kan komme med noget nyt energi til dette Juventus-mandskab, og som bestemt har behov for det efter en mere eller mindre fiasko i 20/21-sæsonen, hvor man var til at tale med i flere opgør i løbet af sæsonen, og spillet var på ingen måde sprudlende under Pirlo.

Massimiliano Allegri kender klubben, ledelsen, og ikke mindst mange af spillerne, og har vundet de titler han skal i Juventus, og han ved, hvad det kræver i Juve og ikke mindst få klubben tilbage på det rigtige spor igen. Det kræver først og fremmest, at man forstærker sig både offensivt og ikke mindst på midtbanen, og ifølge italienske medier er man tæt på Locatelli fra Sassuolo til midtbanen, og til offensiven er både Mauro Icardi fra PSG og Gabriel Jesus fra Manchester City blandt andre nogen af navnene, man kigger på.

Kan Juventus få hentet vigtige folk ind til de forskellige pladser, hvor de mangler kvalitet, så kommer de til at kunne udfordre Inter i den kommende sæson, og jeg har svært ved at se et mandskab og en klub som Juventus fejle to sæsoner i træk, da det bare normalt ikke er noget, man ser i Torino.

Min umiddelbare vurdering op til den kommende sæson er, at Inter starter ud som favoritter til årets scudetto, og Allegri kommer på en hård opgave med at få spillet til at fungere fra start igen, og ikke mindst få ændret på de fejl som Andrea Pirlo begik i sidste sæson. Man har endnu ikke været aktive på transfermarkedet, og kun legenden Buffon har sagt farvel, og han har taget turen ned i Serie B til Parma.

Kendetegn: Den Gamle Dame er kendt for deres store styrke i Italien, og når tingene virkelig fungerer for Juventus, så er de et stærkt og stabilt mandskab. Og med en hjemmebane, hvor de ikke giver meget væk i løbet af sæsonen, og at Massimiliano Allegri er tilbage på bænken, bør betyde at man kommer til at se et mere stabilt og bedre spillende Juventus-mandskab, som de fleste Serie A-elskere kender Den Gamle Dame fra Torino.

Svagheder: Man trænger til at få renset ud i truppen og få flere unge kræfter ind på holdet og ikke mindst i truppen. Bonucci og Chiellini viste stor stabilitet i det defensive, da Italien vandt EM, men man kommer ikke udenom, at især Giorgio Chiellini er ved at nå en høj alder, og hvor skaderne begynder at presse sig på, hvilket man også så i sidste sæson. De to har man ikke råd til at miste i defensiven over længere tid.

Nøglespillere: Cristiano Ronaldo bliver igen utrolig vigtig for Juventus både i det offensive, men generelt bare det at have ham på holdet. Med Allegris ankomst bør det kun have givet portugiseren endnu mere tro på, at tingene bliver bedre i den kommende sæson. Bonucci og Chiellini i midterforsvaret er også vigtige. Kan de holde sig skadesfrie og holde samme niveau som ved EM, så har man en stærk defensiv. Rabiot og Bentancur på midtbanen gjorde det ganske godt i seneste sæson, og de bliver vigtige igen i den kommende sæson, og til sidst Federico Chiesa. Han var utrolig god ved EM og kommer til at blive en af de helt store profiler i den kommende sæson.

Juventus' forventede startopstilling (4-2-3-1): Szczesny, Danilo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro, Bentancur, Rabiot, Cuadrado, Dybala, Chiesa, Ronaldo

Atalanta

Bergamo-klubben bliver ved med at imponere sæson efter sæson og sluttede i sidste sæson i top-4 for tredje sæson i træk. De skal endnu engang ud i Champions League-eventyret, og deres offensive spillestil og ikke mindst den underholdning, der er gang på gang, når de spiller, gør, at de er det mest underholdende mandskab i Serie A, og det bliver med stor sandsynlighed det samme billede, vi kommer til at se i denne sæson.

Atalantas spillestil, som de har lagt for dagen i de seneste tre sæsoner, kan man kun blive forelsket i med masser af offensivt spil, mål, og ikke mindst en masse kreerede chancer. Træner Gian Piero Gasperini bliver ved med at imponere og gøre et godt stykke arbejde i klubben, og samtidigt har klubben været dygtige til at hente unge og spændende profiler ind som eksempelvis danske Mæhle, ukrainske Malinovskyi og italienske Pessina.

Økonomisk er Atalanta utrolig stærke, og det betyder, at man nødvendigvis ikke sælger de store profiler, og man har heller ikke behov for at gøre det, da man i de seneste to år har været med i Champions League, plus man er med igen i den kommende sæson. Det gør bare, at man har fået endnu flere penge mellem hænderne, og det har også betydet, at man har hentet argentinske Musso til målet i Udinese op til den kommende sæson - blandt andet for næsen af Inter og Roma.

I den kommende sæson kommer man igen til at se Atalanta i toppen af Serie A, og frygten man har haft med, om man kunne være med både i Serie A og i Europa er blevet gjort til skamme, og det kan man ganske enkelt, fordi man har en bred og god trup. Samtidigt har træner Gasperini været dygtig til at rotere i den hjemlige liga og lige op til de vigtige europæiske opgør. Og det bliver det samme billede i den kommende sæson.

Det ligner endnu en spændende sæson for Atalanta med både Serie A og Champions League. De mangler fortsat lige en lille smule, hvis de skal kunne udfordre Inter og Juventus om mesterskabet, men top-4 igen i den kommende sæson er bestemt muligt, og det er målet i klubben.

På sommerens transfermarked har man endnu ikke været aktive, men man kigger på spillere til at styrke både defensiven, midtbanen, og offensiven. Dog er målmanden Gollini skiftet til Tottenham på en lejeaftale med en købsoption, og Romero i defensiven skulle Tottenham også være ude efter.

Atalanta starter ud med at spille på udebane i første spillerunde mod Torino.

Kendetegn: Offensivt fodbold, målmaskine, teknisk og fysisk et meget stærkt og ikke mindst stabilt mandskab, og som i de seneste tre sæsoner kun er blevet bedre og bedre. De får hele tiden bygget på, og også udenfor banen er de stærke med en god ejer og ikke mindst en god ledelse.

Svagheder: De fleste eventyr slutter på et tidspunkt, og spillerne kan måske snart være mætte af alt den succes, man har haft de seneste tre sæsoner, men svagheder er der bare ikke rigtig nogen af i Bergamo-klubben, men de store mandskaber er begyndt at aflæse, hvordan Atalanta skal spilles og stoppes, og netop i de opgør kan man få problemer i den kommende sæson.

Nøglespillere: Duvan Zapata. 56 mål på fire sæsoner i Bergamo taler sit eget sprog, og den store fysisk stærke colombianske angriber bliver igen i den kommende sæson en af de store profiler hos Atalanta. Musso, som er kommet til fra Udinese, bliver en gevinst for Atalanta i målet, og ikke mindst den udenlandske midtbane med Mæhle, De Roon, Freuler, og Gosens som i den forgangne sæson var utrolig stærke.

Atalantas forventede startopstilling (3-4-2-1): Musso, Toloi, Romero, Djimsiti, Mæhle, De Roon, Freuler, Gosens, Pessina, Malinovskyi, Zapata

Spil på Serie A hos Betfair Sportsbook

(Outsiderne 4-7)

AC Milan

Milaneserne er tilbage i Champions League efter syv år, og målet om at slutte i top-4 og ikke mindst komme med i det fine selskab blev indfriet i sidste sæson med en flot andenplads. Man så rigtig stærke og stabile ud igennem hele sæsonen. Eneste minus omkring seneste sæson var, at man havde problemer mod de store mandskaber i Serie A, og det er helt klart her, at man lige mangler det sidste, hvis man skal kunne true bysbørnene fra Inter og Den Gamle Dame fra Torino.

I den kommende sæson skal man så fokusere på både Serie A og Champions League, og det er nok her, at jeg ser, at milaneserne måske kan komme i problemer, da man mangler noget kvalitet på bænken, og man ikke er ligeså stærkt stillet som Inter, Juventus og Atalanta på bredden, og det kan komme til at betyde pointtab i Serie A.

Den kommende sæson er der nogle store mandskaber som Napoli, Roma, og Lazio som vil bide godt fra sig i Serie A, og det gør, at milaneserne kommer til at kæmpe hårdt om at slutte i top-4. 

