18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Odds på Premier League 2022/23

Kommentarer (31)

Fønix har lavet en stor optakt med Premier League odds 2022/2023. Her ser han på, hvordan nogle af nøglespillerne præsterede i sidste sæson, og han vurderer, hvordan han tror, at holdene vil klare sig i sæsonen 2022/23, som startede fredag den 5. august.

  • 20 hold
  • 380 kampe
  • 34.200 minutters fodbold

Klodens største show startede fredag den 5. august, når Arsenal for andet år i træk besøgte en mindre lokalrival, som denne gang var Crystal Palace.

Imens noget er business as usual, er der et par praktiske ting at holde sig for øje i denne sæson på grund af VM i Qatar 2022.
1) Fem udskiftninger er tilladt.
2) Der er praktisk talt midtugekampe hver eneste uge – gruppespilskampene i de europæiske turneringer skal være gennemført inden midten af november, hvor VM-pausen begynder. Hvis ikke der er europæiske kampe, er der indlagt to midtugerunder i PL. Det bliver presset. Derfor er det også alfa og omega at få en god preseason for de store hold, da de normale træningsuger primært vil have fokus på næste kamp. Det vil jeg forholde mig til i gennemgangen.

Odds på Premier League 22/23 hos ComeOn

Kiernan Dewsbury-Hall. Jeg anede ikke, hvem han var. Men der dukker altid nye spillere op, eller andre får deres endelige gennembrud. Jeg pudser krystalkuglen og kommer med mine bud for den nye sæson. Og selvfølgelig et bud på idealopstillingen. Kom endelig med jeres bud/holdning (til alt, hvad jeg skriver)!

Transfers bliver selvfølgelig forsøgt håndteret, men jeg sætter det sidste punktum i denne smøre den 20. juli. Derfor forholder jeg mig også til de mere ”troværdige” rygter. Og ellers holder jeg selvfølgelig kommentartråden opdateret med de relevante handler.

Odds på vinderen af Premier League 2022/2023: Manchester City er favoritter

Først får du lige en oversigt over markedets bedste odds på vinderen af Premier League-sæsonen 2022/2023. Bookmakernes odds taler sit tydelige sprog: Manchester City er store favoritter til at genvinde trofæet. 

Odds på Premier League topscorer 2022/2023

Herunder finder du markedets bedste odds på Premier League topscorer 2022/2023. Erling Braut Haaland er bookmakernes favorit.   

Odds på Premier League-topscorer 2022/2023 Højeste odds Bookmaker
Erling Braut Haaland 4,00
Mohamed Salah 5,50
Harry Kane 7,00
Darwin Núñez 15,00
Son-Heung Min 17,00
Gabriel Jesus 17,00
Cristiano Ronaldo 21,00
Jamie Vardy 41,00
Raheem Sterling 50,00
Diogo Jota 51,00
Luis Díaz 51,00
Domenic Calvert-Lewin 67,00
Kevin De Bruyne 67,00 ​​​​​​​
Bruno Fernandes 67,00 ​​​​​​​
Ivan Toney 67,00 ​​​​​​​
Marcus Rashford 101,00 ​​​​​​​
Christian Eriksen 251,00

OBS: Odds på Premier League topscorer er fra tirsdag den 2. august 2022 klokken 14.03.

Odds på Erling Haaland hos NordicBet 

Pointen med denne optakt er ikke at ramme rigtigt med placeringen af de enkelte hold, men snarere at kunne kategorisere dem bare nogenlunde korrekt af hensyn til de fremtidige chancevurderinger. Til det formål arbejder jeg med seks kategorier:

Tophold – dem der kæmper om mesterskabet

Subtophold – ikke så stabile som topholdene. Kæmper typisk om CL-pladserne

Ingenmandsland – aldrig i fare for nedrykning men ikke reelt i spil til Europa

Sikker, meeen – reelt sikre på overlevelse, men bliver glade når de runder de 40 point

In the mix – vil mere eller mindre være i spil til nedrykning i hele sæsonen

Bundhold – ak og ve

En lille note; jeg kan fx godt have kategoriseret fire hold som bundhold eller kun ét – det er holdets evner og ikke placering jeg forsøger at vurdere efter. Håber det giver mening.

Nok snak – nu til facitlisten!

Tophold

1: Liverpool (2) – 1 sølle point fra sidst

Transfers:

Ind: Darwin Nunez, Fabio Carvalho, Calvin Ramsay

Ud: Sadio Mané, Takumi Minamino, Divock Origi, Sheyi Ojo og stakkels Loris Karius.

”Troværdige” rygter: P.t. ingen

Fravær: Diogo Jota bøvler med nogle fibersprængninger i lårene og er tvivlsom til sæsonstarten. Alisson Becker har også lidt småskavanker, men burde blive klar.

Hold øje med: Harvey Elliot. Den 19 år og 1,70 cm høje/lave spirrevip på højre midtbane eller kant havde en god preseason sidste år og fik godt med spilletid i starten af sidste sæson. Men så kom den grufulde ankelskade, og han kom aldrig rigtig i spil igen. Han shiner igen i preseason, så han kan måske få en mere fremtrædende rolle. Han har desuden fået et lavere trøjenummer (19), hvilket man altid kan tolke lidt på.

Preseason: Thailand og Tyskland. En kombo af penge og ro og med hele truppen samlet giver det en god optakt.

Idealopstilling (4-3-3): Allison – Robertson, van Dijk, Konate, Alexander-Arnold – Thiago, Fabinho, Henderson – Diaz, Nunez/Jota, Salah

Liverpool har måske den mest komplette trup, for der er gode alternativer til de fleste pladser, selvom startelleveren nogenlunde giver sig selv. Liverpool har måske været de bedste til at udnytte vintervinduet – alle husker van Dijk, men i vinters kom Luis Diaz til, og han er nu klar til at tage over for Mané. Spørgsmålet er selvfølgelig, om Nunez kan leve op til de store forventninger som 9’er. Der er allerede lidt krisesnak efter manglende mål i preseason.

Forventning:

Liverpool sigtede mod en fantomsæson, men endte med de to mindste trofæer. At misse mesterskabet med et sølle point vil blive en kæmpe motivationsfaktor, præcis som det var for to sæsoner siden. Liverpools indløb til sæsonafslutningen var pointmæssigt også ganske skræmmende, hvor der kun blev mistet point i forhold til City i kampen mod Tottenham.

I modsætning til Pep Guardiola har Jürgen Klopp haft alle mand klar fra starten af preseason. Der er meget ro omkring det hele. Læg dertil Mohamed Salahs kontraktforlængelse. Salah vil kunne agere lynafleder og dermed lette presset fra de unge i kollegaer i angrebet.

Spilforslag på Liverpool

Fønix har et spilforslag på Liverpool som Premier League-mester.

Liverpool vinder Premier League: Odds 3,95 hos Mr Green

Om denne spilovervejelse skriver Fønix: "Et sølle point adskilte de to hold sidste sæson. Ja, City har fået Haaland, men der laves meget om i truppen og taktisk. Og de har et trofæ, de hellere vil vinde. City er favorit, men det er ikke langt fra at være dødt løb, så næsten odds 4 er skævt sat.

2: Manchester City (1) – nu med en ægte 9’er

Transfers:

Ind: Erling Haaland, Kalvin Phillips, Stefan Moreno, Julian Alvarez (udlejet)

Ud: Fernandinho, Gabriel Jesus, Raheem Sterling, Oleksandr Zinchenko

”Troværdige” rygter: Med Zinchenkos afgang skal Pep bruge en ny venstre back, så her forventer jeg, at rygterne om Marc Cucurella tager mere fart. Brightons forhandlingsposition er ret stærk her.

Fravær: Aymeric Laporte bøvler med en skade fra sidste sæson, så han er tvivlsom til sæsonstarten. Benjamin Mendy er stadig suspenderet, indtil hans sag får en afgørelse.

Hold øje med: Jack Grealish. Med Sterling og Jesus ude, Phil Foden i Kroatien (mere om det senere), en sæson under bæltet og Haaland til at sluge en masse opmærksomhed, har Grealish alle muligheder for at hæve sit niveau markant. Det skal også være nu. Ellers er der jo også 22-årige Alvarez, der blev topscorer i den argentinske liga med 18 mål i 25 kampe (17 starter); den nye ”Agüero”. Muligheden for fem udskiftninger betyder også, at den nye ”Foden”, Cole Palmer (20), kan få mere spilletid.

Preseason: USA. Et lukrativt besøg i staterne, hvor City ligesom andre hold ikke havde taget højde for USA’s restriktive indrejseregler (Covid-19). Det betyder at Foden, Gündogan og Stones er nægtet adgang, så de er taget til Kroatien med talentholdet. Langt fra ideelt, når man tænker på, hvad Pep har gang i rent taktisk. Det positive spin er, at det er en bedre preseason end sidste år, hvor intet andet hold havde flere spillere med til EM (og derfor kom sent tilbage).

Idealopstilling (4-2-3-1) Ederson – Cancelo/Cucurella?, Laporte/Stones, Dias, Walker – Rodri, Phillips/Gündogan – Foden/Grealish, De Bruyne, Mahrez/Silva – Haaland

Med Haaland som klassisk 9’er er det muligt, at Pep skifter over til en 4-2-3-1, som tilfældet også var med Lewandowski i Bayern München. Det er selvfølgelig møgsvært at gætte rigtigt med Peps tilgang, men jeg synes, at købet af Phillips taler for denne formation. Phillips' trademark er hans dybdebolde, hvilket vil passe Haaland perfekt. Allerede i sidste sæson begyndte City at spille mere direkte. Men ellers er det jo bare at sætte sig tilbage og nyde Peps taktiske påfund (en old school 4-4-2?).

