18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

VM i Fodbold 2022: Optakt til slutrunden

BetXperts fodbold-VM 2022-optakt rummer odds, kampprogram, holdgennemgang, statistik, opstillinger, frisparksskytter, straffesparksskytter og meget mere. 

Af Simon Henneberg

VM 2022 i Qatar spilles fra søndag den 20. november 2022 til søndag den 18. december 2022. Her i BetXperts optakt til VM 2022 får du det fulde overblik – og lidt mere – over VM-slutrunden. Vi har med andre ord gjort alt arbejdet, så du bare kan finde dine ønskede informationer ét sted; her hos os. Der er en del lande, der kandiderer til at vinde VM 2022

VM 2022-guide: Alt, du behøver at vide

BetXpert har samlet alt for dig i denne VM-guide. Du har alt, du behøver. Her får du en kort introduktion til vores VM-optakt. Du får en lille optakt-guide nedenunder oddsene. 

Odds

Her får du overblikket over de bedste VM odds. Se detaljeret gennemgang af odds på VM i fodbold. Se også odds på VM semifinale.

Topscorer

Har du et godt øje til en VM-topscorer? Eller ønsker du at blive klogere på, hvordan du kan udpege manden med flest mål i støvlerne? Vi er gået i dybden med emnet og har inddraget historisk data og stiller en vejledende formel op for, hvordan du udvælger din spiller. 

Stadionguide

Har du endnu ikke set turnerings VM stadioner? Vi giver dig et overblik over dem alle. Du kan se stadionkapacitet, hvilke kampe, der spilles på de forskellige arenaer, billeder med mere. 

Dommere

Har du styr på, hvem FIFA har udpeget som de 36 VM-dommere? BetXpert giver dig det ultimative overblik. Du får en udførlig statistik på kort og straffespark og information om VAR ved VM. 

Bonus

Hvis du kunne tænke dig lidt flere penge til underholdningen under slutrunden, bør du overveje en VM bonus. Det giver lidt mere frihed, og du vil typisk kunne sætte dobbelt så mange spil. Vi opfordrer dog kraftigt til, at alle spiller ansvarligt, og ikke for flere penge, end man kan tåle at tabe. 

Dødbolde

VIl du gerne vide, hvem der tager dødbolde ved VM? Læs vores artikel, hvor vi har opstillet vores bud på samtlige landes dødboldsspecialister. 

Straffespark

Det kan godt være, at denne disciplin egentlig også er en dødbold. Alligevel har vi lavet en separat artikel om straffesparkstagere ved VM

Tv-guide

Hvor skal du se dit VM i fodbold i tv? Klik på linket, og du kommer hen til vores tv-guide. Her kan du blive meget klogere på, hvor du skal tune ind, når den store begivenhed løber af stablen. Det er muligt både at se VM-fodbold i fjernsynet såvel som på stream. 

Live stream

Er du mest til live streaming, når du skal se VM i fodbold? Følg linket, og scroll ned under tv-oversigten. Her kan du se, hvor du kan live streame kampe fra verdensmesterskaberne i fodbold.

Tips og spilforslag

Hvis du gerne vil spille på VM-kampene, står vores meget kompetente ekspertpanel klar med de bedste VM tips til dig. Vi har eksperter i mange forskellige europæiske og sydamerikanske ligaer, hvorfor vi dækker VM-holdene utrolig godt og bredt med en stor indsigt.

Odds på VM 2022 hos LeoVegas

Fotbolls VM-Artikler

I afsnittet "Artikler" finder du gennemarbejdet indhold om straffesparkskytter, dødboldstagerne, Den Gyldne Bold, VM-topscorer, VM-stadioner, optakter til kampene, dommerne, VM-bonusser og meget, meget mere. 

Artikler tagget med "VM 2022"

VM 2022 i Qatar – Hold

Danmarks landshold har taget nationen med storm. Dette i en sådan grad, at mange af os går med et, måske lidt naivt, håb om, at Danmark vinder VM 2022. Det kan umiddelbart virke helt omsonst at tale om en sådan triumf, men vi skal huske på, at det kun er halvandet år siden, vi stod i en EM-semifinale på Wembley mod England. 

Her skulle hjemmeholdet bruge et tyndt straffespark i ekstratiden for at få bugt med os. Hertil kommer, at Kasper Hjulmand og kompagni sikrede sig kvalifikation til dette VM på sikker vis. 

Østrig, Israel, Skotland og Moldova havde ikke meget at skulle have sagt mod de rød-hvide drenge, der var ubesejrede indtil sidste spillerunde. Her mødte vi Skotland på udebane. Den danske kvalifikation var sikret på dette tidspunkt, hvilket måske også afspejlede sig lidt i præstationen, der endte med et 0-2-nederlag. 

Kirill Kudryavtsev / AFP 

I Nations League, hvor vi var med i A-gruppen mod Frankrig, Kroatien og Østrig, gjorde vi også en god figur. Det er ikke mindst værd at nævne, at vi vandt begge opgør mod Frankrig, som vi også møder denne vinter. 

Anstrengelserne resulterede i en flot 2.-plads. Desværre kunne vi ikke hamle op med kroaterne, der fik skovlen under os i begge opgør. 

