18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2020: Danmark er på hjemmebane - Tyrkiet - Analyse

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.

Kampprogram, Tyrkiet

Søndag 20. juni 2021

18:00 Schweiz - Tyrkiet


Fuldt kampprogram

Tyrkiet fakta

Tyrkiet på Twitter
@TFF_Org

Tyrkiet er en stor fodboldnation, hvor lidenskaben for fodbold er enorm. Tyrkerne skal spille deres gruppekampe i Rom og Baku, og de spiller åbningskampen mod Italien den 11. juni. 

Tyrkiets styrker

Tyrkiet har en stærk defensiv. Tyrkerne lukkede blot tre mål ind i kvalifikationen, hvilket sammen med Belgien var færrest af alle hold i kvalifikationen. I forsvaret har de blandt andre Juventus' Merih Demiral, Leicester-spilleren Çağlar Söyüncü og Lilles Zeki Çelik til rådighed. Derudover kan også Ozan Kabak og Kaan Ayhan nævnes. Offensivt har tyrkerne også nogle stærke spillere i form af Burak Yılmaz, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu og Yusuf Yazici. 

BetXperts ekspert i tyrkisk fodbold, Hans89, er optimistisk på Tyrkiets vegne, og han mener, det er en solid trup, der skal til EM.

- Man har opbygget en særdeles solid trup, som har klare ambitioner om at spille en EM- eller VM-finale, og ser man tilbage på resultaterne i de seneste par år, er man ikke i tvivl: Tyrkiet slog Frankrig i EM-kvalifikationen, og de har også fået en drømmestart på det kommende VM '22 ved at slå Holland med 4-2, siger Hans89.

Hans89's borgerlige navn er Hasan Sahin, og han fremhæver den tyrkiske defensiv som en styrke samt de giftige dødbolde fra Hakan Çalhanoğlu. 

- Defensivt har det tyrkiske landshold gennem historien ikke haft nævneværdige profiler, som var internationalt kendte, men nu står man med både Söyüncü fra Leicester, Demiral fra Juventus, Kabak fra Liverpool og Ayhan fra Sassuolo, som gør det exceptionelt godt for landsholdet. Tyrkiet har således kun indkasseret tre mål i ti kampe i EM-kvalifikationen, hvor man gang på gang straffede modstanderne på kontraangreb og dødbolde. Det er her nogle af Tyrkiets styrker kommer frem, siger Hasan Sahin og fortsætter:

- Man har Hakan Calhanoglu fra AC Milan, der er blandt de bedste til at tage sig af dødbolde, mens Cengiz Ünder, Burak Yılmaz og Yusuf Yazici lynhurtigt kan føre bolden fra egen banehalvdel til modstandernes straffesparksfelt. Det tyrkiske landshold ser i sin helhed meget mere organiseret ud i forhold til tidligere år, hvor man som fodboldseer, nok ikke kunne gennemskue en gameplan.

Tyrkiets svagheder

I Nations League var de ikke prangende, og her lukkede de otte mål ind på blot seks kampe og endte sidst i deres B-gruppe. Til gengæld har Tyrkiet fået en fremragende start på VM-kvalifikationen, hvor de efter tre kampe topper Gruppe G foran Holland, Montenegro og Norge. 

De er dermed det eneste hold i gruppen, der stadig er ubesejrede. Mest bemærkelsesværdige sejr i gruppespillet indtil videre for tyrkerne kom på hjemmebane mod Holland, der blev slået med 4-2. Her scorede 35-årige Burak Yılmaz hattrick, og han er nummer to på topscorerlisten i VM-kvalifikationen. Kun Serbiens Aleksandar Mitrovic har scoret flere.  

Vejen til EM

Det tyrkiske fodboldlandshold kvalificerede sig til EM-slutrunden fra Gruppe H, hvor de endte som toer i gruppen bag Frankrig. Blot to point adskilte de to nationer, og faktisk var Tyrkiet bedre end Frankrig i de indbyrdes opgør, hvor Tyrkiet vandt 2-0 på hjemmebane og fik 1-1 med fra Stade de France i Paris. 

Cenk Tosun blev tyrkisk topscorer i kvalifikationen med fem mål. Fire af målene kom ganske vist mod Moldova, men særligt Tosuns matchvindende mål mod Albanien var et vigtigt et af slagsen. Her scorede den Everton-ejede angriber i det 90. minut til slutresultatet 1-0. 

Hakan Çalhanoğlu lavede flest assists for tyrkerne i kvalifikationen til EM, hvor Milan-spilleren stod for tre oplæg til mål. 

Tyrkiets EM-historik

Tyrkernes hidtil bedste EM-resultat til dato kom ved EM i 2008, hvor de nåede helt frem til semifinalen og fik en delt tredjeplads i turneringen sammen med Rusland. I VM-sammenhæng er Tyrkiets bedste resultat også en tredjeplads. Den kom tilbage i 2002 ved VM i Japan og Sydkorea. Her besejrede tyrkerne netop Sydkorea med 3-2 i kampen om bronzen.

Ved seneste EM i 2016 røg Tyrkiet ud allerede i gruppespillet med en sejr og to nederlag til følge. Tyrkerne var i gruppe med Kroatien, Spanien og Tjekkiet, og det blev til nederlag til de to førstnævnte, mens tjekkerne blev besejret i sidste gruppekamp med 2-0 i en kamp, hvor begge hold var ude af turneringen på forhånd. 

Som nævnt ovenfor åbner Tyrkiet dette EM mod Italien på Stadio Olimpico. 

Tyrkiet fakta

Tyrkiet på Twitter
@TFF_Org

Kampprogram, Tyrkiet

Søndag 20. juni 2021

18:00 Schweiz - Tyrkiet


Kampprogram, EM 2020: Danmark er på hjemmebane

Kommentarer

Feedback