18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Odds på Premier League 2021/22

Kommentarer (11)

Premier League-ekspert Fønix har lavet en stor optakt til sæsonen 2021/2022. Her ser han på, hvordan nogle af nøglespillerne præsterede i sidste sæson, og han vurderer, hvordan han tror, holdene kommer til at klare sig i den nye sæson, der begynder nu på fredag. 

Odds på Premier League 21/22 hos Betfair

Odds på vinderen af Premier League 2021/2022: Manchester City er favoritter

Først får du lige en oversigt over markedets bedste odds på vinderen af Premier League-sæsonen 2021/2022. Bookmakernes odds taler sit tydelige sprog: Manchester City er store favoritter til at genvinde trofæet. I min powerranking kan du se, at jeg er helt enig i denne favoritværdighed. Mere om det senere. 

Odds på Premier League 21/22 Højeste odds Bookmaker
Manchester City 1,80
Chelsea 3,50
Liverpool FC 6,00
West Ham 67,00
Arsenal 81,00
Manchester United 101,00
Tottenham 251,00
Brighton & Hove Albion 501,00
Leicester City 501,00
Everton 751,00
Wolverhampton Wanderers 751,00
Brentford FC 1.001

OBS: Odds på Premier League er fra tirsdag den 11. november klokken 09.51. Bemærk, at her kun er tale om et udvalg af Premier Leagues 20 hold. 
Vi opdaterer alle odds i optakten løbende gennem hele sæsonen. Dog ikke nødvendigvis fra runde til runde. 

Odds på Premier League topscorer 2021/2022

Herunder finder du markedets bedste odds på Premier League topscorer 2021/2022. Mohamed Salah er bookmakernes favorit.   

Odds på Premier League topscorer2021/2022 Højeste odds Bookmaker
Mohamed Salah (10) 1,90
Cristiano Ronaldo (4) 9,00
Romelu Lukaku (3) 11,00
Jamie Vardy (7) 15,00
Harry Kane (1) 17,00
Sadio Mané (6) 25,00
Pierre-Emerick Aubameyang (4) 34,00
Son-Heung Min (4) 34,00
Michail Antonio (6) 35,00
Gabriel Jesus (2) 67,00
Bruno Fernandes (4) 75,00
Diogo Jota (4) 75,00
Roberto Firmino (4) 81,00
Raphinha (5) 126,00

OBS: Premier League topscorer odds er fra torsdag den 11. november klokken 10.37. 

”It’s coming home”. Ha! Selvom englænderne var nogle knap så pæne huller i sommer, så er Premier League stadig hjem for klodens bedste ligabold. Og denne sæson ser ufattelig tæt ud. Både i toppen, i midten og i bunden. Læg herudover oveni, at de store hold har haft en tæt på ubrugelig pre-season med EM, Copa América og OL. Det har fået Pep Guardiola til at udtale følgende: 

- Hvad er pointen med, at vi managers møder op i pre-season, når der ikke er nogle spillere? 

Det kunne unægteligt lugte af en rodet start på sæsonen med nogle overraskelser, inden der kommer orden i kaos hen imod årsskiftet.

Denne optakt er todelt. Først kører jeg ud af en tangent om diverse tanker, jeg har gjort mig henover sommerferien, som optakt til denne sæson. Den del kan man selvfølge bare hoppe forbi (dog slutter jeg af med at forklare, hvad jeg kigger på i optakten). Dernæst kommer min gennemgang af alle 20 hold med deres transfers til og med søndag aften, hvor artiklen blev sendt til BetXpert-redaktionen. 

Moneyball

Hvis det er første du gang, læser mit ævl, vil jeg kort sige, at jeg i diverse tråde og spilforslag har skrevet omfattende om Expected Goals (xG). Her i sommer har jeg læst en af de grundlæggende bøger bag tilgangen, nemlig Money Ball (bogen bag filmen af samme navn). 

Nu forsager jeg xG og alle dens gerninger og al dens væsen. Moneyball er kort fortalt den sande historie om, hvordan Billy Beane, General Manager for baseballholdet Oakland Athletics, og hans assistent, den økonomiuddannede Paul DePodesta, skabte et yderst slagkraftigt mandskab ved at trade spillere ind, der var gode til at få walks. 

Walks var nemlig kraftigt undervurderet i markedet, og det udnyttede de til fulde (det etablerede MLB-miljø så på de mere flamboyante evner, som hvor ofte spillerne rammer bolden og stjæler baser). 

DePodesta kunne ud fra holdets sammensætning beregne Expected Runs og deraf antallet af forventede sejre. Dette har været en stærk inspiration til udformningen af xG i fodboldverden. Men her er der bare en markant grundlæggende forskel i tilgangen, og det er årsagen til, at xG som forudsigelse af et holds evne er svært fejlbehæftet. Mener jeg.

Ikke alle angribere afslutter lige godt

xG bygger på en forudsætning om, at alle spillere afslutter lige godt. Derfor giver xG det samme, hvad enten Harry Kane eller Neal Maupay afslutter fra et bestemt punkt. Jeg har hørt argumenterne før og slugt dem. Det kommer fra mange kloge hoveder, som gutterne bag Statsbomb og Benjamin Leander (jeg har stor respekt for dem alle og deres arbejde). Men jeg køber det ikke længere. 

For at sige at alle angribere er lige gode, fordi de har brugt 10.000 timer på træningsbanen, svarer til, at alle baseballspillere er lige gode til at ramme bolden. At alle golfspillere driver lige godt. At alle håndspillere kaster harpiks-kuglen lige godt. Det giver helt intuitivt ingen mening.

For at xG reelt skal give mening, skal man tage højde for afslutteren, og det er praktisk talt umuligt (du skal have hver spiller til at afslutte X-antal gange fra samme sted i samme situation). Derfor vil Brighton altid lide i forhold til xG, før de får hentet en angriber, der reelt scorer mål. 

Husk også, at det ikke kun er de sparketekniske evner, der er i spil. Billy Beane var selv det største talent, da han blev draftet af NY Mets. Han var en champ til træning, men når han skulle performe i kampen, gik klappen ned for ham. Det får jo én til at tænke på Timo Werner i Chelsea. Tyskeren var den største under-performer i forhold til xG sidste sæson.. 

Premier League-holdene vurderet ud fra fem parametre

Så hvad nu? Efter at have læst Moneyball har jeg selv tænkt over, hvad der egentlig driver et godt hold. Jeg prøvede først at finde en gylden formel, som Bill James gjorde. Men ikke overraskende uden held. Det tætteste jeg kom på er: Mål scoret – (Mål imod / 2). Det gav den bedste forklaring på holdenes placering i de par sæsoner, jeg har kigget på i Premier League. ”Formlen” fortæller mig, at et mål scoret er dobbelt så meget værd som et mål indkasseret. Fulham havde ligaens 13. bedste defensiv sidste sæson, men rykkede ned. Hvorfor? De scorede næstfærrest mål.

Jeg er kommet frem til fem parametre, som jeg i min gennemgang af holdene har vurderet de enkelte hold ud fra. Jeg håber, det giver mening. Her vil jeg lige gennemgå mine parametre. 

 1. Proven goalscorer. Her kigger jeg på spillerens antal mål (minus straffespark) per 90 minutter. Jeg har benyttet fbref, der automatisk kan frasortere spillere, der ikke har spillet kontinuerligt. Fx ryger Gareth Bale ud af listen, der som den eneste snittede over et mål per 90 minutter. Jeg skriver placeringen på listen i parentes ved alle de spillere, som jeg fremhæver i min gennemgang af holdene. Og så hiver jeg også andre relevante spillere frem, der måske har været skadet eller kan forventes at få mere spilletid i denne sæson.
 2. Assistmager. Her bruger jeg faktisk xA (expected assists). Det er jo ikke assistmagerens fejl, at medspilleren brænder. Udover at fremhæve de bedste i den disciplin (igen med en rangering fra fbref) kigger jeg også på holdets kanter og backs. Fodboldtaktikeren Michael Cox skriver jævnligt om værdien af at have gode spillere på kanterne for at sprede spillet ud og gøre det vanskeligt for modstanderens forsvar. Det var også tydeligt at se til EM, hvor flere wingbacks kom i fokus.
 3. Centrale bolderobrere. Ud fra tackling og interceptions per 90 minutter (whoscored, minimum otte starter – det giver 79 spillere). Der er vist ingen, som kan være i tvivl om N’Golo Kantés betydning. Men der er mere til det. Flemming Pedersen og flere kloge fodboldhjerner fortæller, at det ideelle sted at erobre bolden er centralt på midten, hvorfra man kan sætte en giftig omstilling i gang. Listen, jeg har trukket, er ret interessant, for spillere fra bund- og tophold er blandet i én stor pærevælling, hvor man ellers måske skulle forvente, at det kun var spillere fra bundholdene der lå øverst, fordi de brugte mest tid uden bolden. Spoiler-alert: Harry Kante er med i toppen af listen.
 4. Målmanden. Fbref giver svaret med deres ”PSxG+/- /90”, der viser, hvor mange mål målmanden redder ud fra chancens størrelse (målt på xG). Da alle keepere står overfor alle ligaens angribere, giver det snit fin mening uden at være perfekt.
 5. Midterforsvaret. En 100 procent subjektiv kategori. Virgil van Dijk. Årets spiller i 2019/20. Men der er ingen stats. Ingen. Intet, der indikerer, at han er noget unikt. Alligevel er der ingen tvivl om van Dijks betydning. Med ham ude blev Trent Alexander-Arnold nødsaget til at blive tilbage for at hjælpe midterforsvaret, hvilket hæmmede hans vigtige offensive spil. Forsvarsspil er selvfølgelig den ypperste holdopgave, men det kan svinge fra kamp til kamp, hvordan det skal gribes an. Det ændrer bare ikke på, at grundstenen i ethvert forsvar er de to-tre centrale forsvarsspillere.

