18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Premier League odds 2023/24

Opdateret
FønixEkspert Fønix
PL-skribent
https://twitter.com/FonixDK
Vis mere
Vis mindre

BetXperts Premier League-ekspert giver dig et overblik over Premier League odds, med en gennemgang af nøglespillerne, præstationer og en vurdering af Premier League sæsongen 23/24. Premier League 2023/24 startede fredag den 11. august, hvor nyoprykkede Burnley tog imod de regerende mestre Manchester City. På denne side finder du de bedste Premier League-odds helt frem til sæsonafslutningen søndag den 19. maj 2024.

Odds på Premier League 23/24 hos ComeOn

Odds på Premier League 2023/24

Først får du lige en oversigt over markedets bedste odds på vinderen af Premier League-sæsonen 2023/2024.

Vinderodds på Premier League

Bookmakernes odds taler sit tydelige sprog: Manchester City er store favoritter til at genvinde trofæet. 

Odds på topplaceringer i Premier League

Odds på nedrykning Premier League 23/2024

Odds på sidstepladsen i Premier League

Optakten indeholder mit bud på en slutstilling, der selvfølgelig skal tages med et gran salt. Holdene er grupperet i de seks kategorier jeg benyttede sidste år, og det er indenfor de grupper at holdende gerne skulle ende til sidst ifølge min krystalkugle.

Subtophold – ikke så stabile som topholdene. Kæmper typisk om CL-pladserne

Ingenmandsland – aldrig i fare for nedrykning men ikke reelt i spil til Europa

Sikker, meeen – reelt sikre på overlevelse, men bliver glade når de runder de 40 point

In the mix – vil mere eller mindre være i spil til nedrykning i hele sæsonen

Bundhold – ak og ve

Optakten er garanteret forældet når du læser den med nye transfers og kendte fravær, men jeg vil give updates på væsentlige nyheder i tråden til allersidst. Lige med hensyn til fravær nævner jeg kun dem, hvor jeg tror de kan være ude til premieren.

Jeg håber, at hvis du er uenig noget af det jeg skriver, at du så gider at kommentere på det. Så kan vi få en god snak om det og måske i fællesskab blive klogere.

Se alle odds på fodbold i Betxpert Matchcenter.

Foto: KEVORK DJANSEZIAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

Vinder Topplaceringer Premier League Topscorer
Sidsteplads Nedrykning Assists

Tophold i Premier League

Nr. 1: Arsenal (2) - Sulten gør forskellen

Transfers:

Ind: Declan Rice, Jurrien Timber og Kai Havertz

Ud: Granit Xhaka, Pablo Mari, Ainsley Maitland-Niles, Matt Turner

Troværdige rygter: Pt. ingen. Og med alle de penge brugt forventer jeg ikke at der sker mere.

Fravær: Olexander Zinchenko, Reiss Nelson

Hold øje med: Florian Balogun (22 år, angriber). Udlejet til Reims sidste sæson (ja holdet med ”FM Manager-træneren”), hvor han scorede 21 mål og blev nr 5 på topscorer-listen  - de fire over ham kom fra klubber i Top 7. Reims endte som nr 11. Eddie Nketiah har ikke for alvor grebet de chancer han fået og han brænder for meget. Hvis han havde scoret i 3-3 kampen mod Southampton havde han måske overbevist Mikel Arteta. Balogun kan dog ende med at blive solgt. Alternative spillere kan være Fabio Viera, der har fået tid til at vænne sig til England, eller et ”comeback” til Emile Smith Rowe, der var så skadesplaget i sidste sæson.

Forventning: Arsenal har med tre store transfers for alvor indledt jagten på City. Rice er måske en af ligaens mest stabile centrale midtbanespillere. Og det kan vitterligt blive guld værd for det stadig unge Arsenal-hold. Timber giver nogle spændende muligheder i forsvaret. Pep Guardiola’s brug af CB’s i bagkæden er rask væk blevet kopieret af andre managers. Men Arteta kan lave en ny version. Med Timber i det centrale forsvar kan både han, Ben White og Zinchenko gå frem (Gabriel forventer jeg trækker nitten). Det vil give en ekstrem fleksibilitet i opspillet. Havertz er den af de tre som der mest tvivl om, men giver Arsenal en alternativ måde at spille op på i kraft af hans gode hovedspil.

Arsenal skal spiller Champions League, men her forestiller jeg mig ikke nogen glorværdig kampagne på grund af manglende erfaring. Et forholdsvis tidligt exit kan give ro i slutfasen. Et stort argument imod Arsenal er kvaliteten i begge ender. Ramsdale er bare ikke helt på niveau med konkurrenternes målvogtere. I front fik Jesus aldrig bombet så meget som preseason gav håb om. Kan han vitterligt scorer nok mål, som det kræver for at Arsenal kan hive et mesterskab hjem? Men mir primære salgsargument for Arsenal er sulten. City er det bedre hold, men jeg tvivler på hvor sultne de er. Og det kan Arsenal udnytte.


