18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce
Opdateret

Champions League odds 2022/23

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Kommentarer (16)

Her får du de bedste Champions League odds 22/23. Optakten byder også på odds på Champions League topscorer, gennemgang af de største hold med mere. Du får også et komplet Champions League kampprogram. Nu venter vi spændt på, at Champions League semifinalerne, der begynder den 9. maj

Champions League Odds 2022/2023: Vinder

De bedste vinder-odds på Champions League 2022/23. 

Holdene og grupperne til den 68. udgave af Champions League, den 31. udgave siden navneændringen i 1992, er fundet. Første runde i gruppespillet finder sted den 6./7. september 2022. Finalen finder sted den 10. juni 2023 i Istanbul.

Champions League-finalehold odds

I optakten til den nye Champions League-sæson 2022/2023 tager vi et kig på 12 af de mest interessante hold, heriblandt F.C. København. 

Bookmakernes vinder-odds på Champions League 2022/2023 viser os, at det er de sædvanlige storhold, vi skal holde øje med. Manchester City er favoritter efterfulgt af Liverpool, Paris Saint-Germain, Bayern München, Real Madrid, Chelsea, FC Barcelona og så videre. 

Bemærk i øvrigt, at Real Madrid har vundet Champions League fem gange indenfor de seneste ni sæsoner. Senest i fjor, hvor Liverpool blev besejret med 1-0 i finalen. Alligevel er det ikke nok til at være favoritter i den nye Champions League-sæson. 

Champions League topscorer odds

Her får du en oversigt over markedets bedste Champions League topscorer odds. 

Spil på Champions League topscorer hos Betfair

Erling Braut Haaland er bookmakernes favorit til at blive Champions League topscorer 2022/2023. Manchester City-angriberen er dog oppe mod et utrolig stærkt felt af spillere som Kylian Mbappé, Karim Benzema, Robert Lewandowski, Mohamed Salah med flere. 

Herunder vil vi tage et hurtigt kig på 12 af de mest interessante hold i Champions League 2022/2023. Vi lægger ud med turneringens danske islæt, F.C. København. Du kan også se alle odds på fodbold

FC København

Antal gange i Champions League-gruppespillet: Det bliver FCK’s femte deltagelse i Champions League. 

Bedste bedrift i Champions League: 1/8-finale i 2010/2011-sæsonen.

Mest scorende spiller: Marcus Allbäck er med tre mål FCK-topscorer i Champions League. 

F.C. København gjorde det. Kvalificerede sig til Champions League-gruppespillet ved at slå de tyrkiske mestre fra Trabzonspor ud i playoffrunden. Det var den på papiret allersværeste modstander, som Jess Thorup og kompagni kunne trække. 

Alligevel kan man ikke sige andet, end at det var ganske fortjent set over to kampe, at det danske hold gik videre. De var klart bedst i det første opgør i Parken, hvor de vandt med 2-1. I returopgøret blev tyrkerne aldrig rigtig farlige, og det var derfor ganske naturligt, at opgøret ende 0-0.

Nu står ”Løverne” så overfor en umådelig svær opgave i gruppespillet. De er parret med selveste Manchester City, Dortmund og Sevilla. Skal der point på kontoen, skal det formentlig være hjemme mod de to sidstnævnte. Begge opgør mod Manchester City ligner en alt for stor mundfuld. 

Holdet fra Parken har ved flere lejligheder gjort en god figur i Champions League. Bedste var det nok, da holdet formåede at gå videre til 1/8-finalerne i 2010/2011. Her blev FCK toer i gruppen med FC Barcelona, Rubin Kazan og Panathinaikos. Chelsea blev efterfølgende for stort et bjerg at bestige for det historisk gode FCK-hold. 

Ved seneste Champions League-deltagelse i 2016/2017 gjorde Nordens fodboldflagskib det også ganske glimrende. Her blev det til en 3.-plads i gruppen med FC Porto, Leicester og Club Brugge. Herefter blev Ludogorets slået ud i 16/1-finalerne i Europa League, inden Ajax Amsterdam afsluttede FCK-eventyret i 1/8-finalerne; dette efter at FCK vandt 2-1 hjemme og tabte 0-2 ude. 

