18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2020: Danmark er på hjemmebane - Wales - Analyse

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.

Kampprogram, Wales

Søndag 20. juni 2021

18:00 Italien - Wales


Fuldt kampprogram

Wales fakta

Wales på Twitter
@Cymru
##TogetherStronger, #YWalGoch, #TheRedWall

Waliserne havde et yderst fremragende EM i 2016, hvor de debuterede i EM-regi. Her spillede Wales sig hele vejen frem til semifinalen, hvor de tabte 2-0 til de senere vindere fra Portugal. 

Wales' styrker

Wales har i mange år haft en af verdens bedste fodboldspillere i Gareth Bale, men i de senere år er hans stjerne falmet kraftigt. Wales har brug for en Bale i topform, hvis de skal gå videre fra Gruppe A, og måske en slutrunde vil kunne motivere Bale til at yde sit ypperste. 

Wales' svagheder

I Wales-truppen er der stor niveauforskel. De har spillere som Bale, Ramsey, Davies og James, der spiller i storklubber, men de har også flere spillere, der spiller i lavererangerende rækker. Det havde de dog også ved seneste EM, og der gik det som bekendt fremragende. På det tidspunkt var det dog også med en Bale i sin prime, og den synes som værende fortid nu for 31-årige Bale, der fylder 32 kort efter EM.  

Vejen til EM

Wales kvalificerede sig til EM via Gruppe E, hvor de var i pulje med Kroatien, Slovakiet, Ungarn og Aserbajdsjan. Kroaterne tog førstepladsen, mens Wales sluttede som nummer to med et point ned til Slovakiet. Wales scorede ti mål i kvalifikationen, og Aaron Ramsey, Gareth Bale og Kieffer Moore delte topscorerværdigheden hos waliserne i kvalifikationen. Alle tre spillere kom på scoringstavlen to gange.  

I deres Nations League-gruppe i efteråret 2020 gjorde de det glimrende og vandt fem ud af seks kampe. Den ene kamp, de ikke vandt, endte uafgjort mod Irland. Wales er dermed rykket op i A-selskabet i Nations League. 

Waliserne har også fået en udmærket start på VM-kvalifikationen med en sejr over Tjekkiet og et forventeligt nederlag mod Belgien. 

Wales' EM-historik

Som nævnt fik waliserne sin EM-debut ved seneste slutrunde i Frankrig, og de debuterede i sandhed med bravur. At tabe en semifinale til det hold, der så vinder EM, må siges at være en fremragende præstation for en lille fodboldnation som Wales. 

To walisere kom da også på turneringens hold, men Gareth Bale, der unægteligt er walisernes største fodboldstjerne, var ikke iblandt. Det var i stedet Joe Allen og Aaron Ramsey, der kom på turneringens hold. Bale blev dog topscorer for Wales i slutrunden med tre mål. 

Wales fakta

Wales på Twitter
@Cymru
##TogetherStronger, #YWalGoch, #TheRedWall

Kampprogram, Wales

Søndag 20. juni 2021

18:00 Italien - Wales


Kampprogram, EM 2020: Danmark er på hjemmebane

Kommentarer

Feedback