Forventning:

City er selvfølgelig favorit igen-igen og med rette, men et par ting trækker ned. Truppen er stadig uafklaret (i modsætning til Liverpools). Preseason er ikke optimal, når 3-4 potentielle startere ikke er med på træningslejren, hvor en potentiel ny taktik skal trænes for at indpasse Haaland. Og bare det at implementere en ny taktik kan få det hele til at hakke. Og hvad med Haalands skadeshistorik? Endelig tror jeg ikke overraskende, at fokus denne gang vitterligt vil være rettet stift mod Champions League i foråret. For nu skal det lykkes for City. Mesterskabet er vundet så mange gange, og spillerne og Pep ved, at hvis ikke de vinder Champions League, så vil fortællingen om deres æra altid blive fortalt med et ”men de vandt jo aldrig CL”.

Jack Grealish laver flest assists: Odds 21,00 hos Bet365

Han lavede tonsvis af assists i Aston Villa, og han har nu fået en sæson til at vende sig til en ny klub. Og så har han fået en ny legekammerat. Det er nu, han skal bevise sit værd.

3: Tottenham (4) – it takes three to tango

Transfers:

Ind: Richarlison, Ivan Perisic, Yves Bissouma, Clement Lenglet, Fraser Forster, Pape Sarr (udlejet), Bryan Gil (udlejet), Djed Spence

Ud: Pierluigi Gollini, Steven Bergwijn

”Troværdige” rygter: Ingen ind, men eftersigende har Antonio Conte meddelt Harry Winks, Sergio Reguilon, Tanguy Ndombele og Giovani Lo Celso, at de skal finde nye græsgange. Japhet Tanganga er vist millimeter fra et skifte til Milan.

Fravær: Richarlison har karantæne i første kamp. Perisic, Dejan Kulusevski og senest Ben Davies har lidt skavanker.

Hold øje med: Lucas Moura. Som højre wingback. Emerson Royal faldt igennem, og Matt Doherty var ikke overbevisende, om end han havde en god periode, indtil han igen-igen blev skadet. Rasmus Monnerup har talt varmt for Kulusevski som højre WB, men valget lader til at være faldet på 29-årige Lucas. Lucas har alle dage været en rotationsspiller, men kan under Contes kyndige vejledning blive fast mand. Det bliver spændende, om Conte kan opfinde en ny WB igen-igen-igen. Og nu kan jeg opdatere denne tekst med købet af 21-årige Spence, der imponerede for oprykkerne Nottingham Forest med nogle af de bedste stats i The Championship. Conte ønskede ham ikke, men kan vist godt se fornuften.

Preseason: Sydkorea, Skotland og Israel. Tottenham skal ud på noget af en rundtur, hvor de to sidstnævnte er af kortere varighed. De fleste er klar, og Richarlison har imponeret fra dag ét, så optakten virker fornuftig. Det er dog ikke optimalt, at Lenglet ikke kunne nå at få visum til at rejse med til Sydkorea. Og at Spence er kommet ind lidt sent. Spurs var det dårligere hold i kampen mod Sevilla, men det kan lige såvel skyldes Contes hårde træningsprogram. 42 omgange på atletikbanen i Seouls fugtige 30 graders varme. Harry Kane brækkede sig.

Idealopstilling (3-4-3): Lloris – Lenglet, Dier, Romero – Perisic, Højbjerg, Bentancur/Bissouma, Moura/Doherty/Spence – Son, Kane, Richarlison/Kulusevski

Den individuelle kvalitet i forsvaret og på de to wingbacks halter efter de to andre tophold (ikke at de bruger WB’s). Kvaliteten af de tre til den hårdtarbejdende midtbane er til gengæld virkelig høj (Pierre-Emile Højbjerg havde nogle af de bedste stats i ligaen sidste sæson), men fjerdevalget bliver måske 19-årige Sarr, så med en skade til bare én af de tre kan gøre det sårbart. Richarlison er til gengæld den længe eftersøgte gardering af Kane på 9’eren. Richarlison bliver nok hurtigt foretrukket over Kulusevski, og så vil trioen oppe i front blive ligaens måske hidsigste offensiv.

Forventning:

Og vinderen af sommerens transfervindue er…Spurs! Med handler til alle kæder har Daniel Levy givet stærk opbakning til Conte. Spurs er min klare treer. Bedre end resten, men måske ikke helt på niveau med City og Liverpool. Så hvad er de? Det dårligste tophold eller det bedste subtophold.

Jeg kan godt se Conte og Spurs presse på helt i toppen. For det første skal man have respekt for Conte. Da Klopp, Pep og Conte havde deres første fulde sæson i Premier League sammen, var det italieneren, der løb med mesterskabet. Offensivt ser holdet utroligt interessant ud, så spørgsmålet bliver, om Conte kan strukturere sig ud af den lavere kvalitet i forsvaret og på de to wingbacks, hvor succes til Perisic, Moura og nu Spence ikke kommer med en statsgaranti. Conte er selvfølgelig en taktisk mester til netop dette, men problemet er bare, at Klopp og Pep også er det.

Spurs' problem i sidste sæson var at afgøre kampene mod de mindre gode hold. Her forstår jeg ikke helt, hvorfor Eriksen ikke blev hentet ind. Fronttrioen er god, men skal jo også fodres. Det var problemet, og et problem, Eriksen kunne have afhjulpet.

Et sidste argument for en stærk Spurs-sæson: Gianni Vio. Conte har hentet Italiens bedste dødboldstræner til London (har blandt andet stået for landsholdet i en årrække, herunder EM-succesen). Tottenham var det dårligste hold af top-6-klubberne på den front sidste sæson. Det har de i den grad handlet på.

Richarlison bliver topscorer: Odds 81,00 hos Unibet

Den rigtig frække. Son blev delt topscorer i sidste sæson. Hvad sker der, når Richarlison endelig får tid på et tophold?

Subtophold

4: Arsenal (5) – Young Guns på hævntogt

Transfers:

Ind: Gabriel Jesus, Oleksandr Zinchenko, Fabio Vieira, Marquinhos, Matt Turner, William Saliba (udlejet), Ainsley Maitland-Niles (udlejet), Reiss Nelson (udlejet), Pablo Marí (udlejet), Hector Bellerín (udlejet), Lucas Torreira (udlejet)

Ud: Alexandre Lacazette, Matteo Guendouzi, Dinos Mavropanos

”Troværdige” rygter: P.t. ingen

Fravær: Vieira har vist en skavank, men har ikke hørt om andre. Men elefanten i rummet er selvfølgelig, at Thomas Partey muligvis er den unavngivne spiller, som er indblandet i en voldtægtssag. Arsenal giver fuld opbakning til spilleren, men det kan jo hurtigt ændre sig.

Potentielt gennembrud: Saliba. Han har haft et forrygende lejeophold i Marseille, hvor han blev kåret til årets unge spiller i Ligue 1 og fik fire kampe for landsholdet. Udfordringen er, at han spiller Ben Whites position, men gør det måske bedre. Desuden kan White også blive flyttet op på den defensive midt, som i Brighton, hvis Partey bliver suspenderet eller bare skadet, som han også har været et par gange. Alle de nævnte tilbagevendte lejespillere er kommet med til USA, så måske der er flere comebacks på vej. Fx havde Nelson succes i Feyenoord. Til gengæld er kun én ungdomsspiller taget med, 17-årige Reuell Walters, der er højre back (hvis bare han var venstre...).

Preseason: Tyskland og USA. Hele truppen er med (inklusiv Partey – men pånær netop købte Zinchenko). En god optakt.

Idealopstilling (4-2-3-1: Ramsdale – Tierney/Zinchenko, Gabriel, White, Tomiyasu – Xhaka, Partey – Martinelli/Smith-Rowe, Ødegaard, Saka – Jesus

Med købet af Zinchenko har Mikel Arteta fået den sidste brik i puslespillet. Eftersom White og Zinchenko begge kan indgå på midtbanen (White udgør et væsentlig bedre alternativ end Rob Holding), er alle positioner nu dækket godt af. Jesus har gjort det godt i kampene hidtil, og ellers står Eddie Nketiah igen klar til at træde til. De tre positioner bag 9’eren har med købet af Vieira nu fem fuldgode spillere – foruden Pepe, Nelson og hvad der ellers kommer tilbage. Trupmæssigt ser det slet ikke dumt ud.

Forventning:

Subtop-feltet er ekstremt tæt, så hvorfor lige Arsenal?
1) Klubben har arbejdet ihærdigt og struktureret med en defineret strategi (blandt andet køb af unge talenter) i en række vinduer nu. Arteta blev heller ikke fyret, da resultaterne haltede. En klub med styr på det.

2) Erfaringen fra sidste sæson kan blive guld værd. Holdet var nummer sjok efter fire kampe, men kæmpede sig op for til allersidst at miste 4.-pladsen til ærkerivalerne. Det er dels utroligt lærerigt, og dels vil det fungere som ekstra motivation igennem hele sæsonen, ligesom for Liverpool.

3) Gode transfers. Alle problemområderne er blevet adresseret.

Det taler selvfølgelig imod, at truppen stadig er ung, og ikke alle spillere vil have kvalitet nok til at indgå i startelleveren hos de andre Big 6-hold, når deres bedste spillere er fit. Zinchenko var end ikke Arsenals førstevalg, men førstevalget tog til Manchester United. Men igen - et godt hold er, hvor summen er større end enkeltdelene lagt sammen. Det giver mit regnestykke i Arsenal.