Sidste disclaimer, inden jeg præsenterer listen, er, at jeg ikke fast kommer ind på spillestil. Det vil fremgå af de løbende spilforslag. Dels fordi det hele bliver meget omfattende, men også fordi det skifter fra kamp til kamp, hvordan holdende forventes at gribe kampen an. Det er jo nærmest kun topholdene, der har den luksus at kunne spille ens i næste hver eneste kamp. De mindre hold må justere fra modstander til modstander.

Premier League-ranking 2021/22

Efter at have ændret i teksten 40 gange halvvejs igennem holdene bliver gennemgangen og placeringen ud fra de transfers, der er realiseret, og jeg vil sjældent kommentere diverse transferrygter. Transfers er ikke overraskende meget essentielle. Billy Beanes første regel om transfers lyder således:

- No matter how succesfull you are, change is allways good. There can be no status quo…Otherwise you’re fucked.

Inden jeg begynder på min powerranking, er der kun tilbage at nævne, at jeg løbende vil byde ind med nogle spilovervejelser. Det er ikke nødvendigvis deciderede anbefalinger, men snarere inspiration til, hvor der godt kunne ligge noget værdi. 

1. Manchester City

Ind: Jack Grealish, Scott Carson (reservekeeper). 

Ud: Sergio Agüero, Eric Garcia og Jack Harrison (tilbage fra lejeophold)

Fravær: Phil Foden (i et stykke tid), Kevin de Bruyne (minimum den første kamp). Plus spørgsmålstegn om formen ved en del spillere.

 1. Ilkay Gündoğan (4.-pladsen på mål per 90 minutter), Phil Foden (8), Ferran Torres (11), Riyad Mahrez (18) og Gabriel Jesus (20). Intet andet hold har så mange i top-20. Faktisk er det næstbedste, som noget hold kan diske op med, kun to. Så spørgsmålet er, hvor meget Manchester City savner en sand 9’er? Meget, tror jeg. For i de helt store kampe, som fx i Champions League, har City manglet noget ekstra oppe foran. En lille bonusoplysning. 18-årige Samuel Edozie (boksangriber) har scoret i alle tre pre-season-kampe og fået stor ros af Pep. Undtagelsen var Community Shield-kampen, hvor han dog lå til venstre. 9’er-pladsen er den plads, der billigst til salg hos City. Torres promoverede i al fald ikke sin sag under EM, og nej, det bliver aldrig godt med Jesus. Måske Edozie kan gribe chancen?
 2. Kevin De Bruyne (1.-pladsen på xA per 90 minutter), Grealish (3), Mahrez (8), Foden (12). De Bruyne er out of this world og er den eneste over 0,40 xG per kamp. Tre spillere i ligaen er i 0,30’erne, og der har City hentet den ene i skikkelse af Jack Grealish. Citys spillere er meget flydende i deres positioner, men generelt har de alle en tendens til at søge ind i banen. Da de havde Leroy Sané, var det en mere klassisk kant, og det kan de godt mangle, da deres backs ikke bød sig meget til sidste sæson. Dette på nær Cancelo (25), og så kan Benjamin Mendy måske få mere kontinuerlig spilletid på venstre back, hvor han er meget offensiv.
 3. Fernandinho (henholdsvis 21 og 11 på listen over flest tacklinger og interceptions per 90 minutter) og Rodri (26/50). De mere offensive spillere som eksempelvis De Bruyne, Silva og Gündoğan, som har fået tid på den centrale midt, har alle elendige stats. Dette er nok mere et udtryk for Citys strategi med deres pres. Hvor fx Liverpool gerne vil erobre bolden på midten, vil City faktisk hellere have modstanderen til at sparke langt. Og dermed bliver bolden oftere spillet over Fernandinho og Rodri.
 4. Ederson (13. på listen over flest reddet mål ud fra xG ud af 21x). Er god med fødderne, men langtfra i toppen med hænderne.
 5. Rúben Dias- og John Stones-konstellationen viste sig som den stærkeste sidste sæson. Stones er blevet bedre, men ingen er i tvivl om, at købet af Dias har gjort underværker i Citys førhen noget shaky forsvar. Aymeric Laporte og Nathan Aké betyder, at bredden i Citys forsvar er stor, selvom Aké dummede sig i Community Shield. Og så skal man ikke underkende Kyle Walkers defensive evner, og han var banens bedste imod Danmark. Til gengæld er han i kamp med alderen nu.

Forudsigelsen: Grealish er et voldsomt køb, men City mangler stadig en 9’er til de store kampe. To ting taler imod Citys mesterskab. For det første er fokus 100 procent på Champions League-trofæet, hvilket kan blive kostbart i slutprogrammet – men City har før haft fokus på Champions League og stadig vundet mesterskabet. 

For det andet så har Guardiola været udfordret af, at en masse spillere har været af sted og blevet skadet, hvilket især Liverpool har været nogenlunde forskånet for. Omvendt har ”The Citizens” bare en vanvittigt stærk trup, der også indeholder et af de største talenter: Phil Foden. For hvis du ikke bed mærke i det, var han både højt på listen over mål og assists i fjor. Faktisk er ingen placeret så højt på begge lister i Premier League.

Spil på Manchester Citys kampe hos MarathonBet

2. Chelsea

Ind: Marcus Bettinelli (reservekeeper) samt en hær af spillere retur fra lejeophold: Ross Barkley, Ruben Loftus-Cheek, Michy Batshuayi, Tiomoue Bakayoko, Trevor Chalobah (22 år, central midtbane), Dujon Sterling (21 år, højre back) og Malang Sarr (22 år, midterforsvar). 

Ud: Oliver Giroud, Willy Caballero, Fikayo Tomori og Victor Moses

Fravær ved kampstart: Cesar Azpilicueta (karantæne)

 1. Kai Havertz (46), Kurt Zouma (51), Timo Werner (52), Christian Pulisic (53). To ting springer i øjnene. Chelseas højest placerede spiller er på plads 46! Chelseas nummer to er en midterforsvarer?! Ikke overraskende, at de er ved at sprænge banken for at hente Romelu Lukaku hjem igen. Selvom jeg generelt holder mig fra rygterne i denne optakt, så virker det som en done deal - og hvilken deal! Det kan flytte Tammy Abraham videre, og ham burde Lampard/Tuchel måske have givet mere tiltro sidste sæson, for hans snit ville give en 8- plads, hvis han havde spillet mere.
 2. Hackim Ziyech (7), Mason Mount (11). Hvis Callum Hodson-Odoi (20 år) havde fået mere spilletid, ville hans snit have placeret ham på en delt 9.-plads. Reece James (21 år) og Ben Chilwell (24 år) byder sig også til, og de bliver kun bedre og bedre. Hold eventuelt øje med den endnu yngre Sterling, der er udset til James’ back-up som højre W 
 3. N’Golo Kante (5/3), Jorginho (13/16), Mason Mount (18/43) og Mateo Kovačić (30/68). Jeg ved godt, at Kovačić fører bolden godt frem, men han er det svageste led i min bog. Jeg er til gengæld spændt på at se, om tilbagevendte Bakayoko får chancen. Han var 4/12 i Serie A i sidste sæson. Herudover også Chabolah, der var 24/5 for Lorient i Ligue 1 i sidste sæson.
 4. Edouard Mendy (16). Jeg er ikke sikker på, at Mendy er løsningen på Chelseas keeper-kvaler, men jeg tør heller ikke spå om, hvorvidt Kepa nogensinde vil kunne retfærdiggøre prisen på ham sig selv.
 5. AC, Thiago Silva, Antonio Rüdiger og Azpi. Thomas Tuchels forsvar var en stor faktor bag Champions League-trofæet, og det er nok også det, der kan holde dem inde i mesterskabskampen.

Forudsigelsen: Kampen om mesterskabet er ekstremt tæt, og sidste sæsons Champions League-mestre skal selvfølgelig have en god chance. Jeg er bare ikke overbevist om kvaliteten i begge målfelter. Får de Romelu Lukaku, opvejer han til fulde en tvivlsom keeper, og så er de på lige fod med de City, vil jeg mene. Men intet er sikkert endnu. Et andet spørgsmål er, om Tuchel kan lade være med at fifle for meget med startopstillingerne. Det kan være fristende med så mange gode spillere. Chelseas trup er den næststørste med 36 spillere, hvor normalen er omkring de 26-28.

Chelsea vinder Premier League til odds 6,00 hos Danske Spil*

Manchester City er bookmakernes meget klare favorit til odds 1,72 som det højeste. Det er FOR klart. Liverpool med deres titler og United med deres indkøb ser stærke ud, men jeg har størst tiltro til Chelsea som vinder, hvis ikke City gør. Thomas Tuchel kom, så og sejrede. Det virker næsten som en done deal, at han nu får Romelu Lukaku ind på holdet også, hvilket gør holdet tæt på komplet.

OBS: Spillet er fra før sæsonstarten (og oddset er dermed ikke længere at få ), men vi lader det lige så, så Fønix kan få sin berettigede hæder, skulle spillet gå hjem ;-)

Spil på Chelseas kampe hos Unibet

3. Manchester United

Ind: Jadon Sancho (kant), Raphaël Varane (midterforsvarer), Tom Heaton (reservekeeper) og tilbage fra lån Jesse Lingard, Andreas Pereira og Diogo Dalot. 

Ud: Sergio Romero, Takith Chong

Fravær: Marcus Rashford (til november), Alex Telles og Jesse Lingard (Covid-19). Ifølge Ole Gunnar Solskjær er Fred, Varane og Sancho nok også kun på bænken i første kamp. Dette i bedste fald. 

