18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Optakt: VM i Qatar 2022

BetXperts fodbold-VM 2022-optakt rummer odds, kampprogram, holdgennemgang, statistik, opstillinger, frisparksskytter, straffesparksskytter og meget mere. 

OBS: Vi gør opmærksom på, at denne optakt til fodbold-VM 2022 er under opbygning. Vi vil løbende opdatere de eksisterende tekster samt tilføje nye frem mod starten i november. 

VM 2022 i Qatar spilles fra mandag den 21. november 2022 til søndag den 18. december 2022. Her i BetXperts optakt til VM 2022 får du det fulde overblik – og lidt mere – over VM-slutrunden. Vi har med andre ord gjort alt arbejdet, så du bare kan finde dine ønskede informationer ét sted; her hos os. 

Der er en del lande, der kandiderer til at vinde VM 2022. Med lidt frækhed i stemmen og en mindre glimt i øjet tillader vi her på BetXpert at sige, at Danmark ligger i periferien af disse lande. 

Odds på fodbold-VM 2022 i Qatar 

Her får du en samlet oversigt over markedets bedste odds på fodbold-VM 2022 i Qatar. Bookmakerne holder Brasilien som favoritter.

Odds på Danmark vinder VM 2022 hos LeoVegas

Selvom ”brasserne” ikke har vundet VM siden 2002 i Japan/Sydkorea, hvilket er fem VM-slutrunder siden, er de alligevel favoritter her. Det mener i hvert fald bookmakerne. Bedste odds på, at Brasilien vinder fodbold-VM 2022 er således 6,00 hos LeoVegas. 

Næststørste favorit er Frankrig til odds 7,50 hos Unibet. Tror du, at Danmark vinder VM 2022, er der odds 31,00 hos LeoVegas. 

Favoritterne ved VM 2022 i fodbold

Favoritterne til at vinde VM 2022 i fodbold er de sædvanlige, fristes man til at sige. Her er tale om Brasilien, Frankrig, England, Spanien og Argentina. BetXpert vil herunder kort komme ind på situationen hos alle favoritterne til VM 2022 i fodbold. 

Brasilien – A Seleçaõ
Hvis ikke ”brasserne” skulle være favoritter til at vinde VM 2022 i fodbold, hvem skulle så næsten være det? Det skulle da lige være lande som Tyskland og Frankrig, hvis de havde fordel af hjemmebane, men det er der ikke tale om denne gang. 

Derfor er Brasiliens mange og funklende stjerner atter en gang bookmakernes odds-favoritter til at hjemtage VM-trofæet for sjette gang i historien. 

At vi skal fem VM-slutrunder tilbage for at finde det seneste mesterskab til de gulklædte, vidner også en del om, hvor svært det er at vinde VM. Holdene i toppen er ofte meget tætte på hver andre niveaumæssigt, hvorfor det ofte er de små marginaler, som afgør tingene. 

Brasilien har haft nogle af tidens allerstørste stjerner gennem tiden; lige fra Roberto Carlos til Zico, Pelé, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho med flere. I dag hedder stjernerne Neymar, Thiago Silva, Alisson, Casemiro, Richarlison og Vinícius Júnior. 

Slette tunger vil påstå, at holdet i dag ikke er lige så godt som nogle af de seneste generationer – præget og prydet af de førnævnte navne – men helt ueffent er det altså ikke. Brasilien kom igennem den sydamerikanske VM-kvalifikation uden at lide nederlag. Det er en stor bedrift i sig selv. 

Der mangler godt nok et ligegyldigt, udsat opgør mod Argentina, men det er en fodnote, en parentes, da begge hold er kvalificeret til VM 2022 i fodbold. 

Brasilien er i Gruppe G med Serbien, Schweiz og Cameroun. 

Frankrig – Les Bleus
Frankrig er forsvarende verdensmestre fra 2018. Her vandt de med 4-2 over Kroatien i finalen. Siden da er det dog ikke alt, der er gået op i en højere enhed for Didier Deschamps’ mandskab. 