Premier League odds og spiltips i 2024

Arsenal vinder Premier League: Odds 6,00 hos Bet365

Arsenal var tæt på sidste sæson. Og med de gode forstærkninger sammen med City’s mæthedsfornemmelse, tror jeg at duellen blive tættere i år. Og derfor dufter det stærkt af værdi på The Gunners som mestre.

Nr. 2: Manchester City (1) – Hvad så nu?

Transfers:

Ind: Mateo Kovacic, Josko Gvardiol, Joao Cancelo (endt lejemål)

Ud: Ilkay Gundogan, Shea Charles, James Telford, Riyad Mahrez

Troværdige rygter: Kyle Walker, Joao Cancelo (medmindre han tages i nåde) og Aymeric Laporte ud. Og hvad med Bernado Silva? City vil nok kigge efter en ny kantspiller med fart. Det har i al fald været tydeligt i nogle kampe, at der manglede fart på kanterne.

Fravær: Kevin De Bruyne trækkes med det lysken, der pressede ham ud af CL-finalen.

Hold øje med: Pep laver lange overgange for unge spillere, så jeg forventer ikke at der dukker en kanin op af hatten. Og dog. Rico Lewis var overraskende, men efter nogle kampe ovenpå VM blev han også mere perifer. Hvis der kommer afgang i forsvaret kan det give mere spilletid. Ellers så er der store forventninger til hvad Pep kan gøre ved Kovacics karriere. En sidste spiller at holde øje med er Julian Alvarez, men det fører over i næste punkt.

Forventning: Før jeg når til Alvarez, så er mit helt store spørgsmålstegn ved City som sagt hvor sultne de er? Med the Treple sidste sæson fik Pep og de lyseblå endelig CL-trofæet, og har dermed gennemført fodboldspillet. Læg dertil salget af Gundogan og muligvis et par andre bærende kræfter. Der hvor jeg kan se at sulten bliver størst er efter endnu et CL-trofæ og måske sågar VM for klubfodbold. Men selv med dalene sult skal Pep nok ryste op med en ny variation i Citys spil.

Og her kommer Alvarez ind i billedet. Mit bud er, at Alvarez er for god til at holde på bænken, og vil supplere Haaland i det presspil, som nordmanden ikke er champ i. Altså noget der minder om en 4-4-2 opstilling (defensivt). Men der skal ikke være nogen tvivl: City er modbydelige og er med rette klare favoritter.

Foto: SUSANA VERA / POOL / AFP

Nr. 3: Liverpool (5) – Klopps nye heavy metal-plade

Transfers:

Ind: Alexis Mac Allister, Dominik Szoboszlai

Ud: Roberto Firmino, Fabinho, Jordan Henderson, Naby Keita, James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Calvin Ramsay (udleje), Fabio Carvalho (udleje), Sepp van den Berg (udleje), Rhys Williams (udleje)

Troværdige rygter: Thiago ud. Jürgen Klopp har lovet yderligere forstærkninger. En højreback eller 6’er må stå øverst på ønskelisten – og på den liste står Romeo Lavia.

Fravær: Szoboszlai

Hold øje med: Trent-Alexander Arnold ser ud til at fylde 6’er-positionen på Klopps nye midtbane. Et alternativ er 18-årige Stefan Bajetic, der fik spilletid i foråret. Men hans alder i betragtning giver det pt. mere mening at flytte Trent frem, hvilket efterlader en tom plads på højre back. Her er Ramsay lånt ud og Joe Gomez har flere gange vist at niveauet ikke helt er der. Så i de to træningskampe hidtil har 20-årige Conor Bradley haft pladsen og med succes. Bradley var i sidste sæson udlejet til Bolton i League One, hvor han praktisk spillede alle kampe, scorede 7 mål, vandt Vans Trophy (eller hvad pokker den turnering nu hedder) og var med oprykningskampen, der dog endte med nederlag i semifinalen. Bradley lavede et hattrick af kåringer i Bolton – spillernes spiller, fansenes spiller og bedste unge spiller.

Forventning: Det svagest led sidste år var midtbanen, så den har fået stor fokus i dette transfer-vindue. Der mangler stadig en brik eller to, men det lover godt. Og offensivt er Diogo Jota og Luiz Diaz fit for fight, hvilket giver et ekstremt spændende angreb! Defensivt er jeg bekymret for om Virgil van Dijk er over the hill og om Konate overhovedet kommer op på den. Ergo ligner det, at Liverpools kampe kan blive rigtig sjove, hvilket 4-2 og 4-4 i de to træningskampe også indikerer. Mac Allister og Szoboszlai på midten har jeg store forventninger til. Får Klopp løst 6’eren/højreback-situationen har Liverpool pludselig et rigtig stærkt hold – der ikke skal forulempes af CL-bold i den kommende sæson. Noget Salah var pinlig over, så måske han er klar på en hævn-sæson.

Subtophold

Nr. 4: Manchester United (3) – work in progress

Transfers:

Ind: Mason Mount, Rasmus Højlund, Andre Onana, Dean Henderson (endt lejemål), Jonny Evans

Ud: David De Gea, Zidane Iqbal, Alex Telles, Phil Jones, Axel Tuanzebe, Antony Elanga

Troværdige rygter: Harry Maguires dage virker til at være talte – har mistet anførerbindet til Bruno Fernandes. Og så har West Ham snøren ude efter McTominay.

