Vi giver dig bookmakernes bedste Oscar odds 2024 herunder favoritterne til bedste film, bedste instruktør, bedste skuespiller og bedste Skuespillerinde og mere. Se Oscar odds på alle kategorier. Årets Oscar-uddeling finder sted søndag den 10. marts.

Den røde løber skal være klar til at tage imod alle filmstjernerne, når de gyldne Oscar statuetter skal uddeles søndag den 10 marts.

Det bliver som altid, spændende at se hvem der løber med priserne, og om danskerne igen kan gøre sig gældende. I denne artikel vil vi kigge lidt på de forskellige kategorier, og hvem der har den største chance for at vinde priserne. Så læs med her og gør dig klar til en stor Oscar-fest.

Odds for "Bedste film" 2024

Når man snakker om Oscar prisuddelingen så er det nok prisen for ”bedste film”, der har størst prestige og får mest opmærksomhed. Kigger vi tilbage på nogle af de tidligere vindere for bedste film, så finder vi bl.a storfilmene:

  • 2016 : Moonlight
  • 2013: 12 Years a Slave
  • 2006: The Departed
  • 2001: A Beautiful Mind
  • 2000: Gladiator
  • 1997: Titanic
  • 1995: Braveheart

Og i 1994 var det Forrest Gump med Tom Hanks, der løb med titlen foran et stærkt felt med bl.a. Pulp Fiction og The Shawshank Redemption.

Hvis man skal lede efter en fællesnævner så må det være, at at alle filmene er rigtig velproduceret, og nærmest transcendere det mulige indenfor filmskabelse. Så hvis vi skal finde vinderen, til den bedste film ved Oscar uddeling 2024, så skal vi måske kigge lidt i samme boldgade. - altså en film, som springer rammerne for, hvad man kan forvente af en film. Bogstaveligt talt.

Bedste film 2024: Oppenheimer

Oppenheimer er bookmakernes favorit, og den har taget alle med storm og er en åbenlys kandidat til at tage prisen i år.

Uden at spoile for meget af filmen, så handler filmen om fysikeren J. Robert Oppenheimer, som arbejder sammen med et hold af forskere på at udvikle atombomben. Dette kunne umiddelbart lyde kedeligt, men det er langt fra tilfældet!

I filmen følger man dramaet og intrigerne, der udspiller sig før, under og efter arbejdet med at udvikle atombomben. Filmen er baseret på den prisvindende bog "American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer" som er skrevet af Kai Bird og Martin J. Sherwin.

Når man kigger på manden bag Oppenheimer så giver det også god mening at tænke i priser. For instruktøren er ingen ringere end Christopher Nolan, som har vundet priser for sit arbejde med bl.a. Interstellar, The Dark Knight Rises, Inception, The Prestige, Memento m.fl.

I forhold til Oscar priser, så har Christopher Nolan været nomineret 5 gange, men endnu ikke vundet.

I 2018 var filmen Dunkirk, nomineret i kategorierne ”Best Picture” og ”Best Director”. Det samme var Inception i 2011. I 2002 var Memento også nomineret for ”Best Original Screenplay”.

Så vi må antage at Hr. Nolan har forberedt sig på en takketale til dette års Oscar-uddeling.

I hovedrollen ses Cillian Murphy, som tidligere har arbejdet sammen med Nolan på flere film heriblandt Batman Begins og Inception. I Oppenheimer gør han det fantastisk, og hans præstation gjort ham til en af favoritterne til at tage prisen for bedste skuespiller ved dette års oscaruddeling. Udover Cillian Murphy så er Matt Damon, Emily Blunt, Florence Pugh, Rami Malek, Gary Oldman, Josh Hartnett og sidst men ikke mindst Robert Downey Jr. også med i Oppenheimer.

Robert Downey Jr. er i øvrigt nomineret for ”Best Supporting actor” hvor han er oppe imod et stærkt felt.

