18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

Odds på Vueltaen 2021: Vinder Roglič for tredje år i træk?

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.
Kommentarer (1)

Denne side indeholder henvisningslinks

Vuelta a España 2021 begynder lørdag den 14. august og slutter i den galiciske hovedstad Santiago de Compostela den 5. september. BetXpert bringer her odds på de forskellige trøjer i Vueltaen 2021.

Af Peter Rubek Nielsen

OBS: Rutebeskrivelsen kommer senest i morgen fredag den 13. august.  


Primož Roglič er bookmakernes klare favorit til at vinde årets Vuelta a España. Lykkes det for ham, vil det være hans tredje samlede sejr på stribe i den spanske Grand Tour, som er den eneste Grand Tour, han har prøvet at stå øverst på skamlen i. Han var meget tæt på i Tour de France i fjor, men på den famøse enkeltstart opad La Planche des Belles Filles mistede han førertrøjen til landsmanden Tadej Pogačar.


Sidste års Vuelta bød kun på 18 etaper, da Grand Départ i Holland blev aflyst grundet pandemien. Årets løb byder på de sædvanlige 21 etaper med start lørdag den 14. august i Burgos. Her indledes løbet med en otte kilometer lang enkeltstart, og når løbet afsluttes den 5. september, er det også en enkeltstart, der venter rytterne.

Sidste års Vuelta bød blot på én enkeltstart undervejs, og den vandt Roglič i øvrigt. Den slovenske stjernerytter vandt hele fire etapesejre i seneste Vuelta a España, og det er med afstand den Grand Tour, han har oplevet mest succes i indtil videre i karrieren.

Jumbo-Visma-rytteren kommer til løbet med en frisk guldmedalje fra enkeltstarten ved OL i Tokyo, som han vandt i overlegen stil med over et minut ned til holdkammeraten Tom Dumoulin, der vandt sølvet. Det overbevisende guld i Tokyo må helt sikkert have givet Roglič noget på selvtillidskontoen. Sloveneren fik sit Tour de France ødelagt i år grundet styrt, og selvom han først udgik en håndfuld dage efter styrtet, var det tydeligt at se, at han var hårdt mærket. 

Odds på Vuelta a España 2021: Vinderen 

Herunder finder du de bedste odds på Vuelta-vinderen 2021. 

Odds på vinderen af Vuelta a España 2021: Hvem vinder løbet? Højeste odds Bookmaker
Primož Roglič 1,95
Egan Bernal 6,50
Richard Carapaz 10,00
Hugh Carthy 17,00
Adam Yates 17,00
Mikel Landa 20,00
Miguel Ángel López 25,00
Enric Mas 26,00
Sepp Kuss 30,00

Odds på Vuelta 2021-vinderen er senest opdateret mandag den 9. august klokken 12.31.


Bookmakerne tror som nævnt klart mest på et slovensk hattrick i Vueltaen 2021. Tror du også på endnu en samlet sejr til Roglič i Vueltaen, kan du få odds 1,95 på ham hos Cashpoint. Tror du mere på dette års Giro d'Italia-vinder, Egan Bernal, kan du få odds 6,50 på colombianeren hos Betfair Sportsbook. Richard Carapaz, der vandt guldet i linjeløbet i Tokyo, er bookmakernes tredjestørste favorit til at tage den samlede sejr. Du kan få odds 10,00 på den dygtige ecuadorianer hos bet365. 

Selvom bookmakerne har klart mest fidus til en samlet Roglič-sejr, så er der flere stærke ryttere med i årets Vuelta-felt, der også kan køre med om den samlede sejr. Ikke mindst de to sydamerikanere Bernal og Carapaz.

De to stærke bjergryttere, der er holdkammerater på Ineos, har begge prøvet at vinde en Grand Tour, og i Bernals tilfælde er det blot Vueltaen, han mangler at vinde. Bernal vandt Tour de France i 2019, og så vandt han som nævnt Giroen i år. Carapaz, der har vist storform på det seneste, vandt Giroen i 2019. 

Det er første gang i karrieren, at Egan Bernal skal køre Vuelta a España, og hvis han ender øverst på podiet i Vueltaen 2021, vil han blive en del af den eksklusive klub, der har vundet alle tre Grand Tours. Kun syv ryttere er i det prestigefyldte selskab lige nu: Jacques Anquetil, Felice Gimondi, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Alberto Contador, Vincenzo Nibali og Chris Froome.

