Her får du en oversigt over bookmakernes odds for Oscar-uddelingen 2022, der finder sted den 27. marts. Fra dansk side er dokumentarfilmen "Flugt" det store håb. 

"And the Oscar goes to ..." Dokumentarfilmen "Flugt" er årets danske Oscar-håb, mens "Belfast" er favorit til at snuppe prisen for Bedste Film. Og så kan Will Smith måske endelig vinde Oscar-statuetten 

Odds på Oscar 2022 hos Danske SpilVi nærmer os den velkendte Oscar-sæson, hvor en lang række storfilm bliver lanceret i biograferne i håb om at blive nomineret til at vinde den prestigefyldte Oscar-pris.

Det fornemme Oscar-show bliver afviklet i Los Angeles den 27. marts 2022.
 

Odds på Oscar 2022

Herunder får du de bedste odds på Oscar-prisen bedste skuespiller 2022. 

Oscar 2022: Bedste skuespiller (udvalgte odds) Højeste odds Bookmaker
Will Smith (King Richard) 1,70
Benedict Cumberbatch (Power of the Dog) 10,00
Denzel Washington (The Tragedy of Macbeth) 13,00
Peter Dinklage (Cyrano) 15,00
Bradley Cooper (Nightmare Alley) 15,00

OBS: Odds på bedste skuespiller ved Oscar 2022 er fra mandag den 29. november. 

Spil på Will Smith hos Danske Spil

Helt tilbage i 1990 slog Will Smith igennem i den populære tv-serie "Rap Fyr i LA", og han har siden haft stor succes både på musikscenen og i en række Hollywood-blockbusters som "Independence Day", "Men in Black" og "Bad Boys"-filmene.

Will Smith har dog aldrig vundet en Oscar-statuette, men det kan der blive lavet om på, da han denne gang er odds-favorit til at få den fornemme hæder for Bedste Skuespiller.

Der har været masser af rosende ord fra anmelderne til Will Smiths præstation i "King Richard", hvor han portrætterer den standhaftige og ambitiøse Richard Williams, der er far og træner for tennisstjernerne Venus og Serena Williams.

"Men lad mig starte med at slå fast, at Smith er tilbage – faktisk har han en af sine bedste roller overhovedet som titelkarakteren i den Oscar-hypede "King Richard" om Venus og Serena Williams' far, der drømmer om tennissucces på vegne af sine unge piger i 90’ernes Compton."

(Anmeldelse fra Soundvenue)

Will Smith har tidligere været nomineret to gange til en Oscar for Bedste Skuespiller; tilbage i 2002 for boksefilmen "Ali" og så igen i 2007 for "The Pursuit of Happyness".

Ved Academy Awards i 2001 blev Will Smith slået på målstregen af Denzel Washington, der tog den gyldne statuette med hjem for præstationen i "Training Day".

Det er et stærkt felt i år, men også denne gang kan valget komme til at stå mellem Will Smith og Denzel Washington, da han forventes også at kunne presse sig op blandt favoritterne blandt Oscar-kandidaterne for rollen som Lord Macbeth i "The Tragedy of Macbeth".

Det ville også være fortjent med en Oscar-nominering til Andrew Garfield for musicalen “Tick, Tick … Boom!”.

Sidste år fik Anthony Hopkins den gyldne Oscar for Bedste Skuespiller for sin rolle i "The Father".

Bedste Skuespillerinde: Ladies Night!

Rollen som den unge, smukke Lady Diana i filmen "Spencer" er som skabt til at indbringe en Oscar, og Kristen Stewart er da også favorit hos bookmakerne. Hos Unibet* kan man hente odds 1,50 for, at statuetten havner hos Kristen Stewart.

Men også i kategorien Bedste Skuespillerinde er der også en række stærke navne til at tage kampen op imod Kristen Stewart. Vi kan komme til at se oddsene bliver justeret ret markant op til Oscar-cermonien.

Der er masser af glamour i den stjernebesatte "House of Gucci", hvor Lady Gaga får lov til at folde sig ud sammen med blandt andre Al Pacino, Adam Driver, Jeremy Irons og Jared Leto.

