18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Aktuelle spilforslag fra BetXperts ekspertpanel

Herunder ser du alle aktuelle tips, spilforslag og analyser fra eksperterne i vores ekspertpanel. Klik på en kamp for at se flere detaljer om odds mv.

Husk at du som registreret bruger på BetXpert selv kan oprette brugertips

Tirsdag 26. Januar 2021
- Bruger
- Ekspert
18:00 Mathias Bourgue/Lucas Pouille-Jonathan Eysseric/Evan Furness: 2
2,50
18:30 BMS-Herlev - Aabyhoej: 1 (-7,5)
1,83
19:00 Crystal Palace - West Ham United: Draw no bet: 2
1,73
19:00 Crystal Palace - West Ham United: Flest kort Crystal Palace
3,25
20:45 Inter - AC Milan
21:15 Southampton - Arsenal: 2
2,30
Onsdag 27. Januar 2021
- Bruger
- Ekspert
14:00 Complexity - Dignitas: 2
2,63
Fredag 29. Januar 2021
- Bruger
- Ekspert
14:00 Yeni Malatyaspor - Fatih Karagümrük: Under 1,5 1. halvleg (1H)
1,53
Søndag 31. Januar 2021
- Bruger
- Ekspert
20:00 Coach of the Year: Monty Williams vinder Coach of the Year
9,00
Lørdag 6. Februar 2021
- Bruger
- Ekspert
16:00 Vinder PL/ top 2 (NB: kun med each way, odds 2,33 for top 2!): Liverpool
5,00
Mandag 1. Marts 2021
- Bruger
- Ekspert
00:00 Inger Støjbergs parti den 1. marts 2021: Venstre
2,00
Søndag 25. April 2021
- Bruger
- Ekspert
23:00 Oscars: samme film vinder best director og bedste film
4,00
Søndag 30. Maj 2021
- Bruger
- Ekspert
12:00 Topscorer i Superligaen 2020/21: Kamil Wilczek
3,25
12:00 Superligaen 2020/21: FC Midtjylland eller FCK dansk mester 2020/21
1,48
Tirsdag 1. Juni 2021
- Bruger
- Ekspert
00:00 EM 2021: Englands EM-trup: Reece James udtages
3,00
12:00 EM 2020: Kommer med i truppen til slutrunden: Kyle Walker
1,80
Fredag 31. December 2021
- Bruger
- Ekspert
23:55 Hvornår afholdes næste folketingsvalg?: I 2021
8,00

Gode spilforslag: eksperttip

Kært barn har mange navne. Men uanset om det kaldes tip, tips, fif, fidus spot, luring eller spilforslag, bør det være kompetent, chancevurderet og begrundet. Det leverer vi her på BetXpert, og vi kalder det eksperttip.

Et spilforslag kan være kort og kontant: Tip på Liverpool! Det er bare ikke særlig brugbart. Brugbart bliver det derimod hvis det forklares HVORFOR du skal oddse på Liverpool.

Her på BetXpert går vi efter at levere spilforslag der er bakket op af en kompetent chancevurdering og en saglig begrundelse.

Det kan man kun levere hvis man har indsigt i det man tipper på. Det er derfor vi kalder vores faste tippere for eksperttippere. De er eksperter i det eller de områder de skriver om og tipper på.

Enhver kan kalde sig ekspert, men er udsagnet korrekt? Statistikken viser at BetXpert har noget at have det i: Vores ekspertpanel har haft overskud hvert år (minus eet) siden vi åbnede sitet i begyndelsen af dette årtusinde.

Vi har i øvrigt altid brug for flere dygtige tippere med formidlingsevne, så hvis du har en ekspert i maven, kan du skrive til [email protected] og gennemgå en kvalifikation via vores brugertip-system.

Sådan er et spilforslag: kompetent, chancevurderet og begrundet

Før vores eksperter blev ekspertskribenter her på sitet, var de nørder. Det vil sige at de var fanatisk interesserede i et område. Hen ad vejen fandt de ud af at de havde talent for at formidle deres indsigt, og at det var sjovt at inspirere andre tippere. Og derfor søgte de og fik en eksperttjans hos os.

BetXpert-eksperter er de fordi de kan levere kompetente chancevurderinger, gode tip og saglige begrundelser.

