18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Odds til kvindernes VM i håndbold 2023

Opdateret
Frank Pilantra Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre

Håndboldekspert Roman Empire har set nærmere på favoritholdene ved kvindernes VM i håndbold, der løber frem til den 17. december med Danmark, Sverige og Norge som værtsnationer. Se de bedste odds på VM i håndbold for kvinder. 

VM kvindehåndbold odds hos Bet365

VM i Håndbold for Kvinder: Vinderodds

Danmark er blandt favoritterne til at vinde VM-guld og her kan du finde de bedste odds på vinderen af VM i kvindehåndbold 2023.

Ved sidste års EM på hjemmebane gik det ganske udmærket for Danmark, der kom helt frem til semifinalen. Her tabte det danske landshold dog med 24-27 til suveræne Norge, der også løb med EM-guldet. Det var Norges første titel siden EM-triumfen i 2016 og vi skal igen holde godt øje med det stærke norske landshold, der er bookmakernes gruldfavoritter. 

Betsson Officiel Partner for VM i kvindehåndbold

Det er blot tredje gang i historien, at flere lande i fællesskab arrangerer mesterskabet og første gang nogensinde tre lande løfter opgaven sammen. Det er andet verdensmesterskab efter udvidelsen til 32 hold. Der skal spilles hele 105 kampe før vinderen kan lade sig hylde i Jyske Bank Boxen i Herning.

For mange er december blevet synonym med slutrunderne i kvindehåndbold og et samlingspunkt hjemme i stuerne. Danmarks kampe trækker gerne på den gode side af 1 millioner seere foran husaltret. 

Med en slutrunde på hjemmebane samt medvind i sejlene over de senere år er der grobund for dansk optimisme. De sejrsvante norske jenter er både regerende europa- og verdensmestre, men Danmark kommet ind til dette VM med god form og har bevæget sig tættere på ærkerivalen de seneste år.

 Med Ruslands udelukkelse er der en alvorlig bejler mindre at slås med for Jesper Jensens tropper og der er god grund til dansk VM-optimisme.

VM håndbold 2023 spilforslag

Når vi kigger på favoritterne til at vinde guld ved denne lejlighed, har Norge odds på 2,10 hos bet365 og NordicBet. Derefter kommer Frankrig med odds på 4,30 hos NordicBet, og som nummer tre ligger Danmark til odds 6 hos NordicBet. Netop Danmark mener vi kunne være et godt bud.

Et spil på Danmark kan give kampene lidt ekstra spænding hjemme fra stuerne, men der er også andre gode grunde til at satse på Danmarks hold.

Vinderspil: Danmark tager VM-guldet

Danmark har hjemmebanefordelen, og Jyske Bank Boxen har tidligere været afgørende for de danske håndboldshold. Boxen var medvirkende til, at de danske håndboldherrer snuppede VM-guld i 2019.

Det er dog ikke kun de velkendte omgivelser og opbakning fra tilskuerne, der får os til at tro på Danmarks muligheder for at vinde. I løbet af det seneste år har det danske kvindelandshold spillet 15 kampe i turneringer som Golden League og EM. Ud af de 15 kampe har Danmark vundet 11.

To gange har vi endda besejret Norge, og under den seneste slutrunde, vi deltog i, nåede Danmarks kvinder helt til finalen. Hvis man følger udviklingen i de seneste tre slutrunder, så har Danmark placeret sig som nummer fire, tre og to.

Måske er det denne gang, kvinderne tager det sidste skridt og står øverst på podiet.

Bookmakere med bedste VM odds

De bedste odds på kvindernes VM i håndbold kan være svære at finde. Derfor er den bedste måde at sikre dig det højeste odds på ved at tjekke hos så mange bookmakere som muligt.

Her på BetXpert har vi samlet flere spil, hvor du kan sammenligne de forskellige bookmakeres odds på kvindernes VM i håndbold.

Besøg Unibet

100% op til 1.000 kr.

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
Stort udvalg af sportsgrene
Ofte fokus på Skandinavien/DK
Stærk mobil platform
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav 8.00x bonus til minimum odds 1,40.Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 8000 kr indenfor 60 dage for at spille den fulde bonus fri.

Yderligere vilkår Dette tilbud er tilgængeligt for udelukkende nye kunder, der er 18 år eller ældre. bosiddende i Danmark. Bonuspenge kan ikke benyttes på poker.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Unibet hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.
Besøg Bet365

100 % velkomstbonus op til 1.000 kr.

