18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Europa League 2022/23: Odds og optakt

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DK
SELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU | SPIL ANSVARLIGT | 18+
Kommentarer (3)

Her får du BetXperts optakt til Europa League 2022/2023. Se vinderodds, odds på topscorer og tekst om nogle af holdene.

Af Simon Henneberg og Peter Rubek Nielsen

Europa League starter inden længe, og her er der flere storklubber at finde. Manchester United, Arsenal, Roma og Lazio skal spille Europa League i denne sæson, og det samme skal FC Midtjylland, der er havnet i gruppe med Lazio, Feyenoord og Sturm Graz.

I denne optakt finder du alle de bedste odds på Europa League-vinderen.

Nederst i optakten finder du lidt mere info om Europa Leagues struktur samt pengepræmier anno 2022/2023. 

Odds på Europa League 2022/2023: Vinderen

Herunder har BetXpert oplistet markedets bedste odds på vinderen af Europa League 2022/2023. 

Odds på Europa League-vinderen hos NordicBet

Odds på FCM: Specialodds Højeste odds Bookmaker
FCM vinder Gruppe F 6,50
FCM bliver nummer to i gruppen 4,00
FCM bliver nummer tre i gruppen 2,60
FCM bliver nummer fire i gruppen 2,80
Anders Dreyer bliver topscorer for FCM i Europa League 2,50
Gustav Isaksen bliver topscorer for FCM i turneringen 3,25
Sory Kaba bliver topscorer for FCM i turneringen 4,50
Pione Sisto bliver topscorer for FCM i turneringen 7,00
Anders Dreyer laver flest assists for FCM i turneringen 3,25
Joel Andersson laver flest assists for FCM i turneringen 4,50
FCM vinder ingen af de tre udekampe i Gruppe F 1,75
FCM ender i top-2 i gruppen 2,50
FCM ender ikke i top-2 i gruppen 1,46

Odds på FCM i Europa League er senest opdateret onsdag den 31. august klokken 15.07. 

Odds på FCM i EL hos Danske Spil

De største favoritter til Europa League 2022/2023

Herunder kan læse om nogle af de hold, der er blandt de største favoritter til at stå med Europa League-trofæet den 31. maj 2023. Vi har selvfølgelig også inkluderet FC Midtjylland, selvom de næppre vinder Europa League. Finalen i år spilles på Puskás Arena Park i Budapest.  

Manchester United

Antal gange i Europa League: Det er 12. gang, at Manchester United er at finde i Europa League. Det tal medregner også UEFA Cup-deltagelserne. 

Bedste bedrift i Europa League: Vindere af turneringen i 16/17 efter finalesejr på 2-0 mod Ajax. 

Mest scorende spiller: Bruno Fernandes (8 mål)

En klub af Manchester Uniteds størrelse kan selvfølgelig ikke være tilfredse med blot at spille Europa League, men det er ikke desto mindre realiteterne for den falmende storklub, der har hentet store spillere som Casemiro og Christian Eriksen denne sommer. 

Erik ten Hag er også ny manager i United-sædet, og han fik en meget svær start i Premier League med nederlag hjemme til Brighton og en afklapsning ude mod Brentford. Den hollandske manager har dog fået mere styr på det nu, og det bliver interessant at se, hvad United kan gøre i Europa League, hvor de absolut er blandt favoritterne til at vinde turneringen. 

De åbner Europa League-gruppespillet torsdag den 8. september med en hjemmekamp mod Real Sociedad. 

Arsenal

Antal gange i Europa League: Arsenal skal spille Europa League/UEFA Cup for 11. gang i klubbens historie. 

Bedste bedrift i Europa League: Arsenal har to gange tidligere været i finalen, men begge gange har man tabt. Første finale var i Parken i 99/00-sæsonen, hvor Galatasaray besejrede Wengers tropper efter sejr i straffesparkskonkurrence. Cirka 20 år senere stod man der igen, da man i 18/19-sæsonen mødte Chelsea og tabte med hele 1-4.  

Mest scorende spiller: Pierre-Emerick Aubameyang (14 mål) 

Arsenal er også blandt favoritterne til at vinde Europa League 22/23. Artetas tropper har lagt glimrende ud i Premier League, og det er tydeligt at se, at deres transfers i løbet af sommeren har forstærket holdet. Særligt Gabriel Jesus har allerede nu vist sig at være en fremragende tilføjelse til truppen. Det samme kan siges om Oleksandr Zinchenko, der som Jesus også blev hentet i Manchester City. 

Arsenal er havnet i Europa League-gruppe med PSV, Bodø/Glimt og Zürich, og det vil være overraskende, hvis ikke de vinder den gruppe relativt komfortabelt med deres nuværende spil in mente. Mikel Arteta vil dog formentlig også spare nøglespillere undervejs i gruppespillet. 