Det vil være en kæmpe bedrift af F.C. København, hvis de ”bare” kan slutte på 3.-pladsen i deres svære gruppe. De fleste regner dog nok med, at danskerne ryger ud på røv og albuer. 

Spil på FCK i Champions League 2022/2023 Højeste odds Bookmaker
FCK vinder Gruppe G 101,00
FCK bliver nummer 2 i Gruppe G 12,50
FCK bliver nummer 3 i Gruppe G 5,00
FCK bliver nummer 4 i Gruppe G 1,17
FCK ender i top-2 i Gruppe G 12,00
FCK får over 0,5 point i Gruppe G 1,02
FCK får under 0,5 point i Gruppe G 10,00
FCK får over 3,5 point i Gruppe G 1,90
FCK får under 3,5 point i Gruppe G 1,80
FCK får over 4,5 point i Gruppe G 3,00
FCK får under 4,5 point i Gruppe G 1,33
FCK vinder alle 3 hjemmekampe 125,00
FCK taber ingen af de 3 hjemmekampe 12,00
FCK taber alle 3 hjemmekampe 5,00
FCK taber alle 3 udekampe 2,00
FCK taber IKKE alle 3 udekampe 1,72

OBS: Odds og spil på FCK i Champions League 2022/2023 er fra tirsdag den 30. august 2022 klokken 12.59. 

Spil på FCK i Champions League hos Danske Spil 

Real Madrid

Antal gange i Champions League-gruppespillet: Real Madrid spiller i år med i Champions League for 53. gang. Det er flest af alle. 

Bedste bedrift i Champions League: ”Kongeklubben” er også den, der har vundet turneringen flest gange, nemlig 14.

Mest scorende spiller: Cristiano Ronaldo er Real Madrids mest scorende spiller i Champions League-historien. 140 mål for portugiseren noteret for, hvilket faktisk også gør ham til all-time topscorer af alle spillere.

Real Madrid rimer på Champions League. “Los Blancos” har vundet Europa fornemmeste turnering i fem ud af de seneste ni sæsoner. 

Holdet er bygget op med en akse omkring målmand Thibaut Courtois, Toni Kroos og Luka Modrić på midtbanen og Karim Benzema i angrebet. Hertil krydres der med stjernespillere som David Alaba, Vinícius Júnior, Federico Valverde, Aurélien Tchoumeni med flere. 

Midtbanemand Casemiro er solgt til Manchester United, men med tilkomsten af Aurélien Tchoumeni er man dækket godt ind i den spanske hovedstad. 

Selvom Real Madrid ikke blæser deres modstandere af banen lige så ofte, som de gjorde det for bare fem år siden, så er de stadig et klassemandskab. Den største fejl, et modstanderhold kan lave, er at dømme Real Madrid færdige. Så længe dommeren ikke har fløjtet af, lever Real Madrid altid i turneringen. Dette viste de masser af gange i den seneste sæson, hvor de endte med at hæve trofæet. 

Odds på vinder af Real Madrids gruppe (F) i Champions League

FC Barcelona

Antal gange i Champions League-gruppespillet: Den catalanske storklub spiller med i turneringen for 33. gang.

Bedste bedrift i Champions League: FC Barcelona har vundet turneringen fem gange. 

Mest scorende spiller: Lionel Messi har scorer 125 gange, hvilket er næstflest af alle. 

Der var masser af spørgsmål om FC Barcelona op til sæsonstarten. Disse spørgsmål havde grobund i klubbens dårlige økonomiske forfatning. Denne var så ringe, at der til det sidste var tvivl om, hvorvidt de kunne få nye stjernespillere som Robert Lewandowski, Anders ”AC” Christensen, Frank Kessié med flere registreret og spilleberettigede. 

Catalanerne fik styr nok på finanserne i tide, og holdet har fået en fin start på sæsonen med syv point for tre kampe i La Liga. Dette ikke mindst takket være stjerneangriberen Rober Lewandowski, som har scoret fire mål i de tre kampe. 

