18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2024 Fodbold - Tyrkiet - Analyse

Opdateret
Frank PilantraEkspert Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Tyrkiet

Lørdag 22. juni 2024

18:00 Tyrkiet - Portugal


Onsdag 26. juni 2024

21:00 Tjekkiet - Tyrkiet


Fuldt kampprogram

Stort set alt kan ske i Tyrkiets kampe. De er meget svingende i deres præstationer, men rammer de tyrkiske spillere dagen, så kan de spille lige op mod de bedste. Men der er et lavt bundniveau og det kan betyde hurtigt EM-exit, når Tyrkiet skal møde Portugal, Tjekkiet og Georgien i gruppe F.

.

Tyrkiet kommer til EM 2024 med en positiv indstilling og det så hvert fald det godt ud i EM-kvalifikationen, hvor de vandt deres gruppe foran både Wales og Kroatien. Tyrkiets landstræner er italienske Vincenzo Montella, der har gjort et godt stykke arbejde og bygget holdet op omkring den kreative Hakan Çalhanoğlu.

Han er holdets største stjerne og det forventes, at Hakan Çalhanoğlu tager et stort ansvar og går forrest for at bringe Tyrkiet sikkert igennem de spændende gruppekampe mod Portugal, Tjekkiet og Georgien.

Odds på Tyrkiet

Vinder Højeste odds Bookmaker
Tyrkiet vinder EM 2024 51,00
Tyrkiet vinder Gruppe F 6,50
Tyrkiet går videre fra Gruppe F 1,28

Tyrkiets styrker

Tyrkiet er ofte ret uforudsigelige for modstanderne, men der er fart på omstillingerne og det kan give åbne målchancer, hvis møder Tyrkiet en modstander med en forsvarskæde, der står højt på banen.

Tyrkiet er blevet mere stabile med Montella ved roret, og under italienerens ledelse har det tyrkiske landshold hævet bundniveauet. Der er fortsat udsving, men trods alt sjældent, at Tyrkiet falder helt fra hinanden. De har fundet formen op til EM, hvilket selvfølgelig er et stort plus for selvtilliden i spillertruppen.

Rent spillemæssigt står tyrkerne for en intensiv fodbold, hvor hurtige kontraangribere skaber ravage hos modstanderne. Spillerne er dygtige med bolden og kan styre kampene mod de mindre nationer. Mod de bedste hold, må tyrkerne slå til, når de får kontrachancer mod højtstående forsvarslinjer.

Fodbold betyder rigtig meget for tyrkerne og der vil være god opbakning til de tyrkiske spillere, når de indtager de tyske EM-stadions.

Tyrkiets svagheder

Selvom Tyrkiet ser bedre ud end de har gjort længe, så har de selvfølgelig stadig meget, der kan forbedres.

Der er en del af de tyrkiske spillere, der mangler erfaring med slutrunder, og så mangler Vincenzo Montella endnu at finde den giftige striker i boksen til at sende bolden i netmaskerne. Tyrkiet klarede sig igennem uden en boksangriber i verdensklasse og de kan selvfølgelig også klare sig godt ved EM uden at have en træfsikker 9´er, men en målscorer i form er utvivlsomt at foretrække.

Det bliver spændende at se, om Tyrkiets offensive spillere kan finde vej til netmaskerne ved EM-slutrunden.

Foto:  GEORG HOCHMUTH / APA / AFP

Vejen til EM

Tyrkiet vandt på imponerende vis deres kvalifikationsgruppe D, hvor de blot tabte en enkelt kamp undervejs. Dette ene nederlag kom på hjemmebane mod Kroatien, der endte på andenpladsen.

Men Tyrkiet fik senere revanche og tog alle tre point, da de mødte Kroatien i Osijek. Tyrkiet havde ikke større vanskeligheder i kvalifikationskampene mod Wales, Armenien og Letland.

Tyrkiets EM-historik

Tyrkiets største succes kom ved VM 2002, hvor de formåede at vinde bronze. Deres bedste resultat ved en EM-slutrunde kom ved EM 2006, hvor de nåede frem til semifinalerne og var yderst tæt på en finaleplads mod Tyskland, der med en scoring i overtiden sikrede en 3-2 sejr. Ved EM 2016 og EM 2020 blev Tyrkiet eliminerede i gruppespillet.

Med 120 kampe er den tidligere keeper Rüştü Reçber indehaver af rekorden for flest landskampe for det tyrkiske landshold. Legenden Hakan Şükür har scoret flest mål for Tyrkiet med 51 mål i 112 landskampe.

I øjeblikket er Tyrkiet rangeret som nummer 42 på FIFA's verdensrangliste.

Kampprogram, Tyrkiet

Lørdag 22. juni 2024

18:00 Tyrkiet - Portugal


Onsdag 26. juni 2024

21:00 Tjekkiet - Tyrkiet


Kampprogram, EM 2024 Fodbold

Kommentarer

Feedback