18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Europa League Odds 2021/22

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.
Kommentarer (1)

Af Peter Rubek Nielsen og Simon Henneberg

Her får du BetXperts optakt til Europa League 2021/2022. Se vinderodds, odds på gruppevinderne, odds for top-2 i grupperne og gennemgang af alle grupperne fra A til H.

Europa League 2021/2022 er gjort mere lukrativ for klubberne at deltage i. Antallet af deltagere i gruppespillet er skåret ned fra 48 til 32, og pengepræmierne er blevet endnu større. Turneringen har deltagelse af mange store hold, som lige så godt kunne have spillet med i Champions League. Dermed kan vi godt forvente masser af stjernestøv drysset henover Europa League-turneringen 2021/2022.

Heldigvis for dansk fodbold, FC Midtjylland og Brøndby IF har vi to danske hold med i turneringen i år. Læs vores gruppegennemgang og se, hvad der venter de to danske mandskaber.

Nederst i optakten finder du lidt mere viden om Europa Leagues struktur samt pengepræmier anno 2021/2022. 

Odds på Europa League 2021/2022: To hold er bookmakernes favoritter

Herunder har BetXpert oplistet markedets bedste odds på en vinder af Europa League 2021/2022. Her må Leicester og Napoli finde sig i at være favoritter. 

Odds på Europa League 2021/2022 - hvem vinder? Højeste odds Bookmaker
Et hold, der kommer ned fra Champions League 2,25
Leicester City 15,00
SSC Napoli 15,00
West Ham 17,00
Lazio 21,00
Real Sociedad 21,00
Leverkusen 21,00
Lyon 26,00
Eintracht Frankfurt 26,00
AS Monaco 35,00
Real Betis 36,00
PSV Eindhoven 41,00
Marseille 51,00
Celtic 26,00
Rangers FC 71,00
Røde Stjerne (Crvena Zvezda) 81,00
Galatasaray 81,00
SC Braga 81,00
Sparta Prag 101,00
FC Midtjylland 101,00
Dynamo Zagreb 101,00
Fenerbahçe 101,00
Olympiakos 101,00
Lokomotiv Moskva 101,00
Spartak Moskva 126,00
KRC Genk 151,00
Rapid Wien 151,00
Brøndby IF 151,00
Ludogorets Razgrad 151,00
Royal Antwerpen 176,00
Ferencváros 200,00
Legia Warszawa 201,00
Sturm Graz 201,00

OBS: Odds på Europa League 2021/2022 er fra onsdag den 8. september klokken 14.50. 

Odds på Europa League topscorer 2021/2022 Højeste odds Bookmaker
Ciro Immobile 10,00
Jamie Vardy 10,00
Wissam Ben Yedder 12,00
Lorenzo Insigne 12,00
Said Benrahma 17,00
Moussa Dembélé 17,00
Kelechi Iheanacho 17,00
Matteo Politano 17,00
Patrik Schick 17,00
Alexander Isak 19,00
Myron Boadu 21,00
Ricardo Horta 23,00
Islam Slimani 23,00
Michail Antonio 25,00
Zlatan Ibrahimović 81,00

Odds på Europa Leagues topscorer er senest opdateret tirsdag den 14. september klokken 09.31.

Kasper Schmeichel og Leicester CIty er sammen med Napoli bookmakernes favoritter til at løfte Europa League-trofæet i denne sæson. Dog lige med den hage, at det vurderes noget mere sandsynligt, at vinderen skal findes blandt et af de hold, som slutter treer i Champions League-gruppespillet. Disse hold ryger nemlig ned i Europa League-knockout-fasen. Læs eventuelt mere herom nederst i optakten. 

De danske islæt levnes ikke overraskende meget små chancer for at gå hele vejen. Du får i skrivende stund odds 101 på FC Midtjylland hos Onside Betting. Er du mere til et skud på de danske mestre, får du odds 151 hos LeoVegas. 

Herunder vil vi gennemgå alle Europa League-grupperne fra A til H. Som skrevet i indledningen, så kan du nederst i optakten læse lidt mere om turneringens struktur samt, hvad der er at hente af præmiepenge for klubberne. 

Europa League: Odds på Gruppe A

Herunder får du de bedste odds på Gruppe A i Europa League. Gruppen består af franske Olympique Lyon, skotske Rangers FC, tjekkiske Sparta Prag og danske Brøndby IF. 

Odds på Gruppe A - hvem vinder? Højeste odds Bookmaker
Olympique Lyon 2,10
Rangers FC 3,50
Sparta Prag 6,00
Brøndby IF 12,00
Odds på Gruppe A - hvem kommer i top-2? Højeste odds Bookmaker
Olympique Lyon 1,25
Rangers FC 1,55
Sparta Prag 2,15
Brøndby IF 4,00

 OBS: Odds på Gruppe A i Europa League er fra onsdag den 8. september klokken 15.28. 

Odds på Brøndby-succes i EL hos LeoVegas

Det ser lidt svært ud for Brøndby her i Europa Leagues Gruppe A. Skal bookmakernes odds stå til troende, skal Niels Frederiksens mandskab være glad, hvis det lykkes at snuppe 3.-pladsen og dermed ryge videre i Conference League. 

Omvendt vil det være noget af en overraskelse, hvis ikke franske Lyon formår at komme videre fra gruppen via en top-2-placering. 

Olympique Lyon

De syvdobbelte franske mestre fra Lyon er helt naturligt gjort til Gruppe A’s favoritter. Alle Lyons mesterskaber kom på rad og række, og det seneste af dem ligger helt tilbage i 2008.  

Siden dengang har storholdet fået tre 2.-pladser, fem 3.-pladser og herudover nogle meget skuffende resultater, ikke mindst 7.-pladsen i 2019/2020. I fjor endte Lyon på 4.-pladsen, hvorfor det ikke kunne blive til Champions League i denne sæson.

Nu står de i stedet i denne Europa Leagues Gruppe A med tre modstandere, som de bør være bedre end. Alt andet end en top-2-placering og videre avancement må betragtes som en fiasko for franskmændene. 

Klubben mistede sin største stjerne op til denne sæson, da Memphis Depay tog til FC Barcelona. Der er dog stadig store profiler i skikkelse af navne som Karl Toko Ekambi, Moussa Dembélé, Houssem Aouar, Xherdan Shaqiri, den franske landsholdsspiller og højreback Léo Dubois med flere. 

Rangers FC

De skotske mestre fra Rangers FC klarede ikke cuttet i Champions League-kvalifikationen, hvorfor de nu står i denne Europa League Gruppe A. 

Efter tvangsnedrykningen til League Two i 2012 har Rangers FC først skullet bruge fire sæsoner på at komme tilbage i Skotlands bedste fodboldrække. Der har de nu været i seks sæsoner inklusive den igangværende. 

Efter først en respektabel 3.-plads og herefter tre 2.-pladser i træk lykkedes det endelig Rangers at detronisere ærke- og lokalrivalerne fra Celtic i sidste sæson. Nu er de mørkeblå tilbage, hvor de mener, de hører til: som nummer ét i Skotland. 

Ser du på trupværdien hos Transfermarkt, vil du se, at Rangers' hold er under en tredjedel værd i forhold til Lyons ditto. En værdi på 775 millioner kroner er dog alligevel en høj sum. For at sætte det i relief kan det nævnes, at F.C. Københavns er på 275 millioner kroner, og FC Midtjyllands er på lige under 300 millioner. Eller måske mest relevante: Brøndbys, som jo er med i denne gruppe, er på 178. 

På nutidens Rangers-hold finder vi profiler som højreback og anfører James Tavernier. Han har tidligere optrådt for blandt andre Newcastle og har udviklet sig til en aldeles mål- og assistfarlig back. En del af målene kommer imidlertid fra straffespark. 

Herudover har Rangers en mindre parade af stjernenavne i offensiven – i hvert fald i skotsk målestoksforhold: Jermain Defoe, Kemar Roofe og Alfredo Morelos. Herudover har man hentet den zambiske landsholdsangriber Fashion Sakala i belgisk fodbold. I 2020/2021-sæsonen scorede han 13 gange i 28 kampe i Jupiler League for KV Oostende. Det skal blive yderst interessant at se, hvad angriberen kan i Skotland og selvfølgelig her i Europa League. 

Alfredo Morelos fortjener også et par ord yderligere med på vejen. Colombianeren har bombet pænt med mål ind i både ligaen og i Europa for Rangers, og faktisk er han også en flittig assistmager. Den tidligere HJK Helsinki-spiller døjer imidlertid en smule med temperamentet, hvorfor han hiver mange gule kort til sig. Ikke kun af en angriber at være, det ligger på linje med mange forsvarsspillere. 

Du får lidt af det hele, når du har Alfredo Morelos: En hård fighter, der forstår at gøre sig selv og sine medspillere målfarlige. 

Rangers kan helt sikkert godt gøre sig forhåbninger om at slutte i top-2 i denne gruppe. Det mest oplagte scenarie er selvfølgelig, at de skal kæmpe med Sparta Prag om 2.-pladsen. 

