18+ | Spil med omtanke | Stopspillet.dk | ROFUS.nu
Annonce

EM 2020: Danmark er på hjemmebane - Nord Makedonien - Analyse

Annonce - Denne side indeholder reklamelinks*. 18+ Udeluk dig via ROFUS. 18+. Regler og vilkår gælder. Spil med omtanke. Spillemyndighedens hjælpelinje: StopSpillet.dk.

Kampprogram, Nord Makedonien

Torsdag 17. juni 2021

15:00 Ukraine - Nord Makedonien


Mandag 21. juni 2021

18:00 Nord Makedonien - Holland


Fuldt kampprogram

Nord Makedonien fakta

Nord Makedonien på Twitter
@@ffmmkd

Nordmakedonien får sin EM-debut ved denne slutrunde, og dermed får kaptajn Goran Pandev altså oplevet en slutrunde i en alder af 37 år. Pandev, der fylder 38 kort efter EM, er den største spiller i makedonsk fodbolds historie.

Nordmakedoniens styrker

Nordmakedoniens største profiler spiller til hverdag i den italienske Serie A. Føromtalte Goran Pandev har mere eller mindre huseret i det italienske siden 2001, hvor han skiftede til Inter. Han var lige kort forbi Galatasaray i 14-15-sæsonen, men ellers har hele karrieren på seniorplan stort set foregået i Italien.

Pandev er sammen med Eljif Elmas de bærende spillere for Nordmakedonien, og hvis de skal gøre sig nogen som helst forhåbninger om at gå videre, kræver det i hvert fald en toppræstation fra de to. 

Nordmakedoniens svagheder

Det er ingen hemmelighed, at Nordmakedonien ikke er en stor fodboldnation, og de får det formentlig også svært i gruppen. De kan glæde sig over, at de ikke er havnet i en af de sværeste grupper ved EM, så de kan få en hæderlig slutrundedebut. 

Vejen til EM

Nordmakedonien måtte igennem to playoff-kampe for at kvalificere sig til EM. De blev nummer tre i Gruppe G, og i playoff-kampene slog de først Kosovo med 2-1 og playoff-finalen mødte de Georgien. Her blev Goran Pandev den store helt med sit matchvindende mål i det 56. minut.

Eljif Elmas blev topscorer for Nordmakedonien i kvalifikationen med fire mål. Napoli-spilleren er da også en nøglespiller for Nordmakedonien.

Goran Pandev og Ezgjan Alioski stod begge for to assists i kvalifikationen, og dermed delte de pladsen øverst på nordmakedonernes assistliste. 

Nordmakedoniens EM-historik

Som nævnt deltager Nordmakedonien ved sin første slutrunde ved dette EM. Deres EM-debut finder sted den 13. juni mod Østrig, som de også mødte i kvalifikationen til EM, da de også var i gruppe sammen ved den lejlighed.

Nord Makedonien fakta

Nord Makedonien på Twitter
@@ffmmkd

Kampprogram, Nord Makedonien

Torsdag 17. juni 2021

15:00 Ukraine - Nord Makedonien


Mandag 21. juni 2021

18:00 Nord Makedonien - Holland


Kampprogram, EM 2020: Danmark er på hjemmebane

Kommentarer

Feedback