Lady Gaga er virkelig på hjemmebane med intriger, ambitioner og bedrag i Ridley Scotts storfilm om det legendariske modehus.

Hos Danske Spil* finder vi odds 2,25 for, at Frances McDormand bliver nomineret for rollen som Lady Macbeth. Det lader til, at Oscar-komitéen er ret begejstret for Frances McDormand, der blandt andet har imponeret i filmene "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" og sidste års Oscar-hit "Nomadland".

Oscar 2022: Bedste Skuespillerinde  (udvalgte odds) Højeste odds Bookmaker
Kristen Stewart (Spencer) 1,50
Lady Gaga (House of Gucci) 8,00
Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye) 9,00
Penelope Cruz  (Parallel Mothers) 11,00
Frances McDormand (The Tragedy of Macbeth) 15,00

OBS: Oddsene er fra mandag den 29. november. 

Odds på bedste skuespillerinde hos Unibet

Oscar 2022: "Belfast" fører et tæt favoritfelt i Bedste Film

Den store pris er naturligvis Bedste Film, hvor Kenneth Branaghs sentimentale "Belfast" kan få hård kamp om prisen, da der er et stærkt felt i år.

At vinde en Oscar handler også om, at filmselskaberne formår at skabe den berømte Oscar-buzz, og her kan Netflix-western "The Power of the Dog" få medvind med Benedict Cumberbatch og Kirsten Dunst i hovedrollerne.

Men også ungdomsfilmen "Licorice Pizza" af instruktør Paul Thomas Anderson og Guillermo del Toros "Nightmare Alley" med Bradley Cooper, Willem Dafoe og Cate Blanchett på rollelisten kan overraske og løbe med prisen.

Oscar 2022: Bedste Film (udvalgte odds) Højeste odds Bookmaker
Belfast 3,75
The Power of the Dog 8,00
Nightmare Alley 9,00
Licorice Pizza 11,00
Dune 15,00

OBS: Oddsene er fra mandag den 29. november. 

Odds på bedste film hos Onsidebetting

"Flugt" er det danske håb ved Oscar 2022

Den animerede dokumentarfilm "Flugt" fra instruktør Jonas Poher Rasmussen er det store danske håb ved Oscar-uddelingen 2022.

Den anmelderroste film har allerede modtaget flere store priser, heriblandt Bedste Internationale Dokumentar på årets Sundance Filmfestival. Derudover modtog  "Flugt" også den fornemme Filmpris fra Nordisk Råd.

Senest blev 'Flugt' udvalgt som vinderen af priserne for Bedste Europæiske Dokumentar og Bedste Europæiske Animerede Spillefilm ved European Film Awards i Berlin.

Oscar 2022-special Højeste odds Bookmaker
Flugt vinder Bedste Dokumentar 1,85
Flugt vinder Bedste Animerede Film 1,50

OBS: Oddsene er fra mandag den 29. november. 

Oscar-medlemmerne stemmer fra 27. januar og frem til 1. februar. Alle de nominerede i de forskellige kategorier vil blive afsløret den 8. februar.

Det er ikke overraskende, at Oscar-komiteen har fået interesse for højaktuelle "Flugt". Casper Hindse, der er filmanmelder og Filmmagasinet Ekkos Oscar-ekspert, har udtalt til Berlingske

- Den her fortælling om en ung afghaners vej til Danmark er for mig at se en humanistisk milepæl i dansk film. Vi har ikke fortalt film på den her måde før. Vi har ikke så rørende kunnet fortælle en flygtnings historie i dansk film før.

Sidste år vandt Thomas Vinterbergs "Druk" prisen for Bedste Internationale Film.

Oscar - seneste vindere af Bedste Film

2021: Nomadland
2020: Parasite
2019: Green Book
2018: The Shape of Water
2017: Moonlight
2016: Spotlight
2015: Birdman
2014: 12 Years a Slave
2013: Argo
2012: The Artist
2011: Kongens store tale
2010: Hurt Locker