18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce
Opdateret

Giro d'Italia 2023 odds

Kommentarer (2)

Så er det blevet tid til sæsonens første Grand Tour – Giro d’Italia. De i alt 21 etaper i årets Giro afvikles fra den 6. til den 28. maj og byder som altid på knaldhårdt terræn, der inviterer til offensivt cykelløb. I år var der på forhånd lagt op til en duel mellem to af sportens helt store stjerner – Remco Evenepoel og Primož Roglič. Evenepoel er desværre udgået, men der er fortsat lagt op til spænding hele vejen til Rom. Vi har taget et kig på favoritterne til dette års Giro d’Italia-odds.

Odds på Giro d'Italia 2023

Favoritter til at vinde Giro d’Italia 2023

Der var på forhånd lagt op til, at Giro d'Italia 2023 skulle blive en duel mellem Primož Roglič og Remco Evenepoel. Den blev desværre spoleret, da Evenepoel efter 9. etape måtte trække sig på grund af sygdom.

Heldigvis for spændingen har INEOS Grenadiers Geraint Thomas været stærk gennem første halvdel af Giroen. Thomas overtog førertrøjen, da Remco Evenepoel måtte trække sig fra løbet. Han mistede dog kort efter sin vigtige holdkammerat Tao Geoghegan Hart, som udgik efter et styrt på 11. etape.

Der er med andre ord lagt op til yderligere to ugers spænding på de italienske landeveje. Roglič er favorit, når det kommer til Giro odds, men Geoghegan Hart har tidligere vundet Giroen, og Thomas imponerede sidste år i Touren, hvor han var best of the rest bag Jonas Vingegaard og Tadej Pogačar.

Her har vi samlet de største favoritterne til at vinde årets Giro d'Italia.

Primož Roglič

Primož Roglič har blot fuldført én af sine sidste fire Grand Tours. Sidste år ødelagde styrt og skader Touren såvel som Vueltaen for sloveneren. Roglič har dog fået en forrygende start på denne sæson. Han lagde ud med at vinde Tirren-Adriatico samlet plus tre etaper til trods for, at han tydeligvis ikke var på toppen. Derefter blev det til to etapesejre i Catalonien Rundt og en samlet sejr. Derfor er han også med helt fremme, når vi taler Giro d’Italia-betting.

Det var netop i Giro d’Italia, at en dengang 26-årig Primož Roglič fik sit helt store gennembrud. Det skete, da han blev nummer to på løbets første enkeltstart og vandt den efterfølgende på 9. etape. Dengang kørte Roglič udelukkende efter etapesejre, men tre år senere vendte han tilbage for at køre klassement. Det kastede en tredjeplads af sig. Nu skal Roglič fuldføre arbejdet i Italien.

Med Evenepoels exit bliver Roglič nu manden, som alle kommer til at kigge på. Sloveneren har fået en solid start på løbet, og har særligt set stærk ud i det kuperede terræn. Derfor bliver han også særligt interessant at følge, når vi rammer de store bjerge i tredje uge.

Roglič problem er, at han kan ende i en INEOS-sandwich. Briterne anført at Thomas og Geoghegan Hart lugter naturligvis blod nu, da Evenepoel er ude. Det kan bringe Roglič i problemer, hvis ikke holdet er der for ham.

Geraint Thomas

Vi har også en tidligere Tour-vinder til start i form af Geraint Thomas. Waliseren viste med sidste års tredjeplads i Touren, at han fortsat har niveauet over tre uger, så han bliver også uhyre interessant, når vi taler Giro d’Italia-spil.

Geraint Thomas har modsat de to topfavoritter ikke gjort det store væsen af sig i løbet af sæsonstarten. INEOS Grenadiers-profilen startede med Tour Down Under og Catalonien Rundt, hvor det blev til henholdsvis en 88. og en 45. plads. Senest viste han dog fremgang i Tour of the Alps, hvor det blev til en 15. plads til trods for, at han kørte som hjælper for Tao Geoghegan Hart, som vandt løbet samlet.

Ser vi på sidste år, så imponerede Thomas heller ikke før Schweiz Rundt, der som bekendt køres få uger inden Touren. Derfor er det ikke utænkeligt, at han kan finde topformen til Giroen.

