Her får du en oversigt over bookmakernes odds for Oscar-uddelingen 2022, der finder sted den 27. marts. Fra dansk side er dokumentarfilmen "Flugt" det store håb. 

"And the Oscar goes to ..." Dokumentarfilmen "Flugt" er årets danske Oscar-håb, mens "The Power of the Dog" er favorit til at snuppe prisen for Bedste Film. Og så kan Will Smith måske endelig vinde Oscar-statuetten.

Odds på Oscar 2022 hos Danske SpilVi nærmer os den velkendte Oscar-sæson, hvor en lang række storfilm bliver lanceret i biograferne i håb om at blive nomineret til at vinde den prestigefyldte Oscar-pris.

Det fornemme Oscar-show bliver afviklet i Los Angeles den 27. marts 2022.
 

Odds på Oscar 2022

Herunder får du de bedste odds på Oscar-prisen bedste skuespiller 2022. 

Oscar 2022: Bedste skuespiller (udvalgte odds) Højeste odds Bookmaker
Will Smith (King Richard) 1,12
Benedict Cumberbatch (Power of the Dog) 6,75
Andrew Garfield (tick, tick... BOOM!) 15,00
Denzel Washington (The Tragedy of Macbeth) 51,00
Javier Bardem (Being the Ricardos) 56,00

OBS: Odds på bedste skuespiller ved Oscar 2022 er fra mandag den 21. marts klokken 10.27.

Spil på Will Smith hos Danske Spil

Helt tilbage i 1990 slog Will Smith igennem i den populære tv-serie "Rap Fyr i LA", og han har siden haft stor succes både på musikscenen og i en række Hollywood-blockbusters som "Independence Day", "Men in Black" og "Bad Boys"-filmene.

Will Smith har dog aldrig vundet en Oscar-statuette, men det kan der blive lavet om på, da han denne gang er odds-favorit til at få den fornemme hæder for Bedste Skuespiller.

Der har været masser af rosende ord fra anmelderne til Will Smiths præstation i "King Richard", hvor han portrætterer den standhaftige og ambitiøse Richard Williams, der er far og træner for tennisstjernerne Venus og Serena Williams.

"Men lad mig starte med at slå fast, at Smith er tilbage – faktisk har han en af sine bedste roller overhovedet som titelkarakteren i den Oscar-hypede "King Richard" om Venus og Serena Williams' far, der drømmer om tennissucces på vegne af sine unge piger i 90’ernes Compton."

(Anmeldelse fra Soundvenue)

Will Smith har tidligere været nomineret to gange til en Oscar for Bedste Skuespiller; tilbage i 2002 for boksefilmen "Ali" og så igen i 2007 for "The Pursuit of Happyness".

Ved Academy Awards i 2001 blev Will Smith slået på målstregen af Denzel Washington, der tog den gyldne statuette med hjem for præstationen i "Training Day".

Det er et stærkt felt i år, men også denne gang kan valget komme til at stå mellem Will Smith og Denzel Washington, da han forventes også at kunne presse sig op blandt favoritterne blandt Oscar-kandidaterne for rollen som Lord Macbeth i "The Tragedy of Macbeth".

Det ville også være fortjent med en Oscar-nominering til Andrew Garfield for musicalen “Tick, Tick … Boom!”.

Sidste år fik Anthony Hopkins den gyldne Oscar for Bedste Skuespiller for sin rolle i "The Father".

Bedste Skuespillerinde: Ladies Night!

Rollen som den unge, smukke Lady Diana i filmen "Spencer" er som skabt til at indbringe en Oscar til Kristen Stewart, men bookmakerne har mere fidus til Jessica Chastain, der fører favoritfeltet for rollen i ´The Eyes of Tammy Faye´.

Men også i kategorien Bedste Skuespillerinde er der også en række stærke navne til at tage kampen op imod Jessica Chastain.

Vi skal især holde øje med Nicole Kidman, der kan løbe med prisen for `Being the Ricardos´.

Oscar 2022: Bedste skuespillerinde  (udvalgte odds) Højeste odds Bookmaker
Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye) 1,70
Nicole Kidman (Being the Ricardos) 4,50
Kristen Stewart (Spencer) 8,00
Olivia Colman  (The Lost Daughter) 8,00
Penelope Cruz  (Parallel Mothers) 26,00

OBS: Oddsene er fra mandag den 21. marts klokken 11.00. 

Spil på bedste skuespillerinde hos Bwin

Oscar 2022: "The Power of the Dog" i front

Den store pris er naturligvis Bedste Film.

Men i kapløbet om at vinde en Oscar handler det også om, at filmselskaberne formår at skabe den berømte Oscar-buzz, og her har Netflix-western "The Power of the Dog" fået medvind med Benedict Cumberbatch og Kirsten Dunst i hovedrollerne.

Bookmakerne åbnede med Kenneth Branaghs sentimentale "Belfast" som oddsfavorit, men i et stærkt felt kigger bookmakerne nu mere på "CODA", der ligner bedste bud på en udfordrer til  "The Power of the Dog".

Oscar 2022: Bedste film (udvalgte odds) Højeste odds Bookmaker
The Power of the Dog 1,70
CODA 2,30
Belfast 17,25
West Side Story 46,00
King Richard 46,00
Dune 58,00

OBS: Oddsene er fra mandag den 21. marts klokken 11.21. 

Odds på Bedste film hos Marathonbet

"Flugt" er det danske håb ved Oscar 2022

Den animerede dokumentarfilm "Flugt" fra instruktør Jonas Poher Rasmussen er det store danske håb ved Oscar-uddelingen 2022.

Den anmelderroste film har allerede modtaget flere store priser, heriblandt Bedste Internationale Dokumentar på årets Sundance Filmfestival. Derudover modtog  "Flugt" også den fornemme Filmpris fra Nordisk Råd.

Senest blev 'Flugt' udvalgt som vinderen af priserne for Bedste Europæiske Dokumentar og Bedste Europæiske Animerede Spillefilm ved European Film Awards i Berlin. Du kan se odds på Flugt herunder. 

Oscar 2022-special Højeste odds Bookmaker
Flugt vinder under 0,5 Oscars 1,33
Flugt vinder over 0,5 Oscars 3,00
Flugt vinder Bedste dokumentar 4,00
Flugt vinder Bedste internationale film 9,30
Flugt vinder Bedste animationsfilm 13,00

OBS: Odds på Flugt er senest opdateret mandag den 21. marts klokken 11.38. 

Oscar-medlemmerne stemmer fra 27. januar og frem til 1. februar. Alle de nominerede i de forskellige kategorier vil blive afsløret den 8. februar.

Det er ikke overraskende, at Oscar-komiteen har fået interesse for højaktuelle "Flugt". Casper Hindse, der er filmanmelder og Filmmagasinet Ekkos Oscar-ekspert, har udtalt til Berlingske

- Den her fortælling om en ung afghaners vej til Danmark er for mig at se en humanistisk milepæl i dansk film. Vi har ikke fortalt film på den her måde før. Vi har ikke så rørende kunnet fortælle en flygtnings historie i dansk film før.

Sidste år vandt Thomas Vinterbergs "Druk" prisen for Bedste internationale film.

Oscar - seneste vindere af Bedste Film

2021: Nomadland
2020: Parasite
2019: Green Book
2018: The Shape of Water
2017: Moonlight
2016: Spotlight
2015: Birdman
2014: 12 Years a Slave
2013: Argo
2012: The Artist
2011: Kongens store tale
2010: Hurt Locker