18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2020: Danmark er på hjemmebane - Italien - Analyse

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.

Kampprogram, Italien

Søndag 20. juni 2021

18:00 Italien - Wales


Fuldt kampprogram

Italien fakta

Italien på Twitter
@azzurri
##Azzurri

OBS: Teksten er ikke færdig og opdateres løbende frem mod EM-start... 

Italien er absolut et af de største fodboldlande i verden historisk set. Hele fire gange har de vundet VM i fodbold, og seneste titel kom ved VM i 2006 efter en dramatisk finalesejr mod Frankrig efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence. Seks år senere stod de i EM-finalen, hvilket er deres seneste landsholdsdeltagelse i en stor finale. Dengang ved EM i 2012 endte det med en stor afklapsning på 4-0 i finalen mod Spanien, der i de år var helt suveræne. 

Italiens styrker

Italienerne var suveræne i deres kvalifikation, hvor de blot lukkede fire mål ind og scorede hele 37 mål i den anden ende. Det er et hold blandet med rutine og spændende unge spillere, og de har hurtige og driblestærke folk som Insigne og Berardi samt træfsikre angribere som Immobile og Belotti. Bagtil har de rutinerede folk som Chiellini og Bonucci, der kender hinanden ud og ind fra mange år sammen i Juventus. 

Italiens svagheder

Selvom Italien har mange rigtig gode spillere, så mangler de måske en spiller i absolut verdensklasse, der kan afgøre en kamp på egen hånd. 

Vejen til EM

Italien kvalificerede sig til EM ved at vinde deres kvalifikationsgruppe i stensikker stil. Ti kampe, ti sejre. Maksimumpoint og en målscore på 37-4 må siges at være suverænt af Roberto Mancinis landshold. I Gruppe J, som Italien altså vandt, var også Finland, Grækenland, Bosnien-Hercegovina, Armenien og Liechtenstein at finde. Finnerne sluttede som nummer to i gruppen og er dermed også klar til EM for første gang nogensinde, hvor de er havnet i gruppe med blandt andre Danmark.  

Italiens topscorer i kvalifikationen blev Torino-spilleren Andrea Belotti. Den stærke angriber scorede fem mål, mens assistlisten hos italienerne blev toppet af de to Juve-holdkammerater Federico Chiesa og Leonardo Bonucci, der begge leverede tre assists i EM-kvalifikationen. 

Italien spiller åbningskampen ved EM i 2021, og det gør de mod Tyrkiet den 11. juni klokken 21.00 på Stadio Olimpico i Rom, hvor Italien i øvrigt spiller alle deres gruppekampe, hvilket bør være en fordel for italienerne, da de både spiller på hjemmebane og samtidig også er fri for at sætte sig i en flyver mod Baku, hvor de øvrige kampe i gruppen spilles. 

Italiens EM-historik

Italienerne har vundet EM en enkelt gang, og det gjorde de tilbage i 1968, hvor de på hjemmebane vandt titlen med 2-0 over Jugoslavien i finalen. Målscorerne for Italien i finalen var Luigi Riva og afdøde Pietro Anastasi. 

Som allerede nævnt var Italien i EM-finalen i 2012, hvor de tabte til Spanien. De azurblå var også i finalen ved EM i 2000, og dengang tabte de til Frankrig efter forlænget spilletid. Marco Delvecchio bragte Italien foran med 1-0 efter 55 minutters spil, og det lignede længe, at Italien ville tage titlen, men en udligning af Sylvain Wiltord dybt inde i overtiden fik kampen ud i ekstra tid. Dengang spillede man med golden goal, og det stod David Trezeguet for med sin scoring i det 103. minut, og franskmændende løb i stedet med EM-triumfen. 

Ved seneste EM i 2016 røg Italien ud i kvartfinalen efter nederlag til Tyskland efter straffesparkskonkurrence. 

Italien fakta

Italien på Twitter
@azzurri
##Azzurri

Kampprogram, Italien

Søndag 20. juni 2021

18:00 Italien - Wales


Kampprogram, EM 2020: Danmark er på hjemmebane

Kommentarer

Feedback