Så er spørgsmålet, om det er nok overfor Roglič. De er nogenlunde på samme niveau, når det kommer til at enkeltstart. I bjergene har Roglič. Thomas’ skal sætte sin lid til, at hans stærke INEOS-mandskab kan være med til at få skovlen under rivalerne.

Folk som Thymen Arensman og Pavel Sivakov er også med at til at give INEOS et særdeles slagkraftigt bjerghold. De har desværre mistet Filippo Ganna og Tao Geoghegan Hart.

João Almeida

João Almeidas helt store gennembrud kom i Giro d’Italia 2020, da han sluttede på en fornem fjerdeplads. Året efter blev det til en femteplads. Sidste år udgik han af Giroen men blev femmer i Vueltaen.

Med de resultater in mente er spørgsmålet, om ikke Almeida vil være godt tilfreds med podiet? Han kører en god enkeltstart, men han er ikke bedre end Roglič og INEOS-duoen. Det er desuden svært at se ham sætte de tre i bjergene. Almeida bliver til gengæld selv ofte sat. Portugiseren har dog en imponerende evne til at pace sig selv og aldrig gå totalt ned.

Almeida har overordnet set fået en solid sæsonstart. Han måtte se sig slået af Roglič i Tirreno-Adriatico på grundt af bonussekunder. Derefter var han best of the rest bag Roglič og Remco i Catalonien, hvor han og resten af feltet dog ikke var i nærheden af at kunne følge de to.

UAE Team-Emirates ventes at sende et solidt hold afsted for at støtte Almeida. Her menes folk som Jay Vine, Alessandro Covi, Davide Formolo, Brandon McNulty og Diego Ulissi.

Damiano Caruso

Damiano Caruso var indtil Giroen 2021 først og fremmest kendt som en af feltets mest pålidelige hjælperyttere. En samlet andenplads plus en etapesejr fik dog cykelverdenen til at se sicilianeren i et helt nyt lys.

Siden da har Caruso fortsat med at levere på fornuftigt niveau. Caruso har fået en fornuftig start på sæsonen - senest med en samlet tredjeplads i Romandiet Rundt.

Han får dog svært ved at følge med de ovennævnte. Ikke desto mindre bliver han og Bahrain – Victorious-holdet interessante at følge. De har nemlig flere kort, som de kan spille ud.

Foruden Caruso har Jack Haig og Santiago Buitrago  begge potentiale til at gå i top ti. Derudover bør holdets sprinter Jonathan Milan også have gode muligh

eder for at snuppe mindst én etapesejr. Det er med andre ord et særdeles slagkraftigt hold, men de mangler en mand, som kan gøre det færdigt. Bjergkonkurrencen er mere sandsynlig, når det kommer til Giro d’Italia-odds på en Bahrain-rytter.

Lennard Kämna

Lennard Kämna er blevet forfremmet til BORA - hansgrohes klassementshåb. Det skete efter, at Aleksandr Vlasov måtte udgå på 10. etape på grund af sygdom. Herldigvis for holdet har Kämna været i stand til at holde sig til i toppen af klassementet.

Tyskeren var sidste år en stærkt medvirkende faktor til, at Jai Hindley vandt Giroen. Nu får han chancen for at vise, at han selv kan køre klassement. Kämna har tidligere vundet etaper i Touren og Giroen, mens sidste års 19. plads i Giroen er bedste resultat i klassementet.

Til trods for at BORA - hansgrohe har mistet et par vigtige folk i form af Vlasov og Giovanni Aleotti, så har Kämna stadig et par gode folk til at hjælpe sig i den hårde tredje uge. Her tænker vi på Patrick Konrad, Bob Jungels og Nico Denz.

Giro d’Italia 2023: Spilforslag 

Løbet kommer uden tvivl til at ændre karakter efter Remcos afsked. Det bliver interessant at se, hvordan det påviker dynamiken. Umiddelbart bliver det INEOS som med Thomas i førertrøjen må påtage sig føringsarbejdet i feltet.

Det er til trods for, at Roglič pt. er bookmakernes favorit, når det gælder Giro-vinder odds. Det bliver dog bestemt ikke nogen let opgave for Jumbo-Visma-kaptajnen.

Jumbo-Visma-holdet har virkelig været uheldige med mandefald op til Giroen. Derfor er det ikke det helt optimale hold, som Roglič har bag sig. Hvis Sepp Kuss har en offdag i bjergene, kan det få store konsekvenser.