Gabriel Jesus bliver topscorer: Odds 21,00 hos Bet365

Den knap så frække, men yderst tiltalende. Den smilende brasilianer har nogle af ligaens bedste stats målt på de minutter, han har spillet. En fuld sæson som fast 9'er. Ikke helt absurd, når nu Haaland bliver skadet, Salah er gammel og Kane laver assists i stedet.

5: Manchester United (6) – med kaospiloten Erik ten Hag

Transfers:

Ind: Tyrell Malacia, Christian Eriksen, Lisandro Martinez, Anthony Martial (udlejet), Axel Tuanzebe (udlejet)

Ud: Edison Cavani, Paul Pogba, Jesse Lingard, Juan Mata, Nemanja Matic, Andreas Pereira, Dean Henderson (udlejet)

”Troværdige” rygter: Frenkie de Jong virker som en done deal, selvom det trækker ud – men med alle Barcelonas indkøb skal de vel også til at sælge. Cristano Ronaldo fortsætter med at nynne ”Should I stay or should I go now”… Der vil komme flere handler og ufattelig mange flere rygter.

Fravær: Martial har fået en mindre skade, hvilket vil være pænt ærgerligt efter en startplads i de to første preseason-kampe. David De Gea og Harry Maguire tumler vist også med noget. Men jeg tror ikke, det er noget, der påvirker sæsonstarten.

Hold øje med: Jadon Sancho. Han brændte Bundesligaen af, men er indtil videre uforløst i United. Han er blevet kraftigt guidet af ten Hag og har gjort det godt i preseason. Dette kan dog også blive tilfældet for flere af Uniteds spillere som Marcus Rashford og sågar Antony Martial, der har presset forrygende som 9’er. I preseason har den 19-årige Zidan Iqbal gjort det godt på midten, men vil nok ryge længere og længere bagud med Eriksens tilgang og de Jongs potentielle ditto. En række klubber i bunden efterspørger en 6’er.

Preseason: Thailand, Australien og et smut til Norge. Med så enorm stor transferaktivitet er preseason ikke optimal for ten Hag. Til gengæld vil ingen se skævt til ham, hvis han nedprioriterer Europa League-gruppespillet, hvilket kan købe ham lidt tid i løbet af sæsonen.

Idealopstilling (4-2-3-1): De Gea – Shaw/Malacia, Martínez/Maguire, Maguire/Varane, Dalot – Fred/Eriksen, de Jong – Rashford, Fernandes, Sancho – Ronaldo/Martial

Ja, en noget rodet idealopstilling, jeg har sat op. I forsvaret har Harry Maguire fået opbakning af ten Hag, men med ordene om at han skal vise sit værd. Martinez er venstre stopper (og venstrebenet), så jeg forventer, han er købt til startelleveren. Så skal Maguire og Varane kæmpe om den højre. Sæsonen starter nok med Maguire-Varane. Lindelöf er måske egentlig en bedre boldspiller, så han kan ikke afskrives og Bailly har gjort det godt i preseason.

På midten antager jeg, at de Jong kommer. Ideelt set skulle det være en 4-3-3, men Fernandes kan vel næsten kun spille 10’er. Kan Eriksen og de Jong vitterligt klare de defensive opgaver alene, eller skal Fred assistere? McTominay er der også. Og så er der det store spørgsmål om Ronaldo. Han vil væk for at spille Champions League, men det lader til, ingen bider på krogen. Ten Hag siger, at han vil bruge ham, og at han ”selvfølgelig vil lære at presse…”. Kort sagt håber jeg, at ten Hag er lige så begejstret for at lægge kabaler, som min kære farmor var.

Forventning:

Ja, jeg er jo nok lidt naiv, når jeg tror på bedre tider i Manchester United. Der er tydelige spor på sammenhængende presstrategi, og der købes spillere ind til at passe ten Hags spillestil. Truppen taler også meget positivt om den nye retning, men det ville da også være sjovt andet – selv bødetaksterne roses til skyerne. United er klart en af ligaens største ubekendte, hvad angår slutplacering. Et subtophold bliver de dog.

6: Chelsea (3) – somethings rotten in the state of…

Transfers:

Ind: Raheem Sterling, Kalidou Koulibaly, Conor Gallagher (udlejet), Armando Broja (udlejet), Michy Batshuayi (udlejet), Ethan Ampadu (udlejet), Emerson (udlejet), Billy Gilmour (udlejet), Levi Colwill (udlejet)

Ud: Romelu Lukaku, Antonio Rüdiger, Andreas Christensen, Saúl

”Troværdige” rygter: Broja er sammen med Gilmour og talenterne Harvey Vale og Tino Anjorin sendt hjem fra USA. Alle fire forventer jeg smutter, selvom forklaringen med Broja er en skade. Men armeneren ender nok i West Ham. Truppen er kæmpe, hvorfor flere nok forlader klubben på den ene eller anden måde. Fx kaptajnen Cesar Azpilicueta til Barcelona. 19-årige Colwill (venstre midtstopper), der havde en stærk sæson for Huddersfield, har indikeret, at hvis Thomas Tuchel henter en eller to nye stoppere til klubben (Sevillas Jules Koundé og PSG’s Presnel Kimpembe rygtes meget kraftigt til klubben), vil han væk. Transfer-rouletten spinder lystigt rundt i Chelsea.

Fravær: Udover Broja har jeg intet fundet.

Hold øje med: Fisk. Hvem bliver, hvem smutter og hvem kommer? Det er selvfølgelig nærliggende at holde øje med Gallagher, men efter hans fine sæson for Palace risikerer det næsten kun at blive mindre godt. Og hans shortpassing er ikke imponerende, hvilket jo nok vil blive et krav i Chelsea. Jeg troede egentlig, Vale kunne være på vej til et gennembrud efter den 18-årige midt blev kåret som den bedste akademispiller. Men han indgår ikke i Tuchels planer for denne sæson. Et andet gennembrud kunne komme i forsvaret, hvor Trevor Chalobah og Malang Sarr fik godt med spilletid i sidste sæson, men med flere spillere på vej ind, er døren måske også lukket. Måske én med større indsigt i Chelsea kan komme med deres besyv.

En sidste mention kan være Kepa Arrizabalaga, der efter en sæson på bænken måske er klar til at træde i karakter, som han også gjorde i de få kampe, han fik. Der hænger et kæmpe prisskilt på ham stadigvæk, men det kan Tuchel selvfølgelig være ligeglad med. Edouard Mendy kender jo også Koulibaly fra landsholdet, så med ham på mål kan indkørslen af landsmanden gå lettere.

Preseason: USA. N’Golo Kanté og Ruben Loftus-Cheek er ikke med på grund af deres vaccinationsstatus. Det er langt fra optimalt, som Tuchel også har ytret. Med i truppen er i stedet spillere som Kenedy og Ross Barkley, som jeg ikke forventer kommer til at spille nogen rolle i sæsonen. Læg dertil at Tuchel jo skal indspille et helt nyt forsvar uden at have spillerne til rådighed. Det er ikke Ordnung muss sein.

Idealopstilling (3-4-2-1): Mendy – Koulibaly, Silva, Chalobah – Chilwell, Kanté, Jorginho/Kovacic, James – Sterling, Mount – Havertz

Jeg skal passe på med ikke at blive for negativ omkring Chelseas chancer, men det er svært. Tuchel har et overflødighedshorn af offensive spillere, men lader til at insistere på en tre-back-kæde, hvilket måske skyldes fraværet af traditionelle backs i truppen af tilstrækkelig kvalitet. Men det betyder, at der kun er plads til to spillere bag Kai Havertz. Hvilket er et andet problem. Havertz havde nogle gode kampe, men var ikke en standout performer sidste sæson. Alternativet til Havertz er Timo Werner. Jeg bliver bare ikke super imponeret over Tuchel, når han kan lykkedes med at misbruge Lukaku i den grad, han gjorde. Han får også sit hyr med forsvaret. Koulibaly (31 år) er en god spiller, men ikke bedre en Rüdiger, så uanset hvad en nedgradering. Silva er 37 år. Og hvem får de egentlig ind og hvornår? Kort sagt kan Tuchel og Chelsea næsten kun overraske mig positivt fra nu af.

Forventning:

Todd Boehlys overtagelse har ikke forløbet kønt. Men det har også været et kort indløb. Alle de ledende poster er blevet skiftet ud, hvilket måske forklarer det tumultariske transfervindue hidtil. Men andre steder har problemerne i organisationen været fra før overtagelse. En vellidt medarbejder i marketingsafdelingen begik selvmord, hvorefter rygterne omkring et skrækkeligt arbejdsmiljø kom frem (beskrevet i The Athletic). Boehlys tidligere succes i sportsklubber kan sagtens skinne igennem på et tidspunkt. Men jeg ser Chelsea som en klub på vej ind i en mellemsæson.

Første fyring: Thomas Tuchel - odds 17 hos Unibet

Favoritten i min bog er træneren for hold nummer 17. Men værdien ligger måske på tyskeren, der jo har påstået, at de kæmper med om mesterskabet i år. Hvad gør Todd Boehly, hvis resultaterne halter? Erkender et skidt transfervindue midt i komplet onstrukturering, eller flytter skylden over på tyskeren?

7: West Ham (7) – når intet nyt er godt nyt

Transfers:

Ind: Alphonse Areola (permanent), Nayef Aguerd, Flynn Downes

Ud: Ryan Fredericks, Mark Noble, Andriy Yamolenko

”Troværdige” rygter: Broja virker næsten som en done deal. West Ham har manglet et alternativ til ”gamle” Michail Antonio. West Hams fans må ærgre sig over Sebastian Hallers succes, efter han forlod dem. Forskellen denne gang er, at Antonio nu afhænger af jævnlig aflastning, så Broja vil få masser af spilletid.

