18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Odds på Tour de France 2021: Slovensk duel igen i år?

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.

Tour de France 2021 køres fra 26. juni til 18. juli, og løbet starter helt ude ved kysten i Bretagne. BetXpert er her klar med en optakt til verdens største cykelløb. 

Af Peter Rubek Nielsen

Tour de France er tilbage, hvor det hører til - nemlig om sommeren. Sidste års løb blev kørt i sensommeren grundet coronapandemien, og faktisk lå Tour de France som årets første Grand Tour i fjor. Nu er Grand Tour-kalenderen normal igen med Giroen først, Touren i midten og Vueltaen til sidst. 

Odds på Tour de France hos Bet365

Sidste års Tour var en duel mellem de to fantastiske slovenske stjerner Tadej Pogačar og Primož Roglič. Her så det længe ud til, at Roglič ville tage den samlede sejr, men på næstsidste etape slog Tadej Pogačar endegyldigt fast, at han var den stærkeste i løbet, da han vandt enkeltstarten opad La Planche des Belles Filles i overbevisende stil og knuste konkurrenten Roglič med en tid, der var næsten to minutter bedre end Jumbo-Visma-rytterens. Dermed var det altså Pogačar, der stod øverst på podiet dagen efter i Paris, og han vandt Tour de France 2020 med 59 sekunder ned til Roglič på andenpladsen og tre minutter og 30 ned til Richie Porte på tredjepladsen. 

Sidste år var Egan Bernal forsvarende Tour-vinder, men colombianeren havde et rigtig skidt Tour de France og måtte udgå grundet rygsmerter. Bernal har i år vist, at han stadig er en rytter i verdensklasse, da han tog den samlede sejr i Giro d'Italia. Ineos-rytteren skal dog ikke køre Tour de France i år. Det skal Geraint Thomas og Tao Geoghegan Hart i stedet. Sidstnævnte vandt 2020-udgaven af Giroen, der var hårdt ramt af corona. 218 ryttere stillede til start, men kun 133 kom til Milano. 

Ineos kommer til Touren med et stærkt mandskab, der foruden Thomas og Geoghegan Hart tæller navne som Richie Porte, Richard Carapaz og Michal Kwiatkowski.

Bookmakerne tror dog mest på de to slovenere, som oddsene nedenfor viser.

Odds på den gule førertrøje

Herunder finder du de bedste odds på den gule førertrøje i Tour de France 2021. Hvem ender med at stå i gult i Paris den 18. juli?

Odds på Tour de France 2021: Hvem vinder løbet? Højeste odds Bookmaker
Tadej Pogačar 2,55
Primož Roglič 3,15
Geraint Thomas 7,50
Richard Carapaz 11,00
Julian Alaphilippe 28,00
Richie Porte 29,00
Rigoberto Urán 34,00
Miguel Angel Lopez 50,00
Tao Geoghegan Hart 51,00
Enric Mas 67,00
Jack Haig 75,00
David Gaudu 85,00
Jakob Fuglsang 151,00
Chris Froome 151,00

Odds på Tour de France 2021-vinderen er senest opdateret mandag den 21. juni klokken 16.04. 


Som tabellen med odds på Tour de France-vinderen viser, så er det Tadej Pogačar, der er forsvarende Tour-vinder, som er favorit til at vinde igen ifølge bookmakerne. Pogačar har haft en strålende sæson indtil videre med sejren i Liège-Bastogne-Liège samt de samlede sejre i Tirreno-Adriatico, UAE Tour og i hjemlandets Tour of Slovenia. Den forsvarende Tour de France-vinder har 29 løbsdage i år, hvilket er 12 flere end rivalen Roglič.

Primoz Roglič har ikke vundet lige så store sejre i år som Pogačar, men Roglič slog alligevel landsmanden i Baskerlandet Rundt og vandt samlet. Jonas Vingegaard imponerede i øvrigt her og placerede sig mellem de to slovenere i den samlede stilling. 

