18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2024 Fodbold - Slovakiet - Analyse

Opdateret
Frank PilantraEkspert Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Slovakiet

Onsdag 26. juni 2024

18:00 Slovakiet - Rumænien


Fuldt kampprogram

Slovakiet fakta

Slovakiet på Twitter
@sfzofficial
#SLO #slovenskisokoli

Stjernefattige Slovakiet skal prøve at slå til mod de store fodboldsnationer ved EM 2024. Det er en enorm bedrift for slovakkerne bare at have kvalificeret sig til EM og avancement fra gruppen vil være en enorm sensation. Slovakiet bør ikke undervurderes, men i en gruppe mod Belgien, Rumænien og Ukraine kan det blive en svær mission.

.

Slovakiet kommer på en svær opgave allerede i første gruppekamp, da de skal op imod gruppefavoritten Belgien.

Herefter skal de møde Ukraine inden Slovakiet i sidste gruppekamp møder Rumænien.

Odds på Slovakiet

Vinder Højeste odds Bookmaker
Slovakiet vinder Gruppe E 10,00
Slovakiet går videre fra Gruppe E 1,80
Slovakiet vinder EM 250

Slovakiets styrker

Som mange andre mindre nationer, så bliver Slovakiet ofte tvunget til at holde fokus på den defensive organisation  - og det er i det defensive spil, at Slovakiet har deres største styrker. Det er ikke kun bagkæden, der gør, at de har en stabil defensiv, men hele holdet arbejder stenhårdt for at mindske modstandernes chancer.

Men bliv ikke overrasket, hvis Slovakiet formår at åbne op for deres offensive spil. Undervejs i kvalifikationen fik de også vist flot angrebsspil. Men forvent dog, at undertippede Slovakiet sandsynligvis først og fremmest vil fokusere på at stå solidt defensivt og satse på hurtige kontra-angreb, når chancen byder sig.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Slovakiets svagheder

Man kan ikke se bort fra den manglende erfaring. Slovakiet har næsten ingen erfaring med at spille i store internationale turneringer. De eneste gange, slovakkerne har deltaget i en stor turnering, var ved VM i 2010 og EM i 2016.

Spørgsmålet er, hvordan dette slovakiske hold håndterer alt, hvad et europamesterskab indebærer. Rent spillemæssigt er der visse spørgsmålstegn ved holdets evne til at score mål. I kvalifikationen scorede de en del mål. Men modstanden var af lavere kaliber. Mod f.eks. Belgien eller andre store fodboldnationer vil det ikke være nok bare at have en god defensiv.

Vejen til EM

Slovakiet kvalificerede sig til EM ved at levere en meget stærk EM-kvalifikation. Portugal vandt gruppen, men Slovakiet sikrede sig andenpladsen foran Island og Bosnien-Hercegovina. I kampene mod Portugal viste de en utrolig karakter, selvom de tabte både hjemme og ude. Midtbanespilleren Lukas Haraslin fik lidt af et gennembrud og bidrog med mål og assists. Slovakiet skal bygge videre på de positive takter i kvalifikationen.

Slovakiets EM-historik

Som selvstændig nation var Slovakiet første gang med til EM i 2016, og her gik man videre til knockout-fasen fra Gruppe B, der også talte Wales, England og Rusland. Slovakkerne gik videre på tredjepladsen, og i ottendedelsfinalen røg Slovakiet ud til Tyskland.

Ved EM 2020 indledte Slovakiet gruppespillet med at besejre Polen med 2-1, men herefter løb de ind i nederlag til Sverige og Spanien. Dermed blev gruppespillet endestation. 

Slovakiet er placeret som nummer 48 på FIFA's rangliste.

Slovakiet fakta

Slovakiet på Twitter
@sfzofficial
#SLO #slovenskisokoli

Kampprogram, Slovakiet

Onsdag 26. juni 2024

18:00 Slovakiet - Rumænien


Kampprogram, EM 2024 Fodbold

Kommentarer

Feedback