18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2020: Danmark er på hjemmebane - Danmark - Analyse

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.
Kommentarer (1)

Kampprogram, Danmark

Fuldt kampprogram

Danmark fakta

Danmark på Twitter
@DBUfodbold
##EnDelAfNogetStørre #ForDanmark

Danmark er med ved EM igen, efter at kvalifikationen glippede i 2016. Danmark er blandt de lande, der har prøvet at vinde turneringen før. Foruden Danmark er otte tidligere vindere med ved dette EM, og det er kun Grækenland, vi mangler af tidligere vindere. 

Danmarks styrker

Danmark har et stærkt kollektiv, men der er også mange gode spillere i den danske trup, der spiller på store adresser ude i Europa. Christian Eriksen blomstrede under Åge Hareide, og det virker til, at han under Hjulmand også føler sig rigtig godt tilpas. I Nations League i efteråret 2020 scorede Inter-spilleren hele fire mål og blev delt nummer to på topscorerlisten i A-gruppen. Fire mål scorede Timo Werner og Ferran Torres også, mens Romelu Lukaku blev topscorer med fem mål. Defensiven er også stærk hos Danmark, og i Kasper Schmeichel har man en målmand i verdensklasse, og han er en sikker sidste skanse. 

Danmarks svagheder

Danmark mangler lidt en skarp angriber, der scorer mange mål. Tidligere har Danmark haft stærke angribere som Preben Elkjær, Jon Dahl Tomasson og Nicklas Bendtner, og fælles for dem havde man fornemmelsen af, at de ville score, hvis de fik chancen. Der er bestemt stadig dygtige angribere i den danske trup, men de er ikke helt så målfarlige som tidligere danske landsholdsangribere.

De mest scorende angribere på det danske landshold lige nu er Martin Braithwaite og Yussuf Poulsen, der begge har scoret otte mål for landsholdet. Eriksen er den klart mest scorende aktive spiller på det danske landshold. Inter-spilleren har scoret 36 landskampsmål, og det er ikke utænkeligt, at han når at slå rekorden for flest scorede mål. Poul "Tist" Nielsen og Jon Dahl Tomasson deler rekorden med 52 mål. 

Vejen til EM

Danmark kvalificerede sig fra kvalifikationsgruppe D, hvor de endte bag Schweiz i gruppen. Danmark sikrede sig EM-kvalifikationen i sidste gruppekamp mod Irland, hvor det endte 1-1 i Dublin. Irerne skulle vinde kampen for at gå forbi Danmark, men det lykkedes heldigvis ikke set med danske briller. Irerne skulle derfor i playoffs, hvor de tabte til Slovakiet efter straffesparkskonkurrence. 

Christian Eriksen blev dansk topscorer i kvalifikationen til EM. Inter-spilleren nettede fem gange undervejs, og han sluttede desuden også øverst på assistlisten hos Danmark med fire oplæg. 

Den nu daværende landstræner Åge Hareide stod på sidelinjen under hele kvalifikationen, og det var også meningen, at han skulle have EM-slutrunden med, inden Kasper Hjulmand så ville tage over. Det blev imidlertid ikke tilfældet, da EM-slutrunden blev udskudt et år grundet coronapandemien.

Kasper Hjulmand fik sin debut som landstræner i Nations League-kampen mod Belgien i Parken, hvor belgierne sejrede med 2-0. Herefter fulgte en fin stime med seks kampe i træk uden nederlag, indtil Belgien igen slog Danmark med 4-2 i det omvendte opgør i Leuven. Lad os håbe, det forløber anderledes ved EM. 

Det danske landshold spiller alle sine gruppekampe hjemme i Parken, hvilket forhåbentlig viser sig at være en fordel. Danmark åbner slutrunden mod Finland den 12. juni, og det er en kamp, der skal vindes, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at gå videre fra gruppen. 

Danmarks EM-historik

Danmarks absolut største fodboldtriumf kom ved EM 1992, som man her næsten 30 år efter, stadig hører om minimum en gang årligt. 

Det er niende gang, at Danmark er med ved en EM-slutrunde, og seneste gang var i 2012 i Polen og Ukraine, hvor Danmark var i en uhyre svær gruppe med Holland, Tyskland og Portugal. Dengang blev det til en tredjeplads i gruppen, og drømmen om videre avancement levede længe i sidste gruppekamp mod Tyskland. Podolskis 2-1-mål i det 80. minut slukkede dog mere eller mindre de danske drømme. 

Kommentarer

Feedback