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
Stort udvalg
Tidlige odds
Markedets bedste livebetting
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Omsætningskrav Væddemålskreditter fra 50 kr, op til 1.000 kr. Min. odds og væddemålsundtagelser gælder. Gevinster er eksklusive indsats for væddemålskreditter.

Bonuskode: Benyt bonuskoden BETX1000 når du opretter en konto hos Bet365 for at opnå den bedste bonus Yderligere vilkår Kun tilgængeligt for nye kunder.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Bet365 hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.
Besøg ComeOn

100% betting bonus op til 1000 kr

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
God brugeroplevelse
Spændende specialspil og høje odds på Superligaen
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav 5.00x bonus til minimum odds 1,80.Benytter du dig af den maksimale bonus skal du altså omsætte for 5000 kr indenfor 60 dage for at spille den fulde bonus fri.

Yderligere vilkår Bonussen gives kun til nye kunder, der er 18 år eller ældre og bosiddende i Danmark. Du skal indbetale mindst 100 kroner. Væddemål med kun to udfald, f.eks. over/under, tæller ikke med i omsætningen.
Regler og vilkår:  Vi henviser til ComeOn hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus. 
Besøg Mr Green

1.000 kr. Live Cashbet

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
Stort udvalg af sportsgrene - også live
Overskuelig hjemmeside
Høj tbp på små markeder
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav Indsæt og spil mellem 75 og 1.000 kroner. Få et live cash bet , der matcher værdien af dit første væddemål, når dette er afgjort.

Yderligere vilkår Indbetalingen skal gennemspilles en gang på sportsbook med minimum 2,00 som odds, før du modtager dit live cashbet. Bemærk, at dit freebet udløber indenfor syv dage. Gevinster fra freebet udbetales som kontanter og skal derfor ikke gennemspilles.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Mr Green hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Langt de fleste gange vil oddsene fra bookmakerne ligge tæt op ad hinanden, men der vil altid være en forskel at jage, hvis du tjekker så mange odds på VM i kvindehåndbold som muligt.

Valg af den rigtige bookmaker til VM håndbold 2023

Der er flere faktorer, der spiller ind, hvis du vil vælge den bedste bookmaker til VM i håndbold 2023. Det første, der er værd at holde øje med, er oddsene. Man bør altid gå efter bookmaker med høj tilbagebetalingsprocent, hvor oddsene ligger i den høje ende.

Derudover har mange forskellige bookmakere bonustilbud og kampagner, som kan være interessante.

Så brug noget tid hos de forskellige bookmakere, så du kan få en fornemmelse af de forskellige udbydere, inden du vælger, hvor du vil oddse på VM håndbold 2023.

Gode råd til at bette på VM håndbold 2023

Der er nogle ting, som er værd at overveje, når du skal oddse på VM i håndbold 2023. Vi har lavet en liste nedenfor med nogle opmærksomhedspunkter:

  • VM-slutrunden bliver afviklet i Danmark, Norge og Sverige. Værtslandene har naturligvis en fordel med opbakning fra tilskuerne, hvilket også kan lægge pres på dommerne. Derudover er det ikke uvæsentligt, at værtslandene ikke har behøvet at rejse langt og derfor kan forberede sig under forhold, de kender godt. Så tænk dig om, hvis du oddser imod Danmark, Norge eller Sverige, da de har hjemmebanefordel.
  • Norge og Rusland har begge vundet 4 VM-titler. Derefter kommer Tyskland med 3 guldmedaljer, Frankrig med 2, og derefter er der 9 hold, der har vundet VM-guldet en gang, herunder Danmark, som vandt i 1997. Ofte siger man, at rutine er altafgørende, men når vi kigger på VM for kvinder, har der faktisk været et par nye vindere i løbet af de seneste 10 år. Så det er ikke sådan, at Norge, Rusland eller Frankrig bare vinder titlerne hvert år. Holland tog guldet i 2019, og i 2013 var det Brasilien, der vandt VM i kvindehåndbold for første gang. Så det er måske lettere at forudsige en overraskelse i kvindernes håndbold-VM end for eksempel i herrernes, hvor Danmark og Frankrig har vundet 7 af de seneste 8 VM-slutrunder.
  • Det kan være svært at holde sig opdateret om trupperne og, hvem der er klar. Ikke desto mindre er det meget vigtigt at have gjort et solidt forberedelsesarbejde, før du placerer et odds på VM i håndbold 2023. Hvis vi ser på Danmark, for eksempel, så er der tre markante fravær i Mette Tranborg, Mia Rej og Cecilie Brandt. Så hvis du vil spille på et spillerrelateret væddemål, for eksempel hvem der bliver topscorer i en kamp eller til VM-slutrunden, er det vigtigt, at du har undersøgt, om spilleren er fit for fight.

