18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2024 Fodbold - Frankrig - Analyse

Opdateret
Frank PilantraEkspert Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Frankrig

Mandag 17. juni 2024

21:00 Østrig - Frankrig


Fredag 21. juni 2024

21:00 Holland - Frankrig


Tirsdag 25. juni 2024

18:00 Frankrig - Polen


Fuldt kampprogram

Frankrig fakta

Frankrig på Twitter
@HNS_CFF
#Vatreni #Croatia #BeProud

Frankrig er blandt favoritterne til at vinde EM 2024, og der er naturligvis stort fokus på angriberen Kylian Mbappé, der scorede hattrick i VM-finalen i Qatar. Der er en voldsom god bredde i den franske trup og de kommer til Tyskland opsatte på revanche efter tabet i den vanvittige VM-finale mod Argentina.

Der er god slutrunde-rutine og landstræner Didier Deschamps kender han sine spillere til fingerspidserne efter så mange år på den franske trænerbænk. Frankrig vil uden tvivl være utroligt farlige ved EM 2024.

Odds på Frankrig

Vinder Højeste odds Bookmaker
Frankrig vinder Gruppe D 1,55
Frankrig går videre fra Gruppe D 1,08
Frankrig vinder EM 4,50

Frankrigs styrker

Der er rigtig meget, der taler for Frankrig, der har et af verdens bedste landshold. Bare truppen i sig selv er en styrke, hvor spillerne i forsvaret, midtbanen og angrebet er i absolut verdensklasse.

Franskmændenes farligste våben er målmaskinen Kylian Mbappé, der kan afgøre kampene på egen hånd og er en trussel for ethvert forsvar. Udover at Frankrig er skarpe fremad, har de evnen til at kontrollere kampe ved at holde på bolden og diktere tempoet. Derudover har landstræner Didier Deschamps formået at samle dette landshold på imponerende vis, hvor alle spillere præcist ved, hvad de skal gøre på banen.

God trupbredde, effektivitet, offensiv spillestil og et højt bundniveau beskriver det franske landshold godt.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

Frankrigs svagheder

Målmandsposten kan blive en udfordring for Frankrig efter  Hugo Lloris stoppede efter VM´22-finalen. Frankrig har vænnet sig til at skulle klare sig uden Karim Benzema, men Olivier Giroud er nu 37 år og der mangler en giftig 9´er til at tage over fra de erfarne strikere.

Men det er svært at finde svagheder hos dette franske landshold, der vandt VM-guld i 2018 og var i VM-finalen i 2022. Det er sjældent, at Frankrig leverer en dårlig præstation, og de har tilsyneladende fået udryddet de interne kliker, der tidligere har ført til uro ved slutrunder.

Men Frankrig har en tendens til at være lidt sløve i de defensive omstillinger og har været sårbare, når modstanderne slå kontra og fanger det franske hold ude af balance. Frankrig har så stor tillid til deres forsvarsspillere, så det kan føre til farlige situationer, når de møder de allerbedste landshold.

Vejen til EM 2021

Frankrig havde absolut ingen problemer med at kvalificere sig til EM og viste god stabilitet og styrke undervejs.

De mødte Holland, Grækenland, Irland og Gibraltar I EM-kvalifikationen, og Frankrig tog planmæssigt førstepladsen. På otte kampe scorede Frankrig hele 29 mål og lukkede kun tre mål ind.

Selvom Kylian Mbappé ikke deltog i alle kvalifikationskampe, bidrog han 9 mål i kvalifikationen. Deschamps benyttede også lejligheden til at rotere i truppen for at give alle spillere vigtige minutter inden EM.

Frankrigs EM-historik

Det franske fodboldlandshold, også kendt som Les Bleus, har en rig historie og har været en af de mest fremtrædende landshold i de seneste slutrunder.

Franskmændene vandt deres første store mesterskab ved EM 1984, hvor de besejrede Spanien i finalen. Spillere som Michel Platini, Thierry Henry, Lilian Thuram og Zinedine Zidane har været meget succesfulde på det franske landshold.

I øjeblikket ligger Frankrig på andenpladsen på FIFA-ranglisten. Indtil nu har Frankrig to VM-guld og to EM-guld i pokalskabet.

Frankrig fakta

Frankrig på Twitter
@HNS_CFF
#Vatreni #Croatia #BeProud

Kampprogram, Frankrig

Mandag 17. juni 2024

21:00 Østrig - Frankrig


Fredag 21. juni 2024

21:00 Holland - Frankrig


Tirsdag 25. juni 2024

18:00 Frankrig - Polen


Kampprogram, EM 2024 Fodbold

Kommentarer

Feedback