18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce
Opdateret

Superliga-sæson 2023/2024

Kommentarer (5)

Hvad kan vi forvente os af oprykkerne? er der nogle spil, der ligger til højrebenet? Og hvad kan vi tage med fra for Superliga sæsonen 2023/24. Jeg vil forsøge at komme ind på disse emner i denne Superliga-optakt. I artiklen er holdene sat op efter mit bud på, hvor de ender efter grundspillet og de første 22 Superligakampe. I parantes er deres slutplacering fra sidste sæson. 

Superligaen 2023/2024

En optakt til Superligaen skal selvfølgelig også have en oversigt over Superliga sæsonen 2023 + 2024. Længere nede i optakten kan du se mine spilforslag til Superligaen, efterhånden som jeg gennemgår de forskellige hold.

Superliga 2023/24 Højeste odds Bookmaker
Brøndby IF 11,00
AGF 11,00
OB 41,00
Lyngby BK 501,00
Vejle BK 751,00
Hvidovre IF 1.501

Se eventuelt også BetXperts artikel med de bedste odds på Superligaen 2023/2024

1. FC København (1):

Hatten af for FCK, og især den måde Neestrup fik vendt skuden på, i sidste sæson. Det så sort ud efter de første kampe. Her var der meget larm i kulisserne, og spillet haltede, hvilket også kunne ses på pointsnittet, som efter 10 runder var på 1,20. Det var ensbetydende med en nr. 9 og det førte til en fyreseddel til Hr.Thorup. 

Jacob Neestrup fik herefter ansvaret, og det viste sig at være en god idé. Han kom med friske øjne og en ny retorik, hvilket var med til at revolutioner FCK og deres pointsnit. Kigger man på pointsnittet fra runde 11. og til slut, så endte FCK med et snit på 2,19 point, hvilket var nok til at indhente det forspring, man havde givet konkurrenterne, og derfor endte guldet i hovedstaden. 

Kan FCK og Neestrup fortsætte, og bygge på, så har jeg svært ved at se, hvem der skal kunne hamle op med dem. 

FCK har en stor og stærk trup, og derudover så har de nogle interessante, som må skræmme deres kommende modstandere. - Under Neestrup scorede FCK 44 mål, og endte med et xGF snit på 1,86. En flot forbedring fra den sløje start, hvor snittet alligevel var på 1,72.

I defensiven skulle FCK gå igennem den største revolution. De havde efter de første 10 runder lukket 17 mål ind og havde et xGA snit på 1,34 (det femtehøjeste i Superligaen). I de sidste 22 runder lukkede FCK kun 18 mål ind, og havde et xGA snit på 1,03. 

Med andre ord – Neestrup kom ind på det rette tidspunkt, og har forvandlet FCK, og de ser rigtig stærke ud forud for næste sæson.

Trup nyt:

Ind er kommet: Jordan Larsson har fået en permanent aftale med FCK, men derudover er der ikke kommet nye folk til.

Afgang: Mikkel Kaufmann er taget til Union Berlin og Marko Stamenic, Karl-Johan Johnsson og Zeca er også draget mod nye græsgange. 

Forventninger og odds:

Jeg tror FCK kommer til at tage guldet igen i år, men jeg har dog fundet et andet odds frem, som jeg mener er interessant. I sidste sæson fik FCK flest straffespark (9). FCK scorede dog kun på 5 af de 9. Jeg tror på at FCK igen næste år vil være stærke offensivt, og få mange straffespark, og efter Diogo Gonçalves er blevet skytte, kunne udnyttelsesprocent stige.

FCK scorer flest mål på straffespark til odds 5,50 hos Nordic Bet

Jeg har fundet et spil der hedder, ”Hvilket hold scorer flest mål på straffespark”, og her kan man få odds 5,50 hos NordicBet på FCK får flest.

2. FC Midtjylland (7):

Ulvene sluttede sæson godt af, hvor de i kvalifikationsspillet endte med et pointsnit på 2,30 og en samlet målscore på 23:10. Det var nok til at sende dem ud i en kamp mod Viborg, hvor de kvalificerede sig til Conference League.