Man skal huske på, at Milan kun sluttede som nummer to i tabellen, fordi man vandt det sidste opgør i sæsonen ude mod Atalanta, der allerede var sikret top-4 og Champions League-pladsen.

Træner Stefano Pioli skal blive ved med at fortsætte det gode arbejde i Milan, og kan han få den ro, som han fik i sidste sæson, så skal milaneserne blive ved med at bygge på, selvom denne sæson efter min mening bliver endnu hårdere for Milan, og det gør den, fordi de skal ud og spille Champions League, og man helst skal videre fra det gruppespil. Ergo vil fokus være stort på det europæiske, og det kommer til at koste i Serie A.

Milan har yderligere sagt farvel til Donnarumma i målet, som er skiftet til franske PSG. Calhanoglu er skiftet til bysbørnene fra Inter, og det er to profiler og ikke mindst to faste startere, som er væk. Maignan, som er hentet ind til målet, er dygtig, og han bør kunne udfylde hullet efter Donnarumma. Derudover har man hentet Giroud til angrebet i Chelsea og Brahim Diaz i Real Madrid til midtbanen, og ledelsen arbejder fortsat hårdt på at forstærke sig både på midtbanen og i defensiven.

Kendetegn: Tingene er blevet meget bedre hos milaneserne i de seneste to sæsoner. Man viser mere stabilitet, og man har ikke haft de samme udsving, som man tidligere har set hos Milan. Samtidig smider man ikke længere point væk mod de små, og kan man forsætte stimen fra 20/21-sæsonen, så kan det blive til top-4 igen.

Svagheder: Man mangler det sidste i head to head-opgørene mod de andre store i Serie A, og det så man i seneste sæson. Når man var oppe mod Inter, Juventus og Atalanta, kom det til udtryk, at Milan lige manglede det sidste for at kunne være med. Milan mangler noget mere power på midtbanen og ikke mindst på den offensive midtbane, og det er to steder, hvor man trænger til at forstærke sig endnu mere.

Nøglespillere: 39-årige Zlatan Ibrahimovic kan blive rigtig vigtig igen i den kommende sæson, og hvis han kan undgå at blive skadet, så kan han forsat gøre en forskel for milaneserne, Kessie på midtbanen var rigtig stærk i den forgangne sæson, og han bliver igen i den kommende sæson en af de vigtige profiler hos Milan, og til sidst danske Simon Kjær - han havde en super sæson i top-4-sæsonen, og han havde også et godt EM. Kjær bliver vigtig i den bagerste kæde i den kommende sæson.

Milans forventede startopstilling (4-2-3-1): Maignan, Calabria, Kjær, Tomori, Hernandez, Bennacer, Kessie, Saelemaekers, Krunic, Rebic, Ibrahimovic

Napoli

Syditalienerne sluttede på en skuffende femteplads i seneste sæson, og snublede i sidste spillerunde ved kun at spille 1-1 hjemme mod Verona. Det betød, at man ikke kom med i Champions League i den kommende sæson. Man har skiftet ud på trænerposten, hvor Gennaro Gattuso er røget ud, og Luciano Spalletti er kommet ind.

Jeg forventer, at man kommer til at se Napoli kæmpe om CL-pladserne i den kommende sæson, men at de ikke kommer til at kæmpe med om mesterskabet, da man ganske enkelt mangler det sidste for at kunne konkurrere mod både Inter og Juventus.

Napoli-mandskabet er ganske solidt og velspillende, og hjemme på Stadio Diego Armando Maradona giver de ikke meget væk, og jeg har stor fidus til, at Spalletti kan gøre en forskel hos napolitanerne, da han har langt mere erfaring end Gattuso, og det kan kun blive til Napolis fordel.

Det store spørgsmålstegn hos Napoli er, hvad der skal ske med Lorenzo Insigne. Bliver han, eller bliver han solgt? Klubejer De Laurentiis har sat et prisskilt på 30 millioner euro på den lille hurtige angriber, og vælger man at skille sig af med Insigne, så vil samtlige tilhængere være efter De Laurentiis, så jeg forventer, at man når frem til en ny kontrakt.

På transfermarkedet har man kig på flere emner både til defensiven og midtbanen, hvor Emerson fra Chelsea og Senesi fra Feyenoord bliver nævnt til forsvaret, og til midtbanen er Berge fra Sheffield United og Grillitsch fra Hoffenheim rygtet til klubben. Man har sagt farvel til Hysaj, som er skiftet til Lazio, Maksimovic fik man ikke forlænget med, og Bakayoko er tilbage i Chelsea, efter lejeopholdet er slut.

Napoli er normalt aktive på transfermarkedet, og man må forvente, at Spalletti har fået en pose penge til forstærke mandskabet med, og der skal med stor sandsynlighed nok blive hentet et par gode navne ind til truppen, inden sæsonen starter. Syditalienerne starter hjemme i første spillerunde mod oprykkerne fra Venezia.

Kendetegn: Hurtigt og offensivt fodbold har været Napolis kendetegn i de seneste mange sæsoner, og defensivt er tingene også blevet meget bedre, da man er blevet mere stabile end tidligere. Spalletti kommer til at gøre et godt indtryk i Napoli, og man har en rigtig god hjemmebane, hvor man igen i den kommende sæson kommer til at hente mange point.

Svagheder: På dagen kan de give samtlige mandskaber i Serie A store problemer, men man har det med at få nogen udfald i sæsonen, hvor man smider dumme point væk mod de små mandskaber, og det så man i den forgangne sæson i den sidste og afgørende fase af sæsonen. Her blev det kun til uafgjort hjemme mod Cagliari og Verona, og det kostede Champions League-pladsen.

Nøglespillere: Lorenzo Insigne er uden tvivl den største profil på mandskabet, og kan man beholde ham, så bliver han utrolig afgørende igen i den kommende sæson, Koulibaly i midterforsvaret er blevet bedre og bedre i de seneste sæsoner, og han har et prisskilt på 50 millioner euro, hvilket indikerer, at han er en af de største profiler hos napolitanerne. Zielinski og Fabian Ruiz på midtbanen kommer til at være nogen af de bærende kræfter igen i den kommende sæson, og til sidst Osimhen i angrebet kommer til at lave mange mål i 21/22-sæsonen.

Napolis forventede startopstilling (4-2-3-1): Meret, Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Mario Ruí, Demme, Fabian Ruiz, Zielinski, Lozano, Insigne, Osimhen

Lazio

Efter fem år har romerne sagt farvel og tak til Simone Inzaghi på trænerbænken, og et nyt kapitel starter i den italienske hovedstad med 62-årige Maurizio Sarri, og jeg synes umiddelbart ikke, at Inzaghi kunne udvikle Lazio mere, end han allerede havde gjort. Derfor ser jeg det også som et godt valg at skille sig af med ham, selvom Inzaghi faktisk havde forlænget med Lazio, men da Inter pludselig kom i spil, kunne han ikke sige nej tak.

Maurizio Sarri har gjort det godt i samtlige klubber, han har været i, og det kommer man ikke udenom, selvom tiden i Chelsea nok er en tid, han gerne vil glemme, og hvor flere af spillerne ganske enkelt ingen respekt havde for ham, men det dufter af et rigtig godt match i Lazio, og romerne kommer til at udfordre både Milan, Napoli og bysbørnene fra Roma om Champions League-pladserne.

Lazio har været kendt for deres offensive fodbold i de seneste mange sæsoner, og med en Ciro Immobile i angrebet skal der nok komme masser af mål igen i den kommende sæson, selvom han havde et lidt anonymt EM. Generelt er mandskabet ganske stærkt og stabilt, særligt hjemme i Rom hvor de ikke giver meget væk, og med Sarri på bænken må man forvente, at spillestilen ikke kommer til at ændre sig markant.

Ikke nok med at man har skiftet ud på bænken, så har man også været i gang med at sige farvel til et par af de store profiler i de seneste sæsoner i form af Lulic og Parolo.

Maurizio Sarri har allerede hentet Hysaj ind fra Napoli til den ene back, og yderligere er brasilianske Felipe Anderson tilbage i offensiven.

