Demokraternes Joe Biden er favorit til at blive USA's næste præsident, når der tirsdag den 5. november 2024 er præsidentvalg.

USA’s siddende præsident, Donald Trump, var i starten favorit til at genvinde præsidentembedet. Det er han ikke længere, og når der tirsdag i næste uge afholdes præsidentvalg, forventes det, at Joe Biden sejrer. Bookmakerne samt BetXperts politiske ekspert, Asser, mener, at favoritværdigheden ligger hos Demokraternes Joe Biden, der tidligere har været vicepræsident i USA.

Navigation
Odds på USA's næste præsident
Odds på det vindende parti i valget
Odds på demokratiske kandidater
Odds på de republikanske kandidater
Specials til det amerikanske valg
Ekspertens tips til præsidentvalget

Odds på præsidentvalget 2024

Odds på det vindende parti i præsidentvalget


BetXpert har talt med vores politiske ekspert, Asser, der vurderer, at Joe Biden står stærkest. Længere nede i artiklen kan du høre hans vurdering og finde spilforslag fra eksperten. Se odds på politik hos Betxpert.

Få odds 3 på, at Donald Trump vinder det amerikanske præsidentvalg 

  • Gå til Onsidebettings hjemmeside og opret dig eller log ind - det tager under 5 minutter
  • Spil på oddsboostet "Donald Trump vinder valget" til odds 3,00
  • Normalodds for spillet er 2,65
  • Du finder spillet under "Onside Specials" i menuen til venstre, hvor de forskellige sportsgrene er oplistet
  • Der ligger også andre oddsboosts, og du kan frit spille på dem alle
  • Eventuelle gevinster er fritaget for omsætningskrav
  • Tilbuddene er for alle Onsidebetting-kunder, eksisterende såvel som nye

Spil på Donald Trump hos Onsidebetting

USA valg 2024 odds

Herunder finder du de bedste præsidentvalg odds på det amerikanske valg, der finder sted tirsdag den 5. november 2024.

Odds på præsidentkandidat for Demokraterne

Odds på præsidentkandidat for Republikanerne

Specialspil Højeste odds Bookmaker
Joe Biden vinder minimum én stat, som Trump vandt i 2016 1,02
Donald Trump vinder minimum én stat, som Hillary Clinton vandt i 2016 2,40
Republikanerne vinder kontrol over Repræsentanternes Hus, Senatet og Det Hvide Hus 3,75
Demokraterne vinder kontrol over Repræsentanternes Hus, Senatet og Det Hvide Hus 2,25
Demokraterne vinder Arizona, Florida og Pennsylvania 2,50
Republikanerne vinder Arizona og North Carolina 3,00
Demokraterne vinder Ohio, Arizona og North Carolina 2,75
Republikanerne vinder Ohio, Florida og Texas 2,20

Odds er senest opdateret tirsdag den 27. oktober klokken 11.49. 

Som det fremgår af oddsene, er Joe Biden favorit, og han fører da også relativt stort i meningsmålingerne. For at blive præsident i USA skal man have 270 valgmænd, og Biden ser ud til at nå det antal, hvis han formår at holde føringen.

FiveThirtyEight er eksperter i statistikker om politik, meningsmålinger og andet. De giver Joe Biden hele 87 procent chance for at vinde præsidentvalget. Navnet FiveThirtyEight stammer i øvrigt fra det antal af valgmænd, der er i USA. Der er i alt 538 valgmænd i de forskellige stater.

Antallet af valgmænd afgænger af statens størrelse. Californien er den stat med flest valgmænd. Her er der 55 valgmænd, og som det ser ud lige nu, vinder Biden i Californien. 

Ekspertens spilforslag til det amerikanske præsidentvalg 

Asser har p.t. fem spiltips til det amerikanske valg. Han har blandt andet Demokraterne til at vinde staten Georgia hos NordicBet*

Demokraternes kandidat vinder Georgia: Odds 2,25 hos NordicBet*

Foruden hvad du kan læse i spilforslaget, så siger Asser følgende til redaktionen:

"Dette spil på Demokraterne til at vinde i Georgia burde blive yderligere forstærket af de nuværende uroligheder, da den største by i staten, Atlanta, har en stor historisk betydning for borgerrettighedsbevægelsen og Martin Luther King."

