18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM i håndbold 2022 for kvinder: Odds & optakt

Kommentarer (4)

Kvindernes håndbold-EM 2022 startet den 4. november, hvor de tre værtsnationer Slovenien, Nordmakedonien og Montenegro inviterer fansene indenfor til håndbold i topklasse. Danmark kommer med et skarpt hold, der sagtens kan finde på gå hele vejen, men det bliver yderst spændende, da der er flere stærke hold med. Norge kommer ind til turneringen som favoritter, efter de vandt både EM i 2020 og VM i 2021, men kan de danske kvinder denne gang overtage håndboldtronen?

Af Frank Pilantra

Normalt spilles slutrunder i kvindehåndbold i december, men i år finder det sted allerede i begyndelsen af november, så det ikke falder sammen med VM i fodbold


Der er i alt 16 lande med ved EM-slutrunden, og de er inddelt i fire grupper. Danmark er placeret i Gruppe B og skal i aktion allerede i åbningskampen mod Slovenien den 4. november klokken 18.00. Du kan se dette opgør på TV 2, og I kan her få et overblik over håndbold-EM 2022 kampprogram. Ud over Slovenien skal Danmark også møde Serbien og Sverige. De tre bedste hold fra hver gruppe går videre til mellemrunden. Finalekampen afvikles i Sloveniens hovedstad, Ljubljana, den 20. november.

Odds på EM i kvindehåndbold: Vinderen

Står Danmark som EM vinder i midten af november, eller hvem tror du, der vinder guld ved håndbold-EM 2022 for kvinder? Du kan se bookmakernes bedste bud nedenfor. 

Der er 16 lande med ved EM, og der er store forventninger til Norge, mens det franske landshold også er blandt favoritterne. Bookmakerne spår også Danmark gode chancer for at blande sig i kampen om EM-guldet. Her kan du få odds 5,00 hos NordicBet som bedste odds på dansk triumf. Det bliver interessant at se, hvad Danmarks træner for håndboldkvinderne, Jesper Jensen, kan præstere med holdet, og om det lykkes at hente medaljer.

Specialodds på Danmark ved EM 2022 i kvindehåndbold

Du kan herunder se en oversigt over Danmark specialodds ved EM.

EM håndbold for damer: Specialodds - Danmark Højeste odds Bookmaker
Danmark vinder EM 5,50
Danmark vinder sølv ved EM 5,25
Danmark vinder bronze ved EM 5,00
Danmark bliver nummer fire ved EM 5,50
Danmark kommer i EM-finalen 2,70
Danmark kommer ikke i finalen 1,40
Danmark kommer i semifinalen 1,33
Danmark kommer ikke i semifinalen 3,00
Danmark vinder medalje 1,75
Danmark vinder ikke medalje 1,95

Odds er senest opdateret tirsdag den 17. oktober klokken 13.51.

Norge favoritter til endnu en titel

De norske håndboldkvinder må siges at have overhalet de de danske kvinder. Mens Danmark var stærkest i 90'erne og starten af 00'erne med "De Jernhårde Ladies", så er Norge nu en magtfaktor og forsvarende EM- og VM-mestre. Danmark har ikke været i en EM-finale siden 2004, og det var da også netop Norge, der eliminerede Danmark i semifinalerne ved EM 2020. 

Det er fortsat islændingen Thorir Hergeirsson, der er landstræner for det norske kvindelandshold. Han har været en del af det norske trænerteam siden 2001. Norge er det mest vindende landshold i EM-sammenhæng og besejrede Frankrig med 22-20 i finalekampen ved EM 2020 i Jyske Bank Boxen i Herning. Ved VM 2021 måtte Frankrig endnu engang indkassere et finalenederlag, da Norge tog guldet med en 29-22-sejr.

Danmark jagter guld efter semifinale-exit

Der er sket fremskridt under Jesper Jensen, der fik slutrundedebut som dansk landstræner for kvinderne ved EM 2020 på hjemmebane og tog over efter en resultatmæssigt skuffende periode under Klavs Bruun Jørgensen. Ved EM 2020 viste det danske god kampgejst og gav de norske favoritter kamp til stregen i en tæt semifinale. Men det blev desværre ikke til en finaleplads trods god opbakning fra hjemmepublikum.

Også ved VM 2021-slutrunden blev semifinalen endestation, da det lykkedes Frankrig at tage en 23-22-sejr. De danske kvinder hentede en sikker sejr over Spanien i bronzekampen og fik dermed medaljer med hjem.