Men 2022/2023 må klassificeres som en stor skuffelse for FCM, lige meget hvordan de vælger at spinne den. - To trænerfyringer, en masse fejlkøb og taktiske filosofier, som gik i forskellige retninger. Det er hårdt sat op, for de gjorde det rigtig flot i deres EL-kampagne, men i Superligaen var det i store dele af sæsonen, en ynk at se på.

FCM skal altså oppe sig i den kommende sæson, og jeg mener de har altså revanche til gode - både spillerne, men også dem på direktionsgangen, skal ud at bevise sig. Der har været mange svipsere. Jeg er dog ret fortrøstningsfuld ift. ansættelsen af Thomas Thomasberg, som har fået en flot start hos Ulvene. Det ligner et godt match, men jeg kan være usikker på, om han har evnerne til at tage FCM op til top-50 i Europa, som de har målsætninger om, men mindre kan måske også gøre det i første omgang.

Til denne sæson tror jeg vi kommer til at se et nyt FCM hold. Der er mange rygter ift. spillerkøb, og jeg glæder mig til at se hvad det ender med. Sikkert er det, at FCM skal ud og forstærke sig, hvis de vil udfordre FCK. 

Trup nyt:

Ind er kommet: Sverrir Ingi Ingason, som har været en rigtig dyr herre. Talentet Franculino kommer til fra Benficas U23 hold, og derudover bliver Kristoffer Olssons lejeophold, vekslet til et permanent. Der er også en stor gruppe der kommer tilbage til FCM fra lejeophold. Sory Kaba, Marrony, Victor Lind, Nikolas Dyhr, Oliver Olse og Pablo Ortiz er igen at finde hos FCM. 

Kigger vi på rygterne, så er Gue-sung Cho på vej til FCM. - En angriber der har spillet 24 kampe og scoret 6 mål for det Syd Koreanske landshold, og har været rygtet til større adresser. 

Afgange: Mads Døhr Thychosen er taget til AIK, og Astrit Selamni afslutter sit lejeophold. Der er vedvarende rygter der sender Gustav Isaksen mod udlandet, men indtil videre er han stadig at finde hos Ulvene. 

Forventninger og odds:

Jeg glæder mig til at se, hvad FCM kan komme med i næste sæson, og hvordan de stiller op. Jeg tror at købet af Sverrir Ingi Ingason kan gå hen og blive afgørende for FCM og deres ambitioner. I sidste sæson var FCM skidt kørende i grundspillet, hvor de lukkede 29 mål ind i 22 kampe. Det er atypisk FCM, som igennem mange sæsoner har haft en stærk defensiv, og så slået til på dødbolde. Hvis Ingason kan leve op til det store prisskilt så kan FCM måske kæmpe med om guldet. 

FC Midtjylland bedste jyske hold i grundspillet til odds 1,85 fra NordicBet

Jeg har fundet et lidt specielt spil frem ift. FCM, som kan spilles hos NordicBet. Her kan man spille på det bedst placeret, jyske hold i grundspillet. Her står FCM til odds 1,85 som jeg mener er interessant.

3. FC Nordsjælland (2):

I sidste sæson var der flere ting der klikkede for FCN. En ung Mads Bidstrup trådte i karakter. Bidstrup tog faktisk allerede tilløb i 2021/2022 sæsonen, hvor han var med til at få vendt situationen for FCN. I 2022/2023 lagde Bidstrup endnu mere på, og blev en kæmpe Superligaprofil. Bidstrup var et løbemonster for Nordsjælland, og den Superligaspiller der løb allermest i sidste sæson, med 372,58 kilometer hvoraf 24,72 af kilometerne foregik i højt tempo.  

En anden profil, som trådte frem på den store scene i sidste sæson, var Ernest Nuamah. Han blev FCN topscorer med 12 mål, og var en nydelse at se på. Den hurtige ghaneser havde 6,45 kilometer i sprint, i sidste sæson, hvilket var tredje flest sprintede meter i Superligaen. 

Jeg glæder mig til at se, om FCN igen kan blande sig i mesterskabsræset i næste sæson. Deres indkøb giver i hvert fald et præg om, at de vil tage kampen op i næste sæson. Tverskov er en spiller der har bevist sig i Superligaen, og Ingvartsen er en kæmpe signing, som jeg har store forventninger til. Så det bliver spændende at følge Nordsjælland i næste sæson. 

