18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2024 Fodbold - Kroatien - Analyse

Opdateret
Frank PilantraEkspert Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Kroatien

Onsdag 19. juni 2024

15:00 Kroatien - Albanien


Mandag 24. juni 2024

21:00 Kroatien - Italien


Fuldt kampprogram

Kroatien fakta

Kroatien på Twitter
@@Huuhkajat
##Pikkuhuuhkajat, #Huuhkajat

Kroatien kommer med en rutineret trup og velsmurt taktik, men hvor langt vil kroaterne nå denne gang? Hvis vi ser på antallet af indbyggere i Kroatien, er det næsten utroligt, at landet konstant formår at opnå så gode resultater i de store turneringer. Det er imponerende, hvordan Kroatien formår at producere talenter på løbende bånd.

Spillere som Modric, Vida, Perisic og Kramaric er dog ved at synge på sidste landsholdsvers, men i gruppekampene mod Spanien, Albanien og Italien vil deres rutine være utroligt vigtig.

.

Odds på Kroatien

Vinder Højeste odds Bookmaker
Kroatien vinder Gruppe B 5,00
Kroatien går videre fra Gruppe B 1,30
Kroatien vinder EM 35,00

Kroatiens styrker

Det kroatiske landshold har de seneste år virkelig imponeret med en fast tro på deres spillestil og spillerne viser masser af fightervilje og gejst, hvilket gør dem til et fantastisk farligt turneringshold. Jo sværere modstanderne er, desto bedre bliver det kroatiske landshold.

Omdrejningspunktet på Kroatiens hold er Luka Modric, der får god støtte af Kovacic og Brozovic. Fra midtbanen kan Kroatien dominere og styre slagets gang. De har en god keeper, stabil defensiv og et par giftige offensive profiler, så Kroatien er på mange måder et komplet landshold.

Kroatiens svagheder

Mange af nøglespillerne på det kroatiske landshold begynder at nærme sig slutningen af deres karrierer. Selvom rutine og erfaring er vigtige faktorer, er der visse spørgsmålstegn omkring deres fysik, hurtighed og udholdenhed.

Luka Modric er blevet 38 år gammel, og han har fået begrænset spilletid i klubben Real Madrid på det seneste. Kan nye profiler træde i karakter og aflaste de erfarne landsholdskrigere?

Foto: PAUL ELLIS / POOL / AFP

Vejen til EM

Kroatien kvalificerede sig til EM ved at blive nummer to i deres kvalifikationsgruppe, hvor de mødte Tyrkiet, Wales, Armenien og Letland. Faktisk var Wales ikke langt fra at snuppe andenpladsen fra kroaterne.

Under kvalifikationen viste kroaterne god organisation og lukkede blot fire mål ind i deres otte kampe. I front slog angriberen Kramaric til og scorede fire mål. Det er helt afgørende, at Kroatien har en pålidelig målscorer til at skyde dem videre fra gruppespillet.

Kroatiens EM-historik

Det kroatiske landshold har flot fodboldhistorie med blandt andet en VM-bronze i 1998 og 2022 samt en VM-sølv i 2018.

Holdet er ledet af den erfarne Zlatko Dalic, der har været landstræner for Kroatien siden 2017. Rekorden for flest landsholdsmål tilhører legenden Davor Suker, der scorede hele 45 mål for Kroatien.

Kroatien fakta

Kroatien på Twitter
@@Huuhkajat
##Pikkuhuuhkajat, #Huuhkajat

Kampprogram, Kroatien

Onsdag 19. juni 2024

15:00 Kroatien - Albanien


Mandag 24. juni 2024

21:00 Kroatien - Italien


Kampprogram, EM 2024 Fodbold

Kommentarer

Feedback