18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Tour de France odds 2023

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+

Der er masser af spænding omkring årets største landevejsløb, og vi bringer dig Tour de France odds, en gennemgang af årets favoritter, etaper og meget mere! Tour de France 2023 køres fra 1. juli til 23. juli, og der er Grand Départ i Bilbao, Spanien. Læs her BetXperts optakt med odds på Tour de France 2023.

Af Sredna

Årets Tour de France går som så mange Grand Tours ind til løbet med en meget klar favorit. Årets trupper har dog potentialet til at skabe et af de mest offensive Tour de France i mange år. Det er dog Tour de France, og der er mange usikkerheder, så det er langt fra sikkert, at potentialet bliver udløst.

Tour de France Odds 2023

Efter at Tadej Pogačar vandt Tour de France i 2020 og 2021, var det endelig Jonas Vingegaards tur i 2022. I 2023 er disse to de største favoritter.

Ganske vist går løbet ind med en klokkeklar favorit i form af den dobbelte forsvarende vinder Tadej Pogačar, der retmæssigt har indtaget sin position på den oddsmæssige Grand Tour-trone.

Hvis vi kiggede rent på niveau i en Grand Tour, så er det vel ganske let at retfærdiggøre Pogačars store favoritstatus. Og det er det vel stadig til dels. Det er dog et løb, der er fyldt med bananskræller, som Pogačar kan glide i, og man skulle tro, at det var et forhindringsløb.

Historien med SKYs uovervindelige tog er slut for nu. Feltet er blottet for superhold, og specielt Pogačar selv er sårbar, hvis de andre storhold formår at spille med musklerne i bjergene.

Løbet kan endda både blive endeligt afgjort i bjergene eller på den lange enkeltstart, og generelt ser jeg frem til et løb, der kan have ekstremt mange forskellige veje til Paris. Det er dog klart, at mange af dem ender med Pogačar øverst på tronen for tredje gang i træk.

Herunder finder du de bedste odds på den gule førertrøje i Tour de France 2022. Hvem ender med at stå i gult i Paris den 24. juli? Danske Jonas Vingegaard er lige nu i gult, og han er favorit til at vinde hele løbet.

Den store favorit: Tadej Pogačar

Som nævnt er Tadej Pogačar helt retmæssigt storfavoritten. Han er vel nok den bedste klatrer i verden og har nu to år i streg hevet nogle vilde enkeltstarter frem i årets største løb.

Der er dog flere sårbare punkter for ham. Han har først og fremmest ikke et hold, der er en Tour de France-favorit værdigt. Ganske vist er der da nogle dygtige klatrere med Majka i spidsen. Bennett og Soler, og hvem end de ellers udtager er selvfølgeligt dygtige klatrere, men at tro at de kan sidde blandt de sidste ti, er optimistisk. Det kan være det, der koster Pogačar sejren.

Dertil er der etaper som den store Roubaix-etape med de mange brosten, der kan sætte Pogačar ud af spillet. Ganske vist gjorde han det godt i Flandern, men det her er noget helt andet, hvor især Roglič bør have fordelen.

Uden at gå alt for meget i detaljer om konkurrenterne, da det kommer i næste sektion, så kan Pogačar både glæde sig og frygte det, der kommer fra dem. Det vrimler ikke med reelle vinderkandidater, men der er et par rigtigt gode bud iblandt dem.

Pogačar er den klare favorit. Men på 21 etaper, og med så mange faldlemmer, så virker oddset på ham i underkanten.

Den dynamiske duo? Jonas Vingegaard og Primoz Roglič

Der er ingen tvivl om, at den største trussel kommer fra Jumbo-Visma. De har de to konkurrenter med det højeste topniveau og bedst muligheder for at vinde.

Jonas Vingegaards kørsel i Dauphiné fik ham pludseligt til at ligne det bedste bud af de to, og det kan da også meget vel være, at han bliver det i Touren. Han klatrer særdeles fremragende, og han har potentialet til at slå Pogačar på enkeltstarten, men han må også siges at være i ganske stor fare for at blive ramt af en af de mange ting, der gør, at man kan blive sat ud af klassementskampen.