Fravær: Henderson, Anthony Martial (selvfølgelig), Tyrell Malacia og Amad Diallo

Hold øje med: United har flere spændende unge spillere som Alejandro Garnacho og Facundo Pellistri. Men jeg forventer ikke store roller til dem. Til gengæld har Antony nu haft tid til at vænne sig Premier League, så hvis den dribleglade brasilianer vitterligt har det niveau han har vist i Æresdivisionen, så er det nu vi skal se det. 

Forventning: Erik ten Hag bygger fornuftigt videre på et kommende storhold. Men det tager tid og der mangler for mange brikker til at United kan forbedre 3. pladsen. Og så hjælper det ikke at det mulige salg af klubben ser ud til at udskyde processen. Den flotte 3. plads var nok mere et udslag af, at flere andre ”storhold” bøvlede med deres sager.

Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / NTB / AFP

Onana får flest clean sheets: Odds 7,00 hos Bet365

David De Gea vandt ”De Gyldne Handsker”, som gives til målmanden med flest clean sheets. Onana giver odds 7 hos Bet365. Et clean sheet er ikke kun målmandens skyld, men en konsekvens af holdets struktur. Og den defensive struktur har ten Hag altså fået styr på.

Nr. 5: Aston Villa (7) – Better than "Best of the rest"

Transfers:

Ind: Youri Tielemans, Pau Torres, Moussa Diaby, Wesley (endt lejemål)

Ud: Ashley Young, Marvelous Nakamba, Wesley Morgan Sanson (var lejet ud sidste sæson)

Troværdige rygter: Pt. ingen. De går stille med døren og så vupti, er der et godt køb. Det er også positivt for Villa-fans at der ikke er det store bud efter Watkins. På minussiden vil et salg af løntunge Coutinho ikke gøre noget, og der er flere dødvægtsspillere i truppen. Unge Aaron Ramsey rygtes også til Burnley.

Fravær: Jacob Ramsey (indtil midten af september) og Alex Moreno.

Hold øje med: Cameron Archer scorede 11 mål i 20 optrædener for Middlesbrough i sidste sæson, og fik godt med spilletid for U21-holdet, der vandt EM. Der skal være en udskiftningsspiller til Watkins, og Archer virker oplagt. 

Forventning: Det gode købmandskab fortsætter i Aston Villa (ved ikke hvor meget Monchi har været inde over eller om det er Johan Langes forarbejde). Tielemans blev hentet gratis og før derouten med Leicester var han et varmt navn i bl.a. Arsenal. Torres er et scoop, der godt kunne have endt i bedre klubber uden at folk havde kritiseret det. Diaby var rygtet vidt omkring, og kommer til at give god fart på kanten – håbet er bare at det går bedre end sidst Villa handlede i Leverkusen (Leon Bailey). Unai Emery fik i den grad oprejsning fra hans exit fra Arsenal, da han gjorde Villa til et af forårets bedste hold. Aston Villa ser ud til at være i gang med noget rigtig godt; både på banen og udenfor banen. 7. pladsen kan sagtens blive forbedret.

Aston Villa slutter i top 6 til odds 4,00 hos Bet365

Som skrevet er jeg svært begejstret for hvad de brygger i Birmingham. Odds 4 hos Bet365 for at de ender i Top 6 lokker i den grad. 

Nr. 6: Chelsea (12) – The Purge

Transfers:

Ind: Christpher Nkunku, Robert. Sanchez, Axel Diasi, Lesley Ugochukwu, Nicolas Jackson, Ian Maatsen (endt lejemål), Angelo Gabriel, Diego Moreria

Ud: N’Golo Kante, Tiemoue Bakayoko, Kalidou Koulibaly, Mateo Kovacic, Edouard Mendy, Ruben Loftus-Cheek, Mason Mount, Cesar Azpilicueta, David Fofana (udleje), Christian Pulisic, Ethan Ampadu, Pierre-Emerick Aubameyang, Joao Felix (endt lejemål), Angelo Gabriel (udleje), Omari Hutchinson (udleje)

Troværdige rygter: Flere spillere rygtes videre, såsom Hakim Ziyech (hvis nogen vil se bort fra han skade), Conor Gallagher (jagtes af West Ham), Callum Hodson-Odoi og selvfølgelig Romelu Lukaku. På ind-siden er Chelsea varme på Moises Caicedo.

Fravær: Wesley Fofana (korsbåndskadet), Christpher Nkunku, Benoit Badiashile, Armando Broja  

Hold øje med: Med de mange salg giver det endelig plads til nogle af Chelseas talenter. Med endnu en alvorlig skade til Fofana og Badiashile ude endnu giver det plads til Levi Colwill, som gjorde det fornuftigt på leje i Brighton. Ian Maatsen, der også var udlejet i sidste sæson, har fået spilletid på den centrale midt selvom han vel egentlig er venstre back. Carney Chukuwuemeka fik spilletid i foråret og får måske mere. Og så er der Mykhalo Mudryk, der blev tæt på latterliggjort i foråret. Men nu har han haft et halvt år til at falde til og presset er væk, hvilket kan frigøre ham. Der er mange unge spændende spillere i Chelsea!