Vi mener derfor ikke, at det er utænkeligt, at INEOS kan vippe Roglič af pinden. Foruden de to kaptajner har de også Arensman, De Plus og Sivakov til bjergene.

Så er det store spørgsmål naturligvis, hvem der er stærkest af INEOS-kaptajnerne. Ser man på oddsene efter første hviledag, så er der nærmest dødt løb mellem dem.

Vi hælder dog til Geraint Thomas. Waliseren har stille og roligt bygget sin form op gennem foråret. Nu lader han til at peake på det helt rigtige tidspunkt. Geoghegan Hart har set stærk ud gennem hele foråret. Det kunne betyde en lille formnedgang i Giroens sidste og meget afgørende uge.

Danskere i Giro d’Italia 

Vi har tre danske ryttere i Giro d’Italia 2023. Mads Pedersen for Trek - Segafredo, Magnus Cort for EF Education-EasyPost og Mads Würtz Schmidt for Israel - Premier Tech.

Mads Pedersen og Magnus Cort havde inden dette år Giro begge vundet etaper i både Touren og Vueltaen. Dermed manglede de begge en sejr i Giroen for at fuldende hattricket af Grand Tour-etapesejre. Den eneste dansker, som havde præsteret dette, er Jesper Skibby. 

Den mission lykkedes Mads Pedersen med, da han vandt 6. etape til Napoli. Dermed blev han den tiende dansker til at vinde en etape i Giroen. Danmark er nu i alt oppe på 13 etapesejre. Dette var dog den første siden 2012, hvor Lars Bak vandt 12. etape.

Den store historie var dog, at Mads Pedersen som nævnt skrev sig ind i historiebøgerne, som en af relativt få ryttere, der har vundet i alle tre Grand Tours. Han stopper dog ikke her, og målet er flere etapesejre i denne Giro samt pointkonkurrencen.

Derudover har vi også stadig Magnus Cort og Mads Würtz Schmidt. De skal forsøge at ramme de rigtige udbrud på de kuperede etaper, der må ventes at være for hårde for sprinterne.

Foto:  Oscar DEL POZO CANAS / AFP

Bookmakere med odds på Giro d’Italia 2023 

Hvis man er på udkig efter Giro-odds på danskerne. I takt med at vi nærmer os starten på Giro d’Italia 2023, kan det meget vel tænkes, at vi får specials på, hvor mange etaper danskerne vinder – både hver for sig og i alt.

Vi er nu så tæt på løbet, at bookmakerne er kommet med odds på langt de fleste markeder. Det gælder eksempelvis de forskellige konkurrencer samt Giroens 1. etape.

Besøg Mr Green

1.000 kr. Live Cashbet

*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs anmeldelse
Stort udvalg af sportsgrene - også live
Overskuelig hjemmeside
Høj tbp på små markeder
*Indeholder reklamelinks | stopspillet.dk | r&v gælder
Læs vilkår og betingelser her
Omsætningskrav Indsæt og spil mellem 75 og 1.000 kroner. Få et live cash bet , der matcher værdien af dit første væddemål, når dette er afgjort.

Yderligere vilkår Indbetalingen skal gennemspilles en gang på sportsbook med minimum 2,00 som odds, før du modtager dit live cashbet. Bemærk, at dit freebet udløber indenfor syv dage. Gevinster fra freebet udbetales som kontanter og skal derfor ikke gennemspilles.
Regler og vilkår:  Vi henviser til Mr Green hjemmeside for samtlige gældende vilkår og betingelser for denne bonus.

Sådan spiller du på Giroen 

Som med alle andre typer odds er timing alfa og omega, når det kommer til Giro d’Italia-spil.

Odds på vinderen af Giroen er normalt oppe flere måneder inden starten. Det samme gælder Tour de France-odds og Vuelta a España-odds. Det handler dermed om at slå til, mens oddset på ens favorit er mest favorabelt. Oddsene vil nemlig ændre sig i takt med, at favoritterne kører diverse løb inden Giroen.

Vi tager lige Remco Evenepoel som eksempel. Han skal køre Liège-Bastogne-Liège inden Giroen. Skulle han ske at baske konkurrenterne der, vil hans Giro d’Italia-odds falde.

Derudover er det også væsentligt at undersøge rytternes tilstand, inden man foretager sit Giro d’Italia-odds. Det ville selvsagt være lidt uheldigt, hvis man kom til at spille på en rytter, som ikke har haft en optimal forberedelse.