Tour de France 2021 byder muligvis på endnu en duel mellem de to slovenere, men duellen sidste år var også en, man sent vil glemme. Cykelelskere kan se frem til en Tour, hvor mange store ryttere er at finde i feltet. De to tidligere britiske vindere Chris Froome og Geraint Thomas er fx begge tilbage i løbet, men denne gang er de ikke at finde på samme hold. Chris Froome skiftede nemlig Ineos ud med Israel Start-Up Nation forud for denne sæson, og det er Froomes første Tour de France siden 2018. Geraint Thomas er stadig at finde på Ineos, hvor han er holdets kaptajn til årets Tour de France, men stærke ryttere står klar i kulissen, såfremt waliseren skulle skuffe, eller uheld indtræffer. 

Chris Froome er den rytter i feltet, der har vundet Tour de France flest gange. Hele fire gange tidligere har Froome triumferet i verdens største cykelløb, men som oddsene ovenfor antyder, tror bookmakerne slet ikke på, at han kommer til at vinde i år, og det forstår man også godt, når man ser på Froomes meritter i indeværende sæson. I Critérium du Dauphiné blev den tidligere Tour-konge blot nummer 47 samlet, og han endte ikke i top-30 på en eneste af de otte etaper i løbet. Faktisk har Froome blot en enkelt top-10-placering i år, og her er der altså tale om en 8.-plads i bjergkonkurrencen i Tour of the Alps. Det fortæller lidt om, hvor skidt det har været for Froome, siden han kom tilbage efter sit alvorlige styrt, der holdt ham ude af cykelsporten i mange måneder. 

Som nævnt er Ineos uden Egan Bernal på årets Tour-hold, men det er stadig et meget, meget stærkt britisk hold, der kommer til de franske landeveje i år. Foruden Thomas tæller holdet de tidligere Giro-vindere Richard Carapaz og Tao Geoghegan Hart. Derudover har de også flere stærke hjælperyttere.  

Det lader til, at Ineos vil gå offensivt til værks i årets løb. Sir Dave Brailsford, der er øverste chef hos Ineos, sagde i forbindelse med holdpræsentationen til Touren, at man ikke vil sidde på hjul.

- Vi kommer ikke til at vinde denne Tour ved at sidde på hjul. Vi har holdet til at gøre det til et rigtigt cykelløb, til at tage initiativet, til at gribe enhver mulighed og til at holde vores modstandere til ilden på hver eneste kilometer af løbet, lød det fra Sir Dave Brailsford, der uddybede:

- Vi har ændret vores løbsfilosofi denne sæson til at være mere åben og aggressiv. Vores præstationer er vokset gennem hele sæsonen, og lysten til at køre har gennemsyret holdet. Denne mere eventyrlystne tilgang har givet os frygtløs kørsel, og det er præcis sådan, vi vil gå ind til Touren.

Et andet hold, der har stærke hjælperyttere, er Team Jumbo-Visma, hvilket vi også så i Tour de France 2020, hvor Sepp Kuss, Tom Dumoulin og Wout van Aert blandt andre var fantastiske hjælpere for Roglič. Sepp Kuss og Wout van Aert er også på Jumbo-Vismas Tour-hold i år, men det er Tom Dumoulin ikke. Den tidligere Tour-2'er og Giro-vinder skal i stedet køre ved OL i Tokyo. Hollænderen meddelte tilbage i januar, at han tog en pause fra professionel cykling, da han ikke havde følt sig glad længe. Dumoulin gjorde comeback i Schweiz Rundt, og her blev han nummer 41 samlet. 

Steven Kruijswijk er dog tilbage for Jumbo-Visma. Sidste år var han ikke med grundet en skade, men i år er han der. Da Kruijswijk senest var med i Touren, kørte han sig på podiet. Det var i 2019-udgaven, og her blev han nummer tre i løbet.