FC Barcelona ligner mere og mere et hold, der kan spille med om at vinde Champions League 2022/2023. 

AC Milan

Antal gange i Champions League-gruppespillet: Det bliver AC Milans 30. deltagelse i Europas største turnering. 

Bedste bedrift i Champions League: AC Milan har vundet turneringen syv gange, hvilket er næstflest af alle. 

Mest scorende spiller: Både Zlatan Ibrahimović og Andriy Shevchenko har nettet 48 gange hver. 

Efter 11 års mesterskabstørke vandt AC Milan endelig Serie A igen i sidste sæson. Det var en kæmpe forløsning for holdet fra modebyen, der i denne sæson skal forsøge at følge trop på mesterskabet og samtidig gøre det godt her i Champions League. 

Holdet må imidlertid klare sig uden den supervigtige midtbanemand Frank Kessié, der er solgt til FC Barcelona. Til gengæld har man hentet angriberen Charles De Ketelaere i Club Brugge, Junior Messias i Crotone, Alessandro Florenzi i AS Roma og Divock Origi på en fri transfer fra Liverpool.

Til sidst skal det nævnes, at landsholdsanfører Simon Kjær er at finde i AC Milan-truppen. 

Odds på vinder af AC Milans gruppe (E) i Champions League

Bayern München

Antal gange i Champions League-gruppespillet: Den tyske storklub spiller med i turneringen for 39. gang. Det er tredje flest af alle sammen med Ajax Amsterdam. 

Bedste bedrift i Champions League: Bayern München har vundet turneringen seks gange. Det er tredje flest af alle sammen med Liverpool. 

Mest scorende spiller: Robert Lewandowski har scoret 86 gange for den tyske storklub. 

Bayern München har solgt deres målmaskine nummer et, Robert Lewandowski, til FC Barcelona. Det har dog ikke forhindret dem i at høvle målene ind i på samlebånd her i begyndelsen af sæsonen. 16 mål er det blevet til i de første fire Bundesligakampe. Blandt andre nyindkøbet Sadio Mané er kommet godt fra land med tre fuldtræffere. 

Selv uden Robert Lewandowski har Bayern München stadig et frygtindgydende mandskab, som skal være storfavoritter til at vind den tyske liga – og bestemt også med i kapløbet til at vinde Champions League 2022/2023.

Odds på vinder af Bayern Münchens gruppe (C) i Champions League

Liverpool

Antal gange i Champions League-gruppespillet: Det bliver Liverpools 27. deltagelse i turneringen. 

Bedste bedrift i Champions League: Liverpool har vundet trofæet med de store ører seks gange. Det er tredje flest sammen med Bayern München. 

Mest scorende spiller: Mohamed Salah har scoret 34 mål for Liverpool. 

Liverpool har en frygtindgydende offensiv med ægypteren Mohamed Salah som frontfiguren. Han bakkes op af knivsparke angribere som Roberto Firmino, Diogo Jota og Luiz Díaz. 

Det er imidlertid ikke kun Liverpools offensiv, der er værd at snakke om. I centerforsvaret huserer spilleren, som de fleste eksperter ser som verdens bedste forsvarsspiller, nemlig Virgil van Dijk. Den flyvende hollænder styrer forsvaret med hård hånd, og så æder han middelmådige angribere til morgenmad.

Ikke mindst derfor var Liverpool det hold, der sammen med Manchester City, lukkede færrest mål ind i Premier League i sidste sæson: 26 mål i 38 kampe. 

Liverpool vandt senest Champions League i 2019 med en finalesejr på 2-0 over Tottenham. 

Odds på vinder af Liverpools gruppe (A) i Champions League

PSG

Antal gange i Champions League-gruppespillet: Det er 16. gang, at Paris Saint-Germain er med i den største europæiske klubturnering. 

Bedste bedrift i Champions League: Finale i 2020. PSG's dyre stjerner tabte finalen med 0-1 til Bayern München på et tomt Estádio da Luz i Lissabon. 