Trup nyt:

Ind er kommet: Marcus Ingvartsen, Carljohan Erisksson, Jeppe Tverskov og Maksim Stjopin. Førstnævnte er lidt en overraskelse. FCN plejer ikke kaste mange penge efter deres indkøb, men ifølge flere medier betaler FCN lige over tre millioner euro, hvilket svarer til cirka 22 millioner kroner for Ingvartsen.

Afgang: Jacob Christensen er eneste FCN spiller, som man har sagt rigtigt farvel til. Det skal også nævnes at nævne Mads Bidstrup er fortid for FCN. Han skal retur til Brentford. 
Der er hæftige rygter om, at Ernest Nuamah er på vej til en større adresse, men indtil videre er han stadig i Nordsjælland. 

Forventninger og odds:

FCN er nok det hold jeg er mest spændt på at følge i næste sæson, og jeg har et ømt punkt for deres nye frontmand Marcus Ingvartsen. Jeg tror han og FCN er et perfekt match, og jeg ser også indkøbet som et signal fra FCN, om at man er mere end blot en talentfabrik. 

Marcus Ingvartsen som Superligatopscorer til odds 8,00 hos NordicBet

Jeg tror på Ingvartsen får en stor sæson for FCN, og komme til at lave en masse kasser. Han gjorde rigtig flot for Mainz i sidste sæson, hvor han nettede 10 gange i 28 Bundesligakampe, så mon ikke han også kan gøre det i vores Superliga - odds 8 på Ingvartsen som topscorer, hos NordicBet mener jeg ikke er helt dumt.

4. AGF (3):

Uwe Rösler og AGF tog bronze i sidste sæson, og det var ikke mindst takket været et defensivt fundament, som var yderst imponerende. AGF lukkede færrest mål ind i sidste sæson med 31, og deres xGA var på 31,6 hvilket også var bedst i Superligaen. Det er selvfølgelig en holdindsats, men der er alligevel en AGF spiller der træder ud, og det er Yann Bisseck. 

Udover at være en dygtig mand i bagkæden, spillede Bisseck også en stor rolle i det offensive, hvor han sluttede med 4 mål og 3 assists, hvilket ikke lyder af meget, men AGF scorede altså kun 42 mål, hvilket vil sige, at Bisseck var med i 17% af AGF’s mål i sidste sæson. (Bisseck fik faktisk også titlen for årets mål i sidste sæson.)

AGF har handlet godt ind, men det virker dog også til, at Bisseck har spillet sin sidste kamp for de hviie. Den dygtige midtstopper skal eftersigende til Inter, hvilket er en bet for AGF.

Så AGF får svækket deres defensiv, men offensivt tror jeg de kommer til at gå styrket ind til den kommende sæson, og det mener jeg også er tiltrængt. 

Kigger man på AGF’s offensive stats fra sidste sæson, så scorede AGF blot 42 mål over 32 kampe, og sluttede med en xGF på 41,6 hvilket var det ottende bedste i Superligaen. 

Meget af det offensive slutprodukt kom fra Patrick Mortensen, som sluttede på 16 kasser, og den næstmest scorende AGF’er var Mikael Anderson som scorede 5, så det vil klæde AGF at få flere offensive tangenter at spille på, og der tror jeg Tobias Bech kan gøre sig gældende. 

Trup nyt:

Ind er kommet: Magnus Knudsen på lån fra Rostov. Dernæst fortsætter Felix Bejimo og Mikkel Duelund hos AGF. Af nye indkøb kan Tobias Bech, Janni Serra og Michael Akoto nævnes. 

Tobias Bech kommer fra en flot sæson i FC Ingolstadt 04, hvor han scorede 13 mål og lavede 5 assists på 35 kampe. Så han bliver spændende at følge.

Afgang: Oliver Lund har indstillet karrieren, og Dawid Kurminowski er solgt til polske Zaglebie Lubin. Bisseck er ikke solgt endnu, men det er vist blot et spørgsmål om tid. 

Forventninger og odds:

Jeg regner med, at vi igen i år får AGF i toppen af Superligaen. Jeg mener at holdet er til det, og at de i Uwe Rösler har en dygtig mand på sidelinjen. Det defensive fundament er stærkt, og det er ofte en god start. 

Jeg er spændt på, om AGF kan få lagt på offensivt. Det var ikke mange mål de scorede i sidste sæson, men de sluttede godt af, med 9 mål i deres sidste 3 kampe. Kan de bygge på offensivt, kan de gå en spændende sæson i møde.