Det gælder uanset om de er eksperter i fodbold eller én af de mange andre sportsgrene som vi dækker.

Vi kommer med tip til de fem store fodboldligaer, Premier League, Bundesligaen, La Liga, Serie A og Ligue 1, samt til den danske Superliga. Men vi dækker også andre ligaer og rækker, fx dansk 1. og 2. division, de nedre engelske rækker, den norske Tippeliga, brasiliansk, færøsk, tyrkisk og portugisisk fodbold.

Og så er der selvfølgelig håndbold, cykling, tennis, ishockey (dansk og NHL), NBA, NFL, eSport, ski- og skøjteløb, MMA og boksning. Ja, sågar Underholdning, fx Meloddi Grand Prix/Eurovision og prisuddelinger. Hvis der er odds på skidtet, er det et potentielt ekspertområde.

Derfor chancevurderer eksperttipperen

En chancevurdering er vigtig, for uden den ved læseren ikke hvornår oddset er for lavt. 

Et godt odds er et odds der står i fornuftigt forhold til chancen for at noget sker. I så fald er der værdi. Hvis chancen er 50% og oddset er 2,1, er der værdi. Er oddset kun 1,9, er der minusværdi. Oddset er for lavt. I kroner og ører: Hvis man sætter 1.000 af den slags spil, med chance på 50%, med en styk-indsats på 10 kr: Odds 2,1 vil betyde et overskud på 500 kr. Odds 1,9 vil betyde et underskud på 500 kr.

Bag ethvert odds ligger en chancevurdering, først fra oddssætternes side (hvis han mener at chancen er 50%, vil han sætte oddset til under 2,0: chancen minus den margin, den ”juice”, bookmakeren gerne vil tjene), derefter fra markedets side. Markedet er alle dem der spiller på en kamp og driver et odds op eller ned. Bookmakeren lader nemlig markedets indsatser styre oddsudviklingen.

Så den dygtige tipper er også nødt til at lave en chancevurdering, og den skal naturligvis være kompetent og realistisk. Man skal vide hvad man laver. Man skal have indsigt i det man tipper på. Men man skal også helst kunne argumentere for sin vurdering. Her kommer den saglige bgrundelse ind i billedet.

Derfor argumenterer eksperttipperen for og imod

En saglig begrundelse er en analyse der på nuanceret vis fortæller hvorfor chancevurderingen er sat som den er, og hvorfor der er værdi i oddset. 

Analysen skal formidle de vigtigste elementer der taler for og imod spillet, og skal argumentere for at analysens forfatter har en mere realistisk opfattelse af disse elementer end oddssætterne eller de øvrige tippere har.

Eksempel: Analyseforfatteren siger at chancen er 50%. Oddset er 2,1. Dvs at markedet (de øvrige tippere) mener at chancen er cirka 47,5%. En forskel på 2,5% ser ikke ud af alverden, men det kan være forskellen på værdi og ikke-værdi. Og nu handler det om, for analyseforfatteren, at overbevise først sig selv og så læserne om at det er ham der har ret.

Det gøres med kompetent og saglig analyse og argumentation.

Sådan finder tipperen værdi

Et vigtigt element kunne fx være skader eller sygdom. Hvis et hold mangler tre vigtige spillere, hvad betyder det så for sejrschancerne? 

Dér kan man, hvis man har indsigt i ligaen og holdet, måske fange oddssætterne eller markedet på det forkerte ben. Fordi man har en viden de ikke har, eller fordi man er bedre til at analysere den givne information.

Sådan gør vores eksperttippere

Vores eksperttip leveres af tippere med specialindsigt i det område de skriver om, det være sig vintersport, håndbold, boksning, NHL, fodbold, Dronningens Nytårstale eller én af de mange andre sportsgrene og ting man kan oddse på.

Før eksperterne kan fremlægge spilforslag, forbereder de sig ved at researche kampen. Ofte finder de ikke noget der stikker ud, noget der signalerer værdi, men når de gør, så slår de til.

