18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Skotland - EM 2024 Fodbold

Opdateret
Frank PilantraEkspert Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Skotland

Søndag 23. juni 2024

21:00 Skotland - Ungarn


Fuldt kampprogram

Skotland fakta

Skotland på Twitter
@Cymru
##TogetherStronger, #YWalGoch, #TheRedWall

De fodboldtossede skottere står overfor en spændende EM-slutrunde, og selvom Skotland er havnet i en svær gruppe, hvor de møder Tyskland, Ungarn og Schweiz, så kan de overraske og man skal holde godt øje med dette skotske mandskab.

Den skotske trup ser interessant ud med spillere som Scott McTominay og John McGinn som nøglespillere, sammen med venstrebacken Andrew Robertson.

Skotland indleder EM 2024 med at møde værterne Tyskland i åbningskampen den 14. juni på Allianz Arena i München.

Odds på Skotland

Vinder Højeste odds Bookmaker
Skotland vinder Gruppe A 9,00
Skotland går videre fra Gruppe A 1,72
Skotland vinder EM 80,00

Skotlands styrker

Der er mange styrker at finde hos det skotske landshold, og traditionelt set har skotsk fodbold været kendt for fysisk spil. Det viser de især på dødbolde; både offensivt og defensivt. Vi må også give kreditter til landstræneren Steve Clarke, der har formået at få det bedste ud af sine spillere. Han er taktisk dygtig og har evnen til at tilpasse sin taktik efter modstanderen. Vi må heller ikke glemme de skotske fans, der ofte betragtes som den 13. spiller for Skotland. Samlet set er Skotland et disciplineret hold, der arbejder hårdt for hinanden.

Skotlands svagheder

En svaghed hos Skotland er manglen på dybde i truppen. Skader på nøglespillere og mangel på konkurrencedygtige alternativer kan påvirke holdets præstationer ved EM. Samtidig kan Skotland være lidt for afhængige af nøglespillerne i visse kampe og situationer. Med andre ord hviler meget på, at de bærende profiler leverer en god præstation.

Foto: GIORGI ARJEVANIDZE / AFP

Vejen til EM

Skotland kvalificerede sig ved at opnå andenpladsen i gruppe A i EM-kvalifikationen, hvor de endte efter Spanien.

Samlet set leverede skotterne en stærk præstation i kvalifikationen, hvor de formåede at hente flere point end Norge med stjerner som Haaland og Ødegaard.

I deres otte kvalifikationskampe scorede Skotland 17 mål og indkasserede otte, hvilket vidner om et stabilt hold, der både kan forsvare og angribe. I hjemmekampen mod stormagten Spanien vandt de med 2-0 efter to mål af Scott McTominay.

Mange andre nationer har sandsynligvis fået større respekt for Skotland efter alle deres flotte præstationer i kvalifikationen.

Skotlands EM-historik

Det skotske fodboldforbund blev grundlagt i 1873 og er det ældste fodboldforbund i verden efter det engelske. Skotlands fans, kendt som Tartan Army, har fået meget opmærksomhed for deres entusiastiske støtte til landsholdet. Gennem årene har Skotland haft mange fremragende fodboldspillere, hvor Kenny Dalglish, Denis Law og Jim Baxter skiller sig ud.

Skotterne deltog første gang ved en EM-slutrunde i 1992 i Sverige. De var med ved EM´96 i England og var senest kvalificeret ved EM 2020. Det er endnu ikke lykkes Skotland at gå videre fra gruppespillet. 

Skotland fakta

Skotland på Twitter
@Cymru
##TogetherStronger, #YWalGoch, #TheRedWall

Kampprogram, Skotland

Søndag 23. juni 2024

21:00 Skotland - Ungarn


Kampprogram, EM 2024 Fodbold

Kommentarer

Feedback