Sparta Prag

Tjekkerne fra Sparta Prag var også med i kvalifikationen til Champions League, men måtte ligesom skotterne tage til takke med Europa League. Man klarede først at overkomme Rapid Wien, men AS Monaco blev herefter for stor en mundfuld. 

Sparta Prag ligger som regel og kæmper med blandt andre Slavia Prag om at blive mestre i Tjekkiet. I sidste sæson var det således Sparta Prag, der trak det længste strå. 

Anføreren hedder Borek Dockal og er central og offensiv midtbanespiller. Han har en fortid i blandt andre Slavia Prag, Rosenborg og kinesisk og amerikansk fodbold. 

Af profiler kan også nævnes sidste års ligatopscorer Adam Hložek. Han scorede 15 mål og lagde op til yderligere otte af slagsen i 19 ligakampe. Meget imponerende. Guderne må vide, hvad det kunne være blevet til, hvis han ikke havde været ude med en slem skade i 14 kampe midt på sæsonen. 

På holdkortet har Sparta Prag også den tidligere FC Nordsjælland-spiller David Moberg Karlsson og ikke mindst danske Casper Højer Nielsen. Sidstnævnte kom til klubben op til denne sæson. Den tidligere AGF-back startede inde i sæsonens første tre kampe, men løb desværre ind i en grim skade og er derfor ude i lang tid. 

Sparta Prags samlede trupværdi er kun cirka halv så stor som Rangers’, men tjekkerne skal alligevel være i stand til byde skotterne op til dans i kampen om top-2. 

Brøndby IF

Alle gode gange tre. Brøndby er nemlig det tredje hold i denne Europa Leagues Gruppe A, som forsøgte at kvalificere sig til Champions League. For Brøndbys vedkommende blev østrigske RB Salzburg en alt for stor mundfuld. Der var ganske enkelt klasseforskel i begge felter, hvor kampene bliver afgjort. 

Da Brøndby trådte ind i Playoff-runden, var de imidlertid sikre på at komme i Europa League som minimum, og her står de nu. 

Hvad kan vi så forvente os af Brøndby? Realistisk set ikke det store. Omvendt er det faktisk en udmærket lodtrækning for dem. Den er svær, men bestemt ikke umulig at få nogle point i. På udebane vil alt over ét point dog være noget af en overraskelse. 

Omvendt må det forventes, at Brøndby, der har nogle fantastiske fans, godt kan bide lidt fra sig på hjemmebane. Her skal det særligt være muligt at få point ud af anstrengelserne mod Rangers FC og Sparta Prag. Alt mellem to til fire point på hjemmebane bør være indenfor de realistiske rammer. Det betyder selvfølgelig ikke, at man ikke har lov til at drømme om mere. 

Alt i alt vil tre til fem Brøndby-point nok være forventeligt i denne gruppe. Men igen: Det betyder ikke, at det er udelukket, at Niels Frederiksens mandskab overrasker og samler flere point. 

I bestræbelserne på at overraske positivt er det yderst vigtigt, at Brøndby ikke mistede forsvarskrumtap og anfører Andreas Maxsø i sommertransfervinduet. Han var meldt på vej til russisk fodbold, men handelen blev afblæst i sidste øjeblik. 

Næsten lige så vigtigt er det, at klubben fra Vestegnen stadig råder over sidste sæsons Superliga-topscorer, Mikael Uhre. Han er også startet godt ud i denne sæson, og skal Brøndby have den mindste chance for at slutte i top-2 endsige top-3 i denne gruppe, så skal Maxsø og Uhre være på toppen. 

Sidste sæsons måske største Brøndby-navn var Jesper Lindstrøm. Han er solgt til Frankfurt i den tyske Bundesliga, hvorfor en ny spiller skal stå for størstedelen af de kreative indslag i offensiven. Hertil har man hentet Mathias Greve i Randers FC. Det er i skrivende stund endnu for tidligt at fælde dem over, hvorvidt den transfer er et hit eller ej. 

Det skal blive meget interessant at følge de danske meste i dette Europa League-gruppespil. 

Europa League: Odds på Gruppe B

Her får du først en oversigt over de bedste odds på Gruppe B i Europa League. Gruppen består af franske AS Monaco, hollandske PSV Eindhoven, spanske Real Sociedad og østrigske Sturm Graz. 

Odds på Gruppe B - hvem vinder? Højeste odds Bookmaker
Real Sociedad 2,30
AS Monaco 3,00
PSV Eindhoven 4,35
Sturm Graz 21,00
Odds på Gruppe B - hvem kommer i top-2? Højeste odds Bookmaker
Real Sociedad 1,30
AS Monaco 1,45
PSV Eindhoven 1,85
Sturm Graz 5,00

 OBS: Odds på Gruppe B i Europa League er fra onsdag den 8. september klokken 15.35. 

Odds på Europa League Gruppe B hos Mr Green

Sturm Graz er kommet i menneskehænder her i Europa Leagues Gruppe B. Østrigerne levnes ikke mange chancer mod Real Sociedad, AS Monaco og PSV Eindhoven. Tror du på, at det undertippede hold kan snyde alt og alle med en top-2-placering, er der odds 5,00 at hente hos LeoVegas.

AS Monaco

Monegaskerne blev nummer tre i Frankrig i sidste sæson, hvorfor de skulle ud i Champions League-kvalifikationskampe. Først klarede de at slå Sparta Prag ud, men herefter røg de ud i den afgørende runde mod Shakhtar Donetsk. Dette efter to meget tætte opgør. 

Derfor er AS Monaco at finde på næstøverste hylde i Europa i denne sæson. Det betyder dog ikke, at de per definition får det nemt her, ej heller selvom de var i øverste seedningslag ved lodtrækningen. PSV Eindhoven og Real Sociedad må forventes at kunne yde modstand, som det franske hold kan få svært ved at hamle op med. 

Faktisk mener bookmakerne, at det baskiske hold skal være favoritter til at vinde gruppen, selvom de blot var i tredje seedningslag ved lodtrækningen.

Profilerne, der skal bære Monaco gennem gruppespillet og videre til knockout-fasen, er ikke mindst midtbanemand Aleksandr Golovin, angriber og anfører Wissam Ben Yedder, angrebskollega Kevin Volland, den defensive midtbanemand Aurélien Tchouaméni og centerforsvareren Benoît Badiashile. 

Franskmændene råder også over blandt andre spanske Cesc Fàbregas, men den 34-årige eks-FC Barcelona-spiller har endnu ikke brændt sig fast på holdet. 

PSV Eindhoven

PSV Eindhoven er vicemestre i Holland. Derfor skulle de forsøge at komme igennem Champions League-kvalifikationen. Her blev Benfica imidlertid endestationen i Playoff-runden. Inden da havde de stærke hollændere ellers elimineret Galatasaray og FC Midtjylland. 

Derfor er de nu at finde her i Europa Leagues Gruppe B, hvor de ifølge bookmakerne nok skal regne med gruppens 3.-plads og dermed videre adgang til Conference League. Det er dog noget, som hollænderne har i sinde at udfordre. 

Det har de bestemt også holdet til. Holdets mest prominente navn er uden tvivl VM-finalematchvinderen fra 2014, Mario Götze. Han ligger på den centrale del af midtbanen og strør om sig med gode bolde til holdkammeraterne. Herudover har han også selv stadig næse for at score. 

Heldigvis for PSV Eindhoven er der flere spændende spillere i truppen. Her tænkes der ikke mindst på offensivspilleren Cody Gakpo. Det er en ung spiller, som man har store forventninger til, af egen avl. 

Noni Madueke, en endnu yngre offensivspiller, viste mod FC Midtjylland, at han meget vel kan gå en stor fremtid i møde. Han var hurtig, udfordrende og målfarlig, hvilket er ethvert forsvars mareridt. Selvom han kun er 19 år, er han allerede blevet engelsk U21-landsholdsspiller. Fortsætter han med at imponere lige så meget i Æresdivisionen og de europæiske turneringer, så er det blot et spørgsmål om tid, før vi også ser ham på A-landsholdet. 

Herudover er det værd at nævne den centrale midtbanespiller og tidligere Premier League- og Brighton-mand Davy Pröpper og den tidligere FC Augsburg-back Philipp Max. Sidstnævnte har en særdeles god evne til at producere assists. 

Det skal blive spændende at følge det hollandske hold i denne Gruppe B i Europa League. 

Real Sociedad

Klubben fra Baskerlandet er bookmakernes favorit til at vinde Gruppe B. Dette endda selvom La Liga-holdet kun var i 3. seedningslag, da der skulle trækkes lod til grupperne. 

Ser man på Transfermarkts anslåede trupværdier, så fører Real Sociedad da også med 185 millioner kroner ned til AS Monaco og cirka 1,6 millioner kroner ned til PSV. Imanol Alguacils mandskab er vurderet til lige under 2,8 milliarder millioner kroner per 6. september 2021.

Når du slutter som nummer fem i La Liga, hvilket var tilfældet for Sociedad i fjor, så er det også en form for kvalitetsstempel i sig selv. 

Holdets vel nok største navn og stjerne er den tidligere Manchester City-spiller David Silva. Selvom dåbsattesten siger 35 år, så har Silva stadig meget at give det her Sociedad-hold, som han da også er fast mand for. 