Hvis han undgår alle uheldene og de dumme tidstab, så vil jeg faktisk mene, at Vingegaard er manden med bedst muligheder for reelt at slå Pogačar. Jeg kan godt se et løb, hvor Vingegaard er blevet så god, at han vinder Tour de France.

Roglič virker til at have mistet sit peak-niveau, hvor han kunne udfordre Pogačar. Han er på mange måder den perfekte Grand Tour-rytter, da han er hamrende stabil og reelt har været den bedste klatrer og enkeltstartsrytter i flere år. Men hvis han ikke genfinder sit topniveau, så skal han slå Pogačar med enten taktisk snilde eller ved at ”spille spillet” sammen med Vingegaard.

De har begge fordelen af, at holdet har potentialet til at flå løbet fra hinanden. Hvis Kuss og Kruijswijk finder deres topniveau, så kan de begge sidde der dybt inde i finalen mod Pogačar. Holdet står også fremragende på brostenene og i sidevinden med et reguleret monster-klassikerhold.

Så hvem af de to har bedst chance for at vinde? Hvis vi var garanteret, at Roglič havde sit ”gamle” topniveau, så ville jeg sige ham. Jeg tror dog ikke, at han har det længere. I hvert fald ikke over en hel Grand Tour mod Pogačar. Så jeg vurderer, at Vingegaard er bedste bud både hos Jumbo-Visma og i hele feltet til at slå Tadej Pogačar.

De kan begge købes i cirka odds 5. Det virker lige lidt lavt. Til gengæld kan Vingegaard i skrivende stund købes i odds 6,43 fratrukket 6,5 procent kommission på børsen. Roglič står lidt lavere. Jeg mener godt, at man kan forsvare 17-18 procent på Vingegaard, og i så fald er det værd at holde øje med børsen.

Ineos' bedste bud: Daniel Martinez og Geraint Thomas.

I skrivende stund kan Thomas spilles til odds 15 flere steder, men odds 30 på børsen. I mine øjne skal man simpelthen have tabt sutten for at mene, at det giver mening. Ja, han vandt ganske vist i Schweiz, men niveauet var langt lavere end i Touren. Han bør bløde en pæn del minutter i bjergene. Heraf afspejler børsen noget bedre hans chancer end resten af markedet. Thomas giver dog også odds 26 hos Betfair Sportsbook.

Daniel Felipe Martínez derimod virker som et rigtigt solidt bud. Han var ganske vist ikke god i starten af Schweiz Rundt, men han blev bedre og bedre og så ganske god ud til sidst, hvor han førte stærkt for Thomas. Det er lidt svært for mig at se ham decideret slå Pogačar, men han kan slå alle andre på rent niveau.

Ineos' hold er fornuftigt, men ganske sårbart, da Yates og Thomas begge kan blive rene lottokuponer, og selvom Thomas ville være en god hjælper, så er niveauet næppe højt nok til, at han kan sidde med helt til sidst. Yates er bare slet ikke arketypen på en solid hjælper, selvom han godt kan agere i rollen.

Martínez kan købes i omkring odds 17-19 stykker, og i skrivende stund ligger der små 100 kr. på odds 38 på børsen. Jeg kan sagtens finde seks procent på, at Martínez finder vej øverst på podiet.

Skal Bora gå 2/3? Alexander Vlasov

Hvis vi var garanteret Vlasovs topniveau hele vejen igennem, så ville han næppe stå så højt i odds, som han gør nu. Det er dog klart at en mand, der aldrig har været på podiet i en Grand Tour, har lidt at bevise, men det er også tydeligt, at han aldrig har været bedre.

Vlasovs største problem er dog ikke bare, at han nok kommer til at mangle lidt niveau, men at holdet på absolut ingen måder er skabt til at skulle vinde Tour de France. Dertil har han også lige haft covid-19, hvilket selvfølgeligt tilfører noget usikkerhed omkring ham.

