18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2020: Danmark er på hjemmebane - Belgien - Analyse

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.

Kampprogram, Belgien

Torsdag 17. juni 2021

18:00 Danmark - Belgien


Mandag 21. juni 2021

21:00 Finland - Belgien


Fuldt kampprogram

Belgien fakta

Belgien på Twitter
@@BelRedDevils
##COMEONBELGIUM

Belgierne er på papiret klare favoritter til at tage førstepladsen i deres gruppe, der blandt andre tæller Danmark. De har kvalitetsspillere på samtlige positioner, og deres B-hold ville sågar også kunne gøre sig gældende ved en EM-slutrunde.

Belgiens styrker

Som nævnt har belgierne kvalitet på samtlige positioner, og på flere af pladserne taler vi om kvalitet i topklasse. Fremme har de Romelu Lukaku, der i en alder af 28 allerede er den mest scorende spiller nogensinde på det belgiske landshold. Hele 59 mål har Lukaku allerede lavet, og det antal kommer kun til at stige. Foruden Lukaku har de stjernespillere som blandt andre Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois, Eden Hazard og Dries Mertens. 

Belgiens svagheder

Det er svært at få øje på svagheder hos Belgien, men stjernen Eden Hazard er indtil videre ikke slået til i Real Madrid, som han skiftede til i sommeren 2019. Selvom Belgien bestemt har masser af strenge at spille på, har de brug for en Hazard i topklasse, og der har han ikke været i et stykke tid, og det ligner, at han har peaket. 

Vejen til EM

Belgien kvalificerede sig til slutrunden i stensikker stil ved at vinde Gruppe I med maksimumpoint. Ti kampe og ti sejre. Med i deres kvalifikationsgruppe var Rusland, som altså også er at finde i deres gruppe ved EM. 

Belgiernes målscore i kvalifikationen lød på utrolige 40-3, og Romelu Lukaku blev belgisk topscorer i kvalifikationen med syv mål. På belgiernes assistliste delte Eden Hazard og Kevin De Bruyne æren. De to stjernespillere stod begge for syv oplæg i kvalifikationen. Lige så mange assists lavede Antoine Griezmann, Memphis Depay og Raheem Sterling i øvrigt i kvalifikationen, så de fem spillere delte førstepladsen på assistslisten. 

Siden kvalifikationen til EM gjorde belgierne sig også positivt bemærket i Nations League, hvor de vandt fem ud af seks kampe. De tabte en enkelt kamp ude mod England med 2-1. Hvis vi skal tage de rød-hvide briller på igen, så kan vi håbe, at Danmark får revanche mod Belgien i Parken ved EM, omend det utvivlsomt bliver meget svært. 

I VM-kvalifikationen har de også fået en fin start. Her topper de Gruppe E med syv point efter tre kampe. 

Belgiens EM-historik

Det er sjette gang, at Belgien er med ved en EM-slutrunde, og de er med for anden gang i træk. Deres hidtil bedste resultat kom i 1980, hvor de tabte finalen til Vesttyskland med 2-1. 

Ved seneste EM i Frankrig røg de noget overraskende ud i kvartfinalen til Wales, der sejrede med 3-1. Radja Nainggolan, der stoppede sin landsholdskarriere i 2018, bragte ellers belgierne foran efter 13 minutter. 

Belgien åbner EM-slutrunden i Sankt Petersborg mod Rusland den 12. juni. Belgierne mødte som nævnt Rusland i deres kvalifikationsgruppe til EM, og her vandt belgierne med henholdsvis 3-1 og 4-1. De to hold mødtes netop også på Kretovsky Stadium i Sankt Petersborg i kvalifikationen, og her vandt Belgien altså med 4-1. 

Nu eller aldrig for den stærke belgiske generation?

BetXpert har talt med den belgiske fodboldagent Bjorn De Cock. Han står bag agentbureauet The Football Farm. De Cock ser sit hjemland som værende en af favoritterne, men at det afhænger meget af, at nøglespillerne er 100 procent klar. 

- Jeg mener, at Belgien igen er en af favoritterne. Frankrig er måske topfavoritten, og så er der fire-fem andre nationer sammen med Belgien, der også har en god chance for at vinde turneringen, fortæller Bjorn De Cock og fortsætter:

- Det er vigtigt for Belgien, at nøglespillere som De Bruyne, Lukaku, Courtois og Hazard er 100 procent fit. 

Hvad er Belgiens styrker og svagheder?

- Uden Vincent Kompany savner vi virkelig nogen med naturlig lederskab - særligt i bagkæden. Alderweireld, Vertonghen og Vermaelen er selvfølgelig gode forsvarsspillere, men de er også alle tre i karrierens efterår. Så vi har brug for Jason Denayer til at steppe op og tage det næste skridt i sin karriere, siger De Cock.

- På den anden side tror jeg ikke, der kan være tvivl om, at Thibaut Courtois har gang i en god sæson, og at han giver meget tillid til sine forsvarere og er god til at løfte dem. Desuden har vi i De Bruyne og Lukaku en meget stærk, kreativ og målfarlig duo, når de er i topform. Tielemans har også gjort store fremskridt hos Leicester i de seneste måneder, så vi har bestemt nogle stærke bærende kræfter, vi kan stole på. Hazard ser også ud til at komme i form nu hos Real Madrid, fortæller Bjorn De Cock.

Fodboldagenten har talt med andre fodboldfolk, og her har snakken blandt andet gået på, at det er ved at være sidste chance for den gyldne belgiske generation, hvis der skal vindes en titel.

- Når jeg taler med folk på gaden eller med folk, der er involveret i fodbold, tror de fleste af dem, at vi er nødt til at vinde en titel i år eller ved næste VM, ellers bliver det for sent for denne stærke generation. Og de har sandsynligvis ret, siger De Cock og uddyber:

- Det vil være meget svært for et lille land som Belgien at fortsætte med at producere en så stærk gruppe af spillere. Så vi ser alle frem til dette EM. En sådan turnering afhænger selvfølgelig også af noget held i en kamp eller to, hvilket kan afgøre om du vinder eller ej. Alle spillere er derfor nødt til at levere deres topniveau for at kunne vinde EM. Covid-19 og skader kan også komme til at få indflydelse på turneringen, men jeg krydser fingre for, at hvert land kan starte i deres bedste startellever, fortæller Bjorn De Cock. 

Belgien fakta

Belgien på Twitter
@@BelRedDevils
##COMEONBELGIUM

Kampprogram, Belgien

Torsdag 17. juni 2021

18:00 Danmark - Belgien


Mandag 21. juni 2021

21:00 Finland - Belgien


Kampprogram, EM 2020: Danmark er på hjemmebane

Kommentarer

Feedback