 1. Edison Cavani (2), Jesse Lingard (5), Mason Greenwood (26), Rashford (28) og Anthony Martial (45). Derudover endte Sancho som 29 I Bundesligaen med et snit, der også ville være 29 i Premier League. Cavani er en stone cold afslutter, men har ikke kroppen til at starte inde i alle kampe. Rashford er ude indtil november, og Martial er efter min opfattelse en fuser. Snart 20-årige Greenwood skal måske tage chancen nu og indtage 9’eren, hvor han også fik tid i den sidste pre-season-kamp mod Everton. Lingard satser også på en bedre United-fremtid efter sit succesfulde forår hos West Ham. Med de offensive fravær in mente er det da heller ikke utænkeligt, at han måske kan få en større rolle, når han er rask igen. 
 2. Bruno Fernandes (3) og Luke Shaw (34). Bemærk, at Paul Pogba er helt nede på plads 103.-pladsen! Det unge talent Amad Diallos snit ville placere ham som nummer 9, men mere reelt er Sancho, der blev 8’er i Bundesligaen og ville have været 5’er i Premier League. Med Shaw, der hjælper til, er United stærke over kanterne, selvom den defensivt stærke Aaron Wan-Bissaka absolut intet kommer med offensivt, men det kan være helt efter den taktiske plan.
 3. Fred (6/17), Nemanja Matic (37/20), Paul Pogba (37/20) og Scott McTominay (34/47). Freds stats overraskede mig positivt, hvorimod McTominay skuffer. Med 24 år burde sidstnævnte faktisk være tættere på toppen. United ser lidt sårbare ud her.
 4. David de Gea (17). Spanierne har peaket, og Henderson burde tage pladsen. Henderson har spillet for få kampe til at være med på listen, men var 6’er i sæsonen før, hvor de Gea var 10’er.
 5. Medmindre Ole Gunnar Solskjær går over til en 3-backkæde, så lader det til, at Victor Lindelöf har trukket nitten med Varanes ankomst. Min fidus til Harry Maguire er dog ikke enorm, og jeg husker nu stadig, hvordan Varane koksede i det i returen mod Manchester City i forrige sæsons Champions Lague-ottendedelsfinale. Alligevel ser forsvaret unægtelig godt ud på papiret.

Forudsigelsen: Med to store indkøb og en stærk pre-season-kamp mod Everton ser det lovende ud for United. Toppen er tæt, og United kan sagtens løbe med det hele. Men selvom Solskjær flere gange har bevist sig selv, har jeg stadig Pep, Klopp og Tuchel som topen af poppen. Uniteds spil virker ofte forkrampet mod de svagere modstandere, når de pakker sig, hvor Fernandes bliver overladt til sig selv. Det kunne hjælpe, hvis Pogba begyndte at spille for United, som han gør i den franske landsholdstrøje, men man tror ikke rigtig på, at det sker mere. Til gengæld er der stadig håb for Donny van de Beek, og tilbagevendte Lingard snakker selv om, at han har fået trykket på ”genstart”. Fernandes skal bare ikke blive skadet.

Odds på Manchester Uniteds kampe hos Onsidebetting

4. Liverpool

Transfers. Ind: Ibrahim Konaté (midterforsvar). Tilbage fra lån er Takumi Minamino (offensivspiller) og Harvey Elliot (kant). 

Ud: Georginio Wijnaldum

Fravær: van Dijk og Joe Gómez (begge tvivlsomme)

 1. Mohamed Salah (13), Sadio Mané (22) og Roberto Firmino (36). Liverpools angribere led under en mangelfuld service forankret i van Dijks skade, der især holdt Trent Alexander-Arnold tilbage. Diogo Jota viste lovende takter, når han ikke var skadet. Den lille portugiser spillede ikke nok til at fremgå af fbref’s liste, men hans snit ville ellers have været nok til at placere ham på en 2.-plads. Så ham vil jeg holde øje med. Minamino er også tilbage, men han spillede forsvindende lidt sidste sæson, så han er vanskelig at vurdere. Et andet plus er, at Salah og Mané ikke har været af sted i sommer, så de må forventes at være i hopla. Der kommer dog et minus senere …
 2. Trent-Alexander Arnold (10) og Andrew Robertson (34). Ingen anden forsvarsspiller er så højt oppe som TAA. Og mon ikke han vil hævne sig på alle dem, der tvivlede på ham op til EM, hvor han som bekendt ikke deltog. Med Robertson på venstre side er Liverpool det bedste besatte hold, hvad angår offensive backs (kun Joâo Cancelo kommer ind før Robertson). 18-årige Elliot lavede tredjeflest assist i The Championship i sidste sæson.
 3. Fabinho (25/21), Thiago (8/38), Naiby Keita (3/63 forrige sæson), Jordan Henderson (63/19) og Alex Oxlade-Chamberlain (67/18). Stats viser, at Fabinho er rimelig allround. Thiago og Keita er aggressive i deres pres, og Hendernson og Oxlaide-Chamberlain læser spillet mere. En fornuftig kombination. Og så virker det bare fornuftigt at skille sig af med Wijnaldum (77/67).
 4. Allison (3). Så uheldig ud et par gange sidste sæson, men de mange fravær i forsvaret gav nok forstyrrelser.
 5. Van Dijk er tilbage på græs. Om han lige bliver klar til første kamp, er usikkert, men han har fået tid i pre-season. Joe Gómez er også på vej tilbage, men må uanset hvad vige pladsen for det store indkøb Konaté fra RB Leipzig. En konstellation af van Dijk og den unge franskmænd lyder stærkt.

Forudsigelsen: Jürgen Klopp og Liverpool har været markant bedre stillet med deres forberedelser til denne sæson end især Pep og City. Klopp får dog en udfordring til januar, hvor der skal spilles African Cup of Nations, hvor Salah og Mané skal af sted. Reelt set er det dog kun to ligakampe, de går glip af (så må de ryge ud af FA Cup’en igen igen): Brentford (h) og Crystal Palace (u). Så med lidt held kan de være tilbage til kampen mod Leicester, der også har to profiler af sted. 

Kan Liverpool få en god start, og mister City fokus på ligaen i deres evige jagt på Champions Legue-trofæet, så kan Liverpool snige sig indenom og få den fejring, de blev snydt for sidste år. Det største problem er dog, at United og Chelsea rykker fra dem på transferfronten, hvor Chelsea gik amok sidste sæson, og United har oprustet med høj kvalitet til denne. Det store problem for Liverpool er også, at flere af de bærende profiler er på vej ud af deres peak-alder. Følgende spillere fra startelleveren er minimum 29 år: van Dijk, Thiago, Henderson, Mané, Firmino og Salah. De er proven vindere, men er deres tid forbi?

Spil på Liverpool kampe hos bet365

5. Tottenham

Transfers. Ind: Bryan Gil (kant), Christian Romero (midterforsvar), Pierluigi Gollini (reservekeeper), Ryan Sessegnon (venstre back – tilbage fra lån). 

Ud: Paulo Gazzaniga, Gareth Bale, Juan Foyth, Erik Lamela, Toby Alderweireld, Troy Parrot og Danny Rose

Fravær: Umiddelbart ingen skader, men Harry Kane er som bekendt kommet sent hjem fra ferie, og Romero kan vel næppe have overstået corona-karantæne endnu. 

 1. Kane (3) og Son Heung-min (14). Kane er godt nok kun 3’er på listen, men til forskel fra 1 og 2 så har han holdt snittet over 35 starter, hvor de to andre har startet i under det halve hver. Kane er Premier Leagues bedste angriber. Punktum. Skulle Kane forsvinde, ser det tungt ud med Carlos Vinicius, hvis sparsomme stats ville kvalificere ham til en 36.-plads.
 2. Son (9) og Kane (16). José Mourinhos meget defensive taktik betød, at ingen backs gør sig bemærket på xA-listen. Dette lyder voldsomt med backs som Serge Aurier, Matt Doherty og Sergio Reguilón. Nu er Tottenham under Nuno Santo, der godt nok ikke er kendt for sprudlende spil, men til gengæld har de altid været offensive over kanterne, så det forventer jeg at se mere af. Og 20-årige Gil kommer fra en 15.-plads på listen i Spanien.
 3. Pierre-Emile Højbjerg (16/40), Harry Winks (50/33), Moussa Sissoko (65/29) og Tanguy Ndombélé (55/73). Jeg er overrasket over, hvor dårlige Ndombélés statistik er og egentlig også Højbjergs interceptions. Mourinhos ekstreme fokus på kontrabold kan have skævvredet stats for flere spillere. Forhåbentlig sætter Santo holdet lidt mere friskt op. 
 4. Hugo Lloris (8). Bundsolid keeper, dog med et par drops hver sæson.
 5. Med Christian Romero forventer jeg, selvom jeg ikke kender meget til ham, at forsvaret er forbedret, da Alderweireld var over the hill. Men det er stadig udfordret af, at Eric Dier har ret dårlige perioder, så jeg forventer, at Romeros makker bliver Davison Sánchez. Joe Rodon (23 år) er jeg ikke imponeret af, selvom han stadig kan udvikle sig. Min tiltro til at Nuno Santo er dog ret høj, og jeg tænker, at han nok skal få sat et godt forsvar sammen.

Forudsigelsen: 5.-pladsen kan meget vel afhænge af Harry Kane, som rygterne svirrer utroligt meget om. Men de store hold har jo allerede købt ind, så det er ikke umuligt, at Kane må gå den ydmygende gang tilbage til Daniel Levy, Santo og kollegaerne, som han angiveligt havde sagt farvel til efter sidste sæson. 