Der er kommet stor respekt omkring det danske landshold og det glæder Jesper Jensen, der til TV 2 Sport fortæller:

- Jeg er enorm stolt over det. Det var jo det, vi ønskede. Vi ønskede at komme op og bide de bedste i haserne, og det er Norge og Frankrig lige nu. Dem har vi været rigtig, rigtig tæt på sportsligt, men vi har også bevist, at vi i min tid ikke har tabt til andre hold end Kroatien og de to. Og det var vores målsætning fra start af. Nu er vores næste delmål at se, om vi ikke også kan slå Frankrig og Norge, og så er det sidste delmål, at vi gerne vil stå på toppen af tronen på et tidspunkt. Vi er simpelthen så stolte over det arbejde, vi har lavet, og at vi er blandt de tre største favoritter nu.


Der er også selvtillid og optimisme hos den danske stjernespiller Mie Højlund, der mener, det er et realistisk billede af styrkeforholdet fra bookmakerne. Det siger hun til TV 2 Sport:

- Jeg synes da, det er et realistisk billede af styrkeforholdet. Vi kommer fra et VM, hvor vi tankede på med noget selvtillid, og vi fandt nogle konstellationer, der virker for os. Vi har fundet noget godt angrebsspil frem, som passer til os, og vi har fundet en ro med Jesper (Jensen, red.) som træner. Det har givet et hold, der tror på tingene. Og det er dejligt at vide, at omverdenen også tror på, at vi kan nå langt ved EM. Vi stræber efter at være et top-tre hold i verden. Til VM beviste vi, at vi hører til der, hvor det er sjovt. Det er overhovedet ikke en målsætning, vi ikke kan være med på. 


Foto: Pau BARRENA / AFP

Håndbold: Danmarks EM 2022-trup

Danmarks EM-trup består af grundstammen fra VM 2021-slutrunden, men der er også blevet plads til et par slutrundedebutanter, da Cecilie Brandt fra Ikast Håndbold og Elma Halilcevic fra Nykøbing-Falster Håndbold er med denne gang.

Målvogtere: Sandra Toft (Györ) og Althea Reinhardt (Odense Håndbold).

Fløjspillere: Cecilie Brandt (Ikast Håndbold), Trine Østergaard (SG BBM Bietigheim), Emma Friis (Ikast Håndbold) og Elma Halilcevic (Nykøbing-Falster Håndbold).

Stregspillere: Rikke Iversen (Odense Håndbold), Sarah Iversen (Ikast Håndbold) og Kathrine Heindahl (Team Esbjerg).

Bagspillere: Anne Mette Hansen (Györ), Kristina Jørgensen (Metz), Mie Højlund (Odense Håndbold), Simone Petersen (Ikast Håndbold), Michala Møller (Team Esbjerg), Louise Vinter Burgaard (Metz) og Mette Tranborg (Team Esbjerg).

Mia Rej Frahm fra Odense Håndbold måtte desværre trække sig fra truppen grundet en skade og erstattes af Michala Møller fra Team Esbjerg, mens Jesper Jensen også har modtaget afbud fra forsvarsstjernen Line Haugsted.

Ofte stillede spørgsmål

🔎 Hvornår afvikles EM 2022 i håndbold?
Kvindernes EM-slutrunder starter den 4. november og finalekampen bliver afviklet den 20 november. 

🔎Hvem skal Danmark møde ved EM 2022 i kvindehåndbold?
Det danske landshold er placeret i Gruppe B, hvor de skal møde følgende modstandere:
4. november kl. 18.00: Danmark - Slovenien
6. november kl. 20.30: Serbien - Danmark
8. november kl. 20.30 Danmark - Sverige

🔎Hvor kan jeg se EM 2022 i damehåndbold?
TV 2 har sikret sig tv-rettighederne til kampene, og du vil også kunne følge flere af kampene på TV 2 Play.  Se mere om tv guide for håndbold EM 2022 her

🔎Hvor kan jeg livestream EM 2022 i håndbold?
Hos spiludbyderne Unibet og Bet365 kan du se livestreams til alle EM-kampene. Det kræver blot at du har en spillekonto og penge på din konto. Du finder også masser af liveodds på kampene. Se mere om livestream af kvindernes EM 2022 i håndbold her

🔎Hvor spilles håndbold EM 2022?
Der er hele tre værtsnationer denne gang, da slutrundekampene afvikles i Slovenien, Nordmakedonien og Montenegro. Semifinalerne, bronzekamp og finale afvikles alle i slovenske Ljubljana.

Kommentarer

Feedback