5. Brøndby (5):

Kigger vi på sidste sæson for Brøndby så blev det til nogle få lyspunkter, men samlet set, så mener jeg ikke, at folkene på vestegnen kan være tilfredse med 2022/2023. 

De blev sendt ud af pokalen med et 4-0 nederlag til Aarhus Fremad, og fik kun lige med nød og næppe kæmpet sig over i mesterskabsslutspillet, hvor det samlede billede, i min optik, var til glemmebogen, og undervældende. 

I mesterskabsslutspillet var der en flot 1-0 sejr over FCK i Parken, og en 5-1 sejr over FCN i næstsidste runde, men alt i alt var det en sæson til glemmebogen. Brøndby sluttede som nr.5 uden europæisk fodbold i næste sæson, og 15 point efter FCK, hvilket også viser noget om, hvor langt Brøndby er efter dem de jagter.

Skal Brøndby få en mere mindeværdig sæson i 2023/2024, så er der flere ting der skal klikke. I sidste sæson lukkede Brøndby 52 mål ind, tredjeflest i Superligaen, og 17 mål flere end hvad FCN, FCK og Viborg lukkede ind. Faktisk så sluttede Brøndby sæsonen af med en negativ målscore, og det er simpelthen ikke godt, og her må Brøndby sætte ind, og få skabt et bedre defensivt fundament. 

Oppe foran er jeg ikke så bekymre for Brøndby. De har masse kvalitet på banens sidste tredjedel, og får også tilføjet en Yousef Salech, som kommer retur fra et flot ophold i HB Køge. 

Salech kan være med til at skærpe konkurrencen i front, men den spiller jeg virkelig glæder mig til at se fra Brøndby offensiven, er Mathias Kvistgaarden, som jeg tror kan gå en rigtig spændende sæson i møde. 

Trup nyt:

Ind er kommet: Ingen, eller der er et par spillere som er rykket op i førsteholdstruppen, og så er Yousef Salech kommet retur fra sit lejeophold, men der er ikke kommet nye spillere ind udefra. Der har været rygter, både ift. indkøb og salg, men der er ikke kommet de store handler fra de blå gule.

Afgang: Andreas Pyndt er taget til Silkeborg efter han har ladet sin kontrakt med Brøndby løbe ud. En spiller, som i sidste sæson gjorde en god figur i Hvidovre. Derudover er Frederik Winther taget tilbage til FC Augsburg, hvorfra han var udlejet.

6. Viborg (4):

Hvor skal jeg snart starte med Viborg. Jeg mener nemlig de har så mange ting, som fungerede for dem i sidste sæson. 
Offensivt var der nogle individualister der folede sig ud. Sadiq, Leemans og ikke mindst Achouri viste deres værd, og scorede tilsammen 16 mål (4-6-6). 

Defensivt virkede de afstemt, og lukkede faktisk også færrest mål ind i mesterskabsspillet. Så det begyndte da også at lugte af medaljer i domkirkebyen, hvor viborggenserne også fik mod på at se fodbold. Viborg FF var faktisk det hold der oplevede den største tilskuervækst med en stigning på 671% i forhold til sæsonen før. 

Så jeg håber at det er de mange positive ting man vil huske Viborgs 2022/2023 sæson for, og ikke deres afslutning imod FCM, som var en skændsel.  

Jeg er usikker på, om Viborg FF kan præstere på samme høje niveau i 2023/2024 sæsonen. Der er i hvert fald en ting, som jeg mener der skal adresseres, hvis Viborg vil ende i toppen, og det er deres 9’er. Viborgs topscorer i sidste sæson var Jay-Roy Grot, som scorede 9 mål på 17 kampe, og man har ikke for alvor fundet en erstatning for ham. Det klarede Viborg på grund af de andre offensive esser de havde, men i næste sæson er modstanderne bedre forberedt, og der har Viborg brug for endnu flere offensive muligheder.  

Trup nyt:

Ind er kommet: Ikke nogen endnu, men de skal måske forberede sig, og have nogle navne i skuffen, får der er konstant rygter om folk der er på vej væk fra Viborg, og derudover så har de også allerede mistet en profil, som skal erstattes. 

