18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2024 Fodbold - Belgien - Analyse

Opdateret
Frank PilantraEkspert Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Belgien

Mandag 17. juni 2024

18:00 Belgien - Slovakiet


Lørdag 22. juni 2024

21:00 Belgien - Rumænien


Onsdag 26. juni 2024

18:00 Ukraine - Belgien


Fuldt kampprogram

Belgien fakta

Belgien på Twitter
@SeFutbol
#ESP

Der er store forventninger til Belgien, der er favorit til at vinde Gruppe E, hvor de skal stå overfor Rumænien, Slovakiet samt en play off-vinder. Håbefulde Belgien har en skarp trup, og "den gyldne generation" med spillere som Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku og Thibaut Courtois kan vise sig at være en farlig medaljekandidat.

Odds på Belgien

Vinder Højeste odds Bookmaker
Belgien vinder Gruppe E 1,35
Belgien går videre fra Gruppe E 1,05
Belgien vinder EM 20,00

Belgiens styrker

Belgien er på mange måder et komplet landshold, men deres primære styrker ligger utvivlsomt i det offensive spil. Selvom bagkæden er stabil og opretholder et højt niveau, er det midtbanen og angrebet, der skiller sig ud på dette belgiske landshold.

Når De Bruyne, Lukaku og selskab er i spillehumør, er det svært at holde dem fra målchancer. En anden fordel for Belgien er, at de har en bred trup med mange kvalitetsspillere, hvilket giver landstræner Domenico Tedesco mulighed for at rotere i holdet og dermed holde alle spillere friske.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

Belgiens svagheder

Selvom Belgiens spillertrup består af talentfulde spillere, der har vundet meget med deres klubhold, mangler det belgiske landshold erfaring i afgørende øjeblikke. Belgien har mange gange nået langt i turneringer, men har lige manglet det sidste for at gå hele vejen. Hvis de vil være med til at udfordre om en EM-guldmedalje, skal holdet hæve sig i de mest afgørende situationer.

Rent spillemæssigt er der ikke meget at klage over hos Belgien. Så længe de kan håndtere det høje pres og forventningerne, kan de være med til at udfordre om en medalje i sommerens mesterskab.

Vejen til EM

Belgien havde ingen større problemer med at kvalificere sig til EM, da de vandt deres kvalifikationsgruppe relativt komfortabelt.

Østrig var det eneste hold, der virkelig udfordrede om førstepladsen i gruppen, men en vis Romelu Lukaku ville det anderledes og scorede hele 14 mål i sine otte kvalifikationskampe. På trods af at Belgien manglede stjernen Kevin De Bruyne i store dele af kvalifikationen, havde de let ved at sikre sig kvalifikation til EM.

Belgiens EM-historik

Indtil videre har Belgien endnu ikke vundet hverken VM eller EM. Bedste resultater ved EM var sølvmedaljerne i 1972, mens det blev til bronze ved EM 1980. Belgien er rangeret som nummer fem på FIFA-ranglisten.

Forsvarsspilleren Jan Vertonghen har flest landskampe for det belgiske landshold med 153 kampe, mens Romelu Lukaku har med sine 83 mål scoret flest mål for Belgien.

Belgien fakta

Belgien på Twitter
@SeFutbol
#ESP

Kampprogram, Belgien

Mandag 17. juni 2024

18:00 Belgien - Slovakiet


Lørdag 22. juni 2024

21:00 Belgien - Rumænien


Onsdag 26. juni 2024

18:00 Ukraine - Belgien


Kampprogram, EM 2024 Fodbold

Kommentarer

Feedback