18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Champions League 22/23: Odds, hold og spilforslag

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. SPILLEMYNDIGHEDENS HJÆLPELINJE: STOPSPILLET.DK
SELVUDELUKKELSE: ROFUS.NU | SPIL ANSVARLIGT | 18+
Kommentarer (16)

Her får du de bedste vinder-odds til den nye Champions League-sæson 2022/2023. Optakten byder også på oversigt over, hvornår der trækkes lod til kvalifikationskampene, og hvornår kampene finder sted. Du får et komplet kampprogram. 

Af Simon Henneberg

Den 68. udgave af Champions League, den 31. udgave siden navneændringen i 1992, tager det første lille spadestik den 21. juni 2022. Finalen spilles den 10. juni 2023 i Istanbul.  

I denne Champions League-optakt til 2022/2023-sæsonen får du de bedste vinder-odds, og du kan se alle de vigtige datoer for kvalifikationsturneringen; det vil sige kampprogram og lodtrækningsdatoer. 

I optakten til den nye Champions League-sæson 2022/2023 tager vi også et kig på danske hold i Champions League.

Odds på Champions League 2022/2023: vinder-odds

Her får du en komplet oversigt over de bedste vinder-odds på Champions League 2022/2023. Gruppespillet begynder tirsdag den 6. september. De første kvalifikationskampe finder sted den 21. juni. 

Champions League 2022/2023: vinder-odds Højeste odds Bookmaker
Manchester City 4,33
Liverpool 7,00
Paris Saint-Germain 7,00
Bayern München 8,00
Real Madrid 13,00
Chelsea 16,00
FC Barcelona 18,00
Juventus 31,00
Tottenham 31,00
Atlético Madrid 41,00
AC Milan 41,00
Inter 41,00
Dortmund 51,00
F.C. København 501,00
FC Midtjylland 1.000

OBS: Odds på Champions League 2022/2023 er fra onsdag den 8. juni klokken 13.59. 

Odds på Champions League hos Betfair 

Bookmakernes vinder-odds på Champions League 2022/2023 viser os, at det er de sædvanlige storhold, vi skal holde øje med. Manchester City er favoritter efterfulgt af Liverpool, Paris Saint-Germain, Bayern München, Real Madrid, Chelsea, FC Barcelona og så videre. 

Bemærk i øvrigt, at Real Madrid har vundet Champions League fem gange indenfor de seneste ni sæsoner. Senest i fjor, hvor Liverpool blev besejret med 1-0 i finalen. Alligevel er det ikke nok til at være favoritter i den nye Champions League-sæson. 

Champions League: dato for lodtrækninger

Én ting er, hvem der mon vinder Champions League 2022/2023; noget helt andet er, hvem der kommer med i hovedturneringen. Hen over sommeren skal kvalifikationsturneringen gå sin gang, og i den forbindelse skal der trækkes lod om, hvem der skal møde hvem. 

Her får du en oversigt over datoerne for lodtrækning til Champions League 2022/2023:

7. juni: preliminari round
14. juni: første runde
15. juni: anden runde
18. juli: tredje runde
2. august: Playoff-runde

Hvad er preliminary round?

Preliminary round er en lille miniturnering, hvor vinderen kvalificerer sig til den egentlige kvalifikationsturnering. I år er det mesterholdene fra Estland, San Marino, Andorra og Island, der er repræsenteret i miniturneringen. 

Her er tale om holdene Levadia Tallinn, La Fiorita, Inter Club d’Escaldes og Víkingur Reykjavík. Der er semifinaler den 21. juni og finale den 24. juni. Alle kampene i turneringen spilles i Island.

Semifinalerne ser således ud:

Levadia Tallinn - Víkingur Reykjavík
La Fiorita - Inter Club d'Escaldes

Begge opgør fløjtes i gang klokken 20.00. 

Vinderen af turneringen træder ind i første runde af kvalifikationen til Champions League. De tre øvrige hold bliver sendt til anden runde af kvalifikationen til Conference League. 

Champions League-kvalifikation: spilledatoer

Her får du en komplet oversigt over, hvornår kampene spilles i Champions League-kvalifikationen 2022/2023. 

