18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Odds på Vueltaen 2022: Vinder Roglič for fjerde år i træk?

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. Spillemyndighedens hjælpelinje: stopspillet.dk
Selvudelukkelse: rofus.nu | Spil ansvarligt | 18+
Kommentarer (11)

Denne side indeholder henvisningslinks

BetXperts cykelekspert Sredna er nu klar med en optakt til Vuelta a España 2023. Eksperten kigger efter værdi til odds-forslag og gennemgår løbets største favoritter. 

Af Sredna

Vuelta a España 2022 begynder fredag den 19. august og afsluttes søndag den 11. september. 

Jeg har ganske vist ikke fulgt cykelsporten så længe som mange andre, men årets Vuelta a España er en af de Grand Tours, jeg har oplevet, der har klart flest spørgsmål ved alle favoritterne. Ikke en eneste af favoritterne er uden store spørgsmål vedrørende eventuelle klassementsambitioner. 

Jeg vil forsøge en lidt anden tilgang til denne optakt, hvor jeg vil forsøge at gennemgå min tankegang, når jeg leder efter værdi i markedet på vinderen af Vuelta a España 2022. Dette i stedet for at bare gennemgå rytterne en efter en.

Jeg vil dog tilknytte en kommentar til eventuelle ryttere blandt favoritterne, som jeg ikke får nævnt nærmere. Giv gerne feedback på, om det fungerer eller ikke fungerer, i kommentarfeltet.

Odds på vinderen af Vuelta a España 2023

Her får du de bedste odds på en vinder af Vuelta a España 2022. Primož Roglič er favorit til at vinde løbet for fjerde år i streg. 

Odds på vinderen af Vuelta a España 2022 (udvalgte ryttere) Højeste odds Bookmaker
Primož Roglič 3,20
Remco Evenepoel 7,50
Jai Hindley 8,00
Richard Carapaz 10,00
Simon Yates 13,00
João Almeida 13,50
Miguel Ángel López 22,00
Enric Mas 22,00
Pavel Sivakov 30,00
Carlos Rodríguez 35,00
Ben O’Connor 35,00
Sergio Higuita 40,00 ​​​​​​​
Nairo Quintana 51,00 ​​​​​​​
Juan Ayuso 51,00 ​​​​​​​
Thymen Arensman 226,00

OBS: Odds på vinderen af Vuelta a España 2022 er fra tirsdag den 16. august klokken 11.55.

Spil på Vuelta a España hos Danske Spil

Som bookmakernes odds på vinderen af Vuelta a Espana viser os, så er Primož Roglič atter favorit til at vinde. Det er dog værd at bemærke, at han var meget større favorit i fjor. Her gav han blot odds 1,95 en uges tid før løbsstart. 

Nu får vi trods alt 3,20 hos Danske Spil, der har lagt sig i spidsen. Men er det nok til et spilforslag på sloveneren? Læs mere om dette og hint længere nede i optakten. 

Mine tanker om Vuelta-ruten 2023

Først og fremmest så er ruten ofte det vigtigste aspekt, når det kommer til, hvem der kan vinde et løb som Vuelta a España. Årets rute har en holdenkeltstart af mellemlang distance og en individuel enkeltstart af ganske lang længde på lige over 30 kilometer. 

Holdenkeltstarten på 28 kilometer fra 2016 viste, at der var fire hold indenfor syv sekunder, men til gengæld var alle uden for top-6 mindst 50 sekunder efter. Så der kan gøres forskelle, hvis niveauforskellen på holdene er stor nok. Er du ikke blandt de stærkeste hold, bør du alligevel sagtens kunne forsvare dig tilstrækkeligt til stadig at være inde i løbet om den samlede Vuelta-sejr. 

Efter den indledende holdtidskørsel kommer der en masse etaper, der næppe afgør løbet, og næppe kommer til at lave den positive forskel, der skal til for at vinde løbet. 6. og 8. etape kan dog sagtens gøre mærkbare forskelle baseret på ruten, men jeg har svært ved at se, at nogen vil blotte sig så tidligt, inden de ved, hvor de står efter enkeltstarten.

10. etape er dog en næsten helt flad enkeltstart på 31 kilometer. Hvis man ikke kan køre enkeltstart overhovedet eller har en skidt dag, så falder chancerne, for at man vinder samlet, voldsomt. Dagen kan koste flere minutter, hvilket bør blive for meget, hvis man ikke er så suveræn som Jai Hindley var i Giroen eller Jonas Vingegaard var i Touren. 

Der kommer ganske vist flere svære bjerge, men der er ikke rigtig nogle store, svære bjergdage. Disse vil næsten med sikkerhed blive gjort svære, fordi løbets dynamik lægger op til det, men det kan være svært at lave meget store forskelle.