Hammers' fans må til gengæld juble i absolut tavshed (for ikke at jinxe noget) over, at Declan Rice ser ud til at blive. Med ham i klubben er de stadig et subtophold. Og kan måske byde Big 6 op til dans igen. Jesse Lingard må næsten også forventes at komme til klubben, men det er bekymrende, at det ikke er sket endnu.

Fravær: Ingen.

Hold øje med: Areola. Med franskmanden på en fast kontrakt forventer jeg, at han snart overtager for Fabianski. Areola (29) havde virkelig gode stats for sin sæson i Fulham. Fabianski er 37 år, så tiden er moden for et tronskifte. Ellers forventer jeg ikke de store overraskelser i en velprøvet trup, der samtidig er en af ligaens ældste. En mulighed er 17-årige Divin Mubamba, angriber, der er anset som en af de største talenter på akademiet. Var med på preseason-turen til Frankrig, men er blevet hjemme, mens førsteholdstruppen er taget videre. Til sidst er der måske en forventning om, at Saïd Benrahma træder mere i karakter. Han startede sidste sæson stærkt, men blev så mere ustabil.

Preseason: Man startede med en kamp i Schweiz, så en længere tur til Sverige, hvorefter de tager op til Rangers og slutter med Lens i Frankrig. West Ham skulle have deltaget i turneringen i Australien sammen med Manchester United, Liverpool og Leeds, der skulle være afholdt i 2020, men valgte at springe fra. Det er noget af et (positivt) statement, hvor klubben vægter det sportslige over det finansielle.

Idealopstilling (4-2-3-1): Areola/Fabianski – Cresswell, Aguerd, Zouma, Coufal – Soucek, Rice – Fornals/Benrahma, Lanzini, Bowen – Antonio/Borja

Bredden var især tynd i midterforsvaret sidst, men her forventer jeg, at Aguerd træder ind som den venstre midterstopper, han er, hvilket flytter Zouma til højre, hvor han helst vil spille. Dawson trækker nitten, men skal nok få spilletid. Aguerd skulle ikke være helt ueffen på hovedet, så West Hams dødboldsstyrke bevares. 23-årige Downes er hentet ind fra Swansea, hvor han fik kampe som kaptajn, som gardering for Rice og Soucek. Back-positionerne er de svageste, men Moyes' spillestil er meget direkte, så kravene her er ikke så store. West Ham har kvalitet hele vejen op med Bowen som den store åbenbaring i sidste sæson. Bredden på truppen er dog stadigvæk et problem.

Forventning:

Hvis David Moyes beholder truppen, som den er og får Broja hentet ind plus måske Lingard, så er det ikke utænkeligt, at West Ham kan blande sig i top-6. At de kan beholde Rice er et kæmpe plus. Og konkurrenterne har jo alle et ”men” tilknyttet. Arsenals spillere er stadig unge og måske ustabile. United er et kæmpe projekt, og Chelsea har som sagt også sine problemer. West Ham er til gengæld bundrutineret og stabil, og han kan med en god start måske komme helt i mål denne gang. De har dog Conference League, og eftersom det er et af de bedste bud på sølvtøj, kommer det til at presse den smalle trup. Derfor har jeg dem stadig ”kun” som det bedste hold udenfor Big 6 – og det er endda også lidt usikkert med truslen fra det påfaldende solbeskinnede nord.

8: Newcastle (11) – show me the money!

Transfers:

Ind: Sven Botman, Matt Targett (permanent), Nick Pope

Ud: Isaac Hayden, Freddie Woodman

”Troværdige” rygter: En masse gisninger, men intet med kød på, hvilket er meget overraskende.

Fravær: Javier Manquillo er til genoptræning i Barcelona og et par andre bøvler med småting. Mest bekymrende er dog, at Callum Wilson er på skånekost i træningslejren for at beskytte den skrøbelige krop.

Hold øje med: Elliot Anderson. Med Newcastles offensive kvaler, kan den 19-årige offensive midt ende med at få spilletid. Han var udlejet til Bristol Rovers i League Two i sidste sæson, så det lyder som et stort spring. Det lyder lidt tamt, og det er det også.

Preseason: Østrig og Portugal. De har lige tabt 0-1 til Mainz, hvor der praktisk talt ikke blev skabt noget offensivt. Anderson var den mest inspirerende.

Idealopstilling (4-3-3): Pope – Targett, Botman, Burn, Trippier – Joelinton, Shelvey, Guimaraes – Saint-Maximin, Wilson, Almiron

Truppen er p.t. meget tynd. Især i angrebet, hvor Newcastle desperat jagter en forstærkning, men ingen bider på. Wilson skal nok score mål, men helt sikkert også blive skadet. Wood er færdig. Hvor skal målene komme fra? På midten gjorde Joelinton og Guimaraes det fantastisk, men er Shelvey en holdbar løsning som 6’er? Targett er stabil, men ikke en spiller til at bryde ind i Big 6-monopolet. Midterforsvaret kommer måske noget unikt til at bestå af to venstrebenede midtstoppere. Pope er en god forstærkning på kassen, men er jo ikke specielt god med fødderne, så det er ikke ideelt, hvis Howe vil spille possession.

Forventning:

Da jeg startede med at tænke på sæsonen for en lille måned siden, var jeg sikker på, at Newcastle skulle overvejes til at bryde ind i Big 6 ovenpå den fantastiske forårssæson. Men forstærkningerne er udeblevet, hvilket bliver et større og større problem. Jeg forventer dog, at Howes magi fortsætter. Det var trods alt med samme forudsætninger, at han fik vendt bøtten. Og jeg forventer også, at der når at komme et par nye spillere, før klokken ringer ind. Eftersom Newcastle ikke skal spille europæisk, vil Howe også få bedre tid til at rette op på tingene i løbet af efteråret. Men der skal ske noget, for ellers ender Newcastle i Ingenmandsland.

Ingenmandsland

9: Aston Villa (14) – Stevie G’s tryktest

Transfers:

Ind: Diego Carlos, Boubacar Kamara, Philippe Coutinho (permanent), Robin Olsen (permanent), Ludwig Augustinsson, Rory Wilson, Anwar El Ghazi (udlejet), Frederic Guilbert (udlejet), Kienan Davis (udlejet)

Ud: Matt Targett, Trezeguet

”Troværdige” rygter: El Ghazi er ikke udtaget til preseason-turen, så han forventes væk. Lidt træls er det samme tilfældet for Carney Chuhwuemka (18 år). Talentet, der allerede har fået PL-minutter, har kontraktudløb næste sæson, og forhandlingerne om en ny er gået i hårdknude. En masse ret store klubber forventes at duellere om underskriften.

Fravær: Kortney Hause kæmper for at blive klar, men bliver nok ikke en starter alligevel.

Hold øje med: Kamara. Indtil nu har jeg ikke nævnt et indkøb, da det jo ofte giver sig selv. Men Kamara er måske røget under radaren hos nogen. Det var væsentlig større klubber, som Johan Lange og Gerrard fik fristet den 22-årige franskmænd fri fra. Villa har skreget efter en ordentlig gardering foran forsvaret og med den nykårne landsholdsspiller, har de fået det. Det kan få hele holdet til at klikke.

Derudover har Villa et af landets bedste akademier – måske det bedste, da Big 6 automatisk tiltrækker talenter. Cameron Archer (20) i angrebet kan meget vel få tid, men hold øje med Keinan Davis (24, angreb), Jaden Philogene-Bidace (20, kant), Aaron Ramsay og Tim Iroegbunam (begge 19, begge midtbane), Kaine Heyden (19, forsvar) og selvfølgelig den kraftigt hypede – men også kun 16 år – Wilson, der simpelthen ikke kunne stoppe med at score mål i ungdomsrækkerne for Gerrards tidligere klub, Rangers.

Preseason: Australien, Frankrig. Hele truppen samlet og afsted til Australien. Klappet og klar, så det er en rigtig god optakt.

Idealopstilling (4-3-2-1): Martinez – Digne, Mings, Carlos, Cash – J. Ramsay/Luiz, Kamara, McGinn – Coutinho, Buendia/Baily – Watkins/Ings

Martinez skal ikke følge sig alt for selvsikker, for sidste sæson var ikke lige så imponerende som den forrige, og Olsen er et okay alternativ. Mings skal som alle ved heller ikke føle sig sikker, men venstrefoden taler for ham. Kamara og McGinn er selvskrevede, så spørgsmålet er, hvem der skal tage den tredje plads. Fronttrioen kan også tage mange forskellige udtryk. Mest problematisk er, at ingen af dem er stabile. Coutinho havde forrygende kampe, men også anonyme. Watkins arbejder hårdt, men scorer ikke. Ings kan til tider være farlig. Andre gange ikke. Og så videre.

Forventning:

Fra kaos til orden. Villa fremstår som en super solid klub nu, der laver fantastiske handler og har mange unge spillere på vej. Sidste sæson var problemet helt klart en hullet defensiv. Carlos og Kamara skulle gerne hjælpe på det problem. Jeg kan ikke helt se Villa vitterligt bryde ind i subtoppen, da de dertil er for ustabile. Men Newcastle og West Ham skal ikke træde meget forkert, før Villa går forbi. Men Gerrard og de nye spillere skal jo også lige slå til først. Ambitionen er dog klar, da Gerrard har sagt til spillerne, at han forventer en top-7 placering – best of the rest. Til det formål har han også et wildcard i Leon Bailey, der ikke kom i gang i sidste sæson, selv under Gerrard. Så Gerrard skal bevise sit værd på flere fronter i denne sæson.