21. juni: preliminary round, semifinaler (enkeltopgør)
24. juni: preliminary round, finale

5./6. juli: første kvalifikationsrunde, første opgør
12./13. juli: første kvalifikationsrunde, andet opgør

19./20. juli: anden kvalifikationsrunde, første opgør
26.27. juli: anden kvalifikationsrunde, andet opgør

2./3. august: tredje kvalifikationsrunde, første opgør
9. august: tredje kvalifikationsrunde, andet opgør

16./17. august: Playoff-runde, første opgør
23./24. august: Playoff-runde, andet opgør

Her følger en oversigt over de øvrige spilledatoer:

Gruppespillet:
Kampdag 1: 6./7. september
Kampdag 2: 13./14. september
Kampdag 3: 4./5. oktober
Kampdag 4: 11./12. oktober
Kampdag 5: 25./26. oktober
Kampdag 6: 1./2. november

Knockout-kampe:
1/8-finaler: 14./15. & 21./22. februar + 7./8. & 14./15. marts
Kvartfinaler: 11./12. & 18./19. april
Semifinaler: 9./10. & 16./17. maj
Finale: 10. juni 2023

Bekræftede hold i den nye Champions League-sæson

UEFA kan allerede nu fremvise 27 ud af de 32 hold i den nye Champions League-sæson. Det kan de, fordi disse 26 hold allerede er kvalificeret via sidste sæsons ligaplaceringer. Der er med andre ord seks pladser at spille om i kvalifikationsturneringen. 

De indtil videre kvalificerede hold til Champions League 2022/2023 er:

Pot 1:
Real Madrid
Eintracht Frankfurt
Manchester City
AC Milan
Bayern München
Paris Saint-Germain
FC Porto
Ajax Amsterdam

Pot 2:
Liverpool
Chelsea
FC Barcelona
Juventus
Atlético Madrid
Sevilla
RB Leipzig
Tottenham

Pot 3:
Borussia Dortmund
RB Salzburg
Shakhtar Donetsk
Inter
Napoli
Sporting Lissabon
Bayer Leverkusen

Pot 4
Marseille
Club Brugge
Celtic

Skulle portugisiske Benfica kvalificere sig, bliver de det sidste mandskab i pot 3. De indtræder i tredje kvalifikationsrunde i League Path. Her kan de, som det ser ud lige nu, møde hold som FC Midtjylland, AS Monaco, Sturm Graz og Union Saint-Gilloise. 

Skulle det lykkes et eller flere af de danske hold i Champions League-kvalifikationen at komme til gruppespillet, vil de havne i pot 4. Du kan læse om F.C. Københavns og FC Midtjyllands vej til Champions League-gruppespillet 2022/2023 lidt længere nede i Champions League-optakten. 

Champions League: spilforslag

Her på BetXpert lever vi af at komme med spilforslag til Champions League og alverdens andre ligaer. Vi har et superkompetent panel af dygtige og erfarne eksperter, som uge efter uge vil give dig de bedste spilforslag til Champions League. 

Det kan både være spilforslag til langtidsvæddemål; for eksempel på, hvem der vinder turneringen, eller hvem der bliver Champions League-topscorer. 

Det kan også være Champions League-spilforslag, som går ud på, hvem der vinder en given kamp. Det kan også være på det populære over/under antal mål, hjørnespark, kort og så videre. 

Vores ekspert-spilforslag til Champions League 2022/2023 dækker med andre ord hele spektret. Du kan altid finde spilforslagene på hovedsiden ved at scolle ned under vores nyhedsartikler. Klik eventuelt på ”Alle eksperttips”, hvis du ikke kan se nogle lige nu. 

Du kan også se alle vores spilforslag til Champions League ved at klikke på ”Spilforslag og Analyser” ovre til højre her på siden. Du skal først lige scrolle lidt op i forhold til, hvor du er på siden lige nu. Herinde har vi samlet alle vores Champions League-tips. 

Danske hold i Champions League 2022/2023

Der er mulighed for at få helt op til to danske hold med i Champions League 2022/2023. Her er selvfølgelig tale om mestrene, som er F.C. København, og vicemestrene fra FC Midtjylland. Og lad det bare være sagt med det samme: De to hold har vidt forskellige veje til Champions League-gruppespillet og de mange millioner kroner. 

Vi lægger ud med F.C. Københavns vej til Champions League 2022/2023; den går vis den gren, som hedder Champions Path. Her dyster nationale mestre mod hverandre.

