18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2020: Danmark er på hjemmebane - Schweiz - Analyse

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.

Kampprogram, Schweiz

Søndag 20. juni 2021

18:00 Schweiz - Tyrkiet


Fuldt kampprogram

Schweiz fakta

Schweiz på Twitter
@SFV_ASF
##mission21

Schweizernes største profil har i mange år været Xherdan Shaqiri, og han er vel nok også stadig schweizernes største stjerne. Holdet tæller dog også andre flotte navne som blandt andre Granit Xhaka, Remo Freuler og Manuel Akanji.  

Schweiz' styrker
Schweiz har et homogent hold, der består af spillere, der har været på landsholdet i mange år. Nøglespillerne hos Schweiz er de føromtalte spillere, men også Benfica-angriberen Haris Seferović fortjener at blive nævnt. Den stærke angriber er den næstmest scorende aktive spiller på det schweiziske landshold med 21 mål. Kun Shaqiri har med sine 23 mål scoret flere. Schweiz scorede 19 mål i kvalifikationen, og mange forskellige spillere kom på tavlen undervejs, og det er naturligvis altid positivt at have mange spillere, der kan lave mål. 

Schweiz' svagheder

Selvom Seferović og Shaqiri og en række andre schweizere godt ved, hvor målet står, så mangler Schweiz måske en skarpretter, der er garant for mange mål. I kvalifikationen til EM blev Cedric Itten schweizisk topscorer med blot tre mål, og Schweiz scorede som nævnt 19 mål i kvalifikationen. 

Vejen til EM

Schweizerne var at finde i Danmarks Gruppe D i kvalifikationen, og her tog Schweiz førstepladsen i gruppen med et point ned til Danmark. Den mest mindeværdige kamp fra Gruppe D var 3-3-kampen mellem Schweiz og Danmark i Basel. I det 83. minut førte schweizerne med 3-0, men da slutfløjtet lød lidt over ti minutter senere, var stillingen 3-3. Mathias 'Zanka', Christian Gytkjær og Henrik Dalsgaard kom på tavlen for Danmark i det vilde comeback, mens Schweiz' mål blev sat ind af Remo Freuler, Granit Xhaka og Breel Embolo. 

I den omvendte kamp i Parken vandt Danmark med 1-0 på et mål af Yussuf Poulsen i det 84. minut. 

Rangers-angriberen Cedric Itten, der på det tidspunkt spillede i St. Gallen, blev som nævnt schweizernes topscorer i kvalifikationen med tre mål. Itten er dog ikke blevet udtaget til EM-truppen. 

Schweiz' EM-historik

Schweiz har været med ved EM fem gange tidligere, så det er sjette deltagelse, der venter denne gang. Schweizernes hidtil bedste resultat kom ved EM i 2016, hvor de kom blandt de 16 bedste. Her røg de ud til Polen efter nederlag i straffesparkskonkurrence. 

Ved EM i 2008 var Schweiz værter for EM sammen med Østrig, og ved den lejlighed endte de sidst i gruppen med tre point. Sejren hentede de mod Portugal, der allerede var sikret at gå videre i turneringen. 

Schweiz åbner denne EM-slutrunde mod Wales den 12. juni på Olympic Stadium i Baku. 

Schweiz fakta

Schweiz på Twitter
@SFV_ASF
##mission21

Kampprogram, Schweiz

Søndag 20. juni 2021

18:00 Schweiz - Tyrkiet


Kampprogram, EM 2020: Danmark er på hjemmebane

Kommentarer

Feedback