Herudover er det ikke mindst værd at nævne holdets skandinaviske islæt. Det svenske angrebstalent Alexander Isak slår nemlig sine folder i klubben. Det gjorde han rigtig godt i sidste sæson, hvor det blev til 17 mål i 34 ligakampe – altså ét mål i hver anden kamp. Meget flot statistik for en 21-årig svensker i Spaniens bedste række. 

Foruden Isak har truppen også en nordmand i skikkelse af Alexander Sørloth. Den tidligere FC Midtjylland- og Crystal Palace-spiller har også været en tur i Bundesligaen og SüperLig de seneste sæsoner. Her er det klar 2019/2020-sæsonen, som står mest positiv ud. Det blev til intet mindre end 24 mål og ni assists i 34 SüperLig-kampe for Trabzonspor, hvilket fik RB Leipzig til at snuppe angriberen. 

Opholdet hos Red Bull-giganten var dog ikke nogen kæmpe succes, hvorfor nordmanden nu er udlejet til Sociedad for hele sæsonen. 

Europa League 2021/2022 bliver Sociedads tredje gruppespil i turneringen siden 2017/2018-sæsonen. Begge foregående gange er man gået videre. I 2018 røg man senere ud til RB Salzburg, mens det i 2020/2021 var Manchester United, som blev for stor en mundfuld.  

Sturm Graz

Gruppe B’s ubekendte og ubeskrevne blad er østrigske Sturm Graz. Klubben er som regel at finde i toppen af den østrigske Bundesliga, men vi skal tilbage til 2011 for at finde det seneste mesterskab. I sidste sæson blev det til en 4.-plads. 

Truppen består af lutter ukendte navne for den gennemsnitslige danske fodboldfan. De to spillere, der er vurderet til at have den højeste markedsværdi af Transfermarkt, er den defensive midtbanespiller Jon Gorenc Stankovic og angriberen Kelvin Yeboah. De er begge vurderet til 3,50 millioner euro, svarende til 26 millioner kroner. 

Holdet spiller generelt mange målrige kampe i den hjemlige liga. Spørgsmålet er imidlertid, om træner Christian Ilzer vælger en mere defensiv og kontrolleret tilgang til tingene her i Europa League. Dette i ren og skær respekt for de gode modstandere her i Gruppe B. For underholdningens skyld kunne man håbe, at træneren vurderer, at de vil klare sig bedst ved at spille deres normale spil. I så fald kan vi godt forvente en del mål i Sturm Graz’ kampe. 

Europa League: Odds på Gruppe C

Herunder får du de bedste odds på Gruppe C i Europa League. Gruppen består af italienske Napoli, engelske Leicester, russiske Spartak Moskva og endelig polske Legia Warszawa. 

Odds på Gruppe C - hvem vinder? Højeste odds Bookmaker
SSC Napoli 2,20
Leicester City 2,30
Spartak Moskva 8,00
Legia Warszawa 26,00
Odds på Gruppe C - hvem kommer i top-2? Højeste odds Bookmaker
Leicester City 1,10
SSC Napoli 1,15
Spartak Moskva 3,50
Legia Warszawa 8,00

OBS: Odds på Gruppe C i Europa League er fra onsdag den 8. september klokken 15.42.

Spartak Moskva og Legia Warszawa får det troligt her, hvis vi tager bookmakernes odds på Gruppe C for gode varer. De to klubber er da også klart underlegne, når det kommer til økonomi og spillertrupper mål op imod Leicester og Napoli. 

SSC Napoli

Napolis stjerner er bookmakernes favoritter til at vinde Europa Leagues Gruppe C og dette med rette. Holdet er stærkt besat over hele linjen, og særligt offensiven falder i øjnene. Napolitanerne har da også været kendte for deres flotte, offensive fodbold, siden de kom tilbage i Serie A i 2007. 

I dag hedder de største offensive profiler Lorenzo Insigne, der er anfører, Dries Mertens, Hirving Lozano og nigerianske Victor Osimhen. 

På midtbanen huserer der også et par stærke navne, ikke mindst Fabián Ruiz og Piotr Zielinski. Bemærk også, at den tidligere FC Nordsjælland-spiler Stanislav Lobotka stadig er at finde i klubben. Slovakken har haft svært ved at bide sig fast i startopstillingen, men måske tiden er kommet for ham i denne sæson. 

I midterforsvaret huserer blandt andre Kalidou Koulibaly. Den stærke senegaleser har tidligere været rygtet til endnu større klubber, men er altså endnu at finde i Diego Maradonas tidligere klub. 

På højre back huserer den italienske landsholdsspiller Giovanni Di Lorenzo. Han er ikke mindst kendt for sin kontante spillestil, hvilket ofte kaster gule kort af sig. 

Napoli er egentlig mest vant til at være med i Champions League, men har nu for anden sæson i træk måttet stille sig tilfreds med Europa League. Sidste år blev Napoli slået ud af Granada lige efter gruppespillet. 

Alt andet end videre avancement vil være en stor fiasko for det italienske mandskab. 

Leicester City

Landsholdsmålmand Kasper Schmeichel har været i Leicester City siden 2011. Her har han været med til at føre klubben fra en status af blød mellemvare til at være et af de hold, der kan gøre sig forhåbninger om top-4 i Premier League. Mesterskabet i 2016/2017 står selvfølgelig som højdepunktet i klubbens historie. De seneste to sæsoner er det blevet til en 5.-plads i ligaen. 

I sidste sæsons Europa League røg Leicester ud mod Slavia Prag i runden efter gruppespillet. 

Foruden Kasper Schmeichel, der blev udnævnt til anfører op til denne sæson, råder Leicester også over en anden dansker i skikkelse af Jannik Vestergaard. Midterforsvareren er kommet til fra Southampton.

Et andet ”dansk” islæt er Daniel Amartey. Han er ganske vist fra Ghana, men har en fortid i dansk fodbold hos F.C. København. Amartey var defensiv midtbanespiller i FCK-tiden, men han har det seneste års tid primært optrådt i forsvaret for Leicester. 

I den anden ende af banen er Jamie Vardy, som blev Premier League-topscorer i 2019/2020, den største profil. Den tidligere Fleetwood-angriber er dog blevet 34 år, og det varer måske derfor ikke længe, før yngre kræfter overhaler ham. Her tænkes der selvfølgelig på 22-årige Patson Daka, hentet i RB Salzburg op til denne sæson, og 24-årige Kelechi Iheanacho. 

Ligesom Napoli vil alt andet end videre avancement også være en fiasko for Leicester. 

Spartak Moskva

Hovedstadsklubben fik lidt oprejsning i sidste sæson, hvor de blev nummer to i den russiske Premier League. Året forinden sluttede holdet på en skuffende 7.-plads. 

Sølvmedaljerne betød, at den store Moskvaklub skulle forsøge sig i kvalifikationen til Champions League. Her trådte de ind i 3. runde, hvor Benfica viste sig for stærke. Portugiserne vandt begge opgør med 2-0, og dermed måtte Spartak Moskva ”nøjes” med Europa League. 

Russisk fodbold er ikke just det, som de fleste danskere følger mest med i, men der er alligevel et par kendte navne i Spartaks trup. Først og fremmest er der den hollandske wing-angriber Quincy Promes. Han har tidligere været i blandt andre Ajax og Sevilla. 

Herudover råder klubben også over Henrik ”Henke” Larssons søn, angriberen Jordan Larsson. Den 24-årige angriber har en fortid svensk og hollandsk fodbold for klubber som Helsingborgs IF, NEC Nijmegen og IFK Norrköping.

Tager man niveauet i betragtning i de tidligere ligaer, er det faktisk ikke, fordi at Jordan Larsson har scoret nævneværdigt mange mål. Legendesønnen ser dog ud til at have fundet formen og takterne i Rusland, hvor han per 7. september 2021 har scoret 25 gange og lagt op til ni mål i 68 kampe for Spartak Moskva. 

Slutteligt er det værd at fremhæve den tidligere Liverpool-, Chelsea- og Inter-spiller Victor Moses. Nigerianeren er efterhånden blevet 30 år og huserer altså nu i den russiske Premier League. 

Spartak Moskva skal naturligvis se, om ikke de kan spille med om top-2-pladserne. Bliver det for svær en opgave, kan man godt forlange af storklubben, at den tager sig af gruppens 3.-plads. 

Legia Warszawa

Det polske hold Legia Warszawa må siges at være store underdogs her i Gruppe C i Europa League. Truppen er af Transfermarkt vurderet til en værdi af lidt under 200 millioner kroner. Det blegner lidt ved siden af gruppens øvrige summer på 985 millioner, fire milliarder og 3,8 milliarder for henholdsvis Spartak Moskva, Leicester og Napoli. 

Lige så store de polske mestre er i Polen, lige så små er de i det her selskab. Så kan det godt være, de har vundet Ekstraklasa to år i streg og inden da vandt sølv to år i streg og dermed er vant til at vinde kampe, men springet op til modstanderne i denne gruppe er meget stort – særligt til Leicester og Napoli. 

