18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2024 Fodbold - Albanien - Analyse

Opdateret
Frank PilantraEkspert Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Albanien

Lørdag 15. juni 2024

21:00 Italien - Albanien


Onsdag 19. juni 2024

15:00 Kroatien - Albanien


Mandag 24. juni 2024

21:00 Albanien - Spanien


Fuldt kampprogram


Albanien er havnet i "dødens gruppe" og alt andet end en sidsteplads vil være overraskende. Så presset er på modstanderne og Albanien skal indstille sig på at indtage rollen som underdogs i deres tre kampe i gruppe B, hvor Spanien, Italien og Kroatien venter.

Albanien må satse på kollektivet og spille ud fra en sikker defensiv og holde fokus på at lukke ned for modstandernes stjernespillere. Ved at arbejde hårdt for hinanden kan Albanien håbe på, at give favoritholdene kamp til stregen.

Odds på Albanien

Vinder Højeste odds Bookmaker
Albanien vinder Gruppe B 20,00
Albanien går videre fra Gruppe B 4,00
Albanien vinder EM 500

Albaniens styrker

En af Albaniens største styrker er den stabile defensiv, hvor holdet ofte leverer gode taktiske præstationer. De albanske spillere har godt styr på de interne aftale og holder sig til deres opgaver, så modstanderne har svært ved at score mod dem.

Holdets sammenhold har også været en vigtig faktor. Den positive dynamik på holdet betyder, at alle spillere er villige til at arbejde hårdt for hinanden. Rent spillemæssigt er Albanien ganske vist dygtige med bolden, men vi har også set, at mod de bedste hold, så ender de ofte med at skulle jagte bolden og bruge meget energi på at lukke ned for modstanderne.

Albaniens svagheder

Albanien har ikke samme trupbredde som de stærke gruppemodstandere og kommer de først bagud, så kan de få svært ved at justere spillestilen. Der er ikke de store verdenstjerner i truppen og landstræner Sylvinho har få offensive profiler til rådighed. 

Det albanske landshold bliver nødt til at have alle nøglespillere 100% kampklare gennem hele turneringen for at have nogen chance for avancement fra gruppespillet.

Foto:  ADNAN BECI / AFP

Vejen til EM

Albanien lukkede blot 4 mål ind i deres 8 kvalifikationskampe og snuppede førstepladsen i gruppen foran Tjekkiet, Polen, Moldova og Færøerne. Særligt hjemmesejrene mod Tjekkiet (3-0) og Polen (2-0) var imponerende præstationer. Det blev til 5 sejre, 3 uafgjorte og blot et enkelt nederlag. 

Albaniens EM-historik

Det var en stor sensation, da Albanien kvalificerede sig til EM i 2016 i Frankrig. Her blev det til exit i gruppespillet efter 0-1 nederlag til Schweiz, 0-2 nederlag til Frankrig og så en 1-0 sejr over Rumænien.

EM i Tyskland bliver blot den anden slutrunde, som Albanien har kvalificeret sig til. Spillere som Lorik Cana og Erjon Bogdani er nogle af landets mest succesrige landsholdsspillere.

Kampprogram, Albanien

Lørdag 15. juni 2024

21:00 Italien - Albanien


Onsdag 19. juni 2024

15:00 Kroatien - Albanien


Mandag 24. juni 2024

21:00 Albanien - Spanien


Kampprogram, EM 2024 Fodbold

Kommentarer

Feedback