For første gang er republikanernes Donald Trump favorit til at blive USA's næste præsident, når amerikanerne skal til stemmeboksene tirsdag den 5. november 2024. Se odds på det amerikanske præsidentvalg.

Hvem bliver USAs næste præsisent? Vinden er vendt i USA, hvor den siddende præsident, Joe Biden, ikke længere er oddsfavorit til at genvinde præsidentembedet. Trods anklager om lovovertrædelser og masser af skandaler i bagagen, tror bookmakerne nu på, at Donald Trump vinder det kommende præsidentvalg og vender tilbage til det Hvide Hus.

Og Donald Trump er ved at finde topformen og har sat gang i hans velbesøgte kampagneshow ´Trump Rally´ med salg af MAGA-merchandise til de mange trofaste Trump-fans.

I de seneste meningsmålinger har Donald Trump fået opbygget et stort forspring til Joe Biden, der i Washington Posts ABC-måling er hele 10% efter Trump. De overraskende meningsmålinger har fået oddsmarkedet til at reagere.

Odds på USAs næste præsident

Som det fremgår af oddsene, så er Donald Trump nu favorit, men det amerikanske valgsystem er indviklet. Det er ikke nok at få flest stemmer, da antallet af valgmænd er afgørende.

Der er i alt 538 valgmænd i de forskellige stater og for at blive præsident i USA skal man have 270 valgmænd. Meget kan ske endnu, men Trump ser ud til at nå det antal, hvis han formår at holde føringen i meningsmålingerne. Antallet af valgmænd afgænger af statens størrelse; f.eks er Californien den stat med flest valgmænd. Her er der 55 valgmænd.

Bookmakerne giver Trump favoritværdigheden

Selvom Donald Trump er oddsfavorit, så kan alt stadig ske, når først valgkampen starter. Spørgsmålet er også om man kan stole på meningsmålingerne og hvad præsident Joe Biden vil hive frem for at angribe Donald Trump og få vendt stemningen. Bet365* har lige nu odds 1,91 for Donald Trump, hvilket vil sige, at de vurderer, at han har 52% vinderchance, mens der er odds 3,75 hos Betinia* for Joe Biden, som er cirka 27% vinderchance. Herunder finder du de bedste præsidentvalg odds på det amerikanske valg, der finder sted tirsdag den 5. november 2024.

Odds på det vindende parti i præsidentvalget 2024

Se flere odds på politik.

Ekspertens spilforslag til det amerikanske præsidentvalg 2024

Hold øje med vores ekspertanalyser med spiltips til det amerikanske valg.

Trumps sejr i 2016 sikrede milliongevinster til oddserne

Danske Spil* måtte til lommerne og udbetale store gevinsterne til de skarpe oddsere, der havde satset på, at Donald Trump ville vinde præsidentvalget i 2016 mod demokraternes Hillary Clinton.

Da stemmerne var talt op og Trump kunne juble over sejren, kunne Danske Spil* samtidig indkassere et samlet tab på 1,5 millioner kroner.

Igennem hele den usædvanlige valgkamp i 2016 var Hillary Clinton storfavorit hos bookmakerne og meget få troede på, at Donald Trump kunne samle nok opbakning i svingstaterne til at vinde valget.

Selv på selve valgnatten havde Danske Spil* blot odds 1,05 for Hillary Clinton (klokken 2.00 dansk tid). Men som resultaterne tikkede ind fra de forskellige stater, så justerede Danske Spil* deres liveodds til Trumps fordel.

Mon bookmakerne er mere forsigtige denne gang eller bliver Donald Trump igen undervurderet?

Ofte stillede spørgsmål

Find svar på ofte stillede spørgsmål om det amerikanske præsidentvalg herunder.

Hvornår er det amerikanske valg?

Amerikanerne skal til valgstederne den 5 november 2024.

Hvor mange år kan man være præsident i USA?

Hver valgperiode er på 4 år og en præsident kan genvælges én gang.

Hvem vandt præsidentvalget 2020?

Demokraternes Joe Biden vandt præsidentvalget i 2020, da han fik  51,38 % af stemmerne. Donald Trump fik 46,91 %.

Hvem bliver USAs næste præsident 2024?

Det ligner en tæt valgkamp mellem Joe Biden og Donald Trump. Dog har bookmakerne mest tiltro til, at Donald Trump får flest stemmer og vinder valget.