Ved sidste års EM-slutrunde blev holdet blot nummer 11, og i Nations League ligger de p.t. til nedrykning til B-grupperne. Med to kampe tilbage har de to point op til redning. 

Franskmændenes trup til fodbold-VM 2022 kommer med næsten statsgaranti til at være blandt de bedste i hele turneringen – i hvert fald på papiret. Det er velsagtens kun skader, sygdom og, Gud forbyde det, pandemier, der kan ændre på det. 

I målet står den bundsolide og rutinerede Hugo Lloris. I forsvaret er der navne som Benjamin Pavard, Presnel Kimpembe, Lucas Digne og Hernandez-brødrene.

På den centrale midtbane er der muskler, løbekraft og overblik i skikkelse af spillere som Aurélien Tchouaméni, Adrien Rabiot, Paul Pogba, N’Golo Kanté og Boubacar Kamara. 

Til at score målene er vel nok der, hvor franskmændene er allerstærkest på papiret. Christopher Nkunku, Antoine Griezmann, Wissam Ben Yedder, Kylian Mbappé, Kingsley Coman og Karim Benzema bør være mere end rigeligt til at få de fleste forsvarsspillere til at få mareridt op mod et møde med ”Les Bleus”. 

Spiller Frankrig ikke bedre til VM 2022, end de gjorde ved EM, og de har gjort ved Nations League, rækker det dog næppe til en VM-triumf. 

Frankrig er i Gruppe D med Danmark, Australien og Tunesien. 

England – Three Lions
England blander sig som sædvanligt også i favoritfeltet. I mange år har de været overvurderede af bookmakerne – det mener i hvert fald mange kompetente bettorer. Men fra og med EM i fjor og op til og med dags dato er det, som om at der er kommet en større tiltro til Three Lions – også blandt de tidligere så skeptiske bettorer. 

Harry Kane og kompagni kom da også hele vejen til EM-finalen på Wembley i 2021. Her blev de imidlertid slået af Italien, der siden den kamp er faldet helt af på den og derfor ikke er at finde til fodbold-VM 2022. 

Det er gode, gamle England til gengæld. De hvidklædte spillere var helt suveræne i deres VM-kvalifikationsgruppe mod San Marino, Albanien, Polen, Ungarn og Andorra. Otte ud af ti kampe blev vundet, mens der blev spillet uafgjort hjemme mod Ungarn og ude mod Polen. 

Også englænderne lider lidt i Nations League. Efter de første fire spillerunder har de blot to point, ligesom det også er tilfældet med Frankrig. 

England har flere profiler, hvis form og situation er lidt usikker på klubplan. Her er tale om Manchester United-spillerne Harry Maguire, Marcus Rashford, Luke Shaw og til dels Jadon Sancho. De to førstnævnte havde ikke nogen speciel god sæson i fjor, og sidstnævnte gjorde sig ikke helt lige så bemærket, som de fleste United-fans formentlig havde håbet. 

Luke Shaw fik store dele af sæsonen ødelagt af skader. Han skal bygges op igen. 

Harry Kane scorede ikke i de tre første kampe under EM-slutrunden, men scorede til gengæld fire gange i de sidste fire kampe. Skal England til tops ved VM 2022 i Qatar, kræves det formentlig, at Tottenham-angriberen scorer kontinuerligt gennem hele turneringen. 

England er i Gruppe B med Iran, USA og Wales. 

Spanien – La Roja
Spanien havde nogle gyldne år, hvor de tog sig af guldet til EM 2008, VM 2010 og EM 2012. Siden da er det imidlertid gået lidt ned ad bakke for spanierne. Ved de seneste to VM-slutrunder er det blevet henholdsvis nummer 23 og ti. Ved EM sidste år røg de ud til Italien i semifinalen, mens det i 2016 blev til en lidet flatterende 10.-plads. 

En semifinaleplads ved et EM er altid flot, men det ændrer ikke ved, at de seneste fire slutrunder samlet set ikke har givet de resultater, som Spanien stræber efter. 