Afgang: Clint Leemans har forladt Viborg, og det samme har Mikkel Andersen. Begge på en fri transfer. Derudover er Paulinho sendt på et låneophold. Af de tre er Leemans ham man vil komme til at savne mest, men det kan ende med at Viborg mangler endnu flere profiler når de starter d. 24. juli. Både Lucas Lund, Anton Gaaei og Elias Achouri er alle rygtet til andre klubber, og med deres 2022/2023 sæsoner kan man egentlig godt forstå det. 

Forventninger og odds:

I sidste sæson sluttede Viborg med 37 point efter grundspillet, og jeg er også fortrøstningsfuld på Viborgs vegne i næste sæson. Især hvis de kan holde på deres profiler, og måske finde en ny 9'er, så kan det godt blive spændende, og så mener jeg at et spil på at Viborg får over 30,5 point i grundspillet kunne være en vej at gå. 

7. Silkeborg (9):

Sidste sæson blev til en lunken to’er. Silkeborg hentede bronze i oprykningssæsonen 2021/2022, men kunne ikke helt følge op på den præstation, hvorfor det i sidste sæson endte med en 7.plads i grundspillet, og en lidt halv skidt kampagne i kvalifikationsspillet. 

Jeg er spændt på, hvad Silkeborg vil komme med i den kommende sæson. Der er kommet nogle interessante typer ind, som jeg tror, kan løfte Silkeborg, men som Silkeborg måske også kan løfte til en anden adresse. Der er en masse gode cases, hvor Silkeborg har gjort 1.divisionsspillere til Superligaprofiler, og måske kan de lave endnu et Vallys nummer. 

Sportschefen for Silkeborg Jesper Stücker, har i hvert fald talt godt om Carlsen og McCowatt, som han forventer, har niveauet til at gå direkte ind på SIF-holdet. Sådan siger han i et interview med MidjyllandsAvis.

Det er også nødvendigt med noget nyt blod, for Silkeborg har solgt mange profiler siden deres flotte 2021/2022 sæson. Her kan nævnes spillere, som bl.a. Sebastian Jørgensen, Nicolai Vallys, Rasmus Carstensen, og Nicklas Helenius. Så jeg glæder mig til at se Silkeborgs nye folk, men om det er nok til at få dem i top-6, er jeg usikker på. 

Trup nyt:

Ind er kommet: Frederik Carlsen, Callum McCowatt, Andreas Pyndt og Jacob Pryts. Alle spillere der kommer fra første division, men hvor de tre førstnævnte har været profiler, og det er nogle spiltyper, som jeg tror passer rigtig godt til Silkeborgs pasningsspil. 

Afgang: Sebastian Jørgensen er solgt til Malmø, og derudover har Lasse Vigen, Mads Kaalund og Oscar Hedvall forladt Silkeborg. 

Forventninger og odds:

Silkeborg var det mest boldbesiddende hold i 2022/2023, og kan spille noget besnærende fodbold til tider. Problemet i sidste sæson var bare, at det kun var i perioder at spillet flød, og selvom Silkeborg havde meget tid på bolden, så var de ikke gode til at omsætte det til chancer, hvilket man også kunne se på deres xGF, som sluttede på 40,6, hvilket var i den lave ende af Superligaen. 
 

8. OB (8):

OB går ind til denne sæson med en masse nye folk. Man har dog også sagt farvel til to store profiler i Yankuba Minteh og Jeppe Tverskov. Førstnævnte trak overskrifter i sidste sæson, både på og udenfor banen. På banen var Minteh noget råt, og spændend. Minteh fik i sidste sæson 17 kampe, og scorede 4 mål, hvilket var nok til, at Newcastle åbnede checkhæftet, og sendte en stor pose penge til det fynske. Der er hentet flere offensive profiler ind, som mulige erstatninger, og det bliver spændende at se, om de kan udvikle endnu en Minteh i OB. 

Jeppe Tverskov er en helt anden case, han var OB anfører, og har spillet mere end 200 kampe for OB. Han er taget til FCN på en fri transfer, og bliver svær at erstatte. I sidste sæson syntes jeg han var rigtig spændende at følge. Her spillede han ofte på 6’eren, og fik mere indflydelse på spillet. 