Forventning: Mauricio Pochettino befinder sig midt i et kæmpe oprydningsarbejde, som ledelsen er i fuld gang med. Når røgen letter tror jeg, at Poch står tilbage med et slagkraftigt hold. Og husk at Poch elsker at arbejde med unge spillere, og dem er der mange af i Chelsea.

Foto: BULENT KILIC / AFP

Nr. 7: Newcastle (4) – Det siver fra olietønden

Transfers:

Ind: Sandro Tonali, Harvey Barnes, Yankuba Minteh, Tino Livramento

Ud: Chris Wood, Matty Longstaff, Ciaran Calrk, Karl Darlow, Allan Saint-Maximin

Troværdige rygter: Pt. ingen

Fravær: Ingen i spil til start-elleveren (Nick Pope og Joe Willock bliver klar).

Hold øje med: Elliot Anderson. Jeg nævnte ham også for et år siden. Gennembruddet udeblev, men han fik mere og mere spilletid henimod slutningen af sæsonen. Og med CL-kampe i midtugen, kan det kaste endnu mere spilletid af sig. Især når nu det ikke vælter ind med nye spillere. Ellers må det være Anthony Gordon, der ikke havde et imponerende forår, der skal vise hvorfor han var så ombejlet i Everton. Det kan dog vise at han er bedst til at være en stor fisk i en lille dam a la Wilfred Zaha.  

Forventning: I skrivende stund er jeg ikke imponeret over Newcastles transfervindue. Tonali ser ud til at være en spændende spiller, men en del italienere har floppet i PL. Og Tonali var nærmest ulykkelig over at skulle forlade Milan, som han er kæmpe fan af. Hans bedste sæson var den forrige, og var ret skadet i sidste. Og så er der også det med at han er 8’er. Ligesom Bruno Guimaraes og Joelinton… Eddie Howe har sikkert en løsning til det, men umiddelbart mangler der en 6’er.

Generelt mener jeg, at truppen mangler bredde til også at dyste i CL. Der kan selvfølgelig komme flere indkøb snart, men ikke ideelt at få dem ind så sent.

Nr. 8: Brighton (6) – Hundetræneren De Zerbi

Transfers:

Ind: Mahmoud Dahoud, Joao Pedro, James Milner, Bart Verbruggen, Igor Julio, Jacob Slater

Ud: Alexis Mac Allister, Jeremy Sarmiento (udlejes), Antef Tsoungui, Reda Khadra, Deniz Undav, Robert Sanchez, Michal Karbownik

Troværdige rygter: Moises Caicedo var ikke med i truppen mod Chelsea, der er på jagt efter ham.

Fravær: Jakub Moder, Tariq Lamptey – begge er på vej tilbage fra alvorlige skader, så det kan godt trække lidt ud

Hold øje med: Brighton har flere spændende unge spillere, som alle fik spilletid i foråret. Til dem er nu tilføjet Joao Pedro fra Watford. Den 21-årige brasilianer fik også spilletid for Watford i forrige sæson og allerede der viste han gode takter med sit meget direkte spil og flittige skudfod. Jeg er meget spændt på hvad Robeto De Zerbi kan få ud af ham. Et andet spændende køb er 20-årige Verbruggen, som var fast keeper i Anderlecht – og han skulle være god med fødderne, som De Zerbi efterspørger.

Forventning: Jeg regner med Caicedo er væk og uden en 1-til-1 erstatning, som Caicedo var til Yves Bissouma, tror jeg at De Zerbi får svært ved at gentage succesen fra sidste sæson. Udover Caicedo er flere andre spillere interessante for de store klubber – nu eller til vinter. Dahoud kan dog være en løsning, men hvis han var så god i Dortmund, ville han så være endt i Brighton? Milner er også et stykke fra fordums tid. Så udover unge spillere, skal De Zerbi nu også lærer ældre spillere nye tricks. Jeg er ret sikker på at Brighton er med i subtop-feltet, og hvis Chelsea hakker for meget eller Emrys magiske touch svinder ind, kan De Zerbi og Brighton jo godt forbedre sidste sæsons flotte 6. plads. Generelt vil jeg lige sige at subtopfeltet er jævnt svært at spå om (alt det er andet er jo selvfølgelig pisse nemt…)

Ingenmandsland

Nr. 9: Tottenham (8) – It's a long way to the top

Transfers:

Ind: Dejan Kulusevski (efter lejemål), James Maddison, Manor Solomon, Guglielmo Vicario, Iyenoma Udogie, Pedro Porro (efter lejemål), Joe Rodon (endt lejemål), Sergio Reguilon (endt lejemål), Djed Spence (endt lejemål), Giovani Lo Celso (endt lejemål), Bryan Gil (endt lejemål), Tanguy Ndombele (endt lejemål), Micky van de Ven, Alejo Veliz

Ud: Lucas Moura, Harry Winks

Troværdige rygter: Pierre Emil-Højbjerg rygtes meget kraftigt på vej til Atletico Madrid. Det tab overgås ”vist kun” af Harry Kane til Bayern München. Ryger de to ser det for alvor svært ud for den nye træner Ange Postecoglou.

