18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Europa League: Odds 2021/22

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DK
SELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU | SPIL ANSVARLIGT | 18+
Kommentarer (3)

Af Simon Henneberg og Peter Rubek Nielsen

Her får du BetXperts optakt til Europa League 2021/2022. Se vinderodds, odds på topscorer og gennemgang af knockoutkampene.

Vi er nået til finalen i Europa League 2021/2022, og her venter en kamp mellem Rangers og Frankfurt. To klubber, der begge har europæiske titler i trofæskabet. Frankfurt har tidligere vundet denne turnering. De vandt titlen i 1979/1980-sæsonen, da turneringen hed UEFA Cup. 

I denne optakt finder du alle de bedste odds på Europa League-vinderen.

Nederst i optakten finder du lidt mere info om Europa Leagues struktur samt pengepræmier anno 2021/2022. 

Odds på Europa League 2021/2022: Vinderen

Herunder har BetXpert oplistet markedets bedste odds på vinderen af Europa League 2021/2022. 

Odds på Europa League 2021/2022 - hvem vinder trofæet? Højeste odds Bookmaker
Eintracht Frankfurt 1,75
Rangers 2,25

OBS: Odds på Europa League 2021/2022 er fra onsdag den 11. maj 2022 klokken 09.49.

Odds på Europa League-vinderen hos NordicBet

Eintracht Frankfurt er bookmakernes favorit til at vinde Europa League 2021/2022, omend det er ret tæt. Du kan få odds 1,75 hos NordicBet på, at Frankfurt løfter trofæet den 18. maj i Sevilla, hvor finalen skal spilles på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán.

Du kan få odds 2,25 hos Betfair Sportsbook på, at Rangers vinder Europa League 21/22.

Nu tager vi et kig på selve Europa League-finalen, og længere nede er der flere odds at finde på finalen. 

Frankfurt - Rangers

Vi er endelig nået til finalen i dette års Europa League, og her står finalen altså mellem to klubber, man tidligere i historien har kunnet putte prædikatet 'storklub' på. Det kan man ikke helt længere, da hverken Rangers eller Frankfurt har været i nærheden af den europæiske fodboldtop i de seneste mange år. Begge klubber er dog stadig store, og de har også begge masser af fans, og måske årets finaleplads er starten på en ny storhedstid for begge klubber.

Finalekampen mellem Frankfurt og Rangers er samtidig også mødet mellem de to mest scorende mandskaber i indeværende Europa League-sæson. Rangers har lavet flest med deres 22 mål, mens Frankfurt har nettet 20 gange.

Det er Rangers, der har den øjeblikkelige Europa Leagues topscorer i truppen, og her er tale om den stærke engelske højreback James Tavernier, der har scoret hele syv gange i turneringen i 21/22. Fire af Taverniers mål er sat ind på straffe. Frankfurts Daichi Kamada ligner umiddelbart bedste bud på en spiller, der eventuelt kan vippe Tavernier af topscorerpinden. Japaneren står noteret for fem mål i turneringen. 

Det er første gang siden semifinalerne i 1959/60, at Frankfurt og Rangers skal spille mod hinanden. Dengang sejrede Frankfurt med hele 12-4 samlet, og dermed var de klar til klubbens første og hidtil eneste Champions League-finale, der dengang bar navnet Mesterholdenes Europa Cup. 

Vejen til finalen for de to hold

Rangers' vej til finalen startede en anelse besværligt ud, idet de tabte de to første kampe i gruppespillet. Andenpladsen i puljen, der blandt andet talte Brøndby, blev dog sikret. I 16.-delsfinalen skulle Rangers op mod selveste Dortmund, og her gik de videre med en samlet 6-4-sejr efter en flot udesejr på 2-4 i Tyskland. Runden efter ventede Røde Stjerne og med en 3-0-sejr i første opgør, var returkampen i Beograd mere eller mindre en formssag. 

I kvartfinalen ventede Braga, og den kamp måtte ud i forlænget spilletid, før Rangers kunne booke billetten til semifinalen med en samlet sejr på 3-2. I semifinalen ventede endnu et tysk mandskab i form af RB Leipzig, og der var Rangers igen underdogs. Første kamp i Leipzig endte 1-0 til tyskerne, men i returen på Ibrox lykkedes det Giovanni van Bronckhorsts tropper at vende det til en samlet sejr på 3-2. 

