18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Polen - EM 2024 Fodbold

Opdateret
Frank PilantraEkspert Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Polen

Søndag 16. juni 2024

15:00 Polen - Holland


Fredag 21. juni 2024

18:00 Polen - Østrig


Tirsdag 25. juni 2024

18:00 Frankrig - Polen


Fuldt kampprogram

Polen kvalificerede sig til EM 2024 slutrunden efter straffesparksdrama i Play off-finalen mod Wales. Med stærk kollektiv og superstjernen Robert Lewandowski i spidsen kan Polen slå til mod alle hold, men det ligner en vanskelig mission for de polske spillere i denne gruppe med Holland, Frankrig og Østrig. 

Odds på Polen

Vinder Højeste odds Bookmaker
Polen vinder Gruppe D 12,00
Polen går videre fra Gruppe D 3,00
Polen vinder EM 2024 101

Se EM 2024 odds.

Polens styrker

Der skal nok komme god opbakning fra de mange polske fodboldfans på lægterne på de tyske EM-stadions. Lewandowski & Co. skal dog ramme topformen allerede i første gruppekamp, hvor de skal møde det skarpe hollandske mandskab.

Det kan blive et tæt opgør mod Østrig i anden runde, inden Polen slutter gruppespillet af med at skulle møde gruppefavoritten Frankrig. Her kan Polen håbe på, at Frankrig står med 6 point på kontoen og vil spare flere af deres største profiler. 

Polens spillestil og spillermateriale er blevet lidt mere raffineret de senere år med fokus på de tekniske færdigheder. Alligevel er der næppe nogen tvivl om, at den største styrke stadig ligger i det fysiske spil. Hårde taklinger, mandsmod og viljen til at kæmpe for sidemakkeren er Polens varemærke. De polske spillere bider tænderne sammen og gør alt for at gøre det hedt for modspillerne. 

I front skal Robert Lewandowski ikke have meget plads før bolden rammer netmaskerne. Han er blandt de bedste 9´ere nogensinde og han er nøglen til at afgøre de tætte kampe.

Nu skal de gæve spillere forsøge at vise, at fighterviljen i første omgang kan bringe dem videre fra gruppespillet.

Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP

Polens svagheder

Polen kommer med en smal trup og der er et massiv niveauspring fra Lewandowski og så næstbedste polske spiller. Får modstanderne held med at neutralisere Lewandowski, så har den polske offensiv ikke rigtig en plan b og det kan blive et problem mod de stærke gruppemodstandere.

Vejen til EM 

Vejen til EM 2024 var lang, sej og hård for Polen. De sluttede som nummer tre i Gruppe EI i kvalifikationsturneringen, hvor Albanien og Tjekkiet tog de første to pladser. De fik dog en ekstra chance via Nations League-playoff-kampe.

Her skulle de ud i to kampe, inden de kunne booke billetten. Først blev Estland besejret med 5-1 i semifinalen. Så gik turen til Wales, der var bookmakernes favorit til at tage EM-billetten. Men efter den forlængede spilletid stod der fortsat 0-0 på måltavlen og Polen trak sig sejrrigt ud af straffesparkskonkurrencen.

Polens EM-historik

Det bliver femte EM-slutrunde i træk for Polen, hvor kvartfinalepladsen ved EM 2016 er det hidtil bedste resultat.

Det lykkedes Polen at gå videre fra gruppespillet ved VM 2022, hvor de mødte Argentina, Mexico og Saudi-Arabien. Det blev dog til et 1-3 nederlag til Frankrig i ottendedelsfinalen. 

Kampprogram, Polen

Søndag 16. juni 2024

15:00 Polen - Holland


Fredag 21. juni 2024

18:00 Polen - Østrig


Tirsdag 25. juni 2024

18:00 Frankrig - Polen


Kampprogram, EM 2024 Fodbold

Kommentarer

Feedback