18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2024 Fodbold - Tjekkiet - Startopstilling & taktik

Opdateret
Frank Pilantra Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre
Fodboldbane
3-4-3
Tjekkiet
Tjekkiet
A. Rüdiger
M. Hummels
M. Ginter
T. Kroos
I. Gündogan
L. Sané
(T. Müller)
S. Gnabry
K. Havertz
M. Neuer
R. Gosens
J. Kimmich

Ovenstående bud på holdets idealopstilling vil blive korrigeret op til/i løbet af EM-slutrunden, såfremt vi vurderer, at nogle spillere bør skiftes ud. De steder, hvor der eventuelt står en spiller i parentes, indikerer, at her er tale om to spillere, som ligger meget lige i kampen om at være den startende spiller.

Taktik

Den tyske landstræner, Joachim Löw, stillede i 2020 for det meste op i en 3-4-2-1-formation. Går man tilbage til 2019, vekslede det en hel del. Her i 2021 er der udelukkende brugt en 4-3-3-opstilling.

Med de to offensive kanter/wing-angribere kan Tyskland mønstre en fronttrio, som ikke mange hold i Europa kan gøre meget bedre. Joachim Löw kan blandt kortene Leroy Sané, Timo Werner, Thomas Müller og Serge Gnabry, som han vil det. Der er imidlertid kun plads til tre af de fire navne i startopstillingen. Heruodver råder man også over Kai Havertz, der blev matchvinder i Champions League-finalen mellem Chelsea og Manchester City. 

På den centrale og defensive midtbane kan der også meget vel blive bidraget med offensivt spil og ikke mindst mål. Her ligger der nemlig spillere som Joshua Kimmich, Toni Kroos, Leon Goretzka og Ilkay Gündogan nemlig og rydder op og rykker med frem i angrebsspillet. Igen er der dog ikke plads til dem alle i startopstillingen. En del af problemet kan dog løses ved at smide Joshua Kimmich ud på højre back. 

Straffeskytte

Det er Toni Kroos, som tager straffespark for Tyskland. Andenskytten kunne meget vel være Ilkay Gündogan. Han sparkede i 2019 mod Estland i 8-0-sejren. Her var Toni Kroos ikke på banen. Det kan dog aldrig udelukkes, at en angriber får lov til at sparke, såfremt Kroos ikke er på banen. Dette for at give angriberen lidt selvtillid ved en potentiel scoring. 

Frisparksskytte

Her har Tyskland flere spillere, som både kan og vil sparke. Både når det gælder indlæg og hjørnespark såvel som direkte skud på mål. Toni Kroos bliver formentlig manden, der skal eksekvere de fleste indlæg og hjørnespark. Ilkay Gündogan kan muligvis også få lidt at skulle have sagt. 

Det var de højrebenede spillere. Når bolden ligger til et skud fra en venstrebenet, bliver det med al sandsynlighed Leroy Sané, der skal sparke. 

Profiler

Målmand og anfører Manuel Neuer er én af profilerne på det tyske hold. Han er fem gange blevet kåret til verdens bedste målmand. Senest i 2020 efter en pause på fire år, hvor han måtte se prisen gå andetsteds hen. Inden da havde han vundet fire år i træk fra 2013 til 2016. Foruden den personlige hæder har han et væld af titler under bæltet: otte tyske mesterskaber, to Champions League-titler og en VM-triumf med Tyskland i 2014 for bare at nævne nogle få af dem. 

Toni Kroos, Real Madrid-spiller og midtbanegeneral, er selvsagt også én af profilerne. Han kommer med masser af rutine fra allerøverste niveau og er som nævnt en af de bærende kræfter, når det kommer til dødbolde - for slet ikke at nævne Tysklands spil i åbent spil. 

Offensivkanten Serge Gnabry har et vanvittigt højt topniveau. Rammer han det, kan han ikke bare blive én af Tysklands profiler, men én af hele slutrundens allerstørste. Gnabry præsterer nærmest altid på landsholdet. Her er det blevet til 15 mål og seks assists i 21 kampe. 

Man kunne helt sikkert godt remse tre-fire yderliger navne op uden problemer. Heriblandt Leroy Sané, offensiv kantspiller fra Bayern München, og Ilkay Gündogan, central midtbanespiller fra Manchester City. Vi holder dog opremsningen for nu. 

Stjerneskud

21-årige Kai Havertz afgjorde Champions League-finalen 2021 med sin scoring til 1-0 mod Manchester City, og han må siges at være en af de mest lovende spillere på det tyske hold. Havertz har spillet 13 landskampe indtil videre og scoret tre mål. Det er hans første slutrunde, der venter her.

Fravær og tvivl

Marc-André ter Stegen, Marco Reus og de to gange Julian, Draxler og Brandt, er de mest nævneværdige fravær hos Tyskland. Ter Stegen har valgt at lade sig operere for en knæskade denne sommer, da Neuer alligevel er udset til rollen som førstemålmand hos Tyskland. Marco Reus har selv meldt fra for at restituere.

Kommentarer

Feedback