Danske Jakob Fuglsang var ikke med i Touren sidste år, da han satsede benhårdt på at vinde Giro d'Italia. Den plan gik som bekendt ikke, som han havde regnet med, og Fuglsang endte på en skuffende 6.-plads i løbet. Fuglsang stiller til start i årets Tour de France, men det er ikke med klassementsambitioner denne gang. "Fuglen" vil i stedet bruge Tour de France til at komme i storform til OL i Tokyo, hvor han har vinderambitioner. Fuglsang har tidligere sagt følgende:

- Efter en højdetræningslejr tager jeg til Tour de France for at blive klar til OL, hvor jeg håber at ændre sølvet fra Rio til guld i Tokyo.

- Det vil selvfølgelig være fedt at hente mindst en etapesejr i Tour de France, men mit hovedfokus vil være OL-linjeløbet, lød det Fuglsang i en pressemeddelelse fra Astana tilbage i januar.

Linjeløbet ved OL køres den 25. juli, hvilket blot er en uge efter Tourens afslutning. Derfor kan det tænkes, at Fuglsang ikke færdiggør løbet. Jakob Fuglsang har én gang tidligere kørt i top-10 i Tour de France, og det gjorde han i 2013, hvor han blev nummer syv. Han har aldrig vundet en Tour de France-etape før. 

Odds på den grønne trøje

Herunder finder du de bedste odds på den grønne pointtrøje i Tour de France 2021. 

Tour de France 2021: Odds på den grønne pointtrøje Højeste odds Bookmaker
Caleb Ewan 3,50
Peter Sagan 3,75
Arnaud Démare 4,25
Wout van Aert 8,00
Sonny Colbrelli 9,00
Mark Cavendish 12,00
Tim Merlier 18,00
Mathieu van der Poel 20,00
Michael Matthews 26,00
Davide Ballerini 51,00
Cees Bol 51,00
Mads Pedersen 51,00
Bryan Coquard 67,00
Christophe Laporte 81,00
André Greipel 151,00
Julian Alaphilippe 151,00
Jasper Philipsen 301,00
Magnus Cort 301,00

OBS: Odds på den grønne pointtrøje 2021 er fra tirsdag den 22. juni klokken 11.41.

Odds på Tour de France-pointtrøjen hos LeoVegas

Sidste år vandt sprinteren Sam Bennett den grønne trøje, og dermed brød ireren Peter Sagans grønne dominans i Tour de France. Den slovakiske stjerne har vundet den grønne trøje syv gange, hvilket er rekord i Tour-historien. Det store spørgsmål, om han kan vinde den igen. Sagan vandt ganske vist pointtrøjen i Giro d'Italia i år, men med al respekt for Giroen er det også en nemmere bedrift end at vinde den i Le Tour, da konkurrenterne ikke er lige så stærke, som de er i den franske Grand Tour. Sagan vandt pointtrøjen foran Davide Cimolai og Fernando Gaviria. 

Sam Bennett var ganske suveræn i pointkonkurrencen i Touren i 2020. Deceuninck - Quick Step-rytteren vandt med næsten 100 point ned til Peter Sagan og med 120 point ned til Matteo Trentin, men Bennett er ikke med i årets Tour de France, hvilket selvsagt øger Sagans chancer for at komme tilbage i grønt markant.

Sagan er med sine syv triumfer som nævnt den rytter, der har vundet den grønne trøje flest gange. Erik Zabel vandt den grønne trøje seks år i træk, og han er den rytter i Tour-historien, der har vundet trøjen næstflest gange. 

Sagan er dog ikke den største favorit til at vinde pointtrøjen ifølge bookmakerne. De har større tiltro til den australske sprinter Caleb Ewan, der hidtil har vundet fem etapesejre i Tour de France i karrieren. Ewan blev nummer seks i pointkonkurrencen sidste år. 

Odds på den prikkede bjergtrøje

Herunder finder du de bedste odds på bjergtrøjen i Tour de France 2021. 