Som danske mestre indtræder ”Løverne” i Playoff-runden. Det vil sige, at de blot skal nedlægge en enkelt modstander samlet over to kampe for at nå i Champions League-gruppespillet. 

FCK er tilmed sikre på at være seedede, når der skal trækkes lod om modstanderen den 2. august. 

Det lyder alt sammen meget godt, men det ville være en kæmpe fejl at tage det for givet, at hovedstandsholdet kvalificerer sig til gruppespillet i dette års Champions League. Der venter nemlig næsten altid hård modstand i den sidste og afgørende kvalifikationsrunde, og i år tyder ikke på at blive nogen undtagelse. 

Potentielle modstandere kan være hold som Malmö FF, Qarabag FK, Bodø/Glimt, Sheriff Tiraspol, Ferencváros, Viktoria Plzeň med flere. Det kommer selvfølgelig helt an på, hvor mange af disse hold der klarer sig frem til Playoff-runden. 

Sikkert er det, at klubber som Dynamo Zagreb, Røde Stjerne Beograd og Olympiakos ikke kan blive fremtidige FCK-modstandere i Playoff-runden, hvis de da når hertil. Dette fordi de også vil være seedede. 

Til gengæld kan Jess Thorups mandskab risikere at løbe ind i de tyrkiske mestre fra Trabzonspor. De indtræder nemlig også i Playoff-runden, og de er ikke seedede. 

Hvis Andreas Cornelius stadig er i truppen til den tid, kan det altså blive et gensyn i Parken med en af FCK’s tidligere helte. Dette var også tilfældet, da FCK i 2018 ekspederede Cornelius og Atalanta ud i Playoff-runden til Europa League-gruppespillet. Ved den lejlighed brændte Cornelius i den afgørende straffesparkskonkurrence. 

Skulle F.C. København tabe samlet i Playoff-runden, kan de trøste sig med, at de er sikret et gruppespil i Europa League. 

FC Midtjylland skal forsøge at kvalificere sig til Champions League-gruppespillet via den vej, der hedder League Path. Det vil sige ikke-mesterhold, som skal op imod hverandre. 

”Ulvene” træder ind i 2. kvalifikationsrunde, hvor der kun er fire hold. Her er holdet fra heden seedet og skal enten møde Fenerbahçe eller cypriotiske AEK Larnaca. Seedningen betyder, at danskerne undgår Dynamo Kiev, som ligeledes er seedede. 

OPDATERING: FCM trak AEK Larnaca. 

Klarer FCM at gå videre til 3. kvalifikationsrunde, er de sikret minimum et Europa League-gruppespil. Det så vi også i fjor, hvor de slog Celtic i 2. kvalifikationsrunde og efterfølgende fik høvl af PSV Eindhoven. Her ventede der alligevel et Europa League-gruppespil. 

Klarer Bo Henriksens tropper at slå tyrkerne eller cyprioterne ud, venter der nogle endnu hårdere nysere i 3. kvalifikationsrunde, hvor danskerne ikke er seedede. Her er ikke mindst tale om to tidligere FCM-Europa-bødler i skikkelse af Rangers FC samt PSV Eindhoven. Skotterne fik man tæv af i 2019, mens hollænderne som nævnt var for stor en mundfuld i sidste sæson. 

Andre potentielle modstandere er Dynamo Kiev, AS Monaco og ikke mindst Benfica, som lige har hentet den danske højreback Alexander Bah i Slavia Prag. 

Klarer FC Midtjylland sig frem til Playoff-runden, er det igen de samme hold, de kan trække. 

Selvom det ser svært ud for FCM at klare sig igennem kvalifikationen, bør der med FCK's seedning i Playoff-runden være fine muligheder for et dansk hold i den nye Champions League-sæson. 

Spørgsmål og svar om Champions League 2022/2023

Her kan du få svar på nogle af de mest gængse spørgsmål angående Champions League 2022/2023. 

Hvor mange hold er der med i Champions League?

 • Der er 32 hold med i gruppespillet af Champions League

Hvor mange danske hold er der i Champions League?

 • Som du kan læse længere oppe i optakten, har Danmark mulighed for at få to hold, FCK og FCM, med i Champions League-gruppespillet 2022/2023

Hvor mange danske hold har kvalificeret sig til Champions League?

