18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Odds på Tour de France 2020: Duel mellem Roglic og Bernal?

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Selvudelukkelse via Rofus.nu 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke.

Tour de France plejer at være et af sommerens store højdepunkter, men i år falder den først i sensommeren grundet pandemikrisen. Heldigvis køres løbet, og det kan cykelfans verden over glæde sig over efter et cykelfattigt 2020 spækket med aflysninger. BetXpert er som sædvanlig klar med en optakt til verdens største cykelløb. 

Af Peter Rubek Nielsen

Bliver det Team Ineos igen igen, eller kan Jumbo-Visma bryde det britiske holds dominans i Tour de France? Sidste sommer føjede Team Ineos endnu en Tour de France-triumf til den lange sejrsliste, da det colombianske stortalent Egan Bernal viste, at han var stærkere end sin holdkammerat Geraint Thomas og alle andre i feltet. Det var ellers Thomas, der noget overraskende var øverst på podiet i Paris i 2018, men waliseren stod kun næstøverst på podiet i fjor. Bernals sejr var den femte Tour-sejr i træk for holdet. Det tyder dog på, at vi i år kan få en meget tæt Tour grundet det faktum, at Jumbo-Visma stiller til start med et meget slagkraftigt mandskab. Bernal er Ineos' altoverskyggende kaptajn, da hverken Chris Froome eller Geraint Thomas skal køre Tour de France for holdet i år. Dog har Ineos taget Richard Carapaz med, der vandt Giroen sidste år foran Vincenzo Nibali og Primoz Roglic. Den 27-årige ecuadorianer får dermed sin Tour-debut i årets løb, og det bliver bestemt spændende at se, hvordan han leverer. For viser det sig, at Bernal ikke er på toppen, men Carapaz er, så reagerer Ineos-chefen, Sir Dave Brailsford, formentlig ret hurtigt og bytter rundt på de to rytteres roller.

Spil på Tour de France hos Bet365 

Fra start af kan der dog ikke herske tvivl om, at Ineos kører for den forsvarende Tour-vinder. Brailsford har tidligere sagt således:

- Egan vil igen gå efter den gule trøje i Frankrig, og vi er også meget glade for at give sidste års Giro-vinder, Richard Carapaz, sin debut i årets Tour.

- Jeg er meget stolt over, at vi har flere aktuelle og, er jeg sikker på, fremtidige Grand Tour-vindere på holdet. At vælge den rigtige leder i det rigtige løb med den rigtige støtte fra holdet er altafgørende, og det har betydet, at vi har været nødt til at analysere alle de nyeste oplysninger for at sikre, at vi er i den bedst mulige position for at optimere vores præstationer i de kommende måneder, fortæller Ineos' holdmanager.

Der var ellers længe gisninger om, at Froome ville køre Tour de France, men han har hele tiden været lidt af et spørgsmålstegn, eftersom han har været ude med en skade længe, da han havde et meget alvorligt styrt sidste år i Critérium du Dauphiné. Froome var først tilbage på sadlen ved UAE Tour i slutningen af februar, men han nåede kun lige at færdiggøre sit første løb i mange måneder, inden coronakrisen for alvor satte ind. Under pandemien har Froome dog trænet særdeles hårdt, forlyder det. Danske Carsten Jeppesen, der er teknisk direktør hos Team Ineos, troede heller ikke for alvor på, at Froome ville blive klar til at vinde Touren. I juli måned sagde Jeppesen følgende til TV 2 Sport:

- Der er ingen tvivl om, at han har lagt en masse arbejde i det - og som altid har Chris været en fantastisk atlet og utrolig dedikeret. Jeg tror ikke på, at der er nogle, som har trænet så hårdt under den her coronakrise, som han har.

- Men jeg er ikke 100 procent sikker på, at han når at blive så klar, at han er dér, hvor han skal være for at kunne vinde, lød det fra Jeppesen til TV 2 SPORT.