Hvordan OB vil lukke hullet efter Tverskov, og erstatte Mintehs fart og x-faktor er jeg spændt på. Sikkert er det dog, at der stadig er nogle ting OB skal arbejde på, hvis næste sæson skal blive en større succes end de foregående fire, hvor de ikke er endt i mesterskabsslutspillet.

Et sted, hvor de måske kunne sætte ind, ville være i defensiven. I sidste sæson var OB det hold der lukkede flest mål ind i grundspillet, hvilket sendte dem i kvalifikationsspillet. Det blev ikke mærkbart bedre i slutfasen af sæsonen, og efter de 32 kampe i 2022/2023 sæsonen havde OB lukket 53 mål ind, hvilket var næst flest i Superligaen. Så her kan OB sætte ind, for offensivt mener jeg de har spændende profiler.

Trup nyt:

Ind er kommet: Sven Köhler, Louicius Don Deedson, Rami Al-Haji, Sauli Väisänen, Leeroy Owusu, Johannes Elvén og Mohamed Buya Turay. Det er mange nye folk, og det kan gå begge veje, men Mohamed Buya Turay har i Sverige vist, at han ved hvor målet står, og Deedson gjorde også en god figur for Hobro i sidste sæson. Så jeg glæder mig til at følge OB i næste sæson, og hvem ved, måske har de igen fundet en usleben diamant.

Afgang: 
Yankuba Minteh, Joel King, Jeppe Tverskov, Jakob Breum, Aron Elis Thrandarson, Kenneth Zohore og Jörgen Skjelvik er draget videre. 

Forventninger og odds:

Jeg har sat OB som 8’er, og dermed tror jeg det bliver endnu en tur i kvalifikationsspillet. OB skal spille flere nye folk ind, og derudover skal de få skabt et bedre defensivt fundament, og disse ting tager tid. Dermed ikke sagt, at OB ikke kan bringe sig selv i spil til en plads i top-6, men som jeg ser Superligaen, så tror jeg deres konkurrenter er bedre rustet til en top seks placering

9. Randers (6):

I sidste sæson spillede kronjyderne til par, i min optik. De startede som lyn og torden, og var efter 10 runder både ubesejret, og 1’er i Superligaen med 20 point, hvilket var ganske imponerende, men luften gik også lidt ud af ballonen, og det hele endte med en 5 plads i grundspillet, hvor man endte med 32 point. 

Det var nok til en plads i mesterskabsslutpillet, hvor de ikke gjorde meget væsen af sig, og blot fik 9 point og endte på en samlet 6.plads. 

I den kommende sæson, har jeg ikke så stor tiltro til Randers, og jeg tror de kommer til at kæmpe med det. Især hvis de også siger farvel til deres store profil Lasse Berg Johnsen, som på rygtebasis er på vej videre. Lasse Berg Johnsen, var den spiller der løb tredje mest i Superligaen i sidste sæson, og han vil være svær at erstatte, hvis han smutter. 

En anden mand der er uundværlig for Randers, er Patrick Carlgren, som havde en rigtig flot 2022/2023 sæson. Går vi lidt ned i Calgrens, så er hans stats faktisk af en anden verden. Randers FC stod over for en xGOT på 61,74, hvilket var den højeste af alle hold i Superligaen, men Calgren lukkede blot 45 mål ind, altså forhindrede Calgren 16,74 scoringer. Til sammenligning var Andreas Hansen fra FCN den i ligaen, set ud fra mål lukket ind ift. xGOT der var næstbedst, og han lå på 8,01. 

Trup nyt:

Ind er kommet: Wessel Dammers og Oskar Snorre, men derudover er der ikke kommet meget ind på Randers holdet. Der er kommet nogle U-spillere op, men ikke noget der får mig til at tro på, at Randers går en stor sæson i møde.

Afgang: Tosin Kehinde, Jakob Ankersen og Nicolai Brock-Madsen, er ikke længere at finde hos Randers. Især førstnævnte er jeg ærgerlig over, da han var en spiller, som gav Randers lidt kolorit. 

Forventninger og odds:

Randers skal leve på deres kollektiv og bredden. En sjov statisk som viser, hvordan deres bredde var en styrke i sidste sæson, er at kigge på mål fra indskrifterne. Her var Randers bedst til at udnytte truppens bredde, og i 2022/2023 sæson kom 38% af kronjydernes mål fra indskiftede. Skal Randers få en flot sæson i 2023/2024 så skal der også komme mål fra bænken.

