18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2020: Danmark er på hjemmebane - Tyskland - Analyse

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.

Kampprogram, Tyskland

Lørdag 19. juni 2021

18:00 Portugal - Tyskland


Onsdag 23. juni 2021

21:00 Tyskland - Ungarn


Fuldt kampprogram

Tyskland fakta

Tyskland på Twitter
@DFB_Team @DFB_Team_EN
#DieMannschaft

Der er altid store forventninger til Tyskland til de store slutrunder. Landet med de næsten 84 millioner indbyggere hører da også til blandt topkandidaterne denne gang. Dog må de finde sig i, at England, Belgien og Frankrig allesammen ses som større favoritter til EM 2021.  

Tysklands styrker

Tyskland har en utrolig stor talent- og profilmasse at vælge imellem til deres landshold. Dette er naturligvis en stor styrke i sig selv. Dette betyder blandt andet, at de stort set kun har spillere, som gør sig i Europas topklubber. Der er dog også plads til at spillere fra "mindre" klubber som FC Augbsurg og Borussia Münchengladbach kan vej til til landsholdet. 

Tyskernes helt store styrke er offensiven. Her har de mål- og assistfarlige midtbanespillere som Leon Goretzka, Ilkay Gündoğan  og Toni Kroos. På de allerforreste pladser huserer livsensfarlige spillere Serge Gnabry, Leroy Sané og Timo Werner. Alle er det spillere med en god afslutningsfod, og som 95 procent af Europas forsvarsspillere ikke ønsker at komme i en direkte løbeduel med. 

Tysklands offensiv er uhyggelig stærk. 

OPDATERING 4. juni: Bemærk, at Thomas Müller atter er på landsholdet. 

Tysklands svagheder

Tyskland er dog ikke stærkere, end at der er svaghedstegn at spore. Dette særligt i defensiven. Ser man bort fra målmændene, er navnene i de bagerste rækker ikke helt så prominente som i offensiven. Prominente og kendte navne er dog slet ikke et kriterie for at have en god defensiv. Det kan man sagtens have uden.

Tyskland har da også evnen til at lukke af for de svage modstandere. Det kniber imidlertid mere, når modstanderen får et bare nogenlunde niveau.

I EM-kvalifikationen spillede de til nul i fem ud af seks opgør mod de nemme hold fra deres gruppe (dette alt imens de samtidig bombarderede mål ind bag de sagesløse målmand fra Nordirland, Hviderusland og Estland). Eneste undtagelse var 6-1-sejren hjemme mod Nordirland. 

Bemærkelsesværdigt bliver det dog, når man kigger på de to opgør mod Holland. Her lukkede de fire mål ind på hjemmebane (2-4) og to mål på udebane (3-2). Tendensen med at lukke mål ind mod de bedre hold fortsatte i 2020, da menuen stod på UEFA Nations League-bold. Her mødte man nogle modstandere, som på papiret kan lidt mere end Nordirland, Hviderusland og Estland. 

Det lykkedes ikke Tyskland at spille til nul en eneste gang i opgørrne mod Schweiz, Ukraine og Spanien. Faktisk spillede man 3-3 hjemme mod Schweiz og tabte med hele 0-6 ude mod Spanien. 

I 2020 spillede holdet to venskabskampe. Her lykkedes det at hold nullet mod Tjekkiet (1-0-sejr), mens man spillede 3-3 mod Tyrkiet.

Her i 2021 er der kommet bedre styr på defensiven. Eller. Sådan da. Man holdt nullet hjemme mod Island og ude mod Rumænien for så herefter at tabe med 1-2 hjemme mod Nordmakedonien. Senest spillede man 1-1 mod Danmark. 

Vejen til EM 2021

Tysklands vej til EM 2021 var helt ubesværet. Man vandt syv ud af otte kampe. Eneste bump på vejen var et 2-4-nederalg hjemme mod Holland. De øvrige hold var Nordirland, Hviderusland og Estland. Disse lidt mindre hold kørte Joachim Löws mandskab nemt og elegant henover med sejre på blandt andet 8-0 og 6-1. 

Tysklands EM-historik

Tyskland er historiens mest succesfulde mandskab ved EM-slutrunder. De har vundet otte medaljer, hvilket er dobbelt så mange som nummer to fra Spanien. Det er i alt blevet til tre guldmedaljer, tre sølvmedaljer og to af bronze. 

Ved EM 2016 blev "Die Mannschaft" nummer fire efter at have tabt semifinalen med 0-2 mod Frankrig. I 2012 endte de også i semifinalen, mens man nåede hele vejen til finalen i 2008. Seneste tyske EM-triumf ligger tilbage i 1996 i England. 

Tyskland er minimum kommet til semifinalen i ni ud af de seneste 12 EM-turneringer. 

Tyskland fakta

Tyskland på Twitter
@DFB_Team @DFB_Team_EN
#DieMannschaft

Kampprogram, Tyskland

Lørdag 19. juni 2021

18:00 Portugal - Tyskland


Onsdag 23. juni 2021

21:00 Tyskland - Ungarn


Kampprogram, EM 2020: Danmark er på hjemmebane

Kommentarer

Feedback