Man har hentet den 17-årige argentinske Luka Romero til offensiven. Den unge talentfulde angriber er blevet udråbt til at blive den nye Messi, og han går under navnet "Mini Messi". Romero debuterede som 15-årig i den bedste argentinske række, og man har store forventninger til den lille argentiner. Man er stadigvæk aktive på transfermarkedet, og man forventer, at flere nye navne kommer til inden første spillerunde, hvor Lazio starter på udebane mod oprykkerne fra Empoli.

Kendetegn: Lazio er kendt for deres offensive spillestil med Ciro Immobile i angrebet. Derudover er de et mandskab, som er fysisk stærke, og som tit spiller til grænsen. Det bliver der sandsynligvis ikke lavet så meget om på under Sarri, og det er et Lazio-mandskab, som hjemme i Rom kommer til at hente mange point i den kommende sæson.

Svagheder: Romerne mangler lige det sidste i head to head-opgørene mod de store, og de mangler et niveau til at kunne matche mandskaber som Inter, Juventus og Atalanta. Samtdigt har man haft en tendens til at komme i problemer i foråret, hvor mange point er blevet smidt væk.

Nøglespillere: Ciro Immobile i angrebet bliver den største profil igen i den kommende sæson. Med hans mange mål, hans dygtighed og vigtighed for Lazio har han mere end bevist dette i de seneste sæsoner i Rom. Acerbi i midterforsvaret har vist stor stabilitet, siden han kom til klubben, Milinkovic Savic på midtbanen bliver rygtet væk hver sæson, men er fortsat i Lazio, og kan kommer til blive en af de store profiler igen i den kommende sæson.

Lazios forventede startopstilling (4-3-3): Reina, Lazzari, Luis Felipe, Acerbi, Hysaj, Milinkovic Savic, Leiva, Luis Alberto, Felipe Anderson, Immobile, Correa

AS Roma

Det er enten eller med Roma, og sådan har det været i de seneste mange sæsoner. Man sluttede på en syvendeplads i seneste sæson 29 point efter Inter på førstepladsen og 16 point efter Juventus på fjerdepladsen, og alt i alt var det en meget skuffende sæson, hvor man kun vandt 18 opgør i sæsonen, men nu kommer der ændringer.

Paulo Fonseca er fortid i klubben, og hverken ledelsen eller tilhængerne blev nogensinde forelsket i portugiseren, og lige pludselig, hvor flere træneremner var rygtet til Roma, kom José Mourinho ind ad døren og blev offentliggjort som ny træner i klubben, hvilket ingen havde set komme overhovedet.

Det bliver utrolig spændende med "The Special One" i Roma, en tosset træner til et til tider galehus, og hvordan kommer det lige til at matche? De fleste er klar over, at Mourinho ikke har ret mange skud i bøssen længere i de store klubber, og det er selvfølgelig et sats med portugiseren, hvor det kan blive enten en dreng eller en pige.

Jeg har utrolig svært ved at vurdere Roma. Ganske enkelt fordi de har skuffet mig de seneste par sæsoner, og de har virket utrolig ustabile både på banen, men også ledelsen har ikke helt kunnet tage de afgørende beslutninger, hvor Fonseca fx skulle være fyret efter den første skuffende sæson.

Kigger man på mandskabet, så er det ganske fint på papiret, og det har mere potentiale, end de har vist indtil videre, og derfor bliver det også en stor mundfuld for José Mourinho, men kan han få tingene til at fungere, så kan romerne blive et sjovt bekendtskab i den kommende sæson.

Roma er så småt gået i gang med at forstærke sig. Rui Patricio er kommet til fra Wolverhampton i målet, Florenzi er tilbage efter et lejeophold i Paris, og man arbejder hårdt på at hente Xhaka i Arsenal, samtidig med at man er ude efter hollandske Van Anholt og Boateng fra Bayern München, og man har endnu flere spændende emner i kikkerten. Derfor må man forvente, at romerne kommer op på et højere niveau i den kommende sæson, hvis man får forstærket sig endnu mere.

Kendetegn: Tålmodighed er ikke det, man har mest af i Roma, hverken blandt tilhængerne og ledelsen, men når tingene fungerer for romerne, så er de velspillende og underholdende og et mandskab med masser af mål og chancer i deres opgør. Skal det blive godt i den kommende sæson, så skal man godt fra land, og så skal der ikke mindst være for meget ballade omkring José Mourinho.

Svagheder: Roma er som nat og dag med alt for mange udsving og ustabilitet opgør efter opgør, og hvis ikke det ændrer sig i den kommende sæson, så løber romerne ind i problemer. Man trænger til nogle nye kræfter i det offensive og en yngre angriber.

Nøglespillere: Edin Dzeko, 85 mål på seks sæsoner i Roma, og selvom han er blevet 35 år, så har han stadigvæk en del at kunne give romerne. Mancini og Smalling i midterforsvaret bliver to af profilerne igen i den kommende sæson. Rui Patricio i målet har gjort det rigtig godt i Wolverhampton, og han kommer til at give romerne mere sikkerhed i defensiven, og slutteligt EM-helten Spinazzola når han vender tilbage fra sin langtidsskade.

Romas forventede startopstilling (4-2-3-1): Rui Patricio, Karsdorp, Mancini, Smalling, Calafiori, Veretout, Villar, Zaniolo, Pellegrini, Mkhitaryan, Dzeko

Midterfeltet (8-12)

Sassuolo

Den lille klub fra Reggio Emilia sluttede på en flot ottendeplads i seneste sæson, og det har man gjort to sæsoner i træk, hvilket er ganske imponerende. Spillestilen har været en miniudgave af Atalanta med masser af mål, chancer og flot offensivt fodbold, men man er dog en lille smule svækket op til den kommende sæson.

Grunden til, at man er svækket er, at træner Roberto De Zerbi, som har gjort et stort og stærkt stykke arbejde i klubben i de seneste tre sæsoner, er røget til ukrainske Shakhtar Donetsk. Her er det titler og Champions League, som kommer til at stå på programmet, og også en højere løn end han fik i Sassuolo. Ledelsen har valgt at satse på 41-årige Alessio Dionisi, som har stået i spidsen for Empoli i seneste sæson, og som han rykkede op med i Serie A.

Dionisi er en ung og uprøvet træner i Serie A, men han har stået for masser af flot og offensiv fodbold i de seneste to sæsoner - først i Venezia og senest i Empoli. Det bliver spændende at se, om han kan fortsætte De Zerbis gode arbejde i klubben.

Kommer Alessio Dionisi godt fra land, og klubben samtidig vælger ikke at sælge alt for meget ud af truppen, så kan det gå hen og blive samme billede som i sidste sæson med en lun placering i top-10 igen, og som vil være mere end godkendt, samtidigt med at man ikke ændrer på spillestilen og det flotte offensive fodbold, som Sassuolo har stået for de seneste par sæsoner i Serie A.

Man har en sund økonomi i klubben, og man har bestemt været dygtige til at sælge profiler i de seneste sæsoner, og man har samtidig også været dygtige til at hente de rigtige forstærkninger ind, som har slået til med det samme, men det tyder dog på, at Locatelli er på vej til Juventus på midtbanen, og spørgsmålet er, om man kan holde på Domenico Berardi i endnu en sæson, da flere klubber også har vist interesse for ham.

På transfermarkedet har man ikke været rigtig aktive endnu. Man har fået en del spillere ind som har været udlejet, og kigger man på mandskabet, så er det begrænset, hvor man skal forstærke sig, da mandskabet ganske enkelt er godt nok og ikke mindst sammenspillet nok til endnu en god sæson i Serie A.

Kendetegn: Mandskabet er lidt en light udgave af Atalanta i deres offensive spillestil med masser af mål og ikke mindst med chancer i begge ender af banen. Sassuolo er generelt kendt for at underholde i samtlige opgør, de spiller, samtidig med at mandskabet er godt spillet sammen og har vist stor stabilitet i de seneste par sæsoner.

Svagheder: Den store svaghed er nok, at de lukker mange mål ind i løbet af en sæson, og det er ganske enkelt, fordi deres spillestil gør, at der er blottelser samtidig med, at man til tider ikke har formået at udnytte favoritrollen på hjemmebane mod de mindre mandskaber, som man bør kunne besejre på Mapei Stadium. Mister man både Locatelli og Berardi hen over sommeren, så vil man blive svækket markant.