På grund af at holdet er så ”dårligt”, så skal Vlasov lave en ”Pogačar” og overraske alle til sidst, eller finde en anden taktisk spidsfindighed helt til sidst for at vinde løbet. Derfor bliver det meget svært for ham.

Han ligger til omkring odds 20 hos bookmakerne og 40 på Børsen. Jeg har dog andre spil i tankerne, når det kommer til russeren, hvilket jeg vil komme nærmere ind på i sidste sektion.

Den sidste reelle vinderkandidat: Enric Mas

Enric Mas har topniveauet til at udfordre de bedste. Men holdet er igen elendigt, og han har også et hav af usikkerheder omkring sig. At han står i odds 100 på børsen, beskriver vel hans muligheder meget godt. Han er dog den sidste rytter, som jeg vurderer reelt har topniveauet til at kunne vinde på sit topniveau.

Alle outsiderne

Når favoritten er så stor favorit som Pogačar er, så er de fleste af de ovennævnte allerede outsidere. Det virker voldsomt usandsynligt, at andre skulle vinde. Jeg kan slet ikke se, hvem der skulle have den mindste chance, uden størstedelen af feltet bliver udryddet af covid-19. Men det er der vel også en risiko for…

Så hvor ligger værdien?

Jeg har allerede været omkring det ovenfor, hvor Vingegaard og Martínez er mine valg på forhånd. Martínez er rigtigt fint EW også efter min mening, specielt, fordi Pogačar er så stor favorit, som han er.

Værdien må simpelthen ligge på outsiderne. Svage hold, sidevind, brosten og ikke mindst covid-19 skaber enorm usikkerhed, der kan sætte hvem som helst ud af kampen.

Angående Vlasov, så vil jeg gerne lige se ham på 6. etape. Hvis han leverer pænt der, så kan han blive et rigtigt spændende spilobjekt, da han har alle de rette karakteristika til at levere stærkt samlet og på etaper. På grund af covid-19 ville jeg dog lige vente på, at feltet rammer 6. etape.

Det kan hertil igen blive en stor udbrudsfest. Pogačar kan på ingen måde bruge sit hold til at jagte sejre, og hverken Ineos eller Jumbo kan vel tillade at gøre det før til sidst. Så der kan måske opstå mange gode muligheder, men det er værd at huske, at det næsten altid udelukkende er den absolutte elite, der vinder i Touren.

Vive la Danmark!

Odds på den grønne trøje

Herunder finder du de bedste odds på den grønne pointtrøje i Tour de France 2022. 

Odds på Tour de France-pointtrøjen 2022 Højeste odds Bookmaker
Wout van Aert 1,83
Peter Sagan 7,00
Fabio Jakobsen 8,00
Jasper Philipsen 8,00
Mads Pedersen 13,00
Michael Matthews 23,00
Dylan Groenewegen 25,00
Mathieu Van Der Poel 26,00
Bryan Coquard 70,00
Alberto Dainese 125,00
Hugo Hofstetter 226,00
Magnus Cort Nielsen 276,00
Jasper Stuyven 276,00

OBS: Odds på den grønne pointtrøje ved Tour de France 2022 er fra tirsdag den 28. juni klokken 11.09.

Odds på Tour de France-pointtrøjen hos Betfair 

Ifølge bookmakernes odds på pointtrøjen 2022 er Wout van Aert er den helt store favorit. Betfair stikker endda godt ud med dette odds 1,83. Flere andre steder i markedet ligger de i odds 1,60'erne. 

Der er dog flere af sprinterne på ovenstående odds-liste, som også skal tages seriøse: Peter Sagan har vundet trøjen syv gange før, Fabio Jakobsen har haft en god sæson, ditto har Jasper Philipsen, og så har vi ikke mindst Mads Pedersen.

Danskeren ved godt, hvordan en spurt skal køres, hvilket han ikke mindst viste i 2019, da han blev verdensmester. Odds 13,00 kan virke som lidt af et langskud, men husk på, at Cavendish, der vandt sidste år, gav odds 12,00. 

Odds på den prikkede bjergtrøje

Herunder finder du de bedste odds på bjergtrøjen i Tour de France 2022. 