Odds tips til VM i håndbold

Hos NordicBet tilbyder de et interessant spil under VM-Damer, hvor du kan vælge 'Specials'.

Her kan du oddse på 'Top Goalkeeper' til World Women Handball Championships 2023. Vi mener, at danske Sandra Toft til odds 4 hos NordicBet er et rigtig spændende spil.

Top Goalkeeper: Sandra Toft til odds 4,00 hos Nordicbet

Sandra Toft blev kåret til verdens bedste kvindelige håndboldspiller i 2021 af IHF. Derudover har hun vist sig som en fremragende målmand i de seneste slutrunder.
Ved VM i 2021 blev hun kåret til bedste målmand, ved EM i 2020 blev hun ligeledes kåret som årets målmand, og tilbage i 2016 blev hun valgt som den bedste målmand til EM-slutrunden.

Udover dette specialspil har vi også fundet andre VM-håndboldodds, som du kan lade dig inspirere af.

Det første er  'Bedste Slutplacering' er en væddemålstype, som Expekt tilbyder, hvor to hold bliver sat op mod hinanden, og man kan vælge, hvilket hold man tror kommer længst.

H2H: Norge når længere end Frankrig til odds 1,60 hos Expekt

Et spændende head-to-head væddemål mellem Norge og Frankrig.

Her har vi stor tiltro til, at de norske kvinder kan nå længere end Frankrig og du kan få odds 1,60 hos Expekt.

Norge er favoritter til at vinde årets VM, og ser man på de seneste seks VM-slutrunder, er Norge nået længst i fire af dem. Kun én gang har Frankrig præsteret bedst, og det var tilbage i 2017.

Et andet spil vi har kigget på, er Danmarks åbningskamp imod Serbien. Danmark er storfavoritter, og vi forventer også at de vil starte denne slutrunde som fyr og flamme.

Så et spil på at Danmark vinder første halvleg til odds 1,26 hos NordicBet er måske i den lave ende, men ikke desto mindre så er det et sted man måske kunne vælge at kigge, hvis man vil have et spil, hvor der er gode chancer for at man rammer.

VM i kvindehåndbold live odds

Hvis du ønsker at livebette på kampene under kvindernes håndboldkampe, så tilbyder langt de fleste bookmakere denne mulighed. Det er vigtigt at være hurtig, da tingene udvikler sig hurtigt i en håndboldkamp. Når et hold er i angreb, lukkes muligheden for at placere væddemål hurtigt.

Vores råd til dig, der ønsker at spille live under VM i kvindehåndbold, er at gøre det under pauser i spillet, timeout eller i halvleg. Det kan ødelægge oplevelsen, hvis du ser kampen fra sofaen, da bookmakernes live-funktion vil være foran dit fjernsyn.

Så spændingen kan blive ødelagt, hvis du sidder med din telefon og følger kampen gennem en bookmakeres live-spils funktion. Derfor anbefaler vi, at man spiller ansvarligt og husker at lægge telefonen fra sig fra tid til anden, så man kan nyde sporten og ikke kun have fokus på spillet.

Favoritterne til at vinde VM i kvindehåndbold 2023

Håndboldekspert Roman Empire har taget et kig på favoritterne til at vinde VM i kvindehåndbold 2023. Her er tale om de otte nationer, som han mener har størst chance for at løbe med guldet.

Norge er VM-favorit

De norske jenters meritter taler for sig selv. De har med ganske få undtagelser ryddet bordet de senere år.

Igen i år har de en skræmmende stærk trup anført af Team Esbjerg-profilerne Henny Reistad og Nora Mørk, hvor førstnævnte af flere betragtes som verdens bedste håndboldspiller, mens sidstnævnte har en medaljesamling der er de færreste forundt.

Henny Reistad udgik med en mindre skade i sidste klubkamp før slutrunden, men det skulle ikke være en alvorlig af slagsen.

Nok en gang er den danske liga rigt repræsenteret blandt Norges udvalgte, hvor otte spillere der til dagligt slår deres folder i dansk håndbold er udtaget. Norges bredde har fået et gevaldigt løft, hvor særligt storskytterne Kristine Breistøl og Ingvild Bakkerud kan forvente større roller end ved tidligere slutrunder med deres kanonform på det seneste.