Så alt i alt er Oppenheimer en rigtig god kandidat til at vinde prisen for bedste film. Den har alt det ,der skal til, gode skuespillere en god instruktør, og så er det en film som virkelig sprænger rammerne på alle leder og kanter.

Poor Things

Vi har med Poor Things at gøre med en film, som virkelig er værd at fremhæve. Med Emma Stone i hovedrollen byder filmen på et stjernespækket cast, der inkluderer Mark Ruffalo, Margaret Qualley, Ramy Youssef, Jerrod Carmichael og en Willem Dafoe, som man nok ikke lige genkender ved første øjekast, når man ser filmen.

Filmen er instrueret af den græske filmskaber Yorgos Lanthimos, der har stået bag Dogtooth, The Lobster og The Favourite. Poor Things er svær at placerer sådan genremæssigt, men vi befinder os måske over i det romantiske, da en verden åbner sig for den unge kvinde der bliver vækket til live af den geniale og uortodokse læge Dr. Godwin Baxter. Da hun møder advokaten Duncan, som spilles af Mark Ruffalo kompliceres situationen for alvor.

Poor Things giver odds 5,50 for at vinde i kategorien bedste film. Poor Things er også nomineret til en oscar i kategorierne bedste skuespillerinde samt bedste instruktør.

Filmen Barbie

Det må siges at være en outsider, men publikum strømmede til biograferne for at se filmen ´Barbie´ med de to smukke stjerner Margot Robbie og Ryan Gosling.

Filmen er instrueres af den Oscar-nominerede Greta Gerwig (Little Women, Lady Bird), der også skriver manuskript i samarbejde med sin mand, filmskaberen Noah Baumbach (Marriage Story).

Så når man kigger på holdet bag filmen Barbie, så vidner det om kvalitet, og det er nok også derfor den er på listen over kandidater til årets film.

Hvis man spørger bookmakerne og for den sags skyld også anmelderne, så er det nok ikke Barbie der løber med Oscaren for årets film i 2024.

Det kan dog sagtens være Barbie overrasker, men hvis filmen skal løbe med en Oscar, så kan det være det måske skal være i en af de andre kategorier, hvor filmen er nomineret. Det kunne være i kategorien bedste skuespillerinde, hvor Margot Robbie har fine chancer for at løbe med prisen.

Vinder af Best Picture 2023
Everything Everywhere All At Once
Producenter: Daniel Kwan, Daniel Scheinert og Jonathan Wang, Producers

Odds på Bedste Film hos NordicBet

Odds på Bedste Skuespiller 2024

Herunder får du de bedste odds på Oscar som Bedste Skuespiller 2024. 

Cillian Murphy

Cillian Murphy fik sit store ønske opfyldt, da han blev tilbudt at spille hovedrolle i Christopher Nolans ‘Oppenheimer’.

Murphy og Nolan har samarbejdet på intet mindre end seks projekter, men den sprængfarlige storfilm bliver altså første gang, at den 46-årige irer tager førersædet, og det kan være det giver ham en Oscar for bedste skuespiller i 2024. Spørger man Nolan om rollen som Oppenheimer så siger han

»Af alle karakterer, jeg har arbejdet med, er Oppenheimer uden tvivl den mest tvetydige og paradoksale. Det siger meget, når man tænker på, at jeg har lavet tre Batman-film«.

Så at det lykkedes for Cillian Murphy at forløse den rolle, gør ham i den grad til en god kandidat til en Oscar, og det mener bookmakerne også, hvor vi kan hente omkring odds 1,78 på Cillian Murphy vinder en Oscar for bedste mandlige skuespiller.

Leonardo DiCaprio

Når man tænker på de mest populære skuespillere, så vil Leonardo diCaprio være højt på listen.

Han har været nomineret til titlen som bedste skuespiller i 2005 for The Aviator, igen i 2007 for Blood Diamond, og vandt prisen i 2016 for The Revenant.

