18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Giro d'Italia 2023 odds

Kommentarer (33)

BetXperts cykelekspert, Sredna, er klar med odds og optakt til Giro d'Italia 2023. Læs med, når eksperten gør os alle lidt klogere på, hvem vi kan forvente os noget af til Grand Tour-løbet. 

Af Sredna

Årets Giro d’Italia går som så mange Grand Tours ind til løbet med en meget klar favorit. Richard Carapaz kommer uden tvivl for at genvinde løbet, han vandt i 2019, og som dermed sendte ham ind i den absolutte elite af ryttere. Men kan han dette, og hvor stor favorit er sydamerikaneren egentlig?

Giro d’Italia har i mange år været kendt som den hårdeste Grand Tour. Løbet med flest af de store, lange bjergpas afgøres i nyere tid da også oftest i bjergene, som Carapaz, Froome og Bernal gjorde det. 

I år bliver næppe anderledes, da der kun er sølle 28 enkeltstartskilometer, hvor rytterne med bedst aerodynamik kan gøre op for deres eventuelle mangler i bjergene eller øge et eventuelt forspring. 

Du kan læse om alle favoritterne i denne Giro d'Italia 2022 optakt. 

Odds på Giro d'Italia 2023

Herunder får du en oversigt over de bedste odds på vinderen af Giro d'Italia 2023. Bookmakerne har Primoz Roglic som forhåndsfavorit. 

Giro d’Italia 2022 har som så mange andre Grand Tours en startliste, der indeholder en meget klar favorit. For at vinde Giroen skal man være en fremragende klatrer og gerne have et rigtigt stærkt hold til at bakke sig op. Det havde Egan Bernal med Martínez, Tao Hart havde det med Dennis, og Chris Froome havde det med sidstemanden Elissonde. 

Da Richard Carapaz vandt i 2019, havde han den til tider flyvende Pedrero til at føre for sig.

Baseret på, at Carapaz har fremragende klatreevner og et stærkt hold, holder markedet ham i hvert fald som ganske klar favorit. Prisen er helt nede i odds 2,20-2,50-lejet.

Du kan spille på Giro d'Italia 2022 hos Fantasy Sports-udøveren Zweeler. Præmiepuljen er på over 111.000 kroner.

Favoritterne til at vinde Giroen 2022

Nedenfor kan du læse om nogle af favoritterne til at vinde årets Giro d'Italia.

Richard Carapaz – den store favorit

Som nævn er Richard Carapaz løbets helt store favorit. Han er nok løbets bedste klatrer, og hans hold er ganske stærkt med Richie Porte og Pavel Sivakov som de primære støtter. 

Det er dog også klart, at det er skrøbeligt. Porte og Sivakov er ikke ligefrem ryttere, som man er sikker på, man har dybt inde i finalen hver gang. Porte har toppet i sin karriere, og Sivakov er rystende ustabil. Holdet er stærkt, men sårbart. 

Dertil er konkurrenterne også ganske habile, så odds lige over odds 2 er alt for lavt på en GT-vinder, der ikke har hele pakken. Eller hedder Tadej Pogačar.

Simon Yates – den nærmeste konkurrent?

Simon Yates er vel den første af de realistiske konkurrenter, der faktisk har vundet en Grand Tour-sejr på cv’et. Han har netop taget to etaper med hjem i Asturien, men blev kørt midt over og eksploderede fuldstændig, da terrænet bare blev lidt hårdt. 

Han kan hentes i odds 6-7 stykker rundtomkring. I så fald skal man også have noget at have det i. Yates er stærkt tvivlsom i bjergene, selvom han da har topniveauet, men stabiliteten halter voldsomt. 

Hans hold er tæt på decideret ringe, selvom Lucas Hamilton da skal have muligheden for at rejse sig igen og vise, at han er bedre end det, han har vist senest.

Yates’ enkeltstarter er blandt de bedste af favoritterne, men er den også det på 21. etape? Jeg kan godt have min tvivl, selvom han nu flere gange har vist sig som nær stærkeste mand sidst i en Grand Tour. 

Han er usikker på alle punkter, og selv hvis det hele klapper, så er det stadig svært. Odds 6-7 stykker er meget for lavt i min optik.

João Almeida – Portugals håb

Lad mig starte med at sige, at jeg elsker Almeida fra et bettingperspektiv. Han er meget polariserende i, at han pludseligt kan blive meget bedre, og visse betingelser er store fordele/ulemper for ham.

Det er dog også det, der gør det svært for ham faktisk at vinde en Grand Tour. Hvis han kunne holde sit topniveau hele vejen igennem og ikke smide en masse tid i starten, i sidevinden eller på andre mærkelige ting, så tror jeg, at han kunne blive særdeles svær at slå. 

Han klatrer fremragende på sine bedste dage, og jeg vil se meget frem til at se ham i 3. uge af Giro d’Italia 2022. UAEs hold er dog også mildest talt elendigt til formålet at vinde Giroen, da A-holdet selvfølgeligt er sendt med Tadej Pogačar til Frankrig senere på året. 

Han kan kun vinde ved at enten være stærkeste mand eller at lave en ”Pogačar” og erobre trøjen til sidst. Odds 7,5-8 stykker virker ikke interessant. Men han kan blive interessant undervejs. 

Mikel Landa – i udkanten af podiet?

Mikel Landa er da uden tvivl en af løbets bedste klatrere, men er det nok til at vinde? Det er svært at se ham for alvor være den bedste, og han taber vel til nærmest alle på enkeltstarten. 

Holdet er til gengæld fornuftigt, men absolut heller ikke prangende, medmindre Bilbao, Poels og Tratnik alle kører op til deres bedste. 