Fravær: Rodrigo Bentacour (september), Ryan Sessegnon

Hold øje med:  Fisk – en hær af spillere er kommet tilbage fra lejemål, som alle faldt i unåde hos tidligere trænere. Men nu er der en ny mand på posten, og det er måske ham man mest af alt skal holde øje med. I en relativ høj alder har Postecoglu endelig fået chancen i en stor klub. Og han er en fed type. Offensiv og ekstrem kompromisløs – bolden SKAL spilles ud bagfra og holdes på græstæppet. Og det kan betyde at en spiller som Lo Celso og eller Gil kan få chancen igen. Sågar Ndombele da midtbanen er ved at blive affolket. Og med fire i bagkæden (endnu et ufravigeligt princip fra Postecoglu) kan offensive unge backs som Spence og nyindkøbte Udogie (okay han blev købt sidste sommer) også få godt med spilletid.

Forventning: Poch står midt i en kæmpe hovedrengøring, der virker som en tung opgave. Men det er intet i forhold til det svineri Jose Mourinho og Antonio Conte har efterladt sig. Vel at mærke to trænere, der har brugt tre-back-kæder, som nu skal være en fire-back-kæde. De centrale forsvarsspillere er retro i og med at de har styrkerne i de defensive aktioner. De skal nu være spillende.

Hvis Højbjerg og Kane rejser og med Bentacour skadet indtil et stykke ind i efteråret, bliver det op ad bakke for Postecoglu. De første måneder minimum bliver med svingende resultater. Alt det til trods tror jeg det bliver godt, hvis Postecoglu får tid til projektet. Uanset hvad bliver det i al fald sjovere, og det er måske det Spurs fans har sukket efter allermest.

Foto: GABRIEL BOUYS / AFP

Nr. 10: Brentford (9) – Ivan(w)ho

Transfers:

Ind: Nathan Collins, Kevin Schade (efter lejemål), Mark Flekken 

Ud: Pontus Jansson, Mads Bidstrup, Saman Ghoddos, Tariqe Fosu

Troværdige rygter: David Raya ser ud til være klar til salg. Man troede længe at United var endestationen men der kom Onana. Nu ligner Arsenal destinationen.

Fravær: Ivan Toney – tilbage 16. januar.

Hold øje med: Granvoksne Collins, som er hentet for relativt store penge i Wolves, ligner et perfekt match til dødboldsspecialisterne fra Østlondon. 

Forventning: Brentford er kendt som Money Ball-holdet. Og nu står de overfor den klassiske udfordring, at de er uden en stjernespiller, som de ikke kan erstatte. Så i stedet må de genskabe ham. Kevin Lewis-Potter og Mikkel Damsgaard skal steppe op nu hvor Toney er i karantæne. Begge kan bruges på 9’eren (Damsgaard som falsk). Ellers er det større ansvar til Mbeumo, som havde en god afslutning på sæsonen. Schade, der blev hentet i vinters kan måske også spille en rolle.

Brentford er bundsolide og skal nok klare sig sikkert igennem, selv uden Toney det første halvår. Spørgsmålet er hvad næste målsætning er for Brentford? De vil helt sikkert gerne i Europa og her er den ”letteste” vej nok via en af pokalturneringerne, så jeg forventer at de går all in på begge to. Og så kan de hygge sig med det fremover ligesom West Ham.

Nr. 11: West Ham (14) – På togt i Europa

Transfers:

Ind: -

Ud: Declan Rice, Arthur Masuaku, Manuel Lanzini, Nikola Vlasic, Gianluca Scamacca

Troværdige rygter: James Ward-Prowse og/eller Gallagher og/eller McTominay er udset som erstatning for Rice. Manchester City meldes interesserede i Paqueta. Harry Maguire og Edson Álvarez meldes i skrivende stund begge tæt på the Hammers.

Fravær: Ingen

Hold øje med: Divin Mubamba er en 18-årig angriber fra akademiet. I træningskampen mod Spurs startede og scorede han i 3-2 sejren. Mere interessant var det at David Moyes benyttede en 4-4-2 opstilling, hvilket betyder at der kortere til spilletid for Mubamba med gamle folk som Danny Ings og Michail Antonio, og en Gianluca Scamacca der ikke for alvor har slået igennem (det kan komme nu i anden sæson).

Forventning: West Ham har de to sidste sæsoner gået hårdt ind på de europæiske turneringer. Hvilket også kun giver mening, når man ikke har midlerne til at kæmpe med om de rigtig sjove pladser i PL. Med sejren i Conference League har de en plads i gruppespillet i Europa League. Så all in på Europa igen og forsøge at holde sig nogenlunde fri fra ballade i PL. Og det tror jeg de gør lidt mere elegant denne sæson.

Foto: JUSTIN TALLIS / AFP

Nr. 12: Nottingham Forest (16) – klarede sig ud af skoven

Transfers:

Ind: Chris Wood (efter lejemål), Ola Aina, Eric Hovarth (endt lejemål), Antony Elanga, Matt Turner

Ud: Jesse Lingard, Andre Ayew, Jack Colback, Renan Lodi (endt lejemål), Keylor Navas (endt lejemål), Dean Henderson (endt lejemål), Braian Ojeda, Sam Surridge,

Troværdige rygter: Pt. ingen

Fravær: Giulian Biancone – der dog er i træning (en back, der blev købt sidste år, men hurtigt blev skadet, ligesom flere andre). 

