18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2020: Danmark er på hjemmebane - England - Analyse

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.
Kommentarer (1)

Kampprogram, England

Fuldt kampprogram

England fakta

England på Twitter
@England
#ENG #ThreeLions

England er havnet i gruppe D med Kroatien, Tjekkiet og naboerne fra Skotland. Særligt Kroatien, der vandt sølv ved VM i 2018, forventes at bide fra sig, men det er uden tvivl en gruppe, som England skal gå videre fra. 

England skal desuden spille alle sine tre gruppekampe hjemme på Wembley Stadium. Dermed får "Three Lions" de bedste muligheder for at få en god start på EM 2021. 

Englands styrker

Englands vel nok største styrke er deres offensive og kreative spillere. Her har de en god blanding af erfarne, etablerede stjerner og unge sultne spillere. Den største stjerne er topangriberen, topscoreren, talismanden og anføreren Harry Kane. Tottenham-angriberen scorede i alle Englands seks kvalifikationskampe til denne EM-slutrunde.

Det blev i alt til 12 mål, hvilket gjorde ham til topscorer i EM-kvalifikationen. Generelt er "the HurriKane" uhyggelig farlig, når han trækker den hvide landsholdstrøje nedover hovedet. 34 mål og 13 assists står han noteret for i 54 landskampe. 

Harry Kane fylder 28 år, kort efter EM 2020 afsluttes. Han må derfor formodes at være noget nær på toppen af sin karriere, når den store begivenhed fjøjtes i gang.

Heldigvis for England har de også andre meget prominente strenge at spille på i offensiven. De har et væld af unge, offensive kometer, som alle spiller mere eller mindre fast i store, europæiske klubber:

Phil Foden, 20 år, Manchester City
Mason Mount, 22 år, Chelsea
Marcus Rashford, 23 år, Manchester United
Jadon Sancho, 20 år, Borussia Dortmund
Dominic Calvert-Lewin, 23 år, Everton
Bukayo Saka, 19 år, Arsenal

Marcus Rashford har velsagtens været en etableret stjerne i Manchester United i flere år, Phil Foden bliver ved med at score og imponere i City-trøjen, Jadon Sancho har til tider ødelagt modstanderne i Bundesligaen med sine mange mål og assists, Calvert-Lewin blander sig i topscorerstriden i Premier League, og 19-årige Saka imponerer stort i Arsenal. Det ser med andre ord rigtigt godt ud for englændernes offensiv. 

Herudover kommer andre stærke, offensive kræfter som Raheem Sterling og Jack Grealish. Med en alder på henholdsvis 26 og 25 år går de dog ikke længere ind under kategorien "unge talenter". 

Englands svagheder

OBS: Nedenstående tekst er skrevet medio februar. Det er ikke længere sikkert, at det er Jordan Pickford, som skal vogte målet for England. Dean Henderson er også en mulighed, omend han er en smule småskadet. Han er dog en del af EM-truppen. Pilen peger mod Pickford, men det kan ikke udelukkes, at Henderson overhaler ham indenom.

England har i nu efterhånden mange år fået skudt i skoene, at de mangler en verdensklassemålmand. Og det er da også her, at skoen trykker mest. Førstemålmanden er 26-årige Jordan Pickford fra Everton. Han er langtfra nogen sikker sidste skanse, som forsvarsspillerne kan være 100 procent trygge ved. 

Hvis det eksempelvis "bare" var spillet med fødderne, som var et problem, kunne man gøre en masse for at hjælpe ham her. Det er dog desværre ikke tilfældet. Jordan Pickford har gennem årene vist svagheder på alt lige fra evnen til at træffe den rigtige beslutning til "sæbehandsker" og lidt for langsom til at komme ned på jorden og parere bolden væk. 