10. Vejle (Oprykker):

Jeg får lyst til at sætte Jung nummeret Tur Retur på. Vejle har nemlig taget turen op til Superligaen og retur, et par gange efterhånden.

Vejle rykkede op i 2017/2018 og ned i 2018/2019. De rykker op igen i 2019/2020 og ned igen i 2021/2022, og så rykker de op igen, igen i 2022/2023, og så må vi se, om projektet er mere bærdygtigt denne gang. – Jeg tror på dem.

Vejle rykkede op ganske suverænt i sidste sæson med 67 point, ni point ned til nr.2. Så de var for gode til 1.division, og dykker man lidt ned i tallene, så var det defensiven, som skabte fundamentet for oprykning. 

Vejle lukkede kun 30 mål ind i sidste sæson, og kigger man på deres xGA så burde de faktisk have lukket endnu færre mål ind.

Modstanderne formåede nemlig blot at spille sig til en samlet xG mod Vejle på 26 mål. Vejle var også det hold der indkasserede færreste afslutninger og 90 gange tillod Vejle modstanderne at afslutte inden for rammen. Så hvis Vejle kan fortsætte de defensive dyder, så tror jeg på overlevelse. 

Derudover så har Vejle også en fin bredde, i hvert fald hvis man kigger på deres fordeling af mål. Seks spillere scorede minimum fem mål for Vejle i sidste sæson. (Kirkegaard 9 mål, Sukuta-Pasu og Emmanouilidis 8 mål, Mucolli 7 mål, Onugkha 6 mål og Drammeh 5 mål.) 

Trup nyt:

Ind er kommet: Musa Juwara og Gilli Sørensen. Førstnævnte har et spændende CV, men blev dog fundet for let i OB, så han er måske lidt et sats.

Afgang: German Onugkha, Abnor Mucolli, Narthan Trott og Lucas Hägg Johansson er alle fortid hos Vejle. Af disse spillere er Abnor Mucolli en mand, jeg er ærgerlig over, ikke er i Superligaen i næste sæson. Han er en finurlig type, som har X-factor, og som før har bevidst at han kan skabe magi på egen hånd. Hvem husker ikke hans drømmemål mod SønderjyskE i 2020, som også blev kåret til årets mål. Hvis du ikke husker det, så skynd dig ind på YouTube!  

Forventninger og odds:

Hvor mange point der skal til for at overleve, er jeg spændt på, men jeg er meget fortrøstningsfuld på Vejles vegne. I sidste Superligas sæson sluttede 10 hold med et point snit på over 22 efter grundspillet.


11. Lyngby (10):

Når man kigger tilbage på Lyngbys 2022/2023 sæson, så kunne man godt få den idé, at Lyngby solgte deres chancer for overlevelse, i venterens transfervindue. Her sagde Lyngby farvel til Adam Sørensen, Emil Nielsen og Kasper Jørgensen. Det var helt sikkert ikke en del af Freyr Alexandersson planer, men den sympatiske træner formåede at skabe en gnist, og Lyngby overlevede efter et uafgjort mod AC Horsens i sidste runde. 

Til denne svære sæson nummer to skal Lyngby ligge på, og holde fast i deres profiler. Spillere som Lucas Hey, Tochi Chukwuani, Mads Kikkenborg og Kolbeinn Finnsson er folk, som helst ikke må forlade de kongeblå. Kigger vi lidt på sidste sæson så var Kikkenborg især en vigtig faktor da han erobrede pladsen imellem stængerne. Kikkenborg stod fremragende i de afgørende kampe i slutningen af sæsonen, og hans stats ift. scorede mål forhindret ift. xGOT, så lå Kikkenborg over bl.a. Jesper Hansen, Nico Mantl og Nicolai Larsen. Så Kikkenborg skal gerne blive sammen med især Lucas Hey, da de kan udgøre et defensivt fundament, som bliver utrolig vigtigt for Lyngby i denne sæson.

Trup nyt:

Ind er kommet: Jonathan Amon og derudover er Magnus Kaastrup og Zean Dalügge kommet retur efter lejeaftaler. Det er ikke meget der er kommet ind, og det kan godt bekymre mig lidt. Amon er lidt en lottokupon, som har været mere skadet end han har været klar, og når man kigger på Lyngby i sidste sæson, så er offensiven skrøbelig, og det kunne sagtens tænkes at der vil blive handlet lidt ind til de forreste positioner.