Den norske landstræner Thorir Hergeirsson har ved tidligere slutrunder været kritiseret for at spille smalt og trække store veksler på startformationen, men den her trup rummer så meget kvalitet, at de kan blande kortene og fordele ressourcer mere end tidligere.

Der er en enorm vinderskalle og rutine på holdet og de er i to finaler i træk kommet fra baghjul efter Frankrig samt Danmark har ført komfortabelt langt inde i finaler.

Norge har uden sammenligning turneringens stærkeste trup på papiret og går ind til turneringen som tårnhøje favoritter. De har en overkommelig indledende gruppe, hvor de lægger ud mod Grønland, der er med for første gang siden 2001, samt Østrig og Sydkorea der er langt fra fordums styrke.

Allerede i mellemrunden venter den første egentlige styrkeprøve for nordmændene, når de står til at møde Frankrig, der ofte har voldt nordmændene problemer med deres store fysik og atletiske formåen.

Der er røget lidt malurt i bægeret hos Norge i optakten til VM. Deres bolværk af en målvogterduo med Kathrine Lunde og Silje Solberg har begge været ukampdygtige på det seneste med henholdsvis en muskelskade og barsel. De er begge i en kamp med tiden for at nå slutrunden, og det vil være en kolossal svækkelse af Norge, hvis de skal undvære deres stjernekeepere.

Hold øje med:

Blandt mange store profiler lyser Henny Reistad alligevel klarest. Hun har taget syvmileskridt de seneste år. Hendes unge alder til trods tager hun et stort ansvar og går forrest – og har en formidabel evne til at være kampafgørende i de største kampe

Frankrig kan nå langt

Der er også store forventninger til Frankrig, der sammen med Danmark er bookmakernes førsteudfordrer til Norge. Frankrig er forsvarende olympisk mester og de nåede frem til VM-finalen for to år siden i Spanien.

Efter nogle undervældende år er Frankrig atter kommet tilbage på sporet de seneste år. En stor del af æren for Frankrigs genrejsning kan tilskrives trænergeniet Oliver Krumholz, der har været fransk landstræner over to gange og har i alt rundet mere end tyve år på posten.

Grundstenen hos Frankrig er et fysisk stærkt og samtidig bevægeligt forsvar, der som regel lykkes med at holde modstanderne nede på et fåtal mål.

Offensivt er de enormt atletiske og stærke i deres duelspil. Krumholz er rigtig dygtig til at dosere spilletid og ressourcer – og de fremstår derfor ofte friske i slutfasen af turneringen. De har dog tidligere haft for vane at være en langsom starter for siden at spille sig betragteligt op i takt med slutrunden skrider frem.

Frankrig har været inde i et løbende generationsskifte. Væk er rutinerede spillere som keeper Amandine Leynaud, forsvarskrumtap Beatrice Edwige, driftsikre Siraba Dembele på fløjen og alsidige Alexandra Lacrabere – alle sammen været kulturbærere og grundpiller i Frankrigs succes de seneste år.

Samtidig har profiler som playmaker Grace Zaadi, der blev udvalgt til All Star-holdet ved OL 2020, samt Oceane Sercien-Ugolin været ukampdygtige den seneste tid.

I VM-finalen 2021 lignede Frankrig i store dele af kampen en vinder, da de undervejs førte med seks mål, men et kollektivt kollaps i en horribel anden halvleg kostede dyrt og franskmændene måtte tage sig til takke med sølvmedaljer.

Det har generelt været et fransk problem, at bundniveauet er for langt og der er for langt mellem top- og bundniveau. Frankrig kan se frem til en tricky gruppefinale mod Slovenien inden de som ventet krydser klinger med Norge i mellemrunden. Selvom vi taler om en VM-slutrunde her kan sommerens OL på hjemmebane i Paris ikke undgå at ligge i baghovederne allerede – det er der Frankrig for alvor skal toppe.

Hold øje med:

Frankrig er et hold med stort H. Kollektivet er holdets stjerne.

Danmark kan gå hele vejen

Danmark har atter fundet fodfæste under Jesper Jensen efter nogle mildest talt magre år under Klavs Bruun Jørgensens ledelse. Således er det blevet til medalje ved de to seneste slutrunder efter adskillige års medaljetørke inden. Ved VM 2021 blev det til bronze ovenpå et knebent nederlag til Frankrig i semifinalen og en suveræn sejr over værterne fra Spanien i bronzekampen.

Ved EM 2022 trådte Danmark ét skridt højere op på medaljeskamlen med sølv efter en finale mod Norge, hvor Danmark var i teten det meste af kampen og førte med fire mål med et lille kvarter igen.

