18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2024 Fodbold - Slovenien - Analyse

Opdateret
Frank PilantraEkspert Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Slovenien

Torsdag 20. juni 2024

15:00 Slovenien - Serbien


Tirsdag 25. juni 2024

21:00 England - Slovenien


Fuldt kampprogram

Der er ikke de store verdensstjerner i den slovenske trup, så de skal satse på kollektivet. Slovenerne skal forsøge at ramme en solid defensiv taktik for at holde styr på de målgiftige modstandere i Gruppe C. Der er ikke de store forventninger til Slovenien, men det er slet ikke usandsynligt, at de kan gå videre.

Det bliver svært og vi kan få nogle tætte kampe, men måske Slovenien kan snige sig med som af de bedste gruppetreere.

.

Slovenien indleder EM-gruppespillet mod Danmark den 16. juni på MHPArena i Stuttgart. Her er Danmark klare favoritter, men Slovenien har vist sig at være svære at besejre. Et uafgjort resultat mod Hjulmands mandskab vil Slovenien sikkert være ganske tilfredse med for at komme på tavlen i første gruppekamp.

Derefter venter næste opgave, hvor Slovenien skal møde Serbien inden modstanderen i sidste runde er gruppefavoritterne England. 

Odds på Slovenien

Vinder Højeste odds Bookmaker
Slovenien vinder Gruppe C 11,00
Slovenien går videre fra Gruppe C 2,25
Slovenien vinder EM 250

Sloveniens styrker

Som mange andre mindre fodboldnationer har Slovenien sine største styrker i det defensive spil, hvor de er velorganiserede og gode til at lukke rum af.

Der er også et par individuelt dygtige spillere, der kan levere de afgørende præstationer i kampene. Men spillet bygges op omkring defensiven, og hvis Slovenien skal levere en god præstation ved EM, så vil det defensive spil være nøglen.

Sandsynligvis er deres taktik at ligge lavt og gøre det svært for modstanderne for derefter at satse på omstillinger, når chancen opstår. Disciplin, en stærk defensiv og fysisk spil må væreopskriften på succes for Slovenien.

Sloveniens svagheder

Slovenien kommer med en ret smal trup, sammenlignet med de tre gruppemostandere. Den manglende dybde i truppen kan begrænse de taktiske ændringer undervejs. Særligt kan skader eller karantæner hos nøglespillere være ødelæggende for det slovenske landsholds chancer for kvalifikation fra gruppespillet.

Der er naturligvis bekymring for offensiven, hvor meget af ansvaret er placeret hos Benjamin Sesko og den erfarne angriber Andraz Sporar. De ved, hvor målet står, men kan de bære deres hold gennem turneringen?

Foto: JURE MAKOVEC / AFP

Vejen til EM

Slovenien sikrede sig en plads i sommerens mesterskab ved at komme på andenpladsen i deres EM-kvalifikationsgruppe, hvor de bl.a mødte det danske landshold.

Danmark fik 1-1 i Slovenien, mens Thomas Delaneys mål i anden halvleg sikrede dansk sejr på 2-1 over slovenerne i Parken.

På 10 kampe i EM-kvalifikationen tog Slovenien 22 point, hvilket var lige så mange som gruppevinderen Danmark. Kvalifikationskampene viste, at det slovenske landshold har taget mange skridt i den rigtige retning, og den unge Benjamin Sesko var den store stjerne. 

Sesko påtog han sig et stort ansvar og stod for fem mål og to assists. Så Benjamin Sesko og Slovenien fik bevist, at de ikke bliver nogen "walk in the park" for de andre nationer denne sommer.

Sloveniens EM-historik

Det slovenske landshold er en relativt ny spiller på banen efter landet blev uafhængig fra Jugoslavien i 1991.

Et af Sloveniens større øjeblikke var kvalifikationen til EM 2020 efter at have slået store nationer som Polen og Østrig i kvalifikationen. En af landets største spillere er målmanden Samir Handanovic, der har haft stor succes med Inter Milan i løbet af sin karriere.

Slovenien er rangeret som nummer 59 på FIFA's rangliste, og Zlatko Zahovic er landsholdets førende målscorer gennem tiderne.

Kampprogram, Slovenien

Torsdag 20. juni 2024

15:00 Slovenien - Serbien


Tirsdag 25. juni 2024

21:00 England - Slovenien


Kampprogram, EM 2024 Fodbold

Kommentarer

Feedback