Konklusion på ruten

Det er en rute, der har de store udfordringer i 1. og 2. uge, hvor både holdenkeltstarten og den individuelle enkelt er placeret. Det kan blive svært for en ren klatrer at nå at gøre forskellen, hvis en klassementsrytter med en god enkeltstart er langt nok foran. Man har ikke så stor en fordel af at være den bedste klatrer, da det ikke vil garantere en sejr, hvilket det ellers ofte kan gøre, som det langt hen ad vejen gjorde i Giroen og Vueltaen. Når det er sagt, så har de bedste klatrere det med at vinde ganske ofte alligevel.

Derfor kan det i mine øjne være en god idé at kigge mod ryttere, der har et godt hold til holdenkeltstarten, selv kører en god enkeltstart og ikke nødvendigvis behøver at være en 3.-uges-specialist, selvom det selvfølgeligt er en fordel. Dertil skal ryttere selvfølgeligt kunne klatre med eliten. I denne gruppe vil man kunne finde ryttere som Primož Roglič, Remco Evenepoel, João Almeida og måske endda Simon Yates.

Det skal dog noteres, at feltets bedste klatrere altid i et vist omfang skal gives en chance. Her noterer jeg, at Primož Roglič, Jai Hindley, Richard Carapaz, Ángel López og Enric Mas kan nævnes som ryttere, der kan være den bedste klatrer.

Løbsdynamikken

Herefter vil jeg kigge på dynamikken, der kan skabe løbet. Hvordan bør løbet forme sig ud fra ruten, og hvem kan det favorisere.

Der er ganske vist nogle svære etaper før enkeltstarten på 10. etape, men det er virkeligt svært for mig at se, at rytteren, der fører løbet efter enkeltstarten, ikke skulle være en rytter, der har været blandt de bedste på enkeltstarten. Eller en rytter som Hindley, der kan have været stærkest opad og fornuftig på enkeltstarten.

 Jeg finder det dog overvejende sandsynligt, at en af klassementsrytterne, der er mere specialiseret på enkeltstartscyklen, vil føre løbet.

Her bliver det rigtigt spændende i årets Vuelta a España. De mest oplagte ryttere er Primož Roglič og Remco Evenepoel. João Almeida og Simon Yates kunne også være i front, men det ville give samme dynamik.

Ganske vist har Roglič været ustoppelig i flere sæsoner, hvis man generelt ser på hans klatreevner, hvilket hans tre seneste Vuelta-sejre vidner om. Han er dog begyndt at vise svaghedstegn, når det går opad, og der må være en vis form for usikkerhed om hans forberedelse efter den grimme skade i Touren. 

Dertil har Hindley og Bora alt mulig grund til at være fyldt med selvtillid, når det går opad. Der bør ikke være nogen risiko overhovedet for, at Roglič bare får lov til at ”sejle” den hjem, og man kan som seer også med ganske realistisk forventning tro, at han kan besejres, når det går opad. 

Evenepoel er til tider uhyggelig opad. Han er dog også ganske ustabil og har indtil videre vist flere tendenser, der kunne indikere, at han har det svært med restitution. Spørgsmålene er enorme, og mange hold kan have en realistisk tro på, at de kan knække ham.

Almeida er god opad, men udfordrerne kan også have alt tro på, at de kan slå ham.

Konklusion på løbsdynamikken

I mange år har de bedste på enkeltstarten været intimiderende gode opad. Froome, Thomas, Roglič, Pogačar og nu også Vingegaard. Der kunne meget vel være flere klatrere, der for alvor kan tro på, at de kan slå enkeltstartsspecialisterne.

Om ruten tillader de store offensiver, er svært at sige, men løbsdynamikken peger for mig utvetydigt på, at mange hold vil have alle incitamenter for at gøre løbet knaldhårdt.

Dette er i mine øjne en fordel for ryttere som Hindley, Carapaz, Almeida (på sit bedste), Mas, López og måske endda Carlos Rodríguez. Dertil vil jeg faktisk også sætte Roglič på listen, men det skal være den noget nær bedste version, vi ser af ham, hvis han skal vinde. Kan han komme op på sit bedste, vil jeg faktisk sige, at et hårdt løb nok kun vil være til hans fordel.

Hvem vinder Vuelta a España 2023?

Jeg kommer meget hurtigt til at pege i alle retninger nu. Der er ingen tvivl om, at man kan opnå en stor fordel på enkeltstartscyklen, og hvis man var et sikkert topklatrende kort, så ville man være nær usårlig. 

Pogačar eller Vingegaard i frisk format ville være meget svære at slå på denne rute; selv hvis man tog toppen af deres evner i bjergene. Så jeg spejder over rytterne og ser, om der er et navn, der passer denne beskrivelse. Det er der ikke, men det er dog måske det, vi får, hvis vi kigger på Roglič, hvorfor han er favoritten.