Når man oplister ovenstående fejl og mangler, kan det være svært at forstå, hvordan Everton-spilleren kan være Englands foretrukne mand mellem stængerne. Heldigvis har Pickford også nogle styrker. Først og fremmest skal det siges, at det ikke er hver gang, at han er for langsom til at komme ned og parere skud ved jorden. Slet ikke, men han har til tider vist svaghedstegn her. Herudover disker han af og til op med nogle imponerende sprællemandsredninger. Slutteligt har han vist, at han har en god fod til at sætte spillet i gang med. Her tænkes der specielt på, når bolden er i spil; enten via halvtliggende udspark, hvor han har bolden i hænderne, eller når bolden triller på græsset. 

Uheldigvis for Jordan Pickford er fejlene ikke noget, som ligger flere sæsoner tilbage. De har også været der i indeværende sæson. Spørgsmålet er dermed, om han kan holde sin plads i buret frem til og med EM 2020. Ser man udelukkende på antallet af indkasserede mål i kvalifikationen, hedder tallet seks styk i syv kampe for Pickford. Så må det være op til den enkelte at vurdere, om seks indkasserede mål og fire clean sheets i syv kampe mod hold som Bulgarien, Kosovo, Tjekkiet og Montenegro er godt nok for Pickford og det øvrige engelske forsvar, som selvfølgelig også skal med i beregningen. 

Slutteligt skal det med, at Pickford har 13 clean sheets i sine til dato 30 landskampe. Det snit læner sig meget op af vores egen Kasper Schmeichels gennemsnit på landsholdet. Og det er faktisk slet ikke så ringe endda. Leicester-målmanden har holdt buret rent i 29 ud af 60 landskampe per medio februar 2021. Slette tunger vil dog påpege, at en engelsk landsholdsmålmand gerne skulle snitte flere clean sheets end en dansk ditto. Det må være op til den enkelte at vurdere. 

Uanset hvad har det været svært for England og Pickford at holde nullet, lige så snart de har mødt hold, som har været på et højere niveau end holdene fra deres kvalifikationsgruppe: De har således indkasseret mod Belgien (2), Danmark (1), Belgien (1), Holland (1), Kroatien (1), Spanien (2) og Spanien (2) igen siden afslutningen på VM 2018. Den vel nok eneste virkelig nævneværdige modstander, som England har holdt nullet mod siden VM i Rusland, er Kroatien (0-0). Måske også værd at nævne Schweiz (0-0). 

Jordan Pickford skal selvsagt ikke have al skylden for alle disse indkasserede mål, men det ændrer ikke på, at målmandsposten er en position, hvor der er plads til forbedring hos England. 

Vejen til EM 2021

Vejen til EM var ganske ubesværet for England. De vandt suverænt Gruppe A med 21 point for otte kampe. Man tabte med 1-2 ude mod Tjekkiet midtvejs i kvalifikationen, men ellers ryddede holdet alt modstand af banen. Med en kvalifikationsgruppe bestående af Tjekkiet, Kosovo, Bulgarien og Montenegro var det dog heller ikke den sværeste vej til EM 2021.

Det udnyttede Harry Kane da også til at bombe hele 12 mål ind og blive topscorer i hele EM-kvalifikationen. Tottenham-angriberen scorede i samtlige otte kvalifikationskampe. England endte med en samlet målscore på 37:6. Dermed scorede England 4,62 mål i snit per kamp. Ganske imponerende, uanset hvad man måtte synes om styrken hos de andre hold i Gruppe A. 
 

Englands EM-historik

Fodboldens moderland har for vane at kvalificere sig til EM-slutrunder. Det har den stolte fodboldnation således gjort i ni ud af de seneste 11 gange. Undtagelserne har været i 1984 og 2008. Selvom England som regel altid er med, og er blandt bookmakernes favoritter, så har de faktisk endnu aldrig vundet EM i fodbold. Bedste resultat er en 3.-plads på hjemmebane i 1996 samt i Italien i 1968. Ved EM 2016 røg holdet ud i 1/16-finalerne og endte på en skuffende 12.-plads. 

England er også blandt bookmakernes favoritter til EM 2021, og man kan lidt frækt spørge sig selv, om det ikke er første gang i mange år, at den favoritværdighed faktisk er berettiget. 

England fakta

England på Twitter
@England
#ENG #ThreeLions

Kommentarer

Feedback