Mest scorende spiller: Edinson Cavani (30 mål)

Paris Saint-Germain har på papiret det stærkeste hold med spillere som Lionel Messi, Kylian Mbappé, Neymar, Sergio Ramos, Marco Verratti og Marquinhos, men ligesom Manchester City har det satsende storhold ikke rigtigt knækket koden til succes i Champions League endnu. Spørgsmålet er så, om det bliver i år for den stenrige hovedstadsklub. 

PSG er havnet i en overkommelig gruppe med Juventus, Benfica og Maccabi Haifa. Hvis PSG skal vinde Champions League, så skal deres eminente offensiv ramme topniveau. 

I 21/22-sæsonen røg PSG ud i ottendedelsfinalen til Real Madrid med samlet 3-2. 

Odds på vinder af PSGs gruppe (H) i Champions League

Tottenham

Antal gange i Champions League-gruppespillet: Det er syvende gang, at Tottenham er med i det fineste europæiske selskab.

Bedste bedrift i Champions League: Finale i 2018/19. Finalen blev tabt med 0-2 til Liverpool på Wanda Metropolitano. 

Mest scorende spiller: Harry Kane (20 mål)

Antonio Conte har fået sat sit aftryk på Tottenham, hvor han har været manager siden november 2021. I sommerens transfervindue har Spurs handlet godt ind, og de er havnet i en på papiret overkommelig gruppe uden, hvor de er favoritter til at tage førstepladsen i gruppen. Tottenham åbner Champions League-gruppespillet hjemme mod Marseille, og herefter venter en udekamp i Lissabon mod Sporting. Gruppens sidste hold er de forsvarende Europa League-mestre fra Eintracht Frankfurt. Dem møder Spurs første gang den 4. oktober i Frankfurt.

Det er første gang siden 2019/2020, at Tottenham er at finde i Champions Leagues gruppespil. Dengang i 19/20-sæsonen røg man ud i ottendedelsfinalen til RB Leipzig, der vandt med hele 4-0 samlet. 

Odds på vinder af Tottenhams gruppe (D) i Champions League

Chelsea

Antal gange i Champions League-gruppespillet: Chelsea er med i Champions League for 19. gang, og Londonklubben debuterede først i den fineste klubturnering i 1999/2000-sæsonen. 

Bedste bedrift i Champions League: Chelsea har vundet Champions League to gange. Første gang i 2012 efter finalesejr mod Bayern München og anden gang i 2021 mod Manchester City. 

Mest scorende spiller: Didier Drogba (36 mål)

Thomas Tuchels Chelsea vandt turneringen i 2021, men det er lidt svært at se dem vinde den i år.

Man har handlet udmærket ind ved at hente Raheem Sterling, Wesley Fofana og Kalidou Koulibaly, og den anden vej er røget spillere som Antonio Rüdiger, Andreas Christensen, Romelu Lukaku og Timo Werner. 

Chelsea er dog havnet i en forholdsvis nem gruppe med AC Milan, Red Bull Salzburg og Dinamo Zagreb, og det er en gruppe, de skal være stærke nok til at tage førstepladsen i. Tuchels tropper åbner med en udekamp i Zagreb den 6. september. 

I 21/22-sæsonen røg Chelsea ud af Champions League til de senere vindere fra Real Madrid. Det var i øvrigt to fremragende opgør.

Atlético Madrid

Antal gange i Champions League-gruppespillet: Det er 18. gang, at Atlético er med.

Bedste bedrift i Champions League: Atlético Madrid har tre gange tidligere stået i finalen. Første gang i 1973/74, anden gang i 13/14 og senest i 15/16. Alle tre gange er det resulteret i nederlag. 

Mest scorende spiller: Antoine Griezmann (25 mål)

Atlético Madrid har været i to Champions League-finaler i de seneste ti år, og begge gange har de tabt til rivalerne fra Real Madrid. Begge finaler var endda meget tætte, og de kunne sagtens have trukket det længste strå i en af dem. Siden deres seneste finale i 2016 er deres bedste resultat en semifinale fra 2017. Dengang var det igen Real Madrid, der gjorde det onde ved rivalerne.