Bliver Kane, kan Spurs dog med et par fornuftige indkøb måske for alvor drille top-4, hvis én af de oplagte klubber snubler. Med deres bekymrende aldersprofil har Liverpool potentialet til at knækkel. Ryger Kane, kan Spurs selvfølgelig også blive hentet bagfra. For placeringerne mellem nummer fem og ti er mindst lige så tætte.

Spil på Tottenham hos 888sport

6. Leicester

Ind: Boubakary Soumaré (central midt), Patson Daka (angriber) og Ryan Bertrand (venstre back). Tilbage fra lån er Racid Ghezzal (kant) og Filip Benkovic (midterforsvar). 

Ud: Christian Fuchs og Wes Morgan

Fravær: Wesley Fofana (til 2022), James Justin og Jonny Evans (tvivlsom)

 1. Kelechi Iheanacho (1), Harvey Barnes (18) og Jamie Vardy (50). Iheanacho brændte græsset af, da Brendan Rodgers skiftede over til 3-5-2. Og godt det samme, for alderen er ved at indhente Vardy. Derfor har Leicester måske gjort lidt af et scoop med købet af 22-årige Daka, der har scoret 62 mål i de sidste to sæsoner for Salzburg (liga og Champions League). Det kan selvfølgelig ikke oversættes til Premier League, men det ser ud til at være en god gardering til de to andre. 
 2. James Maddison (14). Og det er nærmest dét. Hvis Albrighton fik mere kontinuerlig spilletid, ville han potentielt have været omkring 12.-pladsen. Et niveau, han faktisk også havde sidste sæson, så måske han er lidt undervurderet. Rodgers’ ypperste opgave bliver at få gang i kanterne, hvor en spiller som Ricardo Pereira kun producerede det xA per kamp i sidste sæson. Dog har back/wingbacks være plaget af skader, så hvis der kommer ro på der, vil det blive bedre. Ghezzal virker til at være færdig, men toppede ellers listen over flest assist per 90 minutter i den tyrkiske Süperliga og havde en stor ære i Beşiktaş’ mesterskab. Han snittede også ganske fine 0,30 mål per 90 minutter.
 3. Wilfred Ndidi (1/2!), Yuri Tielemans (29/42) og Nampalys Mendy (64/70). Ndidi er den ultimative oprydder på den centrale midt i Premier League og har været det de sidste to sæsoner. Leicester gør klogt i at skaffe nogle forsvarsspillere, for Ndidis talent er spildt i forsvaret. Mendy bør til gengæld sælges, nu hvor 22-årige Soumaré er hentet hos de franske mestre, hvor han var 52/24. Ikke vildt imponerende, men han er til gengæld ung.
 4. Kasper Schmeichel (15). Det var jeg ikke glad for at se, men Schmeichel er stadig on point i forhold til de xG, han har stået overfor. Men der har også været et par svipsere. Og så er hans lederevner selvfølgelig også værd at tage med.
 5. Leicesters akilleshæl er det centrale forsvar. Evans er for gammel og skadesplaget (har ikke kunnet spille i pre-season endnu). Caglar Soyuncu gør det fint, men er ikke en topspiller. Wesley Fofana har til gengæld en lys fremtid, hvis ikke skader ødelægger det for ham, og han er ude i et godt stykke tid. Faktisk har Rodgers kun to centrale forsvarsspillere klar i Soyuncu og tilbagevendte 24-årige Benkovic, der sidste sæson var udlejet til Leuven i Belgien. Daniel Armatey vikarierede i midterforsvaret i Community Shield-triumfen, hvilket var et godt valg, da Ndidi kunne blive fremme. 

Forudsigelsen: Selvom Leicester har defensive kvaler, er midtbanen og angrebet stærkt, så mål skal der nok komme – især hvis kanterne kommer i gang. Med et par indkøb til midterforsvaret kan Leicester være med i kampen om den Champions League-plads, der er smuttet imellem fingrene på dem de sidste to sæsoner. AFCON bliver dog et problem for Rodgers, der må undvære Ndidi og Ilheanacho i minimum to kampe: Burnley (u) og Brighton (h) og måske Liverpool (u).

Premier League-topscorer: Kelechi Iheaneacho til odds 41,00 hos Betfair*

Et wild card, men Iheanacho havde i fjor det højeste målsnit per 90 minutter i Premier League af de spillere, der fik tilstrækkelig spilletid. Han afgjorde også Community Shield-finalen via et straffespark. Det sparker Jamie Vardy godt nok normalt, men han er mere skadet og kan måske ende med at miste pladsen til nyindkøbte wunderkind Patson Daka. Med andre ord regner jeg med, at Iheanacho får rigelig med spilletid på et hold, der er stærkest offensivt.

Spil på Leicesters kampe hos Betfair Spillebørs

7. Arsenal

Ind: Ben White (midterforsvar), Nuno Tavares (venstre back), Albert Lokonga (central midt). Tilbage fra lån er Ainsley Maitland-Niles, Joe Willock og Lucas Torreira. 

Ud. David Luiz, William Saliba (leje), Matteo Guendouzi, Dinos Mavropanos, Dani Ceballos og Martin Ødegaard

Fravær: Gabriel (tvivlsom) og Thomas Partey

 1. Nicholas Pepe (9), Alexandre Lacazette (12) og Pierre-Emerick Aubemeyang (32). Aubameyang med sine 31 år virker over the hill. Her vil det måske give mere mening at give 21-årige Eddie Nketiah mere spilletid, da hans snit kunne placere ham som nummer 16. 20-årige Martinelli er også en mulighed, som dog er mere kant. Og bagfra kan Joe Willock også få tid igen, efter hans snit for Newcastle ville sætte ham på en delt 1.-plads.
 2. Emilie Smith-Rowe (32), Bukayo Saka (40) og Kieran Tierney (50). Ja, ingen af disse stats er imponerende, og Ødegaard havde de bedste tal i foråret. Men Smith-Rowe og Saka er meget unge, så potentialet er stort sammen med Martinelli (hans snit var det højeste af alle, men det er efter begrænset minutter). Tierney på venstrekanten ser fin ud sammen med de unge spillere, men Tierney kan blive venstre stopper i en 3-backkæde, så Tavares tager over. Pepe er nede på 162.-pladsen! At en kantspiller for et så godt hold producerer SÅ få chancer, er bemærkelsesværdigt. 
 3. Partey (31/39) og Xhaka (59/64). Ikke imponerende. Willock var til gengæld 22/14 for Newcastle, og så er 22-årige Lokonga hentet ind fra Anderlecht, men jeg kender ikke noget til ham. Matiland-Niles er også en mulighed med 51/62 for WBA. Torreira fik ingen spilletid i Atlético Madrid og ser ikke ud til at have en fremtid hos Arsenal, ligesom Mohamed Elneny heller ikke får spilletid under Mikel Arteta.
 4. Bernd Leno (10). Solid målmand.
 5. White er et fremragende køb, selvom prisen var høj. Han har bevist sit værd, da han rykkede op med Leeds, og i sidste sæson for Brighton, der lukkede færrest mål ind af holdene uden for top-6. Arsenal havde lidt overraskende den tredjebedste defensiv, så det er ikke her, problemet er – kudos, Arteta!

Forudsigelsen: Arteta er ved at bygge noget rigtig interessant op i det nordlige London. De kan sagtens komme i spil til 5.-pladsen. Der er dog en masse spørgsmålstegn vedrørende den centrale midtbane, som måske kan løses med de spillere, der er til rådighed. Og så mangler der topkvalitet i angrebet. Aubemayang har jeg ingen fidus til længere. Lacazette har fornuftige stats, men er ikke wauw, og Nhketiah er stadig ung. Og ung er hele offensiven, så man må forvente nogle udsving, som vi også så i sidste sæson. Med den erfaring, der blev høstet sidste sæson, regner jeg ikke med at se dem under en 7.-plads.

Odds på Arsenal hos bwin

8. West Ham

Ind: Alphonse Areola (målmand) og Craig Dawson (var på leje sidste sæson).

Ud: Fabian Balbuena, Felipe Anderson og Jesse Lingard

Fravær: Arthur Masuaku

 1. Mikael Antonio (15). Antionio fylder utrolig meget og har et ganske fornuftigt scoringssnit. Men det er noget problematisk, at han er 31 år og ofte er skadet. Lingard (5) ser ikke ud til at komme tilbage, så der skal hentes en angriber ind (hvis rygterne om Abraham holder, bliver det rigtig godt).
 2. Said Benrahma (5) og Aaron Creswell (38). Generelt er West Hams backs godt med i chanceproduktionen. Det skyldes også, at intet hold var så direkte som West Ham. Bold op på Antonio, ud til en back og så et indlæg. Dertil var de ligaens farligste på dødbolde, som Creswell sparkede hovedparten af.
 3. Tomas Souček (36/22) og Declan Rice (43/12). Et meget solidt makkerpar, der som statsene indikerer, var gode til at læse spillet, hvilket også underbygges af, at West Ham stod rigtig dybt (og derfor ikke var aggressive med en masse tacklinger). Problemet for West Ham er dog, at Mark Noble er garderingen for de to, og han har ikke niveauet mere. West Ham burde også være i markedet efter en forstærkning her.
 4. Lukasz Fabianski (7) - dygtig keeper, men Areola var ligaens bedste keeper sidste sæson! Fabianski er 36 år, og Areola 28, så selvom det er et hårdt kald, forventer jeg, at Areola starter inde. Hvorfor skulle man ellers leje ham.
 5. Hvad Craig Dawson og Angelo Ogbonna mangler i defensive evner, opvejer de med deres trussel på dødbolde (tre mål hver). De er dog henholdsvis 31 og 33 år, så Issa Diop (to mål) på 24 år regner jeg med slår Ogbonna af (Diop han var skadet i en god del af sidste sæson). Fjerde i rækken er muligvis 21-årige danske Frederik Alves. På papiret et lidt tyndt besat forsvar, men de står dybt og er gode på hovedet, så pengene bør bruges længere fremme på banen.