Sådan ser et spilforslag ud

Når BetXperts tippere leverer en oddsfidus, er der et odds, en chancevurdering og en analyse. Analysen indeholder følgende:
-En overskrift – a la en avisoverskrift

-En indledning der opsummerer (dvs skitserer det allervæsentligste)
-Argumentpunkter for og imod/nuancerende
-Eventuelle noter, uddybninger og kildehenvisninger

Sidst, men ikke mindst, leverer BetXpert nøje statistikker over hvordan den pågældende ekspert klarer sig – dvs om man kan stole på hans chancevurderinger.

Eksempel på en analyse:


Nice er vågnet og kan drille Lille
Solide Nice spillede også offensivt flot i sidste uges sejr over Nîmes, og hurtige Saint-Maximin kan meget vel true Lilles lidt tunge centerforsvar. Hjemmeholdet har gang i en flot sæson og vandt senest i Marseille, men sejren var ret heldig.

Det taler for

 • Nice (nr 7) er ubesejret i 4 ligakampe i 2019 og led kun 1 nederlag i 8 kampe i nov-dec (2-0 over Lille 25. nov). Kun 5 mål imod i de 12 kampe.
 • Efter en offensivt tung periode i dec og start-januar klikkede det i lørdags med flot spil og 2-0 hjemme over Nîmes.
 • I lynhurtige og pågående Saint-Maximin har Nice en klasseangriber der kan true det lidt tunge Lille-midterforsvar.
 • Godt spil mod Nîmes skyldes bl.a. bedre støtte til ham via skifte 3-5-2 til 4-3-3. Stadig solidt: Giftige Nïmes havde en del forsøg, men få farlige.
 • Lille er bedst til at spille kontra og har haft visse problemer med stædige defensiver, fx hjemme mod Caen, Strasbourg, Reims og Toulouse.
 • Den nordfranske klub var heldig med at vinde i Marseille i seneste runde. Hjemmeholdet spillede bedst trods diverse fravær og rødt.
 • Nu har Lille tvivl om den stærke højreback Celik der fremtvang kampafgørende straffespark i Marseille og samtidig blev skadet.
 • Lille har pokal-ottendedelsfinale i Rennes på onsdag; Nice skal ikke spille i midtugen.

Hold øje med

 • Lille (nr 2) har haft en flot sæson og er 7-3-1 på eget græs. 2019 er åbnet med 5 sejre i træk (heraf 2 i pokalen). Senest 2-1 hos Marseille.
 • Offensivtrio bag centreforward, Bamba/Ikoné/Pepe, er hurtige, udfordrende, kreative og målfarlige. Kontrauhyggelige.
 • Maignan er en klassekeeper (det er Nices Benitez dog også). Forsvar solidt. Hvis Celik må stå over, er Pied en erfaren og habil afløser.
 • Lille har ind i mellem problemer med at åbne kompakte forsvar, men det lykkes trods alt for det meste.
 • Nice-offensiven var mere eller mindre impotent i dec og start-jan.
 • Spillet var godt senest, men tør træner Viera spille 4-3-3 i Lille, eller går han tilbage til tre midterforsvarere og bleg offensiv?
 • Ind i mellem knækker den solide Nice-defensiv – som da det i årets første kamp blev til 1-4-tab i Toulouse, i pokalen.
 • Nice-midtbanemand Lees-Melou var indskifter mod Nîmes efter skadesperiode. Nu kan han evt starte, men hvordan er formen?

Læserinput gør spilforslagene endnu bedre

Så skulle spilforslagsgeden være barberet, og dermed er du som læser godt klædt på til at give dig i kast med at følge vores eksperttip. Og med at komme med egne spilforslag eller kommentarer til andres.

Lige præcis dét er måske det allervigtigste ved BetXperts tip. Selvfølgelig vil vi gerne have overskud på dem, og det har vi da også. Men vi vil også yderst gerne inspirere til debat. Det er via debat og informationsudveksling at vi alle sammen bliver klogere.

Derfor deltager vores eksperter ivrigt i forumdebatter og lytter gerne til konstruktive læserforslag til hvordan deres analyser kunne være endnu bedre. Og derfor opfordrer vi vores læsere til at bidrage med kommentarer og input. Både hvis de har spørgsmål, og hvis de har gode input. Mange af vores læsere følger skarpt med i en sport, en liga, et hold og kan ofte bidrage med særdeles brugbare informationer eller synspunkter.

Sådan er BetXpert blevet Danmarks bedste spillesite: Gode eksperttippere og gode læsere.

Feedback