18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM i håndbold for kvinder: Odds & optakt

Opdateret
Frank PilantraEkspert Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre
Kommentarer (3)

Kvindernes håndbold-EM starter den 28. november 2024, hvor de tre værtsnationer Østrig, Ungarn og Schweiz inviterer fansene indenfor til håndbold i topklasse. Danmark kommer med et skarpt hold, der sagtens kan finde på gå hele vejen, men det bliver yderst spændende, da der er flere stærke hold med. Norge kommer ind til turneringen som favoritter, efter de vandt både EM i 2020 og 2022, og VM i 2021, men kan de danske kvinder denne gang overtage håndboldtronen?


For første gang er der 24 lande med ved EM-slutrunden, og de er inddelt i seks grupper. Danmark spiller i gruppe 8 i kvalifikationen til EM i kvindehåndbold sammen med Polen og Kosovo. Det er den eneste gruppe med kun tre hold, da Storbritannien har trukket sig fra kvalifikationen. I kan her få et overblik over håndbold-EM kvinder kampprogram.

Odds på EM i kvindehåndbold: Vinderen

Står Danmark som EM vinder i midten af november, eller hvem tror du, der vinder guld ved håndbold-EM 2022 for kvinder? Du kan se bookmakernes bedste bud nedenfor. 

Der er 16 lande med ved EM, og der er store forventninger til Norge, mens det franske landshold også er blandt favoritterne. Bookmakerne spår også Danmark gode chancer for at blande sig i kampen om EM-guldet. Her kan du få odds 5,00 hos NordicBet som bedste odds på dansk triumf. Det bliver interessant at se, hvad Danmarks træner for håndboldkvinderne, Jesper Jensen, kan præstere med holdet, og om det lykkes at hente medaljer.

Specialodds ved EM i kvindehåndbold

Du kan herunder se en oversigt over specialodds ved EM.

Norge favoritter til endnu en titel

De norske håndboldkvinder må siges at have overhalet de de danske kvinder. Mens Danmark var stærkest i 90'erne og starten af 00'erne med "De Jernhårde Ladies", så er Norge nu en magtfaktor og forsvarende EM- og VM-mestre. Danmark har ikke været i en EM-finale siden 2004, og det var da også netop Norge, der eliminerede Danmark i semifinalerne ved EM 2020. 

Det er fortsat islændingen Thorir Hergeirsson, der er landstræner for det norske kvindelandshold. Han har været en del af det norske trænerteam siden 2001. Norge er det mest vindende landshold i EM-sammenhæng og besejrede Frankrig med 22-20 i finalekampen ved EM 2020 i Jyske Bank Boxen i Herning. Ved VM 2021 måtte Frankrig endnu engang indkassere et finalenederlag, da Norge tog guldet med en 29-22-sejr.

Der er sket fremskridt under Jesper Jensen, der fik slutrundedebut som dansk landstræner for kvinderne ved EM 2020 på hjemmebane og tog over efter en resultatmæssigt skuffende periode under Klavs Bruun Jørgensen. Ved EM 2020 viste det danske god kampgejst og gav de norske favoritter kamp til stregen i en tæt semifinale. Men det blev desværre ikke til en finaleplads trods god opbakning fra hjemmepublikum.

Også ved VM 2021-slutrunden blev semifinalen endestation, da det lykkedes Frankrig at tage en 23-22-sejr. De danske kvinder hentede en sikker sejr over Spanien i bronzekampen og fik dermed medaljer med hjem.

Der er kommet stor respekt omkring det danske landshold og det glæder Jesper Jensen, der til TV 2 Sport fortæller:

- Jeg er enorm stolt over det. Det var jo det, vi ønskede. Vi ønskede at komme op og bide de bedste i haserne, og det er Norge og Frankrig lige nu. Dem har vi været rigtig, rigtig tæt på sportsligt, men vi har også bevist, at vi i min tid ikke har tabt til andre hold end Kroatien og de to. Og det var vores målsætning fra start af. Nu er vores næste delmål at se, om vi ikke også kan slå Frankrig og Norge, og så er det sidste delmål, at vi gerne vil stå på toppen af tronen på et tidspunkt. Vi er simpelthen så stolte over det arbejde, vi har lavet, og at vi er blandt de tre største favoritter nu.


Der er også selvtillid og optimisme hos den danske stjernespiller Mie Højlund, der mener, det er et realistisk billede af styrkeforholdet fra bookmakerne. Det siger hun til TV 2 Sport:

- Jeg synes da, det er et realistisk billede af styrkeforholdet. Vi kommer fra et VM, hvor vi tankede på med noget selvtillid, og vi fandt nogle konstellationer, der virker for os. Vi har fundet noget godt angrebsspil frem, som passer til os, og vi har fundet en ro med Jesper (Jensen, red.) som træner. Det har givet et hold, der tror på tingene. Og det er dejligt at vide, at omverdenen også tror på, at vi kan nå langt ved EM. Vi stræber efter at være et top-tre hold i verden. Til VM beviste vi, at vi hører til der, hvor det er sjovt. Det er overhovedet ikke en målsætning, vi ikke kan være med på. 

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår afvikles EM i kvindehåndbold 2024?

Europamesterskabet i håndbold for kvinder 2024 afholdes i Østrig, Ungarn og Schweiz fra den 28. november til den 15. december 2024.

Kommentarer

Feedback