Hold øje med: Ethan Horvarth, 28-årig målmand og lige pt. 1. målmand, da Navas og Henderson er returneret til deres klubber. Horvath var selv på lejeophold, hvor han hjalp Luton til oprykning. Så meget belejligt at svække en konkurrent ved at beholde ham. Det er selvfølgelig meget muligt, at der bliver hentet en ny keeper. Ellers vil jeg holde øje med Moussa Niakhate og Omar Richards i forsvaret, der begge fik sidste sæson ødelagt af skader.

Forventning: Steve Cooper fik med tiden skabt orden i kaos. Det blev aldrig kønt men effektivt. Nu har han en ret solid sammenspillet trup, som han kan bygge videre på. Tror ikke Nottingham kommer i fare på noget tidspunkt.

Sikker, meeen…

Nr. 13: Wolves (13) – med Portvins-tømmermænd

Transfers:

Ind: Fabio Silva (endt lejemål), Goncalo Guedes (endt lejemål), Matheus Cunha (efter lejemål), Matt Doherty, Leo Lopes

Ud: Ruben Neves, Nathan Collins, Joao Moutinho, Diego Costa, Dion Sanderson, Conor Coady, Ki-Jana Hoever (udlejet), Chiquinho (udlejet), Adama Traore, Ryan Giles, Matia Sarkic, Jeong Sang-bin og Raul Jimenez

Troværdige rygter: Pt. ingen

Fravær: Ingen

Hold øje med: Sasa Kalajdzic, som blev hentet ind til sidst sæson men blev skadet kort efter, kan blive løsningen på Wolves 9’er problem. Hvis han kan komme op i omdrejninger igen.

Forventning: Med afgangen af Neves og Moutinho er kernen af Wolves midtbane forsvundet. Og med salget af unge Collins, som de hentede i Burnley før sidste sæson, er midterforsvaret også tyndt besat. Mål er et kontinuerligt problem for Wolves og selvom Kalajdzic nu er tilbage, er det ikke sikkert at problemet hermed er fixet. Der er mange vævre portugisere tilbage i truppen, men stabiliteten er begrænset. Jeg forventer de overlever men ikke uproblematisk.

Nr. 14: Crystal Palace (10) – når Roy Hodgson er fremtidens mand

Transfers:

Ind: Jefferson Lerma, Chris Francis, Matheus Franca

Ud: Wilfred Zaha, James McArthur, Luka Milivojevic, Jack Butland

Troværdige rygter: Ikke det vilde efter salget af Zaha. Der er lidt flyvske rygter omkring Joachim Andersen.

Fravær: Michael Olise

Hold øje med: Naouirou Ahamada (21 år) blev hentet i Stuttgart i vinters og fik lidt indhop i foråret. Spiller central midt, har fået godt med spilletid i træningskampene og scoret. Men det er nok i frontlinjen hvor der mest plads med Zahas afgang, Olises skade og Ayews alder. Her kan Jesurun Rak-Sakyi måske endelig bryde igennem. Han er en frisk dribler på kanten.

Forventning: Patrick Viera blev fyret lige da Palace var ved at komme igennem det hårde program efter VM. Ind kom Hodgson og ”reddede” Palace. En kæmpe fejl i min optik, og nu er Hodgson der endnu et år. Den noble herre skal selvfølgelig have respekt, men der er ikke de vilde fremtidsudsigter i ham. Og så til en klub der ellers har satses ungt hidtil. Hvilket gør det endnu mere bekymrende for hvordan klubben drives nu, for hvordan passer Lermas indtog ind i de tanker. Lerma er ok, men har intet potentiale til at blive bedre end det han allerede har vist. Generelt mangler truppen i den grad dybde (her giver Lerma måske mening), men kan de klare sig igennem uden for mange skader overlever de nok endnu engang. Og så bliver Hodgson der nok endnu et år…

Crystal Palace rykker ned til odds 9,00 hos NordicBet

Jeg er bestemt ikke fan af udviklingen i Crystal Palace, som jeg ellers har haft et blødt hjerte for. Jeg tænker at jeg overreagerer, men den nederste halvdel af PL er meget tæt. Palace har et par interessante spillere for omverdenen – foruden Andersen er Eze jo ekstrem hot. Og Palace kan have svært ved at sige nej. Så der skal ikke gå meget skævt før det går helt galt. Odds 9 for nedrykningen hos NordicBet lugter af værdi. Det der tager imod er, at jeg reelt kun se 1 nedrykningsplads at kæmpe om, og der er som sagt mange om buddet.

In the mix

Nr. 15: Burnley (1 i the Championship) – Vincent Kompany, we salute you!

