18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2024 Fodbold - Ukraine - Analyse

Opdateret
Frank PilantraEkspert Frank Pilantra
Oddsnørd og tidligere arbejdet i spillebranchen. Følger industrinyheder og udviklingen på det danske spillemarked tæt.
Vis mere
Vis mindre

Kampprogram, Ukraine

Fredag 21. juni 2024

15:00 Slovakiet - Ukraine


Onsdag 26. juni 2024

18:00 Ukraine - Belgien


Fuldt kampprogram

Ukraine måtte igennem play off-drama før de sikrede kvalifikation til EM-slutrunden og vi kan se frem til at kunne følge dette spændende ukrainske mandskab i Gruppe E, hvor modstanderne er Belgien, Rumænien og Slovakiet. 

Der er mange grunde til at holde ekstra øje med Ukraine og særligt stjernespilleren Mykhailo Mudryk, der er det kreative omdrejningspunkt på holdet. Ukrainerne er taktisk og teknisk stærke og bør have gode chancer for at gå videre fra gruppespillet.

Odds på Ukraine

Vinder Højeste odds Bookmaker
Ukraine vinder EM 2024 100
Ukraine vinder Gruppe E 6,50
Ukraine går videre fra Gruppe E 1,50

Ukraines styrker

Taktisk er ukrainerne virkelig dygtige og spillerne arbejder godt for hinanden. Der bliver ofte satset på en direkte stil med høj intensitet. Det ser vi især i erobringsfasen, som er en af Ukraines største styrker. Modstanderne får ikke tid til at varme bolden og Ukraines høje og intensive pres kan skabe problemer og give omstillinger til ukrainerne.

Samtidig er Ukraine også dygtige til at holde boldbesiddelse, hvor kombinationen af tekniske og hurtige spillere kan sætte modstanderne under pres.

Ukraines svagheder

Ukraine spiller med stor risiko og er villige til at satse med mange spillere frem af banen. Den krævende spillestil med det høje pres kan dermed blotte defensiven og efterlade stor plads til modstanderne.

Så selvom den ukrainske spillestil er fascinerende, så kan de bedre modstandere spille sig ud af presset og udnytte pladsen i bagrummet til at komme til åbne målchancer.

Det kan sætte en kæp i hjulet for ukrainerne, der selvfølgelig er et par niveauer under de allerbedste hold, og kan løbe tør for energi, hvis de kører løs med deres taktik med at jagte bolden højt oppe på banen. Der skal arbejdes på at finde en balance og spørgsmålet er, hvordan Ukraine vil tackle kampene, hvor de må gå væk fra at spille deres højintensive spil.

Foto:  INA FASSBENDER / AFP

Vejen til EM

Ukraine var et af sidste tre hold, der formåede at kvalificere sig til EM-slutrunden og skulle gennem playoff for at sikre kvalifikationen. I kvalifikationsgruppen endte Ukraine på 3. pladsen efter England og Italien.

I det første play off-opgør viste Ukraine flot fightervilje og besejrede Bosnien med 2-1 med to ukrainske mål i slutminutterne. Yaremchuk udlignede til 1-1 i det 85. minut, og angriberen Dovbyk afgjorde kampen i det 88. minut. Også i finalen mod Island var Ukraine igennem et drama og var bagud efter 1. halvleg.

Viktor Tsyhankov stod for udligningen til 1-1 mod Island i starten af 2. halvleg og så slog Chelsea-stjernen Mykhailo Mudryk til og scorede sejrsmålet i det 84. minut.

Der var flere flotte præstationer i kvalifikationsgruppen, Nations League og play off-kampene, hvilket lover godt for Ukraines EM-chancer.

Ukraines EM-historik

Det ukrainske landshold spillede deres første landskamp som selvstændig nation i 1992. De kvalificerede sig første gang til en slutrunde ved VM 2006.

Ukraine kvalificerede sig til EM 2012 og EM 2016, hvor det blev til exit efter gruppekampene. Ved EM 2020 imponerede det ukrainske landshold ved at nå frem til kvartfinalerne, hvor de rendte ind i et nederlag til England.

Den tidligere stjerneangriber Andriy Shevchenko er med 48 mål den mest scorende ukrainske spiller gennem tiderne. Rekorden for flest landskampe tilhører midtbanelegenden Anatolij Tymosjtjuk, der nåede 144 landskampe.

I øjeblikket rangerer Ukraine som nummer 24 på FIFA-ranglisten.

Kampprogram, Ukraine

Fredag 21. juni 2024

15:00 Slovakiet - Ukraine


Onsdag 26. juni 2024

18:00 Ukraine - Belgien


Kampprogram, EM 2024 Fodbold

Kommentarer

Feedback