Der var også en nominering i 2020 for Once Upon a Time in Hollywood og måske er det tid til at han tager en til, for anmelderne er imponerede over Leonardo diCaprio i filmen ”Killers of the Flower Moon”, hvor hans samspil med Robert De Niro er verdensklasse. Robert De Niro er i øvrigt også nomineret til en Oscar for sin rolle i ”Killers of the Flower Moon”.

Joaquin Phoenix

Vi skal bestemt også holde øje med Joaquin Phoenix som en skarp kandidat til prisen for bedste skuespiller ved dette års oscaruddeling.

Han har været nomineret til titlen ”Best Actor” tre gange tidligere; i 2006 for Johnny Cash-filmen Walk the Line, i 2013 for The Master og så vandt han statuetten i 2020 for den eminente præstation i Joker.

Så Joaquin Phoenix er et velkendt navn, når vi taler Oscars prisuddeling.

I år er han nomineret for sit arbejde i filmen Napoleon.

Napoleon markerer også en slags genforening mellem Ridley Scott og Joaquin Phoenix, der sidst arbejdede sammen på filmen Gladiator, hvilket sikrede Phoenix sin første Oscar-nominering (Best supporting actor).

Bedste Skuespiller 2023
Vinder: Brendan Fraser
Film: The Whale

Alle Oscar odds hos NordicBet

Odds på Bedste Skuespillerinde

Emma Stone Den første vi kan kigge på, er favoritten Emma Stone, som spiller fremragende i filmen 'Poor Things', som er en romantisk Frankenstein-fortælling. Filmen er baseret på en roman af Alistair Grey fra 1992, og fortæller historien om en ung kvinde, der vækkes til live af den geniale og uortodokse Dr. Godwin Baxter.

Margot Robbie

Margot Robbie har været nomineret til en oscar før, da hun tilbage i 2018 blev nomineret for præstationen som skjøteprinsesse i Tonya, men hun måtte se sig slået af Frances McDormand, som også gjorde det eminent i filmen Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Det kan være, at australske Margot Robbie kan hente en pris i år for Barbie. Særligt fordi feltet i år måske ikke er helt så stærkt.

Carey Mulligan

Er den skuespillerinde der er den næststørste favorit til en oscar for bedste skuespillerinde i 2024 for hendes rolle som Felicia Montealegre i filmen Maestro. 

I filmen spiller hun sammen med Bradley Cooper, som både er instruktør, og samtidig har hovedrollen som den amerikanske komponist Leonard Bernstein (Han er her også nomineret til en oscar for bedste skuespiller).

Carey Mulligan har været nomineret til en oscar for bedste skuespillerinde i 2009 An Education, og 2020 Promising Young Women. Lad os se om tredje gang er lykkens gang for den engelske stjerne.

Bedste skuespillerinne 2023
Michelle Yeoh
Everything Everywhere All at Once

Spil på bedste skuespillerinde hos Bwin

Odds på Bedste instruktør

Det er en kategori, hvor adskillige af filmens giganter har været oppe og hente en Oscar-statuette. Tænk bare på John Ford, Frank Capra, Milos Forman, Oliver Stone, James Cameron, Roman Polanski og Peter Jackson.

I år er der lagt op til, at prisen står imellem Martin Scorsese og Christopher Nolan, som er de to klare favoritter.

Christopher Nolan

Han er den største favorit til at løbe med dette års Oscar for bedste instruktør. Og det vil så blive den første statuette til Christopher Nolan. Så der er god tiltro fra bookmakers side til Nolan for den flotte Oppenheimer.

Martin Scorsese

Legendariske Martin Scorsese er blevet 80 år, og har i sit lange og interessante liv været nomineret til et hav af Oscars, men altså kun vundet én gang for bedste instruktør.

Ser vi nærmere på nomineringerne, så har Scorsese har været nomineret til bedste instruktør i 1981 for Raging Bull, i 1989 for The Last Temptation of Christ, mens det i 1991 blev til en nominering for Goodfellas, og så skal vi frem til 2003, hvor Scorsese stod bag Gangs of New York, mens der igen var en nominering i 2005 for The Aviator med Leonardo DiCaprio. Og så kom sejren endelig i hus i 2007, hvor der igen var blevet plads til DiCaprio på rollelisten i The Departed. 

