18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2020: Danmark er på hjemmebane - Ukraine - Analyse

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.

Kampprogram, Ukraine

Torsdag 17. juni 2021

15:00 Ukraine - Nord Makedonien


Mandag 21. juni 2021

18:00 Ukraine - Østrig


Fuldt kampprogram

På ukrainernes trænersæde sidder legenden Andriy Shevchenko, og han har været ukrainsk landstræner siden sommeren 2016, hvor han erstattede Mykhaylo Fomenko. Shevchenko var i øvrigt assistent under Fomenko fra februar 2016 til juli 2016, hvor han så selv tog over som landstræner. 

Ukraines styrker

Ukrainerne viste stor styrke i deres kvalifikation til EM, hvor de sluttede foran de forsvarende europamestre fra Portugal. Den ukrainske trup består i høj grad af spillere fra den hjemlige liga, men de har nu også spillere på store adresser såsom Manchester City og Atalanta. 

De råder over fine spillere som Oleksandr Zinchenko, Ruslan Malinovskyi, Roman Yaremchuk og selvfølgelig Andriy Yarmolenko. Sidstnævnte er den klart mest scorende aktive ukrainske landsholdsspiller, og selvom han nok har sin bedste tid bag sig, så er Yarmolenkos tilstedeværelse formentlig guld værd for truppen. 

Ukraines svagheder

Ukraine havde en svær Nations League-gruppe, hvilket også afspejlede sig i resultaterne for "Shevas" hold. Ukrainerne hev dog hjemmesejre mod Spanien og Schweiz, mens ukrainernes sidste kamp i Nations League blev aflyst grundet coronaudbrud i den ukrainske trup. Dermed blev de taberdømt, og Schweiz står derfor noteret for en 3-0-sejr i den kamp.  

I VM-kvalifikationen er det indtil videre blevet til tre uafgjorte i tre kampe, men det rækker stadig til en andenplads i deres gruppe.

Vejen til EM

Ukraine havde en fremragende kvalifikation til EM, hvor de i overbevisende stil vandt en på papiret svær gruppe. Gruppen talte foruden Ukraine blandt andre Portugal og Serbien, men Ukraine vandt altså gruppen uden at tabe en eneste af de ti kampe i gruppespillet.

Otte sejre og to uafgjorte blev det til i kvalifikationen og en målscore på flotte 17-4. Kun Portugal og Serbien formåede at få point mod Ukraine, og disse point kom i begge tilfælde i hus på hjemmebane. Ukraine vandt begge opgør mod de to hold på eget græs med henholdsvis 2-1 og 5-0. 

Ukrainernes topscorer i kvalifikationen var Gent-spilleren Roman Yaremchuk, der scorede fire mål.

Ukraines EM-historik

Det er tredje gang, at Ukraine er med ved en EM-slutrunde. De debuterede i 2012, hvor de var med grundet deres værtsskab sammen med Polen. De var også med ved EM i 2016, så det er altså tredje gang i træk, ukrainerne er med ved EM. 

Ved deres EM-debut i 2012 var de i en svær gruppe med England, Frankrig og Sverige. Her lykkedes det dem at slå Sverige med 2-1 i åbningskampen. Her scorede Andriy Shevchenko i øvrigt begge Ukraines mål. Ukraine lavede ikke flere mål i turneringen, da de efterfølgende kampe blev tabt med 2-0 til Frankrig og 1-0 til England.

EM i 2016 bød på en nemmere gruppe på papiret, men her endte det endnu dårligere for Ukraine, der tabte alle tre gruppekampe uden at score et eneste mål undervejs. 

De har altså aldrig prøvet at gå videre fra gruppespillet, men de er havnet i en overkommelig EM-gruppe, hvor de formentlig skal kæmpe med Østrig om at følge med Holland videre i turneringen. 

Kampprogram, Ukraine

Torsdag 17. juni 2021

15:00 Ukraine - Nord Makedonien


Mandag 21. juni 2021

18:00 Ukraine - Østrig


Kampprogram, EM 2020: Danmark er på hjemmebane

Kommentarer

Feedback