Afgang: Kristian Dirks Riis, Frederik Ibsen, Petur Knudsen og Sebastian Koch har forladt Lyngby, men det er ikke spillere der havde en afgørende rolle i sidste sæson.

Forventninger og odds:

Jeg tror det bliver en rigtig svær anden sæson, for Lyngby. Man har før set, at et oprykkerhold klarer sig godt i den første sæson, men at de i sæson nummer to har svært ved at klare mosten. Det samme tror jeg, kan blive tilfældet for Lyngby. 

Skal Lyngby overleve, så skal det være på defensiven, og på deres hårde fight. Jeg syntes at fighten er interessant at kigge på ift. at odds på hvilket hold der får flest kort. 

Lyngby får flest kort i grundspillet til odds 6,50 hos NordicBet

Lyngby fik næst flest kort i sidste sæson, og jeg kunne godt se dem, spille hårdt, og til tider over kanten i den kommende sæson. Man kan spille Lyngby til, at få flest kort i grundspillet til odds 6,50 hos NordicBet, hvilket jeg syntes er interessant.

12. Hvidovre (Oprykker):

Når jeg kigger på oprykkerne, er der flere ting der springer i øjnene. Først og fremmest en legendarisk træner i Per Frandsen, som i de gode gamle dage foldede sig ud hos primært Bolton Wanderers, men også sportschefen Peter Lassens, som er gammel Superligatopscorer, træder frem. Dette makkerpar har fået skabt noget rigtig spændende, og Hvidovre spiller noget rigtig interessant fodbold, som jeg glæder mig til at se, om de kan praktisere i Superligaen. 

Det er blevet til 26 års fravær for Hvidovre, men nu er de tilbage i det fine selskab, og de bliver i bogstavelig forstand kastes for Ulvene når de står overfor FCM d.21. juli. Det er måske meget fint at de får en ilddåb, og en kamp, hvor de har alt at vinde og intet at tabe. Jeg tror at Hvidovre vil gribe den kamp an, som de vil med de andre Superligakampe. Hvidovre vil holde fast i deres meget klare taktik og filosofi, som går ud på at holde på bolden, og tage styringen på deres kamSe. 

Det var det mind-set, som fungerede i sidste sæson, hvor Hvidovre var det hold i NordicBet ligaen der havde klart mest boldbesiddelse. Hvidovre endte på hele 57,8% hvilket også ville have været højest, hvis Hvidovre var i Superligaen. 

Et sted, hvor godt kan blive bekymret for Hvidovre, er når jeg kigger på deres udnyttelsesprocent i sidste sæson. Hvidovre scorede 65 mål over 32 kampe, men deres xG var faktisk kun på 50,3. Så kan Hvidovre blive ved med at spille over evne? - Det tror jeg ikke, og derfor har jeg dem til en plads retur til NordicBet ligaen. 

Trup nyt:

Ind er kommet: Adrian Kappenberger, Mathias Gehrt, Nicolai Geertsen, Jeffery Papa Adjei-Broni, Mads Kaalund og senest Marco Ramkilde. Flere af spillerne har vist sig på Superliganiveau, men ingen af dem har for alvor slået igennem. Af de ny ankommende er Ramkilde den jeg glæder mig mest til at følge, og jeg kunne sagtens se ham få en flot sæson hos oprykkerne. 

Afgang: Fredrik Carlsen, Nicklas Halse og Andreas Pyndt. Både Pyndt og Carlsen havde stor ære af oprykningen.

Forventninger og odds:

Jeg har sat dem på sidstepladsen i grundspillet, og det har jeg af flere grunde. Jeg syntes de har fået ”stjålet” nogle store profiler i Andreas Pyndt og Fredrik Carlsen, som er smuttet til Silkeborg, og jeg tror ikke Hvidovre kan opretholde den høje udnyttelsesprocent ift. xG. Så jeg tror at det ender med en retur for Hvidovre. Det gør bookmakerne også, hvor Bet365 har Hvidovre til at rykke ned til odds 1,28.
 

Auto-created group

Kommentarer

Feedback