Transfers:

Ind: Zeki Amdouni, Nathan Redmond, Jordan Beyer (efter lejemål), James Trafford, Dara O’Shea, Michael Obafemi (efter lejemål), Wout Weghorst (tilbage fra lån), Luca Koleosho, Jacob Bruun Larsen (leje)

Ud: Ashley Barnes, Wout Weghorst, Ian Maatsen (endt lejemål), Bailey Peacock-Farrell (udlejes), Nathan Tella (endt lejemål)

Troværdige rygter: Burnley sættes i forbindelse med Aston Villas Aaron Ramsey.

Fravær: Obafemi

Hold øje med: Trafford, det 19-årige målmandstalent fra City hvorfra han var udlejet til Bolten i sidste sæson. Trafford holdte også imponerende 6 clean sheets i U21 EM-triumfen. Han skal lige slå Arijanet Murcic af, som blev købt sidste sommer. Som målmand for en oprykker vil der være fokus på målmanden. Som må vi håbe at gør det bedre end det sidste City-talent der fik chancen – Bazunu i Southampton. 

Forventning: Den forandring Kompany har gennemført er uhørt. Han har transformeret et af de mest ”britiske” hold til et possession-hold – med succes – på én sæson. Det er vildt imponerende intet mindre. Nu kommer den store test selvfølgelig. Heldigvis er de to andre oprykkere tæt på håbløse og en række andre hold i PL halter gevaldigt. Selvom navnene ikke er imponerende i Burnley, så er truppen nogenlunde intakt og vigtigst af alt så har de fuld tillid til Kompany og hans projekt. Jeg regner dog med at Burnley kommer til at kæmpe for overlevelse til det sidste, især fordi jeg lige nu ikke kan se hvem der skal score målene efter Tellas afgang. Men i sidste ende tror jeg, at Kompany hiver overlevelsen hjem.

Nr. 16: Bournemouth (15) – Andoni Iraola, we salute you too!

Transfers:

Ind: Hamed Traore (efter lejemål), Justin Kluivert, Milos Kerkez, Romain Favre, Andrei Radu

Ud: Jefferson Lerma, Jack Stacey, Junior Stanislas, Ben Pearson, Siriki Dembele, Chris Francis, Mark Travers (udlejet), Romain Favre (udlejet)

Troværdige rygter: Pt. ingen

Fravær: Ingen

Hold øje med: Traore, købt i vinters, fik foråret spoleret af en fodskade. Men viste ellers gode takter. Uheldigvis (med danske øjne) i nogenlunde samme position som Phillip Billing. Men måske Iraola kan finde en løsning på det. Ellers er ungarske Kerkez en spændende ung dynamisk venstreback hentet i AZ, som lidt overraskende er endt i Bournemouth. 

Forventning: At Bournemouth endte med at overleve – ikke mindst efter 0-9 kampen mod Liverpool – var noget nær naturstridigt. Derfor var vi nok også nogle, som blev overrasket over at Gary O’Neil blev fyret efter sæsonen. Men flere af os sagde også ”ahaaaa” da erstatningen kort efter blev præsenteret. De amerikanske ejere er bevidste om at stilstand er lig med tilbagegang i sportens verden, og da de fik chancen for en spændende offensiv træner som Iraola slog de til. 40-åroge Iraola har gjort det godt i Rayo Vallecano, som han førte til en 11. plads med stærkt begrænsede midler. At holde Bournemouth oppe igen vil være lige så imponerende. Og holdet er klart styrket indtil videre i transfervinduet.

Nr. 17: Fulham (10) – med kæreste sorger

Transfers

Ind: Willian (forlænget ophold), Raul Jimenez, Calvin Bassey

Ud: Manor Solomon (endt lejemål), Joe Bryan, Neeskens Kebano, Ola Aina (endt lejemål)

Troværdige rygter: Aleksander Mitrovic er på vej væk, og Jimenez er hentet som erstatning. Det siger alt, ikk? Derudover har bundsolide Joao Palhinha været rygtet væk, men en skulder ud af led har måske forpurret det. Willian rygtes trods den nyligt underskrevede kontrakt til Saudi Arabien.

Fravær: Andreas Pereira, Palhinha 

Hold øje med: Jeg har ikke nogen overraskelser her. Men hvis Mitrovic er væk så kan det her reelt blive Carlos Vinicius chance for hans endelige gennembrug i PL. Harry Wilson kom tilbage fra en lang skade henimod slutningen af sidste sæson, så er nok sulten. Bliver Palhinha solgt får vi nok endnu mere at se til Sasa Lukic (26 år) på den defensive midt. Serberen blev hentet i vinters fra Torino og fik lidt sporadisk spilletid henover foråret. 

Forventning: Transfer-wise er Fulham kun blevet svagere. Og det kan blive helt grelt hvis Palhinha bliver solgt og når Mitrovic ret sikkert ryger (han boycutter klubben i øjeblikket fordi han vil til ørkenen). Mitrovic kan de ganske enkelt ikke erstatte. Den ugunstige transfer-situation har måske haft indvirkning på det faktum, at Marco Silva ikke forhippet på at få lavet en nu kontrakt. Med andre ord krakelerer fundamentet i Fulham, og det kan fører til en hård kamp mod nedrykningsstregen. 

Nr. 18: Everton (17) – der var engang...