Nøglespillere: Domenico Berardi er Mister Sassuolo. Hans vigtighed på dette mandskab kommer man ikke udenom, og han er kun blevet bedre og bedre i de seneste tre sæsoner, og han scorede 17 mål i seneste sæson. Bliver han ikke solgt, bliver han den største profil igen i den kommende sæson. 33-årige Francesco Caputo scorede kun 11 mål i den forgangne sæson. Med til historien hører dog, at han var ude med skader, hvilket betød, han kun spillede halvdelen af kampene i sæsonen. Han bliver igen vigtig i det offensive i den kommende sæson. Boga på venstrekanten var vigtig med hans hurtighed og fysik, og der er mange klubber ude efter ham, og han kan blive solgt. Det samme med Locatelli på midtbanen som er motoren på midtbanen.

Sassuolos forventede startopstilling (4-2-3-1): Consigli, Muldur, Ferrari, Chiriches, Rogerio, Obiang, Locatelli, Berardi, Djuricic, Boga, Caputo

Sampdoria

Genova-klubben sluttede på niendepladsen i sidste sæson, og det kunne godt gå hen og blive lidt samme billede i denne sæson, hvor man vil slutte lunt i midten af rækken. Man har dog sagt farvel til Claudio Ranieri på trænerbænken, og netop Ranieris afgang kan blive et stort problem for Sampdoria - ikke mindst fordi Ranieri var begyndt at finde noget stabilitet på mandskabet.

Man har ansat 45-årige Roberto D'Aversa, som har gjort det rigtig godt i Parma, som han fik op fra Serie D til Serie A på tre sæsoner, og han gjorde det også godt i den første sæson i Serie A med Parma. Altså fire rigtige gode sæsoner i skinkebyen i Reggio Emilia for D'Aversa.

I seneste sæson ville ledelsen satse på unge spillere, og det var D'Aversa ikke tryg ved, og derfor sluttede samarbejdet, men tingene fungerede ikke under Fabio Liverani, og D'Aversa blev ansat igen, men tingene kom aldrig til at fungere for Parma, og man rykkede ned i Serie B.

Sampdoria-tilhængerne er ikke helt trygge ved ansættelsen af D'Aversa, og det gælder også undertegnede, men mandskabet er mere eller mindre det samme fra sidste sæson, og de bør ikke komme i problemer i forhold til at overleve i Serie A. De slutter nok i midten af rækken, selvom man bestemt trænger til at forstærke sig i samtlige kæder.

Det store spørgsmål er, om man skyder Mikkel Damsgaard af sted for mange millioner euro og forstærker sig en smule med nogle af de penge, eller om klubejer Ferrero vælger den lette løsning med at leje spillere.

På transfermarkedet er tingene låst, og det hele kunne godt afhænge af, om man sælger danske Damsgaard eller ej, men lige meget hvad, så trænger man til at blive forstærket, og spørgsmålet er hvor meget, Fabio Quagliarella kan blive ved med at bidrage med offensivt, og det er også en af grundene til, at man kigger på en angriber, og her er både Cutrone og Lammers fra Atalanta blevet nævnt.

Sampdoria starter ud med et meget svært kampprogram i de første seks spillerunder. De starter hjemme mod Milan i første spillerunde.

Kendetegn: Sampdoria er kendte for, at det er hjemme i Genova på Stadio Luigi Ferraris, at man henter de fleste point. I skikkelse af Fabio Quagliarella og Manolo Gabbiadini har man to spillere i angrebet, som sandsynligvis nok skal score de vigtige mål i sæsonen, og defensivt stod man ganske stærkt i seneste sæson, hvor man især på omstillingerne var utrolig farlige.

Svagheder: Man trænger til at blive forstærket både defensivt og offensivt. Det store spørgsmål er, hvem der skal score målene, hvis Fabio Quagliarella bliver skadet, og er han først ude, så kan Sampdoria komme i store problemer med både at score og skabe chancer, da man er utroligt afhængige af 38-årige Quagliarella.

Nøglespillere: Fabio Quagliarella. 84 mål på fem en halv sæson i Sampdoria taler sit tydelige sprog, om hvor vigtig han er for klubben og mandskabet, selvom alderen er begyndt at presse på, så kan han fortsat gøre en forskel. Audero i målet fik reddet mange point for Sampdoria i seneste sæson, og han bliver afgørende igen. Colley i midterforsvaret gjorde det godt i seneste sæson. Slutteligt er der Mikkel Damsgaard. Vælger man at beholde ham efter det gode EM, så kan han komme til at sprudle endnu mere i den kommende sæson.

Sampdorias forventede startopstilling (4-4-2): Audero, Bereszynski, Yoshida, Colley, Augello, Candreva, Thorsby, Ekdal, Damsgaard, Quagliarella, Gabbiadini

Fiorentina

To dårlige sæsoner i træk fra Fiorentinas side, hvor man ikke har kunnet leve op til forventningerne fra ledelsen og tilhængernes side, og spørgsmålet er, om det bliver bedre i denne sæson. Men med en ny og spændende træner ved roret, kan det blive denne sæson, hvor der kommer andre boller på suppen.

Man havde ansat Gennaro Gattuso som ny træner, men efter 23 dage sluttede det kapitel efter uenigheder mellem ledelsen og Gattuso angående transfermarkedet, og derfor skulle Fiorentina pludselig ud og finde en ny træner. Her faldt valget på 43-årige Vincenzo Italiano fra Spezia, mirakeltræneren som rykkede op med Spezia, og som ikke mindst formåede at overleve med dem i Serie A.

Kan Vincenzo Italiano få ro og tid til at bygge dette Fiorentina-mandskab op, så kan det blive en succes i Toscana. Han har bevist, at han har masser af potentiale, og det arbejde han gjorde i Spezia, var ganske enkelt flot og imponerende med de små midler han havde til rådighed. Samtidig kommer han med en ny spillestil og nye ideer til klubben, og det kan kun være sundt efter to elendige sæsoner, hvor tingene ikke har fungeret.

Fiorentina har mere potentiale, end de har vist i de seneste to sæsoner, og på papiret er mandskabet ganske stærkt og spændende med en del unge og spændende navne, samtidigt med at man er i gang med at forstærke sig. Her er Simy og Messias nedrykkede Crotone to, man er interesseret i til offensiven. Zappacosta fra Chelsea til det defensive bliver nævnt, og yderligere er Torreira fra Arsenal også et navn, man er interesseret i.

Jeg forventer, at man kommer til at se, at klubben snart begynder at offentliggøre nye navne til mandskabet. Man har sagt farvel til to af de ældre spillere i Ribéry og Caceres, men med spillere som Pezzella og Milinkovic i midterforsvaret, Amrabat, Pulgar og unge Castrovilli på midtbanen krydret med unge og talentfulde Vlahovic i angrebet, så bør og skal Fiorentina kunne slutte i midten af Serie A i den kommende sæson.

Kendetegn: Fiorentina har satset en del på unge spillere i de seneste par sæsoner krydret med lidt ældre og mere erfarne spillere, men især det med de unge klæder bare Firenze-klubben, og mandskabet har det med at overraske, når man mindst venter det, hvilket man da også så i sidste sæson, da man besejrede Juventus på udebane.

Svagheder: For mange trænerfyringer og for mange ting, som ikke har fungeret i de seneste tre sæsoner på banen, har gjort, at man ikke har kunnet finde den normale stabilitet i Toscana, og samtidig har man skuffet i flere opgør mod mindre mandskaber, og mandskaber som man bør kunne besejre især på hjemmebane.

Nøglespillere: 21-årige Dusan Vlahovic i angrebet fik sit store gennebrud i sidste sæson med 21 sæsonmål for Fiorentina, og han bliver en af de store profiler i denne sæson, hvis man kan blive ved med at sige nej til de tilbud, klubben modtager på ham. Castrovilli på den ene kant på midtbanen er også ved at bide sig godt fast både for Fiorentina og også i Serie A. Milenkovic og Pezzella i midterforsvaret bliver endnu mere vigtige i denne sæson - især med træner Vincenzo Italianos lidt afventende spillestil.

