18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Schweiz - EM 2024 Fodbold

Opdateret
Frank PilantraEkspert Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Schweiz

Lørdag 15. juni 2024

15:00 Ungarn - Schweiz


Onsdag 19. juni 2024

21:00 Skotland - Schweiz


Søndag 23. juni 2024

21:00 Schweiz - Tyskland


Fuldt kampprogram

Schweiz fakta

Schweiz på Twitter
@SFV_ASF
##mission21

Vi kan forvente god underholdning og offensiv spillestil fra Schweiz, der skal kæmpe sig videre fra den svære Gruppe A mod Tyskland, Skotland og Ungarn. Her kan alt ske, men Schweiz står med gode kort til at gå videre.

Schweiz har fået Murat Yakin som landstræner, og han har gjort et godt stykke arbejde. Han står for en offensiv fodbold, hvor fokus er på at sætte modstanderne under pres og få skabt mange målchancer. Hvis alt klapper for nøglespillerne under EM, så kan Schweiz gå langt i turneringen.

Odds på Schweiz

Vinder Højeste odds Bookmaker
Schweiz vinder Gruppe A 9,00
Schweiz går videre fra Gruppe A 1,55
Schweiz vinder EM 70,00

Schweiz' styrker

Schweiz har en alsidig trup med stærke profiler, der kan dække flere positioner. Dette giver træneren fleksibilitet til at tilpasse sig modstanderne og ændre taktisk undervejs i kampene.

Samtidig har Schweiz været en regelmæssig deltager i de seneste slutrunder, hvilket har givet spillerne erfaring med at håndtere presset og forventningerne. Spillemæssigt søger Schweiz ofte at være spilstyrende og holde på bolden. De er omhyggelige i deres pasningsspil og opbygger gerne deres angreb fra baglinjen. Derudover er der individuelt dygtige spillere, der kan gøre en forskel og levere afgørende præstationer.

Schweiz' svagheder

Disciplinen kan blive et problem og det schweiziske landshold har en tendens til at pådrage sig mange gule og røde kort. Her vil der særligt være fokus på midtbanespilleren Granit Xhaka, der gerne spiller lige til grænsen og til lidt over.

Hvis Schweiz ønsker at komme ved EM, så skal de ramme balancen med at sætte boldholder under pres uden at havne i dommerens sorte bog.

Samtidig mangler der også en knivskarp angriber i truppen hos Schweiz. Hvem skal være holdets store målscorer, der bidrager med 5-6 mål under mesterskabet? Der er mange talentfulde angribere i truppen, men manglen på en pålidelig målscorer kan påvirke deres chancer for at vinde kampe.

Foto: MANAN VATSYAYANA / AFP

Schweiz: Vejen til EM

Schweiz kom igennem en relativt behagelig kvalifikationsgruppe, hvor den eneste realistiske udfordrer var Rumænien. Som forventet sikrede Schweiz sig en plads ved fodbold EM 2024 ved at tage andenpladsen efter netop Rumænien.

En spiller, der virkelig greb chancen under kvalifikationen, var midtbanespilleren Zeki Amdouni. Den 23-årige stod for seks mål og blev topscorer for Schweiz. Generelt leverede Schweiz en stabil præstation i EM kvalifikationen, hvor de gjorde arbejdet og levede op til forventningerne. I alt scorede de 22 mål og indkasserede 11 mål i deres 10 kvalifikationskampe.

Schweiz' EM-historik

Schweiz har været med ved EM seks gange tidligere. Schweizernes hidtil bedste resultat kom ved EM i 2016, hvor de kom blandt de 16 bedste. Her røg de ud til Polen efter nederlag i straffesparkskonkurrence. 

Ved EM i 2008 var Schweiz værter for EM sammen med Østrig, og ved den lejlighed endte de sidst i gruppen med tre point. Sejren hentede de mod Portugal, der allerede var sikret at gå videre i turneringen. 

Schweiz fakta

Schweiz på Twitter
@SFV_ASF
##mission21

Kampprogram, Schweiz

Lørdag 15. juni 2024

15:00 Ungarn - Schweiz


Onsdag 19. juni 2024

21:00 Skotland - Schweiz


Søndag 23. juni 2024

21:00 Schweiz - Tyskland


Kampprogram, EM 2024 Fodbold

Kommentarer

Feedback