Odds på den prikkede bjergtrøje 2021: Hvem vinder den? Højeste odds Bookmaker
Tadej Pogačar 11,00
Primoz Roglic 11,00
Richard Carapaz 15,00
Julian Alaphilippe 15,00
Simon Yates 15,00
Miguel Angel Lopez 21,00
Jakob Fuglsang 21,00
Warren Barguil 23,00
Guillaume Martin 23,00
Pierre Rolland 26,00
Nairo Quintana 34,00
David Gaudu 41,00
Rafal Majka 71,00
Jonas Vingegaard 251,00

Odds er senest opdateret tirsdag den 22. juni klokken 10.40

Spil på bjergtrøjen hos Betfair Sportsbook

Tadej Pogačar tog sig af tre ud af Tourens fire trøjer i fjor, og det er ikke utænkeligt, at han kommer til at gøre det igen. Bjergkonkurrencen kørte han ikke efter, men da han viste sig som den stærkeste rytter i bjergene, kunne han score tilpas mange point til at vinde den. 82 point fik han, og det er det laveste pointantal siden Carlos Sastre i 2008. Sastre fik 80 point dengang, og det rakte sådan set kun til en andenplads, men han vandt den på papiret, da Bernhard Kohl senere blev diskvalificeret grundet brug af doping. 

Rafal Majka er den eneste i årets Tour de France-felt, der har prøvet at vinde den prikkede bjergtrøje to gange. Hvis polakken går efter bjergtrøjen, er han et godt bud på en vinder, men bookmakerne tror ikke meget på Majka. 

De tror mere på danske Jakob Fuglsang, der giver odds 21,00 hos Mr Green. Fuglsang går efter etapesejre i årets Tour de France, og det kan betyde, at Fuglsang undervejs kører en del bjergpoint ind på kontoen. 

Odds på ungdomstrøjen

Herunder finder du de bedste odds på den hvide ungdomstrøje i Tour de France 2021. Ikke overraskende er Pogačar storfavorit. 

Tour de France 2021: Odds på den hvide ungdomstrøje Højeste odds Bookmaker
Tadej Pogačar 1,36
David Gaudu 5,50
Lucas Hamilton 10,00
Sergio Higuita 13,00
Jonas Vingegaard 26,00
Brandon McNulty 30,00
Aurélien Paret-Peintre 34,00
Neilson Powless 71,00
Valentin Madouas 81,00
Marc Hirschi 126,00
Georg Zimmermann 201,00
Casper Pedersen 1.001

OBS: Odds er fra tirsdag den 22. juni klokken 12.20.

Odds på Tour de Frances hvide trøje hos Betfair Sportsbook 

Pogačar er stadig blot 22 år gammel, så han er stadig ung nok til at vinde den hvide trøje. Kun ryttere under 26 år kan vinde ungdomskonkurrencen, og det er svært at få øje på andre vinderkandidater end Pogačar i denne kategori. 

Sidste år vandt Pogačar med over seks minutter ned til Enric Mas på andenpladsen. Mas er sidenhen fyldt 26, så spanieren er altså ikke blandt Pogačars konkurrenter i ungdomskonkurrencen længere. 

Franske David Gaudu er nok det bedste bud på en rytter, der kan tage ungdomstrøjen, såfremt Pogačar ikke præsterer eller rammes af uheld undervejs i løbet. Gaudus bedste klassementsplacering i Tour de France er 13.-pladsen fra 2019. Sidste år udgik han på 16. etape, men han fik oprejsning i Vueltaen kort efter, hvor han både vandt to etapesejre og sluttede som nummer otte i klassementet. 

Danske Jonas Vingegaard, der kører for Jumbo-Visma, giver odds 26,00 som vinder af ungdomstrøjen. Vingegaard blev nummer to i Baskerlandet Rundt bag holdkammeraten Primož Roglič, og Vingegaard har også vundet etapeløbet Settimana Internazionale di Coppi e Bartali i år. Her sejrede han i øvrigt foran Mikkel Frølich Honoré. 

Kommentarer

Samtale er lukket.

Feedback