Fiorentinas forventede startopstilling (4-3-3): Dragowski, Lirola, Milenkovic, Pezzella, Biraghi, Amrabat, Pulgar, Castrovilli, Gonzalez, Vlahovic, Callejon

Cagliari

Det sardinske mandskab løb ind i store problemer i seneste sæson, hvor tingene ikke fungerede under træner Eusebio Di Francesco, men ledelsen blev ved med at give ham lang snor, indtil man kunne se, at tingene ikke blev bedre. Det duftede længe af en tur ned i Serie B for øboerne, da spillet ikke fungerede, og resultaterne udeblev igennem hele efteråret, og Di Francesco blev herefter fyret. Den tidligere Spal-træner Leonardo Semplici kom til i februar, og herefter satte Cagliari en spurt ind i kampen om overlevelse, og spillet blev ganske enkelt også bedre og mere stabilt under Semplici.

Cagliari skal forsætte de gode takter fra foråret, eller i hvert fald fra da Leonardo Semplici kom til, og han virker til at være den rigtige træner for det sardinske mandskab, hvor man både defensivt og offensivt er blevet bedre efter hans ankomst.

Man har på papiret et ganske stærkt mandskab med nogle gode navne, som flere klubber har fået øje på, heriblandt Nandez på midtbanen og Cragno i mål, og Inter skulle efter sigende være ude efter Nandez. Nainggolan er tilbage i Inter efter lejeopholdet sluttede i Cagliari, men det tyder på, at han vender tilbage i en handel, hvor Cagliari får penge og sender Nandez til Milano.

Jeg forventer, at Cagliari har lært lektien fra seneste sæson, og at man i den kommende sæson kommer godt ud fra start med mere stabilitet, som vi så i foråret. Mandskabet er ganske enkelt for stærkt til at skulle kæmpe om at undgå nedrykning til Serie B. Kan træner Leonardo Semplici forsætte det gode arbejde fra foråret, så bør det sardinske mandskab kunne slutte i midten af rækken uden problemer, og ikke mindst finde tilbage til de gode takter på Sardegna Arena, hvor man normalt henter de fleste point.

På transfermarkedet har man indtil videre hentet hollandske Strootman fra Marseille til midtbanen, og man har sagt farvel til Klavan, Asamoah, Rugani, Duncan og Nainggolan, men jeg forventer dog stærkt, at Nainggolan er tilbage i klubben igen, inden transfermarkedet lukker, og at klubben forstærker sig defensivt, inden sæsonpremieren hjemme mod Spezia.

Kendetegn: Cagliari er meget afhængige af den gode hjemmebane Sardegna Arena - det lille, intime stadion er et fort for det sardinske mandskab, som generelt altid har været kendt for at hente flest point på Sardinien. Det var dog ikke helt tilfældet i sidste sæson, men nu kommer tilhængerne tilbage, og det bør give øboerne et ekstra gear, når de spiller på hjemmebane.

Svagheder: Tingene fungerede ikke i sidste sæson, og sejrene udeblev længe for Cagliari, og er man ikke klar fra start i den kommende sæson, så kan man løbe ind i samme problemer igen. Mister man vigtige Nandez på midtbanen, og Naiggolan ikke vender tilbage til Sardinien til den kommende sæson, så vil man mangle to af de største profiler på mandskabet, og det kan give store problemer.

Nøglespillere: Alessio Cragno bliver vigtig igen i den kommende sæson i Cagliari-målet. Han er en af de bedste målmænd i Serie A, og han kommer til at redde vigtige point igen i den kommende sæson. Nandez på midtbanen har vist stor stabilitet i de to sæsoner, han har været i klubben, men kan være på vej væk til de italienske mestre fra Inter. João Pedro og Marin på den offensive midtbane bliver vigtige igen, og til sidst Leonardo Pavoletti i angrebet - løber han ikke ind i skader igen, så skal han sandsynligvis nok score 14-15 sæsonmål.

Cagliaris forventede startopstilling (3-4-2-1): Cragno, Ceppitelli, Godin, Carboni, Nandez, Strootman, Rog, Lykogiannis, Joao Pedro, Marin, Pavoletti

Hellas Verona

Preben Elkjærs gamle klub har været en af de store overraskelser i de seneste to sæsoner, særligt fordi man er overlevet uden de store problemer allerede i midten af foråret, og det har ganske enkelt været imponerende, at man har kunnet gøre det to sæsoner i træk. Det har man ikke mindst kunnet på grund af træner Ivan Juric, men i denne sæson er Juric væk og er skiftet til Torino. Man har i stedet hentet Eusebio Di Francesco ind som ny træner.

Den store frygt omkring Di Francesco er, at efter hans tid i Roma har det været skidt og uden succes. Først i Sampdoria, hvor han blev fyret, og senest i Cagliari, hvor han ligeledes blev fyret, og det er ved at være sidste chance for ham at bevise, at han ikke er udbrændt og fortsat har noget at komme med.

Det bliver ikke en nem opgave i Verona for Eusebio Di Francesco, og det gør det ikke, fordi mandskabet de seneste to sæsoner har gjort det godt, og især defensivt har de stået rigtig stærkt og gjort det svært for flere mandskaber. Den tidligere træner Ivan Juric havde fokus på det defensive, og Di Francesco er mere kendt for hans offensive spillestil, så det store spørgsmål er, hvordan Verona kommer til at spille.

Mandskabet er stærkt sammenspillet, men har op til den kommende sæson sagt farvel til Dimarco på den ene back, som er vendt retur til Inter efter lejeopholdet er slut, og yderligere er Silvestri i målet blevet solgt til Udinese. Ledelsen er nødt til at skulle ud og forstærke truppen, og Montipo er hentet til i målet i Benevento, men også defensivt og offensivt skal der forstærkninger til, hvis man skal have noget, som ligner samme succes som i de seneste to sæsoner.

Verona kan sandsynligvis godt gå hen og få en sæson, som minder om de sidste to sæsoner, hvor man overlever uden de store problemer samtidig med, at man har en ganske god hjemmebane, hvor man normalt er meget stabile, og alt i alt er mandskabet lige en tand for stærkt til at skulle kunne komme i problemer med at overleve.

Kendetegn: Stort fokus på det defensive og ikke mindst at stå kompakt og lukke af på egen banehalvdel har været en del af opskriften i de seneste par sæsoner, og det er den måde, som Verona spiller på, og det skal de blive ved med. Det vil være rent selvmord, hvis den nye træner Eusebio Di Francesco begynder at ændre for meget på tingene.

Svagheder: Man har mistet to vigtige brikker i startopstillingen, og generelt har man ikke den bredeste trup i Serie A. Man er nødt til at forstærke sig både til startopstillingen og til bænken, og mit store spørgsmålstegn er træner Eusebio Di Francesco. Om det bliver endnu en fiasko og en fyring for ham, eller om det denne gang lykkes at få styr på tingene.

Nøglespillere: Faraoni på højre midtbane var en af de bærende kræfter i sidste sæson, og han bliver igen utrolig vigtig i den kommende sæson. 35-årige Miguel Veloso på den defensive midtbane, der er motoren på dette mandskab, og til sidst tjekkiske Barak i offensiven som scorede syv mål i sidste sæson, og som bør blive endnu bedre i denne sæson.

Veronas forventede startopstilling (3-4-3): Montipo, Ceccherini, Gunter, Magnani, Faraoni, Tameze, Veloso, Lazovic, Barak, Kalinic, Zaccagni

Ingenmandsland (13-15)

Torino

Efter en skuffende sæson i 2019/20 troede de fleste, at Torino ville komme stærkt igen i seneste sæson, men det var langtfra tilfældet, da man var mere end tæt på at ryge ned i Serie B og sluttede på en skuffende 17.-plads med 37 point og kun fire point ned til Benevento, som sluttede tredjesidst i tabellen, og det er ganske enkelt skuffende for en klub af Torinos størrelse.

Nu starter der så et nyt kapitel i den traditionsrige klub i Piemonte. Man har fået Ivan Juric ind som ny træner efter to succesrige sæsoner i Verona, og det virker som et rigtig godt match, efter at man i de seneste to sæsoner har haft to trænere, som ikke har fået noget som helst ud af det mandskab, klubben har, og som bør være meget bedre end til en placering i den tunge ende af tabellen.

