18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Holger Rune - Tennis 2023

Af Tennisekspert Klaus F

19 årige Holger Rune har haft en lynkarriere. I 2017 vandt Holger Rune U14 Europamesterskabet, og han er den yngste senior danmarksmester i tennis nogensinde (15 år og 11 måneder). Tennisekspert Klaus F vil i denne sæson skærpe sit fokus på Holger Rune.

Holger Runes næste turnering

Holger Rune deltager i turneringen ATP Miami Open der begynder den 22.marts. Det er årets anden Masters 1000 turnering. Holger Rune deltog i kvalifikationen sidste år men måtte trække sig efter første sæt. 

ATP Miami Open har legendestatus i kalenderen og den er vellidt blandt spillerne. Turneringen mistede dog lidt af sjælen, da man i 2019 flyttede fra Crandon Park til Hard Rock Stadium. 

Denne turnering er en automatisk topprioritet for Holger, der afslutter sin hard court sæson i Miami, og derefter vender snuden mod grus i Europa: 

Dato Turnering Kategori
19. marts - 2. april Miami Open ATP 1000
8. - 16. april Monte-Carlo Masters ATP 1000
17. - 23. april BMW Open ATP 250
24. april - 7. maj Madrid Open ATP 1000
8. - 21. maj Italian Open ATP 1000
24. maj Rune - Kyrgios

Opvisningskamp

28. maj - 11. juni Roland Garros Grand Slam
19. - 25. juni cinch Championships ATP 500
3. - 16. juli Wimbledon Grand Slam

Holger Runes næste kamp


Holger Rune møder Marton Fucsovics fra Ungarn i 2.runde i Miami Open. En helt fin lodtrækning for danskeren, der dog ikke skal undervurdere Fucsovics.  

Fucsovics er en type, der er svær at blive klog på. Han havner tit i problemer mod middelmådig modstand, men på sine gode dage kan han presse de bedste spillere i verden. Et godt eksempel var mod Jannik Sinner ved Australian Open, hvor han vandt de to første sæt men måtte kapitulere efter et fornemt comeback af Sinner. 

I Indian Wells vandt Fucsovics tre kampe inklusiv en sejr over Alex De Minaur. Den ungarske spiller med den formentlig mest trimmede krop på ATP-touren er et fysisk bæst, derfor skal Rune ikke ud i en marathonkamp. På den fysiske del er Fucsovics danskeren klart overlegen. 

Fucsovics har allerede vundet én kamp i Miami og har akklimatiseret sig til betingelserne. Rune skal gå ydmygt ind til denne opgave. 


Bud på Holger Runes næste kamp

Dette Spilforslag på Rune viser min tillid til danskeren i Miami, og Fucsovics bør ikke kunne stoppe ham. 

Selve kampens odds har markedet ramt meget spot on i min bog, og jeg kan ikke finde en variant med edge mod markedet. 

Det er hurtigere i Miami, hvilket skal passe Holger bedre. Samtidig er stadion i Miami sådan indrettet, at det nærmest føles som indendørs. Det skal også tale til Holgers fordel, der foretrækker den helt rene tennis uden "forstyrrelser".

Mit bud er nogle tætte tæt, hvor Holger Rune bør have de sidste procenter til at kunne afgøre det.Der skal formentlig en tiebreak til at få sejren hjem, men jeg tror, det ender med sejr i dansk favør. 

Der er spændende odds på Holger Rune, der er mere langsigtede og har fokus på Grand Slams, hvor det bliver ekstra interessant at følge Holger. 

Følg også vores odds på tennis, der bliver opdateret med en masse kamp fra ATP Miami i disse dage. 
 

Se Holger Rune næste kamp live

Vi har fuld fokus på vores danske håb i denne sæson på ATP-touren, hvor Holger Rune live stream viser, hvor man kan se danskerens kampe.

Holger Rune i Grand Slam

Rune blev for alvor et kendt navn i tenniskredse, da han tog sæt fra Novak Djokovic ved US Open i 2021. 

Ved French Open 2022 slog det danske stjerneskud Stefanos Tsitsipas og nåede kvartfinalen. Her tabte han til den skandinaviske rival Casper Ruud. 

Den første titel og mange finaler

Den første ATP titel kom ved ATP München i 2022. I slutningen af sæsonen i samme år nåede Holger Rune fire finaler i træk ved ATP Sofia, ATP Stockholm, ATP Basel og ATP Paris.

Den ubetinget største bedrift var sejren ved ATP Masters 1000 turneringen i Paris, og finalesejren over Novak Djokovic.

Holger Rune tennis 2023

Runes største præstation i 2023 var ved ATP Acapulco, hvor det blev til en semifinale. Dermed tangerer Holger præstationen i Montpellier, hvor han også nåede semifinalen. ATP Acapulco er dog en ATP 500 turnering, hvilket gør det til den bedste præstation fra Holgers side i 2023. 

Holger Rune ranking

Mandag den 16.maj 2022 skrev Holger Rune dansk tennishistorie, da han avancerede til nummer 40 på verdensranglisten, og blev den bedst placerede dansker nogensinde. Han overgik Kenneth Carlsen, der var oppe som nummer 41 i 90'erne. 

Runes højeste rangering er en 8.plads på ATP verdensranglisten, hvilket er hans nuværende placering. Det var primært turneringerne i slutningen af 2022, der katapulterede danskeren op af ranglisten, og især sejren over Novak Djokovic ved Paris Masters.

Holger Rune turneringer vundet i 2022

Holger vandt tre ATP-turneringer i 2022:

  • ATP München sejr over Botic Van De Zandschulp i finalen.
  • ATP Stockholm sejr over Stefanos Tsitsipas i finalen.
  • ATP Paris sejr over Novak Djokovic i finalen.

Holger Rune turneringer vundet i 2023

Holger Rune har stadigvæk en titel tilgode i denne sæson, hvor han ikke har ramt niveauet fra 2022. Det er ikke nyt, at sæson to er den svære sæson, hvor man skal følge op på gennembruddet. Nu kender konkurrenterne Rune og har den fornødne respekt for danskeren. 

Der er ingen tvivl om, at Holger Rune ikke har leveret varen i 2023. Stigende forventninger har sat sit præg på Holger, der taber de tætte kampe, han vandt i slutningen af 2022. Det er også fortællingen om marginaler, der i en periode går én vej, og hvor hurtigt det kan vende. Bedst illustreret ved nederlaget til Andrey Rublev ved Australian Open i år, hvor russeren sluttede af med en netruller på matchbold. 

Spørgsmål og svar om Holger Rune

🔎 Hvad er Holger Runes ATP rank?
8

🔎Hvor mange mesterskaber vandt Holger Rune i 2022?
3

🔎 I hvilket år er Holger Rune født? 
2003

🔎Hvad hedder danskerens træner igennem mange år?
Siden Holger var seks år har han haft Lars Christensen som træner

🔎Har Holger Rune nogle sponsorater?
Rune har sponsorater med store brands som NIke, Babolat og Rolex

🔎Hvad er den største pengepræmie Holger Rune har vundet?
Holger fik en check på 6,2 millioner kroner efter finalesejren ved Paris Masters

🔎Hvem er Holger Runes store idol?
James Bond. Som lille insisterede han på at have en smoking på inde under flyverdragten for at leve op til sit idol.

Spilforslag på International - ATP turneringer

Der blev ikke fundet nogle aktuelle tips.
Feedback