10: Leicester (8) – når intet nyt er skidt nyt

Transfers:

Ind: Dennis Praet (udlejet)

Ud: Ademola Lookman 

”Troværdige” rygter: Dennis Praet er tilbage fra leje og Ademola Lookman er smuttet efter hans lejeophold. Og så ender sagaen om Youri Tielemans nok med, at han bliver, så han kan løbe det sidste år ud af sin kontrakt. Samme situation star følgende spillere også i: Caglar Soyuncu, Ayoze Perez, Daniel Amartey, Choudbury, Ryan Bertrand, Jamie Vardy, Jonny Evans og Kasper Schmeichel. Problemet for Leicester er – udover økonomien halter – at deres nyansatte chef for indkøb, Martyn Glover, er spærret af Southampton, indtil transfervinduet er lukket. Kaos.

Fravær: Bertrand er den eneste, som jeg vil mene, er tvivlsom til sæsonstarten.

Hold øje med: Ben Nelson. Kun 18 år men til gengæld en midterforsvarer. Wesley Fofana brød igennem ung, så alderen er måske ikke så stor en hæmsko. Især ikke når det var her, Leicester for alvor havde problemer i sidste sæson. Hvis Leicester og Rodgers indstiller sig på en midterplacering, vil det give mening at spille Nelson varm. Derudover tales der varmt om Sammy Braybrooke (18), kaptajn for Englands U18, der beskrives som en ny Modric, inklusiv det lange lyse hår.

Preseason: Frankrig og Belgien. Truppen er fit og til gengængelig, og træningen vil ikke foregå i de varmeste lande, så rammerne for en god forberedelse er til stede.

Idealopstilling (4-3-3): Schmeichel – Justin, Evans, Fofana, Castagne – Dewsbury Hall, Ndidi, Tielemans – Barnes, Vardy, Maddison

Startelleveren er jo egentlig fin, men bredden er ikke kun tynd, men også skadesplaget. Der mangler ny energi på holdet og bare generel bredde og lidt ekstra topkvalitet. Især i forsvaret er de sårbare med Evans' glasben. Alternativet til Vardy er måske Patson Daka, der var hypet godt op til sidste sæson. Men så længe Vardy kan gå, er 9’eren hans.

Forventning:

Kan Leicester undgå skader, kan sæsonen måske blive fornuftig. Men Brendan Rodgers har selv sagt, at han håbede på 5-6 nye ansigter, hvis Leicester skal kæmpe om europæiske pladser. Desto mere opgivende ser han ud, når der bliver spurgt ind til det faktum, at Leicester sammen med Granada er de to eneste klubber i den fem store ligaer, som ikke har registreret en ny spiller. Mismod, armod og alle andre slags dårlige mod’er.

11: Brighton (9) – fremskridt, men tilbagegang

Transfers:

Ind: Deniz Undav (udlejet), Julio Enciso, Kaoru Mitoma (udlejet), Kacoer Kozlowski (udlejet), Simon Adingra

Ud: Simon Adingra (udlejet), Yves Bissouma, Leo Østigård, Aaron Connolly

”Troværdige” rygter: På ind-siden er jeg ikke bekendt med nogen, men City er ret varme på Marc Cucurella, der havde en fremragende debutsæson i venstre forsvarsside.

Fravær: Jakub Moder misser sæsonstarten. Kozlowski er tvivlsom.

Hold øje med: Deniz Undav. Han blev købt i sidste sæson, men blev i Belgien, hvor den 26-årige tyrker scorede 26 mål i 39 kampe. Med Maupay & Co.’s evner til at brænde foran mål, står pladsen klar til Undav. Ellers hold øje med Jeremy Sarmiento. Den 20-årige offensive spiller var med i preaseason sidste år og fik en kamp mod West Ham i ligaen, hvor han blev alvorligt skadet, hvilket ødelagde sæsonen. Nu er han klar igen.

Preseason: Portugal. Igen er truppen nogenlunde fastlagt og uden de store fravær, kan Potter få en masse arbejde gennemført. Så skal de bare satse på, at de ikke svitser for meget i Portugals hedebølge.

Idealopstilling (3-4-2-1): Sanchez – Webster, Dunk, Veltman – Trossard, Caicedo, Alzate, Lamptey – Mac Allister, Gross – Maupay/Undav

(Jeg ser bort fra Cucurella). Graham Potter skifter, som ingen anden mellem en fire- og tre-backkæde. Og rundt omkring med spillerne. Til den centrale midt hører Enock Mwepu og Moder til, når han bliver klar. Lallana, Sarmiento er i spil på de offensive. Solly March, foruden Gross, kan komme på wingbacks. Der er også den nytilkomne japaner, Mitoma (25 år), men han er måske mere offensiv. Og helt fremme kan 18-årige Enciso også få en rolle, men det tager nok lidt tid. Brightons trup er måske den sværeste at blive klog på, for spillerne er jo ikke lige så kendte som i de store klubber, hvor det også er vanskeligt at spå om idealopstillingen.

Forventning:

Som altid er der stor tiltro til Potters magi. Sidste sæson begyndte det for alvor at klikke, og Brighton fik deres bedste placering længe. Men det er jo ikke en klub, der investerer i dyre spillere, så hver gang de sælger guld, skal de i gang med alkymien for at skabe nyt. Og med Bissouma solgt og Cucurella på vej ud også, er Brighton formentlig dårligere stillet isoleret set. Læg dertil at konkurrenter omkring opruster, hvilket bevirker, at Potter virkelig skal trylle for at gentage sidste sæsons 9.-plads. Eller også skal de fx bare håbe på, at Leicester imploderer, West Ham bliver for travlt optaget i Europa, eller Gerrard kikser sin store test. Brighton kommer dog ikke i fare.

Sikker, meeen…

12: Leeds (17) – season 2 survivors

Transfers:

Ind: Tyler Adams, Marc Roca, Brendan Aaronson, Rasmus Kristensen, Luis Sinsterra, Leif Davis (udlejet)

Ud: Kalvin Phillips, Raphinha, Tyler Roberts, Charlie Creswell (udlejning)

”Troværdige” rygter: Der har været godt gang i transfervinduet, med det er stilnet lidt af nu. Der kigges stadig efter en venstre back.

Fravær: Daniel James (karantæne første kamp), Junior Firpo (ude til september), Stuart Dallas (langtidsskadet), Luke Ayling (tilbage i løbet af efteråret). Liam Cooper har problemer med akillessenen, så han er på skånekost. Derudover smadrede McGinn det unge stortalent Archie Grays ankel i en træningskamp. Leeds' skadeshelvede fra sidste sæson fortsætter.

Hold øje med: Leif Davis. 22 år, venstre back, som var udlejet til Bournemouth sidste sæson. Han fik begrænset spilletid på grund af skader, som enhver anden god Leeds-dreng. Ikke nødvendigvis et stand out-performer, men Leeds er bare svagt besat på venstre back med Firpo, Dallas og Ayling ude. Han startede træningskampen mod Aston Villa, hvor han gjorde det fornuftigt på nær hans hånd, der gav det andet straffespark. Blev erstattet af 18-årige Leo Hjelde. Ellers er det måske sæsonen, hvor Joe Gelhardt for alvor bider sig fast som 9’er, når Patrick Bamford bliver skadet.

Preseason: Australien. Hele den ikke-skadede førsteholdstrup er med inklusiv Cooper. Så ganske fornuftigt.

Idealopstilling (4-2-3-1): Meslier – Dallas/Firpo/Davis?, Cooper/Struijk, Llorente/Koch, Ayling/Kristensen - Adams, Roca – Harrison/Sinisterra, Aaronson, James – Bamford

Forsvaret er helt klart der, hvor Jesse March har de største kvaler (men kan glæde sig over en stærk keeper). Cooper (30), kaptajnen, er skadesplaget og falder i niveau. Koch (26) og Llorente (28) startede kampen mod Villa, hvilket måske taler skidt for Struijk (22), når nu han er venstrebenet. Venstrebacken er ekstrem problematisk med Dallas' skade og Firpos ustabile niveau (og skade).

Højrebacken er dækket godt ind med Kristensen til gengæld, især når Ayling er tilbage. Phillips er erstattet af to, hvilket er en klar opgradering fra sidste sæson, hvor Phillips var skadet det meste af tiden. Adams er en hidsig 6’er, som har en lang forhistorie med March fra New York og Leipzig. Roca var et stort talent i Espanyol, hvorfra han kom til Bayern München. To sæsoner med begrænset spilletid, men folk var glade for ham (han brokkede sig aldrig). Han kan være noget af et scoop. Aaronson er hentet fra Salzburg, og ham har de jagtet længe. Så altså tre fra Red Bull-koncernen, hvor March også kommer fra. Derudover er Sinisterra (23) hentet i Feyenoord, hvor han var en stor del af deres succes i Europa med sin kreativitet og er nu colombiansk landsholdspiller. En ny Raphinha?

Forventning:

Pengene fra Raphinha og Phillips er brugt til ug med kryds og slage. En ny venstreback og måske en midterforsvarer, og Leeds vil være med i kampen om det bedste transfervindue. Det er meget positivt, efter de kæmpede sig igennem den svære anden sæson. Jeg ser potentialet for en god forbedring i denne. Som en sidste appelsin i turbanen er startprogrammet meget fordelagtigt for Leeds. Værdien heraf skal man nok ikke underkende.

13: Crystal Palace (12) – det er unfair hold

Transfers:

Ind: Cheick Doucouré, Sam Johnstone, Malcolm Ebiowei (Book of Mormon, anyone?), Luke Plange (udlejet)

Ud: Conor Gallagher, Martin Kelly

”Troværdige” rygter: P.t. ingen

Fravær: James McArthur og Michael Olise er ude og har så vidt, jeg kan opsnuse ikke været i aktion. Hvor lang tid det varer, må jeg melde pas på.