Det bliver en stor opgave, som venter Ivan Juric i Torino. Først og fremmest, fordi tilhængerne har mistet tilliden til både klubejer Cairo og ikke mindst spillerne, og de vil ikke acceptere tre dårlige sæsoner i træk, og derfor skal der renses ud i truppen og dernæst skal der nye kræfter ind på mandskabet.

Man har allerede sagt farvel til Sirigu i målet, der er skiftet til Genoa. Nkoulou i midterforsvaret er væk på en fri transfer, Murru og Bonazzoli er begge tilbage i Sampdoria efter endt lejeophold i Torino, og spørgsmålet er, om den store stjerne Andrea Belotti i angrebet bliver solgt i denne sæson, eller om han tager endnu en tørn for klubben, selvom rygterne siger, at Fiorentina skulle være meget interesserede i ham.

Hvordan det hele kommer til at blive i Torino, vil tiden kun vise, men jeg forventer, at man kommer til at se et mere stabilt og bedre spillende mandskab, end man har set i de seneste to sæsoner, og at træner Ivan Juric sagtens kan få ændret tingene til noget bedre, især hvis man forstærker sig og kan få nye kræfter ind, så bør man kunne slutte højere oppe i tabellen.

Kendetegn: Torino er som dag og nat, og det har man set i de sidste to sæsoner, og de er derfor heller ikke et mandskab som man skal smide penge efter uden at tænke sig godt og grundigt om, da de har skuffet gang på gang, især på hjemmebane, også selvom de har været store favoritter i opgørene.

Svagheder: Fungerer Andrea Belotti ikke i angrebet, så fungerer Torino generelt ikke. Hans vigtighed på mandskabet er så stor på dette mandskab, og man har set det i de seneste sæsoner, ganske enkelt fordi man ikke har andet at skyde med offensivt, og hvis man ikke bliver forstærket i forhold til seneste sæson, så kan det blive endnu en utrolig svær sæson for norditalienerne.

Nøglespillere: Andrea Belotti. 92 mål i seks sæsoner for Torino og uden ham var klubben i Serie B lige nu, og jeg tror, de fleste Torino tilhængere håber på, at han bliver i klubben, for de kan ikke få bedre angribere. Armando Izzo i midterforsvaret bliver en af de store profiler i defensiven i denne sæson. Han var lidt ramt af skader i seneste sæson, men når han er klar, er han vigtig.

Torinos forventede startopstilling (3-4-2-1): Milinkovic-Savic, Izzo, Buongiorno, Bremer, Singo, Mandragora, Rincon, Ansaldi, Lukic, Sanabria, Belotti

Genoa

Il Grifone sluttede som nummer elleve i seneste sæson, og de kom aldrig i store problemer med hensyn til at overleve. Man har beholdt træner Davide Ballardini til den kommende sæson, da han har været brandmand for klubben ad flere omgange, og i øjeblikket virker han som den bedste træner for Genoa.

Genoa er kendt for både at købe og leje masser af spillere, og det bliver med stor sandsynlighed det samme billede henover sommeren, og det bliver man også nødt til, da man har sagt farvel til Perin i målet, Zappacosta på backen, Luca Pellegrini i midterforsvaret, Strootman på midtbanen, Pjaca i angrebet, Behrami og Zajc på midtbanen og Zapata og Goldaniga i defensiven. Altså et hav af spillere og en del faste startere.

Klubejer Enrico Preziosi er ikke bange for at investere i mandskabet, og derfor skal man nok få hentet nye folk ind til startopstillingen, og Sirigu er allerede hentet til målet i Torino. Et scoop, da han er reservemålmand på landsholdet og har masser af erfaring. Goran Pandev tørner ud endnu en sæson for Genoa i angrebet, og ellers har man fortsat kig på en del spændende navne til truppen, hvor Supryaga fra Dynamo Kiev og Lammers fra Atalanta nævnes til offensiven og Frabotta fra Juventus til forsvaret.

Det store minus for Genoa i seneste sæson var, at man kun vandt ti ud af 38 opgør i sæsonen. Det var nok til at kunne overleve uden de store problemer og slutte som nummer elleve, men alligevel sluttede man ti point efter bysbørnene fra Sampdoria, som sluttede som nummer ni i tabellen. 

Kan træner Davide Ballardini få ro og forstærket mandskabet op til den kommende sæson, som det var tilfældet i seneste sæson, efter at han kom til, så bør Il Grifone kunne overleve uden de store problemer, og så slutter de formentlig lige udenfor top-10 i Serie A som i den forgangne sæson.

Genoa skal på en svær opgave i første spillerunde, hvor de møder Inter på udebane i Milano.

Kendetegn: Kaos og galehus. Det er sådan, det har været i Genoa de seneste sæsoner. Der er fra sæson til sæson store udskiftninger i truppen, hvilket gør det svært at finde et stabilt fundament at bygge på, og det kan man også se op til denne sæson, hvor man allerede har sagt farvel til en del vigtige startere.

Svagheder: Det store spørgsmål omkring Genoa op til denne sæson er, hvad de kommer til at hente ind til truppen, da man skal ud og forstærke sig rimelig markant. Man har set før, at de spillere man har hentet, ikke har haft niveauet og har skuffet samtidig med, at man har haft en tendens til at underpræstere.

Nøglespillere: Anfører Domenico Criscito bliver vigtig både på og udenfor banen med hans erfaring. Han er kendt for at gå forrest, og det kommer han også til i den kommende sæson. Salvatore Sirigu i målet virker til at være et scoop, selvom han er blevet 34 år, og han bliver en af de store profiler i den kommende sæson.

Shomurodov i angrebet er utrolig stærk fysisk inde i boksen, og den 26-årige uzbeker kan komme til at lave mange mål i den kommende sæson sammen med angrebsmakkeren Mattia Destro, der scorede 11 mål i seneste sæson, og han bliver vigtig igen i den kommende sæson.

Genoas forventede startopstilling (3-5-2): Sirigu, Masiello, Radovanovic, Bani, Czyborra, Sturaro, Rovella, Agudello, Criscito, Shomurodov, Destro

Bologna

Reggio Emilia-mandskabet sluttede som nummer 12 i seneste sæson, men imponerede langtfra i sæsonen, hvor det kun blev til fire sejre i efteråret og seks sejre i foråret. Generelt har mandskabet det med at slide sig til sejrene, og derfor bliver det sandsynligvis også lidt det samme billede i denne sæson som i den seneste.

Sinisa Mihajlovic er en dygtig træner, og han gør det, som han skal i klubben, nemlig at holde Bologna i Serie A, men ud over det, så er det svært at se, hvad ledelsen har af ambitioner, og man har da indtil videre heller ikke været helt så aktive på markedet. Dog er 32-årige østrigske Marko Arnautovic kommet til angrebet, og han vil kunne give mandskabet noget mere power i det offensive.

Alt i alt er Bologna et mandskab, som mangler noget kvalitet på flere pladser, og ja, på papiret er de for stærke til at rykke ned, men mandskabet er umiddelbart heller ikke til mere end pladserne lige over nedrykningsstregen, og da ledelsen ikke melder så meget ud, så må man forvente, at målet igen i den kommende sæson er at overleve stille og roligt i Serie A uden de store problemer, og det bør bestemt også være muligt.

Rodrigo Palacio er væk i angrebet, Andrea Poli på midtbanen er på vej til tyrkisk fodbold, Danilo i det defensive valgte man ikke at forlænge med, og til sidst tyder det på, at Mihajlovic vil af med Gary Medel i en fart, da den lille chilener ikke vil tilbage til klubben og har bedt sine agenter om at finde en ny klub til ham.

Bologna starter ud med at møde oprykkerne fra Salernitana på hjemmebane i første spillerunde på Stadio Renato Dall'Ara i Bologna.

Kendetegn: Man er alt for svingende fra opgør til opgør, og i sidste sæson så man, at de aldrig fandt kontinuitet i spillet og en god stime, og det vil med stor sandsynlighed blive samme billede i denne sæson fra Bolognas side, hvor det bare handler om at overleve hurtigst muligt.

Svagheder: Bologna har det generelt svært på udebane, og det så man også i seneste sæson, hvor det kun blev til tre sejre på fremmed græs, men den store svaghed som jeg ser i Bologna, er manglende ambitioner. Ledelsen mangler at træde mere i karakter og melde ud, hvad det er, man vil med dette mandskab, og hvilke mål man har ud over kun at overleve.

