18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2020: Danmark er på hjemmebane - Polen - Analyse

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.

Kampprogram, Polen

Lørdag 19. juni 2021

21:00 Spanien - Polen


Onsdag 23. juni 2021

18:00 Sverige - Polen


Fuldt kampprogram

Polen fakta

Polen på Twitter
@LaczyNasPilka
#POL

Polen havde en udmærket EM-slutrunde i Frankrig i 2016, hvor de røg ud til Portugal i kvartfinalen efter straffesparkskonkurrence. Ved den slutrunde blev Jakub Błaszczykowski polsk topscorer i turneringen med to mål. Lewandowski og Milik scorede begge blot en enkelt gang. 

Paulo Sousa blev ansat som polsk landstræner i januar 2021, og han står dermed foran sin første slutrunde som landstræner. Han har tidligere været med ved slutrunder som spiller for Portugal. Sousa overtog jobbet fra Jerzy Brzęczek, der ellers kvalificerede Polen til dette EM. 

Polens styrker

Polakkerne råder over verdens vel nok bedste 9'er i Robert Lewandowski, der i en årrække har vist, hvor uhyre træfsikker og dygtig han er. Han ville da også være et godt bud på en EM-topscorer, hvis han spillede på et bedre hold.

Polen er absolut ikke et dårligt hold, men det er Lewandowski, der er holdets klare stjerne. Af andre profiler kan Wojciech Szczęsny, Piotr Zieliński, Arkadiusz Milik og rutinerede Kamil Glik nævnes. 

Polens svagheder

Nogle af Polens bærende profiler er godt oppe i alderen, og Lewandowski, der fylder 33 i år, holder heller ikke for evigt. Milik og skadede Piątek er begge dygtige, men der er et stykke op til Lewandowski-niveau for dem begge. Aldrende profiler som Glik, Krychowiak og Lewandowski har måske maksimalt to gode slutrunder tilbage i sig. 

Vejen til EM

Polen kvalificerede sig til EM-slutrunden i meget sikker stil. De tog førstepladsen i Gruppe G med seks point ned til Østrig på andenpladsen. Eneste polske nederlag i kvalifikationen kom ude mod Slovenien, hvor slovenerne sejrede med 2-0. 

Polens topscorer i kvalifikationen blev ikke overraskende Lewandowski, der nettede seks gang i løbet af kvalifikationsturneringen. 

Polens EM-historik

Det er fjerde gang, at Polen er med ved EM, og deres bedste resultat hidtil kom i 2016, hvor de kom frem til kvartfinalen. 

I 2008 var de med ved EM for første gang, og her røg de ud i gruppespillet med et point og en sidsteplads i bagagen. I 2012 var de med igen, denne gang som værtsnation sammen med Ukraine. Også dengang røg de noget skuffende ud af gruppespillet, og for andet EM i træk også på sidstepladsen. Ved deres tredje EM på stribe gik det som nævnt en del bedre, hvor de for første gang gik videre fra gruppen og endda kom blandt de otte bedste.

De kan måske gøre noget lignende ved denne slutrunde. De har i hvert fald stadig kvalitet i truppen, og ved en slutrunde kan alt som bekendt ske.

De er dog ikke havnet i en nem gruppe, hvor Spanien, Sverige og Slovakiet er på menuen. Polen indleder mod Slovakiet den 14. juni i Sankt Petersborg. 

Polen fakta

Polen på Twitter
@LaczyNasPilka
#POL

Kampprogram, Polen

Lørdag 19. juni 2021

21:00 Spanien - Polen


Onsdag 23. juni 2021

18:00 Sverige - Polen


Kampprogram, EM 2020: Danmark er på hjemmebane

Kommentarer

Feedback