Hvis Legia skal have den mindst chance for at slutte i top-2 eller top-3 i denne gruppe, så skal de først og fremmest blive bedre til at lukke af i egen ende. I kvalifikationen til Champions League spillede de seks kampe. Heraf formåede de kun at holde nullet to gange, ude mod upåagtede FC Flora og hjemme mod Bodø/Glimt. 

Inden vi begraver Legia Warszawa helt i dette gruppespil, skylder vi at nævne, at de faktisk har et par fine spillere i truppen. Mange husker måske offensivspilleren Josué fra hans tid i klubber som FC Porto og Galatasaray. Portugiseren er i dag blevet 30 år gammel. På trods af det fine cv kniber det alligevel en smule med at være fast mand. 

Ellers kan man fremhæve Luquinhas, som spiller på den offensive midtbane. Brasilianeren er 24 år og er mest farlig som assistmager. Slutteligt fortjener venstrebacken Filip Mladenovic at blive nævnt. Han er både assist- og målfarlig, og så hører han til blandt truppens dyreste spillere. 22 millioner kroner er han værd, hvis man spørger Transfermarkt. 

Legia Warszawa nærer formentlig ikke meget håb om en top-2-placering, men satser nok i stedet på at de kan drille Spartak Moskva i det, som meget vel kan blive kampen om 3.-pladsen. 

Europa League: Odds på Gruppe D

Herunder får du de bedste odds på Gruppe D i Europa League. Gruppen består af græske Olympiakos, tyske Frankfurt, tyrkiske Fenerbahçe og belgiske Royal Antwerpen. 

Odds på Gruppe D - hvem vinder? Højeste odds Bookmaker
Eintracht Frankfurt 2,00
Olympiakos 4,50
Fenerbahçe 4,55
Royal Antwerpen 10,00
Odds på Gruppe D - hvem kommer i top-2? Højeste odds Bookmaker
Eintracht Frankfurt 1,30
Olympiakos 1,80
Fenerbahçe 2,00
Royal Antwerpen 2,75

 OBS: Odds på Gruppe D i Europa League er fra onsdag den 8. september klokken 15.49.

Odds på Europa League hos LeoVegas

Brian Priskes mandskab, Royal Antwerpen, er ikke levnet mange chancer for at vinde denne Gruppe D. Så ser det straks lidt mere realistisk ud, at de kan klemme sig ind i top-2 og dermed gå videre til knockout-fasen. Det får du lige nu odds 2,75 på hos LeoVegas. 

Tror du på, at Brian Priske kan føre Antwerpen, der blandt andre har Viktor Fischer på holdet, til en gruppesejr, er der odds 10,00 at hente hos NordicBet. 

Det bliver dog ikke nemt at fravriste Frankfurt gruppesejren, da tyskerne ser ud til at være gruppens klar stærkeste mandskab. 

Olympiakos

Olympiakos har næsten enevælde i Grækenland. Storklubben har således vundet det nationale mesterskab 17 ud af de seneste 21 sæsoner – heriblandt de seneste to sæsoner. Klubben er i den nævnte periode blevet nummer tre én gang og nummer to tre gange. 

Det er med andre ord et sejrsvant hold, som tropper op til denne Europa League 2021/2022. Faktisk har Olympiakos siden årtusindeskiftet været meget vante til at være med i Champions League, men i år glippede kvalifikationen. Ludogorets, der senere røg ud i den afgørende runde mod Malmø FF, vandt på straffespark i 3. runde. 

Truppen tæller flere kendte navne, hvis man har fulgt med i Europas største ligaer de seneste fem-ti år. Her kan nævnes den tidligere Marseille-spiller Mathieu Valbuena, eks-Granada-angriberen Youssef El Arabi, Yann M’Vila, der har en fortid i blandt andre Inter og St. Étienne, Rony Lopes, der er på leje fra Sevilla, venstrebacken Rúben Semedo med en fortid i eksempelvis Sporting Lissabon og Villarreal med flere.

En af de største stjerner er imidlertid den noget mere ukendte centrale midtbanespiller Mady Camara. Han er en stærk og kontant spiller, som også tegner sig for et mål i ny og næ. Han har så sent som i år været sat i forbindelse med et skifte til Napoli og har tidligere angiveligt tiltrukket sig positiv interesse fra Newcastle og Watford. 

Det skal bestemt være muligt for Olympiakos at gøre sig gældende i kampen om top-2, men det tegner til at blive en utrolig tæt gruppe. 

Eintracht Frankfurt

Frankfurt er favoritter til at vinde denne Gruppe D og dermed også klare kandidater til at komme i top-2 og gå videre. 

Hjemme i Bundesligaen er Frankfurt lidt en sjov fisk. De popper indimellem op og fyrer en kanonsæson af og slutter i top-3, men de kan lige så vel slutte som nummer 13 eller 16. Du ved ikke helt, hvad du får af Frankfurt, inden en ny sæson går i gang. 

De seneste fire sæsoner har klubben dog ikke sluttet ringere end 9.-pladsen, hvilket begynder at ligne noget kontinuitet. I fjor blev det til en 5.-plads, hvorfor man nu er kvalificeret til dette Europa League-gruppespil.

Den store angrebsstjerne André Silva er solgt til ligakonkurrenterne fra RB Leipzig, så nu er det primært op til nyerhvervelsen Rafael Borré at score målene. Colombianeren er hentet på en fri transfer fra River Plate op til denne sæson. 

Foruden Borré skal det blive spændende at følge norske Jens Petter Hauge. Den tidligere Bodø/Glimt-spiller slog ikke til i AC Milan og er derfor nu udlejet til Frankfurt for hele sæsonen. Slette tunger vil imidlertid mene, at han aldrig rigtig fik chancen i Milanoklubben. Nordmanden er dog kun 21 år, så han har stadig rigeligt med tid til at slå igennem i Støvlelandet. Han er i hvert fald kommet rigtig godt fra land i Bundesligaen med to mål i tre kampe. 

Når vi snakker om Frankfurt, er vi naturligvis også nødt til at komme ind på danske Jesper ”Jobbe” Lindstrøm. Den tidligere Brøndby IF-spiller havde en supersæson sammen med resten af BIF-holdet i fjor, hvor det som bekendt blev til et dansk mesterskab. Nu er der store forventninger og forhåbninger til, at den landsholdsaktuelle offensivspiller kan slå igennem i det tyske. Forhåbentlig bliver det til en masse spilletid her i Europa League 2021/2022. 

Der er som tidligere nævnt i Olympiakos-afsnittet tale om en gruppe, er meget vel kan blive utrolig tæt. Alligevel må det betegnes som værende lidt af en fiasko, hvis ikke tyskerne formår at komme i top-2.

Fenerbahçe

Mathias “Zanka” Jørgensen har fået revet sin kontrakt med Fenerbahçe i stykker. Dermed er den tyrkiske storklub nu uden danskere igen. 

Meget skuffende og overraskende har Fenerbahçe ikke vundet SüperLig i de seneste syv sæsoner, hvor man et enkelt år endte helt nede på 7.-pladsen. Dette skyldes ikke mindst, at konkurrencen er blevet større i ligaen. Flere klubber byder sig til, og det er derfor ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt Galatasaray eller Fenerbahçe skal vinde. De dage er passé. 

Symptomatisk for tyrkiske klubber råder Fenerbahçe over en del løntunge spillere, som ikke helt slog til i top-5-ligaer, og/eller som for længst har toppet. I Fenerbahçes tilfælde er her p.t. tale om:

Steven Caulker (29 år), Luiz Gustavo (34 år), Mesut Özil (32 år) og Enner Valencia (32 år). 

Det er helt sikkert set værre, eller hvad man skal sige, i tyrkisk fodbold. Der er dog ingen tvivl om, at disse spillere er meget løntunge. Heldigvis for Fenerbahçe er her ikke tale om, at nogle af spillerne er faldet helt igennem, hvorfor de tilsyneladende betaler lidt tilbage i form af fint spil. 

Enner Valencia havde eksempelvis en umærket 2020/2021-sæson. Her bidrog han med 12 mål og fem assists i 34 SüperLig-kampe. Alligevel måtte Fenerbahçe tage til takke med 3.-pladsen i ligaen. 

Til sidst skal det med, at Fenerbahçe har lejet uruguayanske Diego Rossi for hele sæsonen i Los Angeles FC. Den 23-årige kantspiller har næsten scoret mål for sjov i MLS i de seneste sæsoner. Her er det blevet til 43 mål og 17 assists i 101 kampe. Han skal blive yderst interessant at følge på europæisk jord her i Europa League. 

Fenerbahçe vil helt sikkert gå efter top-2, men realistisk set kan de lige så godt blive nummer fire, som de kan vinde gruppen. Meget svært at spå om, hvordan tyrkerne klarer sig i denne Gruppe D. 

Royal Antwerpen

Royal Antwerpen har pludselig fået en del dansk islæt. Først blev den tidligere FC Midtjylland-træner Brian Priske hentet ind som ny træner i klubben. Senere i sommerens transfervindue hentede klubben så Viktor Fischer i F.C. København. Dermed er der for mange danske fodboldfans et ekstra incitament for at holde lidt øje med Antwerpen, ikke mindst her i Europa League 2021/2022.