Hovedparten af de danske spillere har deres daglige gang i den danske liga, der velsagtens er verdens stærkeste liga, hvor de er på kontrakt hos topholdene Team Esbjerg, Odense samt Ikast Håndbold, der alle byder sig flot til i Champions League. De resterende syv spillere repræsenterer ligeledes nogle af Europas absolutte topklubber.

Helt usædvanligt er samtlige danske spillere med i Champions League. Danskerne bliver derfor alle i dagligdagen matched på øverste niveau, og det har landsholdet profiteret af. I Jesper Jensens tid som landstræner har der været stor kontinuitet på landsholdet, hvor han har satset på den samme kerne af spillere.

Danmark er ligesom flere af de andre konkurrenter ikke forskånet for skader. Således må man undvære Mette Tranborg, som blev korsbåndsskadet lige inden sæsonen, som er blevet en nøglespiller for Danmark i begge ender af banen.

I Tranborgs fravær består den danske trup blot af én egentlig højreback i form af Louise Burgaard, mens alternativerne er højrehåndede bagspillere som Mie Højlund og kæmpetalentet Julie Scaglione. Derudover har højrefløj Cecilie Brandt måtte melde afbud pga. skade, men hun var ikke stillet mange minutter i udsigt.

Danmark har til gengæld luksusproblemer på målvogter positionen, hvor man har tre verdensklasse målvogtere at vælge mellem og man har valgt at gå med rutinen i form af Sandra Toft og Althea Reinhardt.

Danmark er sikret hjemmebanefordelen i hele slutrunden og alle holdets kampe spilles i Jyske Bank Boxen i Herning med plads til små 15.000 tilskuere. Hjemmebanen kan give vinger og bære Danmark frem mod medaljeskamlen.

Hold øje med:

Kristina Jørgensen har ved tidligere slutrunder haft en perifer rolle, men VM-slutrunden kunne meget vel blive hendes store gennembrud i landsholdsdragten. Hun har været i forrygende spilhumør i franske Metz og skifter til storklubben Györ til sommer.

Foto: JOHAN NILSSON / TT / TT NEWS AGENCY / AFP

Holland kan overraske

Holland er den store solstrålehistorie i international kvindehåndbold. Fra en anonym tilværelse har de på rekordtid etableret sig i verdenstoppen og skabt eufori i Holland, hvor de spiller for fyldte tribuner – selv i træningskampe mod mindre profilerede hold.

Fortællingen om Holland tager sit afsæt i dansk klubhåndbold i starten af dette årtusinde. Et samarbejde opstod, da GOG manglede forstærkninger, mens hollænderne manglede et sted at udvikle sig. Den hollandske rigmand Ton van Born finansierede en stor del af udgifterne, og således kom en flok hollændere under Jan Pytlicks vinger på Sydfyn.

Det blev en kæmpe succes, og resten er historie. Siden har en lang række hollandske stjerner valfartet til dansk klubhåndbold – og de senere år har flere taget skridtet videre til europæiske storklubber.

Hollandsk håndbold er siden blevet meget godt organiseret med akademier. De dygtigste spillere rejser ofte i en tidlig alder udenlandsk til enten dansk eller tysk håndbold, hvor de er blevet skolet godt. Hollands trup rummer hele 13 kendinge af dansk klubhåndbold Det høster landsholdet frugterne af disse år.

Det er blevet til fem medaljer siden 2015 med VM guldet i Japan 2019 som kronen på værket efter en sindsoprivende finale mod Spanien.

I mange år var Nycke Groot og siden Estavana Polman ansigtet på hollandsk håndbold, men førstnævnte har indstillet karrieren, mens sidstnævnte har været enormt skadesplaget de seneste år. I mellemtiden har en række spillere blomstret og Holland fremstår i langt højere grad som et stærkt kollektiv nu om dage, hvor de tidligere i højere grad var afhængig af deres individualister.

De har de senere år haft succes med skandinavisk præget spillestil og inspiration under først danske Helle Thomsen og nu svenske Per Johansson.

Hollands akilleshæl har tidligere været målvogter positionen, hvor Tess Lieder (tidligere Wester) har haft store udsving i præstationerne og Hollands præstationer ofte har afspejlet hendes dagsform. Hun har været ude med barsel og det bliver spændende at se, hvilket niveau hun kommer tilbage på.

