18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

TV guide for EM i fodbold 2020

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.

Velkommen til BetXpert tv-guide for EM 2020.

BetXpert giver dig her det fulde overblik over, hvor du kan se de forskellige kampe fra EM-slutrunden i fodbold 2020. Der skal spilles 51 kampe på en måned ved EM, og du kan se kampene på DR-kanalerne DR1 og DR2 samt Viasat-kanalerne TV3, TV3+, TV3 Sport og så videre. Det er også muligt at se samtlige EM-kampe på streamingtjenesten Viaplay, hvis man har abonnement - basisabonnementet er tilstrækkeligt. Ved at bruge BetXperts tv guide er du sikker på ikke at misse en eneste kamp under EM-slutrunden i fodbold. 

Som nævnt bliver EM i tv vist DR og Viasats kanaler, og kampene bliver så fordelt på deres respektive kanaler. Åbningskampen kan ses på DR1 fredag den 12. juni, men den kan også ses på Viaplay. DR1 viser EM-finalen på tv en måned senere, og finalen kan også streames på Viaplay. 

Du kan se Danmarks EM kampprogram nedenfor, hvor tv-kanalen står i parentes. 

EM 2020 tv

Hvem sender EM i fodbold 2020? Det er et yderst relevant spørgsmål, der besvares i denne artikel i afsnittet "EM TV-guide".

Danmarks gruppekampe ved EM kan ses hos Danmarks Radio og Viasat, der deler rettighederne til den store sportsbegivenhed. DR har erhvervet sig rettighederne til Danmark-Finland og Danmark-Rusland, mens Viasat har Danmark-Belgien på menuen. Hvis Danmark formår at gå videre til knockoutfasen, så vises Danmarks resterende kampe ved EM 2021på Danmarks Radio. 

  • Danmark-Finland (DR1) - lørdag den 12. juni klokken 18.00
  • Danmark-Belgien (Viasat) - torsdag den 17. juni klokken 18.00
  • Danmark-Rusland (DR1) - mandag den 21. juni klokken 21.00

Hvis du er indehaver af en tv-pakke med adgang til ovenstående kanaler, er du dermed klædt perfekt på til at kunne se samtlige EM-kampe fra sommerens interessante slutrunde. Det er også sikkert, at der nu kommer tilskuere på lægterne ved slutrunden, og det må siges at være en skøn nyhed for fodboldelskere, da fodbold uden tilskuere på ingen måde er det samme. Du kan derfor se frem til at høre ægte tilskuerlyd, når du ser EM i tv. 

Det tegner derfor til at blive en sommer, hvor det giver fin mening at blive indendøre, og så er det jo kærkomment, at der er kampe fra slutrunden stort set hver dag i en hel måned. Under hele gruppespillet er der kampe hver dag. Herefter er der en pause på tre dage uden kampe, indtil knockoutfasen så begynder den 26. juni klokken 18.00 i den første ottendedelsfinale, som vi naturligvis ikke ved, hvem mødes i endnu. Der spilles to ottendedelsfinaler per dag, hvilket er lig med fodbold fire dage i træk. Efter ottendedelsfinalerne er der et par dage uden fodbold, men så følger to dage i træk med to kvartfinaler per dag. 

Tre dage senere spilles første semifinale så den 6. juli, mens den anden semifinale spilles dagen efter den 7. juli. Begge semifinaler er sat til at starte klokken 21.00. EM-finalen spilles i London på Wembley, og det gør den søndag den 11. juli klokken 21.00.

Åbningskampen for EM 2021 spilles fredag den 11. juni, og den står mellem Tyrkiet og Italien. Åbningskampen finder sted på Stadio Olimpico i Rom. 

Du kan se det komplette EM kampprogram på dansk tv nedenfor.

EM TV-guide

Hvem viser EM i tv? I dette afsnit kan du se, hvilke kanaler der viser EM i tv. Du kan også se, hvilke kanaler de forskellige kampe bliver spillet på i denne TV-guide til EM. Afsnittet opdateres løbende...

De forskellige tidszoner ved EM 

EM 2021 afholdes i hele 12 forskellige lande i Europa. Samtidig afholdes turneringen i tre forskellige tidszoner. Herunder får du overblikket. 