Siden er det blevet til tre yderligere nominering med Hugo i 2012, og så endnu en Leonardo diCaprio-film i 2014 for The Wolf of Wall Street og seneste nominering var i 2020 for The Irishman.

Vinder 2023
Everything Everywhere All at Once
Daniel Kwan og Daniel Scheinert

Danske Oscar-vindere

I kategorien "Bedste ikke-engelsksprogede film" har vi haft følgende danske vindere: Gabriel Axels 'Babettes gæstebud' i 1988, Bille Augusts 'Pelle Erobreren' i 1989, Susanne Biers 'Hævnen' i 2011 og Thomas Vinterbergs ’Druk’ i 2021.

I 2022 var den animerede danske dokumentarfilm »Flugt« nomineret til hele tre Oscars, men det blev desværre ikke til en pris til den danske film.

Seneste vindere af Oscar Bedste Film

2023: Everything Everywhere All at Once
2022: CODA
2021: Nomadland
2020: Parasite
2019: Green Book
2018: The Shape of Water
2017: Moonlight
2016: Spotlight
2015: Birdman
2014: 12 Years a Slave
2013: Argo

Mange andre kategorier til Oscar 2024

Alle Hollywood-stjernerne samles i Dolby Theatre i Los Angeles for at hylde de bedste film og skuespil-præstationer. Det er såmænd 96. gang, at toppen af filmverdenen uddeler de prestigefyldte priser.

Der skal uddeles i alt 23 priser i Oscar-showet, og i mange af kategorierne er der meget tæt løb og stor spænding. Det er usædvanligt, da der ofte er klare oddsfavoritter til priserne. Du kan spille på Oscar 2024 og der er eksempelvis odds på, hvem der vinder prisen for "Bedste originale soundtrack", etc.

Oscars 2023 odds og oversigt over favoritter

Oscar-showet sluttes af med at kåre Bedste Film, og favoriter "Everything Everywhere All at Once" har taget de fleste med storm, og den fået masser af kritikerros for sin fantasi, visuelle effekter, humor, skuespil og håndtering af temaer som eksistentialisme og nihilisme. 

De bedste bookmakere med odds på Oscar

Bookmakere som har odds på The Oscars 2024 og har også filmen Oppenheimer på en sikker førsteplads blandt de håbefulde Oscar-kandidater.

Bet365 med Oscar odds

Bet365


Hent bonus
Læs mer om Bet365 bonus
Yderligere vilkår Kun tilgængeligt for nye kunder. 18+
Unibet med Oscar odds

Unibet


Hent bonus
Læs mer om Unibet bonus
Yderligere vilkår Nye kunder, 18 år eller ældre. bosiddende i Danmark.
Bwin med Oscar odds

Bwin


Hent bonus
Læs mer om Bwin bonus
Yderligere vilkår Nye kunder, 18 år eller ældre. bosiddende i Danmark.
Betinia med Oscar odds

Betinia


Hent bonus
Læs mer om Betinia bonus
Yderligere vilkår Nye kunder, 18 år eller ældre. bosiddende i Danmark.

Ofte stillede spørgsmål - Oscar 2024

Hvornår er der Oscar uddelingen 2024?

Den 95. Academy Awards foregår søndag den 10. marts i Dolby Theatre i Los Angeles.

Er der nye regler for Oscar-uddelingen i 2024?

Ja. For at blive nomineret i kategorien Bedste film skal filmen vises på mindst 10 af de 50 største markeder i USA.

Hvem er vært for Oscar 2024?

Værten for Oscar-uddelingen i 2024 vil blive præsenteret på et senere tidspunkt.

Hvem er favorit til at vinde Oscar for bedste film?

Oppenheimer er favorit til at vinde Oscar for Bedste Film.