Foruden de to danskere er der faktisk også et par andre navne i truppen, som måske vækker genkendelse. Navnemæssigt er truppens største stjerne nemlig den tidligere Cagliari-, AS Roma- og Inter-spiller Radja Nainggolan. Belgieren er efterhånden blevet 33 år, men kunne meget vel stadig få en stor indflydelse på dette hold. 

Mange kan nok også huske forsvarsspilleren Ritchie De Laet fra hans tid i klubber som Aston Villa, Leicester og Middlesbrough. Inden turen hjem til Belgien var han et enkelt år i Australien hos Melbourne City fra sommeren 2018 til sommeren 2019. 

Holdets anfører, Faris Haroun, har også en fortid i engelsk fodbold hos Middlesbrough. Den centrale midtbanespiler slog sine folder i det engelske fra 2011 til 2014. Det sidste halve år på den britiske ø tilbragte han imidlertid hos Blackpool. 

Brian Priske benytter primært et 4-2-3-1-system, hvor der altså kun er plads til én central angriber. Her er Royal Antwerpen særdeles godt besat. Op til denne sæson har de nemlig hentet tre angribere i skikkelse af schweizeren Michael Frey, tanzanieren Mbwana Samatta og tyske Johannes Eggestein. 

Bevares, det er ikke kendte navne, som alle og enhver kender, men de har alle tidligere bevist, at de kan score mål på et højt niveau. Johannes Eggestein har erfaring fra både den tyske og østrigske Bundesliga, men formåede dog ikke bombe den tyske i stykker. Her blev det til fem mål i 46 kampe. I den østrigske blev det til 12 mål i 28 kampe. 

Det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at vi her på BetXpert er mest spændte på at følge de to andre angribere. 27-årige Michael Frey har scoret udmærket i den schweiziske liga, men har for alvor brændt banen af i Jupiler League, som på papiret er en endnu stærkere liga. 12 mål i 27 ligakampe for Waasland-Beveren var nok til at overbevise Royal Antwerpen om angriberens kvaliteter. Det er indtil videre blevet til hele syv mål i fem kampe for Priskes klub. Fem af målene blev scoret i én og samme kamp mod Standard Liège. 

Slutteligt har vi Mbwana Samatta. Den 28-årige mand fra Tanzania er lejet i Fenerbahçe, hvor han ikke helt slog til. Han har dog tidligere vist, at han kan score masser af mål. I 2018/2019 scorede han 23 gange i 38 ligakampe for KRC Genk. Det blev desuden også til ni mål 12 kampe i Europa League-regi. Det skal dog med, at angriberen overhovedet ikke slog til i 2019/2020-sæsonen hos Aston Villa. 

Antwerpens odds for at gå videre er ikke just gode, hvis man skal tro bookmakerne. Vurderingen fra BetXpert er dog, at de godt kan nære et håb om i hvert fald top-3. 

Europa League: Odds på Gruppe E

I Gruppe E finder vi Lazio, Lokomotiv Moskva, Marseille og Galatasaray. Nedenfor finder du de bedste odds på Gruppe E i Europa League 21/22. 

Europa League 2021/22: Hvem vinder Gruppe E? Højeste odds Bookmaker
Lazio 2,00
Marseille 4,50
Galatasaray 6,50
Lokomotiv Moskva 8,50
Odds på Gruppe E - hvem kommer i top-2? Højeste odds Bookmaker
Lazio 1,35
Marseille 1,60
Galatasaray 2,10
Lokomotiv Moskva 2,75

Odds er senest opdateret onsdag den 8. september klokken 14.06.

Lazio

Den italienske hovedstadsklub Lazio har to europæiske titler i trofæskabet, og de blev begge vundet i 1999. Den 19. maj 1999 var de i finalen i den allersidste udgave af UEFA Cup Winners Cup. Her var modstanderen Mallorca på Villa Park i Birmingham. Sven-Göran Eriksson, der dengang var Lazio-manager, rådede over et klassemandskab bestående af stjerner som Alessandro Nesta, Pavel Nedved, Christian Vieri, Marcelo Salas og så videre. Stjerner af den kaliber er ikke at finde i den nutidige Lazio-trup.

Lazio vandt dengang finalen 2-1 på mål af Vieri og Nedved, mens Mallorcas mål blev sat ind af Dani, der efterfølgende blev solgt til FC Barcelona. 

I den forgangne sæson var Lazio at finde i Champions League, og her gik de videre fra en gruppe bestående af Dortmund, Club Brügge og Zenit. I ottendedelsfinalen ventede de forsvarende mestre fra Bayern München dog, og det var en alt for stor mundfuld for Lazio, der tabte med samlet 2-6. Det var med den succesfulde træner Simone Inzaghi ved roret, men han er ikke længere i klubben, da han skrev under med Inter i sommer. I stedet er det Maurizio Sarri, der nu er Lazio-manager, og det er gået strålende indtil videre. Lazio topper Serie A med seks point og en målscore på 9-2 efter de første to kampe i sæsonen. 

Holdets største profil er Ciro Immobile, der i øjeblikket også er topscorer i Serie A med fire mål. Udover Immobile kan spillere som Sergej Milinkovic-Savic og Luis Alberto også nævnes blandt profilerne på holdet. 

Lazio er bookmakernes største favorit til at vinde Gruppe E. Du kan få odds 2,00 på det romerske hold som gruppevinder hos Mr Green.

Lazio åbner Europa League-gruppespillet med en svær udebanekamp i Istanbul mod Galatasaray.

Lokomotiv Moskva

Gruppens andet hovedstadshold er russiske Lokomotiv Moskva. I den føromtalte Cup Winners Cup fra 98/99-sæsonen var Lokomotiv Moskva faktisk blandt de sidste fire, men her stod de senere vindere fra Lazio altså i vejen for finalepladsen. Lokomotiv tabte på reglen om udebanemål, da det hjemme i Moskva var endt 1-1, mens opgøret på Stadio Olimpico endte uden mål. To år i træk nåede Lokomotiv Moskva helt frem til semifinalen i den turnering, og det er deres største europæiske meritter til dato. 

Lokomotiv Moskva har været i Champions League-gruppespillet tre år i træk, men i år må de altså nøjes med Europa League. I sidste sæsons Champions League blev de sidst i en hård gruppe, der talte Bayern München, Atlético Madrid og Red Bull Salzburg. De vandt ikke en eneste kamp i gruppen, men formåede at spille tre gange uafgjort. To gange mod Atlético og en enkelt gang mod Red Bull Salzburg. 

Lokomotiv Moskva har startet sæsonen udmærket i den russiske Premier League. Sammen med Zenit er de det eneste hold, der endnu ikke har tabt i sæsonen efter seks spillerunder. Lokomotiv ligger nummer fire i tabellen i skrivende stund, men de har kun to point op til Zenit, der topper tabellen.

Holdet består af profiler som Fedor Smolov, Anton Miranchuk og Rifat Zhemaletdinov. Lokomotiv Moskva åbner Europa League-sæsonen med en hjemmekamp mod Marseille. 

Marseille

Den franske storklub Marseille er den eneste franske klub, der har formået at vinde Champions League. I 2018 var de i Europa League-finalen, der blev spillet på Lyons hjemmebane. Modstanderen var Atlético Madrid, og de var for stor en mundfuld for Marseille, der tabte med hele 0-3. 

I sidste sæson var Marseille at finde i Champions League-gruppespillet, men her endte de noget skuffende sidst i gruppen, der foruden Marseille talte Manchester City, Porto og Olympiakos. 

Olympique Marseille er trænet af argentinske Jorge Sampaoli, der tiltrådte som Marseille-boss i februar måned, hvor han tog over efter André Villas-Boas. 

Marseille har oprustet kraftigt til denne sæson, hvor spillere som Gerson, Leonardo Balerdi og Pol Lirola er hentet til. Derudover har man lejet interessante spillere som Cengiz Ünder og Mattéo Guendouzi. 

Af profiler på holdet kan Dimitri Payet, Duje Caleta-Car, Boubacar Kamara og den polske angriber Arkadiusz Milik nævnes. 

Galatasaray

Den tyrkiske storklub Galatasaray var ikke at finde i et europæisk gruppespil i sidste sæson, men nu er de tilbage i den næstfineste europæiske klubturnering. En turnering, de vandt tilbage i 2000, da den stadig gik under navnet UEFA Cup. Her besejrede de i øvrigt Arsenal i finalen, der dengang blev spillet i Parken. 

Galatasaray har siden finalen i 2000 ikke været tæt på at nå en europæisk finale. De var blandt de sidste otte i Champions League i 12/13-sæsonen, hvor de rådede over store stjerner som Didier Drogba og Wesley Sneijder. Real Madrid var dog for stor en udfordring i kvartfinalen, og tyrkerne tabte med samlet 3-5. 

I det netop overståede transfervindue hentede Galatasaray blandt andre danske Victor Nelsson til klubben, og det skal blive spændende at se, om den tidligere FCK-spiller formår at bide sig fast i startelleveren. 

Galatasaray har stadig profilerede spillere på holdet, omend navnene ikke er så store, som de var før i tiden. I det netop overståede transfervindue hentede Galatasaray Patrick van Aanholt i Crystal Palace på en fri transfer, og hollænderen er blandt Galatasarays største navne på papiret. Arda Turan, Ryan Babel og kaptajn Fernando Muslera er også store navne, men de er også alle tre i midten af 30'erne. 