The Gunners indleder gruppespillet med en tur til Zürich den 8. september. 

Lazio

Antal gange i Europa League: Lazio er med i turneringen for 20. gang.

Bedste bedrift i Europa League: Finalen i 1997/1998. Dengang tabte Lazio finalen med 0-3 til Inter på Parc des Princes. På Lazio-mandskabet var store navne som Pavel Nedved, Alessandro Nesta, Vladimir Jugovic og Roberto Mancini. 

Mest scorende spiller: Ciro Immobile (15 mål)

Maurizio Sarris Lazio-mandskab er at finde i Gruppe F sammen med FC Midtjylland, Feyenoord og Sturm Graz. En gruppe, de er favoritter til at vinde. 

I sidste sæson røg Lazio ud til Porto i den såkaldte playoffrunde efter et samlet nederlag på 3-4. I Europa League går man videre til ottendedelsfinalen, hvis man vinder gruppen, men hvis man bliver nummer to i gruppen, skal man ud i en ekstra knockoutkamp. 

Lazio råder stadig over Ciro Immobile, der er klubbens mest scorende i turneringen. Immobile er i øvrigt også den mest scorende spiller i Lazios historie. 

Første kamp for Lazio i gruppespillet er hjemme på Stadio Olimpico den 8. september, hvor Feyenoord gæster den italienske hovedstad. 

PSV

Antal gange i Europa League: Det er 27. gang, at PSV er med i turneringen.

Bedste bedrift i Europa League: PSV vandt turneringen i 1977/78-sæsonen efter en finalesejr på 3-0 mod Bastia. Siden dengang er en kvartfinale bedste resultat for PSV, hvilket de har nået i alt seks gange. 

Mest scorende spiller: Ola Toivonen (13 mål)

PSV gjorde det af med FCK i Conference League i sidste sæson ved at vinde med samlet 8-4. Nu er FCK så i Champions League, mens Eindhovenklubben er at finde i Europa League. 

Her er hollænderne i gruppe med Arsenal, Bodø/Glimt og Zürich. PSV indleder gruppespillet mod Bodø/Glimt på hjemmebane, og det er formentlig det norske mesterhold, de skal kæmpe med om andenpladsen i gruppen. 

PSV har blandt andre sagt farvel til Mario Götze, Ritsu Doan og Eran Zahavi i dette vindue, mens man den anden vej har fået spillere som Guus Til, Luuk de Jong og Walter Benítez.

FC Midtjylland

Antal gange I Europa League: Dette bliver klubbens 3. gruppespil i Europa League.

Bedste bedrift i Europa League: 1/16-finale i 2015/2016

Mest scorende spiller: Paul Onuacho (8)

FC Midtjylland klarede AEK Larnaca i kvalifikationen til Champions Legue, men måtte bagefter strække våben mod et yderst effektivt Benfica-mandskab. Derfor er midtjyderne nu at finde i Europa League-gruppespillet for tredje gang i historien. 

”Ulvene” skal op imod Lazio, Feyenoord og Sturm Graz. På papiret en svær gruppe, men bestemt ikke umuligt at gøre sig gældende. Faktisk vil det nok være en mindre skuffelse, hvis ikke FCM klarer at blive minimum treer, som også var tilfældet i fjor mod SC Braga, Røde Stjerne og Ludogorets. 

Gruppen i år er måske lige et lille nøk hårdere end sidste år, men Midtjylland har stadig et slagkraftigt hold; også på Europa League-niveau. 

Holdet fra Herning har fået ny træner siden sidste sæson. Ud er gået Bo Henriksen, ind er kommet spanske Albert Capellas. Sidstnævnte lagde godt fra land med en 2-0-sejr ude over Brøndby. Forhåbentlig kan de sortklædte holde dampen oppe ude i Europa. 

AS Roma

Antal gange I Europa League: I år bliver Romas 18. deltagelse i UEFA Cup-/Europa League.

Bedste bedrift i Europa League: Roma var i UEFA Cup-finalen, hvor de tabte mod Inter, i 1991. 

Mest scorende spiller: Francesco Totti (21) 

Romerne blev i sidste sæson de første vindere af den nye europæiske turnering, Conference League. Dette gjorde, at de automatisk blev kvalificeret til denne sæsons Europa League-gruppespil. 

Som det ses i oddsene for Europa League vinderen øverst i optakten, er AS Roma blandt de største favoritter til at vinde turneringen. Det skal i den sammenhæng med, at vi endnu ikke ved, hvad der dumper ned i turneringen oppe fra Champions League. 

Roma-holdet ser forstærket ud i forhold til sidste sæson. Ind er kommet Zeki Çelik, Mady Camara, Nemanja Matić, Paulo Dybala, Andrea Belotti og Georginio Wijnaldum, og flere kan nå at komme til, inden transfervinduet lukker. 