Fra Dublin, der er den yderste vestlige værtsby, til Baku, der er den østligste værtsby ved EM, er der en afstand på 4.371 kilometer og en tidsforskel på tre timer. Dublin kører med tidszonen Greenwich Mean Time (GMT), UTC+0. Danmark, og klart størstedelen af de øvrige EM-værtslande, har tidszonen UTC+1 og er altså en time foran lande som Irland og England. Baku befinder sig i tidszonen UTC+3, og de er dermed tre timer foran Danmark. 

I forhold til Danmarks gruppekampe får det ingen betydning for dig som seer, når du skal se EM i tv, da de alle spilles i vores tidszone. Alle kampe i Baku spilles senest klokken 18.00 dansk tid, hvilket så er klokken 21.00 i Aserbajdsjans hovedstad. Alle kampe ved EM starter desuden senest klokken 21.00 dansk tid, så de forskellige tidszoner er næppe noget, du kommer til at tænke på eller mærke noget som helst til, da alle kampe som nævnt senest starter klokken 21.00 dansk tid. 

Når gruppespillet er startet, kan du se frem til tre EM i tv kampe dagligt. Den tidlige kamp starter klokken 15.00 dansk tid, anden kamp klokken 18.00 og sidste kamp klokken 21.00. 

EM i København

De danske fodboldfans kan forhåbentlig se frem til en sommer, de sent vil glemme under denne sommers EM-slutrunde, hvor der for første gang nogensinde skal spilles kampe i Danmark under en fodboldslutrunde. 

Om det bliver en fodboldfest af de helt store afhænger dog først og fremmest af, hvordan pandemien tillader det. Vi ved, at der kommer tilskuere på stadion, og at der også bliver afholdt storskærmsarrangementer i København med begrænset adgang. Det bliver derfor stadig en anderledes slutrunde, end hvad vi er vant til, hvor der fx tidligere har været store fodboldfester foran en storskærm på Bryggen eller andetsteds. Derfor er det også rart at være godt klædt på til, hvornår du skal sidde klar til at se EM i tv.

Kommentarorer til EM på tv

Det er endnu ikke offentliggjort, hvilke kommentatorer der skal guide os tv-seere igennem EM-slutrunden, men BetXpert kommer her med nogle bud på, hvilke det kan blive. 

Carsten Werge stoppede i begyndelsen af året som kommentator hos TV3 Sport efter mange år som ham, der kommenterede de helt store kampe på kanalen. Werge kommer grundet sit stop altså ikke til at sidde bag mikrofonen under EM-kampene til sommer. Det kunne man til gengæld forestille sig, at Niels Christian Frederiksen kommer til. Han kommenterer allerede en masse kampe for tv-stationen i både Premier League og Champions League, og det kommer han også til under EM, hvor han er blandt kommentatorerne hos NENT. Det samme er Jonas Schwartz og Jesper Simo, og begges stemmer vil du kunne høre, hvis du ser EM 2021 i tv på TV3 eller Viaplay. Vi opdaterer løbende denne EM tv-guide, så snart vi ved, hvem der skal kommentere EM i tv. På ekspertsiden er det folk som Per Frimann, Michael Laudrup, Preben Elkjær, Jesper Grønkjær og Peter Kjær, der får en fremtrædende rolle som ekspert hos Viaplay.

Hos DR er det formentlig Henrik Liniger og Andreas Kraul, der kommer til at sidde som kommentarorer ved EM i tv. I ekspertrollen hos DR er det nærliggende at tro, Francis Dickoh er en af folkene i studiet. Dickoh har tidligere været ekspert for DR ved slutrunder, og han er også flittigt blevet benyttet som medkommentator. DR har desuden også lejet Morten Bruun til slutrunden hos Discovery, så Bruun skal også kommentere EM på tv.

Livebetting på EM 

Mens du følger EM-kampene direkte på dit tv, din tablet, mobil eller computer kan du samtidig også liveoddse på kampene hos en bookmaker, hvis du har interesse for det. Her er det muligt at oddse på alle EM-kampene både før og under kampene, hvilket kan være med til at gøre EM-slutrunden lidt ekstra spændende. 


Det er altså muligt for dig at oddse på alle Danmarks kampe under EM i fodbold 2021, mens du følger kampen direkte. Her er det et væld af forskellige odds. Du kan blandt andet spille på, hvem der scorer i kampen, hvor mange mål der kommer i en given kamp, hvad kampen ender og så videre. 

Feedback