18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2020: Danmark er på hjemmebane - Østrig - Analyse

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.
Kommentarer (2)

Kampprogram, Østrig

Torsdag 17. juni 2021

21:00 Holland - Østrig


Mandag 21. juni 2021

18:00 Ukraine - Østrig


Fuldt kampprogram

Østrigernes største fodboldstjerne er David Alaba, men holdets kaptajn er Bundesliga-kollegaen Julian Baumgartlinger. Alaba og Marcel Sabitzer er østrigernes største profiler, men de har kvalitetsspillere på flere positioner, og langt de fleste af spillerne gør sig til dagligt i den tyske Bundesliga. 

Østrigs styrker

Østrigs årgang 1992 rummer stærke defensive profiler som Martin Hinteregger, Stefan Lainer og først og fremmest David Alaba. Alle tre er vigtige spillere på det østrigske landshold og har tilsammen spillet over 150 kampe for landsholdet. De er med til at udgøre en forholdsvist stærk defensiv, mens Marko Arnautovic oppe foran stadig har mål i støvlerne.

Østrigerne viste også i deres Nations League-gruppe, som de vandt foran Norge, at de er et stærkt fodboldhold. Til gengæld fik de prygl af Danmark i VM-kvalifikationskampen i Wien den 31. marts, hvor Danmark vandt hele 4-0.

Østrigs svagheder

Skulle østrigerne løbe ind i skader til de bærende spillere, rummer truppen måske ikke helt kvalitet nok over hele linjen, hvilket kan vise sig som en svaghed. 

Vejen til EM

Østrig kvalificerede sig til EM ved at sikre sig andenpladsen i Gruppe G. Her endte de seks point bag Polen, der blot tabte en kamp i kvalifikationen. Østrig tabte tre kampe undervejs, heriblandt en enkelt til Polen. De øvrige nederlag kom mod Israel og Letland. 

Østrig var også i kvalifikationsgruppe med Nordmakedonien, som de altså også er havnet i gruppe med ved EM. De indbyrdes opgør i kvalifikationen endte i begge tilfælde med østrigske sejre. 

Marko Arnautovic blev topscorer for Østrig i kvalifikationen med seks mål. 

Østrigs EM-historik

Det er tredje gang, at Østrig er med ved EM. Første gang var tilbage i 2008, hvor de var værter for slutrunden sammen med Schweiz. 

Ved seneste EM i 2016 var Østrig også med, og her endte de sidst i Gruppe F, der talte Ungarn, Island og de senere vindere fra Portugal. Det er endnu ikke lykkedes Østrig at gå videre fra gruppespillet ved en EM-slutrunde. 

Det burde der dog være gode muligheder for i denne omgang, da man ikke nødvendigvis behøver at ende i top-2 for at gå videre. Fire ud af seks tredjepladser i gruppespillet går nemlig videre til knockoutfasen. Hvis Østrig formår at slår Nordmakedonien igen ved EM, bør der altså være fine muligheder for at gå videre fra gruppen.

Kampprogram, Østrig

Torsdag 17. juni 2021

21:00 Holland - Østrig


Mandag 21. juni 2021

18:00 Ukraine - Østrig


Kampprogram, EM 2020: Danmark er på hjemmebane

Kommentarer

Feedback