18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2020: Danmark er på hjemmebane - Skotland - Analyse

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.

Kampprogram, Skotland

Fredag 18. juni 2021

21:00 England - Skotland


Tirsdag 22. juni 2021

21:00 Kroatien - Skotland


Fuldt kampprogram

Skotland fakta

Skotland på Twitter
@ScotlandFA
#SCO #SFA #ScotlandFA #TartanArmy #scotsaway

Skotland har omsider kvalificeret sig til en slutrunde igen efter mere end to årtiers tørke. Nu skal de tilmed spille mod naboerne fra England, og de har fået del i det fælles værtsskab. De skal dog ikke spille hjemme mod England, som skal spille på Wembley i alle deres tre gruppekampe. Til gengæld får skotterne fornøjelsen af at tage imod Kroatien og Tjekkiet hjemme på Hampden Park i Glasgow. 

Skotlands styrker

Skotlands spillestil og spillermateriale er muligvis blevet lidt mere raffineret de senere år. Alligevel er der næppe nogen tvivl om, at den største styrke stadig ligger i det fysiske spil. Hårde taklinger, der giver genlyd hele vejen over den Engelske Kanal, mandsmod og viljen til at kæmpe for sidemakkeren indtil sidste blodsdråbe er og bliver Skotlands varemærke. De skotske spillere bider tænderne sammen og gør alt for at gøre det helvede hedt for modspillerne. 

Det er Skotlands første slutrunde siden deltagelsen ved VM i 1998 i Frankrig. Nu skal de gæve spillere forsøge at vise, at fighterviljen i første omgang kan bringe dem videre fra gruppespillet.

Skotlands svagheder

Hvad skotterne har af mandsmod og fightervilje, mangler de til gengæld en del af, når det kommer til spillermateriale. Det er ikke så eksotiske klubber, som spillerne tørner ud for til dagligt. Alle spillerne er udelukkende fra det skotske og det engelske fodboldsystem. Bevares, det er ikke i sig selv noget problem.

Truppen består af en god portion spillere fra de to store hjemlige klubber Rangers FC og Celtic plus en hel del Premier League-spillere. Dette tilsat lidt glans og glød fra The Championship samt et par af de lidt mindre skotske klubber. 

Det lyder måske ikke så forfærdeligt igen, og det er det faktisk heller ikke. Skotland skal have fine muligheder for at gå videre fra gruppespillet. Problemet ligger nok i, at der måske er for mange ”rugbrødsspillere”. Og de teknikere, der er i truppen, når ikke op på et europæisk topniveau, som gør dem i stand til kontinuerligt at afgøre kampe på det her niveau. 

Vejen til EM 2021

Vejen til EM 2021 var lang, sej og hård for de kære skotter. De sluttede som nummer tre i Gruppe I i kvalifikationsturneringen, hvorfor de egentlig ikke skulle have været med til denne slutrunde. De fik dog en ekstra chance via Nations League-playoff-kampe. Egentlig sluttede de kun som nummer to i deres Nations League-gruppe, men da vinderne fra Tjekkiet allerede var sikret en billet til slutrunden, gik playoff-pladsen videre til Skotland. 

Her skulle de ud i to gysere, inden de kunne booke billetten. Først blev Israel besejret via straffesparkskonkurrence, og i finalen gik det ligesådan mod Serbien. 23 års slutrundetørke var dermed slut for den stolte nation. 

Skotlands EM-historik

Skotland har ikke været med til en EM-slutrunde siden 1996, hvor naboerne fra England var værter. Ved den lejlighed vandt de én kamp, spillede én uafgjort og tabte én. Fire point var desværre ikke nok til at gå videre, men nu får kilt-nationen endnu en mulighed for at gøre de hårdkogte skotske hjerter endnu mere stolte.

Skotland fakta

Skotland på Twitter
@ScotlandFA
#SCO #SFA #ScotlandFA #TartanArmy #scotsaway

Kampprogram, Skotland

Fredag 18. juni 2021

21:00 England - Skotland


Tirsdag 22. juni 2021

21:00 Kroatien - Skotland


Kampprogram, EM 2020: Danmark er på hjemmebane

Kommentarer

Feedback