Spillermaterialet frem mod fodbold-VM 2022 i Qatar ser imidlertid ikke ud til at fejle noget. Spillerne kommer fra store fodboldadresser som Chelsea, Villarreal, FC Barcelona, Chelsea, Real Madrid, Atlético Madrid, Valencia, RB Leipzig og Juventus. 

Det springende punkt er imidlertid, at Spanien nok godt kunne bruge en endnu bedre spidsangriber. 29-årige Álvaro Morata har haft en flot karriere indtil nu, men han scorer ikke helt nok mål til at være blandt de allerbedste angribere. 

Spaniernes største styrke er helt klart deres defensiv. Skal det blive til VM-guld, er det derfor alfa og omega, at bagerste geled fortsætter med at holde tæt, mens offensiven skal vise sig effektiv. 

Spanien er i Gruppe E med Costa Rica, Tyskland og Japan. 

Argentina – La Albiceleste
Argentina sikrede sig ligesom Brasilien en sikker billet til VM i fodbold i Qatar 2022. Og ligesom det var tilfældet med de gule ærkerivaler, gik også Argentina gennem kvalifikationen som ubesejrede. De mangler dog, som nævnt i Brasilien-afsnittet, en udsat og pointmæssig ligegyldig kamp mod netop Brasilien. 

Uanset hvad er Argentina klar til VM – en turnering, de har stolte traditioner i. De lyseblå- og hvidstribede har nemlig vundet turneringen to gange. Først i 1978 på hjemmebane og siden i 1986 i Mexico. Siden da har de været i finalen tre gange; i 1930, 1990 og 2014. 

Argentinas altoverskyggende stjerne er naturligvis Lionel Messi. Verdens måske bedste fodboldspiller i historien har fået kritik for ikke at vinde noget med landsholdet. Efter et hav af lige-ved-og-næsten-omgange lykkedes det så endelig, da Argentina vand Copa América i 2021. Dette endda mod Brasilien, som havde fordel af hjemmebane, i finalen. 

Er dette startskuddet til, at Messi får gang i guldmedaljerne på landsholdet? Med en alder på 35 år er der nok ikke mange slutrunder gemt i den lille troldmand efter VM 2022. Det kan omvendt meget vel være hans sidste verdensmesterskab og måske den sidste store slutrunde overhovedet. Måske. 

Til at hjælpe sig med at føre landet frem til VM-guld har Messi profiler som Cristian Romero, Nicolás Otamendi, Leandro Paredes, Ángel Di María, Giovani Lo Celso, Lautaro Martínez med flere. Det er et superstærkt hold, som argentinerne kan mønstre, og enhver modstander vil gøre uklogt i ikke at have den største respekt for dem. 

Argentina er i gruppe C med Mexico, Polen og Saudi Arabien. 

VM 2022 i Qatar – kan Danmark vinde?

Danmarks landshold har taget nationen med storm. Dette i en sådan grad, at mange af os går med et, måske lidt naivt, håb om, at Danmark vinder VM 2022. Det kan umiddelbart virke helt omsonst at tale om en sådan triumf, men vi skal huske på, at det kun er ét år siden, vi stod i en EM-semifinale på Wembley mod England. 

Her skulle hjemmeholdet bruge et tyndt straffespark i ekstratiden for at få bugt med os. Hertil kommer, at Kasper Hjulmand og kompagni sikrede sig kvalifikation til dette VM på sikker vis. 

Østrig, Israel, Skotland og Moldova havde ikke meget at skulle have sagt mod de rød-hvide drenge, der var ubesejrede indtil sidste spillerunde. Her mødte vi Skotland på udebane. Den danske kvalifikation var sikret på dette tidspunkt, hvilket måske også afspejlede sig lidt i præstationen, der endte med et 0-2-nederlag. 

I Nations League, hvor vi er med i A-gruppen mod Frankrig, Kroatien og Østrig, ser det også meget fornuftigt ud. Der resterer to kampe, og vi ligger nummer ét med to point ned til Kroatien. Vi mangler en udekamp mod netop de skakternede samt en hjemmekamp mod Frankrig. 