Det danske hold kommer til VM uden nævneværdige skader eller fravær. 

Skyggesiderne ved VM 2022 i Qatar

Selvom VM 2022 i fodbold er noget, som rigtig mange glæder sig til, så kommer vi ikke udenom, at ikke alt er fryd og gammen ved slutrunden. Først og fremmest er der rigtig meget, der tyder på, at værtsnationen bestak sig til at få slutrunden. Det samme skulle i øvrigt være tilfældet med VM 2018 i Rusland. 

For det andet er menneskerettigheder, arbejdsforhold og deslige i Qatar ikke, hvad vi er vant til herhjemme. I forbindelse med VM-slutrunden har Qatar skullet bygge nye stadions. Dette menes at have kostet adskillige, nogle kilder snakker om tusinder, gæstearbejdere livet grundet dårlige arbejdsvilkår. Disse arbejdere har arbejdet til en sulteløn og har fået inddraget deres pas, så de ikke har kunnet rejse hjem igen. 

I juni kom det desuden frem i danske medier, at du risikerer op til syv års fængsel, hvis du dyrker sex udenfor ægteskab i Qatar. Dermed skal danske, og alle andre besøgende VM-fans, måske lige tænke sig om en ekstra gang, inden de trækker bukserne ned om anklerne og giver lysterne frit spil. 

Der har ligeledes været stor kritik af de kendisser, der vælger at være ambassadører for slutrunden. Den tidligere topspiller David Beckham menes ifølge nogle kilder at have sikret sig 127 millioner kroner om året de næste ti år. Beckhams rolle som ambassadør har ikke mindst skabt kritik fra Amnesty International

Også den danske fodboldspiller Nadia Nadim har takket ja til at være ambassadør for slutrunden. Af samme årsag blev hun tidligere på året udsat for en heftig mediestorm herhjemme. Rigtig mange i den danske befolkning var ikke stolte over hendes valg, ligesom medierne gravede i, hvor mange penge hun tjente på jobbet. Uden at nævne et eksakt beløb mener Ekstra Bladet at vide, der er tale om "den store jackpot".

Seneste nye skud på stammen af ting, der forarger og forundrer folk, er de såkaldte fanfester. Fra midt-november er der udgivet adskillige filmklip med hjorder af fans, der synger, danser og fester i Qatars gader. "Problemet" med dette består i, at disse "argentiske" fans slet ikke ligner argentinere. De "engelske" fans ligner ikke typiske englændere og så videre. Derfor spekuleres der kraftigt i, at her er tale om købte "fans", der skal være med til at male et glansbillede af landet og slutrunden udadtil. 

Qatars organisationskomité afviser dog pure

FAQ – spørgsmål og svar om fodbold-VM 2022 i Qatar

Her vil vi komme ind på nogle af de mest gængse spørgsmål om fodbold-VM 2022 i Qatar.

Hvor afholdes VM i fodbold 2022?

VM i fodbold afholdes i Qatar. 

Hvornår afholdes VM 2022 i Qatar?

VM 2022 i Qatar afholdes fra søndag den 20. november 2022 til søndag den 18. december 2022.

Hvem er forsvarende verdensmestre?

Frankrig, som er i Gruppe D med Danmark, Australien og Tunesien, er forsvarende verdensmestre fra 2018 i Rusland.

Hvor mange grupper er der til fodbold-VM 2022 i Qatar?

Der er 8 grupper ved VM 2022 i Qatar: Gruppe A-H.

Hvor mange hold er der med til VM i Qatar?

Der er 32 hold fordelt i grupperne A-H. Hver gruppe har deltagelse af fire nationer. 

Hvor mange hold går videre ved VM 2022?

Alle gruppevinderne og gruppetoerne går videre. Det vil sige, at 16 hold skal spille knockoutkampe ved VM 2022. 

Hvad er åbningskampen til VM 2022 i Qatar?

Åbningskampen til VM 2022 i Qatar står mellem Qatar og Ecuador fra Gruppe A. Den kamp spilles søndag den 20. november klokken 17.00 dansk tid. 

Hvor og hvornår spilles VM 2022-finalen i fodbold?

VM-finalen 2022 i Qatar spilles søndag den 18. december klokken 16.00 dansk tid. 

Hvilket land har vundet VM flest gange?

Med fem trofæer holder Brasilien rekorden for flest verdensmesterskaber i fodbold. Sydamerikanerne vandt i 1958, 1962, 1970, 1994 og 2002.

De seneste ti vindere af VM i fodbold

Her får du en oversigt over de seneste ti vindere af VM i fodbold.

1982: Italien

1986: Argentina
1990: Vesttyskland
1994: Brasilien
1998: Frankrig
2002: Brasilien
2006: Italien
2010: Spanien
2014: Tyskland
2018: Frankrig

VM 2022 Grupper

Gruppe A

Gruppe B

Gruppe C

Gruppe D

Gruppe E

Gruppe F

Gruppe G

Gruppe H

Spilforslag på VM

Der blev ikke fundet nogle aktuelle tips.

Kommentarer

Feedback