Giro etape odds

Det er naturligvis også muligt at oddse på vinderen af hver etaper i løbet af Giroen. Her handler det om hver dag at sætte sig ind i etapen samt rytternes tilstand.

Det væsentligste man skal have styr på, inden man foretager odds på Giro-etapevinder er, hvilken type etape det bliver. Med det mener vi, at man skal undersøge udbruddets muligheder for at holde hjem. Nogle etaper bør være oplagte udbrudsetaper. Det gælder primært 8., 12. og 15. etape.

Foruden odds på Giro-etapevinder vil det også være muligt at spille duelspil. Her står valget mellem to ryttere, og man skal så vælge, hvilken af de to, der slutter bedst på etapen. Det er med andre ord komplet ligegyldigt, om de bliver 56 og 67 - bare man rammer den bedste af de to.

Som med andre typer Giro etape odds handler det her om at gøre sit hjemmearbejde. Man skal først og fremmest have styr på, om en rytter undervejs på etapen skal arbejde i holdets tjeneste, eller om han kan køre sin egen chance. Dernæst skal man naturligvis også have ting som form, skader og ruten med i overvejelserne.

Giro d’Italia - Live odds 

Live odds kommer virkelig til sin ret, når det gælder odds på cykling. Det er nemlig en sport, tingene tiden ændrer sig konstant. 

Et godt eksempel er en udbrudsetape. Undervejs vil feltet lade udbrud køre hjem på enkelte Giro-etaper. Når udbruddet er kørt, kan man så foretage sit Giro livebet på etapevinderen. Oddset kan være lavere end inden etapestarten, men til gengæld ved man, at den pågældende rytter med stor sandsynlighed kommer til at kæmpe med om etapesejren. 

Giro d´Italia liveodds handler om at slå til, mens det pågældende odds er mest favorabelt og indeholder værdi. Hvis der er en bestemt rytter, som man har luret sidder med gode ben, så handler det om at gribe muligheden, inden han blæser til angreb. Med Giro d’Italia live odds kan man dermed lige se rytteren an.

Se odds på cycling

Ofte Stillede Spørgsmål – Giro d’Italia 2023 

🔎 Hvilken bookmaker har de bedste Giro d’Italia-odds?
Vi anbefaler Danske Spil, hvis du er på jagt efter gode odds for især de danske ryttere. Er du mere til live odds på Giro d’Italia, så er Bet365 altid med helt fremme i feltet. 

🔎Hvor kan man se odds på Giro d’Italia 2023? 
Alle de store bookmakere på markedet har Giro d’Italia-odds. Odds på Giro d’Italia-vinderen kommer allerede flere måneder før starten, mens de øvrige kommer i løbet af ugerne frem mod starten. 

 🔎Hvem vandt Giro d’Italia sidste år? 
Sidste års lettere overraskende vinder af Giro d’Italia blev australske Jai Hindley. BORA – hansgrohe-rytteren fik krammet på INEOS’ Richard Carapaz på løbets store bjergetape og sikrede sig la maglia rosa. Hindley kører Touren i år, så han kommer ikke til at forsvare sin titel. BORA – hansgrohe kører i stedet for Aleksandr Vlasov. Bedste rytter fra sidste års klassement, som ventes at stille til start, er tjekkiske Jan Hirt. Han bliver dog hjælperytter for Remco Evenepoel. 

🔎Hvem har vundet de seneste udgaver af Giroen? 
De sidste ti års Giro d’Italia-vindere er som følger: 
2013: Vincenzo Nibali 
2014: Nairo Quintana 
2015: Alberto Contador 
2016: Vincenzo Nibali 
2017: Tom Dumoulin 
2018: Chris Froome 
2019: Richard Carapaz 
2020: Tao Geoghegan Hart 
2021: Egan Bernal 
2022: Jai Hindley 

 🔎Hvem er favoritterne til at vinde Giro d’Italia 2023? 
Der er tre store favoritter; Geraint Thomas, Tao Geoghegan Hart og Primož Roglič. Derefter har vi ryttere som Damiano Caruso, João Almeida og Aleksandr Vlasov, der skal forsøge at skabe en mindre overraskelse ved at vinde løbet. Det er altså de navne, som man først og fremmest skal kigge efter, når det gælder Giro d’Italia-odds 

Kommentarer

Feedback