Siden det interview kender vi nu til Ineos' Tour-hold, og de stiller altså blot med én Tour-vinder i stedet for de tre, de ellers råder over på holdet. Froome misser dermed Tour de France for andet år i træk. I stedet skal de to briter være Ineos-kaptajner i henholdsvis Giro d'Italia og Vuelta a España. For Thomas' vedkommende i Italien og i Froomes tilfælde Spanien. 

Herunder kan du se diverse odds på Tour de France 2020, hvor Bjarne Riis for første gang siden 2014 igen skal med. Riis er øverste sportslige chef hos NTT Pro Cycling, der også har Michael Valgren med blandt deres otte udvalgte ryttere på Tour-holdet.  

Odds på den gule førertrøje

Udvalgte odds på vinderen af Tour de France

Bedste odds Bookmaker
Primoz Roglic 3,25
Egan Bernal 3,75
Tom Dumoulin 8,00
Thibaut Pinot 8,50
Richard Carapaz 15,00
Tadej Pogacar 17,00
Emanuel Buchmann 30,00
Julian Alaphilippe 35,00
Nairo Quintana 40,00

Odds på Tour de France er senest tjekket torsdag den 27. august klokken 08.45.

Tryk her for at læse mere om vinderkandidaterne. 

Bernal eneste Tour-vinder i feltet

Det har været en utrolig fattig cykelsæson i 2020 indtil videre, men hungrende cykelfans verden over skal ikke vente så meget længere, før der igen er cykling i topklasse på menuen. Touren nærmer sig nemlig med hastige skridt, hvor Team Ineos igen i år står i en ganske favorabel position. Dog er denne position langt fra lige så stærk som sidste år, hvor de sluttede som nummer et og to i klassementet. Jumbo-Visma har nemlig deres to største klassementsryttere med på Tour-holdet i år, hvor der særligt er store forventninger til Primoz Roglic, der sejrede i den seneste Grand Tour, der er kørt. Det er i grunden vildt nok at tænke på, at det er et år siden, at den seneste Grand Tour blev kørt. Den Grand Tour, der er tale om, er naturligvis Vueltaen, hvor Roglic tog den samlede sejr. Løbet blev kørt fra 24. august til 15. september 2019.

Team Ineos må vel alligevel påtage sig favoritværdigheden qua deres rutine i løbet, omend bookmakerne tror mere på en Roglic-sejr. Der er ubekendte faktorer såsom, hvor Bernal står, fordi han måtte udgå af optaktsløbet Critérium du Dauphiné grundet problemer med ryggen. Jumbo-Visma har i Roglic og Dumoulin i hvert fald to ryttere, der tidligere har vist, hvor stærke de er i Grand Tours, hvor begge har en enkelt samlet sejr på CV'et. Roglic vandt som skrevet Vueltaen i fjor, mens Dumoulin vandt Giroen i 2017. Begge ryttere har også top-5-placeringer fra Touren, hvor Dumoulin sluttede som toer i løbet i 2018. Roglic blev nummer fire samme år. 

Med store profiler som Roglic og Dumoulin tilbage i feltet, så er der gode muligheder for et Tour de France med potentielt masser af spænding. Der er også mange spændende debutanter blandt de 176 startende ryttere. Her kan Tadej Pogacar, Pavel Sivakov og allerede omtalte Richard Carapaz blandt andre nævnes. Til gengæld er danske Jakob Fuglsang ikke at finde i Tour-feltet i år, da han i stedet satser på at levere et stort resultat i Giro d'Italia. 

Team Ineos-rivaler er tilbage i feltet

Løbet blev som bekendt vundet af Egan Bernal i 2019, mens det i 2018 blev vundet af Geraint Thomas og i 2017, 2016 og 2015 af Chris Froome. Det fortæller lidt om den massive dominans, som Ineos satte i feltet i forhenværende årti. Om de også indleder 20'erne med endnu en Tour-sejr, er svært at forudsige, da det hollandske klassehold Jumbo-Visma har et stærkere mandskab med i år. Ganske vist måtte sidste års nummer tre, Steven Kruijswijk, melde fra til årets Tour de France på grund af et skulderbrud. Men med Primoz Roglic og Tom Dumoulin tilbage, så er der mere pres på Ineos, end der var sidste år. Og som oddsene ovenover indikerer, så er Primoz Roglic bookmakernes favorit til at vinde Tour de France 2020.

