18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2024 Fodbold - Italien - Analyse

Opdateret
Frank PilantraEkspert Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Italien

Torsdag 20. juni 2024

21:00 Spanien - Italien


Mandag 24. juni 2024

21:00 Kroatien - Italien


Fuldt kampprogram

Italien fakta

Italien på Twitter
@@TeamRussia


De forsvarende europamestre fra Italien skal bevise, at de er tilbage på toppen efter deres mislykkede kvalifikation til VM i Qatar. Forventningerne til landstræner Luciano Spalletti er enorme hos de fodboldtossede fans i støvlelandet. Italien bliver testet fra start i den svære Gruppe B, hvor Spanien, Albanien og Kroatien er modstanderne.

Odds på Italien

Vinder Højeste odds Bookmaker
Italien vinder Gruppe B 3,75
Italien går videre fra Gruppe B 1,20
Italien vinder EM 17,00

Italiens styrker

Set ud fra et historisk perspektiv har Italien udmærket sig ved at være taktisk dygtige og gode til at neutralisere modstanderne.

Så det er svært at skabe chancer mod Italien, selvom de måske ikke er lige så stabile i forsvarskæden som for et par år siden, så er det defensive spil fortsat en af italienernes styrker.

Samtidig viser holdet tryghed både i at kontrollere spillet og samtidig kan slå over til en mere afventende taktik, hvor de kan slå til med hurtige kontra-angreb. Taktisk dygtighed, defensiv kompetence og en veludviklet pasningsstil udmærker stormagten Italien.

Italiens svagheder

Når man betragter Italiens resultater i de seneste år efter EM-guldet i 2020, så er det tydeligt, at holdet har haft en udfordrende periode. Dette skyldes i høj grad det markante generationsskifte, hvor flere af de bærende profiler stoppede på landsholdet.

Det er endnu ikke lykkedes at bygge en ny solid grundstamme, men der er bestemt masser af talent og ootientiale på det italienske landshold. Spørgsmålet er, om Spalletti kan nå at få samlet alle puslespilsbrikkerne hurtigt nok for at gøre Italien til guldkandidat til EM.

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Vejen til EM

Der var dramatik omkring Italiens kvalifikation til EM 2024, hvor de var i kvalifikationsgruppe med England, Ukraine, Nordmakedonien og Malta. Det burde have været en relativt enkel opgave for italierne, men det var faktisk først i den sidste kval-kamp mod Ukraine, at Italien sikrede EM-billetten ved at spille 0-0 og dermed gå videre på en bedre samlet målscore.

Det var en udfordrende kvalifikation, og Italien tabte undervejs bl.a begge kampe mod gruppevinderen England.

Så Italien kan ikke være tilfredse med deres præstationer i kvalifikationen, hvor de også var igennem et trænerskifte, da Roberto Mancini blev udskiftet med Spaletti, der havde stor succes som træner for Napoli.

Italiens EM-historik

Få nationer i verden kan prale af et ligeså imponerende triumfer som Italien. Fire VM-guldmedaljer, to sølvmedaljer, en bronzemedalje samt to EM-guldmedaljer udgør Italiens meritter, der tager til Tyskland som regerende europamestre.

Den legendariske målmand Gianluigi Buffon har med 176 landskampe rekorden for flest kampe for Azzurri. I øjeblikket indtager det italienske landshold en niendeplads på FIFA-ranglisten.

Italien fakta

Italien på Twitter
@@TeamRussia

Kampprogram, Italien

Torsdag 20. juni 2024

21:00 Spanien - Italien


Mandag 24. juni 2024

21:00 Kroatien - Italien


Kampprogram, EM 2024 Fodbold

Kommentarer

Feedback