Hold øje med: 1) Nathan Ferguson. Den nu 21-årige back kom til klubben for to år siden, men var da knæskadet for derefter at springe akillessenen. Han fik otte minutter mod Tottenham efterfølgende, men kom ellers ikke i spil resten af sidste sæson. Jeg føler med den unge gut, der har spillet for flere af de engelske ungdomslandshold. Nu har han chancen (den sidste). Højre back-positionen er den svagest besatte i Palace, så go for it Ferguson!

2) Jesurun Rak-Sakyi. 19-årig højre wing, der fik lidt spilletid i åbningskampen mod Chelsea og startede i sæsonafslutningen mod Manchester United. Næstbedste spiller i Premier League 2 (U23) efter Citys McAtee med 18 mål i 25 kampe. Gør det godt i preseason.

3) Luke Plange. 19 år, angriber, købt i vinters, hvor han blev i Swansea. Han har lige scoret hattrick i træningskampen mod Ipswich.

Preseason: Singapore og Australien – og England. Præmien for den mest f… up preseason går til Palace. De har otte fra førsteholdstruppen af sted i Asien sammen med Patrick Vieira. Resten er hjemme og bliver trænet af assistenttræneren og spiller kampe mod engelske klubber. Truppen fra Asien kommer først tilbage søndag den 24. juli. I modsætning til West Ham har pengene ikke været mulige at sige nej til. Palace kører på en af ligaens laveste budgetter. Årsagen til at de har delt truppen op, er, at en håndfuld spillere ikke var vaccineret, og de måtte ikke komme ind i Singapore uanset hvad, og Australien har først lige løftet deres restriktioner.

Idealopstilling (4-3-3): Johnstone – Mitchell, Guehi, Andersen, Clyne/Ward/(Ferguson?) – Schulpp, Doucoure, Eze – Zaha, Edouard/Mateta, Oliseh/Ayew/(Rak-Sakyi?)

Johnstone (29), der har været inde omkring landsholdet, er hentet gratis og bør nappe pladsen fra Guaita (35). Klar opgradering. Midterforsvaret er rigtig godt, men truppen er tynd på det punkt, selvom der er talenter på vej. Tyrell Mitchell er okay, men ikke prangende, så de to back-positioner er svagt besat, selvom jeg håber det bedste for Ferguson. På midtbanen er Gallagher forsvundet, men der er til gengæld hentet en møgdygtig 6’er ind i Doucouré. 22 år og har været med til at drive Lens fra Ligue 2 til en solid subtopplacering i Ligue 1. En ordentlig 6’er har været kraftigt savnet, og det betyder, at midtbanen kan vendes om fra to 6’ere og én 8’er, til én 6’er og to 8’ere. Hvilket igen kan passe Eberechi Eze og andre talenter fint. Oppe i front er Wilfried Zaha still going strong. Der mangler dog en til at stadfæste sig som 9’er. Christian Benteke kan faktisk ikke afvises, for han har en fysik, som ingen af de andre har. Højre kant bør gå til Oliseh, men han er ude. Jeg håber ved gud ikke, at Jordan Ayew får for meget tid der, men han har også været ringe i preseason. Her har Rak-Sakyi som sagt været god, men med Palaces startprogram in mente overvejer Patrick Vieira måske at udskyde introduktionen til den ”anden side”.

Forventning:

Sidste gang Palace deltog i en fjern preseason-tur var op til sæsonen i 2017/18. Det var sæsonen med Frank de Boer og de syv åbningsnederlag i streg. Truppen er splittet i denne preseason, hvilket jo skriger til himlen. Og så er der startprogrammet. Arsenal (h), Liverpool (u), Aston Villa (h), City (u). I kamp syv er det Man Utd (h) og i kamp ni er det Chelsea (h). Ind i mellem kommer de storsatsende Newcastle (u). Ledelsen og Vieira ved det, og jeg forventer ingen fyring, men hvis det går så galt som frygtet, kan Vieira så hive selvtilliden op hos de unge drenge? Det bliver den altafgørende test for Vieira og Palace, men jeg vurderer som sagt, at ledelsen er strategisk stærk, og Vieira er iskold (på nær når nogen filmer og provokerer ham lige op i hovedet).

14: Wolves (10) – de knap så blodtørstige ulve

Transfers:

Ind: Nathan Collins, Hee-Chan Hwang (permanent), Adama Traore (udlejet), Patrick Cutrone (udlejet), San-Jin Jeong (udlejet)

Ud: Romain Saiss, Marcal, Fabio Silva (permanent og så udlejet), Ki-Jana However (udlejet)

”Troværdige” rygter: Ingen ind, men flere klubber jagter Morgan Gibbs-White efter en god sæson i The Championship.

Fravær: Chiquinho (langtidsskadet)

Hold øje med: Luke Chundle (20) og Chem Campbell (19). Chundle er central midt, hvor der reelt set kun er tre spillere i spil, så muligheden for spilletid bør opstå her. Campbell er offensiv midt/kant, hvor konkurrencen er større, men skaderne hyppigere. Begge spillere fik lidt spilletid i sidste sæson og har været spået som de næste i et stykke tid. Wolves har kun spillet en kamp bag lukkede døre, så det hele er lidt usikkert indtil videre. Hvis Gibbs-White ender med at blive, så kan han måske endelig få sit gennembrud.

Preseason: Wolves' USA-tur røg i vasken, men de har i stedet arrangeret en tur til Spanien og Portugal, hvor de skal svede i to uger. Hele truppen er samlet (30 mand inklusiv Semedo, der har været tvivlsom), så Bruno Lage kan få fornuftigt arbejde i gang.

Idealopstilling (3-4-3): Sa – Collins, Coady, Kilman – Ait-Nouri, Neves, Moutinho, Jonny – Neto, Podence/Traore – Jímenez

Jeg var overrasket over Saiss' afgang, men Collins (20) der tog over i Burnley, gjorde det godt. Lage havde ytret ønske om at få alle nye signings ind før turen til Spanien. Det ønske har han teknisk set fået opfyldt, men han er nok ikke tilfreds. På plussiden er Ruben Neves ikke forsvundet, men hvis han ryger (ingen rygter p.t.), så kommer Wolves for alvor i problemer. Forsvaret og midtbanen – som den står – er fine nok. Udfordringen er i front. Mange spillere er kommet og gået uden for alvor at slå igennem (minus Jota). Pedro Neto og Daniel Podence har helt sikkert vist gode ting, men har også været meget skadede. Traoré har intet slutprodukt, men efter fallitten i Barca står nye købere nok ikke i kø. Raul Jímenez er en god targetman, men hans niveau er desværre faldet væsentligt efter hans horrible hovedskade.

Forventning:

Steffen Dam, der jo som bekendt er inkarneret Wolves-supporter, spår Wolves en svær sæson. Sidste sæsons 10.-plads var den dårligste i de fire sæsoner, de har været i Premier League i denne omgang. Kvaliteten i truppen ser ud til at dale fra sæson til sæson. Den sidste startede utroligt positivt ud med friskt offensivt spil. Men eftersom der ikke kom point ud af det, returnerede Lage og Wolves til deres mere defensive solide udgangspunkt. De gør det godt i perioder, men bare også rigtig træls i andre. Startprogrammet er til gengæld barmhjertigt, så Wolves har potentialet til stærk start. Men misser de den mulighed, kan det omvendt blive halvskidt.

In the mix

15: Brentford (13) – den svære anden sæson

Transfers:

Ind: Aaron Hickey, Keane Lewis-Potter, Thomas Strakosha, Halil Dervisoglu (udlejet)

Ud: Christian Eriksen, Zanka, Jonas Lössl

”Troværdige” rygter: Ingen p.t. Men mere tvivlsomme rygter er der nok af, hvor samtlige danskere i udenlandske klubber åbenbart er på vej. Cirka. Seneste skud på stammen er Mikkel Damsgaard.

Fravær: Sergi Canos (karantæne i første kamp), Kristoffer Ajer er tvivlsom med en fiberskade. Det er jævnt svært at finde oplysninger om Brentford, så kan sagtens misse noget.

Hold øje med: Lewis-Potter. 21 år og med på det engelske U21-landshold. Scorede 13 og lavede fire assists for Hull, der havde det svært i The Championship. Han scorede også i sin debut for Brentford mod Strasbourg, hvor han fik den sidste halve time. Ret ukendt for os der ikke følger med i The Championship. Mere kendt er den 20-årige skotte Hickey (smukt), som flere måske har stødt på i Bologna, hvor han var holdkammerat med Andreas Skov Olsen. Primært spillet som venstre back/wingback, men lidt unikt er han lige god med begge fødder, så kan også begå sig til højre. Ideel spiller for Brentford.

Preseason: En uge i Tyskland med det meste af truppen og man er nu hjemme. Dejllig rolig optakt til den svære anden sæson.

Idealopstilling (4-3-3): Raya – Henry, Jansson/Pinnock, Ajer, Hickey – Janelt, Nørgaard, Baptiste/Jensen/Onyeka – Wissa, Toney, Mbeumo/Canos

Thomas Frank skiftede over til en firebackkæde, da Eriksen cirka kom til klubben. Årsagen var, at Brentford ikke producerede nok chancer i det åbne spil. Trebackkæden havde fungeret fint i starten, men efterhånden gik den død. Det skal dog siges, at Ivan Toney og Raya var skadet i nedgangsperioden, og de kom tilbage nogenlunde samtidig med Eriksen og formationsskiftet. Så det er ikke usandsynligt, at Frank vender tilbage til tre i bagkæden. Jeg har dog spået meldingerne fra træningskampene hidtil, som om de er startet i den 4-3-3 de sluttede med.