Forudsigelsen: West Ham mistede pusten til sidst, men havde overordnet en fremragende sæson. Der mangler et par transfers, før de kan komme helt derop igen. Offensiven (på nær Antonio) er dog ret ung og talentfuld, og Rice og Souček er også i en god fodboldalder, så det ser okay ud for West Ham.

Odds på West Ham hos Betfair Sportsbook

9. Aston Villa

Ind: Danny Ings, Emiliano Buendia (offensiv midt/kant), Ashley Young, Leon Bailey (kant) og Axel Tuanzebe (leje). Tilbage fra lån: Frederic Guilbert (højre back)

Ud: Jack Grealish, Ross Barkley, El Mohamady, Tom Heaton og Björn Engels

Fravær: Trezeguet, Sanson og Douglas Luiz (spillede OL helt til finalen)

 1. Danny Ings (19) og Ollie Watkins (24). Watkins’ første sæson kastede 13 mål af sig i åbent spil, hvilket umiddelbart lyder fint. Det skal dog med, at ingen anden spiller fik så meget spilletid, som han gjorde. Så hans målsnit er jeg ikke super imponeret af. Til gengæld er det et snu køb af Ings, der har været billig. Ings kan med sin store erfaring måske rykke Watkins det sidste stykke. De to vil dele spilletiden, da Wesley virker som en sidste nødløsning.
 2. Trezeguet (56), El Ghazi (63) og Bertrand Traoré (72). Grealish (2) og Barkley (19) er selvfølgelig to store tab. Dog faldt Barkley kraftigt i niveau halvvejs i sæsonen, og Grealish er blevet erstattet af to spændende spillere: Buendia (24 år), der lavede flest assist af alle i The Championship (og flest per 90 minutter) – og da han spillede for Norwich i forrige sæson i Englands bedste række, var han nummer fem. Den anden er 23-årige Bailey, der var nummer 14 i Bundesligaen med stats, der ville give en 9.-plads i Premier League. De har en perfekt alder. Og så er der en sidste smart transfer i Young på 36 år, der først virker som et mærkeligt køb, selvom han er gratis. Skal man have en spiller i begyndelsen af 20’erne med hans kvaliteter, koster han rask væk over 10 millioner pund, svarende til næsten 90 millioner kroner. Youngs xA-stats sidste sæson var på højde med Creswell, der vel at mærke sparkede dødbolde til Souček og Dawson. Matt Targett var Villas svageste led sidste sæson, så Young er en forstærkning, og så må man tage de meter, som han kan præstere.
 3. John McGinn (57/48) og Douglas Luiz (52/32). Ikke just imponerende for at sige det pænt. De to har også deres største forcer i pasningsspillet. Hvis jeg var Dean Smith, ville jeg kraftigt overveje at parre den ene med Marvelous Nakamba – og ikke kun på grund af det fremragende fornavn. Nakamba har blot fået otte starter, men her præsterede han til 17/6! Med Luiz af sted til OL for Brasilien så starter Nakamba sæsonen og må bevise sit værd der.
 4. Emiliano Martínez (2). Fremragende keeper!
 5. Også i midterforsvaret har Aston Villa været snu ved at hente talentfulde Tuanzebe i United. Han har været uheldig med skader, men når han er klar, er han udmærket. Han havde blandt andet stor ære af Uniteds sejr i Paris. Tyrone Mings er engelsk landsholdsvarer, og vigtigt nok er han venstrebenet. Så er det spørgsmålet, om Tuanzebe tager pladsen fra den jævnaldrende Ezri Konsa, eller om Dean Smith måske overvejer en trebackkæde. Men ellers er det en klasse gardering set ud fra Villas niveau.

Forudsigelsen: Jeg er vild med Villas transfervindue, og jeg er ikke FCK-fan, så det er ikke, fordi at købmanden er Johan Lange. De kunne selvfølgelig ikke beholde Grealish, men i bedste Moneyball-stil har de erstattet en fantom-spiller med to, de realistisk kunne få, der tilsammen kan dække ind for Grealish. Og så to erfarne spillere, der stadig har et rimeligt niveau, for en spotpris.

Herudover en talentfuld spiller, der er kommet i overskud i United. Truppen er ret komplet, selvom man kan godt ønske sig mere topkvalitet rundt om på banen. Hold dog øje med 19-årige Jaden-Philogene Bidace, der er kantspiller og scorede to gange i pre-season. Han kommer fra Villas eget akademi. Måske der er en ny Grealish på vej?

Aston Villa ender i top-10 til odds 2,25 hos bet365*

Flere bookies er omkring odds 1,90, mens Onsidebetting er på odds 2,00. Bet365* er da markant over her. Selvom rækken er tæt, så har Johan Lange gjort det vanvittigt godt i dette transfervindue. Ja, Jack Grealish er væk, men ham kunne Villa aldrig have holdt på alligevel. De har til gengæld brugt pengene klogt på to unge spillere, der kan levere assist, og lavet yderligere tre snu transfers. Kudos!

Spil på Aston Villas kampe hos Cashpoint

10.  Leeds

Ind: Jack Harrison (har været der to sæsoner på leje), Junior Firpo (venstre back) og Kristoffer Klasesson (reservekeeper)

Ud: Ezgjan Alioski, Pablo Hernandez og Gaetano Berardi

 1. Rodrigo (10) og Patrick Bamford (16). Bamford gør det superb i Marcelo Bielsas presspil, men han brænder for meget. Men for systemets skyld vil han være vanskelig at erstatte. Det skulle dog lige være Rodrigo, som må håbe, at han undgår det samme omfang af skader. Det blev kun til 14 starter i sidste sæson, hvoraf hovedparten var i slutningen af sæsonen i stedet for Bamford. Alt i alt ser det fornuftigt ud, Leeds.
 2. Raphael (4) og Harrison (15). Leeds’ backs tilbyder ikke så mange assists, da spillet er meget direkte anlagt efter enhver bolderobring. Bredden i spillet har de dog stadigvæk, eftersom de to assistkonger for Leeds har hver sin kant.
 3. Kalvin Phillips (12/18). Stuart Dallas (56/69). Tyler Roberts (69/71). Mateusz Klich (76/70). At et hold, der lever af at erobre bolden så meget, som Leeds gør, er det bemærkelsesværdigt, at kun Phillips er med i toppen rent statsmæssigt. Selvfølgelig kan tallet være presset af, at hele holdet byder til med tacklinger og interceptions, men det vil stadig være her, jeg ville kigge efter forstærkninger.
 4. Illan Meslier (5). Klasse keeper, der kun er 21 år.
 5. Leeds havde kun den 14. bedste defensiv sidste år, men det var kalkuleret, for det blev opvejet med 7. fleste mål scoret. Det er vanskeligt at vurdere Leeds’ midterforsvar i en traditionel forstand på grund af Bielsas taktik. Et sted, hvor Leeds dog har haft det svært, er på dødbolde. Leeds var et af ligaens dårligste på defensive dødbolde, selvom det blev bedre i foråret.

Forudsigelsen: Leeds havde en fremragende første sæson, hvor de købte stort ind for at være klar til Premier League. Tager vi Beanes visdom for gode varer, så er det alligevel problematisk, at de ikke har forbedret truppen til denne sæson. Unge Firpo med en håndfuld kampe for Barca er en 1-til-1-erstatning for Alioski. De mangler også centralt på midten, hvor de var meget sårbare, da Phillips var skadet. I Leeds er der dog kun én visdom, der tæller: Bielsas.

Se odds på Leeds' kampe hos ComeOn

11. Crystal Palace

Ind: Joachim Andersen, Conor Callagher (central midt - på lån), Michael Olise (kant) og Marc Guehi (midterforsvar)

Ud: Andros Townsend, Wayne Hennesey, Mamdou Sakho, Patrick van Aanholt og James McCarthy

Fravær: Eberechi Eze (2022) og Nathan Ferguson (et godt stykke tid). Andersen og Olise har ikke deltaget i pre-seaon-kampene, så de starter nok ikke sæsonen, men de kommer hurtigt ind.

 1. Christian Benteke (6) og Wilfred Zaha (33). Benteke var klart den spiller, der overraskede mig mest med sin placering. Jeg havde afskrevet ham for et par sæsoner siden, men han sneg ti mål ind sidste sæson, og disse mål følger en superflot placering! Omvendt var jeg lidt skuffet over Zahas placering, men han tiltrækker sig selvfølgelig meget opmærksomhed. Han ser dog skarp ud med to mål i den sidste træningskamp mod Watford. Jean-Philippe Mateta, der blev hentet ind fra belgisk fodbold i vinter, fik ikke spillet nok til at være på listen, men hans snit ville være til en 19.-plads.
 2. Jeffrey Schlupp (90) … Roy Hodgsons defensive stil skinner igennem her, hvor Zaha og Eze ikke kommer langt efter. Her håber jeg, at den nye træner, legenden Patrick Vieira, vil bringe lidt sjovere spil til en af ligaens sjoveste hjemmebaner. Til det formål har Palace igen plukket ét af de største talenter fra The Championship i årets spiller: Olise. Han lavede fjerdeflest assists per 90 minutter (og næstflest total) i ligaen. Eze blev sidste sæson ført forsigtigt ind, men brændte så også flot igennem. Det er hjerteskærende, at han har sprunget sin akillessene. Med ham klar fra start havde jeg måske Palace på en 9.-10.-plads.
 3. James McArthur (3/31), Gallagher (11/56), Jairo Riedewald (35/52) og Luka Milivojević (19/45). Palaces midtbane har under Hodgson været en hårdttacklende enhed. Gallagher passer derfor den profil fornemt og kan med sine 21 år blive endnu bedre, end da han spillede for WBA sidste sæson. Statistikkerne her kan dog ændre sig markant, for jeg forventer, at Vieira vil presse højere end Hodgson.
 4. Vicente Guaita (18). Forudsigelserne om Guaita holdt desværre stik. Han var den femtebedste keeper sidste sæson, hvilket undrede mange, for på intet tidspunkt tidligere i hans karriere havde han været nogen topkeeper. Vieira og Palace-supporterne skal krydse fingre for, at han får endnu en fantomsæson.
 5. Palaces transfer-vindue er ét af de bedste i ligaen. Andersen beviste sit værd for Fulham i sidste sæson, og derudover har de hentet 21-årige Guehi fra Chelsea. Herfra har han været på lån i halvandet år i Swansea, som han var med til at spille i playoffs begge sæsoner. Ret stort talent, så det er fremtidens Palace-forsvarer. I forvejen gjorde Boubakar Kouyaté det fornuftigt i sidste sæson. Forhåbentlig kan Ferguson (talentfuld venstreback, der var skadet hele sidste sæson) blive sine skader kvit, men i mellemtiden har 21-årige Tyrick Mitchell grebet chancen i en sådan grad, at Aanholt aldrig fik pladsen igen.