I sidste sæson røg Atlético ud i kvartfinalen til Manchester City med 0-1 samlet. 

Odds på vinder af Atlético Madrids gruppe (B) i Champions League

Juventus

Antal gange i Champions League-gruppespillet: Juventus er et af de hold, der har været med flest gange. Det er 37. gang, at Juventus er at finde i det bedste selskab. 

Bedste bedrift i Champions League: Juventus har vundet Champions League to gange i historien. "Den gamle dame" vandt turneringen i 1984/85 og i 1995/96. Desuden har de den kedelige rekord for flest tabte finaler i Champions League. Hele syv gange har Juventus tabt en Champions League-finale. Senest i 16/17-sæsonen mod Real Madrid.

Mest scorende spiller: Alessandro Del Piero (43 mål)

Juventus har ikke leveret prangende i Champions League, siden de senest stod i finalen 2017. Siden da er det blevet til exit i kvartfinalen i 17/18 og 18/19, mens man siden da er røget ud allerede i ottendedelsfinalen. Det vil sige, at endestationen tre sæsoner i træk har været blandt de sidste 16, og det kan ikke være tilfredsstillende for en klub af Juventus' størrelse. Særligt når man ser på de modstandere, de er røget ud til i ottendedelsfinalen de seneste tre år. I 19/20 sejrede Lyon samlet mod Juventus, i 20/21 var det Porto og senest slog Villarreal "Den gamle dame" ud af turneringen.

Juve er havnet i gruppe med PSG, Benfica og Maccabi Haifa, og her skal de formentlig kæmpe med Benfica om andenpladsen i gruppen. 

Manchester City

Antal gange i Champions League-gruppespillet: Manchester City er med i Champions League for 13. gang. De debuterede i turneringen tilbage i 1968/69, hvor de røg ud i første runde til Fenerbahce. 

Bedste bedrift i Champions League: Finale i 2021 mod Chelsea. Her tabte Guardiolas tropper med 0-1 på Estádio do Dragão. 

Mest scorende spiller: Sergio Agüero (39 mål)

Mon det nogensinde lykkes for Pep Guardiola at vinde Champions League med Manchester City? De var tæt på i 2021, hvor de gik hele vejen til finalen, som de så tabte 0-1 til Chelsea. 

I dette transfervindue har City handlet stort ind, hvor Erling Braut Haaland er det mest iøjnefaldende. Den norske målmaskine er allerede startet godt ud i Manchester City, og han er et oplagt bud på en topscorer i Champions League-turneringen i år. Hvis man ser på odds på topscoreren i Champions League, er det da også Haaland, der er favorit, som det kan ses længere oppe. Nordmanden har nettet seks gang i fire kampe for sin nye klub indtil videre. Hvis Haaland bliver i City i lige så mange år, som Sergio Agüero gjorde, så skal argentineren nok frygte lidt for sin status som mest scorende City-spiller. Der er dog langt op for Haaland. Sergio Agüero nåede i perioden 2011-2021 at score i alt 260 mål for Manchester City. 39 af dem i Champions League.   

I sidste sæsons Champions League røg Manchester City ud i semifinalen til Real Madrid.

Odds på vinder af Manchester Citys gruppe (G) i Champions League

Champions League 22/23: spilledatoer

Her får du en komplet oversigt over, hvornår kampene spilles i Champions League 2022/2023. FCK starter ude mod Borussia Dortmund tirsdag den 6. september. 

Gruppespillet:
Kampdag 1: 6./7. september
Kampdag 2: 13./14. september
Kampdag 3: 4./5. oktober
Kampdag 4: 11./12. oktober
Kampdag 5: 25./26. oktober
Kampdag 6: 1./2. november

Knockout-kampe:
1/8-finaler: 14./15. & 21./22. februar + 7./8. & 14./15. marts
Kvartfinaler: 11./12. & 18./19. april
Semifinaler: 9./10. & 16./17. maj
Finale: 10. juni 2023

Champions League: spilforslag

Her på BetXpert lever vi af at komme med spilforslag til Champions League og alverdens andre ligaer. Vi har et superkompetent panel af dygtige og erfarne eksperter, som uge efter uge vil give dig de bedste spilforslag til Champions League. 