BetXpert har talt med sitets ekspert i tyrkisk fodbold, Hans89, og han fortæller, at man hos Galatasaray i højere grad satser på yngre spillere nu.

- Der er sket en stor ændring hos Galatasaray, modsat det man er vant til, hvor man ofte plejede at hente spillere, der på et eller andet tidspunkt har sat sit aftryk i de større ligaer. Truppen har nu en gennemsnitsalder på 26, hvilket er meget usædvanligt i tyrkisk fodbold, fortæller Hans89 og fortsætter:

- Man satser på en række unge spillere, som på et eller andet tidspunkt kan give klubben en økonomisk gevinst. Muslera er stadig en favorit blandt fans, og han er skam også fast mand på sin position, men man er omsider kommet af med Falcao, og på samme måde har man også forsøgt at komme af med Sofiane Feghouli og Ryan Babel, men dog uden held.  

Hans89 fremhæver den 22-årige Kerem Aktürkoglu på Galatasaray-mandskabet. 

- Den spiller, der har gjort mest opmærksom på sig selv på det seneste, er Kerem Aktürkoglu. Han er Fatih Terims nye "guldfugl", og han har vist enorme fremskridt det seneste halve år. Han er både hurtig og driblestærk, hvilket også kom til udtryk i Europa League-kampene mod Randers, lyder det fra eksperten. 

Hans89 har ikke de store forventninger til Galatasaray i gruppespillet, men han håber på at blive overrasket.

- Jeg forventer ærlig talt ikke det store, men jeg håber selvfølgelig, at jeg bliver overrasket. Langt om længe har man fået fansene med på idéen om at bygge 'fremtidens trup' op, og det giver en masse kredit til træneren og ledelsen, afslutter Tyrkiet-eksperten.

Europa League: Odds på Gruppe F

Herunder finder du de bedste odds på Gruppe F i Europa League 21/22. Det er i denne gruppe, FC Midtjylland er at finde. Braga, Røde Stjerne og Ludogorets er de øvrige hold i gruppen.

Europa League 2021/22: Hvem vinder Gruppe F? Højeste odds Bookmaker
Røde Stjerne 3,00
Braga 3,25
FC Midtjylland 4,50
Ludogorets 7,00
Odds på Gruppe F - hvem kommer i top-2? Højeste odds Bookmaker
Braga 1,45
Røde Stjerne 1,60
FC Midtjylland 1,90
Ludogorets 2,75

Odds er senest opdateret onsdag den 8. september klokken 15.01.

Braga

Braga var i Europa League-finalen tilbage i 10/11-sæsonen i den rent portugisiske finale mod Porto. Her tabte Braga med 0-1 på et mål sat ind af Radamel Falcao. Siden dengang har Braga ikke leveret prangende i europæisk fodbold. Kvartfinalen i Europa League fra 15/16-sæsonen er deres bedste resultat siden finalepladsen i 2011. 

I seneste sæson røg Braga ud i 16.-delsfinalen i Europa League. Her var modstanderen Roma, og de vandt med hele 5-1 samlet. 

Braga bør gå videre fra gruppen og er da også umiddelbart det bedste bud på en gruppevinder, omend ikke alle bookmakerne har dem som favorit til gruppesejren. Braga-truppen er dog ifølge Transfermarkt den klart mest værdifulde af de fire hold i gruppen. Bragas trup er vurderet til at være cirka 127 millioner euro værd, hvilket er næsten lige så meget som de tre øvrige hold tilsammen. Røde Stjernes trup er ifølge Transfermarkt 57 millioner euro værd, FC Midtjyllands er cirka 40 millioner euro værd, og bulgarske Ludogorets har en trupværdi på 34,50 millioner euro. 

Ricardo Horta er holdets største profil, og det var også ham, der blev topscorer for klubben i den forgangne sæson med ni mål i Primeira Liga. Udover Ricardo Horta kan evighedstalentet Lucas Piazón også nævnes. Han toppede assistlisten hos Braga i ligaen i 20/21, og værd at bemærke er i øvrigt, at han kun spillede en halvsæson, da han skiftede til Braga i januarvinduet efter at have været lejet ud fra Chelsea i adskillige sæsoner til flere forskellige klubber. Al Musrati, Galeno, Fábio Martins, Abel Ruiz og kaptajn Matheus i målet er også blandt profilerne hos Braga. 

Røde Stjerne

Den serbiske storklub Røde Stjerne, der officielt hedder FK Crvena Zvezda, er sammen med Marseille, PSV og Celtic den eneste klub i dette års Europa League-gruppespil, der før har prøvet at vinde den fineste europæiske klubturnering. Røde Stjerne vandt pokalen med de store ører tilbage i 1991, hvor de slog Marseille i finalen efter straffesparkskonkurrence. Dengang bestod holdet af stjerner som Robert Prosinecki, Vladimir Jugovic, Darko Pancev, Dejan Savicevic og Sinisa Mihajlovic. 

Nu om dage består holdet slet ikke af spillere i samme kaliber, da fodbolden har udviklet sig massivt siden triumfen i 1991. Røde Stjernes største navn er umiddelbart den østrigske landsholdsspiller Aleksandar Dragovic, der skrev under med klubben i maj i år.

Udover Dragovic skal Mirko Ivanic nævnes. Den 27-årige offensivspiller blev topscorer for Røde Stjerne i den forgangne sæson med 16 mål. Røde Stjerne gik i øvrigt ubesejret igennem 20/21-sæsonen i ligaen og sluttede på vanvittige 108 point efter 38 kampe. 

Serberne åbner Europa League-gruppespillet med en hjemmekamp mod Braga. 

Ludogorets

Ludogorets har vundet det bulgarske mesterskab ti år i træk, men på den europæiske bane er deres hidtil bedste resultat fra 13/14-sæsonen, hvor de kom blandt de 16 sidste hold i Europa League-turneringen. To gange tidligere er det lykkedes dem at kvalificere sig til Champions League-gruppespillet, og det var også tæt på i år, da de i Playoff-runden tabte med samlet 2-3 til Malmö FF.

Kun én gang siden 13/14-sæsonen har Ludogorets misset et europæisk gruppespil, og det skete i 15/16-sæsonen, hvor de røg ud i Champions League-kvalifikationens anden runde til upåagtede Milsami fra Moldova. 

I Ludogorets-truppen er det formentlig navnet Pieros Sotiriou, der ved første øjekast falder mest i øjnene. Den tidligere FCK-angriber skiftede til Ludogorets i februar i år, og cyprioten kommer givetvis til at starte på toppen for det bulgarske mandskab i størstedelen af kampene i gruppespillet.

I slutningen af det netop overståede transfervindue mistede Ludogorets en stor profil i form af 34-årige Claudio Keșerü, der er skiftet tilbage til FCSB i hjemlandet. Keșerü scorede hele 139 mål for Ludogorets i sin tid i klubben. 

Udover Sotiriou kan spillere som Kiril Despodov, Bernard Tekpetey, Wanderson, Elvis Manu og kaptajnen Anton Nedyalkov fremhæves. 

Ludogorets skal en tur til Herning i første gruppekamp den 16. september.

FC Midtjylland

De danske vicemestre fra FC Midtjylland var at finde i Champions League-gruppespillet for første gang i klubbens historie i fjor, men i år må de tage til takke med Europa League-gruppespil, da de blev blæst ud af banen af PSV i Champions League-kvalifikationens tredje runde og tabte med samlet 0-4.

I runden forinden havde Midtjylland dog flot slået Celtic ud, så det samlede nederlag til PSV var lig med en billet til Europa Leagues gruppespil. Det er anden gang i klubbens historie, at de er med i Europa League-gruppespillet. 

Da de senest var med tilbage i 15/16-sæsonen, røg de ud til Manchester United i første knockoutkamp efter gruppespillet. FC Midtjylland havde vundet første opgør med 2-1 på hjemmebane, men i returkampen på Old Trafford sejrede United med hele 5-1. Her debuterede Marcus Rashford i øvrigt for Manchester United, og det gjorde han med bravur, da han stod for to af de fem mål for hjemmeholdet.

FC Midtjylland har sagt farvel til en del profiler i det netop overståede transfervindue. Man har blandt andre solgt Frank Onyeka til Brentford, Anders Dreyer til Rubin Kazan og Alexander Scholz til Urawa Red Diamonds. 

Den anden vej har man blandt andre hentet Henrik Dalsgaard samt tre brasilianske spillere i den brasilianske Série A. BetXpert har talt med Peter Arnholdt, der står bag podcasten Brasserbloggen og til dagligt bor i Belo Horizonte i Brasilien. Arnholdt er scout og følger brasiliansk fodbold tæt. Arnholdt fortæller til BetXpert, at det er tre brasilianere fra en højere hylde, end vi har været vant til at se i Danmark - bortset fra Evander.

- Det er nogle interessante spillere, som Steinlein og Co. har hentet til Heden, og det er brasilianere fra en højere hylde, end vi er vant til, hvis vi lige ser bort fra Evander, fortæller Peter Arnholdt.