Forudsigelsen: Palace har i et par sæsoner sammen med Burnley haft den ældste trup. Det har Palace i modsætning til Burnley gjort noget ved – og det har de gjort helt fantastisk! Det er en kæmpe skam, at Eze er skadet, for det vil tage lidt tid at få Olise og Andersen i gang. Men kan de holde sig i kontakt med midterfeltet, så kan de for alvor rykke i foråret. Jeg er meget optimistisk på deres vegne. Jeg er dog lidt bekymret over Vieiras CV, med New York City FC og en fyring i Nice. Dog har preseason været stærk for  holdet.

Spil på Crystal Palace hos Danske Spil.

12. Brighton

Ind: Enoch Mwepu (central midtbanespiller) og Kjell Scherpen (reservekeeper)

Ud: Ben White, Mat Ryan, José Izquierdo, Davy Propper, Bernado og Aliezza Jahanbahksh

Fravær: Tariq Lamptey og Danny Welbeck

 1. Welbeck (25) og Neal Maupay (63). Brighton er notorisk kendt for at underpræstere i forhold til xG. Ikke underligt, når deres primære 9’ere figurerer som nummer 63 på listen over flest mål per 90 minutter. John Stones og Kurt Zouma har et bedre snit, hvilket siger en hel del. Medmindre Graham Potter har kunnet gøre noget ved Maupays mentalitet eller sparketeknik henover sommeren, så burde Brighton se sig om efter en angriber. Jeg kan umiddelbart se, at Brighton har spillet to træningskamp, og de har scoret nul mål. Maupay fik henholdsvis 45 og 67 minutter.
 2. Pascall Gross (23), Adam Lallana (48) og Leandro Trossard (53). Ikke just imponerende. Potter laver også mange formationsskift og fifler konstant med startopstillingerne. Dog gik foråret bedre, hvor han lagde sig fast på en 3-backkæde med wingbacks.
 3. Yves Bissouma (7/13), Adam Lallana (24/55) og Steve Alzate (49/57). Bissouma er fremragende, men mangler måske en makker. Her har Brighton muligvis lavet et kæmpe scoop med købet af 23-årige Mwepu fra Red Bull Salzburg. Jeg har ikke nogen deciderede stats på ham og har ikke bidt mærke i ham, men jeg fandt denne info: Mwepu havde flest succesfulde presaktioner af alle i Champions League i sidste sæson. Dét lover godt.
 4. I december tog Potter sin bedste beslutning i sæsonen. Han erstattede Ryan, der stats-wise var ligaens dårligste faste keeper, og erstattede ham med 23-årige Robert Sánchez, der klarede sig 4. bedst af alle. De tre over ham er alle fire år ældre end ham.
 5. Brighton havde som beskrevet tidligere den bedste defensiv udenfor top-6 i sidste sæson. Her havde White helt sikkert en stor ære, men Potter er ikke bekymret (og så er jeg heller ikke). Slet ikke hvis Sánchez bevarer formen.

Forudsigelsen: Defensivt er Brighton superfint stillet. En stærk keeper og en potentiel modbydelig central midtbane. Det er offensiven, der halter big time. De har nogle unge, spændende spillere i Alexis Mac Allister (22 år), Steven Alzate (22), Andi Zeqiri (22) og Aaron Connolly (21) – og ja Maupay er stadig kun 24 år. Hvis Potter får coachet Maupay ordentligt, kan det faktisk være, at havmågerne bliver lidt mere forløst end de to sidste sæsoner.

Odds på Brighton hos LeoVegas.

13. Wolverhampton Wanderers

Ind: José Sá (målmand), Fransico Trinção (kant), Yerson Mosquera (midterforsvar) og Ryan Aint-Nouri (var på lån i klubben sidste sæson). Tilbage fra lån er Rafa Mir (angriber) og Patrick Cutrone (angriber)

Ud: Rui Patrício og Rúben Vinagre

Fravær: Daniel Podence, Jonny Otto og Oskar Buur. Tvivlsomme: Willy Boly, Pedro Neto, Owen Otasowie og Mosquera 

 1. Fábio Silva, 18 år (56). Raúl Jiménez var forrige sæson 24. Wolves scorede ikke mange mål under den tidligere træner Nuno Santo, så at stats ikke er bedre, er ikke overraskende. Jiménez er dog en meget komplet angriber, som skaber god plads til Wolves’ vævre spillere omkring sig. Bruno Lage (portugiser) var væsentlig mere offensiv, da han vandt mesterskabet med Benfica – her brugte han to angribere, en stor og en lille. Det kan passe Silva og Jiménez fint, selvom de ikke har spillet sådan i pre-season.
 2. Neto (17) og Adama Traoré (36). Igen ikke den vilde assistproduktion fra Wolves, men de to bedste er placeret på kanterne. Og talentfulde Aint-Nouri (20 år) kan meget vel få en god sæson som venstre W Trinção, fra FC Barcelona lyder spændende på højre kant.
 3. Ruben Neves (16/5), João Moutinho (15/23) og Leander Dendoncker (58/60). Neves er kort og godt for god til Wolves. Moutinho har evnerne, men de 34 år presser. Dendoncker har de fysiske attributter, men virker ikke til at være den kvikkeste, så han kommer hele siden for sent. Otasowie (20 år) fik et par kampe sidste år.
 4. Patrício (19) havde en elendig sæson, så det er fornuftigt, at han er væk. Sá (28 år fra Olympiokos) kender jeg ikke meget til, udover at han selvfølgelig er portugiser. Jeg er ikke helt overbevist.
 5. Forsvaret var meget skadesplaget sidste sæson, og det vil nok ikke slippe dem. Conor Coady, 28 år, Boly, 30, og Romain Saiss, 31. Derfor lyder det interessant med Mosquera (20 år), der er hentet direkte fra Sydamerika. Måden hvorpå Benfica forsvarede under Lage er meget lig måden, som Wolves forsvarer sig på med lavt pres, så ikke for mange ændringer her.

Forudsigelsen: Det var meget hakkende i sidste sæson, men dels solgte de stort ud, og så er Wolves et meget ungt hold. Den tredjeyngste trup efter Brentfords ynglingehold og tæt på Leeds. Mange af disse spillere fik tid på banen i sidste sæson, og profilerne er ikke blevet solgt denne gang. Med en mere offensivt indstillet Lage er jeg fortrøstningsfuld, selvom pre-season bestemt ikke har været prangende. 

”Ulvene” er dog stadig meget skadesplaget, og ingen andre har så mange ude lige p.t. Manager Lage kender jeg ikke meget til ligesom flere af deres køb. Historisk har de haft mange ukendte køb, hvor der har været en del smuttere, som Cutrone, der nu får en anden chance under Lage. Den nærmeste konkurrent, Everton, har dog haft en dårligere pre-season. Eller i al fald én dårligere dag. 

Spil på Wolverhampton hos MarathonBet

14. Everton

Ind: Andros Townsend, Demarai Gray (kant/angriber) og Asmir Begovic (reservekeeper). Tilbage fra lån er Moise Kean, Cenk Tosun og Jonjoe Kenny (højre back)

Ud: Theo Walcott, Joshua King, Yannick Bolasie, Muhamed Besic og Bernard

Fravær: Tosun. Calwert-Lewin (tvivlsom, har ikke spillet I pre-season) og Richarlison (spillede OL for Brasilien)

 1. Domic Calwert-Lewin (7), James Rodriguez (32) og Richarlison (59). Richarlisons snit var pauvert og dermed endnu mere imponerende spottet af Frank Pilantra, der havde ham som topscorer til OL. Han kommer ikke til at deltage lige med det samme. Rodríguez startede som ild og torden sidste sæson, men blev så selvfølgelig skadet, og det vil sikkert ske igen. Så det lader til at afhænge af Calwert-Lewin, der selvfølgelig også er møgdygtig. Kean er stadigvæk kun 21 år, og så er Gray (25 år) jo et stort spørgsmålstegn – stabil har imidlertid han aldrig været. 
 2. Rodríguez (6), Gylfi Sigurdsson (23) og Lucas Digne (29). Digne er en af de bedste offensive backs I ligaen og er dygtig på dødbolde. Séamus Coleman var også okay med angående statistikkerne, men han er over the hill. Jeg forventer ikke meget hjælp derudover fra Townsend, Gray og Iwobi, og hvad end Everton har af mærkværdige spillere i en meget rodet trup.
 3. Allan (2/69), Abdoulaye Doucouré (41/30), Tom Davies (39/10) og André Gomes (38/74). Den bedste kombination vil nok være Allan, der er en eminent tackler, og Davies, der læser spillet fornuftigt. Men det er bestemt ikke en skræmmende midtbane, for de har mangler og er ikke stærke på bolden.
 4. Jordan Pickford (14). Ja, ikke imponerende.
 5. Fire ok, men ikke gode midterforsvarer råder den nye træner Rafa Benítez over i Michael Keane, Yerry Mina, Mason Holgate og Ben Godfrey, hvor sidstnævnte unægtelig er den mest talentfulde (og kan blive god). Højre back er den mest problematiske position, hvor Coleman er for gammel, Kenny (tilbage fra lån) nok ikke har niveauet, og Holgate og Godfrey ikke er en naturlige backs. 