Det kan både være spilforslag til langtidsvæddemål; for eksempel på, hvem der vinder turneringen, eller hvem der bliver Champions League-topscorer. 

Det kan også være Champions League-spilforslag, som går ud på, hvem der vinder en given kamp. Det kan også være på det populære over/under antal mål, hjørnespark, kort og så videre. 

Vores ekspert-spilforslag til Champions League 2022/2023 dækker med andre ord hele spektret. Du kan altid finde spilforslagene på hovedsiden ved at scolle ned under vores nyhedsartikler. Klik eventuelt på ”Alle eksperttips”, hvis du ikke kan se nogle lige nu. 

Du kan også se alle vores spilforslag til Champions League ved at klikke på ”Spilforslag og Analyser” ovre til højre her på siden. Du skal først lige scrolle lidt op i forhold til, hvor du er på siden lige nu. Herinde har vi samlet alle vores Champions League-tips. 

Danske hold i Champions League 2022/2023

F.C. København kvalificerede sig i denne uge til klubbens femte Champions League-gruppespil, da de fik 0-0 med hjem fra Trabzon, hvor de mødte Trabzonspor. Første kamp i Parken endte 2-1 til Thorups tropper. 

FCK er havnet i en meget, meget svær gruppe med Manchester City, Sevilla og Borussia Dortmund. Tre europæiske storklubber, hvor det er svært at se FCK få mere end et par point. Du kan her se odds på, hvordan FCK kommer til at klare sig i Champions League 2022/2023

Sidste gang FCK var med i Champions League-gruppespillet var i 2016/2017-sæsonen, og dengang blev det til en tredjeplads og flotte ni point i gruppen med Leicester, Porto og Club Brugge. Gruppen i 22/23 er af en helt, helt anden kaliber, så ni point bliver der ikke tale om i denne omgang. Måske FCK kan hente lidt point på hjemmebane, men så kræver det, at man spiller på sit absolutte topniveau. Der er ikke plads til det bundniveau, vi har set fra Thorups FCK-hold ved flere lejligheder i Superligaen. Sker det, så bliver det ikke pæne cifre på resultattavlen set fra et FCK-perspektiv, uagtet hvem i gruppen de møder. 

FCK spiller første kamp i Champions League i begyndelsen af september.

FC Midtjylland havde også mulighed for at spille sig i Champions League-gruppespillet i 2022/23, men de skulle en væsentlig sværere vej end FCK. FCM klarede skærene mod cypriotiske AEK Larnaca efter sejr i straffesparkskonkurrence, men i runden efter ventede den portugisiske storklub Benfica, og det viste sig hurtigt, at det var for stor en udfordring for FCM-spillerne. 

FC Midtjylland er dog sikret europæisk gruppespil, og den nye træner Albert Capellas kan se frem til Europa League-gruppespil med sit nye hold i efteråret. 

Spørgsmål og svar om Champions League 2022/2023

Her kan du få svar på nogle af de mest gængse spørgsmål angående Champions League 2022/2023. 

Hvor mange hold er der med i Champions League?

 • Der er 32 hold med i gruppespillet af Champions League

Hvor mange danske hold er der i Champions League?

 • Danmark har ét hold med i Champions League-gruppespillet 2022/2023, hvilket er F.C. København. 

Hvor mange danske hold har kvalificeret sig til Champions League?

 • Fem danske hold har deltaget i Champions Leagues hovedturnering: AaB (1995 & 2008), Brøndby IF (1998), F.C. København (2006, 2010, 2013, 2016 og nu igen i 2022), FC Nordsjælland (2012) og FC Midtjylland (2020)

Hvornår begynder Champions League-gruppespillet 2022/2023?

 • Gruppespillet i Champions League 2022/2023 begynder tirsdag den 6. september. 

Hvornår spiller FCK i Champions League næste gang?