Roma, der stadig styres af José Mourinho, skal have fine chancer for at nå langt i Europa League 2022/2023.

AS Monaco

Antal gange I Europa League: Monaco er med for 11. gang i UEFA Cup/Europa League.

Bedste bedrift i Europa League: Semifinale i 1996/1997. 

Mest scorende spiller: Victor Ikpeba (7)

Monegaskerne kan godt af og til være svære at blive kloge på. På deres bedste dage kan de virkelig bide skeer med de helt store hold. Rammer de omvendt en dårlig dag, kan de tabe til hvem som helst. 

Fyrstendømmet har godt nok lige sagt farvel til deres midtbanetalent Aurélien Tchouameni, der er taget til Real Madrid, men truppen ser stadig spændende ud. Anfører Wissam Ben Yedder huserer stadig i angrebet, hvilket Kevin Volland også stadig gør.

Nye navne er blandt andre Takumi Minamino fra Liverpool, Breel Embolo fra Borussia Münchengladbach og Mohamed Camara fra RB Salzburg. 

Rammer Monaco deres topniveau på kontinuerlig vis, kan de godt komme langt i denne sæsons Europa League. 

Real Betis

Antal gange I Europa League: Det er 10. gang, at Real Betis er at finde i UEFA Cup/Europa League. 

Bedste bedrift i Europa League: 1/8-finale i 2021/2022. 

Mest scorende spiller: Giovanni Lo Celso (5)

Real Betis må regnes for en farlig outsider til at vinde Europa League 2022/2023. Selvom klubben har et langt stykke op til spanske giganter som Real Madrid og FC Barcelona, har de stadig et meget slagkraftigt mandskab.

Det er ikke verdensstjerner i den gængse forstand, men det er mere end solide La Liga-spillere, som optræder for klubben. For at sætte det lidt i perspektiv vurderes truppen af Transfermarkt til at have en værdi på 1,8 milliarder kroner. Til sammenligning vurderes F.C. Københavns til 569 millioner kroner. Det er med andre ord en trup, der er lidt mere end tre gange så dyr, og for de ekstra penge får du utrolig meget mere kvalitet. 

Anfører på Betis-holdet er den 41-årige Joaquín. Han er langtfra lige så afgørende som tidligere målt på mål og assists, men han har stadig en stor betydning for trupharmonien. 

Betis er i Gruppe C med AS Roma, Ludogorets og HJK Helsinki. Alt andet end et stensikker avancement videre i turneringen vil både være overraskende og skuffende. 

Europa Leagues turneringsstruktur og præmiepenge

Strukturen i Europa League 2022/2023 bliver ligesom den i 2021/2022. Det vil sige, der er nogle "mindre" justeringer, som du kan læse om herunder, i forhold til tidligere år.

Etterne og toerne går videre
Først og fremmest er det stadig nummer ét og nummer to i grupperne, som går videre til knockout-fasen. I år er der imidlertid en stor fordel i at vinde gruppen. Alle etterne springer nemlig første runde af knockout-kampene over og træder dermed direkte ind i ottendedelsfinalerne. 

Champions League-hold venter nummer to i grupperne
Gruppetoerne skal omvendt møde et hold, som blev nummer tre i deres Champions League-gruppespil, inden de eventuelt kan træde ind i ottendedelsfinalerne. Her kan der sagtens dumpe store ubehageligheder ned i turbanen, så der er bestemt incitament til at gå efter at vinde sin Europa League-gruppe. 

Denne runde mod Champions League-treerne kaldes for knockout round playoffs. 

Ekstra europæisk livinje – mulighed for Conference League
Noget andet nyt er også, at nummer tre i gruppen fortsætter i den nye turnering Conference League. Dette på samme vilkår, som det er tilfældet med treerne fra Champions League, som ryger ned i Europa League. Altså skal nummer tre i Europa League møde et hold, som sluttede toer i en Conference League-gruppe. 

Nummer fire i grupperne er færdige i europæisk fodbold for denne sæson. 

Finalen spilles i Ungarn
Europa League-finalen spilles den 31. maj 2023 på Puskás Arena Park i Budapest. Det er her, det ungarske landshold spiller sine hjemmekampe. På stadion er der plads til 67.215 tilskuere. 

Præmiepenge (alle beløb er i kroner og er afrundet):

 • Kvalificering til gruppespillet: 27 millioner
 • Vundet kamp i gruppespillet: 4,6 millioner
 • Uafgjort kamp i gruppespillet: 1,5 millioner
 • Bonus for at vinde gruppen: 8,1 millioner
 • Bonus for at blive nummer to i gruppen: 4 millioner
 • Sejr i knockout playoff-runden: 3,7 millioner
 • Sejr i ottendedelsfinalen: 8,9 millioner
 • Sejr i kvartfinalen: 13,3 millioner
 • Sejr i semifinalen: 20,8 millioner
 • Tabt finale: 34 millioner
 • Europa League-sejr: 63,9 millioner

Spørgsmål og svar om Europa League 2022/2023

Her kan du få svar på nogle af de mest gængse spørgsmål angående Europa League 2022/2023. 