Forudsigelsen: Everton er en mærkværdig trup, og Calwert-Lewin og Richarlison har ikke deltaget i pre-season, så jeg forventer en svag start. Det er problematisk, for det var den gode start sidste sæson, der fik Everton med i toppen i lang tid. Benítez’ system er heller ikke det mest simple, hvor Jamie Carragher har fortalt om, at det tog Liverpool-truppen et år at finde ud af det. Jeg ser en laaaang sæson for The Toffies og deres passionerede fans.

Everton ender i bund-10 til odds 2,25 hos 888sport*

Evertons transfervindue har selvfølgelig også været kosteffektivt, men spillerne, der er hentet, har aldrig haft et godt niveau. Det er en rodet trup, hvor udtrykket "for mange kokke fordærver maden" passer spot on. Rafa Benítez er en dygtig træner, men hans defensive struktur kan tage tid at implementere. Og så er det farligt at lade ens offensiv afhænge for meget af de glasben, der understøtter James Rodríguez (desværre!). 

Se odds på Evertons kampe hos Mr Green

15. Newcastle

Ind: Ingen

Ud: Willock (endt lejemål)

Fravær: Martin Dúbravka (ude et stykke tid efter operation i foden I juli) og Karl Darlow (tvivlsom efter Covid-19)

 1. Callum Wilson (25), Allan Saint-Maximin (68) og Miguel Almirón (73). Som man kan se, var det Wilson eller ingen. Det passer dog ikke helt, for som sagt havde Willock nogle vilde stats under sit ophold i Nordøstengland. Andy Carroll og Dwight Gayle havde kun fire starter hver, og deres stats var minimalt bedre end Saint-Maximin og Almiróns.
 2. Saint-Maximin (28). Ellers ikke meget opbakning for resten af holdet.
 3. Isaac Hayden (27/15), Sean Longstaff (32/37), Almirón (42/53), Jonjo Shelvey (67/41) og Jeff Hendrick (79/26). Hayden er klart deres vigtigste bolderobrer, herefter Longstaff, og så havde Hendrick en skuffende sæson. Shelveys og Almiróns formål på den centrale midtbane var jo at sætte mere fut i det offensive spil.
 4. Dúbravka (11) og Karl Darlow (20). Darlow fik mange roser, men han stats viser, at han var shjeit. Dúbravka skal helst hurtigt tilbage fra skade. Det skal Darlow nu også, for ellers starter Freddie Woodman (24 år), da han har stået hyppigt i pre-season. Han er nu også den højest vurderede keeper i truppen ifølge Transfermarkt.
 5. Newcastle har et bredt udvalg af lige gode/dårlige midterforsvarer, der lukkede femteflest mål ind sidste sæson. Jeg har ingen forventninger til, at det tal bliver hverken bedre eller dårligere. Til gengæld er det en fordel, at bredden er okay med hjælp fra Hayden, hvilket gør, at de rimelig sikkert kan spille deres 3-4-3/3-5-2-system.

Forudsigelsen: Mike Ashley har længe været den mest hadet mand i Geordie-land. Men byen føler sig stadig forrådt af det etablerede fodboldmiljø, efter Ashleys salg af klubben til olierige saudiarabere blev forpurret af FA. Så det har givet lidt sammenhold og ”fuck-jer-alle-sammen”-attitude. Det har de også brug for, for Ashley er forbeholden imod køb af spillere, indtil han får afklaret, om han må sælge eller ej (sagaen er vist ikke helt ovre endnu).

I januar kom Graeme Jones til. Han er vidt anerkendt som en af de bedste ”first team coaches” i landet. Han er offensivt indstillet, og det smittede hurtigt af på Newcastles spil, før de slog over i overlevelses-mode i en lang periode. Nu har de haft sommeren til at arbejde på taktikken, og pre-season har været fin med en 3-0-sejr over Norwich senest.

Man kan ikke undgå andet end at have lidt sympati med klubben, der gav Juventus deres sort-hvide striber.

Odds på Newcastle hos NordicBet

16. Brentford

Ind: Frank Onyeka (central midtbanespiller) og Kristoffer Ajer (midterforsvar)

Ud: Emiliano Macondes og Henrik Dalsgaard

Fravær: Mathias Jensen

 1. Ivan Toney havde det femtebedste målsnit per 90 minutter i The Championship. Sergio Canos (24). Jeg ved ikke meget om Brentford, men i min research til Play-off-finalen bed jeg mærke i, at Toney brændte flere store chancer. Det kan selvsagt blive dyrt. Det taler dog til Brentfords fordel, at de var det mest scorende hold i ligaen, selvom de måtte nøjes med 3.-pladsen.
 2. Bryan Mbeumo lavede 5. flest assist per 90 minutter. Canos (9), Jensen (23). Umiddelbart bød Brentfords backs sig ikke til med chanceproduktion, men både Mbeumo og Canos hører til på kanterne, så her ligger forklaringen måske. 
 3. Vitaly Janelt (35/12), Josh Dasilva (97/97) og Jensen (65/35). Ikke betryggende tal (slet ikke Dasilva!). Christian Nørregaard var dog skadet det meste af sæsonen, men sæsonen før var han 32/40. Og så er Onyeka hentet ind, og han havde 4. flest succesfulde presaktioner af alle i Champions League i sidste sæson (den liste, som Brightons Mwepu toppede). 
 4. David Raya havde den 6. højeste redningsprocent. Jeg har ikke de samme stats for The Championsship, som jeg har for Premier League. Det gælder målmandsstats og xA.
 5. Pontus Jansson er en yderst rutineret midterforsvarer (30 år), hvor Ethan Pinnock (28 år) også er godt med. Ajer er hentet i Celtic og med sine 23 år tilbyder han lidt fornyelse. Brentford havde kun den fjerdebedste defensiv sidste sæson, så her vandt mål-over-mål-imod ikke i duellen med Watford.

Forudsigelsen: Det er sjældent at 3.-pladsen fra sidste sæsons Championship overlever i Premier League, men Brentford rejse til Englands bedste række har været planlagt længe, og var det ikke for gummiben i de to sidste sæsoner, havde Brentford selv afgjort det med en direkte oprykning.

Jeg har stor tiltro til Benhams måde at styre klubben på og de dispositioner, de foretager i transfermarkedet, hvor de er kendte for at have tjent styrtende. Spørgsmålet er jo selvfølgelig, om de har kvalitet nok i truppen, nu når de altid sælger de bedste spillere.

Der har dog ikke været meget salg denne gang, men til gengæld også kun to indkøb. Og truppen er suverænt den yngste i ligaen. Pre-season har dog været fin med uafgjort mod United, 0-1 mod West Ham og en 2-1-sejr over Watford senest.

Med Brentford oppe er der minimum ét etableret Premier League-hold, der skal trække en nitte i nedrykningsstriden …

17. Burnley

Ind: Nathaniel Collins (midterforsvar) og Wayne Hennessey

Ud: Robert Brady, Ben Gibson og Jimmy Dunne

Fravær: Ingen

 1. Chris Wood (30) og Matej Vydra (56). Ingen imponerende stats, men Burnley havde også deres måske mindst imponerende sæson længe, hvor de endte som nummer 17. Jeg har ikke nogen forventning om, at de her tal bliver bedre, selvom Burnley er en af de klubber, der mest har savnet et hjemmepublikum
 2. Dwight McNeil (26). 21-årige McNeil er Burnleys chef-assistmager. Burnleys backs er dog okay med set i forhold til de få chancer, holdet skaber. Det skyldes tidlige indlæg til holdets store angribere.
 3. Josh Brownhill (66/1), Jack Cork (54/54) og Ashley Westwood (78/49). Brownhill er ofte endt på højre midtbane, men bør få mere tid centralt, for han er ligaens bedste derinde til at lave interceptions. De lave stats for de centrale spillere har måske deres logiske forklaring i, at Burnleys pres er sat op til at erobre bolden på siderne i Atlético Madrid-style.
 4. Nick Pope (6). Bundsolid, men han er dog begyndt at blive mere skadet. Desværre.
 5. Ben Mee og James Tarkowski kunne være midterforsvaret på et væsentlig bedre hold, hvis de to backs og midtbanen var af højere kvalitet. For kvalitet har de to. Nu har de fået en ung back-up i Collins (20 år), der har spillet en fuld sæson for Stoke. De havde Dunne, men han gjorde det ikke godt.

Forudsigelsen: Intet nyt fra vestfronten, så hvorfor skulle deres placering lige pludselig forbedres? Det er en farlig leg, Burnley leger. De har ligaens smalleste trup med 21 spillere ifølge Transfermark. Normalen er 26-28. Og så er det den klart ældste trup med en gennemsnitsalder på 30 år, hvilket er halvandet år mere end nummer to, West Ham.

Burnley har kunnet se problemet i horisonten et stykke tid, uden at de har gjort andet end at hente spillere til deres U23-hold. Og herfra er der ikke rigtigt kommet nogen frem siden McNeil, der blev hentet i United. Kvaliteten hos de bærende spillere gør dog, at jeg tror, de holder sig oppe.