 • FCK indleder gruppespillet med en udekamp i Dortmund tirsdag den 6. september.

Hvor finder jeg spilforslag til Champions League?

 • Du finder de bedste spilforslag til Champions League her hos BetXpert. Vores panel af dygtige eksperter lægger alle deres tips op på forsiden; du finder dem ved at scrolle ned under vores nyhedsartikler. Du kan også finde alle vores Champions League-tips ved at klikke på "Spilforslag og Analyser" ude til højre øverst på denne side. 

Hvem har scoret flest Champions League-mål?

 • Cristiano Ronaldo er indehaver af rekorden over flest Champions League-mål. Portugiseren har nettet 140 gange. Nummer to, Lionel Messi, har scoret 125 gange. Robert Lewandowski og Karim Benzema deler 3.-pladsen med hver 86 fuldtræffere. 

Hvem har scoret flest Champions League-mål på én sæson?

 • Også her skal vi have fat i Cristiano Ronaldo. Manchester United-spilleren scorede 17 mål i 2013/2014-sæsonen. Bedste forsøg på at overgå dette kommer faktisk fra portugiseren selv. I 2015/2016 scorede han 16 gange. 

Hvor spilles Champions League-finalen?

 • Champions League-finalen 2022/2023 spilles på Atatürk Olympiske Stadion i Istanbul. Det var også her, at Liverpool lavede det legendariske comeback i 2005-finalen mod AC Milan. Her vendte englænderne 0-3 til 3-3 og vandt efterfølgende i straffesparkskonkurrencen. 

Hvor mange penge får klubberne for at være med i Champions League?

 • I sidste sæson hed det sig, at klubberne fik 116 millioner kroner alene for at nå gruppespillet. Herudover kommer der en lang række andre økonomiske godtgørelser. Det kan blandt andet være tilskuerindtægter, men så sandelig også præmier for at præstere i turneringen. 

Her får du en oversigt over, hvad klubberne kan tjene i løbet af turneringen (tal er fra sidste sæson – alle tal er i danske kroner):

 • Kvalifikation til gruppespillet: 116 millioner
 • Sejr i gruppespillet: 20,8 millioner
 • Uafgjort i gruppespillet: 6,9 millioner
 • Avancement fra gruppespillet: 73,6 millioner
 • Kvalifikation til kvartfinalen: 78,8 millioner
 • Kvalifikation til semifinalen: 91 millioner
 • Tabt finale: 115,3 millioner
 • Vundet finale: 148,8 millioner

Som udgangspunkt kan vi godt gå ud fra, at pengene vil være nogenlunde de samme i den nye Champions League-sæson. Ergo kan Champions League-vinderen tjene over 535 millioner kroner, hvis de vinder alle deres gruppekampe. Medregnes der tv-penge, kan beløbet snildt komme over 630 millioner kroner. 

Skulle F.C. København og/eller FC Midtjylland kvalificere sig til Champions League 2022/2023, er det nok ikke helt urealistisk at stile efter 200 millioner kroner, når alt er lagt sammen. Det kommer dog ikke mindst an på, hvor svær en gruppe de havner i. 

Se odds på Bundesliga her.
Se odds på Ligue 1 her.
Se odds på La Liga her.
Se odds på Premier League her.
Se odds på Serie A her.

De seneste ti års vindere af Champions League

Her får du en oversigt over de seneste ti års vindere af Champions League. Real Madrid dominerer mildest talt listen med hele fem titler. 

2012:  Chelsea
2013:  Bayern München
2014:  Real Madrid
2015:  FC Barcelona
2016:  Real Madrid
2017:  Real Madrid
2018:  Real Madrid
2019:  Liverpool
2020:  Bayern München
2021:  Chelsea
2022: Real Madrid

Odds på vinderen af gruppe A
Odds på vinderen af gruppe B
Odds på vinderen af gruppe C
Odds på vinderen af gruppe D
Odds på vinderen af gruppe E
Odds på vinderen af gruppe F
Odds på vinderen af gruppe G
Odds på vinderen af gruppe H

Kommentarer

Feedback