Forventning:

Uanset hvad er der ingen tvivl om, at vores allesammens 10’er betød ufattelig meget for Brentfords stærke afslutning og sikre overlevelse. Nu skal de klare den selv. Heldigvis er den lettere upopulære Toney stadig i klubben, men han bliver nok mere og mere populær, jo flere mål han scorer. Brentford ser ud til at lave flere af de smarte handler, de er så kendt for, men antallet er dalet. Og hvis det kreative input fra midten skal komme fra Mathias Jensen, ja, så er min klaphat ikke stor nok til at sige ”jaaaa”. Jensen har ikke niveauet til Premier League i min optik. Det bliver en svær sæson, men heldigvis er den også svær for mange andre, hvilket kan blive heldigt for bierne. Og så har de et fint program til at starte op på.

16: Southampton (15) – jagten på kuvøseguf fortsætter

Transfers:

Ind: John Aribo, Gavin Bazunu, Romeo Lavia, Armell Bella-Kochap, Marteusz Lis

Ud: Armando Broja (endt lejemål), Fraser Forster, Shane Long, Dan Nlundulu

”Troværdige” rygter: Ingen p.t.

Fravær: Valentino Livramento (langtidsskadet). Romain Perraud, Theo Walcott og Nathan Redmond passer nogle mindre skader hjemme, mens resten er i Østrig. Bør være klar bagefter.

Hold øje med: Will Smallbone. Den 22-årige offensive irer, der har været i klubben i et par år og har været ramt af skader, kan være på nippet til et reelt gennembrud. Han har gjort det godt i de to første preseason-kampe. Thierry Small kan blive en interessant overraskelse. Den kun 17-årige venstre back har fået godt med spilletid, som står fri p.t. med Livramento og Perrauds skader. Men det er nok en postgang for tidligt, især da Perraud forventes klar igen omkring sæsonstarten.

Preseason: Østrig. Højdetræning og næsten hele truppen afsted. Fin optakt.

Idealopstilling (3-4-3): Bazunu/Caballero – Salisu, Bednarek, Bella-Kochap – Livramento, Romeo/Diallo, Ward-Prowse, Walker-Peters – S. Armstrong, Adams, Aribo

Der er flere spørgsmålstegn – det første er formationen. Ralph Hasenlhüttl begyndte at eksperimentere med 3-4-3 i sidste sæson, især mod de gode modstandere. De to første (og hidtil eneste) træningskampe har været med en 3-4-3, så den arbejder jeg ud fra. På målmandsposten fik Bazunu (20) starten af den første kamp mod Leipzig, hvor han gjorde det godt. McCarthy kom ind og lukkede tre mål ind.

Southampton har måske haft de seneste sæsoners dårligste målmænd. McCarthy er færdig. Caballero er rutinen, men jeg tror, Bazunu løber med den. Han brød igennem som 16-årig i Irland og har været hos City siden. I mellemtiden er han blevet landsholdsmålmand. I forsvaret er den tredje plads fri, som jeg afsætter til Bella-Kochap (20). Spillede en stærk sæson for Bochum i Bundesligaen sidste år. Har været parret med Bednarek og Salisu i de to kampe. På midten kan Lavia (18) også få spilletid, som er en hård tackler hentet fra City også. Men der er lige et par foran i køen p.t. Aribo (25) er hentet i Rangers efter flere stærke sæsoner. Han er til startelleveren.

Forventning:

De nye ejere med Rasmus Ankersen i spidsen kommer med en super interessant transferstrategi a la Brentfords. Og der er også hentet spændende unge spillere ind. Bredden er dog tynd, for det er langt fra sikkert, at de unge spillere slår igennem. Og så mangler der jo mål i holdet. Che Adams og Adam Armstrong ligner ikke angribere, der kommer i nærheden af 15 kasser. Adams endte på syv, A. Armstrong to og topscoren blev Premier Leagues giftigste frisparksfod, James Ward-Prowse, med 10. Talentet Broja er væk, og der går også tid, før Livramento er tilbage, og han er stærkt savnet. Jeg regner med, at Southampton klarer det, men det bliver ikke lige kønt hele tiden. Og Aribos snak om at de kæmper om europæiske pladser, lyder lidt blåøjet.

17: Everton (16) – playing the blues

Ind: James Tarkowski, Jean-Philippe Gbamin (udlejet), Niels Nkounkou (udlejet)

Ud: Richarlison, Jonjoe Kenny, Cenk Tosun, Fabian Delph, Anwar El Ghazi (leje), Donny van de Beek, Gylfi Siggurdsson (no shit)

”Troværdige” rygter: Everton er et af holdene på jagt efter Gibbs-White, men også flere rester fra Burnley som fx Maxwell Cornet. Men indtil videre intet håndgribeligt og kritisk, som tiden går.

Fravær: Andros Townsend genoptræner, men bliver nok ikke klar til sæsonstarten. Seamus Coleman var skadet i slutningen af sidste sæson, men er åbenbart tilbage.

Hold øje med: Dele Alli…just kidding! Stanley Mills. 18 år, højre kant/midtbanespiller. Han fik god tid på højre WB mod Arsenal, hvor han var en af de få lyspunkter. Frank Lampard har sagt, at han nok vil indgå i truppen fremfor en udlejning. Men mon ikke 20-årige Nathan Patterson, der blev hentet i vinters står foran? Ellers har der været positiv tale om Isaac Price (18), en 8’er med gode dybdeafleveringer – men han fik ikke tid mod Arsenal, men er med i USA. Med i USA er også hjemvendte Gbamin og Nkounkou. Gbamin har jo været skadet det meste af sin tid i Everton, men kan være den kontrollerende 6’er, som Lampard desperat eftersøger. Spørgsmålet om Gbamin overhovedet har et godt nok topniveau mere. Nkounkou er kun 21 år og brugte hele sidste sæson i Standard Liege med fin spilletid som venstre back/midtbane.

Preseason: USA og med hele truppen. Ganske fornuftigt, men de potentielle nye signings mangler jo.

Idealopstilling (5-4-1): Pickford – Mykolenko, Mina, Keane, Tarkowski, Coleman/Patterson – Gray/Iwobi/Dele, ?, Doucouré, Gordon – Calvert-Lewin

Til midterforsvaret hører også Godfrey og Holgate, hvor den mest oplagte til at vige pladsen er Keane. Men Mina er jo nok skadet alligevel. Tarkowski omtales allerede som den nye anfører, når Coleman stopper. Coleman selv kan sagtens miste pladsen ret hurtigt. På midten er Gordon og Doucouré sikre. Den anden ”kant”, som også kan være til højre, så Gordon skifter over, er up for grabs. DCL er selvskrevet som 9’er, hvilket er fint, men når han bliver skadet, er det toptamme Salomón Rondon, der overtager. Medmindre en ungdomsspiller griber chancen i preseason. Ellis Simms måske? 21-årig angriber, som har været udlånt med ok succes. Spørgsmålstegnet er jo bare, om en 21-årig ikke allerede nu burde havde gjort sig mere bemærket?

Forventning:

Everton er en stærkt ikke-veldrevet klub. Det, som taler for klubben, er, at talenter har en tendens til at poppe op som fx Gordon i sidste sæson. Det kan ske igen. Men ellers taler mere og mere imod. Først og fremmest en excentrisk ejer, som har gennemført en del trænerskift – både med navn og stil – hvilket naturligvis også har resulteret i en rodet trupsammensætning. Der er blevet smidt perler efter svin. Men hey, nu har de Lampard, som jo har gjort sit for, sammen med konen, at sørge for at spillernes WAG’s bliver mere involveret i klubben. På banen har offensive Lampard lagt sig om til at blive den måske mest defensive i hele ligaen takket være de 47 spillere, der er til rådighed for midterforsvaret. Det gav overlevelse i sidste sæson, men på et hængende hår. Og denne gang har de ikke Richarlison. Evertons held er, at der er en konsensus om, at årets tre oprykkere samlet set er de svageste i lang tid.

Jeg er i tvivl om, hvorvidt Everton skal kategoriseres som et ”bundhold”, eller der er et ”bundhold”, som skal trækkes op i denne kategori (in the mix)?

Everton rykker ned: Odds 4,50 hos NordicBet

Hvis en af oprykkerne klarer sig, som det oftest sker, så er Everton klart mit bedste bud på taberen af stolelegen.

Bundhold

Indledningsvist skrev jeg, at kategorien ikke nødvendigvis var tiltænkt de tre formodede nedrykkere. Hvilket lyder hult, når jeg nu er endt her. Men udfordringen er, at jeg ikke ser Championship-fodbold og følger ikke med. Djævlen er i detaljen, og den overser jeg muligvis. Så her efterspørger jeg hjælp. De tre oprykkere er blevet beskrevet som de svageste hidtil. Omvendt er det yderst sjældent, at alle tre oprykkere et år rykker ned sammen. Mit bud på en overlever, hvis der skal være én, bliver nummer 18, der ligesom Brentford, Aston Villa, Crystal Palace og West Ham tog den lange vej op.

18: Nottingham Forest (4 i The Championship) – sheriffen er tilbage i byen

Transfers:

Ind: Taiwo Awoniyi, Dean Henderson, Neco Williams, Giulan Biancone, Moussa Niakhate, Omar Richards, Lewis O’Brien, Harry Toffolo

Ud: Djed Spence, Keinan Davis, James Garner, Philip Zinkernagel, Tobias Figueredo, Brice Samba, Lewis Grabban,

”Troværdige” rygter: Steve Cooper (træneren) mangler en hård 6’er, men det gør mange andre også. Aster Vranckx (19) er en mulighed fra Wolfsburg, som Everton også jagter. Mest oplagt er lejesvenden fra sidste sæson, Garner, men det sker tidligst efter Manchester Uniteds preseason. Samme historie er tilknyttet Davis fra Aston Villa som angriber.