Hvor mange hold er der med i Europa League?

 • Der er 32 hold med i gruppespillet af Europa League.

Hvor mange danske hold er der i Europa League?

 • Danmark har ét hold med i Europa League-gruppespillet 2022/2023, hvilket er FC Midtjylland.

Hvor mange danske hold har kvalificeret sig til Champions League?

 • Fem danske hold har deltaget i Europa Leagues hovedturnering: F.C. København, FC Midtjylland, Brøndby IF, AaB og Esbjerg fB.

Hvornår begynder Europa League-gruppespillet 2022/2023?

 • Gruppespillet i Europa League 2022/2023 begynder torsdag den 8. september 2022.

Hvornår spiller FCM i Europa League næste gang?

 • FCM spiller næste kamp torsdag den 13. oktober ude mod Feyenoord. Opgøret sparkes i gang klokken 18.45. 

Hvor finder jeg spilforslag til Europa League?

 • Du finder de bedste spilforslag til Europa League her hos BetXpert. Vores panel af dygtige eksperter lægger alle deres tips op på forsiden; du finder dem ved at scrolle ned under vores nyhedsartikler. Du kan også finde alle vores Europa League-tips ved at klikke på "Spilforslag og Analyser" ude til højre øverst på denne side. 

Hvem har scoret flest Europa League-mål?

 • Radamel Falcao har rekorden, når vi kun ser på mål i hovedturneringen. Her står han noteret for 30 mål scoret for FC Porto og Atlético Madrid. Tager vi også kvalifikationskampe med, skal vi have fat på Henrik "Henke" Larsson. Svenskeren har scoret 40 mål for Celtic, Feyenoord og Helsingborg.

Hvem har scoret flest Europa League-mål på én sæson?

 • Vi skal igen have fat på Radal Falcao. Han scorede i 2010/2011 hele 17 mål i hovedturneringen. Colombianeren står også for den næstbedste præstation, hvilket var sæsonen efter. Her scorede han 12 gange. 

Hvor spilles Europa League-finalen?

 • Europa League-finalen 2022/2023 spilles på Puskás Aréna Stadion Budapest, Ungarn. Her er plads til 67.214 tilskuere.

Hvornår spilles Europa League-finalen?

 • Europa League-finalen spilles onsdag den 31. maj 2023. 

Hvor mange penge får klubberne for at være med i Europa League?

 • I sidste sæson hed det sig, at klubberne fik 116 millioner kroner alene for at nå gruppespillet. Herudover kommer der en lang række andre økonomiske godtgørelser. Det kan blandt andet være tilskuerindtægter, men så sandelig også præmier for at præstere i turneringen. 

Her får du en oversigt over, hvad klubberne kan tjene i løbet af turneringen (alle tal er i kroner og er afrundet):

 • Kvalificering til gruppespillet: 27 millioner
 • Vundet kamp i gruppespillet: 4,6 millioner
 • Uafgjort kamp i gruppespillet: 1,5 millioner
 • Bonus for at vinde gruppen: 8,1 millioner
 • Bonus for at blive nummer to i gruppen: 4 millioner
 • Sejr i knockout playoff-runden: 3,7 millioner
 • Sejr i ottendedelsfinalen: 8,9 millioner
 • Sejr i kvartfinalen: 13,3 millioner
 • Sejr i semifinalen: 20,8 millioner
 • Tabt finale: 34 millioner
 • Europa League-sejr: 63,9 millioner

Se odds på Bundesliga her.
Se odds på Ligue 1 her.
Se odds på La Liga her.
Se odds på Premier League her.
Se odds på Serie A her.

De seneste ti års vindere af Europa League

Her får du en oversigt over de seneste ti års vindere af Europa League. Sevilla dominerer mildest talt listen med hele fire titler. 

2013:  Chelsea
2014:  Sevilla
2015:  Sevilla
2016:  Sevilla
2017:  Manchester United
2018:  Atlético Madrid
2019:  Chelsea
2020:  Sevilla
2021:  Villarreal
2022: Eintracht Frankfurt

Odds på vinder af gruppe A i Europa League

Odds på vinder af gruppe B i Europa League

Odds på vinder af gruppe C i Europa League

Odds på vinder af gruppe D i Europa League

Odds på vinder af gruppe E i Europa League

Odds på vinder af gruppe F i Europa League

Odds på vinder af gruppe G i Europa League

Odds på vinder af gruppe H i Europa League

Kommentarer

Feedback