Bernal var modsat Roglič og Carapaz ikke med i årets Tour de France, og han har kørt få løb siden Giro-triumfen i maj. Som optakt til Vueltaen kørte 24-årige Bernal Vuelta a Burgos. Her gjorde han ikke det store væsen af sig og blev nummer 38 samlet. Mikel Landa, der også skal køre Vuelta a España, tog den samlede sejr i løbet. 

Richard Carapaz har været meget stærkt kørende den seneste tid, og hvis han kan holde den glimrende form gennem de tre uger i Spanien, så kan han måske godt køre med om den samlede sejr. Som nævnt vandt han guldet i linjeløbet i Tokyo, og i Tour de France var han den eneste, der kunne følge med Pogačar og Vingegaard, når det gik opad. Han sluttede på tredjepladsen i løbet, og det var anden gang i træk, at Carapaz kørte sig på podiet i et af de tre store etapeløb. Sidste år blev han nummer to i Vueltaen, og her sluttede han blot 24 sekunder efter Roglič. 

Ineos kommer til Vueltaen med et afsindigt stærkt hold, der foruden Bernal og Carapaz også tæller ryttere som Adam Yates, Pavel Sivakov, Daniel Felipe Martínez og Thomas Pidcock. Sidstnævnte vandt OL-guldet i mountainbike i Tokyo. Det Ineos-hold skal nok kunne give Roglič og Jumbo-Visma nogle problemer i løbet af de tre uger i Spanien. 

Det er dog bestemt heller ikke noget ueffent hold, Jumbo-Visma kommer til Spanien med. Ud over Roglič er Sepp Kuss, Steven Kruijswijk, Robert Gesink, Sam Oomen, Nathan Van Hooydonck, Koen Bouwman og Lennard Hofstede en del af Jumbo-Vismas Vuelta-hold. 

Selvom den røde førertrøje umiddelbart ligner en kamp mellem Ineos og Jumbo-Visma, er der også fremragende ryttere som Hugh Carthy, Mikel Landa, Miguel Ángel López, Enric Mas med mere i feltet i år. Hugh Carthy havde en fremragende Vuelta sidste år, hvor han endte på podiet som samlet treer. Carthy vandt også sin første etapesejr i Grand Tour-sammenhæng vd den lejlighed, og det gjorde han tilmed på den legendariske stigning Alto de l'Angliru, hvor han på dagen var feltets stærkeste bjergrytter.

Det er sæsonens anden Grand Tour, der venter for den 27-årige brite. Han kørte også Giroen i år, og her blev han nummer otte samlet. Siden Giroen har Hugh Carthy kørt Vuelta a Burgos, og her vandt han løbets sidste etape, mens han i den samlede stilling endte på en 41.-plads. 

Odds på pointkonkurrencen i Vueltaen 2021

Herunder kan du se de højeste odds på, hvem der vinder årets pointtrøje i Vuelta a España. 

Hvem vinder pointkonkurrencen i Vueltaen 2021? Højeste odds Bookmaker
Arnaud Démare 2,75
Jasper Philipsen 5,00
Fabio Jakobsen 5,00
Primož Roglič 8,00
Michael Matthews 9,00
Matteo Trentin 15,00

Odds på Vueltaens grønne trøje er senest opdateret torsdag den 12. august klokken 12.28.

Primož Roglič vandt både løbet og pointkonkurrencen i Vueltaen i fjor. Det var i øvrigt andet år i træk, at Roglič gjorde det. Han vandt pointtrøjen foran Richard Carapaz og Dan Martin. Du tænker måske, at det lyder som en top-3 fra bjergkonkurrencen, men i Vueltaen fungerer pointsystemet en del anderledes end i Tour de France og Giro d'Italia, hvilket gør det markant sværere for sprinterne at vinde den. Derfor ser man heller ikke den samme kamp om den grønne trøje, som man gør det i Tour de France. I sidste års pointkonkurrence var Pascal Ackermann den sprinter, der var tættest på, og han blev blot nummer seks. 

Arnaud Démare er bookmakernes favorit til at vinde pointkonkurrencen i Vueltaen i år. Det er første gang i den 29-årige franskmands karriere, at han skal køre Vuelta a España. 

