18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2020: Danmark er på hjemmebane - Kroatien - Analyse

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.

Kampprogram, Kroatien

Fredag 18. juni 2021

18:00 Kroatien - Tjekkiet


Tirsdag 22. juni 2021

21:00 Kroatien - Skotland


Fuldt kampprogram

Kroatien fakta

Kroatien på Twitter
@HNS_CFF
#Vatreni #Croatia #BeProud

Kroatien viste ved VM 2018 i Ruland, at de har, hvad der skal til for at komme langt i de store turneringer. I finalen måtte de dog se sig slået af Frankrig, som vandt en underholdende kamp med 4-2. Til EM 2021 vil hele fodboldeuropa holde øje med, om Kroatien kan gøre sig gældende igen. 

Kroatiens styrker

Kroatien råder over flere gode spillere, men landets allerstørste styrke må være kollektivet. De har ikke en én spiller, som kan afgøre tingene for dem kamp efter kamp, men har et helt hold af kvalitetsspillere, som alle er i stand til at levere på topniveau. 

Truppen består primært af en masse spillere fra Europas top-5-ligaer kombineret med en lille håndfuld spillere fra den hjemlige liga. Her er ikke mindst storklubben Dynamo Zagreb stærkt repræsenteret med hele fire spillere i truppen til slutrunden. 

Stjernen og anføreren på holdet er Real Madrid-spilleren Luka Modrić. Midtbanedynamoen fylder 36 år til september, og det kan derfor meget vel være én af Modrićs sidste slutrunder. Spørgsmålet er nok, om EM 2021 eller VM 2022 bliver hans sidste. 

Kroatiens svagheder

Kroatiens styrke kan også være deres svaghed. På dage, hvor kollektivet ikke spiller optimalt, kan holdet have svært ved at præstere på det niveau, som vi ved, at de har. Én ting er imidlertid også, at holdet kvalificerede sig på fornem vis til denne slutrunde i en på papiret nem gruppe. Noget andet er, at de i 2020 viste store svaghedstegn, når de mødte de større hold.

I 2020 tabte Kroatien således fem ud af seks Nations League-kampe mod Sverige, Portugal og Frankrig. Man vandt med 2-1 hjemme mod Sverige, men tabte alle de andre kampe og indkasserede hele 16 mål i de seks kampe. Det var langt fra holdets niveau under VM 2018.

Vejen til EM 2021

Kroatien var at finde i Gruppe E sammen med Wales, Slovakiet, Ungarn og Aserbajdsjan. Selvom særligt Wales har forbedret sig væsentligt de seneste år, så må man alligevel sige, at det var en meget overkommelig gruppe for et hold af Kroatiens kaliber. Det blev til 17 point i otte kampe med en målscore på 17:7. 

Hjemme i Kroatien gjorde man rent bord med fire sejre, mens man var lidt mere til at tale med på fremmed græs. Her blev det til et nederlag på 1-2 mod Ungarn, 4-0-sejr mod Slovakiet, 1-1 mod Aserbajdsjan og 1-1 mod Wales. 

Kroatiens EM-historik

Kroatien er nærmest fast inventar ved EM-slutrunderne. Balkanlandet har således været med næsten hver gang siden 1996. Eneste undtagelse er år 2000 i Holland/Belgien. De fem foregående resultater har været lidt så som så. Bedste resultat er en 5.-plads fra 2008. Holdet gjorde sig imidlertid positivt bemærket ved VM 2018, hvor de vandt sølv

Kroatien fakta

Kroatien på Twitter
@HNS_CFF
#Vatreni #Croatia #BeProud

Kampprogram, Kroatien

Fredag 18. juni 2021

18:00 Kroatien - Tjekkiet


Tirsdag 22. juni 2021

21:00 Kroatien - Skotland


Kampprogram, EM 2020: Danmark er på hjemmebane

Kommentarer

Feedback