Får Holland først fat defensivt kan de være svære at håndtere, da de er enormt løbe- og kontrastærke, hvor de løber alle mand og derfor kan lægge trykket over hele banen i ankomstfasen.

Hollands trup rummer både masser talent og rutine. På dagen kan de slå samtlige hold, men de har ikke samme stabilitet som de andre hold i toppen af hierarkiet, og man har ofte set, at de falder i niveau som turneringen skrider frem, og trætheden sætter sig i deres bærende spillere. Sammenholdet, viljen og æren er kolossal på dette landshold. Turneringens helt store dark horse.

Hold øje med:

Dione Housheer har gjort kometkarriere i dansk håndbold og mægtige Györ har sendt bud efter hende. Hun svinger meget i niveau modsat hendes kollega på højrebacken Laura van der Heijden, men hendes topniveau er ekstremt – the sky is the limit for den unge hollænder.  

Sverige kan få det svært

Det svenske kvindelandshold stod i mange år i skyggen af deres mandlige kollegaer, som i de glade dage som ’Bengan Boys’ var på et uforligneligt sejrstogt.

Kvinderne er siden kommet efter det med medaljer ved et par EM-slutrunder. Det har dog knebet mere ved VM, hvor de endnu har en semifinale-plads til gode med femtepladsen ved seneste VM som deres bedste placering.

Svenske spillere slår ofte vejen forbi danske klubber, men det er ikke så udtalt som tidligere og flere har de senere år begivet sig ud på eventyr i Europa uden at bruge dansk håndbold som springbræt. For nuværende har syv spillere i den svenske VM-trup klubadresse i Danmark, mens femten spillere på et tidspunkt i deres karriere har repræsenteret en dansk klub.

Som medvært har Sverige hjemmebane og base i Göteborg. Tidligere er de dog bukket under for forventningens pres på hjemmebane, hvor de under EM 2016 skuffede fælt med en ottendeplads efter lutter nederlag i mellemrunden.

De har en noget anderledes fremgangsmåde end de fleste andre tophold, da de ofte sparer mod upåagtede hold i deres træningssamlinger – og derfor ikke bliver matched på et specielt godt niveau udenom slutrunderne. Noget de har ændret på efter seneste slutrunde og deraf spillede de også to testkampe mod Danmark i foråret.

Efter trænerskiftet til Tomas Axnér – kommende træner i Team Esbjerg – har der igen været fremgang at spore hos svenskerne med en inspirerende, tempopræget og målsøgende spillestil.

Jessica Ryde der var svenskernes førstevalg i målet under sidste slutrunde og som udmærkede sig på straffekast er blevet vraget efter et mislykket klubskifte til fransk håndbold. Ligeledes er der ikke blevet plads til veteranen Carin Strömberg, der har måtte vigen pladsen for yngre kræfter.

Svenskerne kan på dagen slå alle hold, men de lider ofte under, at de ikke har samme bredde og bundniveau som de andre medaljekandidater, og derfor præsterer de som regel ganske ujævnt under slutrunderne, hvor det tit er blevet lige ved og næsten. Danmark og Sverige har de seneste år kæmpet nogle drabelige og meget jævnbyrdige opgør ved de seneste slutrunder. Hvem husker ikke Sandra Tofts afgørende straffekastredning mod Nathalie Hagman ved EM i 2020.

Hold øje med:

Jamina Roberts synes at blive bedre med alderen. Den enormt spændstige og fodrappe bagspiller storspillede under EM sidste år og hun er altafgørende for Sveriges muligheder for succes.

Ungarn

Det ungarske landshold er enormt uforløst. Økonomien i ungarsk klubhåndbold er kolossal, men landsholdet har ikke for alvor formået at profitere af en stærk liga med en række topklubber.

En del af forklaringen kan være, at de økonomisk velpolstrede ungarske klubber i jagten på succes ofte kigger mod udenlandske stjerner, og der derved ikke bliver plads til hjemlige spillere. Således er blot to fløjspillere fra Champions League-favoritterne fra Györ med i den ungarske trup til VM. Det er under skiftende trænere blevet til sekundære placeringer som nr. 11, 15, 14 og 10 ved de seneste fire VM.

Offensivt er Ungarn godt besat på trods af det tidligere kæmpetalent Noémi Háfras karriere er blevet afsporet de seneste år og hun er forsvundet fra radaren. Anført af målslugeren Katrin Kluijber og den sprudlende spilfordeler Petra Vámos har Ungarn en bagkæde, der kan holde de fleste forsvar rigeligt beskæftiget.

