18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2024 Fodbold - Rumænien - Analyse

Opdateret
Frank PilantraEkspert Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Rumænien

Lørdag 22. juni 2024

21:00 Belgien - Rumænien


Onsdag 26. juni 2024

18:00 Slovakiet - Rumænien


Fuldt kampprogram

Rumænien har ikke de store verdensstjerner i truppen, men har gode chancer i Gruppe E, hvor de skal møde Belgien, Slovakiet og en playoff-vinder. Rumænerne viste gode takter og fightervilje i EM-kvalifikationen, så de kan måske endda komme i spil som vinder af gruppen.

Rumænien indleder EM-gruppespillet den 17. juni mod Ukraine, hvorefter rumænerne skal op imod gruppefavoritterne Belgien.

I sidste gruppekamp skal Rumænien møde Slovakiet.

Odds på Rumænien

Vinder Højeste odds Bookmaker
Rumænien vinder Gruppe E 7,50
Rumænien går videre fra Gruppe E 1,60
Rumænien vinder EM 200

Rumæniens styrker

Træneren Edward Iordanescu har utvivlsomt gjort et godt stykke arbejde med dette rumænske landshold, der vandt deres EM-kvalifikationsgruppe foran Schweiz. Kollektivet været en vigtig nøgle for Rumænien. Holdet er stærkest i det defensive spil, mens offensiven har kvalitet til at afgøre kampe.

Spillerne er taktisk dygtige og kender deres roller og tilpasser sig spillestilen. Under landstræner Edward Iordanescu har Rumænien styr på organisationen og spiller med lav risiko.

Det er sjældent, at Rumænien leverer en dårlig præstation, og modstanderne må arbejde hårdt for at komme til åbne chancer. Lordanescu har virkelig fundet den rette taktik til at få det maksimale ud af spillerne. Selvom det ikke ligefrem er champagnebold, så har det givet rigtig flotte resultater.

Rumæniens svagheder

Der bliver spillet ud fra en sikker defensiv, men det kan koste i det fremadrettede spil. Offensivt er Rumænien ikke skræmmende. Der er ganske vist flere dygtige spillere, men truppen mangler en målscorer af absolut topkvalitet.

Der er ofte ikke overskud til at investere nok offensivt og angriberne får ikke tilstrækkelig støtte fra midtbanen, så de kæmper lidt på egen hånd.

Foto:  Daniel MIHAILESCU / AFP

Vejen til EM

Rumænien hentede 22 point i deres 10 kampe i kvalifikationen og det lykkedes at vinde  deres gruppen foran bl.a. Schweiz og Israel. Defensiven imponerede, da modstanderne blot fik scoret fem mål i de 10 kvalifikationskampe.

Hvis Lordanescus tropper fortsætter i samme stil, så bliver Rumænien en uforudsigelig outsider.

Rumæniens EM-historik

Det rumænske landshold slog igennem ved VM 1994 i USA, hvor de nåede frem til kvartfinalerne. Her var Gheorghe Hagi den store profil.  Bedste resultat ved EM kom i 2000, hvor de kom til kvartfinalerne efter at have elimineret England i gruppespillet. Her var den uforudsigelig angriber Adrian Mutu blandt profilerne.

Siden har der været længere mellem de store slutrundepræstationer for Rumænien, der rangerer som nummer 47 på FIFA-ranglisten.

Kampprogram, Rumænien

Lørdag 22. juni 2024

21:00 Belgien - Rumænien


Onsdag 26. juni 2024

18:00 Slovakiet - Rumænien


Kampprogram, EM 2024 Fodbold

Kommentarer

Feedback