Holder vi 1.-pladsen i de to sidste kampe, skal vi spille Final 4-støvne om turneringstrofæet næste år. Hertil kommer, at en 1.-plads i gruppen også kan betyde, vi får en ekstra chance for at kvalificere os til EM, hvis det kikser i den traditionelle kvalifikationsturnering. 

Vi opdaterer dette lille afsnit om Danmark løbende, som vi nærmer os fodbold-VM 2022 i Qatar –ligesom hele optakten til VM 2022 vil blive opdateret, som tiden skriver frem. 

Skyggesiderne ved VM 2022 i Qatar

Selvom VM 2022 i fodbold er noget, vi alle glæder os utrolig meget til, så kommer vi ikke udenom, at ikke alt er fryd og gammen ved slutrunden. Først og fremmest er der rigtig meget, der tyder på, at værtsnationen bestak sig til at få slutrunden. Det samme skulle i øvrigt være tilfældet med VM 2018 i Rusland. 

For det andet er menneskerettigheder, arbejdsforhold og deslige i Qatar ikke, hvad vi er vant til herhjemme. I forbindelse med VM-slutrunden har Qatar skullet bygge nye stadions. Dette menes at have kostet over 6.500 gæstearbejdere livet grundet dårlige arbejdsvilkår. Disse arbejdere har arbejdet til en sulteløn og har fået inddraget deres pas, så de ikke har kunnet rejse hjem igen. 

I juni kom det desuden frem i danske medier, at du risikerer op til syv års fængsel, hvis du dyrker sex udenfor ægteskab i Qatar. Dermed skal danske, og alle andre besøgende VM-fans, måske lige tænke sig om en ekstra gang, inden de trækker bukserne ned om anklerne og giver lysterne frit spil. 

FAQ – spørgsmål og svar om fodbold-VM 2022 i Qatar

Her vil vi komme ind på nogle af de mest gængse spørgsmål om fodbold-VM 2022 i Qatar.

Hvornår afholdes VM 2022 i Qatar?

  • VM 2022 i Qatar afholdes fra søndag den 20. november 2022 til søndag den 18. december 2022.

Hvem er forsvarende verdensmestre?

  • Frankrig, som er i Gruppe D med Danmark, Australien og Tunesien, er forsvarende verdensmestre fra 2018 i Rusland.

Hvor mange grupper er der til fodbold-VM 2022 i Qatar?

  • Der er 8 grupper ved VM 2022 i Qatar: Gruppe A-H.

Hvor mange hold er der med til VM i Qatar?

  • Der er 32 hold fordelt i grupperne A-H. Hver gruppe har deltagelse af fire nationer. 

Hvad er åbningskampen til VM 2022 i Qatar?

  • Åbningskampen til VM 2022 i Qatar står mellem Qatar og Ecuador fra Gruppe A. Den kamp spilles søndag den 20. november klokken 17.00 dansk tid. 

Hvor og hvornår spilles VM 2022-finalen i fodbold?

  • VM-finalen 2022 i Qatar spilles søndag den 18. december klokken 16.00 dansk tid. 

Hvilket land har vundet VM flest gange?

  • Med fem trofæer holder Brasilien rekorden for flest verdensmesterskaber i fodbold. Sydamerikanerne vandt i 1958, 1962, 1970, 1994 og 2002.

De seneste ti vindere af VM i fodbold

Her får du en oversigt over de seneste ti vindere af VM i fodbold.

1982: Italien
1986: Argentina
1990: Vesttyskland
1994: Brasilien
1998: Frankrig
2002: Brasilien
2006: Italien
2010: Spanien
2014: Tyskland
2018: Frankrig

Gruppe A

Gruppe B

Gruppe C

Gruppe D

Gruppe E

Gruppe F

Marokko MAR

Gruppe G

Gruppe H

Spilforslag på VM kval. OFC

Der blev ikke fundet nogle aktuelle tips.

Kommentarer

Feedback