Det kniber til gengæld mere i egne forsvarsrækker. Akilleshælen har gennem en lang årrække været defensiven og målvogterne. På trods af et væld af skiftende keepere har Ungarn ikke for alvor kunne udfylde det tomrum Katalin Palinger efterlod for efterhånden mange år siden.

Generationsskiftet efter deres gyldne generation anført af dronningen i ungarsk håndbold Anita Görbicz har ikke været specielt vellykket. De har ikke for alvor været konkurrencedygtige i en årrække og det er meget sigende, at Ungarns seneste medalje er er EM-bronzen fra 2012.

Det ligger heller ikke i kortene, at det er denne gang Ungarn skal bide skeer med verdenstoppen og booke billet til finaleweekenden i Herning.

Hold øje med:

Katrin Kluijber er en regulær målmaskine. Hun har et dunder af et skud og er både dygtig i hendes brud ud af banen samt skuddet ind over midten. Hun kan score mål på samlebånd.

Tyskland

Tyskland har været med pil op de senere år med top 8 ved de seneste fire mesterskaber. Der har tidligere hersket intern uro på det tyske landshold, som over flere gange kostede profiler deres landsholdskarriere, men der synes atter harmoni og idyl i de tyske rækker.

Træner Markus Gaugisch skerkoncentrerer sig nu fuldt om landsholdet efter at være stoppet som klubtræner i Bietigheim efter nogle succesfulde sæsoner.

Anført af den yderst seværdige og finurlige playmaker Alina Grijseels og storskytten Emily Bölk mønstrer Tyskland en ganske konkurrencedygtig bagkæde med en række forskellige spidskompetencer i bagkæden. Særligt blandt højrehænderne er Tyskland godt rustet.

Det ser mere skrøbeligt ud på højreback – særligt i fraværet af Julia Maidhof, der blev skadet under landsholdssamlingen i oktober og ikke er blevet sin skade kvit i tide. Her skal Maren Weigel og noget uprøvede Viola Leuchter forsøge at løfte arven – ligesom man kan forestille sig, at holdets alt-mulig-kvinde Xenia Smits kan aflaste og byde ind med spilminutter som højrehåndet højreback.

Tyskland har stolte målvogter traditioner og en stor del af Tysklands skæbne under slutrunden ligger i hænderne på målvogter Katharina Filter. Filter var en åbenbaring under EM sidste år og har gjort kometkarriere efter et kort ophold i dansk håndbold, hvor hun nåede at sætte et solidt aftryk inden der var bud efter hende fra franske Brest.

Tyskland har en stærk startopstilling, mens deres bredde kommer til kort overfor de bedste nationer. De er taktisk godt indstillede, har stor fysik og løber stærkt i kontrafasen. Kan de løse deres udfordringer på højreback kan Tyskland spise kirsebær med de store om end det vil være en gedigen overraskelse, hvis Tyskland havner på medaljeskamlen.

Hold øje med:

Hårdtskydende Emily Bölk – der rygtes kraftigt til Team Esbjerg – er modnet meget i hendes spil efter hun er taget på udlandseventyr i Ungarn. Hun bliver en nøglespiller for Tyskland i begge ender af banen med hendes kraftfulde og direkte spillestil.

Rumænien

Rumænien har i en lang årrække været blandt de fremmeste outsiders uden dog at få tilstrækkeligt ud af ellers pæne talentmasse. De har ofte af den eller anden grund måtte undvære profiler – og denne gang er ingen undtagelse, da venstreback Sorina Grozav er blevet gravid og glipper VM-slutrunden efter hendes landsholdsgennembrud under EM sidste år.

Den altdominerende spiller hos Rumænien er stadig Cristina Neagu, der på trods af spandevis individuel hæder – herunder fire gange kåret til verdens bedste håndboldspiller, adskillige topscorertitler – blot kan fremvise to bronzemedaljer med landsholdet. Seneste medalje ligger dog helt tilbage ved VM i Danmark i 2015, hvor rumænerne fejrede bronzen til den helt store guldmedalje.

Selvom Neagu velsagtens er over den berømte bakke i en alder af 35, så er hun stadig en gudsbenådet spiller, der kræver enorm opmærksomhed fra modstanderne – og som giver tid og plads til hendes medspillere. Neagu sad dog ude i klubholdet CSM Bucurestis seneste kamp inden slutrunden – og det vil være en alvorlig bét, hvis hun ikke er på toppen. Neagu kan hvis alt går vel runde 1000 mål i landsholdstrøjen under VM.