Nøglespillere: Polske Skorupski i målet bør blive en af profilerne igen, da han har vist stor stabilitet i de seneste tre sæsoner i klubben. Japanske Tomiyasu på backen gjorde det rigtig godt igen i den forgangne sæson, og det bliver endnu mere vigtigt i det defensive i den kommende sæson. Orsolini, Soriano og Sansone skal drive det offensive spil og med hurtige Barrow i angrebet.

Bolognas forventede startopstilling (4-2-3-1): Skorupski, Tomiyasu, Bonifazi, Soumaoro, Dijks, Schouten, Svanberg, Orsolini, Soriano, Sansone, Barrow

Nedrykningskandidater (16-20)

Udinese

Friuli-mandskabet sluttede som nummer 14 i tabellen med syv point ned til Benevento, som sluttede tredjesidst i tabellen. Man hentede kun fire point i de sidste syv spillerunder, og det kan kun bekymre ledelsen op til den kommende sæson, hvor Udinese-mandskabet efter min mening kan komme i alvorlige problemer, da de er svækket markant til den kommende sæson.

Argentinske De Paul, som var den største profil på Friuli-mandskabet, er solgt til spanske Atlético Madrid, og yderligere er argentinske Musso i målet solgt til Atalanta, og disse to store profiler kommer man ikke til at kunne erstatte til den kommende sæson. Ganske enkelt, fordi klubejer Giampaolo Pozzo ikke har villet udvilkle det store i Udinese i de seneste mange sæsoner, så det vil komme bag på de fleste, hvis det vil ske op til den kommende sæson.

Man må forvente, når klubben sælger for 55 millioner euro, at der så bliver forstærket en smule, men man har samme billede i Udinese som i FC Midtjylland, hvor søsterklubben er engelske Watford. Pozzo-familien virker til at have det meste af deres fokus i det engelske, og det betyder, at man lejer et hav af spillere, og ikke mindst sender spillere på kryds og tværs af de to klubber, og det gør, at man ikke udvikler sig på nogen måde.

Det har været lige ved og næsten i Udinese i de seneste sæsoner med at rykke ned i Serie B. Med Musso og De Paul væk lugter det af en utrolig vanskelig sæson for norditalienerne, da Jens Stryger Larsen også er rygtet væk fra klubben, og Udinese har generelt bare ikke råd til at undvære tre, fire eller fem faste startere, hvis de skal overleve i den kommende sæson.

Man har indtil videre hentet polske Glik i Benevento til midterforsvaret og Silvestri i Verona som afløser for argentinske Musso i målet, men ellers er det kun spillere, som har været udlejet i seneste sæson, som er kommet tilbage til Udine, og hvis man ikke går ud og gør et eller andet på markedet, så kan det blive en tur ned i Serie B for dem.

Kendetegn: Udinese har været kendte for at have et hav af udenlandske spillere i truppen. Det er et mandskab, som har været utroligt ustabile i de seneste fire sæsoner, og man ved aldrig helt, hvor man har Udinese.

Svagheder: Udinese vandt kun fem hjemmekampe på Dacia Arena i sidste sæson, og de løb ind i ti nederlag i Udine. Hvis det bliver samme opskrift i denne sæson, så ligner det en meget vanskelig sæson for norditalienerne, som kan risikere at tage turen ned i Serie B. De mangler kvalitet i angrebet til den kommende sæson, og det svækker dem markant.

Nøglespillere: Argentinske Roberto Pereyra bliver den største profil hos Udinese i den kommende sæson på midtbanen. Samir og Becao i midterforsvaret kommer også til at blive utrolig vigtige for norditalienerne i kampen om overlevelse i denne sæson på et mandskab, hvor der mangler kvalitet.

Udineses forventede startopstilling (3-5-2): Silvestri, Becao, Nuytinck, Samir, Molina, Walace, Pereyra, Stryger Larsen, Pussetto, Deulofeu, Okaka

Spezia

Klubben fra havnebyen La Spezia i Ligurien overraskede alt og alle i sidste sæson ved at overleve i Serie A med de midler, de havde i sæsonen. Det var første gang i klubbens historie, at man skulle spille i den bedste fodboldrække, og det blev en kæmpe oplevelse for klubben, ledelsen, spillerne og ikke mindst hele byen, selvom man spillede uden tilskuere igennem hele sæsonen.

Nu er det så anden sæson i Serie A, og det er normalt den sværeste sæson, når man er rykket op sæsonen forinden samtidig med, at man har mistet træner Vincenzo Italiano, der fik klubben op i Serie A og samtidig formåede at få klubben til at blive i Serie A. Han er rykket til Fiorentina, og det svækker den lille klub. Man har valgt at satse på den tidligere Inter- og PSG-spiller Thiago Motta.

Brasilianske Thiago Motta stod i spidsen for Genoa tilbage i 2019, hvor han hurtigt blev fyret, da han ganske enkelt ikke var dygtig nok, og spørgsmålet er, om han har det, som skal til for at overleve med Spezia, og ikke mindst at forsætte det gode arbejde som Vincenzo Italiano stod for i klubben.

Målet er enkelt. Spezia skal overleve igen i den kommende sæson, og de tre oprykkere er alle favoritter til at rykke ned igen, men det bliver på ingen måde nogen nem opgave for Motta og Spezia-mandskabet, hvor tingene med stor sandsynlighed først bliver afgjort sidst i sæsonen. Her har Spezia med erfaringen fra seneste sæson lige et lille gear mere end de tre oprykkere.

Op til den kommende sæson har man sagt farvel til vigtige folk som Ricci, Saponara, og Pobega på midtbanen, Farias i angrebet og Mattielo, Terzi og Chabot i defensiven. Ergo skal man ud og forstærke sig til den kommende sæson. Det skal man både til startopstillingen og bredden, men der er fortsat stille i La Spezia angående spillerhandlerne.

Kendetegn: Spezia var kendt for at stå godt defensivt og kompakt i flere opgør i den forgangne sæson og satse på omstillingerne og dødbolde. Det bliver sandsynligvis samme koncept og spillestil i den kommende sæson, som skal gøre, at man overlever igen.

Svagheder: At træner Vincenzo Italiano er væk, er en stor svækkelse for klubben og mandskabet. Jeg har ikke den store fidus til Thiago Motta, og det vil ikke komme bag på mig, hvis han er den første træner, som bliver fyret i den kommende sæson. Man skal samtidig forstærke sig, hvis man vil overleve, da man har mistet for mange profiler.

Nøglespillere: 23-årige Giulio Maggiore gjorde det rigtig godt i seneste sæson for Spezia, og han bliver afgørende i den kommende sæson. Boksspilleren Nzola scorede 11 mål i seneste sæson og fyldte godt inde i boksen, og hans mål skal hjælpe klubben med at overleve igen. Hurtige Gyasi, som godt nok kun scorede fire mål i sidste sæson, men hele tiden fyldte godt i offensive, er også vigtig.

Spezias forventede startopstilling (4-3-3): Zoet, Ferrer, Erlic, Ismajli, Ramos, Maggiore, Leo Sena, Bastoni, Verde, Nzola, Gyasi

Empoli

Det toscanske mandskab er tilbage i Serie A efter to sæsoner i Serie B, og man var det klart bedste mandskab i Serie B i seneste sæson, hvor det kun blev til tre nederlag i 38 opgør, og det var ganske imponerende med 41-årige Alessio Dionisi som træner, som stod for en god omgang offensivt fodbold.

Op til den kommende sæson er Alessio Dionisi skiftet til Sassuolo, og den toscanske klub har valgt at satse på 67-årige Aurelio Andreazzoli, som tidligere har været i klubben med ganske fin succes fra 2017 til 2019. Efterfølgende var han i Genoa, hvor han blev fyret efter en dårlig start i klubben.

Andreazzoli har en god offensiv tankegang til fodbolden, og han har været assistent i Roma før Empoli-tiden i 2017, så han ved, hvad det kræver for at overleve med det lille toscanske mandskab, selvom det bestemt ikke bliver nogen nem opgave, og det gør det ikke, fordi det indtil videre ser ud som om, at man vil spille med mere eller mindre samme mandskab fra seneste sæson, og det bliver en utrolig vanskelig opgave.