Det er svært at se ham vinde Giro d’Italia 2022 samlet. Det skal næsten være på en taktisk genistreg, og det er bare usandsynligt. Odds under 10 virker på ingen måde interessant.

Miguel Ángel López – X-faktor 

En rytter, der har noget af det, som man skal bruge for at vinde et løb som Giro d’Italia, er Superman López. Han har topniveauet, der kan sætte alle i verden på plads. 

Han er dog også hamrende ustabil og kan sagtens dagen efter at have slået alle blive sat og tabe stort. Derfor har López heller aldrig vundet en Grand Tour. Hans hold er vel egentlig okay, men absolut heller ikke mere end det. Når der sidder 20 mand tilbage, er han heldig, hvis han har én hjælper.

Han ligger i oddslejet 12-13 stykker. Det kunne man godt spekulere i, men rytterne skal allerede testes på 4. etape. Selvom etapen ikke er særligt svær, er det lige netop denne slags etape, som en López, der ikke er på toppen, kunne smide tid på.

Odds 12-13 stykker er værd at overveje. Men med hans hold samt ustabilitet er det også svært for ham at vinde.

Alle outsiderne

Først og fremmest er der selvfølgeligt Romain Bardet; manden, der lige har vundet optaktsløbet Tour of the Alps. Hans topniveau er i hvert fald fornuftigt, men det er også svært at se ham være bedst, når alle er på deres bedste. 

Holdet er okay i form af i hvert fald Thymen Arensman og måske Chris Hamilton. Alligevel er det bare ufatteligt svært at se Bardet vinde en Grand Tour. 

Odds 13-15 stykker virker ikke interessant. Jeg kunne godt have ham mistænkt for at have lavet en Guillaume Martin og toppet i optaktsløbet.

De fallerede stjerner Tom Dumoulin og Emanuel Buchmann står vel som de næste på listen. Til fælles har de, at de i lang tid ikke har bevist noget, der berettiger, at de overhovedet skal have en chance for at vinde. De er heraf ikke interessante overhovedet.

Så skal man nærmest ud i de større outsiders. Tobias Foss i odds 35-ish, men der er store usikkerheder. Iván Ramiro Sosa har netop vundet i Asturien, men også han er hamrende ustabil og meget lidt driftssikker, selvom topniveauet er højt. Hugh Carthy har en samlet 3.-plads i Vueltaen, og ruten passer ham godt, men der er godt nok ikke mange pæne ting at sige om hans kørsel på det seneste. Det pæneste er vel de odds 41-ish, men det er heller ikke interessant.

Ellers må det være Giulio Ciccone, Jai Hindley, Pavel Sivakov eller Thyman Arensman, der pludseligt viser et niveau, som vi ikke vidste eksisterede. Selvom oddsene er høje, frister det ikke, da ingen af dem har vist højt nok niveau og stabilitet. 

Så hvor ligger værdien?

Her må jeg nok desværre skuffe.

Jeg synes, at markedet rammer den ret godt. Ingen af de nærmeste konkurrenter ligner for alvor ryttere, der skal til at vinde en Giro d’Italia 2022. Og favoritten har også suget oddset lige lovligt langt ned.

Jeg vil derfor i stedet vurdere, hvor værdien kan opstå i løbet af den næste måned.

Jeg har allerede nævnt det, men João Almeida kan blive et meget spændende spilobjekt til den samlede sejr, eller i hvert fald en samlet topplacering. 

Min fornemmelse er, at han bare bliver bedre og bedre, og at ustabiliteten primært kommer til at ligge i starten af løbet, hvor man kan overveje at spille imod ham.

Nærmest alle hold er også ganske svage, så der kan sagtens gå hen og komme mange udbrudssejre. Det er godt nok ikke mange hold, der reelt har rytterne til at føre stærkt i bjergene og lukke udbruddet ned. Dertil skal der nok også etableres et mere klart hierarki i feltet, inden nogen for alvor tør gøre det.

Her er ryttere som Sosa, Lennard Kämna og Attila Valter værd at holde øje med.

Der bliver dog helt sikkert åbnet flere markeder i løbet af den kommende uge, og her vil jeg være vågen og klar til at levere tips på eventuelle nye spilmuligheder.

OBS: Vi regner med at opdatere artiklen med yderligere odds i løbet af ugen, når bookmakerne kommer med flere odds. 

Odds på bjergtrøjen i Giroen 2023

Nedenfor kan du se de bedste odds på bjergtrøjen i Giro d'Italia 2023.

Odds på Giro d'Italia 2023 - hvem vinder bjergtrøjen? Højeste odds Bookmaker
Richard Carapaz 9,50
Guillaume Martin 11,00
Giulio Ciccone 18,00
Romain Bardet 19,00
Miguel Ángel López 20,00
Lorenzo Fortunato 21,00

Odds på pointtrøjen i Giroen 2022

Herunder kan du se de bedste odds på pointtrøjen i årets Giro. 

Odds på Giro d'Italia 2023 - hvem vinder pointtrøjen? Højeste odds Bookmaker
Arnaud Démare 3,30
Mark Cavendish 5,50
Fernando Gaviria 7,00
Mathieu van der Poel 8,00
Giacomo Nizzolo 9,00
Magnus Cort 26,00

Odds på ungdomstrøjen i Giro d'Italia 2022

Nedenfor finder du bedste odds på ungdomskonkurrencen i Giroen.

Odds på Giro d'Italia 2022 - hvem vinder pointtrøjen? Højeste odds Bookmaker
João Almeida 1,83
Tobias Foss 8,50
Ivan Ramiro Sosa 10,00
Thymen Arensman 15,00
Pavel Sivakov 15,00

Husk at der inden længe er Tour de France.

Kommentarer

Feedback