Derudover er stortalentet Tadej Pogacar også at finde i årets felt. Det er Pogacars første Tour de France, så det bliver spændende at se, hvad han kan få ud af det. Sloveneren blev nummer tre i sidste års Vuelta, der blev vundet af landsmanden Roglic. Her imponerede Pogacar ved at vinde hele tre etaper. Til sammenling vandt den samlede vinder, Roglic, kun en etape i form af enkeltstarten. Ydermere skal man bestemt ikke undervurdere Thibaut Pinot, der kørte et fremragende løb i 2019, inden han desværre måtte udgå i slutningen af løbet.

Spændende bliver det også at se, om Nairo Quintana er i en anden forfatning, end han har været de seneste år i Touren, hvor det kun er blevet til skuffende resultater i klassementet. Sidste år blev han nummer otte, og vi skal tilbage til 2016 for at finde colombianerens seneste podieplacering, så det er ikke, fordi man for alvor tror på den 30-årige Quintana, der i år kører for Arkéa-Samsic. I år har han for første gang sin bror, Dayer Quintana, med sig i Tour-feltet. Dayer Quintana skiftede også til Arkéa-Samsic forud for 2020-sæsonen. 

Sidste års sensation Julian Alaphilippe viste, at han bestemt godt kan køre klassement. Han bar den gule førertrøje gennem størstedelen af løbet, men måtte afgive den efter 19. etape. Franskmanden endte dog stadig på en flot 5.-plads, hvilket er hans klart bedste resultat nogensinde i en Grand Tour. Om han kan leve op til sidste års fornemme bedrifter i Touren, bliver spændende at følge. Alaphilippe er under alle omstændigheder en profil, der kan sætte kolorit på løbet.

Bjergene bliver afgørende

Vinderen af Tour de France 2020 skal formentlig som sædvanligt findes blandt de ryttere, der er bedst til at klatre. Ruten byder på et par skrappe bjergetaper, en bjergenkeltstart og en række kuperede etaper. I årets Tour er der blot en enkelt tidskørsel, og det er opad La Planche des Belles Filles. 

Enkeltstarten ligger på næstsidste etape, og det er bestemt ikke utænkeligt, at den kan vende op og ned på ting i toppen af klassementet. Dog er det vigtigt at nævne, at der før enkeltstarten er nogle rigtig hårde bjergetaper. Der venter især et par hårde dage i Alperne, hvor stigninger som Col de la Madeleine, Grand Colombier og den nye, frygtindgydende Col de la Loze, der er 21,5 kilometer lang og stiger 7,8 procent i snit. Målstregen på 17. etape er på toppen af Col de la Loze, så det er en stor udfordring for rytterne, der venter den 16. september, hvor denne etape er på programmet.  

Desuden er der også en vanvittig HC-stigning på 18. etape, hvor rytterne skal over Montée du plateau des Glières, der stiger med modbydelige 11,2 procent i snit og er seks kilometer lang. Den skulle nok kunne vende og og ned på nogle ting i feltet. Fra toppen af Glières er der 32 kilometer til mål.  

Som det nærmest altid er tilfældet i Tour de France, bliver løbet afgjort i bjergene, og det er formentlig i Alperne, at de største tidsforskelle kan laves. Særligt på de to etaper der slutter på henholdsvis Grand Colombier og Col de la Loze. Begge stigninger er udenfor kategori. 20. etape er som skrevet enkeltstarten på La Planche des Belles Filles, og dette bjerg ligger i Vogeserne. Dagen efter venter 21. etape, der traditionen tro slutter med paradekørsel hen til Champs Élysées-afslutningen.

Nedenfor kan du se odds på de øvrige trøjekonkurrencer i Tour de France. 