Transfers:

Ind: Arnaut Danjuma (lån), Ashley Young

Ud: Yerry Mina, Conor Coady (endt lejemål), Tom Davies, Andros Townsend, Niels Nkounkou, Asmit Begovic, Ellis Simms (udlejet)

Troværdige rygter: Pt. ingen

Fravær: Ingen

Hold øje med: Danjuma, som ikke blev en succes i Spurs i foråret, men inden da har gjort det rigtig godt for Villarreal. På et blodfattigt Everton-hold har han alle muligheder for shine. Og så er der Dele Alli. Sean Dyche havde før interviewet udtrykt at han ingen intention havde om at bruge Dele. Men mon ikke at Dyches tanker er blevet ændret lidt nu. Alle i fodboldverdenen håber nu på at se Dele tilbage.

Forventning: De sidste to sæsoner har Everton flirtet med nedrykningsstregen. Dyche burde passe godt til Everton, hvis han kan få dem tilbage til fordums styrke, hvor Goodison var et bøvlet sted at komme. Men jeg ser bare ikke at truppen for alvor er blevet bearbejdet ordentlig, og flere af de bærende spillere nærme sig sidste holdbarhedsdato. 34-årige Seamus Coleman er stadig anfører og James Tarkowski, Michael Keane og Abdoulaye Doucoure er alle 30, Idrissa Gueye er 33 og ny mand Young er 38. Spørgsmålet er også om den defensive tilgang til fodbold som Dyche og de næste to hold praktiserer stadig er gangbare i Premier League anno 2023/24? Jeg tror det ikke – nu hvor den populære 3-2-5 opstilling i den offensive fase giver god dækning for omstillinger. 
 

Nr. 19: Sheffield United (2 i The Championship) – I var da meget sjove i 20/21

Transfers:

Ind: Anis Slimane, Yasser Laouci, Benie Traore, Auston Trusty

Ud: Jack O’Connell, Belly Sharp, Enda Stevens, Iliman Ndiaye

Troværdige rygter: Pt. ingen

Fravær: Ingen

Hold øje med: Iliman Ndiaye lavede 11 assists (delt ”topscorer” i ligaen) og 14 mål. Det offensive omdrejningspunkt for Sheffield. Spændende om det kan videreføres i PL. Egentlig tror jeg det ikke, men det er mere fordi, at han skal gøre det for Sheffield.

Forventning: Tilbage i 20/21 blev Sheffield årets darlings. Der var overlappende CB’s (bl.a. O’Connell som nu er frigivet), og Dean Henderson brillierede i målet. Så kom skaderne og den svære sæson to, hvilket gav en stensikker nedrykning. Version 23/24 er uden innovative overlappende CB’s mere, men bare en forudsigelig dyb tre-back-kæde og direkte spil med masser af indlæg. Ikke en eneste modstander vil blive taget med bukserne nede.

Nr. 20: Luton (3 i The Championship) – Eventyret uden den lykkelige afslutning

Transfers:

Ind: Mads Andersen, Tahith Chong, Marvelous Nakamba, Chiedozie Ogbene, Issa Kabore, Ross Barkley, Thomas Kaminski, Ryan Giles,

Ud: Sonny Bradley, Eric Hovarth (endt lejemål), Cody Drameh (endt lejemål), Pelly Mpanzu (endt lejemål), Luke Berry (endt lejemål), Tom Lockyer (endt lejemål), Amari’I Bell (endt lejemål) 

Troværdige rygter: Pt. ingen

Fravær: Ingen

Hold øje med: Med danske øjne – Mads Andersen. På et profilforladt Luton hold, der har valgt ikke at forlænge med Bradley, anfører og fast mand i forsvaret, bliver erstatningen Andersen. Han er udset til masser af spilletid, så det bliver interessant at følge. Ellers er der holdets topscorer og top-assistent fra sidste sæson, 27-årige Carlton Morris med 20 mål og 6 assists. Blev hentet før sidste sæson. Er ”opvokset” i Norwich hvorfra han mere eller mindre konstant var lejet ud til klubber i de lavere rækker – fik aldrig en PL-kamp for kanariefuglene. 

Forventning: Luton kæmpede sig til oprykning med en ekstrem defensiv tilgang. Godt for dem. Men det holder kort sagt ikke i PL. Og slet ikke når seks mere eller mindre faste spillere (inklusiv målmanden) er forsvundet efter endt lejeophold foruden førnævnte anfører. De kan ende med at bliver en af de dårligste oprykkere hidtil.

De spiller med en tre-back-kæde, står ekstremt dybt og spiller direkte. Meget ligesom Sheffield. Bare med dårligere spillere.

Du kan finde odds bonusser her.  

Ofte stillede spørgsmål om Premier League

Hvem vinder Premier League 23/24?

Manchester City er favoritt til at vinde Premier League 2023/24.

Hvilken klub har vundet Premier League flest gange?

Manchester United har vundet det engelske mesterskap flest gange, da de er endt øverst i tabellen hele 20 gange. Liverpool er lige efter med 19 mesterskaber.

Hvornår slutter Premier League 23/24?

Den 19. maj. afvikles den sidste spillerunde i Premier League-sæsonen 23/24.

Auto-created group

Kommentarer

Feedback