Det er dog også klart, at der er en ganske betydelig risiko for Roglič, Evenepoel, Almeida og Yates, at de må indse, at de bliver overgået i bjergene af de bedste klatrere.

I mine øjne kan en af disse fire ryttere dog blive meget svære at slå, hvis de møder op med deres bedste bjergben igennem hele løbet. Det er så her, at de første spørgsmål kommer.

Er Roglič klar efter sin skade? Er Roglič overhovedet stadig god nok?

Kan Evenepoel klatre i de høje bjerge med de bedste? Og er hans restitution et problem?

Almeida var klart slået opad i Giroen af Hindley. Hvorfor skulle han kunne være bedre med nu?

Yates’ enkeltstart er ikke engang sikkert som et våben, og selv hvis den er, så kan han sagtens fejle i bjergene. Så er han god nok?

Det, der er vigtigt for mig at understrege her, det er, at hvis man tager fejl ved bare et af de spørgsmål ved en af rytterne, så har rytteren reelt ingen chance for at vinde. 

Så hvad hvis de alle fejler?

Kan Hindley klatre godt nok igen? Og hvordan vil han slå specielt Roglič, hvis Roglič møder op i topform?

Carapaz fik prygl af Hindley i Giroen. Hvorfor skulle det være anderledes nu? Og dertil skal han også slå Roglič, som han tabte til i 2020. Kan han det?

Enric Mas blev 2’er sidste år, men næsten fem minutter efter Roglič … Det ser svært ud.

López er ikke kommet i top-3 siden 2018 og har ikke gennemført sine sidste fire Grand Tours. Han har topniveauet, men han er p.t. nok for langt fra det. 

Og sådan kunne man fortsætte med alle rytterne.

Odds-forslag til Vuelta a España

Hvor er værdien, hvis der skal findes et odds-forslag til Vuelta a España?

Det, som det hele handler om, er selvfølgeligt oddset. Oddsene afspejler ganske godt, at Roglič skal være den store favorit i oddslejet lige under odds 3. Hvis man dog mener, at Roglič ikke kan vinde årets Vuelta, så har en så stor favorit jo suget markedet ret meget, så der er høje odds andre steder.

Hvis man oven i det ikke tror på den næste oddsfavorit, Evenepoel, der står i cirka odds 6-7 stykker, så er alle andre ryttere i odds 8+. Og Hindley endda i 10+.

Noget, som jeg mener kan være vigtigt, det er at forsøge at identificere, om der er ryttere, hvis reelle chance for at vinde er nul procent. Jeg siger ikke, at Roglič har nul procent chance for at vinde, men han er et perfekt eksempel på en rytter, der givetvis ikke har fået forberedelsen, eller givetvis simpelthen ikke er god nok til at kunne vinde længere. Og så forsøge at se, om der er ryttere, der kan profitere heraf.

Sjovt nok, så kan jeg faktisk kun pege på to ryttere i top-11 på oddsmarkedet, som jeg anser for reelt indeholde en risiko for, at de har nul procent for at vinde. Og det er de to topfavoritter. Roglič og Evenepoel indeholder begge en risiko i form af, at de måske simpelthen ikke kan vinde næsten uanset, hvordan løbet arter sig. Dette gør i mine øjne med det samme alle andre ryttere mere interessante, når spørgsmålene ved de to store favoritter er så markante.

Men hvis man vurderer, at vi får den bedste version af Roglič, så er odds lige omkring 3 faktisk fint i mine øjne. Han er trods alt tre gange forsvarende vinder. Når han er så ganske stor favorit, så er det klart, at hele vurderingen af markedet vil afspejle rigtigt meget, om der ligger omkring 35 procent eller markant mere/mindre på ham.

Jeg må blankt indrømme, at jeg simpelthen ikke har et spil i vindermarkedet lige nu. Min vurdering er, at vi nok får en ganske stærk version af Roglič, men at han stadig indeholder en vis risiko for at blive slået. Markedet rammer ham okay i min optik.

Evenepoel er en gigantisk lottokupon, og odds 6-7 stykker er i mine øjne ikke interessant.

Min vurdering er, at de mest interessante odds i markedet er Hindley i 8+, Almeida i 13+, og ellers skal der ledes efter ryttere med stort  og endnu ikke vækket potentiale. Rodriguez i 29+, Ayuso i 41+ eller måske endda Arensman i 101+. 

Jeg har dog intet konkret forslag på vinderen af Vuelta a España 2022 i skrivende stund, men det vil blive slået op her i artiklen eller som separat spiltip, hvis det kommer.


Odds på pointkonkurrencen i Vueltaen 2023

Herunder kan du se de højeste odds på, hvem der vinder årets pointtrøje i Vuelta a España. 