Foruden de spil, som Asser allerede har lagt op, fortæller han, at han holder øje med udviklingen i kampen om at vinde Texas.

”Svingstater som Wisconsin, Michigan, Pennsylvania og Florida kan blive interessante, men en traditionel Republikansk stat som Texas er også et sted, jeg har kigget. Siden 1980 har den Republikanske kandidat vundet i Texas hver gang, men tendenserne i meningsmålingerne favoriserer Biden, og odds 3,25 hos Bet365* er interessant. Her følger jeg løbende udviklingen.”

Biden vinder Texas: Odds 3,25 hos Bet365*

Selvom der ikke er tradition for Demokratisk sejr i Texas, vil Asser ikke udelukke, at odds 3,25 kan vise sig at indeholde værdi.

Biden storfavorit, men døm ikke Trump ude

Asser fremhæver Joe Biden som en klar favorit, men at man samtidig ikke må dømme Donald Trump ude på forhånd. 

Her med en uge til præsidentvalget, hvordan vurderer du så hver især de to kandidaters chancer? 

"Joe Biden er den helt klare favorit, hvilket også kan ses på oddset. Havde det været en "normal" kandidat i stedet for Trump, ville jeg have dømt ham ude, men det tør jeg ikke med Trump. Hillary Clinton førte også stort i meningsmålingerne for fire år siden, og hun tabte som bekendt. Trump kan om nogen slå meningsmålingerne, og han beviste for fire år siden, at han kan vinde mod alle odds." 

Da BetXpert talte med dig i juni måned, fortalte du, at du så Biden som favorit. Det tror bookmakerne også på. Tror du stadig på Biden - og i så fald hvorfor? 

"Jeg tror helt bestemt stadig på, at Biden vinder med det forbehold, at Trump for fire år siden trodsede alle meningsmålinger. Biden ser ud til at have et forspring i de traditionelle svingstater i rustbæltet samt Florida, plus han også har gode muligheder for at flippe ellers traditionelle republikanske stater i syden som Georgia og Texas, som jeg har spil ude på. Biden lader derudover til at have nemmere ved at mobilisere de sorte vælgere, hvilket Hillary Clinton slet ikke kunne. En ting, der taler for Trump, er dog, at Biden ikke lader til at have samme tag i latinovælgerne, hvilket især kan blive afgørende i Florida."

"En sidste interessant ting er, at antallet af brevstemmer allerede nu har sat rekorder. Dette har naturligvis noget at gøre med coronasituationen, men mange ting tyder på, at valgdeltagelsen vil være højere end normalt. En høj valgdeltagelse er generelt en fordel for venstrefløjen (Demokraterne i amerikansk forstand, red.) ifølge undersøgelser, så det burde også være en fordel for Biden. Men igen er Trump en kandidat, som er så utraditionel, at det er svært at drage konklusioner, når det kommer til ham, men en høj valgdeltagelse vil historisk set være en fordel for Demokraterne."

Covid-19 hærger stadig voldsomt i USA, og i nat var der uroligheder i Philadelphia efter endnu et drab på en sort mand begået af to betjente. Kan du sætte lidt ord på situationen i USA p.t., og hvilke reaktioner forventer du fra amerikanerne, hvis Trump genvinder embedet?  

"USA har flere udfordringer med Covid-19, end vi har i Europa, men dog er USA ikke blevet så hårdt ramt, som man, inklusive mig selv, kunne have frygtet. Trump var dog nok alt for offensiv i hans meldinger om, at pandemien ville være slået ned inden valget, hvilket har ramt ham. Modsat i Danmark, hvor man har set en øget opbakning til den socialdemokratiske regering, har man oplevet det stik modsatte i USA, hvor Trumps opbakning har været dalende."

"I forhold til reaktionerne ved et genvalg af Trump er det svært at spå om, men jeg forventer ikke vilde reaktioner, da jeg tror, venstrefløjen vil have nemmere ved at acceptere et nederlag end højrefløjen. Taber Biden, vil hans vælgere højest sandsynligt acceptere nederlaget, da de har højere tiltro til valgprocessen end Trumps vælgere. Biden har aldrig stillet spørgsmålstegn ved valgets integritet, og det vil han heller ikke gøre ved et nederlag, hvor han ikke vil have andet valg end at acceptere nederlaget."