Odds på bjergtrøjen

Udvalgte odds på vinderen af bjergtrøjen

Bedste odds Bookmaker
Julian Alaphilippe 5,50
Romain Bardet 11,00
Primoz Roglic 18,00
Adam Yates 20,00
Thomas De Gendt 20,00
Warren Barguil 20,00
Davide Formolo 26,00
Egan Bernal 26,00
Mikel Landa 29,00
Thibaut Pinot 29,00
Pierre Rolland 30,00
David de la Cruz 35,00
Nairo Quintana 35,00
Lennard Kämna 35,00
Ilnur Zakarin 35,00

Odds på vinderen af bjergtrøjen er senest tjekket torsdag den 27. august klokken 09.07. 

Her kan du læse vores optakt til bjergkonkurrencen. 

Pointtrøjen-odds: Brydes Sagans grønne vinderstime i år?

  Udvalgte odds på vinderen af pointtrøjen

  Bedste odds Bookmaker
  Peter Sagan 1,80
  Sam Bennett 5,00
  Wout van Aert 8,00
  Caleb Ewan 10,00
  Giacomo Nizzolo 17,00
  Sonny Colbrelli 23,00

  Odds på vinderen af pointtrøjen er senest tjekket torsdag den 27. august klokken 09.29. 

  Her kan du læse mere om pointtrøjen og kandidaterne til trøjen.

  Ungdomstrøjen-odds: Tager Bernal to trøjer igen i år?

   Udvalgte odds på vinderen af ungdomstrøjen

   Bedste odds Bookmaker
   Egan Bernal 1,62
   Tadej Pogacar 3,50
   Daniel Felipe Martinez 15,00
   Pavel Sivakov 15,00
   Enric Mas 17,00
   Lennard Kämna 41,00
   Sergio Higuita 41,00

   Odds på vinderen af ungdomstrøjen er senest tjekket torsdag den 27. august klokken 09.39. 

   Tryk her for at læse mere om vinderkandidaterne til den hvide trøje.

   En anderledes Tour i vente

   Den stadigt igangværende coronapandemi kommer også til at sætte sit præg på årets Tour de France. Arrangøreren ASO (Amaury Sport Organisation) har produceret en protokol, hvor der blandt andet står, at et hold bliver smidt helt ud af Tour de France, hvis to tilknyttede til holdet tester positiv for coronavirus eller blot viser indlysende symptomer på coronavirus. Det gælder ikke bare ryttere, men også staben omkring. To tilfælde af COVID-19 på et hold er lig med en massiv "abandon", som vi er vant til at se på skærmen, når en rytter er udgået af løbet. 

   Siden genstarten af cykelsæsonen er det offentligt kendt, at fire ryttere har testet positiv for COVID-19. Så i år er der potentielt to ting, rytterne kan teste positiv for. COVID-19 og brug af forbudte dopingpræparater. 

   UCI-præsident, David Lappartient, fortalte i et nyligt interview til Cyclingnews, at Tour de France ville fortsætte, hvis der dukker COVID-19-sager op.

   - Løbet stopper ikke, hvis der er et positivt tilfælde, selvom ingen ved, om løbet fortsætter til slutningen, lød det fra Lappartient.  

   Der bliver ikke meget fest og farver over årets løb. Rytterne skal følge en række retningslinjer, som ASO har sat op. Rytterne skal iføre sig mundbind før og efter etaperne. På hotellerne bliver holdene også kontrolleret nøje. Hvert hold får hver sin etage, og der kommer kontrol på i form af, om man opholder sig i en korrekt zone eller ej. 

   Det er derfor lidt svært at spå det store i et løb, der i realiteten kan ende med et historisk lavt antal hold og ryttere, der når til Paris, hvis løbet da overhovedet når så langt. Det skal dog retfærdigvis nævnes, at det skal gå helt galt, hvis rekorden fra 1919 skal slås. Dengang færdiggjorde kun ti ryttere løbet. 

   Kommentarer

   Samtale er lukket.

   Feedback