Juninho er hentet til forsvaret, og han har stadig sin debut for FC Midtjylland til gode. Arnholdt beskriver ham som en fysisk stærk stopper med god fart.

- Juninho er en venstrebenet stopper, som har god fysik og en aggressiv approach til duellerne. Han er hurtig og passer dermed godt til en forsvarskæde, som ligger højt. I Brasilien kunne han godt lide at føre bolden frem, når der var noget plads foran ham. Han skal selvfølgelig arbejdes ind i de midtjyske forsvarsprincipper, men han har tilsyneladende fået en fin start på sit nye eventyr, siger Peter Arnholdt og fortsætter:

- Han skal blive bedre til at holde fokus hele vejen, så der ikke kommer nogle udfald undervejs. Det har vi set hos Bahia, som sidste år kæmpede med at holde sig i Série A. 

Charles er indtil videre den eneste af de tre nye brasilianere, der har fået sin debut. Arnholdt fortæller, at midtbanespilleren var en populær fyr i sin gamle klub Ceará. 

- Charles er en højrebenet midtbanespiller af den type, som vi kalder 'volante' i Brasilien. Det betyder 'rat', og positionen centralt foran midterforsvaret er velegnet til en styrende rolle. Han var en populær figur i Ceará, fordi han altid gav sig 100 procent, og så havde han nogle evner i det dybe løb

- Han har måske lidt store bevægelser, og teknikken kan også svigte til tider, men han er en af de box-to-box-spillere, som kan gøre ondt på modstanderne. Han er dygtig i sine markeringer og også god til at erobre bolde blandt andet via sine evner til at læse spillet, siger Peter Arnholdt om Charles.

Angriberen Marrony er den dyreste af de tre nytilkomne brasilianere. Marrony har skrevet under på en femårig aftale med FCM, og han har potentialet til at blive en stor profil i Superligaen ifølge Peter Arnholdt.

- Marrony er hentet i Atlético MG, hvor han blev presset ud af den hårde konkurrence med navne som Hulk og Diego Costa. Marrony er en hurtig spiller, som ligger mest på kanten, men han kan også spille centralt. Udover sin hurtighed, så har han et godt skud med venstrepoten, ligesom hovedspillet også er fint udviklet. Han blev hentet til Atlético på grund af sine evner som presspiller og evner til at udfordre, siger Arnholdt og fortsætter:

- Marrony er måske bedre som oplægger end som afslutter, og såfremt hans beslutninger i de afgørende momenter forbedres, bliver han en kæmpe profil i Superligaen, lyder det fra Peter Arnholdt.

Om de tre brasilianere kommer til at brillere for FC Midtjylland i Superligaen og Europa League bliver interessant at følge. 

Midtjylland befandt sig i det laveste seedningslag sammen med blandt andre Brøndby, da der skulle trækkes lod til Europa League-gruppespillet, og man må sige, at vicemestrene fik en betydeligt mere barmhjertig lodtrækning, end de danske mestre fra Brøndby gjorde. FC Midtjylland bør i hvert fald have fine muligheder for at spille sig videre fra gruppen, og bookmakerne ser det da bestemt heller ikke som et urealistisk scenarie, når man ser på gruppeoddsene. 

Europa League: Odds på Gruppe G

Nedenfor finder du markedets bedste odds på, hvilket hold der vinder Gruppe G i Europa League 21/22. 

Europa League 2021/22: Hvem vinder Gruppe G? Højeste odds Bookmaker
Leverkusen 2,37
Betis 3,25
Celtic 5,00
Ferencváros 15,00
Odds på Gruppe G - hvem kommer i top-2? Højeste odds Bookmaker
Leverkusen 1,30
Betis 1,50
Celtic 1,90
Ferencváros 4,00

Odds er senest opdateret onsdag den 8. september klokken 15.09.

Leverkusen

Tyske Bayer Leverkusen ligner på forhånd et godt bud på en gruppevinder i Gruppe G. Klubben fra delstaten Nordrhein-Westfalen har tidligere præsteret flotte resultater i international fodbold.

Tilbage i 1987/1988 opnåede Leverkusen deres bedste resultat, da de vandt UEFA Cuppen efter sejr mod Espanyol. Dengang blev finalen spillet over to kampe med en hjemme- og udekamp. Espanyol tænkte formentlig inderst inde, at trofæet allerede var i hus, eftersom de vandt første opgør med 3-0 på hjemmebane, men samme cifre lykkedes det Leverkusen at vinde med 14 dage senere. I straffesparkskonkurrencen vandt Leverkusen med 3-2. 

I 01/02 havde Klaus Toppmöllers Leverkusen-hold også en fantastisk sæson, da det blev til en finaleplads i Champions League og en andenplads i Bundesligaen. Champions League-finalen tabte de knebent med 1-2 til Real Madrid, og i Bundesligaen sluttede de blot et point efter Dortmund. 

Leverkusen røg tidligt ud af Europa League i den forgangne sæson, hvor det blev til exit i 16.-delsfinalen mod Young Boys. 

Det tyske storhold har en rigtig stærk trup med mange interessante spillere. Stortalentet Florian Wirtz kan blandt andre nævnes, men også forsvarsspilleren Edmond Tapsoba og kantspilleren Moussa Diaby skal fremhæves. Derudover har Leverkusen også Patrik Schick, der jo havde et fremragende EM for Tjekkiet ved sommerens slutrunde, Kerem Demirbay, Lucas Alario og Jonathan Tah. I buret er man også stærkt besat ved Lukas Hradecky. 

Bayer Leverkusens første opgave i Europa League-gruppespillet er en hjemmekamp mod Ferencváros, der på papiret er gruppens svageste hold. 

Celtic

Den skotske storklub Celtic må siges at være langt fra fordums styrke. Tilbage i 1967 vandt de deres største trofæ i form af pokalen med de store ører. Dengang hed turneringen endnu ikke Champions League, men i stedet Mesterholdenes Europa Cup. Siden 1992 har turneringen heddet Champions League, og mens den har båret dette navn, er Celtics største bedrift tre ottendedelsfinaler. Senest var man i en ottendedelsfinale i 12/13-sæsonen, hvor skotterne tabte med hele 0-5 samlet. 

I denne sæson blev de ekspederet ud af Champions League-kvalifikationens anden runde til FC Midtjylland, men det lykkedes dem alligevel at kvalificere sig til Europa League-gruppespillet efter samlet sejr på 3-2 mod hollandske AZ Alkmaar. Det er femte sæson i træk, at Celtic er at finde i Europa League. I seneste sæson endte de sidst i en gruppe med AC Milan, Lille og Sparta Prag. 

Det netop overståede transfervindue stod på et par store salg af profiler som Odsonne Edouard og Kristoffer Ajer, der begge blev solgt til Premier League-klubber. Ind er blandt andre kommet spillere som Kyogo Furuhashi, Joe Hart og James McCarthy. 

Den tidligere engelske landsholdskeeper Joe Hart er utvivlsomt det største navn i Celtic-truppen, men holdets største profiler er kaptajnen Callum McGregor, den franske forsvarsspiller Christopher Jullien samt James Forrest, Albian Ajeti og David Turnbull. 

Betis

Umiddelbart ligner det, at Real Betis skal kæmpe med Leverkusen om førstepladsen i gruppen. Betis har et glimrende hold med navne som Nabil Fekir, Héctor Bellerín, William Carvalho og selvfølgelig legenden og anfører Joaquín, der fyldte 40 i juli måned. 

Real Betis er klar til et Europa League-gruppespil for tredje gang i klubbens historie. Da turneringen hed UEFA Cup, var Betis med i turneringen seks gange. Fire gange er de røget ud i ottendedelsfinalen i turneringen, og det er også deres bedste europæiske resultat.

Seneste gang man var i en ottendedelsfinale, var tilbage i 13/14-sæsonen, og her mødte man rivalerne fra Sevilla, der trak det længste strå efter sejr i straffesparkskonkurrence. Sevilla vandt i øvrigt også turneringen det år efter sejr i straffesparkskonkurrence mod Benfica. I år slipper Betis i første omgang for at møde bysbørnene i Europa League, da Sevilla er at finde i Champions League-gruppespillet.

Betis var senest med i et europæisk gruppespil i 18/19-sæsonen, hvor de røg ud i 16.-delsfinalen til Rennes. 

Manuel Pellegrinis tropper åbner Europa League-gruppespillet hjemme på Estadio Benito Villamarín mod Celtic. 

Ferencváros

Der er næppe mange, der tror på, at Ferencváros tager en af de to billetter videre fra gruppespillet i Gruppe G. Engang var Ferencváros dog en stor klub i europæisk fodbold. Særligt i 70'erne markerede den ungarske klub sig godt med flere flotte resultater. I 74/75-sæsonen var de i finalen i Pokalvindernes turnering, hvor de tabte med 0-3 til Dynamo Kiev.

I 71/72-sæsonen var de i semifinalen i UEFA Cuppen, og i 65/66 røg de ud til Inter i kvartfinalen i Mesterholdenes Europa Cup. Dengang rådede Ferencváros blandt andre også over Flórián Albert, der spillede hele sin karriere i klubben. Albert vandt desuden Ballon d'Or i 1967.