Odds på den prikkede bjergtrøje 2022: Hvem vinder den? Højeste odds Bookmaker
Thibaut Pinot 5,50
Tadej Pogačar 6,00
Romain Bardet 10,00
Ruben Guerreiro 10,00
Michael Storer 15,00
Giulio Ciccone 20,00
Nairo Quintana 20,00
Pierre Rolland 21,00
Michael Woods 30,00
Lennard Kämna 30,00
Jonas Vingegaard 35,00

Odds er senest opdateret mandag den 27. juni klokken 10.44.

Spil på bjergtrøjen hos Betfair Sportsbook

Tadej Pogačar har taget sig af tre ud af Tourens fire trøjer to år i træk, og det er ikke utænkeligt, at han kommer til at gøre det igen. Bjergkonkurrencen har han aldrig kørt efter, men da han har vist sig som den stærkeste rytter i bjergene de seneste par år, har han kunnet score tilpas mange point til at vinde den. 82 point fik han i 2020, og det er det laveste pointantal siden Carlos Sastre i 2008. Sastre fik 80 point dengang, og det rakte sådan set kun til en andenplads, men han vandt den på papiret, da Bernhard Kohl senere blev diskvalificeret grundet brug af doping. I 2021 fik Pogačar 107 point i bjergkonkurrencen. 

Rafal Majka er sammen med Tadej Pogačar den eneste i årets Tour de France-felt, der har prøvet at vinde den prikkede bjergtrøje to gange. Polakken har dog ikke frie tøjler i årets løb, så der bliver ikke nogen bjergtrøje til den 32-årige Majka. Bookmakerne tror mest på Thibaut Pinot, og franskmanden giver odds 5,50 som vinder af bjergtrøjen hos Danske Spil. 

De har også en fidus til en tidligere vinder af prikkerne i form af Romain Bardet. Den tidligere Tour de France-toer giver odds 10,00 hos Danske Spil. 

Odds på ungdomstrøjen

Herunder finder du de bedste odds på den hvide ungdomstrøje i Tour de France 2022. Ikke overraskende er Pogačar storfavorit. 

Tour de France 2022: Odds på den hvide ungdomstrøje Højeste odds Bookmaker
Tadej Pogačar 1,22
Andreas Leknessund 10,00
Michael Storer 10,00
Matteo Jorgenson 21,00
Tom Pidcock 21,00
Brandon McNulty 26,00
Mathieu Burgaudeau 75,00
Andreas Kron 101,00
Georg Zimmerman 126,00
Marc Hirschi 126,00
Samuele Battistella 126,00
Mikkel Honoré 201,00

OBS: Odds er fra tirsdag den 28. juni klokken 14.43.

Odds på Tour de Frances hvide trøje hos Betfair Sportsbook 

Pogačar er stadig kun 23 år gammel, så han er stadig ung nok til at vinde den hvide trøje. Kun ryttere under 25 år kan vinde ungdomskonkurrencen, og det er svært at få øje på andre seriøse vinderkandidater end Pogačar i denne kategori. 

I 2020 vandt Pogačar med over seks minutter ned til Enric Mas på andenpladsen. Mas er 27 nu, så spanieren er altså ikke blandt Pogačars konkurrenter i ungdomskonkurrencen længere. I 2021 vandt Pogačar den gule trøje med over fem minutter ned til Jonas Vingegaard, og Vingegaard var på det tidspunkt også en del af ungdomskonkurrencen, så danskeren blev selvfølgelig også toer i ungdomskonkurrencen. Vingegaard var dog iført den hvide ungdomstrøje i størstedelen af løbet, da Pogačar jo kun kunne have én trøje på ad gangen. 

I årets ungdomskonkurrence er Andreas Leknessund og Michael Storer ifølge bookmakerne de største konkurrenter til Pogačar i ungdomskonkurrencen. Begge ryttere giver odds 10,00 for at vinde den. De kan formentlig også kun ende i hvidt i Paris, såfremt Pogačar ikke er nået dertil. 

Spilforslag på Tour de France

Kommentarer

Samtale er lukket.

Feedback