"Trump og hans støtter har derimod gennem længere tid stillet spørgsmålstegn ved valgprocessen og især brevstemmerne, og på den baggrund vil de have sværere ved at acceptere et nederlag, ligesom Trump flere gange har sagt, han ikke nødvendigvis vil anerkende et nederlag. Taber Trump, forventer jeg derfor større reaktioner fra hans støtter, end hvis Biden taber. Der er dog mange store interne problemer i USA, og uanset hvad udfaldet bliver, er voldelige sammenstød mellem amerikanerne ikke utænkelige, men dette vil nok være mest sandsynligt, hvis Trump taber, samtidig med at han ikke anerkender resultatet." 

Biden-sejr kan skabe handel for danske virksomheder

Hvis Biden går hen og vinder, hvilke umiddelbare forandringer vil amerikanerne så opleve i hverdagen? Og måske endnu vigtigere: Vil vi som danskere/europæere mærke noget til det? 

Asser lægger ud med at pointere, at man nok kun kan gisne om følgerne af en Biden-sejr. Alligevel er han ikke bange for at komme med sine bud. 

”Vinder Biden, så tror jeg godt, man kan antage, at USA rent økonomisk kommer hårdt ud på den anden side af COVID-19."

”Bidens primære opgave vil således være at genoprette landet økonomisk, fortrinsvis ved jobskabelse, da det største problem på tværs af kloden lader til at være stigende arbejdsløshed. Derudover vil det blive Bidens opgave at genoprette tilliden mellem det politiske system samt politiet og landets sorte befolkning.”

”I forhold til Danmark tror jeg ikke, at vi danskere vil opleve de store ændringer, ligesom jeg ikke har en følelse af, at mange oplevede ændringer, da Trump blev valgt. I hvert fald ikke i vores civile liv. Trump har i sin præsidentperiode mindsket den amerikanske samhandel med resten af verden, hvorfor finansverdenen nok vil være glad for at få en mere globalistisk præsident som Joe Biden. Vinder Biden valget, burde det således hjælpe danske og europæiske virksomheder, da Biden nok i højere grad vil forsøge at genoprette økonomien globalt. Dette står lidt i kontrast til Trump, der går til valg med sloganet America First.”

Den lunefulde Trump

Hvad så hvis Donald Trump genvinder sædet? Vil alt så være business as usual, eller tror du, han vil ændre kurs på nogle punkter?

Igen påpeger eksperten, at man kun kan gisne om følgerne af en given vinder af valget. Han mener, vi skal tættere på valgdatoen, før man kan konkludere noget med større sikkerhed. Alligevel holder han sig ikke tilbage med sine foreløbige tanker om, hvad der vil ske efter en eventuel Trump-triumf.

”Genvinder Trump embedet, har jeg svært ved at se ham ændre kurs. Han er, som han er, og vinder han til november, skal han ikke bekymre sig om at blive genvalgt i 2024. Jeg tror dog ikke, det er utænkeligt, at Trump frem mod valget vil ændre strategi. Fortsætter meningsmålingerne med at favorisere Biden, kan det blive nødvendigt for præsidenten at søge mod en mere moderat position. Men Trump er ikke en normal politiker, og at forudsige hans holdninger er noget, som meget klogere mennesker end jeg har mere end svært ved.”

”Den nuværende krise i USA, blandt andet som følge af mordet på George Floyd, har Biden i høj grad forsøgt at bruge til sin fordel, og det lader til, at situationen i bred omfang har gavnet den Demokratiske kandidat. Mens Trump fortsat ses som en splittende skikkelse, har Biden i stedet søgt en anden vej og forsøgt at præsentere sig som den kandidat, der kan forene det stærkt splittede USA.”

”Mens Trump har stillet sig bag politiet og sat sig selv i konflikt med demonstranterne, har Biden i stedet udtrykt sympati med demonstranterne og den sorte befolkning i USA. Dermed ser Biden  p.t. ud til at have indtaget rollen som ”folkets mand”, hvilket var en position, som Trump indtog tilbage i 2016.”

”Joe Biden er i forvejen populær blandt de sorte vælgere, og opbakningen fra denne vælgergruppe bliver afgørende ved det kommende valg. Derudover er der i den amerikanske befolkning stor opbakning til demonstranterne, så at Biden har stillet sig på deres side, burde blive en stor hjælp for ham til det kommende valg.”

OBS: Denne artikel er en opdateret version af originalen, som udkom i juni måned.