Hvem vinder pointkonkurrencen i Vueltaen 2023? Højeste odds Bookmaker
Pascal Ackermann 4,50
Tim Merlier 5,00
Primož Roglič 6,50
Mads Pedersen 7,50
Sam Bennett 11,00
Bryan Coquard 13,00

Odds på Vueltaens grønne trøje er senest opdateret tirsdag den 16. august klokken 14.02.

Primož Roglič har tidligere to gange vundet både løbet og pointkonkurrencen i Vueltaen. Sidste år "nøjedes" han dog med at vinde løbet, mens Fabio Jakobsen vandt den grønne pointtrøje. 

Jakobsen vandt pointtrøjen foran netop Primož Roglič og danske Magnus Cort.

Den tyske sprinter Pascal Ackermann er bookmakernes favorit til at vinde pointkonkurrencen i Vueltaen i år. Det er anden gang i den 28-årige UAE-rytters karriere, at han skal køre Vuelta a España. 

Odds på bjergkonkurrencen i Vueltaen 2023

Nedenfor finder du de bedste odds på bjergtrøjen i Vueltaen 2022. Også i denne kategori er Primož Roglič den rytter, bookmakerne regner mest med. Der er dog ingen rytter, der på forhånd springer i øjnene som værende en stor favorit til bjergtrøjen. 

Hvem vinder bjergkonkurrencen i Vueltaen 2023? Højeste odds Bookmaker
Primož Roglič 13,00
Ruben Guerreiro 13,00
Thibaut Pinot 19,00
Wout Poels 26,00
Jai Hindley 26,00
Julian Alaphilippe 29,00

Odds på bjergtrøjen i Vueltaen er senest opdateret tirsdag den 16. august klokken 14.10.

Australieren Michael Storer vandt bjergtrøjen i Vueltaen 2021, og det gjorde han i rimelig sikker stil med 19 point ned til Romain Bardet og 29 point ned til Roglič, der blev treer i den konkurrence. 

Roglič er sammen med Ruben Guerreiro bookmakernes favorit til at vinde bjergkonkurrencen. Sloveneren giver odds 13,00 hos Bet365, mens Guerreiro giver samme odds hos Betfair Sportsbook. 

Odds på ungdomskonkurrencen i Vueltaen 2023

Nedenfor kan du se de højeste odds på, hvem der vinder ungdomstrøjen i årets Vuelta a España. 

Odds på ungdomskonkurrencen i Vueltaen: Vinderodds Højeste odds Bookmaker
Joao Almeida 3,50
Remco Evenepoel 4,00
Pavel Sivakov 8,00
Sergio Higuita 10,00
Gino Mäder 10,00
Juan Ayuso 17,00

Odds på ungdomstrøjen i Vueltaen er senest opdateret tirsdag den 16. august klokken 14.19.

Gino Mäder vandt ungdomskonkurrencen i Vueltaen i fjor, og det gjorde han foran selveste Egan Bernal. Mäder giver odds 10,00 hos Bwin til at genvinde ungdomstrøjen.

Det er ifølge bookmakerne Joao Almeida og Remco Evenepoel, der kommer til at kæmpe om ungdomstrøjen. Du kan få odds 3,50 på Almeida hos Unibet, mens Evenepoel giver odds 4,00 hos Betfair Sportsbook. 

I årets Vuelta-felt er der tre danske ryttere med: Mads Pedersen (Trek-Segafredo), Julius Johansen (Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux) og Mathias Norsgaard (Movistar). For alle tre er der tale om Grand Tour-debut i Spanien, og for de to sidstnævnte er der tale om Grand Tour-debut.  

Spørgsmål og svar om Vuelta a España

Her får du svar på nogle af de mest gængse spørgsmål om Vuelta a España. 

  • Hvornår begynder Vuelta a España 2023?

Vuelta a España 2022 begynder fredag den 19. august.

  • Hvornår slutter Vuelta a España?

Vuelta a España afsluttes søndag den 11. september. Løbet slutter i Spaniens hovedstad, Madrid. 

  • Hvem er favorit til at vinde Vuelta a España?

Primož Roglič er favorit til at vinde Vuelta a España for fjerde år i streg. Andre favoritter er Remco Evenepoel, Jai Hindley, Richard Carapaz, Simon Yates med flere. 

  • Hvor mange etaper er der i Vuelta a España?

Der er 21 etaper i Vuelta a España. 

  • Hvor kan man live streame Vuelta a España?

Du kan live streame Vuelta a España med streamingabonnementerne TV 2 Play og Eurosport Player. Har du TV 2 Sport på i din tv-pakke, er det også en mulighed. 

​​​​​​​

Kommentarer

Feedback