18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2020: Danmark er på hjemmebane - Slovakiet - Analyse

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.
Kommentarer (1)

Kampprogram, Slovakiet

Fredag 18. juni 2021

15:00 Sverige - Slovakiet


Onsdag 23. juni 2021

18:00 Slovakiet - Spanien


Fuldt kampprogram

Slovakiet fakta

Slovakiet på Twitter
@sfzofficial
#SLO #slovenskisokoli

Slovakiet er klar til sin blot anden EM-slutrunde, og den tredje i alt for nationen, der siden 1993 har været en selvstændig stat. Fra 1920-1992 deltog de masser af gange under Tjekkoslovakiet, hvor de vandt EM i 1976 og i øvrigt også kom i VM-finalen et par gange. 

Landstræner Štefan Tarkovič kom til i efteråret 2020, så det var ikke ham, der kvalificerede slovakkerne til EM. Det var derimod den nu forhenværende landstræner Pavel Hapal. Tjekken blev fyret efter 3-2-nederlaget hjemme til Israel i Nations League i oktober 2020.

Slovakiets styrker

Slovakiet har en grundstamme, der har spillet sammen i mange år. De kender hinanden godt, og de aldrende profiler som Hamšik og Kucka spiller givetvis deres sidste slutrunde her, og de vil formentlig gøre alt, hvad de kan for at slutte godt af på landsholdet. 

Slovakiets svagheder

Selvom det er en fordel, at mange af spillerne har spillet sammen i mange år, er de også godt oppe i alderen, og spørgsmålet er, om for mange af Slovakiets nøglespillere for længst har peaket. Hamšik fylder 34 kort efter EM, og han spiller i øvrigt heller ikke i en top-5-liga længere, så det er interessant at se, hvordan hans niveau er, når han bliver matchet mod bedre spillere, end han gør til dagligt i Sverige. 

Vejen til EM

Slovakiet havde en lang og nervepirrende vej til EM. De sluttede på tredjepladsen i Gruppe E bag Kroatien og Wales, og derfor måtte de ud i playoff-kampe for at kvalificere sig. Her stod de først over for Irland, som de eksperede ud i mørket efter sejr i straffesparkskonkurrence. 

Få dage efter ventede så Nordirland, og også her måtte man ud i forlænget spilletid. Det lignede ellers længe, at Juraj Kucka skulle blive matchvinder, men et selvmål af Skriniar i kampens slutminutter fik kampen ud i forlænget. Her blev Michal Duris den store helt med sin scoring i det 110. minut, der viste sig som værende EM-kvalifikationsgivende. 

Unge Róbert Boženík blev delt topscorer for Slovakiet med stjernen Marek Hamšik. Begge spillere scorede tre gange i EM-kvalifikationen.

Slovakiets EM-historik

Som nævnt er det Slovakiets anden EM-slutrunde, der venter her. Debutslutrunden kom ved seneste EM i 2016, og her gik man videre til knockoutfasen fra Gruppe B, der også talte Wales, England og Rusland. Slovakkerne gik videre på tredjepladsen, hvor fire ud af seks tredjepladser kvalificerede sig til knockoutfasen. Sådan kommer det i øvrigt også til at være ved dette EM.

I ottendedelsfinalen røg Slovakiet ud til Tyskland, der uden problemer sejrede med 3-0. 

Slovakiet fakta

Slovakiet på Twitter
@sfzofficial
#SLO #slovenskisokoli

Kampprogram, Slovakiet

Fredag 18. juni 2021

15:00 Sverige - Slovakiet


Onsdag 23. juni 2021

18:00 Slovakiet - Spanien


Kampprogram, EM 2020: Danmark er på hjemmebane

Kommentarer

Feedback