Offensiven er ganske god med Mancuso og La Mantia. De scorede tilsammen 31 af klubbens 68 mål i seneste sæson i Serie B, men der er kæmpe forskel på Serie A og Serie B, ikke mindst tempomæssigt. Her kan angriberne få problemer med at komme frem til de samme chancer som i Serie B, ganske enkelt fordi mandskaberne er meget bedre.

Empoli er kendt for at gøre det rigtig godt hjemme på det lille Stadio Carlo Castellani, hvor det ikke blev til nederlag overhovedet i oprykkersæsonen. Det må forventes, at det bliver hjemme i det toscanske, at man skal hente de fleste point i håb om at kunne overleve.

Første opgave bliver på hjemmebane mod Lazio i førstespillerunde, og herefter venter Juventus på udebane i anden spillerunde.

Kendetegn: Empoli gjorde det rigtig godt på hjemmebane i seneste sæson, hvor man ikke tabte i hele sæsonen i Serie B. Generelt, når man har været i Serie A, så har det været på hjemmebane, hvor man har gjort det bedst og hentet de fleste point.

Svagheder: Det tyder ikke på, at oprykkerne går ud og forstærker sig markant op til den kommende sæson, og det ligner samme mandskab fra seneste sæson i Serie B, og det kommer umiddelbart til at give Empoli store problemer tempomæssigt.

Nøglespillere: Leonardo Mancuso med 20 mål i seneste sæson og Andrea La Mantia med 11 mål skal banke de vigtige mål ind i den kommende sæson, hvis Empoli skal overleve i Serie A. Den 22-årige græske midterforsvar Nikolau gjorde det godt i den forgangne sæson, og han er et af de største græske talenter i øjeblikket, så Serie A kan blive et godt springbræt til en større adresse.

Empolis forventede startopstilling (4-3-1-2): Brignoli, Sabelli, Nikolau, Romagnoli, Parisi, Ricci, Stulac, Bandinelli, Bajrami, Mancuso, La Mantia

Salernitana

Efter 23 år er syditalienerne tilbage i Serie A efter at være sluttet som nummer to i Serie B i seneste sæson. Det var en oprykning, som kom bag på de fleste - ikke mindst fordi storsatsende Monza skuffede i seneste sæson, men økonomisk er man godt rustet, da det er Lazio-ejeren Claudio Lotito, der ejer klubben fra Salerno.

Claudio Lotito må bare ikke eje to klubber i samme række, og derfor kunne det være endt ud i, man ikke måtte spille i Serie A alligevel. 50 procent af klubben er ejet af Omnia Service, som er ejet af sønnen Enrico Lotito, og de andre 50 procent af Morgenstern, som er ejet af Marco Mezzaroma. Sidstnævnte er svogeren til Claudio Lotito, men det skal være en ejer, som ikke er i familie med Lotito, og derfor er man ved at komme af med klubben i øjeblikket.

Salernitana kommer til at kæmpe hårdt for overlevelse i den kommende sæson, og skal uden tvivl ud at forstærke sig markant hvis man skal kunne overleve i Serie A, og ikke mindst fordi mandskabet på nuværende tidspunkt ikke er stærkt nok eller gearet nok til kunne overleve.

Man har indtil videre hentet norske Strandberg i russiske Ural til forsvaret og Obi i Chievo til midtbanen, og ellers har man skilt sig af med en del spillere som i seneste sæson kun var på lejeaftale i klubben. Der venter 67-årige Fabrizio Castori en stor opgave på Salernitana-bænken i den kommende sæson, også selvom man har en rigtig god hjemmebane, hvor man er kendt for at gøre det rigtig godt.

Salernitana starter ud i første spillerunde på udebane mod Bologna på Stadio Renato Dall'Ara.

Kendetegn: Man har et godt kollektiv på mandskabet og arbejder godt for hinanden, og man overraskede alt og alle i seneste sæson ved at rykke op i Serie A, som på ingen måde var målet for sæsonen. Man har alt at vinde og intet at tabe igen i den kommende sæson.

Svagheder: Umiddelbart og på nuværende tidspunkt er mandskabet og klubben ikke gearet til Serie A, og hvis man ikke bliver forstærket ganske markant, så ligner det umiddelbart en hurtig tur ned i Serie B igen, da mange af spillerne ingen Serie A-erfaring har overhovedet.

Nøglespillere: Slovenske Vid Belec i målet havde en rigtig god sæson i Serie B, hvor han var en af de store profiler hos Salernitana. Obi på midtbanen, som lige er kommet til fra Chievo, har masser af Serie A-erfaring, og det får man brug for i den kommende sæson.

Salernitanas forventede startopstilling (3-5-2): Belec, Bogdan, Gyomber, Veseli, Zortea, Coulibaly, Di Tacchio, Obi, Ruggeri, Djuric, Kristoffersen

Venezia

Gondolbyen Venedig er tilbage i Serie A igen efter 19 års fravær efter en god sæson i Serie B, hvor man var igennem playoff-spillet, før den sidste oprykningsplads var afgjort efter to opgør mod naboerne fra Cittadella.

Venezia er udråbt som den største kandidat til at rykke direkte ned i Serie B igen, og man kommer sandsynligvis også lidt i problemer i starten af sæsonen, fordi man ikke kan spille hjemme på det lille intime Stadio Pier Luigi Penzo. Man er i stedet tvunget til at spille i Ferrara på et neutralt stadion, fordi man er ved at gøre den normale hjemmebane klar til Serie A-fodbold.

Norditalienerne er godt i gang med at forstærke sig til den kommende sæson, hvor man blandt andre har hentet Heymans i Weesland-Beveren, Peretz i Maccabi Tel Aviv og Tessmann i FC Dallas - alle til midtbanen. Schnegg i østrigske Lask Linz og Ebuehi i Twente er hentet til forsvaret, mens man til det offensive har hentet Pimenta i Pedras Rubas i Portugal.

Venezia-ledelsen har fortalt, at man fortsat vil forstærke sig inden første spillerunde, hvor man skal på en svær opgave på udebane mod Napoli. Blandt andet er de offensive spillere Pinamonti fra Inter og Garritano fra Chievo rygtet til klubben samt Viola fra Benevento og Fratessi fra Sassuolo til midtbanen.

Klubben har valgt at beholde 38-årige Paolo Zanetti som træner. Han stod for en god omgang offensiv fodbold i seneste sæson, og Venezia var uden tvivl et af de bedste tekniske mandskaber i Serie B. Nu kommer man op og skal spille på et andet niveau i Serie A, hvor man vil være mindre spilstyrende, end det var tilfældet i seneste sæson, og selvom man er nedrykningskandidater, så forventer jeg, at man vil se et mandskab, som kommer til at underholde i flere opgør i Serie A med deres friske spillestil.

Kendetegn: Venezia var et af de mest underholdende og bedste tekniske mandskaber i Serie B i seneste sæson, og især på udebane gjorde man det rigtig godt, hvor det kun blev til tre nederlag i sæsonen. Skal man overleve i den kommende sæson, så skal man forsætte den gode stime på udebane med at hente point.

Svagheder: Det store spørgsmål omkring en oprykker er altid, om klubben og mandskabet er klar til det store spring op i Serie A. Kan de spillere, man henter ind gøre en forskel? Det kan tiden kun svare på. Man tabte seks hjemmekampe i seneste sæson, og skal man kunne overleve i den bedste række i Italien, så bliver man nødt til at blive mere stabile på hjemmebane.

Nøglespillere: Francesco Forte i angrebet scorede 17 mål for Juve Stabia i sæsonen 2019-20 i Serie B, og han fulgte op med 15 mål i seneste sæson for Venezia i Serie B. Han er hurtig og fysisk stærk, og han bliver et af de vigtige våben i den kommende sæson, hvis han får chancen i Serie A. Daan Heymans på den centrale midtbanen gjorde det godt i seneste sæson i den belgiske liga med otte mål i 30 kampe, og man har store forventninger til ham. Til sidst er der 36-årige finske Mäenpää i målet. Det blev kun til 11 opgør i seneste sæson, men han stod i hele playoff-spillet og gjorde det rigtig godt.

Venezias forventede startopstilling: 4-3-3: Mäenpää, Ebuehi, Modolo, Ceccaroni, Schnegg, Crnigoj, Heymans, Peretz, Aramu, Forte, Johnsen

Kommentarer

Feedback