Fravær: Ryan Yates (24) er ude i en måned. Yates var en af de absolut mest bærende kræfter i sidste sæson, og hvad værre er, så er alternativerne små på midten. Kritisk. Sam Surridge (23) er tvivlsom til sæsonstarten.

Hold øje med: Awoniyi. Den 24-årige nigerianske landsholdspiller scorede 15 mål for Union Berlin i sidste sæson, da de sluttede som nummer fem. Han var muligvis på tegneblokken i Dortmund og er et ret stærkt køb, som igen understreger pengene og tiltrækningen i Premier League.

Preseason: Spanien. Hele truppen er afsted i Allicante nu, så de nye drysser uden problemer løbende ind ad døren. Derefter er der et smut forbi Berlin til en kamp imod Awoniyis tidligere klub, Union.

Idealopstilling (3-4-1-2): Henderson – Niakhate, Worrall/McKenna, Williams – Richards, Yates, Colback/?, Biancone – O’Brien – Awoniyi, Johnson

Der er ret åbent over det hele med så mange nye spillere. Henderson tager målet uden tvivl. Scott McKenna (25) spillede mest af alle sidst, men Joe Worrall (25) gjorde det bedre og i midten af de tre. McKenna udfordres og Niakhate (26), som kommer med god erfaring fra Mainz – og er venstrebenet ligesom McKenna. Williams gætter jeg på bliver højre midtstopper, da Biancone har fået højre WB i preseason. Ellers er rutinerede Cook en mulighed, hvis ikke Worrall bliver skiftet derover for at få plads til både Niakhate og McKenna.

Richards (24) er hentet i Bayern München, hvor han fik 24 kampe fordelt over alle turneringer. Han får venstre WB. Yates, når han er klar er på midten sammen med X (en hård 6’er). 10’eren får O’Brien (23, gjorde det godt for Huddersfield), og Awoniyi partner op med sidste sæsons topscorer (16) og assistkonge (10) Brendan Johnson (20). Alternativer her er Sam Surridge, som folk måske kan huske fra Bournemouth, da de var i Premier League. Ellers har Alex Mighten (20) lavet gode indhop i preseason, hvilket har fået USA til at fiske efter ham, selvom han har repræsenteret England på U-niveau.

Forventning:

Massiv gang i svingdøren. Et utal af lejespillere har forladt klubben, men der er til gengæld hentet godt ind - og relativt hurtigt. Der mangler et par brikker, bevares, men det næsten helt nye forsvar ser sammen med Henderson spændende ud. Forest er mit bud på en overraskelse, men den kan sagtens udeblive, da truppen er meget smal – især på midten og i angrebet.

19: Fulham (1 i The Championship) – alle gode gange tre

Transfers:

Ind: Joao Palhinha, Andreas Pereira, Manor Solomon (gælder først fra 1. august på grund af regler omkring spillere fra ukrainske klubber)

Ud: Fabio Carvalho, Neco Williams, Jean Michael Seri, André Anguissa

”Troværdige” rygter: Fulham jagter manisk forstærkninger til forsvaret. Issa Diop, West Ham, virker til at være den mest plausible.

Fravær: Joe Bryan har brækket hånden, men mon ikke en skinne kan fikse det.

Hold øje med: Aleksandar Mitrovic. Hvis Fulham skal overleve, SKAL Mitrovic lykkes i Premier League. Hans tidligere forsøg er mislykkedes, hvorefter han så har høvlet mål ind i The Championship. I sidste sæson blev det til vanvittige 43 mål i 44 kampe. Problemet er jo, at Mitrovic' stil som klassisk boksangriber kræver en masse bolde ind i feltet, som jo bliver sværere, når nu Fulham ikke kommer nær så meget på bolden i Premier League. Og så er modstandernes CB’s jo også det bedre. Af unge gutter vil Luke Harris (17) være det bedste bud på spilletid. En offensiv midt, der jo meget passende kan tage overfor Carvalho.

Preseason: Portugal. Hele truppen afsted, men der mangler jo nye forsvarsspillere.

Idealopstilling (4-3-3): Rodak – Robinson, Adarabioyo, Ream, Odoi/Tete – Pereira, Palhinha, Cairney/Reed – Solomon/Kebano, Mitrovic, Wilson

Forsvaret er lidt det samme fra forrige sæson, bare uden Andersen, som var den bedste og fik anførerbindet (som lejespiller). De havde også Areola i mål, og hans stats var vanvittige. Så ja, defensiven halter, og Marco Silva så lettere bekymret ud efter 1-5-nederlaget til Benfica. Midtbanen er kraftigt forstærket af den portugisiske landsholdsspiller Palhinha, der blev mestre med Sporting Lissabon i forrige sæson og spillede Champions League i sidste. Foruden EM, hvor han gjorde det godt imod blandt andre Frankrig. Pereira, der tidligere har spillet for Manchester United, er returneret i kampform fra Flamengo og søger hævn for det knap så succesfulde ophold i United. For Tom Cairney er der også tale om oprejsning. Hans rolle sidst de var i Premier League, var stærkt begrænset, selvom han ligesom denne gang har været anfører. Wilson gjorde det godt og til venstre tror jeg, at Solomon (22) med sin erfaring og evner tager venstre kant.

Forventning:

Med så mange gengangere for forrige sæson er det immervæk svært at se, hvorfor Fulham nødvendigvis skal overleve denne gang. Der er selvfølgelig mere erfaring under bæltet, og hvis nu serberen slår til, så kan det blive godt. Jeg afskriver ikke Fulham nu, men der skal lidt forsvarsspillere til. Og så er truppen bare ikke særlig bred på noget punkt. Mest kritisk er selvfølgelig, hvem der skal tage overfor Mitrovic, hvis han bliver skadet. Jeg aner det ikke.

20: Bournemouth (2 i The Championship) – er Scott Parker en Peter Parker?

Transfers:

Ind: Ryan Fredericks, Joe Rothwell

Ud: Nathaniel Phillips (lejet), Gary Cahill, Robbie Brady

”Troværdige” rygter: Scott Parker har tre CB’s at vælge imellem, og reelt set kun én. Det oplagte valg vil være at få Phillips tilbage fra Liverpool igen, for det lader ikke til, at han bryder igennem, da han nu er blevet 25 år. Ellers er der ikke nogen rygter ellers p.t.

Fravær: David Brooks – men på den fede måde! Brooks er nemlig blevet kureret for kræft og er nu i gang med sin genoptræning. Hvornår han er klar, er selvfølgelig usikkert.

Hold øje med: Dominic Solanke. Han brød ikke igennem i Liverpool og kunne ikke redde Bournemouth fra nedrykning. Men nu er den 24-årige angriber måske klar til at vise Premier League, hvad talentet engang lovede. 29 mål og syv assists blev det til i sidste sæson. Med forventning om at der kan blive travlt i den anden ende, så hold øje med målmanden Mark Travers (23), som fik handskerne af Parker før sidste sæson og tog dem. Årets spiller i Bournemouth og sågar lidt spilletid for Irland.

Preseason: Portugal. Hele truppen samlet inklusiv de to nyindkøb, og ingen meldinger om andre fravær. Men Parker mangler jo en ordentlig makker til Kelly, og det partnerskab er måske det allervigtigste at træne.

Idealopstilling (4-3-3) Travers – Zemura, ?/Mepham/Hill, Kelly, Fredericks/Stacey – Rothwell, Lerma, Billing – Anthony, Solanke, Christie

Bournemouth har umiddelbart den smalleste trup med måske mindst topkvalitet (selvom Solanke stikker ud, måske). Ud over midterforsvaret er alternativer på backpositionerne ikke imponerende – Fredericks fik jo næsten ikke spilletid i West Ham. På midtbanen er der gengangere fra holdet, der rykkede ned sidst. Fx Lerma på 6’eren og Billing som den ene 8’er. Og selvom jeg er patriot, hvad angår danske fodboldspillere, så har jeg det stramt med Billings lade attitude. Christie på højre kant fik stærkt begrænset tid for Skotland under EM, da det rigtig gjaldt. 27-årige Rothwell kan dog blive en positiv oplevelse, da han fra en central midt har et godt drive med bolden og er glad for at drible. Spørgsmålet er selvfølgelig, om det kan videreføres i Premier League, eller om det bare vil åbne op for hurtige omstillinger.

Forventning:

Min begejstring for truppen er halvkølig, men jeg er til gengæld ret lun på Parker (hvad kunne han ikke gøre i fx Everton?). Han har ført to hold op fra den notorisk komplicerede Championship, og en overgang lignede det jo, at Fulham kunne komme i spil til overlevelse efter en svær start uden flere nyindkøbene som kom sent ind, fx Joachim Andersen. Defensiven var struktureret meget solidt, men offensiven haltede – Andersen og andre fra den sæson, som er rejst, har også mobbet Mitrovic med sine mål i sidste sæson. ”Hvorfor fanden gjorde du det ikke året før!”. Med købet af Rothwell og en mere bevægelig fronttrio fornemmer jeg, at Parker har større fokus på målscoringen nu. Men hvad nytter det uden defensive forstærkninger. Overlever Bournemouth er Parker en vaskeægte superhelt.

​​​​​​​Se odds på Bundesliga her.
Se odds på Ligue 1 her.
Se odds på La Liga her.
Se odds på Champions League her.
Se odds på Serie A her.


Auto-created group

Kommentarer

Feedback