I fjor var Ferencváros med i Champions League-gruppespillet for første gange siden 95/96-sæsonen. Her var ungarerne i gruppe med Barcelona, Juventus og Dynamo Kiev, og det blev til en sidsteplads i gruppen. Det lykkedes dem at få et enkelt point, og det kom mod Dynamo Kiev på hjemmebane. 

Ferencváros var heller ikke langt fra Champions League-gruppespillet i år, men Young Boys fra Bern var for stærke for dem i Playoff-runden, og schweizerne vandt med samlet 6-4. 

I Ferencváros-truppen vil kendere af dansk fodbold formentlig studse over navnet Ryan Mmaee. Angriberen var på leje i AGF i 18/19-sæsonen uden succes. Siden da skiftede han til AEL Limassol, hvor det gik betydeligt bedre. Han skiftede til Ferencváros i sommerens transfervindue, og han har fået en fin start i sin nye klub, hvor han i øvrigt er holdkammerat med sin bror Samy Mmaee, der har været i klubben et halvt år mere end lillebror Ryan. 

Holdets største profiler er Myrto Uzuni, Zeljko Gavric og norske Tokmac Chol Nguen. Sidstnævnte fik debut for det norske landshold i foråret i en VM-kvalifikationskamp mod Gibraltar. 

Europa League: Odds på Gruppe H

Herunder finder du de bedste odds på vinderen af Gruppe H i Europa League 21/22. Gruppen består af Dinamo Zagreb, Genk, West Ham og Rapid Wien.

Europa League 2021/22: Hvem vinder Gruppe H? Højeste odds Bookmaker
West Ham 1,90
Dinamo Zagreb 4,20
Rapid Wien 6,50
Genk 9,00
Odds på Gruppe H - hvem kommer i top-2? Højeste odds Bookmaker
West Ham 1,15
Dinamo Zagreb 1,75
Rapid Wien 2,00
Genk 4,00

Odds er senest opdateret onsdag den 8. september klokken 15.20.

Dinamo Zagreb

Danske Rasmus Lauritsen er at finde i truppen hos Dinamo Zagreb, som har vundet det kroatiske mesterskab hele 15 gange ud af de seneste 16 sæsoner. I 16/17-sæsonen lykkedes det Rijeka at vinde mesterskabet, og det gjorde de med en margin på to point ned til Dinamo Zagreb. 

Lauritsen kom til klubben i efteråret 2020, og siden da er det blevet til 45 kampe for Dinamo og en enkelt scoring. 

Dinamo Zagreb har været med i Champions League-gruppespillet adskillige gange i 10'erne, men i år missede de gruppespillet, da de overraskende blev besejret med samlet 0-3 af FC Sheriff fra Moldova. 

I 20/21-sæsonen havde Dinamo Zagreb en fremragende Europa League-kampagne, hvor kvartfinalen blev endestationen. Her var de senere vindere fra Villarreal for stor en mundfuld for Damir Krznars mandskab. 

Zagreb-truppen består af kroatiske landsholdsspillere såsom Dominik Livakovic, Mislav Orsic, Luka Ivanusec og Bruno Petkovic. Kaptajn Arijan Ademi, der har været i klubben i over ti år, har både landskampe for Kroatien og Nordmakedonien på CV'et. Han har optrådt for det nordmakedonske landshold siden 2014, og han var også med dem til EM i sommer. 

De føromtalte spillere er også Dinamo Zagrebs største profiler.

Genk

John van den Broms Genk-hold levnes ikke mange chancer hos bookmakerne, men det er ikke desto mindre et ganske udmærket mandskab. Den tidligere FCM-angriber Paul Onuachu er Genks største profil, og han har taget sin målnæse med videre til belgisk fodbold siden skiftet fra FC Midtjylland i 2019. Særligt i seneste sæson var nigerianeren brandvarm og scorede hele 33 ligamål i 38 kampe for Genk, hvilket gjorde ham til suveræn topscorer i den belgiske Jupiler Pro League. 

I indeværende sæson har Onuachu indtil videre nettet to gange for Genk i ligaen. Holdets øjeblikkelige topscorer er Théo Bongonda, der sammen med Onuachu er holdets to største profiler. 

Genks største europæiske præstation kom i 16/17-sæsonen, hvor man var blandt de sidste otte hold i turneringen. I kvartfinalen satte Celta Vigo dog en stopper for det europæiske eventyr, og belgierne tabte med samlet 3-4. 

Genk åbner årets Europa League-gruppespil med en udekamp mod Rapid Wien.

West Ham

Engelske hold vil altid være blandt favoritterne til at nå langt i en europæisk turnering, såfremt de tager denne seriøst. West Ham har fået en god start i Premier League, hvor de efter tre runder indtager 2.-pladsen i tabellen, og sammen med Manchester City er de det hold, der har scoret flest mål i sæsonen indtil videre. Hele ti mål på tre kampe har David Moyes' tropper sat i kassen.

Spørgsmålet er så, hvor seriøst West Ham vil tage Europa League, men alt andet lige bør der være kvalitet nok i truppen til, at de går videre fra gruppen. West Ham-truppen er ifølge Transfermarkt mere værd end de tre øvrige hold i gruppen tilsammen. 

Af profiler hos West Ham kan Michail Antonio, Declan Rice, Tomas Soucek og Pablo Fornals nævnes. Man har også forstærket sig i sommerens transfervindue med interessante og gode spillere som Kurt Zouma, Nikola Vlasic og Alphonse Areola.

West Ham starter Europa League-gruppespillet ud med at møde Dinamo Zagreb på udebane.

Rapid Wien

Rapid Wien får formentlig meget svært ved at gå videre fra den stærke Gruppe H, men bookmakerne tror faktisk mere på det østrigske hold end Genk.

Det er anden sæson i træk, at Rapid Wien er med i Europa League-gruppespillet. I fjor var de i gruppe med Arsenal, Molde og Dundalk, men her blev til en tredjeplads i gruppen og dermed exit efter gruppespillet. I 18/19-sæsonen lykkedes det Rapid Wien at gå videre fra gruppen i Europa League, men i 16.-delsfinalen ventede Inter, og her var klasseforskellen for stor, og den italienske storklub sejrede med 5-0 samlet. 

Holdets største profiler er angriberen Ercan Kara, der blev topscorer for Rapid i den østrigske Bundesliga i fjor, og den græske angriber Taxiarchis Fountas, der blev topscorer i 19/20-sæsonen for klubben. Derudover har man den tidligere montenegrinske landsholdsspiller Filip Stojkovic og den tidligere Tottenham-spiller Kevin Wimmer. Sidstnævnte er for nylig kommet til fra Stoke på en fri transfer. 

Europa Leagues turneringsstruktur og præmiepenge

Strukturen i Europa League 2021/2022 minder meget om de tidligere år. Og så alligevel ikke helt. Der er både ligheder og forskelle. 

Etterne og toerne går videre
Først og fremmest er det stadig nummer ét og nummer to i grupperne, som går videre til knockout-fasen. I år er der imidlertid en stor fordel i at vinde gruppen. Alle etterne springer nemlig første runde af knockout-kampene over og træder dermed direkte ind i ottendedelsfinalerne. 

Champions League-hold venter nummer to i grupperne
Gruppetoerne skal omvendt møde et hold, som blev nummer tre i deres Champions League-gruppespil, inden de eventuelt kan træde ind i ottendedelsfinalerne. Her kan der sagtens dumpe store ubehageligheder ned i turbanen, så der er bestemt incitament til at gå efter at vinde sin Europa League-gruppe. 

Denne runde mod Champions League-treerne kaldes for knockout round playoffs. 

Ekstra europæisk livinje – mulighed for Conference League
Noget andet nyt er også, at nummer tre i gruppen fortsætter i den nye turnering Conference League. Dette på samme vilkår, som det er tilfældet med treerne fra Champions League, som ryger ned i Europa League. Altså skal nummer tre i Europa League møde et hold, som sluttede toer i en Conference League-gruppe. 

Nummer fire i grupperne er færdige i europæisk fodbold for denne sæson. 

Finalen spilles i Spanien
Årets Europa League-finale spilles den 18. maj 2022 på Sevilla FC's hjemmebane, Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán. Her er der plads til 45.500 tilskuere. Faktisk er det meget oplagt, at finalen spilles netop her. Sevilla har nemlig vundet UEFA Cuppen/Europa League hele seks gange.

Præmiepenge (alle beløb er i euro):

 • Kvalificering til gruppespillet: 3.630.000 (tidligere 2.920.000)
 • Vundet kamp i gruppespillet: 630.000 (tidligere 570.000)
 • Uafgjort kamp i gruppespillet: 210.000 (tidligere 190.000)
 • Bonus for at vinde gruppen: 1.100.000
 • Bonus for at blive nummer to i gruppen: 550.000
 • Sejr i knockout playoff-runden: 500.000
 • Sejr i ottendedelsfinalen: 1.200.000
 • Sejr i kvartfinalen: 1.800.000
 • Sejr i semifinalen: 2.800.000
 • Tabt finale: 4.600.000
 • Europa League-sejr: 8.600.000

Kommentarer

Feedback