Nu er det så tredje tyske modstander i denne sæson, der venter for Rangers i finalen.

Frankfurt var i gruppe med Olympiakos, Fenerbahce og Royal Antwerp, og den gruppe vandt de sikkert uden at tabe undervejs. Med førstepladsen var de sikret en direkte plads i ottendedelsfinalen, og her ventede Betis. Det blev to tætte kampe, men Frankfurt trak det længste strå og bookede billetten til kvartfinalen med en 3-2-sejr efter forlænget spilletid. Målet, der sikrede dem kvartfinalepladsen, stod Betis-spilleren Guido Rodriguez for, da han i overtiden af den forlængede spilletid lavede et uheldigt selvmål. 

I kvartfinalen ventede selveste FC Barcelona på Frankfurt, og her var der næppe mange, der troede, at tyskerne kunne slå den spanske storklub ud, men det blev ikke desto mindre udfaldet af den kvartfinale. Første opgør i Frankfurt endte 1-1, og returen på Camp Nou endte med en overraskende sejr på 2-3 til Frankfurt, der i øvrigt var foran med vanvittige tre mål i løbet af kampen.

I semifinalen ekspederede Frankfurt West Ham ud uden de store vanskeligheder. 3-1 lød den samlede sejr på for Oliver Glasners tropper.

1X2 odds, Eintracht Frankfurt - Rangers, Ons. 18. maj. 2022 kl. 21:00

Eintracht Frankfurt

Uafgjort

Rangers

Over/Under odds, Eintracht Frankfurt - Rangers, Ons. 18. maj. 2022 kl. 21:00 Linje: 2,5

Over

Under

Both Teams to Score odds, Eintracht Frankfurt - Rangers, Ons. 18. maj. 2022 kl. 21:00

Ja

Nej

Europa Leagues turneringsstruktur og præmiepenge

Strukturen i Europa League 2021/2022 minder meget om de tidligere år. Og så alligevel ikke helt. Der er både ligheder og forskelle. 

Etterne og toerne går videre
Først og fremmest er det stadig nummer ét og nummer to i grupperne, som går videre til knockout-fasen. I år er der imidlertid en stor fordel i at vinde gruppen. Alle etterne springer nemlig første runde af knockout-kampene over og træder dermed direkte ind i ottendedelsfinalerne. 

Champions League-hold venter nummer to i grupperne
Gruppetoerne skal omvendt møde et hold, som blev nummer tre i deres Champions League-gruppespil, inden de eventuelt kan træde ind i ottendedelsfinalerne. Her kan der sagtens dumpe store ubehageligheder ned i turbanen, så der er bestemt incitament til at gå efter at vinde sin Europa League-gruppe. 

Denne runde mod Champions League-treerne kaldes for knockout round playoffs. 

Ekstra europæisk livinje – mulighed for Conference League
Noget andet nyt er også, at nummer tre i gruppen fortsætter i den nye turnering Conference League. Dette på samme vilkår, som det er tilfældet med treerne fra Champions League, som ryger ned i Europa League. Altså skal nummer tre i Europa League møde et hold, som sluttede toer i en Conference League-gruppe. 

Nummer fire i grupperne er færdige i europæisk fodbold for denne sæson. 

Finalen spilles i Spanien
Årets Europa League-finale spilles den 18. maj 2022 på Sevilla FC's hjemmebane, Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán. Her er der plads til 45.500 tilskuere. Faktisk er det meget oplagt, at finalen spilles netop her. Sevilla har nemlig vundet UEFA Cuppen/Europa League hele seks gange.

Præmiepenge (alle beløb er i euro):

 • Kvalificering til gruppespillet: 3.630.000 (tidligere 2.920.000)
 • Vundet kamp i gruppespillet: 630.000 (tidligere 570.000)
 • Uafgjort kamp i gruppespillet: 210.000 (tidligere 190.000)
 • Bonus for at vinde gruppen: 1.100.000
 • Bonus for at blive nummer to i gruppen: 550.000
 • Sejr i knockout playoff-runden: 500.000
 • Sejr i ottendedelsfinalen: 1.200.000
 • Sejr i kvartfinalen: 1.800.000
 • Sejr i semifinalen: 2.800.000
 • Tabt finale: 4.600.000
 • Europa League-sejr: 8.600.000

Kommentarer

Feedback