 • Fem danske hold har deltaget i Champions Leagues hovedturnering: AaB (1995 & 2008), Brøndby IF (1998), F.C. København (2006, 2010, 2013 & 2016), FC Nordsjælland (2012) og FC Midtjylland (2020)

Hvornår begynder Champions League-gruppespillet 2022/2023?

 • Gruppespillet i Champions League 2022/2023 begynder tirsdag den 6. september. De første kvalifikationskampe til gruppespillet begynder den 21. juni. Se mere oppe i afsnittet "Champions League-kvalifikation: spilledatoer"

Hvor finder jeg spilforslag til Champions League?

 • Du finder de bedste spilforslag til Champions League her hos BetXpert. Vores panel af dygtige eksperter lægger alle deres tips op på forsiden; du finder dem ved at scrolle ned under vores nyhedsartikler. Du kan også finde alle vores Champions League-tips ved at klikke på "Spilforslag og Analyser" ude til højre øverst på denne side. 

Hvem har scoret flest Champions League-mål?

 • Cristiano Ronaldo er indehaver af rekorden over flest Champions League-mål. Portugiseren har nettet 140 gange. Nummer to, Lionel Messi, har scoret 125 gange. Robert Lewandowski og Karim Benzema deler 3.-pladsen med hver 86 fuldtræffere. 

Hvem har scoret flest Champions League-mål på én sæson?

 • Også her skal vi have fat i Cristiano Ronaldo. Manchester United-spilleren scorede 17 mål i 2013/2014-sæsonen. Bedste forsøg på at overgå dette kommer faktisk fra portugiseren selv. I 2015/2016 scorede han 16 gange. 

Hvor spilles Champions League-finalen?

 • Champions League-finalen 2022/2023 spilles på Atatürk Olympiske Stadion i Istanbul. Det var også her, at Liverpool lavede det legendariske comeback i 2005-finalen mod AC Milan. Her vendte englænderne 0-3 til 3-3 og vandt efterfølgende i straffesparkskonkurrencen. 

Hvor mange penge får klubberne for at være med i Champions League?

 • I sidste sæson hed det sig, at klubberne fik 116 millioner kroner alene for at nå gruppespillet. Herudover kommer der en lang række andre økonomiske godtgørelser. Det kan blandt andet være tilskuerindtægter, men så sandelig også præmier for at præstere i turneringen. 

Her får du en oversigt over, hvad klubberne kan tjene i løbet af turneringen (tal er fra sidste sæson – alle tal er i danske kroner):

 • Kvalifikation til gruppespillet: 116 millioner
 • Sejr i gruppespillet: 20,8 millioner
 • Uafgjort i gruppespillet: 6,9 millioner
 • Avancement fra gruppespillet: 73,6 millioner
 • Kvalifikation til kvartfinalen: 78,8 millioner
 • Kvalifikation til semifinalen: 91 millioner
 • Tabt finale: 115,3 millioner
 • Vundet finale: 148,8 millioner

Som udgangspunkt kan vi godt gå ud fra, at pengene vil være nogenlunde de samme i den nye Champions League-sæson. Ergo kan Champions League-vinderen tjene over 535 millioner kroner, hvis de vinder alle deres gruppekampe. Medregnes der tv-penge, kan beløbet snildt komme over 630 millioner kroner. 

Skulle F.C. København og/eller FC Midtjylland kvalificere sig til Champions League 2022/2023, er det nok ikke helt urealistisk at stile efter 200 millioner kroner, når alt er lagt sammen. Det kommer dog ikke mindst an på, hvor svær en gruppe de havner i. 

Se odds på Bundesliga her.
Se odds på Ligue 1 her.
Se odds på La Liga her.
Se odds på Premier League her.
Se odds på Serie A her.

De seneste ti års vindere af Champions League

Her får du en oversigt over de seneste ti års vindere af Champions League. Real Madrid dominerer mildest talt listen med hele fem titler. 

2012:  Chelsea
2013:  Bayern München
2014:  Real Madrid
2015:  FC Barcelona
2016:  Real Madrid
2017:  Real Madrid
2018:  Real Madrid
2019:  Liverpool
2020:  Bayern München
2021:  Chelsea
2022: Real Madrid

Kommentarer

Feedback