Odds på bjergkonkurrencen i Vueltaen 2021

Nedenfor finder du de bedste odds på bjergtrøjen i Vueltaen 2021. Også i denne kategori er Primož Roglič den rytter, bookmakerne regner mest med. Der er dog ingen rytter, der på forhånd springer i øjnene som værende en stor favorit til bjergtrøjen. 

Hvem vinder bjergkonkurrencen i Vueltaen 2021? Højeste odds Bookmaker
Primož Roglič 9,00
Mark Padun 11,00
Guillaume Martin 15,00
Geoffrey Bouchard 15,00
Egan Bernal 17,00
Richard Carapaz 23,00

Odds på bjergtrøjen i Vueltaen er senest opdateret torsdag den 12. august klokken 12.35.

Guillaume Martin vandt bjergtrøjen i Vueltaen 2020 i sikker stil med stor afstand ned til Tim Wellens og Richard Carapaz, der blev henholdsvis nummer to og tre i konkurrencen. Martin blev nummer otte i årets Tour de France og kørte dermed i top-10 for første gang i karrieren i en Grand Tour. Den 28-årige franskmand er også med i Vuelta-feltet, hvor man må formode, at han vil prøve at vinde bjergkonkurrencen igen. Tror du også, at Guillaume Martin kan genvinde bjergtrøjen, kan du få odds 15,00 på ham hos Danske Spil.

Roglič er bookmakernes favorit til at vinde bjergkonkurrencen. Sloveneren giver odds 9,00 hos Mr Green. 

Odds på ungdomskonkurrencen i Vueltaen 2021

Nedenfor kan du se de højeste odds på, hvem der vinder ungdomstrøjen i årets Vuelta a España. 

Hvem vinder ungdomskonkurrencen? Højeste odds Bookmaker
Egan Bernal 1,58
Aleksandr Vlasov 5,50
Mark Padun 8,00
Pavel Sivakov 17,00
Thomas Pidcock 20,00
Mauri Vansevenant 29,00

Odds på ungdomstrøjen i Vueltaen er senest opdateret torsdag den 12. august klokken 12.40.

Enric Mas vandt ungdomskonkurrencen i Vueltaen i fjor for anden gang i karrieren. Mas, der også kører Vueltaen i år, kan dog ikke vinde den for tredje gang, da han nu er 26 år og dermed for gammel til at være en del af kampen om den hvide trøje. 

Egan Bernal er derimod ikke for gammel til at vinde ungdomskonkurrencen, og det er han storfavorit til at gøre ifølge bookmakerne. Du kan få odds 1,58 på colombianeren hos Tipwin. 

Odds på holdkonkurrencen i Vueltaen 

Herunder finder du de bedste odds på, hvilket hold der vinder holdkonkurrencen i Vuelta a España 2021. 

Hvilket hold vinder holdkonkurrencen? Højeste odds Bookmaker
Bahrain Victorious 1,90
Movistar 4,50
Team Ineos 4,75
Team Jumbo-Visma 18,00
Astana 21,00
UAE Team Emirates 25,00

Odds på holdkonkurrencen i Vueltaen 2021 er senest opdateret torsdag den 12. august klokken 12.46.

Movistar har vundet holdkonkurrencen i Vueltaen tre år i træk, men ifølge bookmakerne er de ikke favoritter til at vinde den for fjerde gang i træk. Det er i stedet Bahrain Victorious, der er forhåndsfavoritterne hos bookmakerne. De kommer da også til Spanien med et stærkt hold med ryttere som Mikel Landa, Jack Haig, Damiano Caruso, Mark Padun og Wout Poels. 

I årets Vuelta-felt er der tre danske ryttere med: Mads Würtz Schmidt (Israel Start-Up Nation), Magnus Cort (EF Education-Nippo) og Andreas Kron (Lotto Soudal). For sidstnævnte er der tale om Grand Tour-debut i Spanien. Mads Würtz Schmidt har før kørt både Giroen og Touren, men dette års Vuelta er også det første for hans vedkommende. Magnus Cort, derimod, har kørt det store spanske etapeløb tre gange tidligere, og han har vundet tre etapesejre i løbet - den seneste i sidste års udgave. Her spurtede han sig til sejr på 16. etape foran Roglič i et decimeret felt. 

Kommentarer

Feedback