Spil på Burnleys kampe hos Onsidebetting

18. Norwich

Ind: Billy Gilmour (central midtbanespiller), Milot Rashica (kant), Pierre Melou (central midt), Angus Gunn (reservekeeper), Ben Gibson (var på leje sidste sæson), Dimitrios Giannoulis (venstre back) og Christoph Zimmermann (midterforsvar tilbage fra leje)

Ud: Buendia, Oliver Skipp, Alex Tettey, Marioa Vranic, Marco Stiepermann og Josip Drmic

Fravær: Kenny McClean

 1. Teemo Pukki (3 i The Championship) og Todd Cantwell. Pukki selvfølgelig. Og det er lidt tyndt, for garderingen er 20-årige Adam Idah, der fik én start plus 16 indhop i sidste sæson. Hans snit var dog voldsomt højt, nok til at være nummer et i ligaen. 
 2. Cantwell (19). Norwich har solgt deres helt store kreatør, Buendia. Af dem, der er tilbage, er der ingen med tilnærmelsesvis sammenlignelige stats. Og jeg tvivler også på, at Rashica lige pludselig kan hive gode stats frem efter hans tid som rotationsspiller for Werder Bremen. Så det lader til, at Kanariefuglene bliver lige så afhængige af Cantwells assist, som de bliver af Pukkis mål.
 3. Lukas Rupp (3/39), McClean (56/41). Igen ser det lidt fattigt ud her, hvor Oliver Skipp (18/57) er taget tilbage til Spurs. Til gengæld er det her, de har lavet deres bedste handler med lejemålet af Gilmour, der har vist lovende takter for Chelsea. Og så den 28-årige viceanfører fra Nice, Melou (19/53 i Ligue 1).
 4. Tim Krul havde en af de bedste redningsprocenter sidste år. En udmærket keeper, men intet wauw.
 5. Ja, Norwich forsøger sig jo nærmest med det samme midterforsvar som sidst på nær Godfrey. Zimmermann er tilbage og har deltaget i pre-season. Grant Hanley, kaptajn for Norwich og Skotland, tager sin plads ved siden af. I optakten har 19-årige Andrew Omobamidele spillet meget, men jeg kender intet til ham.

Forudsigelsen: Udover Gilmour har Norwich ikke imponeret mig på transfermarkedet. De mærkelige indkøb kan overraske, men det ser unægtelig tyndt ud. De vandt The Championship ret sikkert, men tabet af Buendia kan vise sig fatalt.

Odds på Norwich hos Tipwin

19. Southampton

Ind: Theo Walcott (på leje i sidste sæson), Romain Perraud (venstre back), Tino Livramento (højre back) og Mohamed Elyounoussi (tilbage fra lån).

Ud: Inga, Bertrand, Minamino, Gunn, Alex Jankewitz, Josh Vokins, Wesley Hoedt, Mario Lemina og Dan Nlundulo

Fravær: Will Smallbone

 1. Ché Adams (34). Salget af Danny Ings siger lidt om Southamptons kvaler denne sæson, for nu skal de være afhænge af Adams. Angriberen mener det godt, men han har ikke det vildeste slutprodukt. Herudover kommer da også til at sætte deres lid til 32-årige og evigt skadesplaget Theo Walcott. Southampton er i desperat brug for forstærkninger her.
 2. Adams (24) og Redmond (41). Adams får den vanskelige opgave at assistere sig selv. Det er meget bemærkelsesværdigt, at spillere som James Ward-Prowse og Stuart Armstrong er placeret henholdsvis 93 og 108. Der er tilmed ingen hjælp fra de to backs. Her har Southampton dog handlet ind med Perraud, 23 år fra Brest, og Livramento, 18 år fra Chelseas akademi. Det er dog ikke proven-spillere på nogen måde.
 3. Oriel Romeu (4/24), Ibrahim Diallo (28/66) og Ward-Prowse (40/52). Romeu er en klassisk bolderobrer og var hårdt savnet, da han blev skadet. Diallo er 22 og kan blive bedre, hvorimod Ward-Prowse er, som han er. Sidste sæson viste, hvor tynd Southamptons trup er (Smallbone er stadig skadet), og det stærkt bekymrende, at de ikke har en bredere trup med tanke på deres intensive presspil.
 4. Alex McCarthy (21). Endnu mere bekymrende er det, at Southampton har ligaens dårligste keeper. Og erstatningen Fraser Forster er omtrent lige så god. Krise!
 5. Midterforsvaret er egentlig fint nok, men der bliver begået for mange fejl. Dette især af Jan Bednarek, der ikke overraskende scorede selvmål i den sidste træningskamp, hvor de tabte 1-3 mod Athletic Club. Venstrebenede Mohammed Salisu på 22 år kan dog få sit gennembrud, hvis han får lov til at spille i midterforsvaret fremfor venstre back. Han var hypet, da han blev hentet til den engelske sydkyst, hvor han desværre hurtigt blevet skadet.

Forudsigelsen: Det absolut værste transfervindue i ligaen. Truppen mangler kvalitet i bredden, som var et kæmpe problem sidste sæson. Så det undrer mig, hvorfor fx en spiller som Alex Jankewitz og Josh Vokins er sendt på græs andre steder. Ja Jankewitz fik det tidlige røde kort mod United, da de tabte 1-9, men der bliver med sikkerhed brug for bredden, ligesom der var brug for det i fjor.

Jeg frygter det værste for Southampton, der nu har det andet elendige sommertransfervindue i streg. Det kan selvfølgelig nå at vende, men p.t. ser det skidt ud.

Southampton rykker ned til odds 5,5 hos NordicBet*

Jeg river mig i håret over Southamptons transfers. Dette vindue er dårligt, og det var det også sidste sommer. Startelleveren er fin, selvom den nu er dårligere uden Danny Ings. Bredden er helt i bund. De risikerer i høj grad at gå med flaget. 

Spil på Southampton hos Unibet

20. Watford

Ind: Joshua King (angriber), Peter Etobo (central midtbanespiller), Imran Louza (central midtbanespiller), Danny Rose, Emmanuel Dennis (angriber), Ashely Fletcher (angriber) og Juraj Kucka (central midt)

Ud: Ben Wilmot, Ignacio Pussetto og Philip Zinkernagel (lån)

Fravær: -

 1. Ismaila Sarr (23 i The Championship), João Pedro (41). De to ligger ikke højt, men til gengæld er de henholdsvis 23 og 19 år, hvilket lover godt for fremtiden. Især Sarr var også en trussel på kontraen, da han og Watford senest var i Premier League. Bundrutinerede Troy Deeney (33 år) er stadig i klubben, men var meget skadet i sidste sæson. Dog har han været klar i pre-season, så jeg forventer, han fører linjen igen. Eller måske Joshua King, der havde gode perioder i Bournemouth, men ikke kunne slå igennem i Everton. Og ellers er der ikke meget, Watford har byde med, medmindre at staben kan se noget i reservespillerne Emmanuel Bonaventure Dennis (23 år) fra Club Brügge og Fletcher (25 år) fra Middelsbrough, som jeg ikke kan se. Watford scorede kun 6. flest mål i The Championship, så det ser unægtelig tungt ud.
 2. Zinkernagel havde det bedste assistsnit per 90 minutter af Watfords spillere, men det var med begrænset spilletid. Til gengæld kom mange af deres assist fra de backs, som gik med frem. Så der er lidt bredde i spillet fra Watford.
 3. Will Hughes (9/14 i The Championship), Tom Cleverly (13/78), Nathianal Chalobah (48/13), James Garner (32/15 for Nottingham Forrest, 76/70 Watford) og Kucka (3/40 i Serie A). Hughes fører an, men kan få hjælp af rutineret Kucka (34 år) hentet fra nedrykkerne Parma. 20-årige Garner, som Watford hentede i vinter hos Nottingham Forrest, levede ikke helt op til at sine præstationer fra efteråret, men det kan han måske komme efter. Generelt ser midtbanen ok ud med hensyn til at erobre nogle bolde centralt. 
 4. Daniel Bachmann (Østrigs landsholdmålmand under EM) havde den næstbedste redningsprocent. Med sine 27 år er han ikke nødvendigvis toppet som målmand, så det ser ikke rædselsfuldt ud.
 5. Watford rykkede op på grund af deres forsvar, som lukkede færrest mål ind af alle i ligaen. Men forsvaret består praktisk talt af de samme spillere, som de rykkede ned med minus Dawson, der er i West Ham nu. Jeg tvivler stærkt på, at de kan holde målene ude i den bedste række. 

Forudsigelsen: Watford er et galehus, der fyrede to trænere, sidst de var i Premier League. Truppen er den største i ligaen, men har den laveste gennemsnitsvurdering ifølge Transfermarkt.

Jeg er bestemt ikke imponeret over, hvad der er skrabet sammen i denne forstad til London. I december trådte den tidligere Valencia-spiller Xisco til som træner. Han har før været i Dinamo Tblisi. Det siger ligesom en del. Han rykkede dog Watford op med et pointsnit på 2,11. De havde gummiben til sidst, men heldigvis var Brentfords ben endnu mere shaky.

Pre-season har budt på to uafgjorte mod først West Bromwich Albion og så Stevenage. Herudover et klart 1-3-nederlag til Crystal Palace.

Konceptet er rodet i Watford, og jeg tror ikke på andet end en sidsteplads. 

Spil på Watford hos ComeOn


Se odds på Bundesliga her.
Se odds på Ligue 1 her.
Se odds på La Liga her.
Se odds på Champions League her.
Se odds på Serie A her.


Auto-created group

Kommentarer

Feedback