I fraværet af Sorina Grozav er det atter Eliza Bucheschi, der bliver Neagus foretrukne legekammerat i bagkæden. Bucheschi er kommet tilbage på sporet efter hjemkomsten til rumænsk håndbold efter et mislykket ophold i dansk håndbold. Rumænien excellerer i deres 2 og 2-aftaler, hvor de fysisk meget stærke stregspillere er velbevandrede i screeningsspillet.

Højrebacken er atter en gang rumænernes akilleshæl og det er ikke utænkeligt, at den elegante playmaker Cristina Laslo skal vikariere på en uvant plads som højrehåndet højreback.

Rumæniens startopstilling holder vand, men niveauet falder betragteligt i træk med udskiftningerne, da bredden er papirtynd sammenlignet med de andre bejlere. Deraf ser man ofte Rumænien miste pusten undervejs i slutrunderne, når det intense kampprogram og strabadserne mærker de få bærende spillere.

Hold øje med:

Det er svært at komme udenom Cristina Neagu, men det er alligevel værd at holde øje med den fysisk stærke stregspiller Crina Pintea. Pintea er en evig trussel og holder ethvert forsvar rigeligt beskæftiget.

Odds på Norge som VM-vindere hos bwin

Seneste vindere af VM i håndbold for kvinder

VM 2021: Norge
VM 2019: Holland
VM 2017: Frankrig
VM 2015: Norge
VM 2013: Brasilien
VM 2011: Norge

Se også odds på håndbold

VM Håndbold Grupper for kvinder

Der er i otte indledende grupper (gruppe A-H) med fire hold hver. De tre bedst placerede i hver af de otte grupper går videre til mellemrunden, mens sidstepladsen i hver gruppe havner i ’tabernes turnering’ Presidents Cup.

Der er fire mellemrunde grupper (1-4), og grupperne parres således A+B udgør gruppe 1. Man tager points og målscore fra de indbyrdes kampe i indledende gruppe med i mellemrunden og møder her de tre hold fra modsatte gruppe.

De to bedst placerede i hver af mellemrunde grupperne går videre til kvartfinalerne, hvor knockout-fasen indledes. To af kvartfinalerne spilles i Trondheim i Norge, mens de resterende to samt begge semifinaler, bronzekamp samt finalen alle spilles i Herning.

Hvem vinder VM i håndbold 2023?

Vi har givet vores bud, og hos Betxpert mener vi der er gode chancer for at Danmark kan gøre sig gældende, og vi forventer som minimum at de er med helt til det sidste.

Hvilken bookmaker har de bedste odds på VM håndbold 2023?

Du kan nu gå ind og se odds hos både Unibet, Bet365, NordicBet og Expekt, hvor der er nogle af de bedste odds på VM-slutrunden i håndbold.

Hvor kan man oddse på VM håndbold 2023?

Du har muligheden for at spille på et hav af væddemålsvarianter. Hos NordicBet kan du f.eks. spille på hvem der når til finalen, hvem der vinder de forskellige grupper, eller i hvilken runde af turneringen, et specifikt hold bliver eliminerede i turneringen. Så der er rigtig mange muligheder, også hvis du vil spille på en specifik kamp. Her vil du også ofte have en god håndfuld muligheder.

Hvem vandt VM håndbold sidste år?

VM i 2021 blev afholdt i Spanien, og her vandt Norge finalen 22-29 over Frankrig. VM i 2021 blev også et rigtig vellykkede et af slagsen for de danske kvinder, da Danmark tog en bronzemedalje. Det var den bedste placering for Danmarks kvindehåndboldhold siden 2015, hvor det også blev til en tredje plads.

Hvem er favoritterne til at vinde VM håndbold 2023?

Norge er storfavoritter, og alle bookmaker til kvindernes VM har også Norge som favoritter. De fleste bookmakere ligger med et odds 2ish på at Norge tager guldet, men her hos Betxpert har vi en lille fidus til at Danmark måske kan få overtaget.

Gruppe A

Sverige
Kroatien
Kina
Senegal

Gruppe B

Montenegro
Ungarn
Cameroun
Paraguay

Gruppe C

Norge
Sydkorea
Grønland
Østrig

Gruppe D

Frankrig
Slovenien
Angola
Island

Gruppe E

Danmark
Rumænien
Serbien
Chile

Gruppe F

Tyskland
Polen
Japan
Iran

Gruppe G

Brasilien
Spanien
Ukraine
Kasakhstan

Gruppe H

Holland
Tjekkiet
Argentina
Congo

Kommentarer

Feedback